PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 57 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2009 Cursuri & Workshopuri (1)

 

 

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2009 (1)

 

 

Curs Play Therapy

*acest curs nu a fost acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se vor primi credite de formare continua pentru psihologii participanti.

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE (membru al MedLife Group) organizeaza in perioada 2 - 5 Aprilie 2009 workshop-ul cu tema:

IMPLINIREA NEVOILOR PACIENTILOR

Ziua 1: Jucariile din „Lumea mica”

Jucariile din „Lumea mica” sunt folositoare atunci cand trebuie sa calatoresti sau ai la dispozitie un spatiu mic in care sa lucrezi. Sunt eficiente pentru a ajuta copiii internati in spital sau cei care sufera de boli terminale sa se exprime prin play therapy.

Ziua 2: Comunicarea eficienta

Acest curs introduce abilitati de care aveti nevoie pentru a lucra cu copii care au dificultati de comunicare, inclusive cei ce sufera de mutism electiv sau tulburari de spectru autist. Vi se vor oferi multe idei utile si amuzante legate de structura, repetitie si jocuri.

Ziua 3: Folosirea simturilor

In acest curs veti descoperi lumea si lucruri placute prin toate simturile. Veti invata modalitati practice pentru a va folosi simturile cu clientii vostri, inclusiv cu copii ce sufera de tulburari de spectru autist sau de alte dificultati senzoriale.

Ziua 4: Bodywork

Baietii care sufera de probleme emotionale nu isi apreciaza corpurile, folosesc un limbaj negativ si isi neaga puterea. Acest curs va va ajuta sa intelegeti mai bine baietii (si fetele) si va va oferi modalitati amuzante si practice de a lucra cu ei.

In data de luni, 6 Aprilie Roger Day va oferi supervizare in Play Therapy. Doritorii sunt rugati sa trimita mail la adresa office@mindcare. ro, specificand la subiect "supervizare" . Programul zilei de supervizare si costul vor fi comunicate ulterior.

Roger Day Formator Acreditat, PTSTA, CTA, Certified Play Therapist, UKCP Registered Psychotherapist

Roger este un play therapist entuziast si psihoterapeut specializat in munca cu copii si familii, realizand o abordare creativa a terapiei. Este calificat pentru a preda Play Therapy si Analiza Tranzactionala. Este autorul a peste 15 carti, cele mai multe din ele pentru sau despre copii.

Christine Day Formator Acreditat, NNEB (Educatori), Diploma in Counselling

Christine este specializata in terapia copiilor prescolari si foarte mici, avand o abordare practica a terapiei si trainingului.

Cursul se adreseaza : psihologilor, studentilor la psihologie, medicilor rezidenti si specialistilor in psihiatrie si psihiatrie pediatrica, medicilor pediatri, asistentilor sociali si in general tuturor terapeutilor care lucreaza cu copii, indiferent de tipul de terapie in care s-au format. De asemenea ofera oportunitatea realizarii unor “bucati†valoroase de terapie personala, metodele folosite fiind impactante nu doar pentru copii ci si pentru adulti.

Pentru persoanele care vin din alta localitate exista posibilitati de cazare la preturi rezonabile. Daca sunteti interesati de cazare va rugam sa ne contactati pana in data de 25 Martie 2009

Cursul va avea loc la Colegiul Economic Viilor, Bucuresti, Str. Viilor nr. 38, sector 5.

Durata cursului este de 4 zile.

Programul cursului:

joi - vineri (2 si 3 apr), 13,30 - 20,30 cu doua pauze scurte

sambata - duminica (4 si 5 apr), 9,30 - 17,00 cu o pauza de masa de o ora si jumatate si doua pauze scurte.

Costul cursului este de : 500 RON.

Pentru persoanele care se inscriu pana in data de 25 Martie, inclusiv se acorda un discount de 10% (50 RON).

Se acorda reducere de 20% pentru studenti si medici rezidenti . Plata se va face direct, in prima zi de curs intre orele12.30 - 13.30.

Costul supervizarii va fi calculat in functie de numarul de participanti si va fi comunicat ulterior.

Va puteti inscrie trimitand un e-mail la adresa: office@mindcare. ro

Informatii suplimentare : 0753 53 53 85, Ioana Pop

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Formare in psihanaliza de cuplu

A.P.S.Y.L.I. E.N REC Association de la Psychanalyse des Liens – Franta

In colaborare cu

A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Romania

Organizeaza inscrieri pentru Seria a 2-a, Anul I in programul de formare in Psihanaliza de Cuplu.

Formarea se adreseaza: psihologilor, psihoterapeutilor, medicilor, studenti psihologie, studenti medicina

Cursul este sustinut de catre psihanalist Rosa Jaitin si psihanalist Christian Joubert, Universite V, Paris si este organizat de Asociatia A.P.S.Y.L.I. E.N REC, Lyon si Asociatia A.R.P.C.F., Bucuresti.

Cursul este structurat pe trei tipuri de activitati:

- Activitati de grup

- Activitati individuale

- Sesiuni de lucru teoretico – clinice

Obiectivul programului formativ

- Formarea psihoterapeutilor si consilierilor psihoterapeutici in psihanaliza de cuplu si consiliere psihanalitica de cuplu

Specializari:

- Psihoterapeuti de cuplu

- Consilieri cuplu

Durata minima a formarii este de 2 ani

Locuri disponibile: 12 locuri / Serie de lucru

Anul formativ este structurat pentru trei serii de lucru

Locatie: Cursul se desfasoara in Bucuresti, Sector 2

Inscrieri: Psih. Stefania D.Nita, 0721.207.728 si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Candidatii sunt rugati sa trimita CV-ul si Scrisoarea intentie pe mail, la adresa specificata. Candidatii selectionati urmeaza sa fie progamati ulterior pentru etapa finala de inscriere, interviul.

 


Curs de formare continua psihologia muncii!

Fiecare dintre noi a dobandit in mediul academic o serie de cunostinte teoretice fundamentale. Cu toate acestea, atunci cand ne-am aflat in situatii de examinare psihologica sau in activitati specifice resurselor umane ne-am pus adesea intrebarea « Cum sa fac eu, in mod concret ? ».
Cursul « Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala »  ofera solutii practice in directii precum : examinarea psihologica ca parte integranta in examenul de medicina a muncii, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica:
1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;
2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;
3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;
4. Examenul psihologic parte integranta a contractului de medicina muncii;
5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);
6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;
7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;
8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Formatori: Conf. univ. dr. Sava Florin Alin (Sef catedra Psihologie Universitatea de Vest Timisoara (psiholog principal), Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/supervizor/psihologia muncii si organizationala) si Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/supervizor/psihologia muncii si organizationala).

Credite acordate de catre Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite

Durata: 20 de ore (2 zile)
Pret: 400 lei – Bucuresti;

- se achita un avans de 30% in contul Centrului Euroregional de Psihologie Aplicata Timisoara: RO14.BITR.TM1R.ON01.9747.CC01 deschis la Banca Italo-Romena Timisoara; C.I.F. 22123322 cu mentiunea inscriere curs “Tehnici de lucru” Bucuresti;
- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia se va specifica si numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie, etc...;
- restul de 70% se va achita in prima zi a cursului;
- In cazul in care nu se strange numarul de participanti atunci cei care au platit avansul vor primi suma integrala;
- In cazul in care cineva s-a inscris si renunta in ultimele zile de inscriere – nu va mai primi avansul inapoi – pentru ca a blocat locul;
- In cazul in care cineva s-a inscris si doreste sa participe la curs – achitand avansul - dar cu 15 zile inainte de organizarea acestuia doreste sa renunte va primi doar 50% din avans.

Calendarul cursului: 28 - 29 martie 2009, Bucuresti;

04 - 05 aprilie 2009, Timisoara

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0724.52.63.64


PS. Numarul de locuri este limitat! MAXIM 35 DE PERSOANE!

 

 

Program de psihoterapie adleriana la Iasi

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania (APPAR)

initiaza la Iasi

Programul de Pregatire Profesionala in Psihologie si Psihoterapie Adleriana (Alfred Adler)

Presedinte APPAR: Vlad Grigorescu M.A., doctorand in stiinte psihoterapeutice, Viena, Austria.

Initiatorul grupului: Anda Pacurar M.A., formator/supervizor .

Cursul este recunoscut de Federatia Romana de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania.

La final participantii primesc diploma de psihoterapeut sub supervizare din partea APPAR si FRP si sunt inscrisi pe situl FRP pe lista psihoterapeutilor sub supervizare, cu datele de contact.

Informatii generale

Programul are o durata de 3 ani si jumatate (inclusiv dezvoltare persoanala si supervizare, recunoscute de COPSI si FRP) si este organizat pe 19 module obligatorii si 5 optionale. Un modul are o durata de 16 ore.

Prezenta la cursuri este obligatorie, creditele si notele fiecarui modul depinzand de prezenta, de activitatea desfasurata in timpul modulului si desigur in urma examinarii finale dupa terminarea fiecarui modul in parte. Cursantii care lipsesc de la cursuri (lipsa la curs inseamna inclusiv absenta intr-una din cele doua zile) vor trebui sa repete modulul.

Exceptie face situatia in care cursantul este bolnav (in acest caz este nevoie de adeverinta medicala).

Examenul pentru fiecare modul in parte consta in studii de caz, eseuri si cercetari functie de modulul sustinut.

La finele intregului program se va da examen final.

Din tematica, pe scurt:

Programul cuprinde module de formare, de dezvoltare personala si de supervizare. Exemple de tematici: evaluare clinica si intervievare, evaluarea stilului de viata, terapie de grup, art terapie, terapie de cuplu, parenting, terapie de scurta durata, metafora, patologie, cercetare stiintifica etc.

Se iau in considerare si Scolile de Vara adleriene (ICASSI), workshopurile de orientare individuala/ adleriana, sustinute de instructori Nord American Society of Adlerian Psychology din SUA.

Costuri

Fiecare modul costa 200 lei si plata se face la fiecare curs.

In functie de marimea grupului, cursantii pot da 10, maxim 20 de lei in plus pentru cheltuielile de deplasare ale formatorului.

Mai multe datalii despre:

- psihoterapia adleriana in Romania gasiti pe www.adler-romania.ro

- formatorul grupului, Anda Pacurar gasiti pe www.psihocenter.ro si www.afdp.ro

Pentru inscrieri:

Felicia Stoica

E-mail: stoica.felicia@ gmail.com

Telefon: 0740.108.248


 

Curs de formare in psihoterapie familiala sistemica, Timisoara

DIANOIA – Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica,

Centrul Medical „Dr. Ileana Radu",

Clinica de Oncopediatrie – Spitalul Clinic de Copii „Louis Turcanu"

organizeaza un nou Curs de formare in psihoterapie familiala sistemica 2009-2010.

Cursul se adreseaza medicilor, psihologilor, asistentilor sociali, teologilor, inclusiv studentilor in ultimul an.

Institutul si formatorii sunt acreditati de Federatia Romana de Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din Romania, respectiv EAP (European Association of Psychotherapy), si EFTA (European Family Therapy Association).

Formatori:

- Hugh Jenkins, BA Phil DipFT MIFT, Senior Lecturer, Institute of Psychiatry, London

- Dr. Noga Nabarro-Rubinstein, "SHINUI" - Institutul Israelian de Studii Sistemice, Familie si Schimbare Personala, Tel Aviv

- Dr. Piroska É. Komlósi, psihoterapeut formator in psihoterapie familiala si de grup, Budapesta

- Dr. Tamas Kurimay, psihiatru, psihoterapeut formator, director la Institutul de Terapie Familiala BUCSAKI, Budapesta

- Dr. Ileana Radu, fondator, director profesional Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica

- Drd. Ileana Ungureanu, Syracuse University, New York.

Cursurile vor fi sustinute in limbile romana si engleza (nu se asigura traducere).

Locatia cursurilor: Timisoara.

Inscrieri si informatii pana la 21.03.2009 la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Interviu si selectie pe 27-28 martie 2009.

Dosarul de înscriere trebuie sa contina: CV, scrisoare de intentie, adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte o practica profesionala cu familiile (full-time, part-time, voluntariat), copie dupa diploma de licenta.

Cursul intruneste criteriile de selectie, formare si evaluare ale EFTA si FRP, incluzand urmatoarele:

- Terapia familiala sistemica in contextul general al formarii in psihoterapie

- Studierea principalelor concepte si modele in terapia familiala sistemica cu aplicabilitate in: stres post-traumatic, abuz de substante si adictie, tulburari de comportament, psihosomatica, patologie amenintatoare de viata (cancer, HIV), patologie terminala si medicina paliativa, patologie cronica, patologie psihiatrica, patologia adolescentului, patologie geriatrica, violenta si abuz, pozitia copilului in sistemul familial, psihoterapie de cuplu si familie

- Activitate clinica practica cu indivizi/familii/grupuri

-Intervizare si supervizare

- Demonstarea abordarii sistemice prin folosirea unui material didactic complex; bibliografie conforma cu curriculum-ul, casete video, DVD, interviuri si sesiuni live

- Pregatirea si prezentarea lucrarilor scrise si sustinerea celor doua examene finale (nivel intermediar, nivel avansat)

Primii doi ani de curs reprezinta nivelul intermediar (750 ore), echivaland cu psihoterapeut sub supervizare.


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Grup de dezvoltare personala SPER

Incepand cu luna martie 2009, la Bucuresti,se formeaza un nou grup de autocunoastere si dezvoltare personala. In cadrul acestui grup vei avea posibilitatea sa te exprimi, sa asculti si sa fii acultat, sa-ti cunosti mai bine capacitatile de rezolvare a problemelor si resursele personale. Vei avea ocazia sa-ti vindeci anumite rani ale sufletului, vei invata sa interactionezi si sa te dezvolti intr-un mediu securizant, creativ si plin de acceptare neconditionata. Acest mediu protectiv va putea constitui pentru tine cadrul de redescoperire a increderii in sine, a eficientei personale, a stimei de sine si mai ales a starii de bine, a armoniei in relatie cu tine si cu lumea.

Grupul va fi condus de Marina Badea (http://www.sper.ro/ro/membri/66), drd. in psihologie, psihoterapeut formator supervizor din cadrul SPER (Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana) si va fi constituit din 10-12 membri. Intalnirile vor avea loc o data la doua saptamani, durata fiind de 4 ore pe sedinta. Costul este de 17 RON /ora.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare contactati :

Roxana Silter – 0740.106.165 ; 0723.233.942 ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Dr Petrovich. Profesor de Psihologie (Oxford) invitat la Sibiu

In perioada 31 martie-2 aprilie Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu organizeaza o serie de evenimente stiintifice avand ca invitat special pe doamna profesor dr. Olivera Petrovich de la Universitatea din Oxford (Marea Britanie). Tema conferintei principale este "Atheism or Religion. Psychological Evidence for the concept of God in Children and Adults".

In contextul unei lumi secularizate si a avantului ateismului contemporan, Dr. Petrovich este invitata la Sibiu pentru a-si prezenta rezultatele inedite ale ultimelor cercetari experimentale ce au avut ca obiectiv identificarea originii religiei la copii si adulti. Conform teoriei sale, religia este o activitate naturala a cognitiei, pe cand ateismul reprezinta o pozitie achizitionata in timp.

Dr. Olivera Petrovich preda psihologia dezvoltarii la Departamentul de Psihologie Experimentala si psihologia religiei la Facultatea de Teologie, Universitatea din Oxford. Din 1988 este doctor in psihologie al Universitatii din Oxford si a efectuat numeroase cercetari experimentale in domeniile psihologiei religiei si psihologiei dezvoltarii.
detalii email: mihai.copaceanu@theology.ox.ac.uk
http://www.ulbsibiu .ro/ro/eveniment e/events. php?news_ id=869

 


Grup de dezvoltare cu si pt copiii

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza copiilor dornici sa se joace, sa se dezvolte prin interactiunea cu alti copii, sa-si descarce energia intr-un mod creativ, spontan si constructiv.
... de asemenea se adreseaza si parintilor care au nevoie de putina liniste!

Obiectivele grupului de dezvoltare personala pentru copii:
- Sa-si dezvolte capacitatea de comunicare, canalizare a energiei si de autocunoastere;
- sa invete sa se joace frumos, educativ;
- sa se deschida catre relatia cu ceilalti copii din grup;
- sa-si dezvolte spontaneitatea si creativitatea grupului;
- sa-si dezvolte abilitatile de orientare psihodramatica / sa invete sa "joace teatru" ;

Sesiunile, se desfasoara in maniera practica / terapeutica de lucru.
Sesiunea de lucru are durata de: 3 ore , cu o frecventa de doua intalniri / luna.

Selectia:
Parintii interesati se pot adresa la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza precum si la numarul de telefon: 0732.702.343

Locatia de desfasurare: Str. Aurel Vlaicu, nr. 39, et.4, apt. 23, interfon 23, sector 2, Bucuresti

Coordonator Grup Psiholog Diana Moraru
Experienta in lucrul cu copiii.
Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana
Consiliere psihologica ( cu fundamente psihodinamice )

 

 

Grup de dezvoltare personala cu Dr Andre Moreau din Belgia

Dr. André Moreau este psihiatru, licentiat în psihologie, psihanalist. A urmat formari în psihodrama, analiza tranzactionala si terapia Gestalt. Este licentiat al Institutului de Gestalt din Cleveland, practician în Programare neurolingvistica si hipnoza ericksoniana, membru al Societatii Franceze de Gestalt si al Asociatiei Internationale de Psiho si Somatoterapie de la Strasbourg (AIS) unde este vicepresedinte si se ocupa cu formarea terapeutilor, fondator si fost vicepresedinte al Societatii Balint din Belgia unde a organizat primele grupuri Balint de formare psihologica pentru medici. Este psihoterapeut certificat de Societatea Europeana de Psihoterapie. A predat timp de 10 ani cursuri de psihologie clinica la Universitatea din Louvain, Facultatile de Medicina si Psihologie. Este autor a 12 carti si a peste 40 de articole aparute în revistele de specialitate.
Conduce din 1982 Comunitatea Terapeutica Y VOIR CLAIR din Belgia.

Dr.Andre Moreau sustine un training de formare, dezvoltare personala si psihoterapie in perioada 3-5 aprilie (vineri, sambata, duminica) cu costul de 500 RON la Bucuresti.

Trainingul va aborda tematici precum inteligenta emotionala, rezistentele la schimbare, dezvoltarea personalitatii prin tehnici Gestalt, At (analiza tranzactionala) si PNL (programare
neuro-lingvistica) , managementul conflictului, jocuri psihologice destructive (Victima-Salvator- Persecutor, Scenarii de viata).

Trainingul se desfasoara vineri de la ora 17 la 20, sambata si duminica de la ora 10 la 20, cu pauza de pranz.
Locatia: Club Mandala, str. Paleologu, nr.20

La sfarsitul trainingului veti primi o diploma de participare recunoscuta international, cu parafa „Y voir clair"- comunitatea terapeutica din Belgia.

Data limita de inscriere si achitare a cursului este 30 martie 2009.
Pentru cei care achita taxa pana la data de 15 februarie 2009, se acorda o REDUCERE de 10%. Grabiti-va sa va inscrieti!

Daca doriti sa participati astept un mail in care sa specificati numele intreg si un numar de telefon la care sa va pot contacta pentru a stabili modalitatea de plata.

Intrebari si inscrieri: Udrea Luiza, 0745.074.803 sau udrealuiza@gmail. com

 

 

Programul Junior Smart

DKM TRAINING lansează începând cu 16 Martie 2009, programul de training-uri JUNIOR SMART care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Departamentul de Training pentru Copii al firmei DKM TRAINING îşi propune să ofere micuţilor programe de training moderne, concepute special pentru dezvoltarea lor personală.

Trainingurile pentru copii vizează metode moderne de instruire adaptate şi prezentate într-o manieră specială, pe înţelesul copiilor, cu multe exerciţii şi jocuri interactive.

Programul JUNIOR SMART presupune desfăşurarea a 3 cursuri, astfel:

Cursul I „Vreau să fiu manierat!” - este un curs în care copiii vor învăţa cum să aplice cu plăcere bunele maniere în orice situaţie s-ar afla şi cum să fie mai atenţi la sfaturile pe care le primesc de la părinţi şi profesori.

Cursul II „Vreau să ştiu tot!" - este un curs de cultură generală care are ca scop familiarizarea copiilor cu domenii precum astronomie, geografie, istorie, biologie, literatură, mitologie, artă, sport, anatomie, folclor. Prin intermediul acestui curs, copiii vor fi mai interesaţi să cunoască, să descopere, să exploreze şi să studieze pentru a afla lucruri noi şi interesante care le dezvoltă inteligenţa şi imaginaţia.

Cursul III „Vreau să fiu cel mai bun!" – este un curs în care copiii vor învăţa cum să comunice eficient, cum să-şi promoveze imaginea personală şi să-şi descopere propria personalitate, cum să-şi organizeze timpul, cum să lucreze în echipă... mai pe scurt micuţii vor învăţa cum să-şi pună în valoare abilităţile, talentul şi cunoştinţele pentru a avea de câştigat.

Mai multe detalii despre programul JUNIOR SMART (locaţie, trainer, etc.) aflaţi sunând la numerele de telefon fix: 0256.293.183 şi mobil 0723.361.624 / 0757.087.980 / 0757.087.984

Formular inscriere

Persoane de contact

- Alina MUSCALU ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ).

- Andreea MIHAI ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza )

 

 

Body Mind Spirit Festival 2009

* Nu este un curs sau conferinta acreditata la Colegiul Psihologilor. Participarea nu este creditata pentru formare continua in clinica, consiliere sau psihoterapie.

BODY MIND SPIRIT FESTIVAL 2009

Avem placerea de a va invita sa participati la Body Mind Spirit Festival, care va avea loc in zilele de 27, 28 si 29 martie, 2009, la Sala Palatului, Bucuresti.

Festivalul este cel mai mare eveniment de dezvoltare personala din Romania si este destinat tuturor oamenilor interesati de cel mai bun stil de viata.

Body Mind Spirit Festival este un loc original pentru toti furnizorii de produse si servicii pentru a-si promova firma, a-si dezvolta si consolida afacerea, pentru vanzari directe, pe de o parte, iar pe de alta parte o sursa bogata de produse, servicii, informatii precum si

un loc minunat de petrecere a timpului liber, pentru vizitatori.

Festivalul reprezinta o oportunitate de a comunica cu clientii finali interesati de cel mai bun stil de viata.

Evenimentul asigura toate conditiile pentru realizarea de vanzari directe catre vizitatorii festivalului la preturi speciale de expozitie.

Intre alte avantaje oferite de festival se numara o locatie ultra centrala, un pret avantajos, o multime de oportunitati de a tine conferinte si prezentari, organizarea unor tombole, realizarea unor manifestari artistice deosebite, care atrag un public numeros.

Anul trecut au participat 57 de expozanti, au avut loc 59 de workshopuri si 41 de manifestari artistice, au participat la toate manifestarile festivalului 10247 de vizitatori din Bucuresti si din tara.

MH MEDIA SOLUTION, organizatorul festivalului, va pune la dispozitie o gama diversa de servicii pentru promovarea firmei dumneavoastra:

- stand in cadrul festivalului, de 6 mp sau mai mult, in functie de necesitatile de prezentare

- sesiune de prezentare, demonstratii, lansari de carti sau produse in cadrul salilor de conferinta

- firma dumneavoastra pe site-ul festivalului si in catalogul special tiparit, cu un tiraj de 15.000 de exemplare

- pagina personalizata in catalogul festivalului

- pagina de reclama in revista BODY MIND SPIRIT MAGAZINE, cu un tiraj de 10.000 de exemplare

- descrierea completa a produselor si serviciilor oferite in sectiunea de pe site VA RECOMANDAM

- banner pe site-ul festivalului

- campanii de emailing catre potentialii clienti

- reclama pe 100.000 de fluturasi distribuiti cu ocazia festivalului

- reclama pe biletul de intrare la festival care se descarca gratuit de pe site-ul festivalului

- postare pe portalul body mind spirit

- prezentarea conferintelor pe site-ul festivalului dupa eveniment

Daca confirmati participarea la Body Mind Spirit Festival pana pe data de 20 februarie 2009 aveti garantat un discount de 5 %.

Ne-ar face placere sa va vedem printre participantii sau vizitatorii la Body Mind Spirit Festival 2009.

Va rugam contactati-ne la telefon 021.411.73.95, fax 021-411.73.94, tel mobil 0726.10.33.57.

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APRPsihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica

Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania , organizeaza curs de formare:

“Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”.

Locatie : Bucuresti, b-dul Carol I nr.12 (Piata Rosetti la rond)

Data: 4 aprilie 2009, ora 9.

Cost - 75 EURO/modul/10 ore

Inscrieri si relatii: 0722622501, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

Grupuri de suport psihologic

Asociatia Athanor organizeazã Grupuri de suport psihologic, având urmatoarele teme:

- Probleme legate de alcool

- Probleme de natura sexuala

- Probleme de natura afectiva

Menirea acestor grupuri este orientata catre dezvoltarea participantilor si rezolvarea conflictelor interne ale acestora.

Grupurile vor fi coordonate de cãtre psihologi cu experientã în domeniu si au ca obiectiv obtinerea de cãtre participanþi a echilibrului si armoniei personale, precum si descãtusarea fortei interioare existente în fiecare dintre oameni.

Considerãm cã orice problemã poate fi înteleasã într-o manierã constructivã si cã poate fi amelioratã sau eliminatã definitiv. Participantii vor fi ajutati sã descopere mesajul ascuns în însãsi dificultatea cu care se confruntã si sã-l foloseascã pentru a obtine o viatã mai bunã.

Întâlnirile vor avea loc o datã pe sãptãmânã, iar o sedintã dureazã trei ore.

Se va urmãri ca fiecare participant sã beneficieze de avantajele grupului, însã fãrã a fi supus la presiuni “binevoitoare” din partea coordonatorului sau a altor participanti. Se vor respecta ritmul propriu si libertatea de exprimare ale fiecãruia, cu întelegere si empatie.

Participarea la aceste grupuri va asigura confidentialitatea.

Pentru informatii privind data exactã, locatia, cum va puteti inscrie si alte detalii, vã invitãm cu drag sã ne contactati la urmãtoarea adresa si numar de telefon:

ALINA PETRE - 0753.887.146, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Locatia: Bucuresti

 


Workshop Rorschach la Sibiu

Sub egida Asociatiei Romane de Rorschach Exner, afiliata Asociatiei Europene Rorschach si Asociatiei Internationale Rorschach
20-22 martie 2009


Testul Rorschach - introducere in sistemul comprehensiv Exner

Formatori:
Cristina Calarasanu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner
Claudiu Ganciu, presedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner

Tematica primului workshop Rorschach: Introducere in testul proiectiv Rorschach. Sistemul comprehensiv Exner (echivalent primului modul de formare).
Cum au aparut petele de cerneala: Introducere in Testul Proiectiv Rorschach, Sistemul Comprehensiv Exner: rolul si locul in cadrul celor 5 sisteme de Rorschach, Structura Sistemului Comprehensiv Exner, Modalitati de administrare ale testului Rorschach: relatia de examinare, factori perturbatori, cadrul de lucru, Etape ale administrarii: faza de incalzire, faza de raspuns, faza de ancheta, Particularitati ale administrarii la copii

Taxa de participare: 150 Euro la cursul BNR
Taxa de participare include: Taxa de curs, materiale, mape, ecusoane, pauze de cafea

Achitarea taxei de participare:
In lei: cont RO56RZBR00000600114 02123, Banca Reiffeisen Sibiu sucursala N. Balcescu, SC PSIHOLOG DE SERVICIU SRL, Sibiu, calea Dumbravii, bloc 19, sc A ap. 13, CUI RO25086229
In Euro: cont RO23RZBR00000600114 02135, Banca Reiffeisen Sibiu sucursala N. Balcescu, SC PSIHOLOG DE SERVICIU SRL, Sibiu, calea Dumbravii, bloc 19, sc A ap. 13, CUI RO25086229

Informatii suplimentare:
Tel. 0730.591.771, 0770.458.235
e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
web: www.psihoterapia.eu

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de participare de mai jos:
Formular de participare
Numele si prenumele:
Workshop Rorschach, Sibiu, 20-22 martie 2009
E-mail:
Telefon:
Adresa de corespondenta:
Ultimele studii absolvite:
Profesia:
CNP:
Am achitat taxa de participare de ……………RON in data de ……….. ………………………
Detalii plata:………………………………………………………………………………………

Formularul de participare va fi trimis la una din urmatoarele adrese de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau dr.oana.maria.popescu@gmail. com

Date despre formatori:
- psih. Cristina Calarasanu este vicepresedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner, psiholog in cadrul CPAP - Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterpie, cu formare in testul proiectiv Rorschach sub supervizarea prof dr Barry Ritzler, membru SPA, Training American Association si prof dr Adriana Lis, presedinta ERA (Asociatia Europeana de Rorschach) si in psihodrama clasica. Membru fondator al Asociatiei Romane de Rorschach Ener, unul din initiatorii miscarii Exner in Romania.
- psih. Claudiu Ganciu este presedintele Asociatiei Romane de Rorschach Exner si psihoterapeut cu formare in psihodrama, membriu fondator al Asociatiei Romane de Rorschach Exner , unul dintre cei care au demarat miscarea Exner in Romania. Specialist în psihodrama si psihoterapie, absolvent al Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1995, psihologul Claudiu Ganciu a fost format în psihoterapie si psihodrama de catre Universitatea de Psihodrama Clasica din Milano, prin profesor Giovanni Boria, în perioada 1991- 1996. In 1996 a înfiintat in Bucures ti Cabinetul de psihologie si psihodrama, iar din 1999 activitatea sa a luat amploare prin prezenta in principalele centre universitare ale tarii – Iasi, Timisoara, Craiova.

 


Grup de formare in lucru cu copiii cu nevoi speciale

Abordarea terapeutica a elementelor psiho-patologice la copiii cu autism, ADHD, tulburari de comportament, dizabilitati intelectuale, tulburari de atentie, alte nevoi speciale

Se prezinta modalitati de intelegere si lucru cu copiii cu nevoi speciale .
Grupul va lucra preponderent in maniera practica, dar si cu abordari teoretice, studii de caz, jocuri de rol privind manifestari diferite ale comportamentului neadecvat la copii:
- tulburari de atentie, incapatanarea, note de autism sau ADHD, tulburari de comportament;
- modalitatea de stabilire a contactului si interviului initial cu copilul;
- modalitati de lucru individual si de grup cu copiii;
- aspecte privind relationarea cu parintii;
- studii de caz.
Grupul tinta: se adreseaza tuturor celor care intra in contact cu copii cu nevoi speciale:
- Studenti/masteranzi : psihologie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, sociologie, pedagogie, comunicare
- specialisti – psihologi, asistenti sociali, educatori, invatatori.

Sesiunea de lucru are durata de: 4 ore, cu o frecventa de o intalnire / luna.

Obiective principale:
• intelegerea dinamicii interioare din cadrul relatiei terapeut / tutore – copil
• intelegerea dificultatilor resimtite de terapeut in lucrul cu copiii cu nevoi speciale (autism, dizabilitati intelectuale, tulburari de atentie, de comportament)
• imbinarea elementelor practice cu elementele teoretice de natura psihodramatica
• insusirea diferitelor tehnici si modalitati de lucru terapeutic cu copiii cu nevoi speciale
• dobandirea abilitatilor practice de lucru prin studii de caz

Selectia:
Inscrierile se pot face trimitand cv.urile la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel: 0732.702.343.
Interviurile vor avea loc in perioada 3 – 20 martie.

Durata minima a grupului de formare: 1 an.

Locatia de desfasurare: Str. Aurel Vlaicu, nr. 39, et.4, apt. 23, interfon 23, sector 2, Bucuresti

Coordonator Grup Psiholog Diana Moraru
Experienta in Autism, ADHD, Dizabilitati Intelectuale, Nevoi Speciale
Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana
Consiliere psihologica ( cu fundamente psihodinamice )

 

 

Grup de dezvoltare personala, cu elemente de psihodrama clasica

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza persoanelor dornice sa isi descopere si dezvolte aptitudinile de comunicare, creativitate, spontaneitatea.

Obiectivele grupului de dezvoltare personala:
- dezvoltarea capacitatii de autocunoastere si de comunicare cu membrii grupului;
- deschidere catre sine si catre relatia de grup;
- initierea in spontaneitatea si creativitatea grupului;
- dezvoltarea si intelegerea dinamicii interioare precum si a dinamicii de grup;

Sesiunile se desfasoara in maniera practica de lucru prin activitati de grup si individuale.
Sesiunea de lucru are durata de: 4 ore , cu o frecventa de 2 intalniri / luna.

Grupul tinta: se adreseaza tuturor celor care sunt interesati sa-si inceapa/aprofundeze demersul de dezvoltare personala si de inter-relationare.
- Studenti/masteranzi : psihologie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, medicina, sociologie, pedagogie, comunicare, teatru;
- psihologi, asistenti sociali, educatori, invatatori.
...precum si tuturor persoanelor care sunt interesate sa afle mai multe despre interactiunile si relatiile grupale.

Selectia:
Inscrierile se pot face trimitand cv.urile la adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel: 0732.702.343.
Interviurile vor avea loc in perioada 3 – 17 martie.

Durata minima a grupului de dezvoltare: 1 an.

Locatia de desfasurare: Str. Aurel Vlaicu, nr. 39, et.4, apt. 23, interfon 23, sector 2, Bucuresti

Coordonator Grup Psiholog Diana Moraru
Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana
Consiliere psihologica ( cu fundamente psihodinamice )

 

 

Curs Diagnostic si Evaluare clinica

Prof. "Aaron T. Beck" univ. dr. psiholog Daniel David, Presedintele Asociatiei de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din Romania, impreuna cu Societatea Civila Profesionala de Psihologie Nica & Boistean, organizeaza in perioada, 27 – 29 martie 2009, cursul de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA

Aplicatii la copii, adolescenti si varsta a treia

- Obiectivul cursului este familiarizarea cursantilor cu demersul de diagnostic si evaluare clinica validat stiintific, precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa asigure aplicarea corecta a principiilor de diagnostic si evaluare psihologica clinica in activitatea profesionala.

- Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

- Participarea la curs asigura prerechizitele necesare pentru achizitionarea din partea celor interesati a Platformei de Evaluare Clinica formata din: Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti si Sistemul de Evaluare Clinica, ce cuprinde 20 de probe psihologice ce evalueaza tabloul clinic si mecanismele etiopatogenetice si de sanogeneza asociate tablourilor clinice din DSM pentru copii, adolescenti si adulti.

- Cursul se desfasoara pe parcursul a 20 de ore, in zilele de vineri, sambata si duminica si cuprinde prezentari teoretice, studii de caz si aplicatii.

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, psihologii cu atestat de libera practica urmand sa primeasca 15 credite profesionale. Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, fara a primi insa credite. La finalul cursului, in urma evaluarii scrise a cunostintelor teoretice si abilitatilor practice dobandite, se va elibera un certificat de absolvire pentru psihologii cu atestat de libera practica sau adeverinta de participare pentru cursantii neatestati.

Formular inscriere

Informatii si inscrieri:

Psiholog Dorina Nica

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel. 0771.638.419


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Curs introductiv de Analiza Tranzactionala «AT 101» in Timisoara

Se vor prezenta, explica si aplica prin exercitii si exemple toate conceptele de baza ale Analizei Tranzactionale.

Trainer: Dave Spenceley (TSTA – P: Teaching & Supervising Transactional Analyst - Psychotherapy) din U.K. Workshop-ul este sustinut in limba engleza, cu traducere simultana in limba romana.

Data: 20, 21, 21 martie 2009

Locul de desfasurare: Policlinica Profilaxis, str. 1 Decembrie nr. 106, Timisoara.

Organizatori:

ICTA (International Center for Transactional Analysis) in colaborare cu ARAT (Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala).

Conditiile de participare:

Cursul se adreseaza oricui doreste sa inteleaga mai bine comunicarea dintre oameni, modul in care ne cream tipare, in care ne organizam timpul si modul in care deciziile pe care le-am luat in copilarie au impact asupra vietii noastre de zi cu zi.

Cursul este recomandat atat persoanelor interesate de domeniile: organizational, educational, psihoterapie si consiliere, cat si celor care vor sa utilizeze Analiza Tranzactionala pentru dezvoltarea personala.

Preturi:

- 200 lei pentru participantii din Timisoara

- 150 lei pentru studenti si membrii ARAT cu contract integral

- 140 lei pentru participantii din alte orase

Certificari:

In urma participarii la eveniment veti obtine un certificat eliberat de ICTA si recunoscut de ARAT si EATA (European Association of Transactional Analysis) in care se va specifica faptul ca ati acumulat 21 ore de formare in Analiza Tranzactionala.

Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de clinica si psihoterapie) acorda psihologilor cu atestat de libera practica 10 credite pentru participarea la acest curs.

Datele de contact:

pentru inscriere si informatii suplimentare, o puteti contacta pe Amalia Gabor Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon: 0724.30.17.44.

Pentru detalii vizitati site-ul: www.arat.ro.

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Prelegere „DSM-V: Promisses, Limitations, and New Innovations”, Dr. Michael First, Cluj

În seria de conferinţe internaţionale organizate de Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a Universităţii Babeş-Bolyai, anunţăm Prelegerea şi Workshop-ul Profesorului Michael First de la Columbia University, SUA. Michael First este editorul DSM-IV şi autorul principal al interviurilor clinice structurate asociate DSM-ului (SCID-Axa I; SCID-Axa II).

Profesorul Michael First va susţine la Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie o Prelegere Invitată cu titlul: „ DSM-V: Promisses, Limitations, and New Innovations ” ; participarea se face pe bază de invitaţie la sediul Catedrei, str. Republicii nr. 37, joi 26 martie 2009, ora 13-14.30. În cadrul International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapies and Applied Mental Health, Dr. First se va întâlni cu echipa care a adaptat SCID-urile pe populaţia românească. De asemenea, va prezenta   un Workshop Public : „ Advances in the Psychiatric Nosological Assessment ” (în engleză), organizat de Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România după următorul program:

Vineri, 27 martie 2009, orele 16-20 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca):

SCID-Axa II – Tulburările de Personalitate:
Prezentare Teoretică; Interviu Clinic condus de Dr. First; Discuţii;

Sâmbătă, 28 martie 2009, orele 9-13 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca):

SCID–AXA I – Tulburările Clinice:
Prezentare Teoretică; Interviu Clinic condus de Dr. First; Discuţii.

Cei interesaţi să participe la Workshop pot lua legătura cu persoana de contact - asist univ. drd. Ramona Moldovan - la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , căreia i se transmite completată Fişa de Înscriere ataşată acestui anunţ. Taxa de participare la Workshop este de 250 RON; aceasta poate fi achitată în contul Asociaţiei (vezi mai jos), până în 20.03.2009. Dovada plăţii poate fi trimisă pe adresa ramonamoldovan@psychology.ro sau prin fax la 0264 - 434141.

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România
CUI: 13519094; Nr. cont RO 72 BTRL 0130 1205 9213 89XX; Banca Transilvania, Cluj Napoca

Locurile sunt limitate şi sunt acceptaţi primii înscrişi . Participanţilor la Workshop, care au achitat taxa de participare, li se va elibera o adeverinţă şi, dacă sunt atestaţi de Colegiu Psihologilor din România, li se vor acorda 7 credite educaţionale (CE) din partea Colegiului; pentru a primi certificatul creditat vă rugăm să aduceţi la curs o copie după Atestatul de Liberă Practică şi o copie după Diploma de Licenţă. Masteranzii şi doctoranzii Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie pot participa gratuit, fără a li se elibera adeverinţa cu CE, Workshop-ul făcând parte din pregătirea lor profesională universitară.

Detalii despre Profesorul Michael First, M.D., Ph.D.:
A Professor of Clinical Psychiatry atColumbia Universityand Attending physician at Columbia-PresbyterianMedicalCenter, Dr. First is one of the world's leading experts on psychiatric diagnosis and assessment.

Dr. Michael First is editor of the last two editions of psychiatric diagnostic guide, the DSM-IV and the DSM-IV-TR. The DSM is the standard diagnostic manual for psychiatry and the mental health professions. He is currently working on the preparation of the next edition, DSM-V. He is Director of the DSM-V Prelude Project and co-Principal Investigator on the "Future of Psychiatric Diagnosis" conference series, which is setting research priorities for the DSM-V. He is also the lead author of the Structured Clinical Interview for DSM-IV, a diagnostic instrument used widely by psychiatric researchers, by the pharmaceutical industry, and by clinicians and educators in a wide variety of settings. He is also author of numerous texts including the DSM-IV-TR Casebook, the DSM-IV-TR Guidebook, the DSM-IV-TR Handbook of Differential Diagnosis, and DSM-IV-TR Mental Disorders: Diagnosis, Etiology, and Treatment. He also edited the American Psychiatric Association's Handbook of Psychiatric Measures -- all staples of any mental health professional's library.

A summa cum laude graduate of PrincetonUniversity, who majored in computer science, Dr. First has developed an array of highly subscribed to computer-administered software programs for diagnostic interviewing. Dr. First's academic accomplishments are diverse. He supervises trainees at Columbiain psychopharmacology and in cognitive therapy for personality disorders. As an extension of his internationally recognized expertise on diagnosis and assessment issues, Dr. First has consulted to the FBI on the classification of violent crime.

Dr. First is also Medical Editor of the Quick Reference Guides to the American Psychiatric Association's Practice Guidelines, which set evidence-based standards for the treatment of different psychiatric disorders.

A clinician with a rich expertise in psychiatry, Dr. First has published over fifty peer-reviewed articles on assessment, mood disorders, personality disorders, and substance dependence. Dr. First also maintains a psychotherapy and psychopharmacology practice in Manhattan.

Fisa de inscriere DSM

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Curs de formare in Psihoterapie Centrata pe Persoana

Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana in calitate de furnizor de cursuri de baza acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, anunta inceperea unui curs de formare in Psihoterapie Centrata pe Persoana in Bucuresti.

Cursul de formare e structurat si organizat in conformitate cu prevederile Colegiului Psihologilor, ale FRP si EAP, iar diplomele eliberate de ARPCP la finalizare intrunesc conditiile calitatii de Psihoterapeut cu drept de libera practica independenta.

Cursul este sustinut de psihoterapeuti formatori acreditati, are o durata de 4 ani, cu 10 intilniri de un week-end ( 16 ore) pe an .

Conditii pentru inscriere:

- absolvent cu diploma de licenta in: psihologie sau profesiile asimilate, medicina

- varsta peste 25 ani

Acte necesare inscrierii:

- copie xerox dupa Diploma de licenta

- CV

- Scrisoare de intentie

- cazier

Candidatii vor participa la 2 interviuri cu 2 psihoterapeuti formatori si la un work-shop de preselectie dupa cum urmeaza:

- depunerea actelor si primul interviu: pina in 10 martie 2009

- work-shop de preselectie: 21-22 martie 2009 ( 15 ore)

- al doilea interviu: 23-28 martie 2009

Numar de participanti in grup: 12-16 persoane.

Costuri: 60 Ron interviul si 225 Ron work-shopul de preselectie.

Inscrierile se fac pina pe 10 martie 2009 la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel 0722 650 555.

Informatii suplimentare despre criteriile si structura formarii, reglementari ale Comisiei Profesionale gasiti pe site-ul Asociatiei Romane de Psihoterapie Centrata pe Persoana www.psihoterapierogersiana.com

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Curs autism Buzau

*Acest curs nu a fost acreditat la Colegiul Psihologiclor, prin urmare nu se vor acorda credite de formare continua in clinica, consiliere sau psihoterapie.

In luna martie va incepe in Buzau cursul romano-olandez "Autismul si Sindromul Down - tehnici moderne de interventie".

Cursurile sunt desfasurate in cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva - Buzau si vor fi sustinute de dl. Tudor Mitasov.

Cursurile se vor desfasura in urmatoarea modalitate:

- durata - 9 luni;

- frecventa - 1 week-end /luna, 5 ore/ sambata, 5 ore/ duminica

- orele de desfasurare: 09 - 14.

- in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video;

- scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist;

- tehnicile prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps)

- parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia,

- metode psihoterapeutice de interventie TEACCH, Small Steps, Preterapia, ABA,

- demonstratii practice cu copii cu autism,

- atelier lucru cu pictograme,

- pot participa la curs psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism,

- toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana,

- cursul este teoretico-practic,

- gr tinta: psihologi, studenti psihologie, psiho-pedagogi, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul);

- obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia;

- taxa 90 lei/luna.

Tematicile cursului:

- dezvoltarea capacitatii de comunicare;

- comunicarea totala;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat;

- crearea identitatii si structurarea spatiului de viata;

- dezvoltarea independentei;

- dezvoltarea capacitatii de integrare sociala;

- dezvoltarea capacitatii cognitive;

- ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant;

- perioada adolescentei;

- tehnici de control a sexualitatii;

- metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger.

- principii pedagogice;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- activitati fizice;

- colaborarea dintre parinti si institutiile de asistentă;

- diagnostic diferential;

- instrumente de diagnostic si evaluare;

- etiologie;

- semne observate la persoanele de ingrijire intr-o institutie ce prezinta riscul de a oferi ingrijire neadecvata;

- semne si simptome observate la persoanele de ingrijire cu risc de a realiza un program neadecvat - nestimulativ;

- nisa de habitat cu risc de a exista ingrijire inadecvata;

- realizarea programelor prin pictograme;

- prognostic;

In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.

Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri : 0740.277.710 ; 0729.117.964.

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Training introductiv “Testul Arborelui”

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 32 de ore, din care 16 ore de teorie care se vor desfasura pe parcursul unui weekend (8 ore/zi), 16 ore de practica  (care semnifica teme pentru acasa. Ex.: aplicarea testului de desen alaturi de un chestionar, de exeplu tendinte accentuate, pe un numar de 5 persoane de diferite varste, aplicarea grilei de indici predate la curs, realizarea fisei subiectului testat.

Perioada de desfasurare: 21-22 martie 2009.

Locatia: Bucuresti

Continutul modulelor: Ipoteza proiectivă în evaluarea personalităţii. Valoarea desenului ca modalitate de expresie. Semnificaţia testului arborelui. Calităţi psihometrice. Administrare. Observaţia şi interviul specific. Cotarea: indici de cuantificare. Interpretări generale. Formale şi de conţinut. Simbolul arborelui; interpretarea simbolismului arborelui în registrul dezvoltării; indici primari; desenul arborelui ca activitate inclusă în terapia copilului. Grile de interpretare etalon. Studii de caz.

Examenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din interpretarea integrala a unui caz.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise, precum si un powerpoint care sintetiteaza continutul cursului.

Pret training: 220 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator:  Psiholog Clinician Principal Prof. Univ. Dr. Mihaela Minulescu

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs de formare in psihoterapie familiala sistemica (2009-2010) – Timisoara

Institutul de Terapie Familiala si Practica Sistemica (ITFPS) din cadrul CRISDU Areopagus ofera cursuri de formare in psihoterapie familala sistemica. CRISDU Areopagus este o asociatie profesionala acreditata in 2006 de catre Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie pentru a oferi cursuri de formare in

psihoterapie familiala si workshopuri de formare continua. Formatorii sunt membrii ai unor organizatii nationale (CPR, FRP) si internationale de renume in domeniul psihoterapiei familiale cum ar fi: IFTA (International Family Therapy Association), EFTA (European Family Therapy Association) si AAMFT (American Association of Marriage and Family Therapy). Programa de formare este structurata in functie de cerintele de acreditare ale Colegiului Psihologilor din Romania, respectiv treptei de psihoterapeut sub supervizare si psihoterapeut specialist.

Cursul se adreseaza psihologilor, medicilor si asistentilor sociali, inclusiv studentilor in ani terminali din domeniile amintite sau domenii conexe.

Dosarul de inscriere poate fi trimis prin e-mail ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau la sediul institutului (Calea Martirilor, nr. 104, Timisoara) si trebuie sa cuprinda urmatoarele:

1. Datele de contact ale aplicantului: nume, telefon, e-mail, adresa

2. Scrisoare de intentie, CV (limba engleza nivel intermediar)

3. Copie dupa diploma de licenta

4. Recomandare (in cazul aplicatiei pt. bursa de merit sau bursa sociala)

Cursul urmareste dezvoltarea abilitatilor de practica clinica in domeniul psihoterapiei cuplului, familiei si a membrilor ei prin studierea principalelor metode si tehnici in terapie familiala, analiza unor studii de caz, vizualizarea unor materiale si sedinte de

terapie, joc de rol, autocunoastere si dezvoltare personala precum si prin supervizarea unor cazuri de terapie familiala. De-a lungul cursului se vor aborda urmatoarele teme:

- Introducere in gandirea sistemica si aplicabilitate in terapia familiala

- Principalele teorii si modele de schimbare in terapia familiala

- Sinele terapeutului si procesul de autodiferentiere

- Dezvoltarea abilitatilor de analiza si evaluare a structurii familiale, a interactiunilor dintre membrii si analizarea tiparelor disfunctionale in cadrul dinamicii familiale

- Dezvoltarea abilitarilor clinice in psihoterapia cuplului, familiei si copilului

Echipa de formare:

- Prof. univ. dr. Kenneth V. Hardy, Drexel University, SUA

- Prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, Universitatea A. I. Cuza, Iasi

- Drd. Ileana Ungureanu, Syracuse University, SUA

- Drd. Ileana Rogobete, University of Cape Town, Africa de Sud

Durata cursului: 12 module (20 ore fiecare) timp de aprox. 2 ani

Data limita de inscriere pentru interviul de selectie este 15 martie 2009.

Locatia cursului - Sediul ITFPS: Calea Martirilor, nr. 104, Timisoara

Se acorda doua burse de merit (pt. performanta academica) si doua burse sociale (venituri scazute). Criterii de eligibilitate aditionale: ordinea aplicatiilor, motivatie si dedicare.

Informatii suplimentare: Emma Goldis (office manager)

Tel. 0256.494.381 ; 0256.494.796,

Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.aift.ro

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Workshop: Tehnicile Proiective "Psihodiagnostic si Prognostic"

Asociatia Szondi din Romania organizeaza in 28/29 Martie - Bucuresti, Workshop: Tehnicile Proiective "Psihodiagnostic si Prognostic"

Acreditare: Asociatia Szondi din Romania organizeaza Workshop acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cursantii primesc 10 credite.

Formator: Dumitru Ivana - Presedinte ASR Activitate de aproape 40 de ani la catedra de psihiatrie a UMF Carol Davila, in cadrul Spitalului de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru

Obregia", Psiholog clinician principal, singurul formator al unui program in Szondi Test si psihoterapie analitica szondiana recunoscut de catre Institutul Szondi din Zurich si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, supervizor in psihologie clinica, Presedinte al Asociatiei Szondi din Romania, Membru al Societati Internationale Szondi, Membru al Asociatiei Psihiatrilor Liberi din Romania.

Conditii de aplicare: Cursul este adresat doar absolventilor cu formatie socio-umana si medicala (psihologi, asistenti sociali, rezidenti, psihiatri, etc) cu solide cunostinte de psihopatologie, psihologie clinica, psihodiagnostic, psihiatrie, cu o experienta de viata si nu in ultimul rand, entuziasm care sa-i motiveze spre psihologia destinului.

Nr. maxim de locuri 15

Inscrieri si informatii:

Florin Roventa

0721.980.860

www.leopoldszondi.ro

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Terapia analitica a legaturilor de familie si grup

Au inceput inscrierile pentru anul 1 (2009) in formarea psihologilor, asistentilor sociali, cadrelor didactice in "Terapia analitica a legaturilor de familie". Cursul este condus de Rosa Jaitin Universite V, Paris si este desfasurat de Asociatia Apsylien, Lyon. Formarea a inceput in ianuarie 2008, in prezent in anul 2 sunt 16 persoane. Cursul cuprinde trei tipuri de activitati: individuale, de grup si sesiuni teoretice.

Obiectiv: formarea psihoterapeutilor si consilierilor familiali in lucrul cu familia, grupul si asistenta copiilor care manifesta dificultati de adaptare scolare si sociale si consilieri pentru firme si institutii pe colective de munca.

Specializari:

- Psihoterapeuti familiali (studii de psihologie sau medicina)

- Consilieri familiali (studii universitare)

- Consilieri manageriali (manageri, absolventi A.S.E.)

Durata minima a formarii este de 2 ani.

Locuri disponibile: 16 locuri pe an.

Locatie: Cursul se desfasoara in Bucuresti.

Inscrieri: psiholog Claudiu Ganciu, 0722 453 906 si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Candidatii sunt rugati sa trimita un C.V. pe mail, cei selectati urmand a fi programati ulterior la un interviu.

 


Diagnostic si Evaluare Clinică: Aplicaţii la Copii, Adulţi si Vârsta a Treia

Societatea Civilă Profesională de Psihologie „Perşa Alina & Secan Calin”

Organizează în perioada 20-22 martie 2009, la Satu Mare, cursul de formare continuă

Diagnostic si Evaluare Clinică: Aplicaţii la Copii, Adulţi si Vârsta a Treia

Formator: Prof. “Aaron T. Beck” univ. dr. Daniel DAVID, Şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, UBB.

Grupul ţintă:

Cursul se adresează profesioniştilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfăşoară activităţi de diagnostic, evaluare clinică, psihoterapie, consiliere psihologică sau dezvoltare şi optimizare personală, inclusiv activităţi de expertiză psihologică, în cazul copiilor şi/sau adulţilor.

De asemenea cursul se adresează psihologilor atestaţi în alte domenii (ex. muncii, organizaţional, transporturi, apărare, educaţie etc.), care au nevoie de cunoştinţe clinice de bază în activitatea lor profesională.

Obiectivul cursului:

Cursul are ca şi scop familiarizarea cursanţilor cu demersul de diagnostic şi evaluare clinică validat ştiinţific, precum şi asigurarea unui bagaj de cunoştinţe declarative şi procedurale care să asigure aplicarea corectă a principiilor de diagnostic şi evaluare psihologică clinică în activitatea profesională.

Platforma de Psihodiagnostic şi Evaluare Clinică abordată în cadrul cursului este constituită din (1) Interviurile Clinice Structurate [SCID-I CV, SCID-I RV/P, SCID-I RV/NP, SCID-I RV/PS, SCID-II KID-SCID] pentru tulburările clinice la copii, adolescenţi şi adulţi, şi (2) Sistemul de Evaluare Clinică (SEC), ce cuprinde 20 de probe psihologice ce evaluează tabloul clinic şi mecanismele etiopatogenetice şi de sanogeneză asociate tablourilor clinice din DSM, pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Activităţile cursului sunt structurate sub forma unor prezentări teoretice, studii de caz şi aplicaţii practice ce vizează următoarele aspecte:

(1) diagnostic psihologic şi evaluare clinică;

(2) sănătate şi boală; modele etiopatogenetice;

(3) evaluarea tabloului clinic şi a mecanismelor etiopatogenetice la copii şi adulţi;

(4) strategii de evaluare şi diagnostic la copii şi adulţi;

Competenţele dobândite în urma participării la curs se referă la:

(a) diagnosticarea şi evaluarea clinică a tulburărilor psihice şi psihosomatice;

(b) evaluarea factorilor psihologici implicaţi în tulburările emoţionale şi psihosomatice;

(c) utilizarea adecvată a interviurilor clinice structurate precum şi a scalelor şi chestionarelor ce evaluează tabloul clinic şi mecanismele etiopatogenetice.

De asemenea participarea la curs permite obţinerea licenţei valabilă pentru achiziţionare Platformei de Evaluare Clinică, pentru cei care doresc acest lucru.

Examinarea cunoştinţelor cursanţilor: Evaluarea va viza cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice dobândite în cadrul cursului. Evaluarea se realizează printr-un examen scris la finalul cursului.

Forma şi durata cursului: cursul se derulează vineri, sâmbătă şi duminică, pe parcursul a 20 de ore.

Actul de studii eliberat cursantului: certificat de abolvire a cursului, creditat de Colegiul Psihologilor din România cu 15 credite, pentru psihologii cu atestat de liberă practică sau adeverinţă de participare pentru cursanţii care nu au atestat de liberă practică.

Taxa de participare: 500 RON

Data limită de inscriere: 15.03.2009

Informaţii suplimentare:

Psih. Alina PERSA – 0729.033.588

Psih. Gyorgy GASPAR - 0740.362.681

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.psihotestari.ro

www.clinicalpsychology.ro

Pentru detalii vezi fisierul atasate.

Diagnostic si evaluare clinica final

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Autismul si Sindromul Down - tehnici moderne de interventie

*cursul nu este a acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se obtin credite de formare continua pentru psihologii participanti

In luna martie va incepe in Craiova cursul romano-olandez " Autismul si Sindromul Down - tehnici moderne de interventie".

Cursurile sunt desfasurate in cadrul Centrului Scolar - Beethoven - si vor fi sustinute de dl. Tudor Mitasov.

Cursurile se vor desfasura in urmatoarea modalitate:

- durata - 6 luni;

- frecventa - 3 zile consecutiv / luna, in cursul saptamanii; 5 ore / prima zi, 5 ore / ziua a doua, 5 ore / ziua a treia;

- orele de desfasurare: 16 - 21.

- in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video;

- scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist;

- tehnicile prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps)

- parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia,

- metode psihoterapeutice de interventie TEACCH, Small Steps, Preterapia, ABA,

- demonstratii practice cu copii cu autism,

- atelier lucru cu pictograme,

- pot participa la curs psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism,

- toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana,

- cursul este teoretico-practic,

- gr tinta: psihologi, studenti psihologie, psiho-pedagogi, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul);

- obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia;

- taxa 140 lei/luna.

Tematicile cursului:

- dezvoltarea capacitatii de comunicare;

- comunicarea totala;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat;

- crearea identitatii si structurarea spatiului de viata;

- dezvoltarea independentei;

- dezvoltarea capacitatii de integrare sociala;

- dezvoltarea capacitatii cognitive;

- ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant;

- perioada adolescentei;

- tehnici de control a sexualitatii;

- metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger.

- principii pedagogice;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- activitati fizice;

- colaborarea dintre parinti si institutiile de asistentã;

- diagnostic diferential;

- instrumente de diagnostic si evaluare;

- etiologie;

- semne observate la persoanele de ingrijire intr-o institutie ce prezinta riscul de a oferi ingrijire neadecvata;

- semne si simptome observate la persoanele de ingrijire cu risc de a realiza un program neadecvat - nestimulativ;

- nisa de habitat cu risc de a exista ingrijire inadecvata;

- realizarea programelor prin pictograme;

- prognostic;

In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.

Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri :

0766.266.528; 0770.340.278.

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 


Programe de preventie/interventie in vederea optimizarii/eficientizarii invatarii scolare

Asociaţia Naţională A Psihologilor Şcolari, in colaborare cu

Centrul de Consiliere Psihologica si Orientare in Cariera, Universitatea din Oradea, anunţă organizarea cursului de formare profesională continuă

„Programe de prevenţie/intervenţie în vederea optimizării/eficientizării învăţării şcolare"

Propunere tematica:

- Abordări ale învăţării: abordarea behavioristă, abordarea psihanalitică; abordarea gestaltistă; abordarea umanistă; abordarea cognitivistă

- Tipuri/modele de învăţare. Piramida modelelor de învăţare: învăţarea prin condiţionare clasică, învăţarea prin condiţionare operantă; învăţarea prin contiguitate; învăţarea prin imitaţie, învăţarea prin generalizare şi discriminare; învăţarea noţiunilor; învăţarea principiilor; rezolvarea de probleme.

- Strategii si stiluri de invatare

- Specificul învăţării la diferite nivele de vârstă: preşcolar/primar; gimnazial; liceal; învăţarea la vârstele adulte. Tulburări de învăţare

- Programe de prevenţie/intervenţie în vederea optimizării/eficientizării învăţării şcolare

- Particularităţi ale învăţării la copiii cu cerinţe educative speciale: copiii supradotaţi; copiii cu dizabilităţi.

Perioada: 13-15 martie 2009

Formatori:

prof. univ.dr. Elena Bonchis, psiholog principal, supervizor în psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, Universitatea din Oradea

conf. univ. dr. Monica Secui, psiholog principal, supervizor în psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, Universitatea din Oradea

lector univ. drd. Delia Bîrle, psiholog specialist, supervizor în psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, Universitatea din Oradea

cercet. drd. Daniela Roman, psiholog specialist, supervizor în psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, Universitatea din Oradea

lector univ. dr. Cecilia Sas, psihopedagog, Universitatea din Oradea

prof. drd. Virginia Tiurbe, director Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Judetean Bihor.

Cursul ofera: 15 credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologie Educationala, Consiliere Scolara si Vocationala

Pot participa: psihologi, studenti anul III la psihologie, psihopedagogie specială, pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, cadre didactice din învăţământul preuniversitar

Taxa de participare: 250 RON, care se achită în contul Asociaţiei RO42RNCB0032068930800001 deschis la BCR Sucursala Bihor

Nr. de locuri limitat: 50 locuri

Data limita pentru inscriere: 10 martie 2009

Persoane de contact:

Delia Birle: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Daniela Roman: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Rosana Stan : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Membrii ANPS primesc o reducre de 20% din taxa

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Aplicatii moderne ale Sociometriei

Asociaţia Română de Psihodramă Clasică vă invită să participaţi la workshopul de psihodramă cu tema:

Aplicatii moderne ale sociometriei

10-11 martie 2009 la Sibiu

Workshop-ul este coordonat de Dr. Jeanne Burger (SUA), psiholog psihoterapeut formator, supervizor,director de psihodramă clasica, consilier profesional si psihoterapeut specializat in psihoterapia familiei.

Este formata in psihodrama clasica de Zerka T. Moreno si asistenta acesteia in continuare la workshop-urile organizate de aceasta la Charlottesville, Virginia, USA.

Workshop-ul va prezenta principiile teoretice ale sociometriei si va fi predominant interactiv, permitand participantilor sa inteleaga mecanismele interne ale conexiunilor pe care le facem in alegerea celuilalt intr-o relatie ”EU SI TU” in sensul pozitiv sau negativ. Va cuprinde de

asemenea elemente ale teoriei rolurilor pentru a recunoaste modul in care facem alegerea propriilor roluri si cum intram in relatie cu altii.

Loc de desfăşurare: Fundatia Romano-Germana, str. Turismului, nr. 15

Workshop-ul este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 5 credite.

Numarul de participanti este limitat!

Limita de inscriere: 25  februarie 2009.

Taxa de participare este:

- 100 euro – psihologi, psihoterapeuti

- 80 euro – studenti ai Scolii de Psihodrama Clasica

- 60 euro – studenti ai facultatilor de psihologie

Inscrierile se vor face la persoana de contact:

Alexandru Aldea, tel. 0742883374; e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Taxa se poate achita:

- In contul bancar al ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE PSIHODRAMĂ CLASICĂ (ARPsiC), C.I.F. 8859898, cont deschis la Banca Transilvania S.A. - Sucursala Sibiu, nr. cont IBAN : RO73BTRL03301205125 596XX

- La secretariatul manifestarii in ziua inceperii ei.

Exista o oportunitate de cazare ieftina in cladirea vecina celei in care workshop-ul se va desfasura, la Casa corpului didactic, mai jos aveti datele de contact ale acestei locatii. Pret informativ 50 lei pe zi pentru aceasta cazare.

Tel.de contact: 0742033155 , 0766661089

email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru mai multe informatii accesati: www.strategiidesucces.ro

 

 

Tabara de psihosexologie din martie 2009

9-14 martie 2009, Ighiu, jud. Alba

"Dragoste, fantezie si atractie sexuala"

Tabara de psihosexologie din 2009 se centreaza pe tema dragostei si atractiei sexuale. De ce ne indragostim? De ce ne atrage din punct de vedere sexual o anumita persoana? Cat de atragatori suntem noi insine? Care ne este "capitalul erotic"? Iata o serie de intrebari la care poti gasi raspuns in tabara de psihosexologie din 2009.

Numar maxim de locuri: 20

Tabara va fi condusa de dr. Oana Maria Popescu si psih. Cosmina Pacurar

Tematica: dragostea si tipurile de dragoste, dragostea pasionala si atractia sexuala, aspecte ale comunicarii in dragoste, atasamentul, intimitatea, gelozia, atractia sexuala, senzualitatea si fantezia sexuala.

Informatii suplimentare:

Tel. 0730.591.771

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.psihoterapia.eu

 

 

Curs formare: "Psihodiagnoza proiectiva si terapie analitica szondiana"

Asociatia Szondi din Romania organizeaza in 14/15 Martie - Bucuresti, cursul de formare: "Psihodiagnoza proiectiva si terapie analitica szondiana"

Acreditare: Asociatia Szondi din Romania organizeaza curs de formare in "Psihodiagnoza proiectiva si psihoterapie analitica szondiana" singurul curs recunoscut in Romania de Institutul Szondi din Zurich (Elvetia) si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. Cursantii primesc 20 credite/modul.

Formator: Dumitru Ivana - Presedinte ASR Activitate de aproape 40 de ani la catedra de psihiatrie a UMF Carol Davila, in cadrul Spitalului de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru

Obregia", Psiholog clinician principal, singurul formator al unui program in Szondi Test si psihoterapie analitica szondiana recunoscut de catre Institutul Szondi din Zurich si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, supervizor in psihologie clinica, Presedinte al Asociatiei Szondi din Romania, Membru al Societati Internationale Szondi, Membru al Asociatiei Psihiatrilor Liberi din Romania.

Conditii de aplicare: Cursul este adresat doar absolventilor cu formatie socio-umana si medicala (psihologi, asistenti sociali, rezidenti, psihiatri, etc) cu solide cunostinte de psihopatologie, psihologie clinica, psihodiagnostic, psihiatrie, cu o experienta de viata si nu in ultimul rand, entuziasm care sa-i motiveze spre psihologia destinului.

Nr. maxim de locuri 15

Inscrieri si informatii:

Florin Roventa

0721.980.860

www.leopoldszondi.ro

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Tehnici de Lucru in Psihologia Muncii si Organizationala

Societatea Civilă Profesională de Psihologie „Perşa Alina & Secan Călin” în colaborare cu Centrul Euroregional de Psihologie Aplicată organizează în perioada 14-15 martie 2009, la Satu Mare,

Tehnici de Lucru in Psihologia Muncii si Organizationala

Formatori:

Conf. univ. dr. Sava Florin Alin (psiholog specialist, psihologia muncii si organizationala/ aplicata in servicii, Sef al Catedrei de Psihologie, Universitatea de Vest Timisoara). Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/supervizor psihologia muncii si organizationala). Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/supervizor psihologia muncii si organizationala).

Grup tinta:

Practicieni in supervizare in specialitatea psihologia muncii si organizationala. Practicieni in sfera psihologiei muncii si organizationala/resurse umane ce doresc aprofundarea cunostintelor profesionale. Studenti in an terminal sau absolventi de psihologie care doresc obtinerea dreptului de libera practica in specialitatea psihologia muncii si organizaționala.

Tematica cursului:

- Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog.

- Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului.

- Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational.

- Examenul psihologic parte integranta a contractului de medicina muncii.

- Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare).

- Insertia noului angajat: politica de resurse umane.

- Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii.

- Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Numar de credite acordate de Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite;

Taxa de participare: 500 RON

Data limita de inscriere: 06.03.2009

Informatii suplimentare:

Psih. Călin SECAN - 0745.889.044 ;

Psih. Alina PERSA- 0729.033.588 .

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Curs formare contininua Psihologia Muncii, Satu Mare

Fiecare dintre noi a dobandit in mediul academic o serie de cunostinte teoretice fundamentale. Cu toate acestea, atunci cand ne-am aflat in situatii de examinare psihologica sau in activitati specifice resurselor umane ne-am pus adesea intrebarea « Cum sa fac eu, in mod concret ? ».

Cursul « Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala » ofera solutii practice in directii precum : examinarea psihologica ca parte integranta in examenul de medicina a muncii, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica:

1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;

2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;

3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;

4. Examenul psihologic parte integranta a contractului de medicina muncii;

5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);

6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;

7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;

8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Formatori: Conf. univ. dr. Sava Florin Alin (Sef catedra Psihologie Universitatea de Vest Timisoara (psiholog principal), Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/psihologia muncii si organizationala) si Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/psihologia muncii si organizationala).

Credite acordate de catre Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite

Durata: 20 de ore (2 zile)

Pret: 500 lei,

- se achita un avans de 30% in contul Centrului Euroregional de Psihologie Aplicata Timisoara: RO14.BITR.TM1R.ON01.9747.CC01 deschis la Banca Italo-Romena Timisoara; cu mentiunea inscriere curs “Tehnici de lucru”;

- restul de 70% se va achita in prima zi a cursului;

Calendarul cursului:

14-15 martie Satu Mare;

Informatii suplimentare si inscrieri la laura.radu@profilescan sau la tel. 0723.942.021

 


Curs consiliere psihologica Bucuresti

Asociaţia de Consiliere Psihologică din Bucureşti


Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti este o asociatie profesionala acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica).


Programa de formare cuprinde (pentru prima treapta - numita consilier sub supervizare) un numar de 250 de ore de cursuri teoretice si aplicative si un numar de minim 75 ore de psihoterapie/consiliere personala cu un membru formator al Asociatiei.


Un nou curs pentru psihologi va incepe in data de 25 februarie 2009. Cursurile (de 12 ore/luna) au loc in 2 zile de miercuri pe luna, orele 17,00 – 20,00, si intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 16,00, in strada Occidentului, nr. 44, sector 1 (zona Piata Victoriei).

Costul cursului: 190 Ron/luna.

Formatori:

- Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, psihoterapeut, psiholog principal, supervizor.

- Magda Ionescu, psihoterapeut, psiholog principal, supervizor.

- Matei Georgescu, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, conferentiar universitar, psihoterapeut, psiholog principal, supervizor.

- Andrei Constantinescu, master Universitatea Paris 7, Denis Diderot, psihoterapeut, psiholog principal, supervizor.

- Daniela Luca, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, psihoterapeut, psiholog principal, supervizor.


Pentru inscrieri la interviul de selectie trimiteti un CV si o scrisoare de intentie pana in data de 16 februarie 2009 prin email la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel: 0740 194 269 (zilnic intre orele 13h-16h).

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Formare sistemica de familie si cuplu-acreditata CPR

Asociatia de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi anunta organizarea cursurilor de formare de baza acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu

Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii , cu echipa de formatori Diana Laura Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac, in perioada 5 februarie-8 martie 2009 (cursurile introductive):

- Iaşi

- Bacau

- Piatra Neamt

- Bucuresti

- Galati

- Constanta

Cursul introductiv de 60 de ore face parte dintr-o formare de 750 de ore pe durata de patru ani, structurata si organizata conform criteriilor Colegiului Psihologilor si FRP . Formatorii si scoala de terapie sunt acreditate de Colegiul Psihologilor si FRP. Certificatele eliberate la finalul formarii sau cele de etapa, sunt acceptate de colegiu pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie sistemica de familie si cuplu in

conditiile legii.

APFC Iasi este asociatie de profesionisti, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie FRP, acreditata ca furnizor de formare de catre CPR iar echipele de traineri care sustin cursurile de formare sunt compuse din psihoterapeuti de familie pregatiti si certificati la nivel national si european conform criteriilor EFTA –European Association of Family Therapy.

Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile sus mentionate.

Inscrierile se pot face pana la data de 1 februarie 2009.

Pentru inscriere la cursul din orasele IASI si GALATI si BACAU la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Iasi /Galati/ Bacau", sau telefon 0722.614.641.

Persoana de contact: formator Adina Karner Hutuleac

Pentru inscriere la cursul din orasele BUCURESTI si CONSTANTA, PIATRA NEAMT - email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Bucuresti/Constanta/Piatra Neamt", sau telefon 0742.094.746. Persoana de contact: formator Diana Ciubotaru

Pentru inscriere se va trimite un CV, o scrisoare de intentie si confirmarea platii unei taxe de inscriere (nr si data ordinului de plata) in valoare de 50 RON in contul Asociatiei de Psihoterapia Familiei si a Cuplului Iasi, deschis la BRD sucursala Iasi, cod IBAN

RO49BRDE240SV19685132400 la persoanele de contact sus mentionate.

Pentru informatii suplimentare scrieti persoanelor de contact sau puteti accesa si pagina web a asociatiei www.apfc.ro

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 


Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala

Fiecare dintre noi a dobandit in mediul academic o serie de cunostinte teoretice fundamentale. Cu toate acestea, atunci cand ne-am aflat in situatii de examinare psihologica sau in activitati specifice resurselor umane ne-am pus adesea intrebarea

« Cum sa fac eu, in mod concret ? ».

Cursul « Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala » ofera solutii practice in directii precum : examinarea psihologica ca parte integranta in examenul de medicina a muncii, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica:

1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;

2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;

3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;

4. Examenul psihologic parte integranta a contractului de medicina muncii;

5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);

6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;

7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;

8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Formatori: Conf. univ. dr. Sava Florin Alin (Sef catedra Psihologie Universitatea de Vest Timisoara (psiholog principal), Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/psihologia muncii si organizationala) si Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/psihologia muncii si organizationala).

Credite acordate de catre Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite

Durata: 20 de ore (2 zile)

Pret: 400 lei,

- se achita un avans de 30% in contul Centrului Euroregional de Psihologie Aplicata Timisoara: RO14.BITR.TM1R.ON01.9747.CC01 deschis la Banca Italo-Romena Timisoara; cu mentiunea inscriere curs “Tehnici de lucru”;

- restul de 70% se va achita in prima zi a cursului;

Calendarul cursului:

21 - 22 feb, Timisoara, Centrul Euroregional de Psihologie Aplicata

28 feb – 01 mar, Bucuresti

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0723.942.021

 

 

Psihologia la locul de munca

Asociatia pentru Formare si Dezvoltare Personala (www.afdp.ro) impreuna cu humans – PEOPLE ACADENY (www.humans.ro) organizeaza la Bucuresti, programul de formare continua

Psihologia la locul de munca

Cursul este organizat sub tutela Asociatiei pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania. Pentru participarea la acest curs se primesc CREDITE de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Scop:

Cursul de formare continua are ca scop intelegerea rolului pe care trebuie sa si-l asume orice persoana pentru o functionare profesionala eficienta. Cursul este conceput intr-un mod practic, bazat pe implicarea participantilor, demonstratii, dezbateri si studii de caz.

Obiective:

La finalul cursului toti participantii vor:

- cunoaste modalitati de identificare a motivelor ce duc la alterarea atmosferei de la locul de munca

- constientiza si intelege factorii demotivarii oamenilor in mediul profesional

- dobandi metodele prin care pot restabili echilibrul intre planul profesional si cel de familie

- dezvolta strategii de interventie bazate pe principii ale psihologiei individuale privind identificarea si rezolvarea conflictelor la locul de munca

Beneficii:

- Iti vei constientiza propriul comportament si modul in care acesta influenteaza relatiile de munca

- Vei putea sa creezi un mediu profesional mai relaxant si mai productiv

- Iti vei imbunatati capacitatea de a intelege influentele pe care le are munca in viata ta de zi cu zi

- Vei reusi sa iti dezvolti un mod de actiune personal care sa-ti permita valorificarea propriilor convingeri despre implinire si succesul profesional

Cui se adreseaza:

- oricaror persoane care lucreaza intr-o organizatie, sau urmeaza sa intre intr-un mediu organizational si doresc sa isi optimizeze mediul de munca

- persoanelor care lucreaza in departamente de resurse umane

- psihologilor

- trainerilor

- managerilor de orice nivel

Tematica:

1. Roluri psihologice asumate la locul de munca, rezolvarea conflictelor

2. Dinamica grupului - tipuri de personalitate si moduri de relationare

3. Sindromul printesei la locul de munca

4. Cum e sa fii "bossy" – complexul de superioritate- efecte supra mediului profeional

5. Tipologii: controlorul, obtinatorul, evitantul

6. Scopurile comportamentelor nedorite si neproductive : atentia, puterea, razbunarea, izolarea

Taxa de participare: 350 lei (scutit de TVA)

Taxa include:

- suport de curs

- fise de lucru, studii de caz

- alte materiale informative necesare

- CD cu materiale pe suport electronic

- pauze de cafea

Reduceri oferite:

- 10% pentru organizatiile/ institutiile care isi inscriu cel putin 2 reprezentanti la curs

- 10% pentru persoanele care se inscriu la un alt curs organizat de humans sau afdp

- 10% pentru studenti

- 5% pentru participantii care se inscriu cu 15 zile inainte de data de incepere a cursului

Locatie: Bucuresti , Calea Dorobanti Nr. 133

Data de desfasurare: 27 – 28 februarie

Durata cursului: 12 h , vineri de la 12 la 18 si , sambata de la 9 la 15

Termen limita de inscriere: 20.02.2009

Trainer:

Anda Pacurar este psihoterapeut formator, suprevizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie. Membru al Asociatiei pentru Psihologie si Psihoterapie Individuala din Romania si al Nord American Society of Adlerian Psychology. Este presedinte al Asociatiei pentru Formare si Dezvoltare Personala.

Practica psihoterapia in cadru privat si sustine cursuri de formare in Bucuresti si in tara. A studiat in tara si strainatate. Are stagii de pregatire efectuate in Irlanda, Germania, Olanda, Ungaria.

Scrie articole de specialitate pentru Psihologia Azi, Financiarul, Pharma Business, Body care and Fitness si are aparitii periodice in presa cotidiana si tv.

Pentru relatii suplimentare sau inscriere: Felicia Stoica

E-mail: felicia.stoica@ humans.ro

Tel: 0722.575.646 , 0740.108.248

 


Interventii cognitiv-comportamentale in mediul clinic

20-22 februarie 2009, Sibiu

Cursul este sustinut de Prof. Univ. Dr. Daniel DAVID, Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale

Cursurile sunt acredidate de Colegiul Psihologilor din Romania in regim de formare continua (15 credite/curs).

Durata fiecarui curs este de 20 ore, organizate dupa cum urmeaza:

Program: vineri - 14-20
sambata - 9-12; 14-20
duminica - 9-12; 12-13.

Cursul este destinat psihologilor, studentilor la Psihologie, dar pot participa si alti specialisti, fara a primi insa creditele.

Costul este de 450 RON pentru curs.

Pentru inscriere, va rog sa trimiteti un e-mail care sa contina cererea de inscriere si cateva date personale si de contact.

Pt. detalii si inscrieri:
Psiholog Aniela MINU
Tel: 0741-353650
E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

Atelierul de psihologie. Psihologia si arta de a iubi viata

*programele atelierului nu sunt acreditate la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua pentru psihologii participanti

Atelierul de psihologie: Psihologia şi arta de a iubi viaţa,

Constanţa, 20 - 22 feb. 2009

"Cine-i fericit? Acela care are un trup sanatos, spirit iscusit si fire educata."- Thales din Millet

Atelierul de Psihologie acopera urmatoarele domenii si arii de interes: psihologia de cuplu si familie; cariera si satisfactia profesionala; sanatate; look, moda si stima de sine; dezvoltare personala si educatie.

Perioada: 20-22 februarie 2008

Locatie: Muzeul de Arta, Constanta

Participanti: cabinete de psihoterapie si consiliere, companii de consultanta in resurse umane, institutii din domeniul educatiei, edituri, centre de sanatate

Public tinta: Specialisti in domeniu, persoane preocupate de psihologie, dezvoltare personala si inteligenta sociala

Tematica: Cum poate fi aplicata psihologia in viata de zi cu zi?


Domenii acoperite si arii de interes

Psihologia de cuplu si familie : parenting (depresie post –partum , alegerea unei bone, educatia copiilor, stimularea creativitatii acestora, ADHD, copii cu nevoi speciale, adoptia, conflicte in perioada adolescentei); gestionarea conflictelor; optimizarea vietii de cuplu.

Cariera si satisfactia profesionala: dezvoltarea unei cariere, somajul si pensionarea, maximizarea eficientei, retentia si rotatia de personal, satisfactia angajatilor si performanta.

Sanatate mentala: suport psihologic al bolilor cronice, tulburarile afective, anxioase, somatoforme, tulburarile in legatura cu o substanta, tulburarile de somn, tulburarile de adaptare.

Look, moda si stima de sine: tulburarile de alimentatie; nutritie si ingrijore corporala.

Dezvoltare personala si educatie: competente sociale, relatiile si calitatea vietii, autoevaluare, managementul stresului, managementul timpului, activitati prosociale, reabilitare psiho-sociala

Evenimentul va avea mai multe centre de interes pentru public:

- Expozitie cu participanti din domenii diferite ale dezvoltarii personale, profesionale si educationale: clinici de psihoterapie, centre de sanatate, furnizori de traininguri, edituri, institutii educationale, etc.

- Workshop-uri, seminarii si dezbateri pentru specialisti si pentru publicul larg

- Lansari de carte si sesiuni de autografe

- Coltul de joaca si dezvoltare pentru copii

- Zona de consiliere in cariera si recrutare

- Centru de psihodrama

- Centru de art terapie


Detalii: www.atelierpsi.ro

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Workshop „Starea de maternitate - esenta a vietii noastre psihice !”

Pentru acest seminar Colegiul Psihologilor acorda 5 credite !

Lector : Asistent Universitar Drd. Simona Maria Vladica – psiholog

Maternitatea converteste sexualitatea din instinct in daruire sufleteasca si implinire morala. Prezenta copiilor valorizeaza un cuplu, ea implineste rolul si statutul femeii, dar in egala masura implineste si orgoliul de afirmare al barbatului. Faptul de ‘a avea copii’ apropie sotii, consolideaza viata de cuplu, construieste noi proiecte de ideal, noi aspiratii, noi atitudini sau conduite.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 2 ore

Cost : 85 Ron pentru cei care doresc credite

Intrare libera pentru cei care nu doresc credite, in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Workshop „Relatia dintre satisfactia angajatilor si performanta in munca”

Pentru acest seminar Colegiul Psihologilor acorda 5 credite !

Lector : Lect.univ.drd. Mihaela Rus

Tema propusa este o tema importanta in aria psihologiei organizationale si a muncii si va fi abordata prin prisma teoriilor moderne ale satisfactiei si performantei profesionale. Satisfacţia şi performanţa pe de altă parte nu sunt în sine relaţionate. Dar satisfacţia este relaţionată cu comportamentele contraproductive ce interpelează cu producţia şi pot duce la produse greşite, sabotarea echipamentelor. În plus satisfacţia în muncă a fost găsită ca relaţionată cu câteva consecinţe pozitive. Angajaţii înalt satisfăcuţi tind să completeze puţine revendicări şi să trăiască mai mult, să prezinte o sănătate mentală şi fizică mai bună, să înveţe mai multe sarcini legate de slujbă mai repede şi să aibă mai putine accidente la muncă, Steers concluzionează că satisfacţia în muncă aduce o serie de consecinţe pozitive atât din punctul de vedere al individului cât şi din cel al organizaţiei. Satisfacţia în muncă influenţează semnificativ percepţia slujbei de către oameni; nivelul efortului lor şi angajării; şi contribuţia lor la eficienţa organizaţiei.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 2 ore

Cost : 85 Ron pentru cei care doresc credite

Intrare libera pentru cei care nu doresc credite, in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Workshop „Cum sa ne eliberam de violentele primite” – Metoda de comunicare relationala ESPERE creata de Jacques Salomé

Lector: Claudia Jimeno Beltran, Consultant in comunicare, Centrul de Dezvoltare Personala Amaneser

Lipsa de comunicare naste violenta verbala, psihica si fizica, de care adeseori nu mai suntem constienti pentru ca ne-am obisnuit cu ea. „Cum sa ne eliberam de violentele primite” este un workshop de comunicare ESPERE© menit sa va ofere tehnici simple pe care le puteti aplica pentru a va elibera si a restitui violentele pe care le purtati in voi: cuvintele care v-au marcat, devalorizarile, invinovatirile, santajele afective, amenintarile si chiar atingerile, lovituri fizice. Orice nu va mai este bun pentru dezvoltarea voastra personala. Orice s-a somatizat sub forma de boala sau s-a transformat in irascibilitate, tristete etc.

Metoda de comunicare relationala ESPERE© a fost creata de catre psihosociologul si scriitorul Jacques Salomé din dorinta de a invata oamenii sa traiasca in armonie cu ei insisi si cu ceilalti comunicand.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 2 ore

Intrare libera in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Workshop „Dezvoltarea competentelor manageriale. Profesionalism si impostura”

Pentru acest seminar Colegiul Psihologilor acorda 5 credite !

Lector : Conf.univ.dr. Filaret Sîntion

Suntem invadaţi/asaltaţ i de oferte uluitoare:dezvoltar ea competenţelor- aici manageriale-î n 7 paşi, în 3 zile, printr-un program în 2 module etc. Ce şi cât este real în astfel de oferte? Cât de puternică este imixtiunea nespecialiştilor în această problemă de strictă specialitate- psihologia organizaţional- managerială? Ce validitate şi ce fidelitate au instrumentele psihologice utilizate de aceşti aşa-zişi specialişti în diagnosticarea potenţialului de conducere? Dar cele folosite pentru evaluarea personalului -de la interviul de slecţie până la probele de evaluare a competenţei profesionale în organizaţii?

La toate aceste întrebări -şi nu numai, cât şi la perspectiva competentă, ştiinţifică de abordare a problematicii dezvoltării competenţelor manageriale vom încerca să răspundem ţi să identificăm împreună soluţiile necesare.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 2 ore

Cost : 85 Ron pentru cei care doresc credite

Intrare libera pentru cei care nu doresc credite, in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Workshop „Copilul hiperactiv cu déficit de atentie…parentala”

Pentru acest seminar Colegiul Psihologilor acorda 5 credite !

Lectori : Camelia Condurache – Psiholog Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Constanţa

Daniela Petrescu – Psiholog Colegiul Tehnic Pontica, Constanţa

În ultima perioadă, simptomele caracteristice tulburării de atenţie şi hiperactivitate, precum şi cele ale tulburării de conduită, sunt motive frecvente pentru care se solicită asistenţă de specialitate la cabinetele de psihiatrie infantilă precum şi în cabinetele de asistenţă psihopedagogică din unităţile şcolare.

Acum un copil neastâmpărat este considerat cu multă uşurinţă un bolnav psihic si tratat medicamentos. Părinţii/cadrele didactice care nu au răbdare să acorde copilului o educaţie atenta, îl pot aduce în faza de a fi diagnosticat cu ADHD şi îndopat cu medicamente.

Studii referitoare la ADHD au arătat că există o legătură strânsă între creativitate şi acest sindrom. Astfel, o mare parte a copiilor care suferă de ADHD au aptitudini artistice superioare celor normali, unii din ei având şi un simt al umorului foarte bine dezvoltat. Cu alte cuvinte: minţi neliniştite… pentru care o soluţie poate fi şi educaţia imaginativă.

Ce este educaţia imaginativă, care îi sunt sursele şi fundamentele şi cum pot „elevii problemă” să ajungă la bucuria de a învăţa, vor afla toţi cei care vor participa la acest workshop.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 2 ore

Cost : 85 Ron pentru cei care doresc credite

Intrare libera pentru cei care nu doresc credite, in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Workshop „Aspecte ale orientarii in cariera la elevii de gimnaziu si liceu”

Pentru acest seminar Colegiul Psihologilor acorda 5 credite !

Lector : Psiholog Pricop Nicolae

Cum imi aleg liceul? Sau ce profesie voi avea? Voi putea avea cariera pe care o visez? Clasa a VIII- a din ciclul gimnazial si clasa a XII –a la finele liceului reprezinta puncte de rascruce, cu implicatii in lantul alegerilor de mai departe legate de munca, crearea familiei, ascensiunea sociala, bunastarea materiala si dezvoltarea spirituala.

In cadrul Atelierului de Psihologie de la Constanta, Psihol. Dr. Neculae Pricop ne invata care sunt criteriile pe care trebuie sa le aiba in vedere elevii de gimnaziu si liceu atunci cand isi aleg viitoarea profesie si cum le pot operationaliza. Workshop – ul se adreseaza psihologilor scolari, consilierilor vocationali, studentilor la psihologie si elevilor care au nevoie de indrumare in alegerea carierei.

Locatie si data : Atelierul de psihologie. Constanta, 20-22 februarie, Muzeul de Arta

Durata : 3 ore

Cost : 85 Ron pentru cei care doresc credite

Intrare libera pentru cei care nu doresc credite, in limita locurilor disponibile

Inscrieri : www.atelierpsi.ro/work.php

Mai multe detalii : 0721 54.22.76; 0721.672.335; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

- Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu

Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de familie si cuplu cu acreditarea Asociatiei de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi (APFC Iasi), Federatiei Romana de Psihoterapie (FRP), Colegiului Psihologilor din Romania (CPR).

Echipa de formatori Diana Laura Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac

Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii, in perioada 5 februarie-8 martie 2009 (cursurile introductive):

- Iasi

- Bacau

- Piatra Neamt

- Bucuresti

- Galati

- Constanta


Cursul introductiv de 60 de ore face parte dintr-o formare de 750 de ore pe durata de patru ani, structurata si organizata conform criteriilor FRP si Colegiului Psihologilor. Formatorii si scoala de terapia sunt acreditate de FRP si Colegiul Psihologilor. Certificatele eliberate la finalul formarii sau cele de etapa, sunt acceptate de colegiu pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie in conditiile legii.

APFC Iasi este o asociatie de profesionisti, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie FRP, iar echipele de traineri  care sustin cursurile de formare sunt compuse din psihoterapeuti de familie pregatiti si certificati la nivel national si european conform criteriilor EFTA -European Association of Family Therapy.  

Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati  in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile sus mentionate.

Inscrierile se pot face pana la data de 1 februarie 2009

Pentru inscriere la cursul din orasele IASI si GALATI si BACAU la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Iasi /Galati/ Bacau", sau telefon 0722 614641.  Persoana de contact: formator Adina Karner Hutuleac

Pentru inscriere la cursul din orasele BUCURESTI si CONSTANTA, PIATRA NEAMT - email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Bucuresti/Constanta/Piatra Neamt", sau telefon 0742 094746. Persoana de contact: formator Diana Ciubotaru

Pentru inscriere se va trimite un CV, o scrisoare de intentie si confirmarea platii unei taxe de inscriere (nr si data ordinului de plata) in valoare de 10 RON in contul Asociatiei de Psihoterapia Familiei si a Cuplului Iasi, deschis la BRD sucursala Iasi, cod IBAN RO49BRDE240SV19685132400 la persoanele de contact sus mentionate.

Pentru informatii suplimentare puteti accesa si pagina web a asociatiei www.apfc.ro

Va asteptam la cursurile noastre!

 


Diagnostic si Evaluare Clinica

Prof. "Aaron T. Beck " univ. dr. psiholog  Daniel David, Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv - Comportamentale, organizeaza in cadrul  Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr. 6, sect. 3 ( zona Piata Alba-Iulia) cursul de formare continua : 

Diagnostic si Evaluare Clinica

Perioada : 23 - 25 ianuarie 2009

Grupul tinta: Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

Obiectivul cursului: Cursul are ca scop familiarizarea cursantilor cu diagnosticul si evaluarea clinica precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa-i faca apti pentru o activitate eficienta in aceste domenii. Cursul este structurat sub forma unor prezentari teoretice si aplicatii practice. Se prezinta intr-o maniera pragmatica demersul evaluarii clinice si principalele instrumente folosite, care sa ofere un sistem de practica psihologica validata stiintific in ceea ce priveste psihodiagnosticul si evaluarea clinica. Acest curs/workshop ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a Platformei de Evaluare Clinica formata din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica.

Examinarea cunostintelor cursantilor: va viza cunostintele teoretice si abilitatile practice dobandite in cadrul cursului. Evaluarea se realizeaza printr-un examen scris la finalul cursului.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda psihologilor cu atestat de libera practica cate 15 credite pentru acest curs.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, care nu primesc credite , ci doar adeverinta de participare.

Programul cursului este urmatorul:

- Vineri:       14-18
- Sambata:    9-19
- Duminica:   9-14

Inscrieri si informatii
la tel : 021.326.52.90 ; 0724.222.522 ; 0745.633.474 .

Persoana de contact : Steliana Rizeanu

contact@aquamarin. ro

www.aquamarin. ro

 


Grup de Supervizare in Psihologie Clinica

Clinica Aquamarin din Bucuresti organizeaza  in luna ianuarie un nou grup de supervizare in psihologie clinica.

Grupul se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.

Formator-supervizor in psihologie clinica : Margareta Dinca, conf. univ. dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Orele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.

Inscrierile se fac la sediul clinicii din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, Bl.S10, ap.3, sector 3 (zona Piata Alba Iulia - vezi harta pe site www.aquamarin. ro).

Data: 17 ianuarie, orele 10 - 13

Informatii la tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

Persoana de contact : Steliana Rizeanu

contact@aquamarin. ro

www.aquamarin. ro

 


Educatie rational emotiva si comportamentala

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din România anunţă organizarea cursului

Educaţie Raţional Emotivă Şi Comportamentală

Nivelul I

Perioada: 16-18 ianuarie, 2009

Invitati:
- prof.univ.dr. Ann Vernon, specialist in consiliere si terapie rational emotiva si comportamentala pentru copii si adolescenti, Institutul Albert Ellis, NY
- conf.univ. dr. Simona Trip specialist in terapie rational emotiva si comportamentala, Universitatea din Oradea

Cursul ofera: certificare din partea Colegiului Psihologilor din Romania şi Institutului Albert Ellis New York.

Pot participa: licenţiaţi sau studenţi anul III si IV la psihologie, asistenta sociala, psiho-pedagogie speciala, medicină.

Taxa de participare: 200 EURO

Nr. de locuri limitat: 20 locuri

Data limita pentru inscriere: 22 decembrie 2008

Persoane de contact:
Simona Trip : 0745 – 605.738, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Carmen Bora: , 0745- 358.478, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Workshop national de hipnoza ericksoniana

Centrul Psihologic New Life şi

Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană

Organizează:

Workshop national de hipnoza ericksoniana si

Balul hipnopsihoterapeuţilor

Tema work-shop-ului:

Mecanisme sugestive in hipnopsihoterapie

Formatori-supervizori:

Krisztina-Gabriella Szabó şi Jenő-László Vargha

Locul de desfăşurare: Braşov, CASA SPERANŢEI, str. Moldovei (intersectia cu str. 13 Decembrie), nr.2, jud. Braşov

Perioada: 16-18 ianuarie 2009

Participantul va acumula 20 ore de formare în hipnopsihoterapia ericksoniană certificate de Asociaţia Naţională de Hipnoza Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană.

Workshopul a fost avizat ca manifestare de tip formare profesională continuă de Colegiul Psihologilor din România, care a aprobat acordarea a 10 credite pentru participanţi.

Taxa de participare este de 119 euro si cuprinde:

- participarea la cele 20 de ore ale workshopului,

- participarea la balul mascat (cina festiva: special sweedish buffet, free bar, profi dj, premii speciale pentru cele mai haioase costume, joc de artificii),

- cofee-break-urile,

- mapa si pix,

- diploma.

Taxa petru insotitori este de 19 euro si cuprinde:

- participarea la balul mascat (cina festiva- special sweedish buffet, free bar, profi dj, premii speciale pentru cele mai haioase costume, joc de artificii),

- cofee-break-urile.

!!!copii sub 10 ani NU platesc taxa de participare.

Taxa se poate achita după confirmarea telefonică sau prin e-mail a locului rezervat:

1. in cont la B.C.R. - filiala Braşov, cont curent MIHAI VERONICA: RO22RNCB0053009631670001 (CNP 2720405131247) sau

2. prin mandat poştal adresă: Braşov, str. Oltului, bl. 12, ap. 4, jud. Braşov, cod 500283.

Persoana de contact:

Veronica Mihai, tel.: 0745165491, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Structura programului:

Vineri 16 ianuarie 2009:

- 13.00-17.00 Sosirea si înscrierea participanţilor

- 17.00-22.00 partea I work-shop-ului

- 18.00-18.30 cofee break

Sambata 17 ianuarie 2009:

- 09.00-14.00 partea a II-a work-shop-ului

- 10.30-11.00 cofee break

- 15.00-20.00 partea a III-a work-shop-ului

- 18.00-18.30 cofee break

- 21.00- BALUL HIPNOPSIHOTERAPEUTILOR:

-cina festiva- special sweedish buffet (preparate exceptionale), free bar, profi dj, prezentarea costumelor, votare si deliberarea premiilor speciale pentru cele mai haioase costume, videoproiectarea editiilor anterioare ale balurilor, joc de artificii, ambianta placuta, distractie garantata

Duminica 14 ianuarie 2007

- 09.00-14.00 partea a IV-a work-shop-ului

- 10.30-11.00 cofee break

Sursa: Reteaua de stiri APR

 


Workshop: Cum sa vorbesti eficient copiilor – 31 ianuarie 2009

„Cum sa vorbesti eficient copiilor" este un workshop destinat tuturor persoanelor care interactionează cu copiii si vor sa cunoasca noi modalitati prin care sa faca acest lucru cat mai eficient, fie ca sunt parinti, bunici, psihologi, medici, asistenti sociali, educatori, invatatori sau profesori.

Programul cuprinde 6 teme in care veti afla noi modalitati de a vorbi copiilor, veti viziona un film, veti afla raspunsuri la intrebari, veti lucra individual in manual sau in grup cu ceilalti membri si veti impartasi experiente proprii.

Fiecare tema se refera la:

ACCEPTAREA SENTIMENTELOR COPIILOR

- Explorarea a ceea ce se intampla cand sentimentele copiilor sunt negate

- Abilitati specifice care ajuta copiii sa recunoasca si sa faca fata sentimentelor negative: dezamagire, frustrare, invidie, resentiment, furie, etc

- Modalitati de a accepta sentimentele copiilor, de a limita comportamentele nedorite, mentinand insa bunavointa

ATRAGEREA COOPERARII

- Cum reactionează copiii la metodele traditionale de a-i determina sa coopereze: amenintari, ordine, sarcasm, predici, etc

- Cinci modalitati de a invita la cooperare care fac parintii si copiii sa se simtă bine fata de ei insisi si fata de ceilalti

ALTERNATIVE LA PEDEAPSA

- Reactiile copiilor la pedeapse

- Este necesar sa te bazezi numai pe pedeapsa ca sa mentii disciplina?

- Cateva alternative la pedeapsa care dau ocazia parintilor sa isi exprime dezaprobarea ferma, cat si incurajarea copilului sa isi asume responsabilitatea pentru comportamentul lor.

INCURAJAREA AUTONOMIEI

- Modalitati in care poti ajuta copiii sa devina oameni independenti, responsabili care se descurca zilnic prin forte proprii.

- Abilitati specifice care ajuta copiii sa devina mai increzatori in sine

LAUDA EFICIENTA

- Explorarea tipurilor de lauda care construiesc o imagine pozitiva si realista si a tipurilor de lauda care nu fac acest lucru

- O varietate de cai de a ajuta copilul sa devina constient de punctele lui tari astfel incat sa le puna in actiune

ELIBERAREA COPIILOR DE SUB ROLURI

- O privire asupra modului in care copiii sunt uneori blocati în anumite roluri si cum putem sa ii eliberam de sub puterea lor

- Sase abilitati care ii ajuta pe copii sa se vada intr-o lumina diferita si pozitiva

ORGANIZATOR: MIND MASTER

Mind Master asigura prin training, coaching si consultanta, resurse profesionale de renume mondial pentru dezvoltare organizationala si personala. In colaborare cu Austrian Center of NLP organizeaza formarea NLP Professional Coach recunoscuta de EUROPEAN COACHING FEDERATION. Este distribuitor de Bono Thinking Systems aducand in Romania trainingurile Edward de Bono cu impact profund asupra gandirii in business: Six Thinking Hats, Lateral Thinking, Simplicity, Six Values Medals. Ofera clientilor sansa de a atinge maximum de performanta prin sesiuni de life-coaching si business & executive-coachig. Aduce beneficii profunde relatiilor parinti - copiii prin experientele inedite create in workshopurile de parenting. Ofera consultanta organizatiilor prin instrumente de evaluare a performantei.

TRAINER: MIHAELA ZAHARIA

Mihaela este master trainer acreditat de Bono Thinking Systems pe metoda Six Thinking Hats si trainer Lateral Thinking. De formatie psiholog, a urmat numeroase trainiguri in domeniu ( Analiza Tranzactionala) si in prezent isi continua formare ca si NLP Professional Coach recunoscut de European Coaching Federation prin programul "NLP Professional Coach". Mihaela are doi copii si este pasionata de parenting, facilitând workshop-uri si publicând articole pentru parinti pe site-urile de specialitate.

CAND: 31 IANUARIE 2009 (sambata)

PROGRAM: 09,00 – 18,00 cu pauza la pranz ( 13 – 14,30) si doua pauze de cafea de 15 minute (ora 11,00 şi ora 16,00)

UNDE: Bucuresti, sector 3, Aleea Varful cu Dor nr. 23

NUMAR DE LOCURI: intre 6 si 12 persoane (cursul nu se desfasoara cu mai puţin de 6 persoane!)

INVESTITIE: 360 ron (tva inclus)

DETALII: www.parenting.ro

INSCRIERE ON-LINE: www.mindmaster.ro

INFORMATII: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel. 0723 514 999

Sursa: Reteaua de stiri APR

 


Curs ,,Intelegerea adolescentilor si metode de lucru’’

Formator Adriana Pacurar impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursul de pregatire profesionala continua cu tema:

Intelegerea adolescentilor si metode de lucru.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 10 credite.

Locatia : BUCURESTI

Data : 06 – 07 februarie 2009

Durata cursului : 16 ore.

Cursul prezinta modalitati de intelegere si lucru cu adolescentii din perspectiva psihoterapiei adleriene. Cursul va contine teorie, studii de caz, exercitii privind:

- cele 5 scopuri ale comportamentului neadecvat al adolescentilor: atentia, puterea, razbunarea, inadecvarea asumata, distractia modalitatea de realizare a interviului initial cu adolescentul;

- tehnici terapeutice individuale si de grup;

- tehnici de incurajare;

- semnele riscului de suicid la adolescenti;

- aspecte privind consilierea parintilor;

- studii de caz.

Manifestarea se adreseaza tuturor celor care intra in contact cu copii fie in viata privata, fie in profesie : parinti, studenti, psihologi, psihoterapeuti, asistenti maternali, asistenti sociali, medici, educatori, invatatori, profesori.

Taxa de participare este de 80 de euro. Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul A.P.P.A.R. platesc pentru un modul 200 ron.

Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail:

Mihaela STOIAN , 0732.77.55.55

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.afdp.ro

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Curs de pregatire Psihoterapia Copilului

Curs de pregatire profesionala continua ‘Psihoterapia Copilului’ acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania

Formator Adriana Pacurar impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursul de pregatire profesionala continua cu tema: Abordarea terapeutica in cazul tulburarilor emotionale si de comportament ale copiilor.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 5 credite.

Acordam si credite educationale pentru participarea la curs !

Locatia : BUCURESTI

Data : 30 – 31 ianuarie 2009

Durata cursului : 16 ore.

Tematica:

- Modalitatea de realizare a interviului initial cu familia.

- Abordarea terapeutica a copiilor cu tulburari emotionale si de comportament.

- Caracteristici ale tulburarilor din spectrul autist, ADHD si tulburarii opozitionale si metode specifice de interventie.

- Tehnici de art terapie in lucrul individual si in grup cu copiii.

Manifestarea se adreseaza tuturor celor care intra in contact cu copii fie in viata privata, fie in profesie : parinti, studenti, psihologi, psihoterapeuti, masternazi, asistenti sociali, medici, educatori, invatatori.

Taxa de participare este de 80 de euro. Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul A.P.P.A.R. platesc pentru un modul 200 ron.

Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail:

Mihaela STOIAN , 0732.77.55.55

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.afdp.ro

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Terapii Cognitiv-Comportamentale la Copilul cu Tulburari Neuropsihice

Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala , organizeaza trainingul

Terapii Cognitiv-Comportamentale la Copilul cu Tulburari Neuropsihice

(elemente din terapia A.B.A. – Analiza Comportamentala Aplicata)

in perioada 31.01 – 01.02. 2009 in BUCURESTI

NIVELUL I:

Numar Module: 6 - 16 0RE/MODUL

Numar Cursanti: 20

SCOP: Sa inteleaga analiza comportamentala aplicata, si sa-si insuseasca notiunile teoretice fundamentale cu privire la natura tulburarilor comportamentale.

OBIECTIVE:

- Sa stabileasca o linie bazala a abilitatilor fiecarui copil

- Sa evalueze preferintele si comportamentele dezvoltate de catre copiii

- Dezvoltarea unei intelegeri profunde a comportamentelor si a cauzelor acestora

- Sa dezvolte abilitati de identificare a unor comportamente alternative echivalente functional si sa modifice comportamentele prin consecinte sau antecedente

- Sa stabileasca un curriculum specific in ariile de dezvoltare relevante tinand cont de varsta copilului , punctele tari si slabe ale acestuia si nevoi.

- Sa realizeze monitorizarea progresului bazandu-se pe analiza datelor colectate

- Sa dezvolte acele abilitati ale copiilor care reprezinta prerechizitele pentru achizitionarea in viitor a altor abilitati mai complexe prin dezvoltarea adecvata a programelor.

- Sa implementeze curriculum in settinguri variate adecvate nevoilor developmentale ale copilului precum si abilitatilor acestuia, accentul punandu-se pe generalizarea acestor abilitati in mediul natural.

- Sa dezvolte activitati de invatare care sunt structurate de asa maniera incat sa maximizeze oportunitatile fiecarui copil de a se angaja intr-un comportament nou care va fi intarit in settinguri multiple pe parcursul intregii zile

- Sa dezvolte abilitati de inregistrare zilnica a datelor si realizare a graficelor

- Sa inteleaga cum trebuie sa predea raportat la ce trebuie sa predea

STRUCTURA TRAININGULUI

Modul I

- Orientarea catre autism/pdd

- Orientarea catre analiza comportamentala aplicata si programele aba pentru copiii cu autism

PSIHODIAGNOSTIC - EVALUARE

Modul II

- Predarea utilizand unitatea discreta de predare

- Implementarea unitatii discrete de predare

Modul III

- Componentele trainingului pe limbaj

Modul IV

- Generalizarea

- Predarea incidentala

Modul V

- Interactiunea si integrarea sociala

- Instructiile de grup si incluziunea

Modul VI

- Crearea si mentinerea unui program pentru fiecare elev

- Organizarea si individualizarea curriculei

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Numar de credite: 30

Informatii: IULIA PANTAZI, 074.548.0458, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

FORMULAR DE INSCRIERE TRAINING

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Abilitati de interventie in consiliere si terapie conform viziunii sistemice

Asociatia de Psihoterapia Familiei si a Cuplului organizează Cursul de formare continuă de 60 ore, acreditat de Colegiul Psihologilor:

Abilitati de interventie in consiliere si terapie conform viziunii sistemice

Locatia: in Iasi, la sediul APFC Iaşi iar în celelalte zone ale ţării, în funcţie de reşedinta cursanţilor.

Taxa de participare: 195 Ron/ fiecare modul. Taxa se depune în contul BRD Iasi Societe Generale: RO72BRDE240SV31521582400, Sucursala Anastasie Panu

Locuri disponibile: 20

Termen limita de inscriere : 24 ianuarie 2009

Cursul este creditat cu 20 credite de Colegiul Psihologilor din Romania .

Cursul are 5 module care au coerenţă şi continuitate dar pot fi parcurse si separat, in functie de interesele participantilor. Fiecare modul furnizează un set de exemple concrete prin care se defineşte intervenţia. Scopul sau este dezvoltarea abilităţilor de lucru cu copii, adolescenţi, familie, cuplu in consiliere si terapie sistemica de familie si cuplu

Adresabilitate: tuturor specialiştilor care lucrează cu copii, adolescenţi, familie, cuplu, la nivel de consiliere şi interventie terapeutică


Durata cursului : 60 ore distribuite în 5 module de cate 12 ore fiecare, cu o frecventa de 1 modul la 2 luni , perioada ianuarie-septembrie 2009, cu program de desfasurare in zilele de sambata si duminica.

Descrierea cursului si obiective

Acest curs este complet practic si este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului. Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel incât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic.

Fiecare secţiune oferă activităţi specifice pe care profesionistul ce ofera asistenţă psihologică le poate folosi în întregul proces al întâlnirii de consiliere şi/sau terapie.

Modulul I - 12 ore: furnizează abilităţi de lucru cu părinţii, adolescenţii sau alte persoane din familie, prin: folosirea limbajului care promovează schimbarea, definirea clară a scopurilor, identificarea semnalelor care ar putea indica şi promova schimbarea în direcţia atingerii scopurilor.

Modulele II, III şi IV - fiecare are 12 ore: se focalizează pe crearea schimbării în ariile afectate de problemă, lucrând individual sau cu familia şi cuprinde temele:

- perspectiva asupra problemei;

- patternuri de interacţiune problematică;

- contextul asociat problemei.

Modulul V- 12 ore: oferă instrumente profesioniştilor care asistă familia pentru a identifica, amplifica, a promova şi a menţine schimbarea.

Se vor atinge topici adiacente ca: recăderi, planuri de rezervă, alternative de viitor şi folosirea ritualului pentru a celebra schimbarea.

Lectori:

Psiholog Principal autonom în psihoterapia de familie şi cuplu - Diana Laura Ciubotaru (trainer APFC Iasi)

Psiholog Practicant autonom în psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională - Cristina Elena Stărică

Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail:

Telefon:0745.167146 Cristina Stărică

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sursa: Reteaua de stiri a APR

 


Workshop MINDCARE

*workshopul nu a fost acreditat la Colegiul Psihologilor si psihologii care participa nu primesc credite de formare continua.

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE (membru al MedLife Group), organizeaza in perioada 5 - 8 Februarie 2009 workshop-ul cu tema:

"Lucrand cu emotiile"


Ziua 1: Exprimarea furiei si managementul violentei

Toti copiii construiesc furie inauntrul lor. Multi dintre ei exprima furia in moduri inadecvate.. Acest workshop ofera instrumente pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme legate de furie sa o elibereze intr-un mod securizat si chiar distractiv.

Ziua 2: Probleme legate de abuz si abandon

Abuzul in copilarie se afla adesea la baza modificarilor comportamentale. Dimineata acestei zile va fi petrecuta invatand modalitati practice pentru a-i ajuta pe copiii care au aceste probleme. Dupa – amiaza este destinata invatarii si intelegerii emotiilor legate de abandon.

Ziua 3: Construirea increderii in propriile forte si a stimei de sine

Stima de sine scazuta este cel mai frecvent intalnit simptom al problemelor emotionale in randul copiilor.

Ajutand copiii sa construiasca o imagine de sine pozitiva, sanatoasa prin intermediul activitatilor distractive, ii veti ajuta sa isi rezolve si alte dificultati.

Ziua 4: Miscare si muzica

Copiilor le place in mod natural miscarea. In terapie aceasta ne poate ajuta pentru a-i face pe copii sa se simta bine si sa isi rezolve unele probleme. Miscarea si muzica ii ajuta pe copii sa se exprime intr-un mod hazliu si sanatos.

Formatori:

Roger Day Formator Acreditat, PTSTA, CTA, Certified Play Therapist, UKCP Registered Psychotherapist

Roger este un play therapist entuziast si psihoterapeut specializat in munca cu copii si familii, realizand o abordare creativa a terapiei. Este calificat pentru a preda Play Therapy si Analiza Tranzactionala. Este autorul a peste 15 carti, cele mai multe din ele pentru sau despre copii.

Christine Day Formator Acreditat, NNEB (Educatori), Diploma in Counselling

Christine este specializata in terapia copiilor prescolari si foarte mici, avand o abordare practica a terapiei si trainingului.

Cursul se adreseaza : psihologilor, studentilor la psihologie, medicilor rezidenti si specialistilor in psihiatrie si psihiatrie pediatrica, medicilor pediatri, asistentilor sociali si in general tuturor terapeutilor care lucreaza cu copii, indiferent de tipul de terapie in care s-au format. De asemenea ofera oportunitatea realizarii unor "bucati" valoroase de terapie personala, metodele folosite fiind impactante nu doar pentru copii ci si pentru adulti.

Pentru persoanele care vin din alta localitate exista posibilitati de cazare la preturi rezonabile. Daca sunteti interesati de cazare va rugam sa ne contactati pana in data de 25 ianuarie 2008

Cursul va avea loc la Colegiul Economic Viilor, Bucuresti, Str. Viilor nr. 38, sector 5.

Durata cursului este de 4 zile.

Costul cursului este de 500 RON. Se acorda reducere de 20% pentru studenti si medici rezidenti. Plata se poate face in contul: RO92 BACX 0000 0030 2112 7002, deschis la UNICREDIT TIRIAC BANK – Agentia Mihalache, Bucuresti sau direct, in prima zi de curs intre orele 8,30 – 9,30.

Va puteti inscrie trimitand un e-mail la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Informatii suplimentare : 0753.53.53.85, Ioana Pop

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Seara ATT – „Divinatie Chineza"

14 Ianuarie 2009, Bucuresti

• Ne-am întrebat, poate, de ce anumite persoane supravietuiesc unei tragedii colective, pe cand altele nu.

• Pe ce criterii se construiesc simpatiile si antipatiile intre oameni ?

• Exista legi ce descriu tesatura subtila a destinului? Le putem cunoaste? Le putem influenta?

• Exista, oare, vreo legatura intre caderea bursei, cresterea glicemiei pentru un numar mare de persoane, succesul financiar al anumitor persoane in 2008?

Asociatia de Terapii Transpersonale, impreuna cu Bogdan Trentea, va invita la o a doua seara ATT in care vom incerca sa gasim raspunsuri intrebarilor de mai sus si nu numai.

Bogdan Trentea este antrenor in arte martiale (Vovinam Viet vo Dao), instructor Qi Gong, consultant si consilier Divinatie chineza (scoala maestrului Raymond Lo).

In cursul acestei seri vom aborda urmatoarele teme:

a) Introducere in Cele cinci Elemente

b) Cei 4 stalpi ai destinului

c) Feng-Shui

d) Binele si Raul

e) Autoapararea.

Seara ATT cu tema „ Divinatia Chineza", sustinuta de Bogdan Trentea, va avea loc Miercuri, 14 ianuarie intre orele 19:00-21:30 . Locatia va fi comunicata ulterior .

Deoarece este un seminar interactiv, numarul de locuri este strict limitat la 12 persoane. Taxa de participare este de 60 lei.

Pentru inscrieri si detalii cu privire la modalitatea de plata, va rugam sa ne scrieti pe adresa de e-mail attranspersonal@ gmail.com sau la numarul de telefon: 0731014258, Alina Tomsa.

Despre Divinatia Chineza:

« Mesajul divinatiei chineze este o viziune autentica asupra Universului, a timpului, a spatiului. Cele cinci elemente : apa, pamant, foc, lemn, metal, reprezinta cuantele prin care Sursa, Creatorul, da viata. Uneori ele ne sunt prieteni, alteori ne devin inamici. Este util sa cunoastem cu anticipatie care sunt provocarile ce vin spre noi si cum sa le abordam.

Poate este interesant sa aflati ca aproape toti supravietuitorii tragediei scufundarii Titanicului au un element puternic de Foc in destinul lor, acesta impiedicandu-i sa moara din cauza inghetului. Exemplele de acest fel abunda in literatura de specialitate.

Desi puterea de a crea destine apartine „Cerului", dreptul de a le transforma ne revine.

A accepta existenta Ordinii Divine implica cunoasterea legilor ce conduc Universul. Daca le incalcam, din necunoastere, vom fi poate iertati de cateva ori, dar suntemin continuare responsabili de atitudinile si de faptele noastre. » Bogdan Trentea

Va asteptam cu drag !

( www.att.org.ro )

 


Consiliere pentru copii si adoloscenti

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din România anunţă organizarea cursului

Consiliere pentru Copii si Adolescenţi

Perioada: 10-11 ianuarie, 2009

Invitati:

- prof.univ.dr. Ann Vernon, specialist in consiliere si terapie rational emotiva si comportamentala pentru copii si adolescenti, Institutul Albert Ellis, NY
- conf.univ.dr. Simona Trip specialist in terapie rational emotive si comportamentala, Universitatea din Oradea

Cursul ofera: certificare din partea Colegiului Psihologilor din Romania.

Pot participa: licenţiaţi sau studenţi anul III si IV la psihologie, asistenta sociala, psiho-pedagogie speciala, medicină.

Taxa de participare: 350 RON

Nr. de locuri limitat: 40 locuri

Data limita pentru inscriere: 22 decembrie 2007

Persoane de contact:
Simona Trip: 0745 – 605.738, spopa@uoradea, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Carmen Bora: 0745- 358.478, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri APR

 
Psihologie