PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 47 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2008 Cursuri & Workshopuri (1)

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2008 (1)

 

 

„Cine sunt eu?” Seminar de Hipnoanaliza Tranzactionala (HAT)


Jure Biechonsky , creatorul Hipnoanaliza Tranzactionala vine in Bucuresti si va sustine seminarul :


"CINE SUNT EU?"

Hipnoanaliza Tranzactionala (HAT) este o parte a psihologiei transpersonale, provine din analiza tarnzactionala si are la baza teoria conform careia personalitatea este formata din mai multe parti diferite. Scopul HAT este managementul psihologic sanatos al personalitatii ca intreg si anume de a integra ego-ul constient al personalitatii prin folosirea hipnozei pentru a accesa diferite parti ale personalitatii. In timpul hipnoanalizei, putem invata cum sa hranim acele parti ale personalitatii noastre care au fost reprimate si cum sa le micsoram pe cele supradimensionate.


Despre seminar:

Hipnoterapia transpersonala si Psihoterapia hipnoterapeutica transpersonala, ne faciliteaza:

- cresterea de-a lungul cursului vietii, cu accent pe aspecte ce privesc sanatatea, sexualitatea, emotiile si aspecte vocationale, sociale si spirituale;

- abordarea problemei identitatii si a spiritualitatii pentru a se realiza o identitate integrata pentru client;

- incorporarea unei game largi de tehnici din diverse orientari psihoterapeutice prin care oamenii ating un nivel mai inalt de constientizare, isi imbunatatesc existenta, depasesc stresul si dificultatile de adaptare, rezolva crize si-si maresc capacitatea de a trai viata la un inalt grad de functionalitate;


In acest seminar vom invata :

- sa intelegem pattern-urile si temele care se repeta in viata noastra;

- sa depistam mesajele din subconstient care inca ne influenteaza alegerile din viata;

- sa evitam accidentele fizice si emotionale preluand controlul vietii noastre;

- sa-l evitam pe ,,trebuie" si "nu ai voie" dobandind libertate emotionala si spirituala;

- sa facem alegeri de pe pozitie de libertate

- sa ne aflam menirea si sa pornim pe drumul indeplinirii ei

- sa exploram teritoriile „Pasiune", „Misiune" si „Compasiune"

- sa traim o viata mai autentica


Tehnicile aplicate vor fi din art-terapie, psihodrama, hipnoza, imagerie dirijata, miscare si muzica.


Se va acorda participantilor diploma eliberata de Scoala Internationala de Hipnoterapie Analitica si Cognitiva .


Seminarul se adreseaza :persoanelor interesate de dezvoltarea personala, studentilor din domeniul stiintelor sociale, psihiatrilor, psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor sau terapeutilor in formare care au ocazia sa exploreze prin intermediul acestui workshop tehninci din diverse orientari si sa primeasca explicatii despre aplicarea lor, sa asiste la sesiuni de terapie live , la imbinarea dinamica a teoriei cu tehnica, a demonstratiei cu practica.


Seminarul se va desfasura pe perioada a 4 zile (7 – 10 noiembrie) , dupa cum urmeaza :


7, 8, 9 nov - intre orele 10 - 18
10 nov. – intre orele 10 - 14


Tariful este de 600 RON, iar pt. cei care au mai participat la seminarii cu Yure si pentru studenti, tariful este de 500 RON. Tariful se achita la seminar.

Rugaminte: Intrucat numarul de locuri este limitat, ii rog pe cei care vor sa participe sa se inscrie cat mai din timp pentru acest seminar sau pt. urmatorul/urmatoare le (cu o alta tematica).

Pentru a va inscrie, trimiteti un mail la : carmina7313@ yahoo.com in care sa mentionati Numele, Prenumele, E-mail-ul, Nr. de telefon .


Date despre formator:

Jure Yoram Biechonski (are peste 25 de ani de practica ca psihoterapeut) , fondator al scolii de hipnoterapie cognitiva si analitica, si creator al hipnoanalizei tranzactionale a sustinut cursuri de psihoterapie in peste 20 de tari (SUA, Marea Britanie , Cuba , China , India , Rusia , Estonia etc) . Scoala de Hipnoterapie Analitica si Cognitiva este membra a Societatii Americane de Psihologie, a Asoc. City&Guilds din Marea Britanie, a Consiliului American de Hipnoza. Prof. Jure Biechonsky este membru de onoare al corpului profesoral al unor universitati si colegii din Europa, Asia, Europa de est, America si profesor asociat la numeroase colegii medicale din lume. Printre altele, Prof. Jure Biechonski este format in consiliere familiala (SUA), psihodrama (Berlin), terapie prin arta si dans (Italia), hipnoterapie (Anglia) .

 

 

„Calatorie catre radacini" - Puterea regeneratoare a Respiratiei -

Workshop de Respiratie Holotropica organizat de Asociatia de Terapii Transpersonale

7, 8, 9 Noiembrie,

Bucuresti

Elena Francisc s-a specializat în cadrul Institutului de Cercetari si Terapii Transpersonale (IRETT), Franta, ºi a Institutului Grof Transpersonal Training (GTT) din California, USA. Elena Francisc este recunoscuta in Romania ca primul si, deocamdata singurul psihoterapeut de orientare transpersonala.

Michel Protopopof este terapeut transpersonal, pictor, sculptor, maestru Tai Chi, si s-a specializat in medicina Chineza. Cu o experienta de 20 ani in sustinerea workshop-urilor de expresie corporala si artistica, Michel este un terapeut apreciat pentru modul in care reuseste sa imbine dimensiunea artstica si cea spirituala, potentandu-le ca intr-un dans al descoperirii de sine

In acest workshop de toamna ne vom insoti cu intreaga natura, in intoarcerea sa catre adancuri, catre radacini.Va fi o calatorie densa, structurata dupa modelul unui pasaj initiatic, in care ne vom intoarce inima catre lumea stramosilor nostri, catre lumea de dincolo, catre profunzimile constiintei, ca o moarte dupa care urmeaza renasterea. O calatorie in adancurile propriei fiinte, pentru a redescoperi apoi adevarata stralucire a vietii, urmand cercurile ancestrale ale traditiilor amerindiene, shamanice si chinezesti.

Respiratia Holotropica este o metoda puternica de vindecare si auto-explorare, metoda ce integreaza perspective din cercetari moderne asupra constiintei, antropologie, psihologii abisale, psihologie transpersonala, practici spirituale orientale si traditii mistice din toata lumea. Termenul de „Holotropic" desemneaza actul de „a te

indrepta spre intreg"(din gr. „holos"=intreg si „trepein"=indreptare a catre)

Procesul in sine nu utilizeaza instrumente complicate, folosind muzica si respiratia ca vehicul pentru a accesa o stare largita de constiinta. Aceasta stare activeaza procesul de vindecare al psihicului uman, facilitand o serie de experiente interioare specifice. Inteligenta vindecatoare a fiintei ghideaza intreg procesul, calitatea si continutul experientei fiind unice pentru fiecare persoana si experienta in parte.


PRET:

700 lei – persoana fizica

900 lei - persoana juridica/persoana fizica autorizata


Pentru inscrieri si alte detalii, o puteti contacta pe Alina Tomsa la

nr de telefon 0731014258 sau la adresa de mail:

attranspersonal@ gmail.com sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . ro .

www.att.org.ro

 


Workshop Psihosexologie

Relatia de cuplu este diada in cadrul careia persoanele traiesc la cea mai mare intensitate atat implinirea personala si fericirea, cat si cele mai acute sentimente de frustrare. Rolul sexualitatii in cuplu este hotarator pentru satisfactia si multumirea partenerilor, insa pentru majoritatea oamenilor sexualitatea este un subiect greu abordabil.

Workshopul "Coaching-ul disfuctiilor sexuale- interventii de scurta durata" vine in ajutorul celor care se confrunta si trateaza problematica sexualitatii oferind ca si continut:

- principii ale interventiilor de tip coaching-ului in relatia de cuplu

- perspective de abordare a sexualitatii

- inventare de masurare a dimensiunilor sexualitatii in cuplu

- tehnici de interventie de tip coaching NLP pentru armonizarea relatiei de cuplu

- tehnici de interventie de tip coaching NLP a disfunctiilor sexuale


Conducatori de workshop: NLP Coach Laura Melniciuc si NLP Master Practitioner Tony Rafaila


Workshopul are loc in data de 1-2 noiembrie 2008, in Bucuresti.

Taxa de participare: 150 RON


Pentru informatii si inscrieri :

www.psihologdeserviciu.ro

Laura Melniciuc- 0744680844 sau e-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

laura@psihologdeser viciu.ro


Tony Rafaila – 0723.774.200

 

 

Formare profesionala continua in psihoterapia cognitiv-comportamentala

Brasov

24 - 26 octombrie si

31 octombrie - 2 noiembrie 2008

credite de la Colegiul Psihologilor

Site web: www.psihoterapia.eu

 

Organizator: centrul Sistem Psi Timisoara

Participanti:

Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti

Pentru informatii suplimentare si inscrieri contactati:

Dr. Oana Maria Popescu, coordonator stiintific si dezvoltare programe de formare centrul Sistem Psi Timisoara,

tel. 0730.591.771 ,

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau

dr.oana.maria. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Programa cursului:

Modulul 1: Evaluare si diagnostic clinic CBT.

Modulul 2: Tehnici de interventie cognitiv-comportame ntala.

Date despre formator:

Daniel David este profesor universitar la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, facultatea de psihologie si stiinte ale educatiei, psihoterapeut formator si supervizor in psihoterapie cognitiv- comportamentala si rational- emotiva, director a numeroase proiecte in domeniul psihoterapiei si psihologiei, conducator a numeroase workshopuri in tara si strainatate, presedinte al Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, presedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, presedinte al Colegiului Psihologilor din Romania- filiala Cluj, membru in numeroase asociatii profesionale din tara si strainatate. Este autorul mai multor carti si manuale in domeniul psihoterapiei si psihologiei.

 

 

- Grup de dezvoltare personala – Psihodrama clasica

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, organizeaza Grup Dezvoltare Personala – Psihodrama Clasica, Bucuresti, Octombrie 2008 – Iulie 2009

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza persoanelor ce vor sa isi descopere si dezvolte aptitudinile de comunicare, creative, spontaneitatea

OBIECTIVE GRUP DEZVOLTARE PERSONALA:

- cunoasterea de sine,

- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,

- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati,

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,

- accesarea continuturilor intersubiective,

- dezvoltarea capacitatii empatice

a) Grupul de dezvoltare personala, este grup de psihodrama moreniana clasica cu elemente de orientare psihanalitica

b) Sesiunile, se desfasoara exclusiv in maniera practica / terapeutica de lucru

c) Durata unei sesiuni: 8 ore / sesiune

d) Durata / an: 10 luni

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza si persoanelor ce vor sa se formeze in Psihodrama Clasica Moreniana si reprezinta etapa premergatoare si obligatorie admiterii in Programul Formativ din cadrul CENTRULUI ROMAN DE PSIHODRAMA CLASICA.

Parcurgerea dezvoltarii personale in cadrul Grupului de dezvoltare personala Bucuresti – C.P.A.P, cu participarea pe durata unui an de lucru, conduce la inscrierea pentru continuarea formarii in cadrul CENTRULUI ROMAN DE PSIHODRAMA CLASICA MORENIANA.

CONDITII INSCRIERE si PARTICIPARE GRUP:

- specialisti – sociologie, psihologie, asistenta-sociala, medicina, filosofie, teatru, pedagogie, comunicare

- studenti - psihologie, sociologie, asistenta-sociala, medicina, teatru, filosofie, pedagogie, comunicare

SELECTIA se desfasoara dupa cum urmeaza:

- selectia CV-urilor si a scrisorilor de intentie

- interviu - coordonator grup - psih. psihoterapeut Stefania D.Nita

- asistent grup – psih. Cristina Calarasanu

Inscrierile incep la data de 10.Septembrie – 17 Octombrie.2008

Interviuri selectie – 12 Octombrie – 24 Octombrie.2008

Nr. participanti grup: 8 locuri

Inscrieri (CV, scrisoare de intentie) si informatii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Psih. Cristina Calarasanu

Tel. 0729.752.145 , 021.317.40.43

 


- Dezbateri de psihanaliza postkleiniana

In martie 2008, Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei impreuna cu Universitatea Hyperion au deschis seria unor dezbateri teoretice de psihanaliza britanica si studii de caz, sustinute de Dr. Aurelia Ionescu (consulta cv), psihanlist originar din Romania, format in Anglia, cu practica privata la Londra, membra a Societatii Britanice de Psihanaliza.

Urmatoarele intalniri din aceasta serie se vor desfasura dupa urmatorul calendar:

5 – 6 iulie 2008
« Visul, fantasma si transferul in psihanaliza kleiniana » (250 lei)

25 – 26 octombrie 2008
« Invidie, gelozie, recunostinta » (250 lei)

Pentru mai multe detalii si inscrieri aici

 

 

- Curs autism Pitesti si Timisoara

* Nu se vor obtine credite acordate de Colegiul psihologilor.

In luna septembrie va incepe in Timisoara si in octombrie la Pitesti cursul romano-olandez " Autismul si Sindromul Down – tehnici moderne de interventie".

Cursurile sunt desfasurate sub egida si in cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Inclusiva - Paul Popescu Neveanu - Timisoara si a Scolii Speciale Valea Mare - Pitesti si vor fi sustinute de dl. Tudor Mitasov.

In cadrul Scolii Speciale Valea Mare - Pitesti cursurile se vor desfasura in urmatoarea modalitate:

- durata - 7 luni;

- frecventa - doua zile consecutiv / luna, in cursul saptamanii; 5 ore / prima zi, 5 ore / ziua a doua;

-orele de desfasurare: 16 - 21.

In cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Inclusiva - Paul Popescu Neveanu - Timisoara cursurile se vor desfasura in urmatoarea modalitate:

- durata - 3 luni;

- frecventa - 5 zile consecutiv (luni - vineri) / luna in cursul saptamanii; 5 ore / zi ;

- in luna septembrie cursul se va desfasura intre zilele de 8 -12 ale lunii;

- in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video;

- scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist;

- tehnicile prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps)

- parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia,

- metode psihoterapeutice de interventie TEACCH, Small Steps, Preterapia, ABA,

- demonstratii practice cu copii cu autism,

- pot participa la curs psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism,

- toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana,

- cursul este teoretico-practic,

- gr tinta: psihologi, studenti psihologie, psiho-pedagogi, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul);

- obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia;

- taxa 35 lei/zi de curs.

Tematicile cursului:

- dezvoltarea capacitatii de comunicare;

- comunicarea totala;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat;

- crearea identitatii si structurarea spatiului de viata;

- dezvoltarea independentei;

- dezvoltarea capacitatii de integrare sociala;

- dezvoltarea capacitatii cognitive;

- ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant;

- perioada adolescentei;

- tehnici de control a sexualitatii;

- metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger.

- principii pedagogice;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- activitati fizice;

- colaborarea dintre parinti si institutiile de asistentă;

- diagnostic diferential;

- instrumente de diagnostic si evaluare;

- etiologie;

- semne observate la persoanele de ingrijire intr-o institutie ce prezinta riscul de a oferi ingrijire neadecvata;

- semne si simptome observate la persoanele de ingrijire cu risc de a realiza un program neadecvat - nestimulativ;

- nisa de habitat cu risc de a exista ingrijire inadecvata;

- realizarea programelor prin pictograme;

- prognostic;

In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.

Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri :

-Timisoara 0724.35.54.03 ; 0770.34.15.42;

- Pitesti 0727.75.00.93 ; 0765.54.49.44.

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

"Terapia legaturilor familiale"

*Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie* si *Apsylien* *(Association de la Psychanalyse des lien)*

va invita la work-shop-ul:

"Terapia legaturilor familiale", sustinut de Rosa Jaitin, psihanalist si doctor in psihopatologie al Universitatii Paris V, director al Apsylien, secretar al Societatii Franceze de Terapie Psihanalitica Familiala.

In cadrul acestei sesiuni de lucru, se vor aborda probleme cum ar fi:

- ascultarea grupala a unei familii aflata in dificultate sau chiar in criza;

- modul in care un terapeut de familie abordeaza problemele familiale (gelozie, dificultati in relatia parinte-copil, conflicte, violenta, traume, boli doliu, despartiri etc);

- descifrarea simptomului ca strigat de ajutor din partea unei familii in suferinta;

- constituirea unui cadru terapeutic in care familia sa poata fi primita, continuta si ascultata;

- transmiterea intre generatii a problemelor familiale;

- aspecte legate de tehnica terapeutica, intelegerea si analiza relatiilor dintre terapeuti si membrii familiei.

Toate zilele vor cuprinde o parte teoretica, grupuri de lucru si prezentari de cazuri.

Work-shopul se adreseaza psihologilor, psihiatrilor, asistentilor sociali, altor profesionisti care lucreaza cu copii si familii.

Work-shop-ul se va desfasura in perioada 25-30 octombrie, dupa urmatorul program zilnic: dimineata 8.30-1.30, dupa-amiaza 14-18. Locul de desfasurare: str. Nicolae Filipescu, nr 61 (zona Scala), Bucuresti.

Taxa de participare este 250 euro.

Persoane de contact:

Claudiu Ganciu - 0722.453.906,

Stefania D. Nita - 0721.207.728,

Anca Munteanu - 0720.179.647 sau mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

* Aceasta formare nu a fost acreditata la Colegiul Psihologilor si nu se vor primi credite de formare continua pentru participare.

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Minuchin: Seminar de psihoterapia familiei si cuplului

Timisoara,

25 - 26 octombrie 2008

Pentru prima data in Romania, Daniel Minuchin, director al scolii create de Salvador Minuchin, creatorul scolii de psihoterapie familiala structurala, sustine seminarul de la Timisoara, din perioada 25-26 octombrie 2008, avand drept tema tehnici aprofundate de psihoterapie familiala structurala. Ai acum ocazia de a invata despre psihoterapia familiei de la familia care a creat-o: Minuchin.

Pentru persoanele aflate in formare in psihoterapia familiei si cuplului centrul Sistem Psi acorda o reducere de 15% la participare, iar persoanele in formare in psihoterapie in cadrul centrului nostru beneficiaza de o reducere de 20% la taxa de participare la seminar.

Daniel Minuchin ofera o consultatie si consiliere gratuita unei familii sau cuplu, “interventie live”.

Seminarul se adreseaza specialistilor in domeniu, psihologilor, medicilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali, studentilor, persoanelor care doresc sa afle mai multe despre psihoterapia familiei. In cadrul seminarului In plus, veti avea ocazia de a urmari casete video cu interventii realizate de Salvador Minuchin.

Centrul Minuchin pentru terapia familiei si cuplului, New York, a fost fondat de catre Salvador Minuchin, creatorul psihoterapiei familiale si de cuplu, fiind o organizatie care furnizeaza programe de formare in psihoterapia familiei si psihoterapie individuala si de cuplu.

Programa:

- fundamentarea ideilor de baza in terapia familiala structurala pornind de la teoria sistemelor

- terapia familiala, conceptele traditionale ale psihiatriei si modelul medical

- relatia dintre terapia familiei si modelul medical

- terapia familiala structurala, familiile cu probleme multiple, tehnici ale terapiei familiale structurale in psihoterapia familiilor cu probleme multiple si cautarea punctelor forte ale familiei

- schimbarea produsa de confruntare, intensitatea confruntarii si crearea crizelor

- aplicatii ale psihoterapiei familiale structurale in psihoterapia familiei si sisteme mai largi

- psihoterapia familiala structurala ca abordare narativa, tiparele de interactiune si relatiile in cadrul familiei, componenta cognitiva, reframing si schimbare

- psihoterapia familiala post-modernista: abordari centrate pe solutie, narative si constructiviste, tiparele de relatie si modificarea povestii familiei

- intreventii suportive in psihoterapia familiei si puterea lor in schimbarea terapeutica

Seminarul include:

- sedinta “live” de psihoterapie cu o familie

- prezentare de casete video ale unor interventii realizate de Salvador Minuchin

Pentru informatii suplimentare si inscrieri contactati:

Dr. Oana Maria Popescu, coordonator stiintific si dezvoltare programe de formare centrul Sistem Psi Timisoara, tel. 0730.591.771 ,

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Site web: www.psihoterapia.eu

Date despre formator:

Daniel Minuchin, psihoterapeut formator si supervizor specializat in psihoterapia familiei si cuplului in cadrul centrului Minuchin, New York, master in consiliere psihologica, cu formare in tehnici de mediere, hipnoza clinica si psihoterapie ericksoniana, coordonator al programelor de formare si supervizare pentru adolescentii cu risc inalt, director al programului de mediere in cadrul familiei. D. Minuchin conduce workshopuri, seminarii si programe de formare in SUA, Bolivia, Anglia, Nicaragua. A publicat lucrari si carti de specialitate, din care cea mai cunoscuta este Manualul de formare pentru asistenti maternali bazat pe perspectiva ecologica. Practica psihoterapia de 25 de ani. Daniel Minuchin este de asemenea consultant si formator la departamentul din Massachusetts pentru sanatate mentala, si supervizor la Tiger Rap, in New Jersey. Lucreaza in cabinetul privat din Manhattan si in cadrul programului de preventie pentru familiile cu risc inalt la biroul din Brooklyn pentru serviciile comunitare din New York.

 

 

Workshop „Invidie, gelozie, recunostinta”


25 - 26 octombrie 2008

Va invitam sa participati in Bucuresti, in perioada 25-26 octombrie, la workshopul cu tema: „Invidie, gelozie, recunostinta”, sustinut de psih. dr. Aurelia Ionescu, psihanalist format in Anglia, cu practica privata de 13 ani in Londra, membra a Societatii Britanice de Psihanaliza. Se vor dezbate aspecte teoretice din psihanaliza britanica contemporana, vor fi prezentari de cazuri precum si discutii pe marginea unor texte de psihanaliza.

Teme abordate:

Concepte fundamentale in psihanaliza kleiniana

Pozitia depresiva, pozitia schizo-paranoida si pozitia autista

Invidie, gelozie, recunostinta

Ilustrari clinice ale miscarii de la o pozitie la alta

Ilustrari clinice ale efectului distructiv al invidiei si arogantei

Pentru detalii si inscrieri vizitati www.roapp.ro


Va asteptam!

Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei

 

 

Cum să obtii ceea ce-ti doresti. Stabilirea si atingerea obiectivelor

24-25-26 octombrie 2008

Gaseste-ti directia. Maximizeaza-ti rezultatele. Traieste-ti viata pe care o doresti.

Stabilirea obiectivelor este un proces puternic care te determina sa te gandesti la cum ar arata viitorul tau, in mod ideal, si sa te motivezi pentru a schimba aceasta viziune in realitate.

Acest proces de stabilire a obiectivelor te ajuta sa alegi ceea ce-ti doresti sa obtii in viata.

Stiind precis ceea ce-ti doresti sa ai, stii unde sa-ti concentrezi eforturile. De asemenea, vei lasa la o parte tot ceea ce te distrage de la indeplinirea obiectivului tau. Mai mult decat atat, stabilirea corecta a ceea ce-ti doresti este incredibil de motivant iar daca iti vei insusi comportamentul de a stabili si indeplini obiectivele, iti va creste foarte repede increderea in tine.

Pentru detalii privind cursul accesati: www.clcenter.ro sau la persoana de contact Daniela Cristea, telefon: 0726.10.33.57

 

 

- Prelegeri Prof. Dr. Kieran Egan

1 - Instrumentele de învăţare şi gândirea copiilor

2 - Implicarea imaginaţiei copiilor în învăţare

Fundatia Wonderland din Cluj-Napoca va invita la un eveniment deosebit din lumea educatiei. Prof. Dr. Kieran Egan, unul dintre cei mai mari reformatori si influenti experti în educatie din lume, filozof contemporan in stiintele educatiei la Facultatea de Pedagogie a Universitatii Simon Fraser din Canada, va fi prezent in Romania tinand doua prelegeri dedicate atat lumii universitare (PROGRAM 1) cat si lumii preuniversitare (PROGRAM 2). Detaliile evenimentului le veti gasi la urmatorul link:

http://www.gradinita-annabella.ro/fundatia-wonderland/proiectul-open-eyes/

Proiectul se va desfasura in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si cu sprijinul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai- Cluj-Napoca.

Inscrierile se pot face pana la data de 6 octombrie 2008.

Informatii suplimentare la 0744/919190.

 

 

- Workshop “Psihosexologie si psihoterapie”

Bucuresti, in 11-12 octombrie 2008.


“Tot ce voiai sa stii despre sex dar ti-a fost teama sa intrebi” (Woody Allen)

Conducatori de workshop: dr.Oana Maria Popescu, psih.Cosmina Pacurar

Numar maxim de locuri: 25

Pentru informatii suplimentare si inscrieri contactati:

Dr. Oana Maria Popescu, coordonator stiintific si dezvoltare programe de formare centrul Sistem Psi Timisoara, tel. 0730 591 771 , e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sau secretariatul centrului Sistem Psi: tel. 0256-498235, e-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,de luni pana vineri, orele 13-18.

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- Workshop Rorschach la Timisoara

sub egida Asociatiei Romane de Rorschach Exner, afiliata Asociatiei Europene Rorschach si Asociatiei Internationale Rorschach


11-12 octombrie 2008

Testul Rorschach- introducere in sistemul comprehensiv Exner

Formatori:

Cristina Calarasanu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner

Claudiu Ganciu, presedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner


Tematica primului workshop Rorschach: Introducere in testul proiectiv Rorschach. Sistemul comprehensiv Exner (echivalent primului modul de formare).

Cum au aparut petele de cerneala: introducere in Testul Proiectiv Rorschach

Sistemul Comprehensiv Exner: rolul si locul in cadrul celor 5 sisteme de Rorschach

Structura Sistemului Comprehensiv Exner

Modalitati de administrare ale testului Rorschach: relatia de examinare, factori perturbatori, cadrul de lucru

Etape ale administrarii: faza de incalzire, faza de raspuns, faza de ancheta

Particularitati ale administrarii la copii

Pentru informatii suplimentare si inscrieri contactati:

Dr. Oana Maria Popescu, coordonator stiintific si dezvoltare programe de formare centrul Sistem Psi Timisoara, tel. 0730 591 771 , e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sau secretariatul centrului Sistem Psi: tel. 0256-498235, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza de luni pana vineri, orele 13-18.


Site web:

www.psihoterapia.eu


Date despre formatori:

- psih. Cristina Calarasanu este vicepresedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner, psiholog in cadrul CPAP - Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterpie, cu formare in testul proiectiv Rorschach sub supervizarea prof dr Barry Ritzler, membru SPA, Training American Association si prof dr Adriana Lis, presedinta ERA (Asociatia

Europeana de Rorschach) si in psihodrama clasica. Membru fondator al Asociatiei Romane de Rorschach Ener, unul din initiatorii miscarii Exner in Romania.

- psih. Claudiu Ganciu este presedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner si psihoterapeut cu formare in psihodrama, membriu fondator al Asociatiei Romane de Rorschach Exner , unul dintre cei care au demarat miscarea Exner in Romania. Specialist in psihodrama si psihoterapie, absolvent al Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1995, psihologul Claudiu Ganciu a fost format in

psihoterapie si psihodrama de catre Universitatea de Psihodrama Clasica din Milano, prin profesor Giovanni Boria, in perioada 1991- 1996. In 1996 a infiintat in Bucuresti Cabinetul de psihologie si psihodrama, iar din 1999 activitatea sa a luat amploare prin prezenta in principalele centre universitare ale tarii - Iasi, Timisoara, Craiova.

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- Cursuri de formare psihoterapia cognitiv-comportamentala

Psihoterapeut formator-supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania  Aurora Frunzã, asist. univ. Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, organizeaza grupuri de dezvoltare personala sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala.

Grupuri: 12-14 persoane

Data: 18-19 octombrie 2008

Cursurile de formare se adreseaza absolventilor Masterului de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, masteranzilor, studentilor in psihologie si medicina, care doresc sa se formeze si sa practice psihoterapia cognitiv-comportamentala.

Inscrieri si relatii: 0722622501 , e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs PECS

Centrul Psiho Best in parteneriat cu Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala, organizeaza trainingul cu tema:

DEZVOLTAREA COMUNICARII FUNCTIONALE

METODA PECS - NIVEL I

CONSTANTA 4-5 OCTOMBRIE 2008

Ofera un bogat suport de curs insotit de prezentãri video si demonstratii interactive. Participantii vor beneficia de o combinatie optima de elemente teoretice, solutii practice si studii de caz. Sunt incurajati sã participe educatori specializati, psihologi,

psihopedagogi, logopezi, medici si alte categorii de specialisti care lucreaza cu copilul cu dizabilitati in registrul psihocognitiv.

Formatori: dr. Mioara Cazac avand formare in Fresno – California – Metoda PECS si psiholog clinician Iuliana Pantazi care au oferit traininguri de formare pana in prezent la peste 350 specialisti (in Bucuresti, Iasi, Cluj, Targu Mures, Pitesti, Bistrita, Constanta, Oradea si Alba Iulia), sunt formatori acreditati de MINISTERUL MUNCII

si MINISTERUL EDUCATIEI, sunt recunoscuti de International Voluntary Health Network, beneficiare ale cursurilor de formatori in Artterapie organizate de Asociatiei MUZIKA Anglia, licentiate EURODIR pe Managementul de caz, formare Metoda TEACCH Anglia - prof. MESIBOV - Director Divizia Teacch - Carolina de Nord

USA si avand o experienta de peste 10 ani cu copii cu dizabilitãti.

La finalul cursului, se vor elibera diplome recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.

Scop:

Participantii vor invata sa dezvolte comunicarea functionala la persoanele la care aceasta nu exista fiind cuprinse in aceasta categorie cei diagnosticati cu:

- Autism

- Intarziere psihica severa

- Paralizie cerebrala

- AVC

- Afazie

- ADD

- Tulburari comportamentale

- Tulburari de invatare

- Intarzieri in aparitia si dezvoltarea limbajului

- Tulburari ale aparatului auditiv

- Dificultati emotionale, intarzieri mentale

- Sindromul Down

- Dificultati ce apar in cadrul familiilor bilingve

Obiective

La sfarsitul cursului participantii vor fi capabili:

- sa stabileasca obiective functionale

- sa identifice un sistem puternic de intaritori centrat pe client

- sa dezvolte abilitati functionale de comunicare

- sa proiecteze lectii eficiente

- sa identifice strategii specifice de predare

- sa aplice tehnici de corectare a erorilor

- sa realizeze un sistem eficient de colectare a datelor si monitorizare a progresului

- sa aplice in mod corespunzator tehnica de lucru pentru fiecare etapa a Metodei PECS.

Iata ce veti invata:

- Ce este Piramida Apropierii de Educatie

- Definirea obiectivelor functionale

- Identificarea practica a unui sistem puternic de intaritori

- Metode de dezvoltare a abilitatilor critice de comunicare

- Modalitati de generalizare a abilitatilor predate

- Construirea unor lectii eficiente

- Sa corectati greselile aparute in procesul de predare

- Sa intocmiti planuri de lectii

- Metode de colectare a datelor si monitorizare a progresului

- Sa construiti materiale necesare lucrului

- Sa aplicati practic Metoda PECS

Mijloace de prezentare: Video, Audio, Hand-aut, Flipchart

Metode: Studiul de Caz, Evaluarea Finala

Participantii vor dovedi ca si-au insusit cunostintele de baza privind „COMUNICARE FUNCTIONALA – METODA PECS" - nivel I pe baza unui chestionar de evaluare si a unui proiect practic in echipa.

Cursul va avea o durata de 4 module, 2 zile/modul, program zilnic 9.00 – 16.45, o data pe luna in weekend.

Pretul /cursant : 100 EURO/MODUL

Confirmarea pentru participare: 30 septembrie 2008.

Numar minim participanti - 20

Cei care doresc sa participe la acest curs sunt invitati sa completeze formularul de inscriere.

Adresa de contact:

0745480450 IULIA PANTAZI

0722247228 MIOARA CAZAC

Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.psihobest.ro

FORMULAR DE INSCRIERE

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- "Abordarea psihodinamica a traumei complexe la copii cu tulburari reactive de atasament"

Seminar de formare continua acreditat de Colegiul Psihologilor

Fundatia Internationala pentru Copil si Familie (FICF) organizeaza un curs de formare continua cu durata de 9 luni de psihoterapie pentru copii cu tulburari reactive de atasament. Lucram cu copii din centre de plasament pentru care FICF a oferit in ultimii ani, in mod constant, servicii de evaluare psihologica, psihoterapie individuala

si de grup pentru problematici legate de trauma complexa: abandon, neglijare sau abuz.

Cursul va presupune doua module:

1. Modul teoretic: 2 sesiuni pe luna de 1,5 ore fiecare, timp de 9 luni cu un total de 27 de ore.

2. Modul practic: 4 sesiuni pe luna de 2 ore fiecare, timp de 9 luni cu un total de 72.

Numar total ore curs: 99 de ore.

Perioada : octombrie 2008 - iunie 2009

Modulul teoretic presupune orientarea teoretica si metodologica in problematica tulburarilor reactive de atasament, acoperind patru teme:

1. Trauma de atasament si psihopatologia complexa.

2. Rolul mentalizarii in trauma si vindecare.

3. Echilibrul elaborare-continere in procesul de mentalizare si reglare afectiva.

4. Gestiunea (coping-ul) traumei pentru terapeuti.

Modulul practic presupune participarea la sedintele saptamanale de psihoterapie de grup cu copii cu tulburari reactive de atasament in calitate de asistent / co-terapeut.

Obiectivele cursului:

La finalul cursului, care isi propune sa imbine informatiile teoretice cu abilitatile practice, participantii:

- vor intelege diferitele fatete ale traumei de atasament si ce anume o distinge de alte forme de trauma.

- vor invata despre factorii developmentali care promoveaza sau impiedica procesul de mentalizare.

- vor deprinde abilitati de a echilibra elaborarea traumei cu strategii de continere - ambele depinzand de capacitatea de mentalizare atat a pacietului cat si a terapeutului.

- vor aprecia importanta aplicarii mentalizarii ca terapeut in gestionarea propriilor trairi asociate cu tratamentul traumei complexe.

Conditii de eligibilitate:

a.. Disponibilitatea de a participa cu regularitate la toate intalnirile cu copiii.

b.. Licenta in studii superioare de lunga durata in domeniul stiintelor socio-umane

c.. Motivatie si interes in lucrul cu copii cu tulburari reactive de atasament

Taxa de participare: 190 RON/luna

Locuri disponibile: 12

Termen limita de inscriere (CV si scrisoare de intentie): 10 octombrie 2008

Numarul de puncte acordate de Colegiul Psihologilor va fi comunicat in curind.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la :

Andrei Constantinescu - psiholog principal, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sau Fundatia Internationala pentru Copil si Familie

Str. Occidentului nr. 44, sector 1, Bucuresti

Tel.: 021-310-89-06 / 021-318-85-81 (persoana de contact Andreea Ene)

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- Cursuri de formare profesionala continua si/sau complementara

- psihologie clinica

- psihologia muncii si organizationala

- psihologia transporturilor

- psihologie educationala

- consiliere scolara si vocationala

Durata cursurilor: 200 ore / 2 module Perioada cursurilor:

- modulul 1: 15 octombrie -15 decembrie 2008

- modulul 2: 15 februarie - 15 aprilie 2009

Perioada de înscriere: 15 septembrie - 10 octombrie 2008

Selecţia candidaţilor se va face în urma susţinerii unui interviu, în perioada 12 - 13 octombrie 2008

Cursul se certifică printr-o diplomă acordată de Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu şi de Colegiul Psihologilor din România, cu un număr de 35 credite CPR

Locaţia cursului:

Sediul Facultăţii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu,

Calea Văcăreşti 187, sector4, cod 040051, Bucureşti

Contact:

Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu,

telefon: 021-3302680

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Formare psihoterapie integrativa - Satu Mare

Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa, Filiala ARPI Nord-Vest anunta alcatuirea unui nou grup de formare in Psihoterapie Integrativa la Satu Mare

Data limita de inscriere: 01.10.2008

Data propusa pentru primul modul: 16.10.2008

Se pot inscrie la formarea in psihoterapie integrativa persoane din domeniile: psihologie, psihosociologie, sociopsihologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, pedagogie, medicina. De asemenea se pot inscrie stdenti din anii terminali.

Formatori principali in psihoterapie integrativa:

- Gina Chiriac

- Mara Priceputu


Supervizor si formator: Michael Randolph, European Association of Integrative Psychotherapy Anglia (E.A.I.P.).


La cursul de formare vor participa de asemenea formatori invitati din Romania si Europa.


Acreditare:
- cursul este Acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, conf. Legii 213/27.05.2004

- cursul este acreditat si supervizat de Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, Anglia


Certificare:

Obtierea dreptului de libera practica in specialitatea psiholog psihoterapeut (cod C.O.R. 244503) se obtine astfel:

- la sfarsitul Formarii de Baza, dupa 2 ani, in baza diplomei de absolvire eliberata de A.R.P.I., cursantii vor primi din partea Colegiului Psihologilor din Romania, conform Legii Psihologului nr. 213/27.05.2004, art. 10, alineatul a), atestatul de libera practica ca psiholog psihoterapeut cu practica sub supervizare


- dupa terminarea stagiului clinic de supervizare (anii III si IV de formare), cursantiilor li se va elibera de catre Colegiului Psihologilor, conform Legii Psihologului nr. 213/27.05.2004, atestatul de libera practica, psiholog psihoterapeut independent.

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

- copie dupa buletin;

- copie dupa certificatul de nastere;

- copie dupa diploma de licenta sau adeverinta de la facultate;

- CV;

- copie dupa acte care atesta participarea la alteformari in psihoterapie, grupuri de dezvoltare personala (daca persoana a participat la alte cursuri/formari);

- 2 fotografii tip buletin.

Pentru inscriere si informatii va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si la numerele de telefon:

Psih. Calin SECAN- 0745/889.044;

Psih. Ritta NICOARA- 0744/118476.

Pentru detalii vezi fisierul ANUNT[SM]

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

Curs formare psihoterapie pozitiva - Cluj si Bucuresti


Asociaţia de Psihoterapie Pozitivă anunţă iniţierea a doua grupuri noi de formare în Psihoterapia Pozitivă la Bucuresti si Cluj.


La curs se pot înscrie absolvenţi ai facultatilor de Psihologie, precum şi absolvenţi ai uneia dintre urmatoarele facultaţi: asistenţa socială, medicină, pedagogie, sociologie, filozofie, cu condiţia efectuării cursurilor prerechizite de: diagnostic şi evaluare clinica, psihologie clinică şi medicală, consiliere şi psihoterapie, psihiatrie şi psihopatologie, psihologia dezvoltarii – conform reglementarilor CPR.


Formarea durează 5 ani (anul I = curs de bază, anul II, III, IV = cursuri avansate, anul V = supervizare). La finalul anului IV se organizează un examen de tip colocviu (psihiatrie şi studii de caz).

La final se obţine diploma recunoscută de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP), de Federaţia Europeană a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă, Wiesbaden, Germania (EFCPP), de Asociatia Europeana de Psihoterapie (EAP) si de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR).


Se lucrează 24 ore pe weekend (vineri după-masă, sâmbătă, duminică), cu întâlniri de 1 weekend la 6 luni (primul an) şi 1 weekend la 3 luni (anii II – V).


Termen limita de inscriere: 21.09.2008


Formatori

Bucuresti – Antonella MATEI (psihoterapeut, formator specializat in Psihoterapie Pozitiva)–0744-140236 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Cluj - Gabriela HUM (psihoterapeut, formator specializat in Psihoterapie Pozitiva).- 0744–623236 sau gabriela.hum @ positum.ro


Pentru detalii vezi fisierul AnuntFormarePPT


Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

- Formare in psihoterapia integrativa

Asociatia de Psihoterapie Integrativa (presedinte Camelia Stavarache - formator psihoterapie integrativa; presedinti de onoare: Mihaela Minulescu- formator psihoterapie analitica jungiana, Iustinian Turcu-formator hipnoza clinica si terapie ericksoniana; vicepresedinti: Magda Luchian- formator psihoterapie integrativa,

Carmen Lovinescu - formator psihoterapie integrativa, Andre Moreau - Belgia- formator, certificat european de psihoterapeut ) organizeaza cursuri de formare in psihoterapia integrativa, finalizate cu diploma de libera practica acordata de Colegiul Psihologilor din Romania.

Caracteristicile psihoterapiei integrative:

* este „politeista" adica se bazeaza pe diversitatea si complementaritatea metodelor folosite

* are efecte deosebite din perspectiva pragmatica deoarece majoritatea metodelor sunt susceptibile de a se imbogati reciproc, iar combinarea lor este sursa unei mari eficacitati practice

* este flexibila, se muleaza pe fiecare tip de pacient, pune la dispozitia fiecarui pacient mijloacele cele mai potrivite pentru problema cu care se confrunta

* actioneaza multinivelar prin integrarea gandurilor, emotiilor, corpului si comportamentelor, intr-un sistem coerent.

* este o terapie orientata pe relatie: este abordata persoana in ansamblul sau si ghidata sa-si integreze partile fragmentate ale Sinelui ( afectiv, cognitiv, fiziologic, comportamental)

* este creativa prin utilizarea resurselor inconstientului

Formarea se desfasora in patru etape:

a) Modul tehnic in care se invata teorii, metode si tehnici din psihoterapia integrative ( Erskine), terapia corpolara ( Lowen, Reich), cognitiv-comportamentala, PNL, hipnoza ericksoniana, analiza tranzactionala, psihoterapie analitica jungiana, psihanaliza lacaniana.

b) Modul clinic ( teorii psihopatologice, criterii de diagnostic si programe de psihoterapie structurate pe sedinte pentru: tulburari depresive, anxioase, alimentare, somn, sexuale, adictive, stres, psihosomatice, psihotice, cuplu )

c) Dezvoltarea personala

d) Supervizarea

Persoanele care doresc sa devina "organizator de grup de formare" in diverse orase din tara sunt rugate sa ne contacteze pana la data de 30 septembrie 2008!

Cursurile vor fi organizate in weekend, cu o frecventa de un weekend/luna si in tabara de vara de la Comarnic. Primul curs de formare in psihoterapia integrativa este programat in luna octombrie a.c.

Inscrieri formare/ organizatori:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

0726.257.981;

021.778.17.18

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

- Cursuri Migral si EliteDCM

* Cursurile prezentate nu sunt creditate de Colegiul Psihologilor.


Migral si EliteDCM anunta inceperea inscrierilor pentru:


1. Cursul "Oneself Leadeship", care asigura un program pentru dezvoltarea personala a participantilor.


Obiectivul programului :


- crearea premiselor pentru ca toti participantii sa isi formeze o viziune personala despre succes,

- descoperirea cailor personale pentru atingerea acestuia

- formarea abilitatilor pentru Life-Management personal.

Programul cursului este organizat in trei sesiuni de weekend, Sambata si Duminica, astfel:

13-14 Sept, 20-21, 27-28 Sept., Intre orele 10 – 18.

Conditii de participare – varsta minima de participare este de 18 ani, ( se pot inscrie si tineri cu varsta peste 16 ani cu acordul parintilor), nu sunt necesare cunostinte specifice anterioare participarii la curs.

Trainer – Demi Carmen Mariana, Psiholog, membru APR, Trainer certificat CNFPA, Master Coach NLP.

Costul participarii – 1000 ron.

2. Cursul "Coaching Skills", care se adreseaza Managerilor sau persoanelor care doresc sa devina manageri.

Obiectivul programului:

– formarea si dezvoltarea abilitatilor necesare in procesul de Coaching, pentru toti participantii.

Cursul este organizat in 3 sesiuni de weekend, astfel:

27-28 Sept., 4-5 Oct., 11-12 Oct, intre orele 10-18.

Conditii de participare: studii liceale finalizate.

Trainer – Carmen Demi, Psiholog, Master Coach NLP, Trainer certificate CNFPA.

Costul participarii: 1400 ron.

La finalul ambelor cursuri, participantii vor obtine Certificate de Participare, cu precizarea competentelor dobandite.

Contact – Carmen Demi, 0722875699 / 0214114499,

Detalii: www.elitedcm.ro

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

- Curs de formare continua acreditat de Colegiul Psihologilor

Prof. "Aaron T. Beck " univ. dr. psiholog DANIEL DAVID, Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv -Comportamentale, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr.6, sector 3 (zona Piata Alba-Iulia), urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA : 3 - 5 octombrie 2008

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 15 credite pentru acest curs psihologilor cu drept de libera practica .

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, organizatii, invatamant, industrie, cercetare.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, care nu vor primi credite, ci doar adeverinta de participare.

Durata cursului este de 20 ore.

Taxa este de 100 euro.

Programul este urmatorul:

Vineri: 16-20

Sambata: 9-14, 15-20

Duminica: 9-15.

Informatii si inscrieri la tel: 021.326.52.90 ; 0724.222.522 ; 0745.633.474.

Persoana de contact : Steliana Rizeanu

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.aquamarin.ro

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

- Jacques Salome in Romania

In perioada 16,17,18 octombrie 2008 - 4 conferinte, un workshop si o noua traducere in limba romana - toate marca JACQUES SALOME.

Detalii: www.jacques-salome.ro

 

 

- Psihoterapie si Spiritualitate

Asociatia de Terapii Transpersonale organizeaza: Psihoterapie si Spiritualitate

17, 18, 19 Octombrie

Workshop sustinut de Pierre Janin si Elena Francisc

Pierre Janin este psihoterapeut gestaltist cu 20 de ani de experienta in domeniul psihoterapiei individuale si de grup. S-a format la Scoala de Gestalt din Paris. A studiat in profunzime opera lui Carl Jung, cel care traseaza demersul psihoterapeutic personal intr-o perspectiva a universalitatii. Colaboreaza cu centrul IRETT (Franta) de mai multi ani.

Elena Francisc este psiholog, psihoterapeut transpersonal format la Grof Transpersonal Training (GTT) si IRETT. A condus numeroase sesiuni de respiratie holotropica in Romania si strainatate alaturi de terapeuti cunoscuti. Este unul dintre cei mai experimentati facilitatori ai starilor modificate de constiinta din Romania si a

participat la numeroase sesiuni si ritualuri shamanice in Mexic, Franta, Germania, Italia, SUA.

Fiecare dintre experientele noastre poate fi privita atat din punct de vedere psihologic, pornind de la istoria personala si relationala a fiecaruia, cat si din punct de vedere spiritual, pornind de la valori recunoscute ca fiind universale, proprii conditiei umane, prezente in experienta respectiva.

Traim intr-o lume in care modul predominant de decodare a realitatii este cel "psihologic" , in care perspectiva spirituala este ignorata. Insa, fiecare dintre noi are nevoie sa fie recunoscut si validat din ambele puncte de vedere. Tocmai din acest motiv, aceste doua moduri de a privi lumea, psihologic si spiritual, sunt complementare. Din perspectiva integralitatii fiintei, modul spiritual de cunoastere a

lumii, il include si il potenteaza pe celalalt.

Acest workshop va permite fiecarui participant sa devina martor al propriei experiente personale, pe care sa o semnifice in dimensiunea spirituala si astfel sa integreze aceasta dubla perspectiva asupra realitatii.

Pret:

600 lei – persoana fizica

900 lei - persoana juridica/persoana fizica autorizata

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne scrieti la adresa:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . ro, atransperonal@ gmail.com

Telefon: 0731014258 - Alina Tomsa

Va asteptam cu drag,

Echipa ATT

www.att.org.ro

 

 

- Ore de autocunoastere in terapia familiei

Asociaţia de Terapie Familiala "Pro Familia"- prin intermediul “Societăţii Profesionale de Psihologie Perşa Alina & Secan Călin”- organizează, în luna septembrie 2008, la Satu Mare primul modul pentru orele de autocunoaştere în terapia familiei- grupul va fi coordonat de dr. TARJAN Emoke din Ungaria:

- orele de autocunoaştere vor fi grupate în 3 module de câte 40 de ore şi un modul de 30 de ore, acoperindu-se astfel totalul de 150 de ore;

- taxa pentru o oră este 3, 5 euro plus cheltuielile de transport şi cazare pentru formator;

Persoanele interesate se pot înscrie până la data de 15.08.2008.

Persoana de contact Psih. Călin SECAN;

- tel. 074 588 9044;

- e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

- www.psihotestari.ro

(Aceasta formare nu este creditata de Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua.)


 

- Asociatia de Psihoterapie Integrativa - formare in "Psihoterapie"

NOU! Inscrieri pentru formarea in psihoterapie integrativa in Bucuresti si in alte orase din tara!
Asociatia de Psihoterapie Integrativa (presedinte Camelia Stavarache, presedinti de onoare: Mihaela Minulescu, Iustinian Turcu ) organizeaza cursuri de formare in psihoterapia integrativa finalizate cu diploma de libera practica acordata de Colegiul Psihologilor din Romania.
Caracteristicile psihoterapiei integrative:
- este „politeista" adica se bazeaza pe diversitatea si complementaritatea metodelor folosite
- are efecte deosebite din perspectiva pragmatica, deoarece majoritatea metodelor sunt susceptibile de a se imbogati reciproc, iar combinarea lor ar fi sursa unei mari eficacitati practice
- este flexibila, se muleaza pe fiecare tip de pacient, pune la dispozitia fiecarui pacient mijloacele cele mai potrivite pentru problema cu care se confrunta
- actioneaza multinivelar prin integrarea gandurilor, emotiilor, corpului si comportamentelor, intr-un sistem coerent.
- este o terapie orientata pe relatie: este abordata persoana in ansamblul sau si ghidata sa-si integreze partile fragmentate ale Sinelui ( afectiv, cognitiv, fiziologic, comportamental)
- este creativa prin utilizarea resurselor inconstientului
Formarea de baza contine:
a) Modul tehnic in care se invata teorii, metode si tehnici din psihoterapia integrativa ( Erskine), terapia corpolara ( Lowen, Reich), cognitiv-comportamentala, PNL, hipnoza ericksoniana, analiza tranzactionala, interpretarea jungiana a viselor, analiza lacaniana.
b) Modul clinic ( teorii psihopatologice, criterii de diagnostic si programe de psihoterapie structurate pe sedinte pentru: tulburari depresive, anxioase, alimentare, somn, sexuale, adictive, stres, psihosomatice, psihotice, cuplu
Persoanele care doresc sa devina "organizator de grup de formare" in diverse orase din tara sunt rugate sa ne contacteze pana la data de 30 septembrie 2008!
Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; 0726 257 981
Informatii suplimentare: http://www.somatoterapia.ro

 

 

- Cursuri formare continua AREOPAGUS (Terapie familiala)

Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica Areopagus, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si de Federatia Romana de Psihoterapie, organizeaza urmatoarele cursuri de formare continua:

- 16-17 mai 2008

Noga Nabarro-Rubinstein – The Resourceful Self of the Therapist in Family Therapy. Pentru acest curs se pot obtine credite pentru formare continua.

- 11-12 iulie 2008

Ileana Radu, Ileana Ungureanu – Psihosomatica şi terapia familială în practica medicală

- 3-4 octombrie 2008

Hugh Jenkins – Working with different models in systemic family therapy

Locuri limitate: 20

Locatia: Calea Martirilor, Nr. 104, Timisoara

Pentru inscrieri si informatii suplimentare ne puteti contacta la tel. 0256.487.485

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Mai multe detalii aici

 

 

- Formare de baza pentru psihoterapia analitica

Asociatia Romana de Psihologie Analitica, A.R.P.A., anunta pentru inceperea inscrierilor (in perioada 16 - 24 septembrie) la examenul de admitere pentru formarea de baza in psihoterapie analitica. Examenul va avea loc la 27-28 septembrie.

Programele formative sunt acreditate de C.P.R.

Admiterea in programul de formare de baza se realizeaza pe baza unui interviu si al unui eseu conform materialelor atasate acestui anunt.

Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul www.psihoterapieanalitica.ro


Presedinte A.R.P.A., prof.dr. Mihaela Minulescu


Chest eseu admitere

Anunt program formare de baza

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

Seminarii psihoterapie cognitiv-comportamentala

Societatea Profesională de Psihologie „Perşa Alina & Secan Calin” organizează în perioada 3-4 octombrie 2008, la Satu Mare, cursuri de formare continuă pentru psihologi, consilieri şcolari şi profesionişti asimilaţi.


Formator: Domnica Petrovai - Psiholog Clinician şi Psihoterapeut Cognitiv -Comportamental.


Taxa de participare este de 100 RON pe zi.

Formarea este in curs de creditare la Colegiul Psihologilor din România.

Înscrierile se pot face până la data de 15.09.2008.

Persoană de contact: Psih. Gyorgy GASPAR

tel. 0740-362681;

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.psihotestari.ro

Pentru detalii vezi fisierul Domnica

 

 

- Curs de pregatire profesionala continua ''Intelegerea adolescentilor si metode de lucru''

Cursul este acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite


Informatii generale


Formator Adriana Pacurar impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursul de pregatire profesionala continua cu tema: Intelegerea adolescentilor si metode de lucru.


Cursul prezinta modalitati de intelegere si lucru cu adolescentii din perspectiva psihoterapiei adleriene. Cursul va contine teorie, studii de caz, exercitii privind:

- cele 5 scopuri ale comportamentului neadecvat al adolescentilor: atentia, puterea, razbunarea, inadecvarea asumata, distractia;

- modalitatea de realizare a interviului initial cu adolescentul;

- tehnici terapeutice individuale si de grup;

- tehnici de incurajare;

- semnele riscului de suicid la adolescenti;

- aspecte privind consilierea parintilor;

- studii de caz.

LOCATIA - BUCURESTI

Data: 26-27 septembrie

Durata cursului: 16 ore.


Manifestarea se adreseaza tuturor celor care intra in contact cu copii fie in viata privata, fie in profesie : parinti, studenti, psihologi, psihoterapeuti, masternazi, asistenti sociali, medici, educatori, invatatori.


Taxa de participare este de 80 de euro.


Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul A.P.P.A.R. platesc pentru un modul 200 ron.


Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail:

Telefon: 0723.631.322 / 0727.810.655

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


www.psihocenter.ro

www.afdp.ro

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- Workshop: Invata-ti copilul sa invete!

* Acest workshop nu este creditat de Colegiul Psihologilor


Invata-ti copilul sa invete! este un workshop in care parintii vin impreuna cu copiii intre 6 si 12 ani.


Workshopul este condus de Sid Jacobson din SUA - psiholog, trainer si psihoterapeut cunoscut la nivel international ca specialist in programarea neuro-lingvistica.


Este un workshop in care vom explora impreuna, parinti si copii, un tip de gandire care nu este niciodata predat in scoli!


Intelegerea si invatarea nu sunt procese misterioase, accidentale sau bazate pe incercare-si-eroare. Exista o structura a gandirii implicata in aceste procese care poate fi predata, invatata si controlata. Acest workshop se bazeaza pe principiul ca memoria trainica depinde de eficienta invatarii intiale.


Parintii se vor intreba de ce nu au invatat nicaieri in scoala aceste metode si vor beneficia de efectele lor la fel de mult ca si copiii. Iar dupa workshop vor sti cum sa isi sprijine copiii in procesul de invatare inteligenta, nu numai la scoala si ci in viata.


Copilul tau va invata impreuna cu tine:

- cum sa isi concentreze atentia atunci cand i se cere

- cum sa inteleaga in mod optim ceea ce aude si citeste

- cum sa integreze informatiile noi in structura celor vechi

- cum sa aiba o memorie care functioneaza pe deplin


Detalii participare:

Data: 3 octombrie 2008 (vineri)

Program: 17 - 20 (cu pauze la ora 18 si 19)

Cine poate participa: parinti si copii intre 6 si 12 ani

Trainer: Sid Jacobson (SUA)

Limba: engleza (se asigura traducere)

Locatie: Aleea Varful cu Dor nr. 23 (langa Billa Titan), BUCURESTI, sector 3

Mijloace de transport: metrou statia Nicolae Grigorescu, autobuz 101, 102, 311

Numar de locuri: maxim 10 parinti cu copiii lor

Investitie: 290 ron (tva inclus) de familie

Inscriere: on-line pe site-ul www.mindmaster.ro (dupa inregistrarea ca utilizator)


Detalii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0723 514 999


Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologilor din Romania

 

 

- Seminar psihoterapie ARHRTE

Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana organizeaza in data de 27-28 septembrie 2008 un seminar de psihoterapie.

Pentru detalii vezi fisierul ARHRTE

Sursa:

"Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania".

 

 

- Workshop de Respiratie Holotropica

Asociatia de Terapii Transpersonale organizeaza,

Meditatia Inimii, Workshop de Respiratie Holotropica

26, 27, 28 Septembrie

Elena Francisc s-a specializat în cadrul Institutului de Cercetari si Terapii Transpersonale (IRETT), Franta, si a Institutului Grof Transpersonal Training (GTT) din California, USA. Elena Francisc este recunoscuta in Romania ca primul si, deocamdata singurul psihoterapeut de orientare transpersonala. Este presedintele

Asociatiei de Terapii Transpersonale din Romania (ATT), membru în Consiliul Director al EUROTAS (Asociatia Europeana de Terapii Transpersonale) si membru in Consiliul Director al AHBI (Asociation of Holotropic Breathwork International) .

Deschiderea inimii catre iubirea neconditionata este una din axele muncii terapeutice transpersonale. Din aceasta perspectiva, scopul nu este numai de „rezolvare a problemelor" sau de vindecare a ranilor vechi sau mai recente, ci mai ales de a ne

apropia de Sinele nostru, de a depasi limitarile impuse de propriul nostru ego, pentru a ne deschide catre dimensiuni mai largi.

Dezvoltarea capacitatii noastre de a ierta si de a iubi este una din cheile acestui demers.

Respiratia Holotropica este o metoda puternica de vindecare si auto-explorare, metoda ce integreaza perspective din cercetari moderne asupra constiintei, antropologie, psihologii abisale, psihologie transpersonala, practici spirituale orientale si traditii mistice din toata lumea. Termenul de „Holotropic" desemneaza actul de „ a

te indrepta spre intreg" (din gr. „holos"=intreg si „trepein"=indreptare a catre).

Procesul in sine nu utilizeaza instrumente complicate, folosind muzica si respiratia ca vehicul pentru a accesa o stare largita de constiinta. Aceasta stare activeaza procesul de vindecare al psihicului uman, facilitand o serie de experiente interioare

specifice. Inteligenta vindecatoare a fiintei ghideaza intreg procesul, calitatea si continutul experientei fiind unice pentru fiecare persoana si experienta in parte.Chiar daca tematicile experientelor pot fi comune, nu exista 2 sesiuni de respiratie holotropica identice.

Pret:

600 lei – persoana fizica

900 lei - persoana juridica/persoana fizica autorizata

Facilitam participarea studentilor printr-o reducere de 50% ! (Numar limitat)

Pentru inscrieri si alte detalii, o puteti contacta pe Alina Tomsa la telefon 0731014258 sau la adresa de mail: attranspersonal@ gmail.com .

Va asteptam cu drag !

www.att.org.ro

 

 

- Tabara de dezvoltare personala CONFIDENCE CAMP

Increderea in sine – cheia succesului

In intreaga lume milioane de oameni urmeaza traininguri de dezvoltare personala ca suport pentru viata speciala pe care si-o doresc.

Astazi, te invit si pe tine sa faci la fel. Cu cateva locuri care au mai ramas libere te invit sa ni te alaturi intr-un program special de

transformare personala CONFIDENCE CAMP - www.confidencecamp.ro

Detalii la: Daniela Cristea - 0726.10.33.57

Program Traininguri:

26 iulie 2008 - 02 august 2008 nu mai sunt locuri libere

23 august 2008 - 29 august 2008 mai sunt 6 locuri!

30 august 2008 - 05 septembrie 2008 nu mai sunt locuri libere

06 septembrie 2008 - 12 septembrie 2008 mai sunt doar 3 locuri

13 septembrie 2008 - 19 septembrie 2008 nu mai sunt locuri libere

NR MAXIM DE PARTICIPANTI PE SERIE : 22 PERSOANE

(Nu este o formare acreditata de Colegiul Psihologilor si, prin urmare nu se primesc credite de formare continua)

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania (www.psihologie.net)

 

 

- Tabara de Psihoterapie Cognitiv -Comportamentala

curs de formare profesionala continua

Data desfasurarii: 24-29 august 2008; locatie: Baile Felix

Tabara va fi creditata cu puncte de credite de Colegiul Psihologilor.


Cursul este adresat absolventilor facultatilor de psihologie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala si medicina, filosofie, teologie, precum si studentilor acestor faculati.


Formator:

Daniel David este profesor universitar la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, psihoterapeut formator si supervizor in psihoterapie cognitiv- comportamentala si rational- emotiva, director a numeroase proiecte in domeniul psihoterapiei si psihologiei, conducator a numeroase workshopuri in tara si strainatate, presedinte al Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, presedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, presedinte al Colegiului Psihologilor din Romania- filiala Cluj, membru in numeroase asociatii profesionale din tara si strainatate.

Organizatiori:

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania impreuna cu Centrul de Formare Profesionala si Evolutie Personala – SISTEM PSI

Timisoara, str. Petre Ramneantu, nr. 37, ap. 2+3

Tel: 0256.498.235 & 0788.763.033

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru informatii suplimentare despre tabara de psihoterapie cognitiv-comportamentala:

http://www.sistempsi.ro/index.php?page=noutati&id=44

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania (www.psihologie.net)


 

- Tabara Internationala de Hipnoza

- curs de formare profesionala continua -

Data desfasurarii:15-20 septembrie; locatie: Raul Alb, jud. Caras-Severin


Tabara va primi puncte de credite de Colegiul Psihologilor.


Cursul este adresat celor aflati in formare in hipnoza clinica si psihoterapie ericksoniana, precum si celor in supervizare, respective, psihoterapeuti.


Formatori:

Peter J. Hawkins, psihoterapeut formator si supervizor hipnoterapie, presedintele Scolii Europene de Psihoterapie Integrativa.

Jeno Laszlo Vargha, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza Clinica, Relaxare si Psihoterapie Ericksoniana

Krisztina Gabriella Szabo, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana

Organizatori:

Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana impreuna cu Centrul de Formare Profesionala si Evolutie Personala – SISTEM PSI

Timisoara, str. Petre Ramneantu, nr. 37, ap. 2+3

Tel: 0256.498.235 & 0788.763.033

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru informatii suplimentare despre Tabara Internationala de Hipnoza:

http://www.sistempsi.ro/index.php?page=noutati&id=46

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania (www.psihologie.net)

 

 

- Curs Interventii Cognitiv-Comportamentale. Fundamente

 

26-28 Sept. 2008.

Este organizat de Prof. Aaron T. Beck univ. dr. psiholog Daniel David, Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr.6, sector 3(zona Piata Alba-Iulia), si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania in regim de formare continua:

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 15 credite pentru acest curs psihologilor cu drept de libera practica.

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, organizatii, invatamant, industrie, cercetare.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, care nu vor primi credite, ci doar adeverinta de participare.

Durata cursului este de 20 ore.

Taxa este de 100 euro.


Programul este urmatorul:

Vineri: 16-20

Sambata: 9-14, 15-20

Duminica: 9-15.


Informatii si inscrieri la tel: 021.326.52.90, 0724.222.522, 0745.633.474.


Email: contact@aquamarin. ro

Web: www.aquamarin.ro

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania (www.psihologie.net)

 

 

- “Imbogatirea Relatiei de Cuplu si Consilierea pre-maritala”

CURS DE FORMARE PROFESIONALA CONTINUA CREDITAT DE COPSI

 

Formator psihoterapeut Ramona Covrig, M.A. impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati in orasele :

2-3 AUGUST CONSTANTA

9-10 AUGUST TULCEA

16-17 AUGUST GALATI

23-24 AUGUST BRAILA

la modulul de pregatire profesionala continua de psihoterapie de cuplu, parte din programul de formare profesionala continua,,Cuplul-Copiii-Familia’’, creditat cu 5 credite de formare profesionala continua.

DURATA CURSULUI : 16 ore, sambata- duminica 10.00-18.00.

TAXA DE PARTICIPARE : 300 LEI/MODUL

Informaţii despre tema workshop-ului si inscrieri :

- psihoterapeut Ramona Covrig, M.A., psihoterapeut principal autonom, formator, supervisor, instructor APPAR, Certificat European de Psihoterapeut (EAP), membru NASAP. Tel: 0722941484, e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tema cursului : Acest curs va discuta despre cum facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Cursul va include activitati de imbogatire si tehnici necesare pentru consilierea cuplului. Cursul de adreseaza celor care sunt interesati sa ajute cuplurile aflate in criza, care au abilitatea de a conduce un grup de discutie, si care sunt dispusi sa studieze teoria, principiile si tehnicile utilizate in acest scop.

Participarea : Manifestarea se adreseaza consilierilor, psihologilor clinicieni si psihoterapeutilor cu aviz de libera practica in psihoterapie, consiliere sau psihologie clinica ( indiferent de orientarea psihoterapeutica). La aceste cursuri pot participa si cei interesati de psihologia cuplului, ex. studentii, acestia vor primi o diploma de participare.

Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul atasat si sa il trimiteti la adresa de email : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Va asteptam cu placere sa participati !

www.psihoconsult.ro

www.psihoterapie-cuplu.ro

www.ramonacovrig.ro

Fisiere detalii

Formular de inscriere

Program curs

 

Sursa: Reteaua de stiri a Asociatiei Psihologior din Romania (www.psihologie.net)

 

 

- SEMINAR AUTISM

 

Fundatia Inimi Deschise organizeaza in perioada 28-31 Iulie 2008 un curs de pregatire pentru parinti si specialisti in terapii specifice de interventie in lucrul cu copiii cu dizabilitati.

Cursurile vor fi sustinute Dennis J. Sweningson Coordonator Centru Autism Services din Long Beach California, Supervisor ABA si Joanne Murphy, Trainer the trainers in Long Beach Unified School District, specialisti cu o larga experienta in lucrul cu copiii cu dizabilitati.

 

Programul cursului


Ziua 1 - Seminar adresat parintilor

Ce este autismul?

Intelegerea comportamentelor

Structurarea mediului


Ziua 2 - Seminar adresat specialistilor

Ce este Analiza Comportamentala Aplicata (ABA)

Interventii asociate cu ABA

Invatarea prin incercare distincta (DTT)

Pivotal Response Training (PRT)

Sistemul de comunicare prin schimbul de pictograme (PECS)


Ziua 3 - Seminar adresat specialistilor

Formatul lectiei in 3 parti

Recompensa / Intariri

Ajutor / Prompting

Planificarea sesiunii de invatare

Maximizarea invataturii

Managementul comportamentelor


Ziua 4 – Seminar adresat parintilor si specialistilor

Sesiune deschisa de intrebari si raspunsuri

 

Locul de desfasurare al acestui curs de pregatire va va fi comunicat la o data ulterioara.

Inscrierile se vor efectua in perioada 10–23.07.2008, la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Va rugam sa specificati in cadrul cererii de inscriere calitatea in care doriti sa participati (specialist/ parinte).

Informatii suplimentare puteti afla la numarul 072.667.5400 d-na Ariana Niculescu.

 

 

- Curs Imbunatatirea Relatiei de Cuplu si Consilierea pre-maritala

Unde:

Piatra Neamt : 7-8 iunie

Bacau: 21-22 iunie

Ploiesti 28-29 iunie

Brasov 5-6 iulie

Focsani 12-13 iulie

Organizat de formator psihoterapeut Ramona Covrig, M.D. impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursul de pregatire profesionala continua, creditat cu 5 credite de formare profesionala continua de catre COPSI.


Durata cursului : 16 ore, sambata- duminica 10.00-18.00.


TAXA DE PARTICIPARE ESTE DE 300 LEI/MODUL


Informaţii despre tema workshop-ului si inscrieri : psihoterapeut Ramona Covrig, M.D., psihoterapeut principal autonom, formator, supervisor, instructor APPAR, Certificat European de Psihoterapeut (EAP), Tel: 0722941484, e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.psihoterapie-cuplu.ro


Tema cursului : Acest curs va discuta despre cum facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Cursul va include activitati de imbogatire si tehnici necesare pentru consilierea cuplului. Cursul de adreseaza celor care sunt interesati sa ajute cuplurile aflate in criza, care au abilitatea de a conduce un grup de discutie, si care sunt dispusi sa studieze teoria, principiile si tehnicile utilizate in acest scop.

 

Participarea : Manifestarea se adreseaza consilierilor, psihologilor clinicieni si psihoterapeutilor cu aviz de libera practica in psihoterapie, consiliere sau psihologie clinica ( indiferent de orientarea psihoterapeutica). La aceste cursuri pot participa si cei interesati de psihologia cuplului si a familiei, acestia vor primi o diploma de participare fara credite


Numarul maxim de participanti : 25

 

 

- Curs introductiv de Analiza Tranzactionala

Se vor prezenta, explica si aplica prin exercitii si exemple toate conceptele de baza ale Analizei Tranzactionale.

Data: 27, 28, 29 iunie 2008, locatia Timisoara

Trainer: Deborah Robinson  (PTSTA - organizational) din U.K.
Locatie: Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106.

Organizatori: ICTA (International Centre for Transactional Analysis) in colaborare cu ARAT (Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala)

Conditiile de participare: cursul este recomandat atat persoanelor interesate de domeniile: organizational, educational, psihoterapie si consiliere, cat si celor care vor sa utilizeze AT pentru dezvoltarea personala.

In urma participarii la eveniment veti obtine un certificat eliberat de ICTA si recunoscut de ARAT si EATA (European Association of Transactional Analysis) in care se va specifica faptul ca ati acumulat 21 ore de formare in Analiza Tranzactionala.

Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de clinica si psihoterapie) acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Datele de contact : Amalia Gabor - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon: 0724.30.17.44.


Preturi curs:

- 200 lei pentru participantii din Timisoara

- 150 lei pentru studenti si membrii ARAT cu contract integral

- 140 lei pentru participantii din alte orase

Mai multe detalii aici

 

 

- Curs intensiv “Diagnosticul standardizat al tulburarilor pervazive de dezvoltare. Interventii terapeutice moderne in tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie”.

 

14 - 16 mai 2008

Cursul, organizat de Departamentul de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara si creditat EMC de Colegiul Medicilor va fi sustinut de:

- Asist. Univ. dr. Otilia Secara, medic specialist psihiatru de copii si adolescenti

- Prof. Dr. Tiberiu Mircea, medic primar psihiatru,

- Psih. Master Marius Mircea, psiholog clinician

Locul de desfasurare: Clinica de Psihiatrie si Neurologie a Copilului si Adolescentului Timisoara, str Corbului nr. 7.

Cursul este destinat medicilor primari, specialisti, rezidenti de psihiatrie pediatrica, neurologie pediatrica, psihologilor, recuperatorilor, asistentilor sociali, asistentilor comunitari.

*nu se primesc puncte din partea Colegiului Psihologilor

Pentru informati si inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

- Curs - Seminar Teoretic in Psihodrama cu tema “Sindromul burnout si interventia psihodramatica la diferite categorii socioprofesionale”

 

Organizat de Societatea De Psihodrama Jeno Levi Moreno (societate atestata de CPR ca formare profesionala continua in specialitate) in colaborare cu Centrul Psihologic New Life.

 

Obiectiv: initierea psihologilor in prelucrarea Sindromului burnout-ului prin interventie psihodramatica la diferite categorii socioprofesionale

 

Beneficii pentru participanti:

- seminarul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania ca formare profesionala continua in specialitate a Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie

- seminarul face parte din curricula de formare ca psihoterapeut in psihodrama,

- deschiderea de noi perspective in domeniul terapiei,

- prevenirea si prelucrarea sindromului burnout.

 

Durata cursului: 20 ore

Structura cursului:

- se lucreaza in sistem de week-end,

- cu incepere de vineri la ora 17.00,

- se continua sambata de la ora 9.00 la ora 21.00 (cu pauza de pranz de 2 ore) si duminica pana la ora 15.00.

 

Criterii de participare: persoane licentiate sau studenţi în medicină, psihologie, sociologie, psiho-pedagogie, filosofie, asistenţă socială.

Numar de participanti: maxim 15 de personae (atentie! locurile fiind limitate, inscrierile se fac dupa regula primul inscris primul servit)

 

Formator: psihoterapeut principal-formator şi supervizor Adriana Oachis

Data de desfasurare a cursului: 23-25 mai 2008

 

Prezentarea temei: istoric,definitie:

- Cele 12 etape ale Sindromului burnout: la fiecare prin ce se caracterizeaza si ce ajuta;

- Personalitatea ca si factor de risc;

- Sindromul de helper; capcanele relatiei helper-client;

- Organizatia vazuta prin sase criterii;

- Terapia Sindromului burnout: preventia(motivatia la modul general si motivatia personalizata) si interventia (strategii).

- Sindromul Burnout la diferite categorii socioprofesionale.


Relatii pentru informatii suplimentare si inscrieri la persoana de contact:

- psih. pr.-psihoterapeut Veronica Mihai

- e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,

- tel. 0745.16.54.91.

 

 

- TRAINING: NLP START - PRIMUL PAS IN FORMAREA NLP PROFESSIONAL COACHING

 

Training-ul nu este acreditat de C.P.R si nu se dat credite pentru participare.

Este un program de training de 2 zile adresat celor interesati de NLP aplicat in viata de zi cu zi si cea profesionala.

Este prima parte a programului de formare NLP PROFESSIONAL COACHING recunoscut de EUROPEAN COACHING FEDERATION si a certificarii NLP Practitioner.

 

BENEFICII: La sfarsitul traininului vei putea:
- sa iti definesti obiective care iti asigura suportul pentru dezvoltarea ta ulterioara, atat in plan personal, cat si profesional
- sa dezvolti cele mai bune relatii interumane prin folosirea limbajului trupului si a cuvintelor in mod deliberat
- sa decodifici si sa folosesti canale senzoriale diferite, in functie de cele preferate de interlocutori - prieteni sau clienti
- sa intelegi si sa reactionezi adecvat la indici ai limbajului corpului celuilalt
- sa iti constientizezi starea interna si sa o modifici pentru a te simti mai bine in orice situatie
- sa gestionezi conflictele in timp real
- sa utilizezi cu succes maxim propriile forte si abilitati in situatii de criza
- sa ghidezi discutia cu clientii si partenerii de afaceri sau prietenii catre instalarea unei stari bune emotionale

 

CAND:
10 - 11 mai 2008 (sambata si duminica)

PROGRAM: 9,00 - 13,00; 14,00 - 18,00

UNDE: BUCURESTI, Sector 3, Strada Aleea Varful cu Dor (langa Billa Titan)

INVESTITIE: 380 lei + tva (in perioada de reducere), 430 lei + tva

NUMAR DE PARTICIPANTI: maxim 18 persoane

METODE DE TRAINING:
Prezentari, demonstratii, practica, joc de rol, coaching, invatare experientiala

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Mai  multe detalii aici

 
Psihologie