PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 60 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2008 Cursuri & Workshopuri (2)

 

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2008 (2)

 

 

Curs Dezvoltare Personala + Exercitiu gratuit Tehnica Disney


Dezvoltare Personala si Leadership


Localitate desfasurare Bucuresti

Date desfasurare - 3, 4, 5 Octombie 2008


Localitate desfasurare Brasov

Data de 31 Octombrie, 1, 2 Noiembrie.


Motto: Avem toate resursele necesare pentru a reusii!


Scurta prezentare


Reusita in viata personala si profesionala este strans legata de increderea pe care ne-o acordam atat noua, cat si celorlalti, atunci cand relationam. Succesul nostru depinde de asemenea, de sistemele de valori si convingeri si de pacea interioara.

Increderea in sine presupune cunoasterea propriilor resurse si capacitatea de a le accesa atunci cand este nevoie. Te vom invata sa aduci la lumina aceste resurse si sa-ti definesti scopurile, astfel incat sa le poti atinge. Vom aduce lumina in prezentul si in viitorul tau, folosind tehnici precise, care dau rezultate imediate (NLP - Programare Neuro-Lingvistica) . Acest training are menirea sa te ajute sa devii regizorul propriului tau viitor. Aminteste-ti ca daca tu nu ai planurile tale, vor fi altii care te vor include in planurile lor. Din ce categorie vrei sa faci parte?


La sfarsitul acestui training, veti realiza ca oceanul de resurse pe care il detineti este suficient pentru a va asigura succesul atat in viata profesionala, cat si in viata personala.


Structura cursului


- munca de scop - conditii pentru formularea unui scop - defineste-ti obiectivele pentru a fi in acord cu tine insuti!

- atingerea scopului - identifica piedicile, resursele si posibilitatile de realizare!

- convingeri limitatoare - afla care sunt convingerile care ne saboteaza si cum poti sa le faci sa lucreze pentru tine!

- strategia Disney - strategia prin care Walt Disney a creat celebrele desene animate iti sta acum la dispozitie

- gandirea sistemica - descopera un nou mod de a gandi, bazat pe teoria fractalilor, care iti va da noi posibilitati de abordare organizationala!

- piramida nivelurilor neurologice - obtine starea de congruenta cu tine insuti si cu ceilalti!

- elicitarea valorilor - afla ce este cu adevarat important pentru tine si pentru ceilalti!

- linia timpului - calatoreste in propriul viitor!

- gandirea laterala - antreneaza-ti creierul pentru a gasi solutii inovatoare chiar si in cele mai dificile momente din viata profesionala si personala!

Abilitatile dobandite dupa ce vei parcurge acest training

- Vei putea sa iti formulezi scopurile astfel incat reusita sa nu mai depinda decat de tine;

- Vei putea scoate la lumina toate posibilitatile de realizare ale unui plan;

- Vei cunoaste noi instrumente de gandire, total diferite fata de ce stiai pana acum, care te vor ajuta sa gasesti cele mai bune solutii si sa concepi strategii de succes in cadru organizational;

- Vei fi in acord cu tine insuti si cu ceilalti;

- Vei sti ce sisteme de valori sunt comune intr-un anumit mediu si cum pot fi ele scoase la lumina;

- Vei putea imbunatati prezentul printr-o calatorie in timp;

Cui se adreseaza?

- Persoanelor si companiilor din toate domeniile de activitate care doresc sa isi dezvolte increderea in sine si in ceilalti

- Personalului din top si middle

- Tuturor celor interesati de succes

Detalii complete si inscrieriere la training pot fi afltate accesand acum www.traininguri.ro sau direct la pagina de descriere a trainingului din Bucuresti: http://www.traininguri.ro/?section=110

 

EXERCITIU GRATUIT - METODA DISNEY

Tehnica Disney - Generatorul de Idei Stralucite

Multe idei mor de la nastere, unele se dovedesc bune, iar altele proaste. La fel, dintre doi oameni care au aceeasi idee, unul reuseste sa o puna in practica, altul nu, iar altul se blocheaza pe parcurs. Acest articol doreste sa-ti vina in sprijin tocmai in acest sens, anume sa-ti testeze ideea. Metoda ofera oportunitatea analizarii complexe a unei idei, iar maniera in care o face permite amplificarea punctelor forte si identificarea mecanismelor de diminuare a riscurilor. In acelasi, timp metoda iti ofera o viziune completa asupra punerii in practica a ideii respective.

V-ati intrebat vreodata cum au fost create celebrele desene animate cu `Tom si Jerry' sau `Chip si Dale'? Unul dintre `secretele' celor de la Walt Disney care a fost conceput chiar de fondatorul companiei, consta in metoda de concepere si creatie. De fapt, este un brainstorming mai avansat care consta in urmatorii pasi:

Citeste exercitiul intrand pe blog traininguri:

http://blog.traininguri.ro

(In curand vom fixa traininguri si in Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, Targu Mures si Sibiu)

 

Despre PROGRAMUL NEGOCIATORUL (14-19 Octombrie)

Programul NEGOCIATORUL este primul program complex din Romania ce iti dezvolta abilitati multiple pentru a negocia mai bine. Exista oportunitatea customizarii, fiecare cursant putandu-si alege zilele care i se potrivesc in functie de tematica abordata. Am realizat o prezentare tematica pentru fiecare zi, care sa va poata facilita orientarea catre trainingul ce vi s-ar putea potrivi (sau catre trainingul adecvat cerintelor dumneavoastara) .

Programul Negociatorul iti ofera avantajul special de a afla tehnici din trei zone-cheie: zona Actoriceasca, zona Programarii Neurolingvistice (NLP) si zona Tehnicilor de Vanzari si Negociere (uzuale, dar necesare).

Pentru cine este acest program?

1. Acest program este deosebit de util Companiilor care au pe zona de negocieri sau vanzari un numar redus de persoane. Pentru aceste companii, organizarea unui training la sediul companiei devine costisitoare, astfel ca rezervarea unui numar de locuri in programul Negociatorul este mai mult decat oportuna.

2. Persoanelor angajate care si-au propus sa-si dezvolte abilitati-cheie care tin de avansarea in cariera sau de performanta la locul de munca (abilitati comunicare, negociere, prezentare, vanzari, argumentare, persuasiune, etc.

3. Recunoastem, de asemenea, ca acest training nu este destinat unui public foarte larg. Tematica pusa in discutie ofera dezvoltarea de abilitati pe o zona bine definita.

4. Citam aici un cursant de-ai nostri care a spus un lucru deosebit: "Este un training pe care o sa-l recomand cu cea mai mare incredere, prietenilor, cunostintelor si colegilor ... nu insa si Concurentei" .

 

Leadership si Dezvoltare Manageriala

Localitate desfasurare: Bucuresti

Data desfasurarii : 8-9 Noiembrie

Cursul de Leadership si Dezvoltare Manageriala s-a dovedit a fi un training deosebit de util de-a lungul celor 10 editii in care a fost organizat. Cu siguranta te-ai intrebat cum fac unii oamenii astfel ca reusesc sa dezvolte un Leadership autentic. Asemeni, probabil te-ai intrebat cum pot motiva mai bine personalul din subordine. Sunt metode testate, sunt cai care mi se pot potrivi mie? Pot fi un lider mai bun? Raspunsul este DA! Poti fi un lider mai bun. Acest training acest lucru si-a propus: anume, sa dezvolte Leadershipul din tine si sa puna accentul. Fiecare sesiune a insemnat un progres pentru acest training. In principal, vei invata cum poti deveni un lider mai bun sau un manager mai bun...si, de ce nu, mai bun in ambele domenii.

Extreme Training,

The way to excellence

www.traininguri.ro

 

 

“Psihosexologie si psihoterapie”

“Hipnoza si psihosexologie”

Te poti inscrie acum pentru workshop!


Timisoara , 13-14 decembrie 2008

Atunci cand ne indragostim pare ca suntem “hipnotizati”. Parca traim intr-o poveste. Si atunci de ce sa nu folosim hipnoza si povestile in tratamentul disfunctiilor sexuale?

Tematica: hipnoterapia disfunctiilor sexuale - fundamente teoretice, comportamentul si variabilele personale, "puntea afectiva", psihoterapia metaforica, schimbarea comportamentala.

Conducator de workshop: dr.Oana Maria Popescu

Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti.

Numar maxim de locuri: 15, Organizator: centrul Sistem Psi Timisoara

Informatii suplimentare si inscrieri:

tel. 0730 591 771, 0256-498235

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

- Cursuri de formare in psihoterapia integrativa acreditate

ASOCIATIA ROMANA DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

www.psihoterapieintegrativa.ro

- Este acreditata de COLEGIUL PSIHOLOGILOR din ROMANIA

- Este acreditata de EUROPEAN ASSOCIATION of INTEGRATIVE PSYCHOTHERAPY ANGLIA (E.A.I.P.), Forul European de Acreditare al E.A.P. – ului (Asociatia Europeana de Psihoterapie).

Organizeaza:

CURSURI DE FORMARE IN PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA (din 2007)


Pentru anul universitar 2008-2009 inscrierile se fac in urmatoarele orase:

Bucureşti

Craiova

Pitesti

Satu mare (pentru zona de nord-vest a tarii)

Constanta

Valcea

Timisoara

Pentru inscriere si informatii suplimentare contactati-ne la e-mail-ul Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si urmatoarele numere de telefon:

0743/557.400 – Bucuresti

0755/046.913 – Craiova, Valcea

0733/572.645 – Pitesti

0745/889.044 – Satu Mare, zona Nord-Vest

0722/162.539 – Constanta


Se pot inscrie la formarea in psihoterapie integrativa persoane din domeniile: psihologie, psihosociologie, sociopsihologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, pedagogie, medicina.


Formatori principali in psihoterapie integrativa:

- Gina Chiriac

- Mara Priceputu

Supervizor si formator:

Michael Randolph, EUROPEAN ASSOCIATION of INTEGRATIVE PSYCHOTHERAPY ANGLIA (E.A.I.P.),


La cursul de formare vor participa de asemenea formatori invitati din Romania si Europa.


Acreditare:

- cursul este Acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, conf. Legii 213/27.05.2004

- cursul este acreditat si supervizat de Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, Anglia


Dreptul de libera practica in specialitatea psiholog psihoterapeut (cod C.O.R. 244503) se obtine astfel:

- la sfarsitul Formarii de Baza, dupa 2 ani, in baza diplomei de absolvire eliberata de A.R.P.I., cursantii vor primi din partea Colegiului Psihologilor din Romania, conform Legii Psihologului nr. 213/27.05.2004, art. 10, alineatul a), ATESTATUL DE LIBERA PRACTICA CA PSIHOLOG PSIHOTERAPEUT CU PRACTICA SUB SUPERVIZARE

- dupa terminarea stagiului clinic de supervizare (anii III si IV de formare), cursantiilor li se va elibera de catre Colegiului Psihologilor, conform Legii Psihologului nr. 213/27.05.2004, ATESTATUL DE LIBERA PRACTICA, PSIHOLOG PSIHOTERAPEUT INDEPENDENT.


Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

- copie buletin;

- copie certificatul de nastere;

- copie diploma de licenta sau adeverinta de la facultate;

- CV;

- copie acte care atesta participarea la alte formari in psihoterapie, grupuri de dezvoltare personala (daca persoana a participat la alte cursuri/formari);

- 2 fotografii tip buletin.

PROGRAMA DE FORMARE IN PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

Minim 800 ore


A. FORMAREA DE BAZA


I. INTRODUCERE IN PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA


II. PERSPECTIVA INTEGRATIVA ASUPRA FIINTEI UMANE SI STARII SALE DE BINE.

1. Sanatatea mintala si starea de bine

2. Psihopatologie, clasificarea DSM IV


III. TEHNICI SI METODE IN PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

1. Proceduri si tehnici cognitiv comportamentale

2. Tehnici de hipnoza ericksoniana

3. Tehnici utilizate in terapia de cuplu si familie. Psihosexologie

4. Elemente de psihoterapie psihanalitica

5. Tehnici de psihosomatoterapie


IV. INTEGRAREA PSIHOTERAPIILOR


V. STRATEGII IN PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA

DEZVOLTARE PERSONALA


SUPERVIZARE

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania


 

Grup de formare continua in lucru cu copiii cu nevoi speciale

Abordarea terapeutica a elementelor psiho-patologice la copiii cu autism, ADHD, tulburari de comportament, dizabilitati intelectuale, tulburari de atentie, alte nevoi speciale

Grupul tinta:
Formarea se adreseaza persoanelor care sunt interesate sa afle mai multe despre interactiunea si modalitatile terapeutice de lucru cu copiii cu nevoi speciale (mentionate mai sus).

- studenti - psihologie, asistenta-sociala, psihopedagogie speciala, medicina, sociologie, , pedagogie, comunicare
- specialisti – psihologie, asistenta-sociala, sociologie, medicina, pedagogie, comunicare

Se lucreaza preponderent in maniera practica, cu o frecventa de o intalnire / luna

Sesiunea de lucru are durata de: 4 ore

Are ca obiective principale:
• intelegerea dinamicii interioare din cadrul relatiei terapeut / tutore – pacient / copil
• intelegerea dificultatilor resimtite de terapeut in lucrul cu copiii cu nevoi speciale (autism, dizabilitati intelectuale, tulburari de atentie, de comportament)
• dobandirea atitudinii terapeutice si a rolului de terapeut
• imbinarea elementelor practice cu elementele teoretice de natura psihodramatica
• insusirea diferitelor tehnici si modalitati de lucru terapeutic cu copiii cu nevoi speciale
• dobandirea abilitatilor practice de lucru prin studii de caz

Selectia:
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita cv.urile la adresa de email:

mdianao@yahoo. co.uk , tel: 0732.702.343

Interviurile vor avea loc in perioada 12 – 27 noiembrie.

Locatia de desfasurare: Str. Aurel Vlaicu, nr. 39, et.4, apt. 23, interfon 23, sector 2, Bucuresti

Taxa de participare: 100 Ron / sesiune

Coordonator Grup Psiholog Diana Moraru
Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana
Consiliere psihologica ( cu fundamente Psihodinamice - psihanalitice)
Experienta in Autism, ADHD, Dizabilitati Intelectuale, Nevoi Speciale

 

 

Grup de dezvoltare personala cu elemente de psihodrama clasica

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza persoanelor dornice sa isi descopere si dezvolte aptitudinile de comunicare, creative, spontaneitatea.

Obiectivele grupului de dezvoltare personala:
- cunoasterea de sine,
- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti
- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,
- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati,
- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,
- accesarea continuturilor intersubiective,
- dezvoltarea capacitatii empatice

Sesiunile, se desfasoara in maniera practica / terapeutica de lucru

Durata unei sesiuni: 4 ore / sesiune
Durata / an: 10 luni

Grupul tinta:
Persoanele care pot participa la grupul de dezvoltare personala sunt:
- studenti - psihologie, asistenta-sociala, psihopedagogie speciala, medicina, sociologie, teatru, filosofie, pedagogie, comunicare
- specialisti – psihologie, asistenta-sociala, sociologie, medicina, filosofie, teatru, pedagogie, comunicare

Selectia:
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita cv.urile la adresa de email:

mdianao@yahoo. co.uk , tel: 0732.702.343

Interviurile vor avea loc in perioada 12 – 27 noiembrie.

Locatia de desfasurare: Str. Aurel Vlaicu, nr. 39, et.4, apt. 23, interfon 23, sector 2, Bucuresti

Coordonator Grup Psiholog Diana Moraru
Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana
Consiliere psihologica ( cu fundamente Psihodinamice - psihanalitice)
Experienta in Autism, ADHD, Dizabilitati Intelectuale, Nevoi Speciale

 

 

Curs de pregatire profesionala continua ,,Intelegerea adolescentilor si metode de lucru’’

Formator Adriana Pacurar impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursul de pregatire profesionala continua cu tema: Intelegerea adolescentilor si metode de lucru.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 10 credite.

Locatia : Bucuresti

Data : 31 – 01 noiembrie 2008

Durata cursului : 16 ore.

Cursul prezinta modalitati de intelegere si lucru cu adolescentii din perspectiva psihoterapiei adleriene.

Cursul va contine teorie, studii de caz, exercitii privind:

- cele 5 scopuri ale comportamentului neadecvat al adolescentilor: atentia, puterea, razbunarea, inadecvarea asumata, distractia

- modalitatea de realizare a interviului initial cu adolescentul;

- tehnici terapeutice individuale si de grup;

- tehnici de incurajare;

- semnele riscului de suicid la adolescenti;

- aspecte privind consilierea parintilor;

- studii de caz.

Manifestarea se adreseaza tuturor celor care intra in contact cu copii fie in viata privata, fie in profesie : parinti, studenti, psihologi, psihoterapeuti, asistenti maternali, asistenti sociali, medici, educatori, invatatori, profesori.

Taxa de participare este de 80 de euro. Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul A.P.P.A.R. platesc pentru un modul 200 ron.

Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail:

Mihaela STOIAN

0727.810.655

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.afdp.ro


 

Training Managementul Stresului

Sunteti obosit si fara vlaga?

Resimtiti tensiune in intregul corp, iar timpul pare ca fuge astfel incat nici nu mai constientizati ca a mai trecut o zi?

Schimbare, diversitate, responsabilitate, rapiditate …. Aceste caracteristici ale secolului XXI au condus la cea de-a cincea dimensiune, care merita toata atentia: STRESUL.

MANAGEMENTUL STRESULUI

22 noiembrie 2008

La acest training experiential, vei invata :

- sa fii stapan(a) pe situatie si senin(a),  indiferent de presiunile exterioare

- sa gasesti propria strategie de relaxare

- sa iti planifici in mod strategic activitatea

- sa recunosti si sa modelezi starile interioare raspunzatoare de stres

- sa combati si sa elimini stresul

Acest training se adreseaza tuturor persoanelor care isi doresc imbunatatirea calitatii vietii, indiferent de domeniul profesional in care activeaza.

Data: 22 noiembrie 2008

Locatie: Targu Mures

Taxa participare: 100 RON

Inscrieri : Psiholog Laura Melniciuc- 0744.680844, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Psiholog Augustin Abitei- 0726.546682, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.psihologdeserviciu.ro

 

 

Business NLP - Curs de dezvoltare manageriala - Editia IV

Competent Consulting a lansat a patra editie a unicului curs de formare in NLP la nivel Business din Romania.

Pana in prezent 37 de manageri au beneficiat de acest curs si rezultatele se simt pe piata romaneasca. Cunostintele si aptitudinile pe care le-au dobandit ii fac sa trateze realist si intelept criza economica si financiara pentru ca au instrumentele cu care sa se protejeze si sa mearga mai departe.


Au trecut prin teste, prin provocari adresate de catre trainer care le-au ridicat semne de intrebare asupra vechilor strategii de functionare. Si-au gasit solutiile proprii si au inceput deja sa simta succesul.

Cele 18 zile de "Business NLP" sunt "diferenta care face diferenta" intre o persoana de succes si restul lumii.

Acest lucru este demonstrat de recunoasterea de catre organizatiile internationale de referinta in domeniu: Society of NLP-SUA, IN-Germania si IANLP-Elvetia, care certifica valoarea cursului si a trainerului Daniel Bichis.


Obiective Business Practioner NLP:

- Dezvoltarea aptitudinilor de manager si lider, a capacitatii de motivare a altora

- Dezvoltarea abilitatior de comunicare, persuasiune si influentare a persoanelor cu care se intra in contact

- Dezvoltarea capacitatii de a lua decizii rapide, de a gestiona riscurile si situatiile de criza

- Dezvoltarea abilitatilor de gestionare a propriilor stari emotionale, de automotivare si a capacitatii de memorare si învatare

Cui se adreseaza Business Practioner NLP?

- managerilor companiilor cu <100 angajati

- top- si middle-managerilor din marile companii, in special managerilor HR

- persoanelor care isi pregatesc accesul în zona de middle- si top-management

- trainerilor din domeniul resurselor umane

- consilierilor, mediatorilor si facilitatorilor specializati pe zona business

Business NLP este structurat sub forma a noua module lunare; primul modul debuteaza pe 14-15 noiembrie. Cursul se finalizeaza in iunie 2009 cu examenul de evaluare.

Mai multe detalii: www.business-nlp.ro


Informatii si relatii

Tel: 021/688.75.48

E-mail: contact@competent. ro

Web: www.competent.ro


Persoana contact

Mariana Bichis

Tel: 0788.294.801, 0726.801.881

 

 

Tehnici puternice de dezvoltare a creativitaţii

17-18 noiembrie 2008


Dezlantuie potentialul creativ din tine !

48 de ore de energie creativ_ intr-un workshop care te ajuta sa obtii cele mai inovative solutii pentru schimbari mari si mici.

Dac_ esti in stare sa vezi solutia unei probleme repede si precis, folosindu-ti abilitatile de expert si cunostintele tehnice, s-ar putea sa ai nevoie de ajutor.

Asteapt_ un minut ! Aceasta nu are nici un sens, nu-i asa ?

OK, de ce gasirea rapida a unei solutii necesita ajutor ?

Pentru ca abilitatile tale s-ar putea sa te tina intr-un tipar de comportament confortabil si predictibil care sa te opreasca sa-ti folosesti intregul potential creativ.

Pentru detalii privind cursul accesati: www.clcenter.ro sau la persoana de contact Daniela Cristea, telefon: 0726103357

Curs postuniversitar de formare continua in „Psihologia muncii, transporturilor si serviciilor"

"Merlusca-Crâsmaru Ana-Maria Cabinet Individual de Psihologie" in colaborare cu psih. drd. Costache Mariana organizeaza la BACAU, sub egida

COLEGIULUI PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA,

"Programul de formare continua in Psihologia muncii, transporturilor si serviciilor"

OBIECTIVE:

• Asigurarea formarii necesare pentru accesul in profesia de psiholog cu drept de libera practica pentru absolventii licentiati in psihologie

• Perfectionarea profesionala a practicienilor din aceste domenii psihologice

• Cunoasterea principalelor norme legislative nationale si internationale ( UE ) ,actualizate in domeniu

• Insusirea principalelor modalitati de interventie in procesul formativ

• Insusirea logisticii desfasurarii evaluarii/examenului psihologic

• Prezentarea pricipalelor baterii de teste psihologice acreditate in domeniu

• Cursurile au un caracter preponderent aplicativ si vor fi organizate astfel incat sa permita participarea psihologilor care lucreaza!

• Cursantii pot realiza contracte de supervizare profesionala cu cadrele didactice care au drept de supervizare!

LOCATIA:

BACAU, la sediul "Centrului de formare si pregatire continua in Psihologia Muncii, Tansporturilor si Serviciilor"

( vis-a-vis de McDonald"s )

ORGANIZARE:

• Programul de formare( muncii+transporturi ) se va desfasura intensiv ( cele 2 semestre fiind cumulate ).

• Cursurile se vor desfasura in week-end.

• Intreg programul de formare ( ambele semestre!! ) va dura aproximativ 2 luni ( intensiv ).

• Programul debuteaza in luna noiembrie 2008.

LOCURI DISPONIBILE : 30

CREDITARE: 35 credite acordate de Colegiul Psihologilor din Romania

COST:

• 750 RON/ semestru/persoana; TOTAL PROGRAM( sem. I+II ) = 1500 RON

• Costurile vor fi achitate in transe stabilite de comun acord.

• Prima plata va trebui facuta la inscriere si are valoarea de 375 RON ( jumatate din taxa aferenta sem I )

ÎNSCRIERI: 14 octombrie – 5 noiembrie 2008

Formatori :

- Trascaian Steluta

- Hiera Daniela

- Tanacli Adrian

- Gaspar Mihail

TEMATICI ABORDATE:

- Particularitati si caracteristici ale profesiei de conducator auto

- Legislatia nationala si referiri la legislatia din tarile UE

- Descrierea si insusirea modului de lucru cu principalele instrumente de testare si evaluare psihologica

- Evaluarea psihologica, caracteristici, modalitati de realizare

- Etica si deontologia psihologului din muncii si transporturi

- Consilierea si educatia rutiera

- Insecuritatea rutiera-o problema sociala

- Principalele modalitati de interventie in procesul formativ al viitorului conducator auto

- Logistica desfasurarii evaluarii/examenulu i psihologic

- Domeniile de implicare ale psihologului in activitatea de munca si organizationala/ resurse umane

- Analiza muncii-modalitati de desfasurare

- Standarde ocupationale- fisa postului

- Recrutare – selectie de personal, angajare, control periodic al personalului in conformitate cu legea 319/2006

- Elemente de statistica

- Elaborarea documentelor de finalizare a evaluarii psihologice

INFORMATII SUPLIMENTARE + ÎNSCRIERE:

- 0740.119.250 Merlusca-Crasmaru Ana-Maria

- 0751.178.717 Vlaic Alice

- 0234.57.97.37

- Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Diagnostic si evaluare clinica. Curs de formare profesionala continua

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeaza urmatorul curs de formare profesionala continua in:

Diagnostic si evaluare clinica

Grupul tinta: Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, în cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati în alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza în activitatea lor profesionala.

Obiectivul cursului: Cursul are ca scop familiarizarea cursantilor cu diagnosticul si evaluarea clinica precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa-i faca apti pentru o activitate eficienta în aceste domenii. Cursul este structurat sub forma unor prezentari teoretice si aplicatii practice. Se prezinta într-o maniera pragmatica demersul evaluarii clinice si principalele instrumente folosite, care sa ofere un sistem de practica psihologica validata stiintific în ceea ce priveste psihodiagnosticul si evaluarea clinica. Acest curs/workshop ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a Platformei de Evaluare Clinica formata din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica.

Examinarea cunostintelor cursantilor: Evaluarea va viza cunostintele teoretice si abilitatile practice dobandite în cadrul cursului. Evaluarea se realizeaza printr-un examen scris la finalul cursului.

Taxa de participare: 100 de euro

Forma si durata cursului: cursul se deruleaza vineri, sambata si duminica, pe parcursul a 20 de ore

Data: 21-23 noiembrie

Locatie: Cluj-Napoca

Actul de studii eliberat cursantului: certificat de abolvire a cursului, creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite, pentru psihologii cu atestat de libera practica sau adeverinta de participare pentru cursantii care nu au atestat de libera practica

Adresa de contact: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Primul program de leadership rezonant

Curs: Business NLP - Modulul I - 14-15 noiembrie

Curs: Master NLP - Modulul I - 7-9 noiembrie

Eveniment: Robert si Deborah Bacon Dilts in Romania

Continutul newsletterului este disponibil la adresa:

www.competent.ro/newsletter/

Informatii si relatii

Tel: 021/688.75.48

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.competent.ro

Persoana contact

Mariana Bichis

Tel: 0788.294.801, 0726.801.881

* Acest curs de formare nu a fost acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua.

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

“Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”

Cursul este organizat de Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania

Obiective generale

- formarea psihologilor in specialitatea psihologie clinica;

- initierea participantilor la curs in utilizarea metodelor si tehnicilor de evaluare in domeniul psihologiei clinice;

- cunoasterea si folosirea metodelor si tehnicilor de interventie permise psihologului clinician de legea 213/2004/ norme de aplicare a legii privind exercitarea profesiunii de psiholog.

Obiective specifice

- sa isi formeze o viziune de ansamblu asupra dezvoltarii psihice: teorii, stadialitate, particularitati de etapa, relatia cu mediul, educatie, etc;

- sa isi insuseasca metodologia necesara evaluarii psihologice in diverse stadii de dezvoltare;

- sa aleaga si sa utilizeze in mod adecvat metodele de investigatie in psihologia clinica;

- sa isi contureze o viziune de ansamblu asupra psihologiei si psihopatologiei copilului, adolescentului, adultului, varstnicului;

- sa se familiarizeze cu metodele si tehnicile de interventie permise prin lege psihologului clinician:

Consiliere si terapie suportiva

Educatie pentru sanatate ( primara, secundara)

Interventie psihologica in situatii de criza

Interventie psihologica specifica pentru persoanele cu nevoi speciale sau in stadii terminale de boala

Optimizare, dezvoltare personala, autocunoastere in vederea imbunatatirii calitatii vietii

Interventie psihologica in vederea cresterii compliantei terapeutice

Grupuri tinta

Formarea se adreseaza: psihologilor care doresc sa-si desfasoare activitatea in domeniul clinic, celor care deja lucreaza in unitati sanitare sau asimilate, psihologilor clinicieni cu treapta de specializare practicant in supervizare, psihologilor care lucreaza in centre de plasament, locuinte protejate, celor care isi desfasoara activitatea in serviciile de asistenta sociala, psihologilor incadrati in centrele de sanatate mintala sau in sectiile de psihiatrie/ neuropsihiatrie infantila/ medicina interna/ chirurgie/ oncologie/ pediatrie/ neurologie/ pneumoftiziologie /infectioase/ cabinete de planning familial, etc., masteranzilor in psihoterapie, medicilor, profesorilor si educatorilor, studenti in psihologie, psihopedagogie, medicina.

Formatul cursului: 9 module a cate 10 ore modulul ,cu o frecventa de desfasurare de 2 module la 2 luni , cu program de desfasurare in zilele de sambata si duminica. Total 90 ore educatie psihologica continua.

Evaluarea cursantilor se va face la sfarsitul modulului 5 si 9 prin intermediul unui test grila si o prezentare de caz la alegerea cursantului. Notarea sa va fi de la 1-10.

Certificare si diplome.Fiecare cursant va primi un certificat de absolvirea a cursului de “PSIHOLOGIA SI PSIHOPATOLOGIA DEZVOLTARII. METODE SI TEHNICI DE INTERVENTIE UTILIZATE IN PSIHOLOGIA CLINICA”, creditat de CPR cu 20 credite -sectiunea educatie psihologica continua.

Lectorii implcati in cursul de formare sunt formatori supervizori acreditati de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, Comisia de psihologie clinica si psihoterapie si au o indelungata practica clinica si psihoterapie.

Locatie: Bucuresti.

Data: 08 noiembrie 2008, ora 8.

Inscrieri si relatii: 0722622501, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

Dezvoltarea comunicarii functionale metoda PECS - Nivel 1

Trening organizat de Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Data de 8 – 9 noiembrie 2008

Bucuresti

Trainingul ofera un bogat suport de curs insotit de prezentari video si demonstratii interactive.

Participantii vor beneficia de o combinatie optima de elemente teoretice, solutii practice si studii de caz.

Sunt incurajati sa participe educatori specializati, psihologi, psihopedagogi, logopezi, medici si alte categorii de specialisti care lucreaza cu copilul cu dizabilitati in registrul psihocognitiv.

Formatori: dr. Mioara Cazac avand formare in Fresno California Metoda PECS si psiholog clinician Iuliana Pantazi, formatori acreditati de MINISTERUL MUNCII si MINISTERUL EDUCATIEI, sunt recunoscuti de International Voluntary Health Network, beneficiare ale cursurilor de formatori in Artterapie organizate de Asociatiei MUZIKA Anglia, licentiate EURODIR pe Managementul de caz, formare Metoda TEACCH Anglia - prof. MESIBOV - Director Divizia Teacch - Carolina de Nord USA cu experienta de peste 10 ani in lucrul cu copii cu dizabilitati.

La finalul cursului, se vor elibera diplome recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.

SCOP:

Participantii vor invata sa dezvolte comunicarea functionala la persoanele la care aceasta nu exista fiind cuprinse in aceasta categorie cei diagnosticati cu:

1 Autism

2 Intarziere psihica severa

3 Paralizie cerebrala

4 AVC

5 Afazie

6 ADD

7 Tulburari comportamentale

8 Tulburari de invatare

9 Intarzieri in aparitia si dezvoltarea limbajului

10 Tulburari ale aparatului auditiv

11 Dificultati emotionale, intarzieri mentale

12 Sindromul Down

13 Dificultati ce apar in cadrul familiilor bilingve

Detalii raportate la costuri si durata:

Cursul va avea o durata de 4 module, 2 zile/ modul , program zilnic

9.00 la 16.45, o data pe luna in weekend.

Pretul /cursant : 100 EURO/MODUL

Confirmarea pentru participare: 03 noiembrie 2008.

Numar minim participanti - 20

Cei care doresc sa participe la acest curs sunt invitati sa completeze formularul de inscriere.

Adresa de contact:

0745480450 IULIA PANTAZI,

0722247228 MIOARA CAZAC

Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.psihobest.ro

* Aceasta formare nu a fost acreditata la Colegiul Psihologilor.

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Curs de Terapie prin Joc (Play Therapy)

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE (membru al Grupului MedLife), organizeaza workshop-ul cu tema:

Introducere in terapia prin joc (Play Therapy)

Un curs practic, necesar si plin de amuzament cu durata de patru zile, sustinut de Roger si Christine Day

Bucuresti,

6 - 9 Noiembrie 2008

Ziua 1 va oferi o trecere rapida in revista a tehnicilor de terapie prin joc, cu mai mult de opt puncte abordate si multe jocuri si activitati si apoi informatii privind aplicabilitatea lor in interactiunea cu copiii.

Ziua 2 ofera o introducere detaliata in tehnicile terapiei cu nisip "Sandtray". Veti descoperi puterea pe care aceasta metoda o are asupra voastra si apoi cum sa folositi aceasta "terapie tacuta" in munca voastra terapeutica. .

Ziua 3 introduce muzica in terapia prin joc. Veti invata multe jocuri ritmate si activitati pe care sa le folositi in munca cu copiii. Va vor fi de ajutor vocea si simtul propriu al ritmului, si de asemenea puteti aduce instrumente muzicale daca cantati la vreunul.

Ziua 4 este dedicata papusilor de mana "hand puppets" in terapia prin joc. Invatati cum puteti cumpara papusi sau cum le puteti fabrica voi insiva. Veti vedea cat de multe din activitatile in care le puteti folosi vor fi capabile sa

exprime "inexprimabilul" , lucrurile care nu se pot spune prin cuvinte.

Veti putea folosi notiunile invatate la curs in munca voastra cu copiii si adultii. Participarea la acest prim curs de patru zile este de asemenea necesara daca intentionati sa intrati in programul de doi ani al Asociatiei de Terapie prin Joc din Romania, pentru a deveni play therapist calificat cu diploma recunoscuta international.

Formatori:

- Roger Day Formator Acreditat, PTSTA, CTA, Certified Play Therapist, UKCP Registered Psychotherapist

Roger este un play therapist entuziast si psihoterapeut specializat in munca cu copii si familii, realizand o abordare creativa a terapiei. Este calificat pentru a preda Play Therapy si Analiza Tranzactionala. Este autorul a peste 15 carti, cele mai multe din ele pentru sau despre copii.

- Christine Day Formator Acreditat, NNEB (Educatori), Diploma in Counselling

Christine este specializata in terapia copiilor prescolari si foarte mici, avand o abordare practica a terapiei si trainingului.

Cursul se adreseaza : psihologilor, studentilor la psihologie, medicilor rezidenti si specialistilor in psihiatrie si psihiatrie pediatrica, medicilor pediatri, asistentilor sociali si in general tuturor terapeutilor care lucreaza cu copii, indiferent de tipul de terapie in care s-au format. De asemenea ofera oportunitatea realizarii unor "bucati" valoroase de terapie personala, metodele folosite fiind impactante nu doar pentru copii ci si pentru adulti.

Durata cursului este de 4 zile.

Costul cursului este de 500 RON. Se acorda reducere de 20% pentru studenti si medici rezidenti. Plata se poate face in contul MedLife:RO92 BACX 0000 0030 2112 7002, deschis la UNICREDIT TIRIAC BANK – Agentia Mihalache, Bucuresti ( specificand pe ordinul de plata "psihoterapie" ), sau direct, in prima zi de curs intre orele 8,30 – 9,30.

Pentru cursantii din afara Bucurestiului se pot gasi variante de cazare (in camin de liceu) contra unor sume modice, cu conditia sa isi anunte participarea cu maxim 2 saptamani inaintea cursului.

Cursul va avea loc la Colegiul Economic Viilor, Sos Viilor nr 38 sector 5, Bucuresti.

Va puteti inscrie trimitand un e-mail la adresa: office@mindcare. ro

Informatii suplimentare : 0753 53 53 85, Ioana Pop

Va asteptam!

* Cursul de formare nu a fost acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Eneagrama si dezvoltarea inteligentei emotionale

[Workshop introductiv în Eneagrama]

8 noiembrie 2008

- Cauti un instrument eficient sa intelegi comportamentul celor din jur?

- Vrei sa vorbesti aceeasi limba cu clientii si colegii tai?

- Îti doresti sa termini la timp proiectul pe care l-ai primit? Foloseste Eneagrama ca sa-ti alegi echipa potrivita.

- Vrei sa-ti imbunatatesti relatia cu iubitul? E perfect, vei intelege în sfarsit ce conteaza cel mai mult pentru el!

Eneagrama este în prezent unul dintre cele mai moderne instrumente practice de autocunoastere, de dezvoltare si transformare personala. Este folosita în companii celebre ca Adobe Corporation, Microsoft, The DuPont Company, General Motors, Hewlett Packard, Toyota, Procter & Gamble, Young & Rubicam, etc

Este un sistem coerent ce descrie noua tipuri de personalitate si noua niveluri de dezvoltare ale constiintei fiind in acelasi timp o punte între psihologie si spiritualitate.

Cu ajutorul Eneagramei vom reusi:

- Sa ne identificam potentialul maxim si resursele interioare caracteristice tipului nostru de personalitate

- Sa ne cunoastem propriul set de valori care ne ghideaza existenta

- Sa identificam mecanismele automate prin care îi permitem personalitatii sa actioneze în locul nostru

- Sa ne automotivam pentru a ne atinge obiectivele

- Sa ne îmbunatatim comunicarea si relatiile profesionale si cu cei dragi

- Sa ne dezvoltam inteligenta emotionala

Prin intermediul Eneagramei vom avea acces la subconstientul nostru. Ne vom întelege necesitatile interioare, motivatiile inconstiente si recompensele pe care le asteptam. Vom afla unde ne situam acum în raport cu potentialul nostru maxim si cum vom putea sa îl dezvoltam.

Participand la acest curs veti învata:

- Ce tipologie sunteti – vom aplica testele TAS, RHETI, QUEST

- Notiuni generale despre fiecare tip de personalitate – calitati, defecte, motivatiile fiecarui tip, dorintele de baza, frica de baza, cliseele comportamentale folosite la job si în relatii

- La ce nivel de dezvoltare sunteti în prezent fata de potentialul vostru maxim

- Care sunt principalele calitati pe care e important sa le dezvoltati pentru a creste si a evolua

- Modelul inteligentei emotionale Salovey- Mayer


Eneagrama este un instrument eficient în dezvoltarea inteligentei emotionale, atât prin procesul de autocunoastere care apare si care reprezinta baza dezvoltarii IE, cât si prin insight-urile majore datorate tehnicilor simple folosite.

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati de dezvoltarea personala si spirituala.

Data: 8 noiembrie 2008, orele 10.00 – 18.00

Locatia: Bucuresti, Clubul Mandala, str Paleologu nr 20 ( zona Armeneasca – bd Coposu)

Investitia: 155 RON ( TVA inclus)

Workshopul este sustinut de Dr.Gabriela Marin, Professional Member of International Enneagram Association.

Inscriere si detalii :

e-mail: eneagrama_romania@ yahoo.com

tel 0743 351 579

 

 

Formare NLP Practitioner

Daca activezi in domenii ca management, vanzari, psihoterapie, bussines, drept, comunicare, invatamant si iti doresti ca viata ta sa se schimbe in sensul dorit, este mometul sa alegi Programarea Neurolingvistica!


"Strategii de Succes" organizeaza cursul de:


NLP PRACTITIONER


Cursul NLP Practitioner se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si atinga nivelul maxim de perfomanta.


Cursul se desfasoara in conformitate cu standardele Asociatiei Romane de Programare Neuro-Lingvistica (www.nlp.ro ) si ale Asociatiei Intenationale de Programare Neuro-Lingvistica (www.ia-nlp.org).


Durata formarii: 21 zile (7 module a cate 3 zile)

Data si locatia inceperii cursului: 7-9 noiembrie 2008, Brasov

Taxa: 90 euro/week-end


Continutul cursului:

- NLP – origine, domenii de aplicare

- Niveluri neurologice ale schimbarii – Robert Dilts

- Sisteme de reprezentare, distinctii subtile in gandire

- Administrarea procesului gandirii, identificarea preferintelor senzoriale

- Sistemul de canalizare a informatiilor

- Detectarea tiparelor inconstiente, tipare nonverbale

- Contact, Raport, Calibrare, Pacing, Leading

- Proprietatile experientei

- Stari, perceptii, formate

- Atingerea obiectivului

- Ancorare

- Metaprograme, filtre de sortare

- Metamodelul pentru limbaj

- Comunicare eficienta

- Modelul Milton, limbaj indirect, recunosterea starilor spontane de transa

- Time-line, in timp/in afara timpului, change history, a 70-a aniversare

- Strategii, macrostrategii, microstrategii, Walt Disney strategy

- Complexe

- Reframing – cadrare/recadrare, modelul Partilor, six steps reframing

- Convingeri, ciclul schimbarii convingerilor


Cursul este interactiv si se desfasoara folosind cele mai moderne tehnici de invatare activa, cu accent pe dobandirea ablitatilor practice, intr-un mod placut si activ.


Traineri:

Iuliana MIHAI - Master Trainer ARONLP , NLP Coach ARONLP , Fellow Member Trainer IANLP , Formator de formatori, cod COR 241207 , Membru Acreditat SRC (Societatea Romana de Coaching) , Vicepresedinte ARONLP, Membru ARONLP, IANLP, DVNLP (Germania)


Marcel MIHAI
- Master Trainer ARONLP , NLP Coach ARONLP , NLP Trainer DVNLP, Formator de formatori, cod COR 241207 , Director organizatoric ARONLP , Membru , Acreditat SRC (Societatea Romana de Coaching) ,

Membru ARONLP, DVNLP (Germania).


Va asteptam!

Pt informatii si inscrieri sunati la: 0745.96.89.00- psih. Maria

Cotoi sau email: cotoi_maria_ Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 
Psihologie