PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 73 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Editura Elena Francisc Publishing

 

 

"Cand imposibilul devine posibil"

Stanislav Grof

Alte detalii aici


 

 

comunicare

"Comunicarea Nonviolenta"

Marshall B. Rosenberg

 

[296 pagini / 153mm x 228mm], Reeditare

Pret - 30 RON


Scurta descriere a subiectului "• Exprimă-te astfel încît să fii auzit şi respectat;
• Învaţă să reduci tensiunea şi stresul în orice situaţie;
• Întăreşte-ţi relaţiile cu familia, prietenii şi colegii;
• Transformă furia şi conflictul în încredere şi cooperare.
De ce ai nevoie de „Comunicarea Nonviolentă – un limbaj al vieţii“?
Petreci la slujbă o mare parte din zi, uneori mai mult decît cu familia ori cu prietenii apropiaţi. Iar dacă eşti tipul workaholic, cu atît mai mult! Aşadar, un climat liniştit la locul de muncă, favorabil comunicării, n-ar trebui să fie ceva facultativ, ci regula cotidiană. Sau mărturiseşte: de cîte ori nu ţi s-a întîmplat ca un coleg să dea buzna în birou, cu o falcă-n cer şi una-n pămînt, decretînd: „Azi nu vorbiţi cu mine!“ S-a zis cu armonia, gata cu amabilităţile, bun venit replici scurte şi tăioase!
Un scenariu asemănător se poate aplica şi pentru relaţiile din afara locului de muncă, fie că ne gîndim la partenerul de viaţă sau la oricare altă persoană din cercul intim. Tendinţa fiecăruia dintre noi e de a răspunde la violenţă cu aceeaşi monedă. Însă de cîte ori ai simţit, pe propria-ţi piele, cît de neproductivă poate fi o astfel de reacţie? Există două variante pe care le-ai putea utiliza: să continui în acelaşi ritm, asumîndu-ţi astfel riscul unor relaţii compromise, ori să aplici regula celor patru paşi pentru comunicarea nonviolentă, descrisă în cartea lui Rosenberg – îţi vei oferi în acest fel şansa unui limbaj şi a unei atitudini inovatoare.

Alte detalii aici

 

"Calau si victima"

Guy Corneau

 

[376 pagini / 153mm x 228 mm]

Pret - 43 RON


"Există momente în viaţă când nimic nu mai merge. Atunci, ne simţim înfrânţi, victime ale altora
și totodată călăi ai propriei noastre persone, incapabili să ieșim din inchisoarea temerilor.
Şi dacă acest moment dificil ar fi tocmai ocazia potrivită pentru a deveni, în sfar
șit, creatorii conștienţi ai propriilor noastre vieţi?”
La un astfel de progress ne invită Guy Corneau, cu o simplitate familiară si luminoasă. Pentru a ne ghida etapele transformării noastre interioare, el ni-i prezintă pe zeii fascinaţi ai mitologiei egiptene. Osiris gloriosul, Seth distrugatorul
și Isis, sursa vieţii, ne ajută să intelegem situaţiile complexe pe care le trăim. Poziţiile de victimă, de călău sau de salvator apar atunci drept roluri limitative, de care fiecare dintre noi se pot elibera, pentru a se reconcilia cu sine.
Psihologie, psihanaliza, spiritualitate: Guy Corneau face apel la fiecare dintre aceste domenii
și se sprijina, de asemeneam, pe experienţa lui personală pentru a ne antrena intr-un superb dans al vieţii.


Alte detalii aici

 

"Despre moarte si a muri"

Dr. Elisabeth Kubler-Ross

[454 pagini / 153mm x 228mm]

Pret - 47 RON


Scurta descriere a subiectului " Moartea, iată ultimul mare subiect tabu al timpurilor noastre. Se poate vorbi deschis despre orice trăire, dar nu
și despre moarte. Este un subiect tratat cu reticență convețională, despre care se vorbește în șoaptă. Muribunzilor li se refuză astfel șansa ultimă de vorbi despre sentimentele lor, despre nevoile și  stările lor cu familia și cu prietenii.
Perfect conştientă de încordarea nervoasă şi tensiunea sufletească manifestată între ambele părţi în urma acestei situaţii, dr. Kübler-Ross fondează un seminar la Universitatea din Chicago, pentru a lua în discuţie implicaţiile bolilor terminale asupra pacienţilor şi a celor angrenaţi în procesul de îngrijire a acestora. Bolnavii invitaţi să vorbească despre experienţele trăite au găsit, adesea, o mare uşurare în posibilitatea de a-şi exprima temerile şi sentimentele negative şi au fost capabili să atingă, ulterior, o stare de acceptare şi linişte sufletească.
"Despre moarte
și a muri" este o carte ce sparge convențiile dureroase asupra marii transformări pe care o numim moarte. Este o carte eliberatoare din toate punctele de vedere, căci pe de-o parte rupe lanțurile tăcerii și ale adevărului nerostit aducând pacea aceluia care pleacă, pe de-altă parte, pe aceia care îl însoțesc, îi eliberează de teama de moarte, redându-i astfel, complet, vieții.


Alte detalii aici

 
Psihologie