PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 29 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2009 Cursuri & Workshopuri (2)

 

 

 

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2009 (2)

 

 

Seminar Autism "Metoda MIFNE - Fereastra Oportunitatilor"

Piatra Neamt, 2 - 3 Iunie 2009

Pentru detalii vezi AICI

 

 

Training introductiv “Desenul Familiei”

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 32 de ore, din care 16 ore de teorie care se vor desfasura pe parcursul unui weekend (8 ore/zi), 16 ore de practica  (care semnifica teme pentru acasa. Ex.: aplicarea testului de desen alaturi de un chestionar, de exeplu tendinte accentuate, pe un numar de 5 persoane de diferite varste, aplicarea grilei de indici predate la curs, realizarea fisei subiectului testat. Interpretarea corelativa se va realiza la a II-a intalnire).

Perioada de desfasurare: 6-7 iunie 2009.

Locatia: Bucuresti

Continutul modulelor: Calităţi psihometrice. Validitate (utilizarea testului).Administrare specifică: consemne specifice, observaţia şi interviul. Cotare: indici de cuantificare.

Interpretarea: analiza formală şi de conţinut. Compoziţia simbolică vs familia reală; caracteristici legate de dezvoltare; caracteristici formale; caracteristici privind siluetele; Aspecte clinice: valorizare, indentificări proiective, organizarea personalităţii; proiecţia schemelor relaţionale.

Interpretare psihanalitică. Grila de cotare.Studii de caz.

Eexamenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din interpretarea integrala a unui caz.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise, precum si un powerpoint care sintetiteaza continutul cursului.

Pret training: 220 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator:  Psiholog Clinician Principal Prof. Univ. Dr. Mihaela Minulescu

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Training introductiv in Rorschach

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 15 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 30 de ore, care se vor desfasura pe parcursul a trei weekend-uri.

Perioada de desfasurare: 4 aprilie 2009 – Sesiunea I-a (8 ore), Sesiunea a II-a (10 ore), Sesiunea a II-a(10 ore) si  Sesiunea a IV-a (10 ore).

Locatia: Bucuresti

Cursul are la baza manualul lui Evald Bohm, care este mai aproape de sistemul Rorschach original, precum si mai inspirat din psihanaliza si care este considerat a fi o lucrare de referinta, indeosebi in Europa.

Continutul sesiunilor:

4 aprilie 2009 – Sesiunea I-a (8 ore): Aspecte teoretice si experimentale ale testelor proiective, cu referiri speciale la testul Rorschach. Prezentarea, utilizarea si administrarea testului. Practica: preluarea reciproca a protocoalelor cursantilor pentru o analiza ulterioara. Tema pentru urmatoarele sesiuni: prelevarea unor protocoale Rorschach in vederea analizei acestora.

– Sesiunea a II-a (10 ore): Analiza componentelor formale ale testului, cu aplicatie pe testele prelevate (despuirea, calcularea).

– Sesiunea a III-a (10 ore): Valorile simptomatice ale elementelor formale si ale fenomenelor speciale. Lista fenomenelor speciale.

– Sesiunea a IV-a (10 ore):Interpretarea, evaluarea cantitativa si calitativa (Psihograma). Diagnosticul psihologic cu ajutorul testului Rorschach. Prezentare: inteligenta, afectivitatea, mecanismele nevrotice.

Examenul - are loc la sfirsitul cursului.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise.

Pret training: 440 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator: Psiholog Clinician Principal Bogdan Lucaciu

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


 

Serile de Comunicare NonViolenta

Asociatia de Terapii Transpersonale, in colaborare cu Mona Reu va invita la cele 6 Seri ATT de „Comunicare NonViolenta"

Cu bucurie va anuntam organizarea celor 6 seri ATT de Comunicare Nonviolenta ce vor avea loc incepand cu data de 27 ianuarie 2009!

Monica Reu, indrumatorul vostru pe aceasta cale, este acreditata in metoda comunicarii NonViolente de catre fondatorul acestei metode, Marshall Rosenberg. Ea v-a pregatit exercitii practice ce va vor permite sa lucrati asupra unor situatii reale din viata voastra.

Taxa de participare 1 Seminar NVC: 80 lei

Taxa de participare 3 seminarii NVC: 180 lei/ 1 seminar: 60 lei

La inscrierea pentru cel putin 3 seminarii de NVC beneficiati de o reducere de 20 lei/seminar.

Iata temele pe care vi le propunem pentru cele 6 intalniri:

27 ianuarie: Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta : (1) "Comunicarea cu Sine"

10 februarie: Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta: (2) „Cum ascultam.. cu Inima"

3 martie: Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta: (3) „Puterea Empatiei"

31 martie: Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta: (4) „Comunicarea in cuplu"

28 aprilie: Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta: (5) „Comunicarea cu copii"

Seara ATT, ora 19:00

Seara de Comunicare NonViolenta: (6) „Comunicarea cu parintii"

Plata se efectueaza in contul bancar ATT: RO83 BRDE 445SV42325414450, deschis la BRD Ag. Stefan cel Mare, Bucuresti - cu mentiunea

„Seara ATT CNV data (...)"

Va rugam sa va confirmati participarea la adresa de e-mail attranspersonal@ gmail.com sau la numarul de telefon: 0731014258 Alina Tomsa. Deoarece este un seminar interactiv, numarul de locuri este strict limitat la 12 persoane.

CNV este un mod de interactiune care faciliteaza fluxul comunicarii si rezolvarea diferendelor in mod pasnic. Ea se concentreaza asupra nevoilor si valorilor umane impartasite de participanti si incurajeaza folosirea unui limbaj care accentueaza bunavointa si

evitarea cuvintelor care contribuie la nasterea de resentimente sau la diminuarea respectului de sine.Comunicarea Nonviolenta porneste de la premisa ca infrumusetarea vietii este motivatia care ofera cele mai mari satisfactii in realizarea unor sarcini, mult mai buna decât

frica, vinovatia, acuzatiile sau rusinea.

Ea este eficienta chiar si atunci când doar unul dintre cei implicati ii cunoaste principiile.

Metoda Comunicarii Nonviolente iti va arata cum sa treci dincolo de suprafata, sa descoperi ce e viu si esential in tine, faptul ca toate actiunile oamenilor sunt bazate pe nevoi umane pe care cauta sa si le implineasca. Atunci când ne intelegem si ne recunoastem nevoile,

cream o baza comuna pentru o relatie mai satisfacatoare – un contact mai profund cu cei din jur si cu noi insine.

Va asteptam cu drag!

www.att.org.ro


 

Experienta unica a terapiei prin dans si miscare

*acest curs nu a fost acreditat de Coleiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua.

"EXPERIENTA UNICA A TERAPIEI PRIN DANS SI MISCARE"

Bucuresti, 18-22 mai 2009

Dan's Discovery va lanseaza invitatia de a participa la atelierul de lucru in dans-terapie desfasurat in perioada 18-22 mai 2009 la Bucuresti- un atelier dinamic si practic condus de Cathy Lebeaux, dans-terapeut american cu vasta experienta in domeniu.

Atelierul se adreseaza specialistilor in consiliere si psihoterapie, care lucreaza cu clienti in cabinete sau clinici. Instrumentele de lucru vizeaza ca populatii-tinta: clientii copii, adulti sau familii dar si grupurile terapeutice. Ca problematici vizate mentionam: stresul, anxietatea, managenentul furiei, trauma dar si dezvoltarea si cresterea personala. Vom lucra pe larg cu arhetipuri, mituri si povesti, vom avea momente de discutii si lectura.

Abordarile teoretice care stau la baza informatiilor si tehnicilor expuse sunt de natura gestalt-terapeutica, analitica (jungiana) dar si cognitiv-comportamentala.

Ceea ce veti obtine ca urmare a participarii la acest atelier unic in Romania: notiuni de baza si tehnici de miscare si dans-terapie, strategii de imbinare a acestor tehnici cu terapiile verbale sau alte forme de art-terapie (povesti, muzica, cutia cu nisip) si, nu in ultimul rand, experienta proprie cu beneficiile acestei metode.

Formatorul: Cathy Lebeaux, MA, LCMHC, ADTR, NCC

A absolvit Universitatea Antioch din SUA si are un master in "Dance/ Movement Therapy and Counselling Psychology". Are o experienta de 14 ani in care a imbinat dans-terapia cu terapiile verbale si cu alte forme de art-terapie. Cathy integreaza activ in munca ei arhetipurile, miturile si povestile. Ea a lucrat in scoli din America, agentii de sanatate mentala si intr-un program intensiv pentru femeile- supravietuitoare ale unor traume severe. Acum lucreaza in practica privata cu copii cu dizabilitati si alte tulburari, cu familii, cu supravietuitori ai traumelor, adulti cu anxietate, depresie, tulburari afective bipolare si altele.

Cathy Lebeaux este presedintele filialei New England a Asociatiei Americane de Dans Terapie, preda la Universitatea Antioch, este supervizor recunoscut pentru psihoterapeutii care aplica pentru dreptul de libera practica in dans-terapie si consiliere.

Detaliile atelierului:

Este vorba de un atelier intensiv care propune 40 de ore de experimentare aici si acum a dans-terapiei, de predare a unor concepte de baza si discutii interactive. In urma informatiilor oferite in formularele de inscriere, Cathy Lebeaux este dispusa sa orienteze tematica si catre interesele si intrebarile participantilor.

Pentru asigurarea interactiunii directe si calitatea experientei numarul maxim de participanti este de 25.

Costul atelierului: 400$ (dolari) .

Contact: Irina Tepuru - psihoterapeut cu drept de libera practica

0742.002.734; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

Detalii pe www.dansdiscovery.ro

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Curs Manager Resurse Umane autorizat MMFPS si MECI

Cursul de Manager Resurse Umane organizat de ATU Consulting are la bază experienţa de 5 ani a companiei în domeniul trainingului, dezvoltării de competenţe şi resurselor umane.

Cursul este susţinut de traineri formaţi în România şi Germania, cu experienţă de peste 10 ani în domeniul dezvoltării personalului şi dezvoltării de competenţe. Este un curs interactiv, unde fiecare participant are oportunitatea să îşi dezvolte competenţe de manager resurse umane. Metodologia de lucru presupune atât transmiterea de cunoştinţe

specifice domeniului, cât şi dezvoltarea efectivă de competenţe necesare unui manager de resurse umane.

Competenţele profesionale urmărite sunt prezentate mai jos:

1. Consilierea celorlalţi manageri în probleme de resurse umane

2. Coordonarea desfăşurării activităţilor de resurse umane

3. Coordonarea elaborării politicilor şi programelor de resurse umane

4. Coordonarea personalului din departamentul de resurse umane

5. Elaborarea strategiei de resurse umane

6. Monitorizarea costurilor de personal

7. Monitorizarea sistemului de relaţii de muncă al organizaţiei

8. Organizarea activităţii departamentului de resurse umane

9. Reprezentarea compartimentului de resurse umane

Cursul presupune 120 de ore de formare, din care 70% sunt activităţi practice. Cursul este organizat în 5 module desfăşurate la sfârşit de săptămână (vineri, sâmbătă, duminică). Taxa este 400 euro (taxa de examinare CNFPA – 30 Euro - inclusă). Plata se face în rate la finalul fiecărui modul. În urma absolvirii acestui curs veţi primi certificat de MANAGER RESURSE UMANE recunoscut de MMFPS şi MECI. Certificatul vă recunoaşte competenţele necesare

profesiei de manager resurse umane - cod COR 123207.

Cursul se va desfăsura la Cluj, sediul ATU Consulting – str. Observatorului 121/12, in perioada mai – iunie 2009.

Pentru înscrieri (persoană de contact – Gabriela HUM):

• mail: office atuconsulting.ro

• tel/fax: 0264-43.88.19

• dead-line: 17 aprilie 2009

*Acest curs nu este acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se ofera credite de formare continua.


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Psihometrie si Neurostiinte


Va invitam sa participati la urmatorul workshop cu participare internationala “Psihometrie si Neurostiinte". Manifestarea va avea loc la Bucuresti, Bulevardul Regina Elisabeta Nr.32, in perioada de 22-24 mai 2009. Colegiul Psihologilor acorda 10 credite pentru participare. Informatii la www.telemat.biz sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Sursa: Reteaua de Stiri APR


 

Formare in psihoterapia integrativa la Bucuresti

Andre Moreau, unul din formatorii nostrii, spunea ca eficienta psihoterapiei depinde de: personalitatea clientului -40%, personalitatea terapeutului -30%, metoda -20% si factori necunoscuti -10%. In cadrul procesului de formare in psihoterapia integrativa noi suntem responsabili de dezvoltarea personala a viitorului psihoterapeut si invatarea metodei, adica de acel 50% din ecuatia succesului terapeutic. Dezvoltarea personala in psihoterapia integrativa foloseste un model nou bazat pe psihologia succesului. In ceea ce priveste metoda, psihoterapia integrativa combina diverse metode apartinand altor forme de psihoterapie (psihoterapie cognitiva, corporala, analiza tranzactionala, gestalt, analiza jungiana, hipnoza). La nivelul personalitatii, integram toate aspectele personalitatii ( ganduri, emotii, corp, comportamente, inconstient).

Poezia urmatoare scrisa de un detinut anonim exprima foarte bine "crezul" nostru integrativ:

“Corpul este o inchisoare

Pentru cel care nu-si iubeste corpul!

Viata este o puscarie

Pentru cel care nu iubeste viata!

Lumea este o inchisoare

Pentru cel care nu iubeste lumea!

Inchisoarea este o inchisoare

Pentru cel care nu accepta inchisoarea!”

In calitate de presedinte al Asociatiei de Psihoterapie Integrativa iti prezint oferta noastra de formare in psihoterapia integrative pentru un nou grup la Bucuresti. Formarea este acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si se va finaliza cu obtinerea dreptului de libera practica in psihoterapie. Primul curs va incepe in luna mai 2009 ( 23-24.05) si va fi sustinut de un formator de exceptie din strainatate, membru fondator al AEPI ( Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa).

Cu urari de psihosucces! Camelia Stavarache, presedintele Asociatiei de Psihoterapie Integrativa

Pentru informatii suplimentare si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

tel. 0726 257 981; 0744 33 44 19;

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

ARPA - Sexualitatea umana - psihologie clinica si psihoterapia cuplului

Asociatia Romana de Psihologie Analitica organizează module de formare în :

„Sexualitatea umană - psihologie clinică şi psihoterapia cuplului”,

Obiective:

- Prezentarea teoriilor psihologice diferenţiate cu privire la cuplu şi sexualitate.

- Oferirea de soluţii terapeutice eficiente, discuţii pe studii de caz.

- Schimburi de experienţă, exemplificări din practica terapeutică şi împărtăşirea rezultatelor obţinute.

Beneficii pentru participanţi:

- Descoperirea de soluţii şi modalităţi de aplicare a lor în problemele întâlnite în practica terapeutică.

- Deschiderea de noi perspective în terapia de cuplu şi a sexualităţii printr-o abordare complexă, din mai multe perspective teoretice.

- 80 de ore de formare profesională continuă pentru psihologii clinicieni, consilieri şi psihoterapeuţi.

- 20 de credite acordate prin Colegiul Psihologilor din Romania - 5 credite pentru fiecare modul, acordate prin Colegiul Psihologilor din România denumit in continuare COPSI.

Durata/ date:

Se susţin 4 workshop-uri / modul. Fiecare workshop durează patru ore, 2 workshop-uri/ zi. Modulele sunt programate în zilele de sâmbătă şi duminică, în următoarele date:

- 9 - 10 mai 2009

- 30 - 31 mai 2009

- 20 - 21 iunie 2009

- 27 – 28 iunie 2009

Cursurile sunt programate sâmbăta şi duminica între orele 9.00 şi 18.00 cu o pauza de masă între 13.00 şi 14.00

Criterii de participare: masteranzi în psihologie, psihologi şi psihoterapeuţi.

Număr de participanţi: maximum 30 persoane / modul.

Prezenţa: participanţii se pot înscrie la oricâte module doresc, participarea la unul dintre module nefiind condiţionată de prezenţa la cele anterioare/viitoare.

Certificări şi creditele ce se acordă pentru fiecare modul.

Finalizare: cursanţii vor primi o diplomă de participare alături de acordarea creditelor de formare continuă la finalul fiecarui modul.

Taxa de participare: echivalentul în lei a 100 € / modul / participant, la cursul BNR din ziua în care s-a efectuat plata. Modul de plata este prezentat în Fişa de înscriere.

Locaţia: Asociaţia Română de Psihologie Analitică,

Sediul: Colegiul Economic A. D. Xenopol,

Str. Traian nr. 165 sector 2 (lângă Foişorul de Foc), et. 1, Sala A.R.P.A.

Coordonatori:

Prof. univ.dr. Mihaela Minulescu

Conf.univ.dr. Margareta Dincă

Relaţii şi înscrieri:

Telefon: 323.61.23; Fax: 323.61.23

Secretariat: Mariana Dan 021 3205719 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Preşedinte ARPA: Prof. Dr. Mihaela Minulescu, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru înscriere utilizaţi Fişa de înscriere.

Data limita de înscriere şi plată: 3 mai 2009 pentru Modulul I din 9 - 10 mai 2009*

*Cei care doresc să participe la toate modulele pot plăti în avans.

Tematica modulelor si formatori

I. 9 - 10 mai

1.Etica în terapie - ALFRED DUMITRESCU

2. Psihoterapia psihanalitică – AUGUSTIN CAMBOSIE

3 Prostituţia – AUGUSTIN CAMBOSIE

4 Sexualitatea după 50 de ani - AURORA FRUNZA

II. 30 - 31 mai

1 Sarcina şi comportamentul sexuală – VALENTINA NEACSU

2. Sexualitatea premaritală şi extramaritală – VALENTINA NEACSU

3 Homosexualitatea – VERONICA SANDOR (perspectiva psihanalitica) & MIHAELA MINULESCU (perspectiva psihologiei analitice)

4.Comportamente sexuale la persoanele separate, divorţate şi văduve – AUGUSTIN CAMBOSIE

III. 20 - 21 iunie

1 Psihoterapia cognitiv-comportamentală – DANIEL DAVID

2. Istorie, religie, societate şi sexualitate – MARGARETA DINCA

3. Psihoterapia analitica – MIHAELA MINULESCU

4 Psihoterapia de familie - MADALINA SANDU

IV. 27 – 28 iulie

1. Sexualitatea în adolescenţă – VERONICA SANDOR

2. Artă şi sexualitate – BOGDAN LUCACIU

3. Medicină – anatomia şi fiziologia sexualităţii şi disfuncţii - Dr. NICOLAE CALOMFIRESCU

4. Proces psihanalitic şi identitate – BRINDUSA ORASANU

Descarca Fisa inscriere

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

NLP Practitioner Intensiv

Bucuresti

28 martie - 5 aprilie, 6 - 14 iunie 2009

Conceput special pentru oamenii care vor sa poata transforma provocarile in „combustibil” creativ pentru competenta maxima in cel mai scurt timp posibil, cursul NLP PRACTITIONER INTENSIV ofera doua module de cate 9 zile in care vei invata, exersa si fixa strategii si tehnici prin care sa cresti performanta proprie si a celorlalti, depasesti blocajele, repari si construiesti relatii armonioase, fixezi si urmaresti obiective importante atat pentru tine cat si pentru cei din jur, atingi un echilibru dinamic in viata.

Cursurile NLP Practitioner de la NLP Explorer sunt unice in Romania prin recunoasterea ITANLP, International Training Academy of Neuro-Linguistic Programming, organizatie condusa de John Grinder (co-creatorul NLP), alaturi de Michael Carroll si Carmen Bostic St. Clair. Ca urmare, ele contin actualizarile la vechiul cod NLP si procese din NEW CODE NLP si informatii de ultima ora direct de la unii dintre cei mai mari specialisti din domeniul comunicarii si dezvoltarii umane.

La absolvirea celor 2 module se elibereaza o diploma recunoscuta international cu standardele si sigiliul ITANLP.

Tematica:

- Cum functionam si NIVELURILE NEURO-LOGICE (Gregory Bateson, Robert Dilts), baza senzoriala si interpretativa;

- Comunicare si influentare - Rapport, Pacing and Leading verbal si non-verbal, ascultare activa & backtracking;

- Citirea/Decodificar ea celorlalti - dezvoltarea acuitatii senzoriale, calibrare, sisteme de reprezentare, indicii de accesare & predicate;

- Modelul de limbaj pentru extragerea informatiilor relevante si Modelul Meta pentru limbaj;

- Transmiterea mesajelor pe mai multe nivele - Modelul Milton - Limbajul Hipnotic, crearea si utilizarea metaforelor si a analogiilor;

- Aplicarea si elicitarea strategiilor - formularea corecta si atingerea scopurilor, STRATEGIA DISNEY, strategii (elicitare, design si instalare), ancorarea si tehnici de ancorare;

- Rezolvarea conflictelor interne si externe - modelul partilor ("6 steps reframing" etc.), pozitiile perceptuale fundamentale, submodalitati, modelul pentru eliminarea rapida a fobiilor;

- Modificarea influentelor trecutului si creerea viitorul - lucrul pe Linia Timpului ("In Time", "Through Time", "Change Personal History", "A 70-a aniversare" etc.), Modelul S.C.O.R.E., gandirea sistemica si ecologica.

- La toate acestea se adauga actualizarile la vechiul cod si noile procese din NEW CODE NLP.

Poti APLICA IMEDIAT cele insusite in: viata personala, consultanta, coaching, training, vanzari, media & advertising, management, marketing, resurse umane, psihoterapie.

Traineri:

Tiberiu Felber:

- reprezinta NLP EXPLORER si SISTEM PSI si este coach trainer , formator acreditat, trainer in Programare Neuro-Lingvistica;

- primul Trainer NLP din Romania care apartine de International Trainers Academy of Neuro & Linguistic Programming (ITANLP);

- este si trainer in Management de Proiect si Managementul Schimbarii;

- are specializari/ formari in Psihoterapie si Hipnoterapie Cognitiv Comportamentala, Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana, Psihosexologie, Psihoterapie Experientiala, Psihoterapie Centrata pe Client - metoda Focusing, in formare in Psihoterapie de Familie si Cuplu, cu specializari in abordarea de tip Harm Reduction a dependentei de droguri.

Madalina Dinica

- organizator si coordonator de programe NLP Practitioner ITANLP in Bucuresti si Brasov ;

- psiholog, trainer certificat de Ministrul Muncii si Educatiei, trainer NLP format de John Grinder, Michael Carroll si Carmen Bostic St Clair sub egida ITANLP, coach NLP format de Michael Carroll;

- este membru fondator al asociatiei Societatea Romana de Coaching;

- a participat la workshopuri in Romania si in strainatate pe teme de dezvoltare personala si leadership in NLP si in diverse terapii experentiale;

- are o experienta bogata in vanzari si advertising.

Investitia

Costul normal al cursului este de 1155 EUR, total (NLP Explorer nu plateste TVA).

Variantele de achitare:

- ori 955 EUR in cazul in care se achita integral la primul modul si economisiti 200 EUR),

- ori 1155 EUR achitati in 2 rate:

- rata 1: 557,5 EUR achitata la modulul 1;

- rata 2: 557,5 EUR achitata la modulul 2.

Inscrieri

Pentru inscrieri, se completeaza un formular pe care il puteti obtine de la adresele de mai jos si se achita un avans de 120 EUR, care se scade din costul total al cursului.

Detalii suplimentare la:

- Madalina Dinica , 0745.505.050 , madalina.dinica@ nlpexplorer. ro

- Alexandra Petrof , 0726.761.316 , alexandra.petrof@ nlpexplorer. ro

Alte formari si cursuri nlp explorer:

- Coaching cu NLP;

- New Code NLP;

- NLP Practitioner

- NLP Master Practitioner

- Dezvoltare Personala;

- Seminarii introductive;

- Photo Reading ;

- Tabara internationala NLP.

Mai multe informatii pe: www.nlpexplorer.eu


 

Training Picture Exchange Communication System (PECS)

*Acesta nu este un curs acreditat de Colegiul Psihologilor pentru formare de baza sau continua, si nu se primesc credite de formare continua.

Fundatia Inimi Deschise si Pyramid Educational Consultants Inc. organizeaza primul training certificat oficial in PECS (Picture Exchange Communication System/ Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme).

Trainigul va fi sustinut in Bucuresti, in 14 si 15 Mai de catre Michela Figini-Myers.

Fundatia inimi Deschise este implicată încă din anul 2000 în asistarea copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale.

Principalele proiecte derulate în acest scop sunt:

- programe de intervenţie (ce folosesc metodele ABA şi PECS ) în recuperarea autismului, desfăşurate în două instituţii de recuperare a copiilor cu dizabilităţi neuro-psihice din Bucureşti. Au fost implementate 3 clase de intervenţie PECS ce servesc unui număr de peste 20 de copii şi adolescenti;

-traininguri şi seminarii cu participarea unor profesori universitari din SUA, certificaţi ca formatori în metodele de intervenţie ABA, PECS, TEACCH. Dintre temele prezentate, menţionăm: integrarea senzorială; diagnosticul tulburărilor de spectru autist; intervenţia specifică pentru recuperarea copilului diagnosticat cu autism; terapie ocupatională;

- consultanţă în metode şi programe de intervenţie destinate recuperării copilului diagnosticat cu autism sau alte tulburări neuro-psihice.

Pyramid Educational Consultants Inc. a fost înfiinţată în 1992 de Andrew Bondy, Ph.D. şi Lori Frost, MS, CCC/SLP. Pyramid este foarte cunoscută pentru oferirea de servicii de training şi consultanţă profesională în recuperarea persoanelor cu autism şi alte dizabilităţi. Pyramid este cea care a creat PECS-ul, un sistem dinamic alternativ ce se focalizează pe iniţierea comunicării şi nu pe învăţarea unor răspunsuri controlate.

(PECS) - Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme - este un program de intervenţie ce urmăreşte predarea rapidă a abilităţilor de comunicare în context social, mulţi dintre utilizatori dezvoltând cu success limbajul.

PECS Basic Training este primul training oferit în România cu o certificare oficială. Trainingul va fi susţinut de Michela Figini-Myers, profesor experimentat în Educatie specială, acreditat BCABA din 2004.

Continutul Trainingului

PECS Basic Training este un training intensiv, cu o durată de 2 zile, conceput pentru a preda participanţilor implementarea adecvată a PECS.

În cadrul trainingului vor fi prezentate viziunea Organizaţiei Pyramid asupra educaţiei şi componentele cheie cu ajutorul cărora pot fi create medii educaţionale eficiente.

Vor fi discutate principalele programe de training al comunicării utilizate până în prezent, precum şi crearea de oportunităţi pentru stimularea comunicării.

Obiectivele trainingului:

- Întelegerea functionalităţii PECS-ului în recuperarea copiilor cu autism sau cu alte dizabilităţi ce limitează dezvoltarea comunicării;

- Achiziţionarea abilităţilor necesare implementării eficiente a celor 6 faze PECS.

Ce veţi învăţa:

- Componentele cheie în construirea unor medii educaţionale eficiente;

- Strategii pentru crearea unor multiple oportunităţi de comunicare;

- Relaţia dintre PECS şi celelalte programe de intervenţie;

- Cum să implementaţi toate cele 6 faze PECS folosind o orientare analitică asupra comportamentelor;

- Criteriile de tranziţie de la PECS la alte modalităţi de comunicare.

La finalul trainingului, participantii vor primi certificate oferite de Pyramid Educational Consultants Inc.

Acest training nu est avizat de Colegiul Psihologilor din Romania si nu se obtin puncte.

Programul trainingului:

14 - 15 Mai 2009, orele 8:00-16:00

Înregistrarea participanţilor va începe la ora 7:30

Trainingul se adresează:

- Logopezilor;

- Psihologilor;

- Asistenţilor sociali;

- Educatorilor;

- Părinţilor;

- Studenţilor;

- Altor categorii de specialişti.

Taxa de participare: 750 RON

Taxa de participare include: participarea la training, suportul de curs, certificat de participare, prânz şi cafea în ambele zile.

Taxa de participare nu include manualul „The Second Edition PECS Training Manual” (preţ: $69.00).

Traducerea din limba engleză va fi simultană, de aceea vă rugăm să comunicaţi necesitatea utilizării echipamentului specific.

Înscriere şi detalii:

Numărul de locuri este limitat la 40 de participanţi, înscrierea şi achitarea taxei se realizează până la data de 30.04.2009.

Pentru detalii, accesaţi: www.inimideschise.ro ; www.pecs.com

Pentru înscriere, trimiteţi e-mail la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Persoana de contact: Daniela Antonie tel. 0730 944 688

Taxa de participare se va plăti în contul deschis pe numele:

FUNDAŢIA INIMI DESCHISE

Nr. Cont: RO68BUCU18 2730782511RO01

Banca: Alpha Bank Sucursala Obregia

Cod fiscal: 13816036

Reprezentand: Cotizatie participare curs

Vă rugăm să confirmaţi plata taxei prin transmiterea unei copii a ordinului de plată la fax 021.332.37.90


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Grup de dezvoltare personala SPER

Incepand cu data de 10 mai 2009, ora 10.00, se formeaza un nou grup de autocunoastere si dezvoltare personala. In cadrul acestui grup vei avea posibilitatea sa te exprimi, sa asculti si sa fii acultat, sa-ti cunosti mai bine capacitatile de rezolvare a problemelor si resursele personale. Vei avea ocazia sa-ti vindeci anumite rani ale sufletului, vei invata sa interactionezi si sa te dezvolti intr-un mediu securizant, creativ si plin de acceptare neconditionata. Acest mediu protectiv va putea constitui pentru tine cadrul de redescoperire a increderii in sine, a eficientei personale, a stimei de sine si mai ales a starii de bine, a armoniei in relatie cu tine si cu lumea.

Grupul va fi condus in calitate de trainer de catre domnul SERAMIS SAS, psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor, in cadrul SPER (Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana)

http://www.hr-romania.ro/page_autori.php?autId=173

- ziua de desfasurare a intalnirilor: o data la 2 saptamani, in ziua de duminica;

- intre orele 10.00-18.00 (8 ore/intalnire, 16 ore/luna)

- locatia: sediul SPER din Splaiul Independentei nr. 17, bl. 101, sc. 2, etaj 4, ap. 29, sect. 5, Bucuresti;

- plata se va face in avans, lunar (16 ore x 16 RON ora), la unul dintre sediile SPER, de luni pana vineri;

- durata grupului este nelimitata (minim 6 luni);

- numar de locuri – 11-13 persoane;

Contact: Romelia Marcu – 0744500722, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Grup de supervizare in psihologie clinica

Clinica Aquamarin din Bucuresti organizeaza joi, 21 mai 2009 , la ora 17 un nou Grup de supervizare in psihologie clinica.

Grupul se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare. Formator-supervizor in psihologie clinica : Margareta Dinca, conf. univ. dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Inscrierile se fac la sediul clinicii din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, Bl.S10, ap.3, sector 3 (zona Piata Alba Iulia – vezi harta pe site-ul www.aquamarin.ro ).

Informatii la tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

contact@aquamarin. ro

www.aquamarin.ro

 

 

Self Mastery - Atinge-ti potentialul maxim cu ajutorul Eneagramei

23 mai 2009 - Workshop de Eneagrama

- Vrei sa fii mereu in forma ta maxima?

- Vrei sa vorbesti aceeasi limba cu clientii si colegii tai?

- Cauti un instrument eficient sa intelegi comportamentul celor din jur?

- Iti doresti sa termini la timp proiectul pe care l-ai primit? Foloseste Eneagrama ca sa-ti alegi echipa potrivita.

- Vrei sa-ti imbunatatesti relatia? E perfect, vei intelege in sfarsit ce conteaza cel mai mult pentru celalalt!

Eneagrama este in prezent unul dintre cele mai performante instrumente practice de autocunoastere, de dezvoltare si transformare personala. Este folosita in companii celebre ca Federal reserve Bank, Adobe Corporation, Microsoft, The DuPont Company, General Motors, Hewlett Packard, Toyota, Procter & Gamble, Young & Rubicam, etc

Este un sistem coerent ce descrie noua tipuri de personalitate si noua niveluri de dezvoltare ale constiintei fiind in acelasi timp o punte intre psihologie si spiritualitate.

Cu ajutorul Eneagramei vei reusi:

- Sa-ti identifici potentialul maxim si resursele interioare caracteristice tipului tau de personalitate

- Sa iti cunosti setul de valori care-ti ghideaza existenta

- Sa-ti identifici mecanismele automate prin care ii permiti personalitatii tale sa actioneze in locul tau

- Sa te automotivezi ca sa-ti atingi obiectivele

- Sa-ti imbunatatesti relatiile profesionale / comunicarea cu cei dragi

- Sa-ti dezvolti inteligenta emotionala

Prin intermediul Eneagramei vei avea acces la subconstientul tau. Iti vei intelege motivatiile inconstiente, frica de baza, necesitatile interioare precum si recompensele pe care le astepti. Vei afla unde te situezi acum in raport cu potentialul tau maxim si cum poti sa ti-l dezvolti

Participand la acest curs vei invata:

- Ce tipologie esti

- Notiuni generale despre fiecare tip de personalitate – punctele forte, punctele vulnerabile, motivatiile fiecarui tip, dorintele de baza, frica de baza, cliseele comportamentale folosite la job si in relatii.

- La ce nivel de dezvoltare esti in prezent fata de potentialul tau maxim

- Care sunt principalele calitati pe care e important sa le dezvoltati pentru a creste si a evolua

- Modelul inteligentei emotionale Salovey- Mayer

Eneagrama este un instrument eficient in dezvoltarea personala, atat prin procesul de autocunoastere care apare, cat si prin insight-urile majore datorate tehnicilor simple folosite.


Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si atinga potentialul maxim si sunt interesati de dezvoltarea personala si spirituala

Data: 23 mai 2009, orele 10.00 – 18.00

Investitia: 125 RON ( TVA inclus), studentii au reducere 20%

Trainer: Psih.Gabriela Marin, Professional Member of International Enneagram Association.

Inscriere si detalii : e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   / tel 0743.351.579

 


Cursuri Psihoterapie de Cuplu si Psihosexualitate

Brasov - Luna Mai

Participarea studentilor la curs nu este creditata de Colegiul Psihologilor si nu se va putea invoca ca "formare continua" dupa absolvirea facultatii de specialitate avand in vedere ca aceste formari sunt exclusiv pentru psihologii care au drept de practica.

Cursuri de Pregatire Profesionala Continua in Psihoterapie Creditate de COPSI

Locatia: Brasov, Mai 23-24 si Mai 30-31

Formator Ramona Covrig impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursurile de pregatire profesionala continua creditate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie si Comisia de Psihologie Educationala si Vocationala din cadrul COPSI au acordat 5 credite pentru formare continua pentru Cursul de Imbogatire a relatiei de cuplu, consiliere maritala si premaritala.

Comisia de Psihologie clinica si Psihoterapie din cadrul COPSI, a acordat 5 credite de formare profesionala continua pentru cursul de Psihosexualitate si Identitate sexuala din perspectiva scolii adleriene

Date:

- 23-24 Mai 2009 - Brasov – Cursul de Psihoterapie de Cuplu

- 30-31 Mai 2009 - Brasov – Curs de Psihosexualitate si Identitate Sexuala

PROGRAMUL : Cursurile sunt programate pentru sambata si duminica de la 10.00-18.00 (cu pauzele aferente). Durata fiecarui curs in parte este de 16 ore

PARTICIPANTII : Manifestarile stiintifice se adreseaza cu precarede masteranzilor, psihologilor, psihosociologilor, psihopedagogilor, psihoterapeutilor, asistentilor sociali dar si viitorilor psihologi. La aceste cursuri pot participa si cei interesati de psihologia cuplului si psihosexualitate, acestia vor primi o diploma de participare cu orele de educatie continua aferente.

TAXA : Taxa de participare este de 200 lei. Locatia este anuntata dupa completarea listei cu participanti.

INSCRIERI SI DETALII : Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail la formatorul care sustine cursurile dupa cum urmeaza: Ramona Covrig, tel. 0722.941.484, adresa de email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Formular de inscriere comun

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Grup formare Psihoterapie Pozitiva la Timisoara

ASOCIATIA DE PSIHOTERAPIE POZITIVĂ

membră a Federaţiei Europene a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă (EFCPP) (acreditate de EAP)

membră a Federaţiei Române de Psihoterapie (FRP), acreditata CPR ca furnizor de formare profesionala continua

Curs de formare în Psihoterapia Pozitivă

Asociaţia de Psihoterapie Pozitivă anunţă iniţierea unui nou grup de formare în Psihoterapia Pozitivă la Timisoara in 15 – 17 mai 2009!

La curs se pot înscrie absolvenţi ai facultatilor de Psihologie, precum şi absolvenţi ai uneia dintre urmatoarele facultaţi: asistenţa socială, medicină, pedagogie, sociologie, filozofie, cu condiţia efectuării cursurilor prerechizite de: diagnostic şi evaluare clinica, psihologie clinică şi medicală, consiliere şi psihoterapie, psihiatrie şi psihopatologie, psihologia dezvoltarii – conform reglementarilor CPR (www.copsi.ro).

Formarea durează 5 ani (anul I = curs de bază, anul II, III, IV = cursuri avansate, anul V = supervizare). La finalul anului IV se organizează un examen de tip colocviu (psihiatrie şi studii de caz).

La final se obţine diploma recunoscută de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP), de Federaţia Europeană a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă, Wiesbaden, Germania (EFCPP), de Asociatia Europeana de Psihoterapie (EAP) si de Colegiul Psihologilor

din Romania (CPR).

Se lucrează 24 ore pe weekend (vineri după-masă, sâmbătă, duminică), cu întâlniri de 1 weekend la 6 luni (primul an) şi 1 weekend la 2 luni (anii II – V). Taxa de participare este de 3,5 euro/ora/persoana (taxa minima impusa de CPR pentru formarea profesionala)

Termen limita de inscriere: 04.05.2009 la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0745-306391 (persoana de contact: Dora Chelemen)

Formator: Gabriela HUM (psihoterapeut, formator specializat in Psihoterapie Pozitiva)

Coformatori: Dora CHELEMEN, Oana BOT si Adriana CIURDAR (psihoterapeuti in Psihoterapie Pozitiva, coformatori)

Sediul Central: Cluj-Napoca, str. Observatorului 121/12 tel. 0744-623236, www.positum.ro

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Sandplay - psihoterapia prin jocul cu nisip

Sandplay este o metoda de psihoterapie in care, prin intermediul scenelor create in ladita cu nisip cu ajutorul figurinelor miniaturale, pot fi exprimate trairi profunde care nu pot fi constientizate si exteriorizate prin limbaj.

Aspectele profund perturbate, adesea aspectele mai primitive ale personalitatii pot fi exprimate in jocul cu nisip. Astfel, ele pot fi percepute si reorganizate in cursul procesului.

Dora Maria Kalf este cea care a prezentat prima oara metoda in mod public la o conferinta a analistilor jungieni care a avut loc in Californiain 1962.

Cu timpul, metoda sandplay a devenit din ce in ce mai cunoscuta, si Dora Kalf a devenit unul dintre membrii fondatorii ai Societatii Internationale pentru Terapie Sandplay (ISST), in 1985.

Daca doriti sa aflati mai multe, va invitam sa participati la Workshop-ul cu tema

Sandplay - psihoterapia prin jocul cu nisip

Bucuresti, 6 iunie 2009

LECTOR : psiholog clinician DANIELA NEAGU

Program:

Sambata, 6 iunie, orele: 10,00-17,00

Teme abordate :

- Jocul cu nisip ca terapie

- Concepte fundamentale

- Formarea in sandplay therapy in Romania

- Proiectie video de sand art

Taxa de participare: 150 RON

Organizatori :

- Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei

- Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret


Pentru detalii si inscrieri aici

www.roapp.ro

 

 

Emotiile noastre, prieteni sau dusmani?

Ce ziceti? Care este parerea voastra, emotiile sunt prietenii sau dusmanii nostri?

Cum ne afecteaza viata emotiile necontrolate si ce ar trebui sa facem sa nu ne mai lasam duse de valul emotiilor negative?

Pe 16 mai va invit la workshop. Vom descoperi cum ne manipuleaza viata emotiile noastre. Si bineinteles vom gasi solutia sa devenim stapane pe noi. Vom face impreuna tehnici pentru dezvoltarea inteligentei emotionale si vom acorda primul ajutor...in crizele de gelozie.

Din cuprinsul cursului

- Esti asertiva sau agresiva?

- 7 pasi pentru a-ti controla furia

- Cum sa scapam de toxicitatea emotiilor negative

- Gelozia – primul ajutor in caz de criza

- Inteligenta emotionala – cheia succesului


Ai ezitat vreodata înainte sa faci lucruri importante?

Ai devenit vreodata agitata înainte sa expui o prezentare, sa faci o vânzare, sa-ti prezinti ideile sau sa ceri ceea ce-ti doresti?

Ai fãcut vreodatã o greseala si te-ai simtit atât de rau încât ai devenit din ce în ce mai deprimata?

Dacã ai raspuns cu da la mai mult de una din aceste întrebari, te vei simti cu adevarat bine exersand cea mai tare Tehnica Emotionala de Prim-Ajutor: Procesul Puterii.

Pentru ca Procesul Puterii, este cea mai puternica tehnica de a-ti transforma supãrarea si autocritica în motivatie si putere personalã.

Daca doriti sa participati la aceasta intalnire va rog sa-mi trimiteti cat mai repede un email de inscriere. Inscriere si detalii – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau http://relatiifericite.blogspot.com

 

 

Curs remedii Florale Bach

CLINICA AQUAMARIN va invita la Cursul "Remedii florale Bach", nivelul 1.

Participand la nivelul 1 aveti posibilitatea sa va formati o baza solida de cunostinte in domeniul terapiei Bach si sa intelegeti mai multe aspecte ale propriei personalitati.

Data: 16-17 mai 2009.

Durata cursului: 2 zile intensiv (intre orele 09.30-17.30) .

Lectorul cursului: Claudia Cabat, International Registered Practitioner, primul specialist roman acreditat de catre Dr. Edward Bach Foundation si autoarea cartii "Remedii florale. O medicina a sufletului". Din ianuarie 2003 practician in terapia florala Bach, acreditat de catre fundatia "Dr. Edward Bach" din Marea Britanie, iar din februarie 2007, Bach Trainer.

De 5 ani lucreaza in cadrul Clinicii Aquamarin, ca specialist in terapia florala Bach.

Certificare: acest curs face parte din Bach International Education Programme si este aprobat de catre Fundatia Dr. Edward Bach din Marea Britanie. Prin intermediul NelsonBach a fost posibila organizarea primului nivel din acest curs, la aceleasi standarde, in 24 de tari din lume printre care si in Romania. Cursul se finalizeaza cu un certificat aprobat de catre Bach Centre care este acelasi oriunde in lume. In total sunt 3 nivele de pregatire.

Taxa de participare: 470 lei.

Loc de desfasurare: sediul clinicii Aquamarin, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, Bucuresti (zona Piata Alba Iulia).

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile.

Detalii aici

Informatii:

contact@aquamarin. ro

Tel: 021 3265290, 0724 222 522, 0745 633 474.

 

 

Training introductiv  “Testul Aperceptiei pentru Copii (TAC)”

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 15 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 10 de ore, din care 8 ore de curs care se vor desfasura pe parcursul unei zile si 2 ore examen.

Perioada de desfasurare: 3 mai 2009.

Locatia: Bucuresti

Continutul modulelor: Istoric si consideratii teoretice, Specificul lucrului cu copiii; forme paralele, Administrare si descrierea planselor formei cu animale, Cotare, scorare.

Examenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din aplicarea testului pe un subiect incluzand de asemenea realizarea interviului si interpretarea protocolului.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise, precum si un powerpoint care sintetiteaza continutul cursului.

Pret training: 110 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator:  Psiholog Clinician Principal Prof. Univ. Dr. Mihaela Minulescu

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 


Formare in Coaching Integrativ

Centrul European de Coaching si Mentoring Integrativ, organizeaza la Iasi formare in

Coaching si Mentoring Integrativ

Data inceperii primului modul: 06-09 Mai 2009

Jerome CHIDHAROM - coach, trainer, psihoterapeut, formator-supervizor in cadrul Scolii Europene de Psihoterapie Socio si Somato-Analitica. A urmat formari in analiza tranzactionala, programare neuro-lingvistica (NLP), hipnoza ericksoniana, metoda Herrmann, dinamica mentala - metoda Godefroy. Senior-trainer in procese de comunicare manageriala, in sisteme manageriale pe echipe, specializare la Institutul Hudson in modele formative a dezvoltarii adultului, diplomat al Institutului de Formare Comerciala Permanenta, formator in cadrul EFQM  (Fundatia Europeana a Calitatii Managementului).

Programul de formare in Coaching si Mentoring Integrativ cu o durată de 2 ani, se desfasoara pe parcursul a 7 module de cate 4 zile (o intalnire la 3 luni), cu un numar total de 196 ore si contine:

Modele de coaching

Coaching-ul individual – formarea unei inalte imagini de sine, coaching-ul unei echipe, rolul coach-ului in fiecare stadiu de dezvoltare al echipei, acompaniamentul mentorului si echipa sa, managementul timpului si a stresului, dezvoltarea competentelor coordonatorului TMS.

Subiectul asupra unei situatii

Identificarea modului de preceptie si tipul de comportament al unei persoane intr-o anumita situatie, analiza presiunii si a tensiunii situatiei, evaluarea mijloacelor si resurselor actuale ale unei persoane vis-a-vis de obiectivul propus, crearea unei strategii de actiune pentru realizarea obiectivului cat si sistematizarea acesteia, modelul procesului Com.

Modelul Hudson - ciclul reinventarii de sine

Veti invata sa va clarificati viziunea si veti avea harti si modele noi care sa va ghideze pe tot parcursul vietii adulte, veti intra in posesia unor chei utile care va vor permite sa gestionati schimbarea, intelegerea de-ce-ului situatiei actuale si cum putem sa evoluam pozitiv.

Gesturile si emotiile

Dezvoltarea unui ansamblu de abilitati care sa permita sa identificam propriile emotii si pe ale altora,

exprimarea corecta si intelegerea propriilor emotii si pe ale celorlalti, gestionarea si adaptarea la emotiile altora, utilizarea propriilor emotii pentru a gandi si a actiona: o comunicare buna, luarea de decizii bune, motivarea si automotivarea, creativitatea, planificarea si orientarea alegerilor, intretinerea de bune relatii interpersonale, limbajul corpului si socio-analiza permit intelegerea blocajelor emotionale si cum putem sa ne eliberam energiile pentru a le putea canaliza in scopul viziunii.

Public tinta: psihologi, psihiatri, consilieri si psihoterapeuti, practicieni NLP si analiza tranzactionala, manageri aflati la orice nivel ierarhic, persoane care doresc sa fie coachi in cadrul organizatiilor.

Varsta minima de participare este de 30 ani.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, ne puteti contacta:

Psiholog Cristian Grigore

Tel: 0723.674.263

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

*Acest curs nu este acreditat la colegiul psihologilor, nu constituie o formare de baza in psihoterapie acreditata si nici nu se primesc credite de formare continua.


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Psihodiagnostic şi evaluare clinică; aplicaţii la copii, adulţi şi vârsta a treia

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania,

Prof. “Aaron T. Beck” univ. dr. Daniel DAVID,

organizeaza urmatoarele cursuri:


Psihodiagnostic şi evaluare clinică; aplicaţii la copii, adulţi şi vârsta a treia

Arad, 8-10 mai 2009

Se prezintă într-o manieră pragmatică demersul evaluării clinice şi principalele instrumente folosite, care să ofere un sistem de practică psihologică validată ştiinţific în ceea ce priveşte psihodiagnosticul şi evaluarea clinică, adică evaluarea cu relevanţă pentru mecanisme psihologice implicate în sănătate şi boală; aplicaţiile în domeniile non-clinice (ex. educaţional, muncii-organizaţional, judiciar, apărare şi securitate naţională etc.) sunt descrise în limitele de competenţă ale acestor profesionişti. Aceste cursuri/workshop-uri oferă şi prerechizitele necesare pentru achiziţionarea din partea celor interesaţi a Platformei de Evaluare Clinică formată din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID), pentru copii şi adulţi, şi (2) Sistemul de Evaluare Clinică .


Relaţie psihoterapeutică . Fundamente

Data exacta se va stabili ulterior

Se prezintă într-o manieră pragmatică aspecte ce ţin de anatomia actului psihoterapeutic, cu precădere relaţia psihoterapeutică. Activităţile se vor concentra asupra analizei şi optimizării factorilor validaţi ştiinţific care caracterizează relaţia terapeutică cognitiv-comportamentală: (1) empatie; (2) acceptare necondiţionată a pacientului; (3) congruenţă şi (4) colaborare

Examinarea cunoştinţelor cursanţilor: Evaluarea va viza cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice dobândite în cadrul cursului. Evaluarea se realizează printr-un examen scris la finalul cursului.

Forma şi durata cursului: cursul se derulează vineri, sâmbătă şi duminică, pe parcursul a 20 de ore.

Actul de studii eliberat cursantului: certificat de abolvire a cursului, creditat de Colegiul Psihologilor din România cu 15 credite, pentru psihologii cu atestat de liberă practică sau adeverinţă de participare pentru cursanţii care nu au atestat de liberă practică.

Taxa de participare: 500 RON

Persoane de contact

Alin David

Tel: 0747258863

Emal: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Manasra Mahmud

Tel: 0745313443

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

NLP Practitioner la Bucuresti din 8-10 mai!

NLP EXPLORER organizeaza un nou curs deschis:

NLP PRACTITIONER

La BUCURESTI

7 MODULE DE CATE 3 ZILE, INCEPAND CU 8-10 MAI 2009

In conformitate cu programa cursului NLP Practitioner al ITANLP, fondata si condusa de John Grinder, Michael Carroll si Carmen Bostic St. Clair.

- Te intereseaza performanta ta/echipei?

- Vrei sa depasesti starile negative si blocajele?

- Cauti cai de a-ti optimiza comunicarea cu cei din jur si increderea in tine?

- Echilibrul in viata ta ti se pare greu de atins si vrei sa ti-l regasesti?

- Cauti noi modalitati de a-ti asigura succesul si de a evita esecul?

Toate acestea le activezi la cursul NLP Practitioner organizat de NLP Explorer la Bucuresti !

Acest curs de Programare Neuro Lingvistica este o experienta interactiva, cu aplicabilitate practica, deosebita datorita experientei trainerilor si elementelor de ultima ora din Programarea Neuro-Lingvistica, prin care ti se ofera posibilitatea de a te deschide spre noi orizonturi atat la nivel personal cat si profesional.

CE INSEAMNA NLP?

NLP se bazeaza pe Modelarea Umana studierea oamenilor de mare succes din diverse domenii, definirea si extragerea strategiilor de succes, a tiparelor gandirii, comportamentului si limbajului acestora si implementarea acestor strategii in propria ta viata, personala si profesionala.

Poti aplica ceea ce inveti in consultanta, coaching, psihoterapie, training, viata personala, vanzari, business, media & advertising, management, marketing, resurse umane.

Pentru mai multe informatii intra pe www.nlpexplorer.eu !

DE CE STANDARDE INTERNATIONALE?

ITANLP, International Trainers Academy of Neuro-Linguistic Programming, este o institutie de avangarda in domeniu, deschizatoare de drumuri, cu cele mai calitative si eficiente programe educationale de NLP.

Participarea si alaturarea la aceasta comunitate asigura trainerilor si cursantilor NLP Explorer cele mai inalte standarde de invatare a abilitatilor NLP existente in prezent.

Cursurile noastre sunt sustinute in conformitate cu standardele internationale ale ITANLP, condusa de John Grinder (co-creatorul NLP), Michael Carroll si Carmen Bostic St. Clair.

PROGRAMA CURSULUI NLP PRACTITIONER de la NLP Explorer acopera atat Codul Clasic NLP, dezvoltat de John Grinder si Richard Bandler de-a lungul parteneriatului lor din anii `80, cat si New Code NLP, o dezvoltare ulterioara realizata de John Grinder, Judith DeLozier si Carmen Bostic St Clair. Acest Nou Cod NLP are in structura lui procese concrete, sigure, puternice si usor de aplicat pentru schimbarea si evolutia personala si profesionala (detalii pe www.nlpexplorer.eu ).

TRAINERI

Tiberiu Felber si Madalina Dinica sunt formati personal cu John Grinder, Michael Carroll si Carmen Bostic St Clair si au la activ ani de experienta in programe de dezvoltare personala si profesionala (detalii pe www.nlpexplorer. eu).

DURATA SI LOCUL DE DESFASURARE

- 7 module, o intalnire pe luna: vineri, sambata, duminica, in fiecare zi intre 9.30-17.30;

- Bucuresti, sala Europa;

Primul modul: 8-10 mai 2009. Rezervarea locurilor a inceput!

INVESTITIA

Costul cursului este de 1150 EUR.

Variantele de achitare:

I. 955 euro achitati integral la primul modul (economisesti 155 euro);

II. 1150 euro achitati in 6 rate (informatii pe www.nlpexplorer. eu)

DIPLOMA

La absolvirea celor 7 Module NLP Practitioner se elibereaza o diploma recunoscuta international ITANLP.

MODALITATEA DE INSCRIERE

Pentru a-ti rezerva din timp locul, este nevoie sa completezi un formular de înscriere pe care il obtii de la adresele de mai jos si sa achiti un avans de 120 EUR, care se scade din costul total al cursului.

INFORMATII SI INSCRIERI:

Madalina Dinica 0745.50.50.50 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Alexandra Petrof 0726.76.13.16 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.nlpexplorer.eu Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Cursuri postuniversitare, Universitatea Babes-Bolyai

Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie, Universitatea Babes-Bolyai anunta o noua sesiune de inscrieri la cursurile postuniversitare pentru acest semestru.

- Terapia si activitatile asistate de animale in dezvoltarea psihosociala umana

Taxa de şcolarizare: 250 RON

Înscrierile au loc în perioada 20.03 - 05.05.2009


- Factori psihologici implicaţi în performanţa în afaceri

Taxa de şcolarizare: 250 RON

Înscrierile au loc în perioada 25.03 - 25.04.2009

Pentru mai multe detalii vedeti aici


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Formare autism

Societatea Civilă Profesională de Psihologie „Perşa Alina & Secan Călin”

Asociaţia de Psihologia Copilului şi a Adolescentului din România

Organizează în perioada 07-08 mai 2009, la Satu Mare, Cursuri de Formare Continuă

Ziua I: Modalităţi de evaluare şi diagnostic în tulburarea de spectru autist la copii si adolescenţi

Tematică:

- Tulburarea de spectru autist: aspecte epidemiologice

- Modele explicative ale tulburării

- Probe de diagnostic al deficitelor socio-cognitive din autism

- Importanţa diagnosticului timpuriu în tulburarea de spectru autist

- Comunicarea rezultatelor diagnosticului către părinţi

- Relaţia evaluare-intervenţie şi stabilirea obiectivelor în intervenţie

Ziua II: Intervenţii validate ştiinţific în dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale la copiii şi adolescenţii cu tulburare de spectru autist

Tematică:

- Dezvoltarea abilităilor socio-emoţionale prin tehnici specifice de ameliorare a deficitelor socio-cognitive din autism: intervenţii individuale, de grup şi educaţionale

- Dezvoltarea abiltăţilor de comunicare

- Includerea intervenţiei în rutina zilnică a copilului

- Integrarea copilului cu ASD în colectivul clasei/grupei: educarea privind ASD şi prevenirea stigmatizării şi marginalizării copiilor

- Îmbunătăţirea performanţelor şcolare

- Adaptarea curriculei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD

- Adaptarea mediului clasei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD

Coordonator de curs şi supervizare ştinţifică:

- Prof.univ.dr. Mircea MICLEA

- Conf. univ. dr. Oana BENGA

Seminariile aplicative vor fi susţinute de:

Psih. clinician Adina Botiş MATANIE - este unul din fondatorii Asociaţiei de psihologie a copilului şi adolescentului din Romania APCAR unde lucreză ca şi psiholog în forma de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Principalele activitaţi pe care le desfăşoara se referă la servicii de psihoterapie, training şi elaborare de materiale de specialitate în domeniul sănătăţii mentale a copilului, adolescentului şi familiei.

Formarea este în curs de acreditare la COPSI.

Taxa de participare: 200 RON/ZI

Informaţii suplimentare:

Psih. Gyorgy GASPAR – 0740.362.681;

Psih. Călin SECAN – 0745.889.044.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Tehnici de lucru in psihologia muncii si organizationala - Constanta

9 – 10 Mai, Constanţa

Colegiul Psihologilor acordă 10 credite

Cursul este recunoscut de Comisia de Psihologia Muncii si Organizaţională

Fiecare dintre noi a dobandit in mediul academic o serie de cunostinte teoretice fundamentale. Cu toate acestea, atunci cand ne-am aflat in situatii de examinare psihologica sau in activitati specifice resurselor umane ne-am pus adesea intrebarea « Cum sa fac eu, in mod concret ? ».

Cursul « Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala » ofera solutii practice in directii precum : examinarea psihologica ca parte integranta in examenul de medicina a muncii, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica:

1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;

2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;

3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;

4. Examenul psihologic parte integranta a contractului de medicina muncii;

5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);

6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;

7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;

8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician

Formatori:

1. Conf. univ. dr. Sava Florin Alin (Sef catedra Psihologie Universitatea de Vest Timisoara (psiholog principal),

2. Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/psiholog ia muncii si organizationala)

3. Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/psiholog ia muncii si organizationala) .

PS: Durata cursului este de 20 ore (sambata, duminică) iar data desfasurarii va fi pe 9 – 10 mai 2009. Cursantii vor primi: mapa cu materiale, instrumente de lucru, diploma semnata COPSI cu 10 credite (creditele sunt necesare ptr obtinerea atestatului de libera practica sau ptr schimbarea treptei profesionale).

Costul unui curs este de 460 lei cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere va fi de 200 lei si a doua rata de 260 lei care se va achita cel tarziu în prima zi a cursului.

Cursul se adreseaza studentilor, psihologilor cu drept de libera practica sau fara precum si altor persoane interesate.

Relatii la telefon 0721.450.225;

Locatie: CONSTANTA

Nr. Locuri: 35

Credite: 10

PS. Numarul de locuri este limitat! MAXIM 35 DE PERSOANE!

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Dans Terapie

Brasov 8-10.05.2008

Vă invităm la aceasta călatorie fascinantă şi inedită în Lumea Muzicii si Dansului, o sărbatoare a spontaneităţii, creativităţii şi exuberanţei. O unificare corp- minte-spirit pe sunete şi mişcări.

Călătoria de 24 ore, reprezentând modulul 1 (începători) va avea loc in perioada: 8 – 10 mai 2009

Biletul de transport poate fi procurat de la sediul FILIA Braşov: str. Avram Iancu nr. 48 A, sc.A, ap.7.

Locurile sunt limitate, de aceea va rog să vă inscrieţi din timp.

Organizarea grupului:

Total 24 de ore, dipuse pe trei zile astfel: vineri 6 ore (începând de la ora 16.00), sâmbătă 10 ore, duminică 8 ore.

Trainerii sunt psihoterapeuţi cu experienţă atestaţi de Colegiul Psihologilor din România: Florin Vancea şi Valeria Sfaroiu

Metoda folosită: Terapia Experienţială a Unificării.

Informaţii şi înscrieri la:

- Lector univ. drd. Florin Vancea psihoterapeut specialist experienţialist.

Tel: 0721.488.264

- Valeria Sfaroiu , psihoterapeut specialist experienţialist:

Tel: 0721.420.713

Mai multe detalii aici

 

 

Cinci ritmuri de dans, o experienta unica de autocunoastere

*Acest workshop nu este acreditat la Colegiul Psiholoiglor si nu se acorda credite de formare continua pentru psihologii participanti.

Workshop: Cinci ritmuri de dans, o experienta unica de autocunoastere

Luni, 27 aprilie 2009, Deborah Bacon-Dilts va va invata cum sa folositi „Dansul celor Cinci Ritmuri ale Gabriellei Roth” pentru a gasi raspunsuri la aceste intrebari de genul „Cum ne putem realiza pe deplin potentialul?”, „Cum putem fi mereu inspirati si conectati mai profund la creativitatea noastra?”, „Cum putem sa fim mai plini de viata - aici si acum?”. Participantii la workshopul organizat de Competent Consulting la Crowne Plaza Hotel din Bucuresti, vor avea ocazia sa fie direct indrumati de una dintre primele eleve ale Gabriellei Roth si ale lui Richard Moss. In felul acesta, invatati temeinic o practica corporala, bazata pe miscari ritmice, ce s-a dovedit a fi un puternic catalizator al eliberarii corpului, emotiilor, mintii si imaginatiei. Mai multe detalii pe www.succesulmeu.ro

Beneficiile workshopului:

- reconectarea la intelepciunea corpului si la intuitie,

- recentrarea pe propriile trairi,

- cresterea gradului de constientizare a mediului inconjurator,

- sporirea capacitatii de adaptare la schimbari,

- renuntarea mai usoara la ce nu poate fi realizat,

- reconectarea la ceilalti si cultivarea empatiei,

- descoperirea de noi dimensiuni ale trairii si fiintei noastre.

Cel mai mult profita de beneficiile workshopului:

- persoanele care si-au pierdut contactul cu propriul corp, ce nu mai simt entuziasm si fericire atunci cand se misca,

- persoanele care si-ar dori sa danseze, dar se rusineaza si nu cred ca in fiecare om exista un dansator care de-abia asteapta sa i se permita sa se exprime in propria maniera,

- dansatorii si actorii profesionisti, ce pot astfel sa-si coreleze mai bine performantele artistice cu viata cotidiana.

In majoritatea situatiilor cu care ne confruntam, este foarte dificil sa fim acceptati neconditionat, normele sociale impunand cel mai adesea purtarea unor masti care sa ascunda ceea ce este considerat nepotrivit in acel context. Deborah are un dar deosebit de a crea un cadru extrem de placut si securizat, in care mastile nu numai ca nu sunt necesare, ci cad de la sine! in felul acesta, faciliteaza redescoperirea celor cinci calitati esentiale, ce se afla deja in fiecare om. Lucrul cu cele 5 ritmuri permite exprimarea si armonizarea acestor parti aparent „opuse”, oferind modalitati de reintegrare a lor in viata cotidiana. Este un proces de transformare la un nivel extrem de profund, ce restabileste echilibrul intern si genereaza un respect profund si acceptare pentru tot ceea ce suntem si cuprinde viata noastra.

Workshopul este profund experiential, astfel incat descrierea sa in cuvinte este dificila si incompleta. Dar una dintre cele mai frecvente descoperiri ale participantilor este tocmai faptul ca viata este multi-dimensionala, plina de contradictii si tensiuni ce nu pot fi depasite prin explicatii logice, ci prin experienta unificarii lor la un nivel mai inalt de traire si constientizare.

Gurdjieff preda o tehnica extrem de asemanatoare, dar pentru a ajunge la initierea in frumusetea si simplitatea celor cinci ritmuri era nevoie de ani si ani de studiu acerb, de auto-observare si auto-control nemilos. Gabrielle Roth si Deborah Bacon-Dilts au recreat aceasta initiere intr-o maniera ce poate fi acceptata si practicata de oricine. Nici macar nu trebuie sa puteti dansa - simpla miscare a unei parti din corp este suficienta pentru a produce efectele transformatoare. Convingeti-va urmarind prezentarile video postate pe www.succesulmeu.ro.

Cele cinci ritmuri sunt o harta a modului in care lucrurile se misca si transforma in mod natural. Ele sunt de natura fractalica, similare cu modul in care valurile se sparg de malul marii, orgasmul se revarsa in corpul nostru, decurge nasterea si se deruleaza dezvoltarea fiintei umane. Cele cinci ritmuri sunt armonizate cu modul in care emotiile curg prin fiinta noastra, precum si cu procesul insusi de Creatie.

Puteti avea experienta directa a efectelor transformationale profunde si puternice ale acestei practici corporale inscriindu-va chiar acum la acest workshop unic, facilitat de o persoana cu calitati unice de dansatoare, coach si initiat.

Detalii si Relatii

Tel: 688.75.48

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.competent.ro , www.succesulmeu.ro

Persoana contact:

Mariana Bichis , Tel: 0788.294.801, 0726.801.881


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Cursuri de Formare Continua Pentru Psihologi

Prof. Aaron T.Beck univ. dr. psiholog Daniel David, Presedintele Asociatiei Romane de

Psihoterapii Cognitiv-comportamentale, organizeaza in cadrul CLINICII AQUAMARIN din Bucuresti,

Bd. Decebal nr.6, sector 3  (zona Piata Alba-Iulia), urmatoarele cursuri acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania in regim de formare continua:

1. Diagnostic si evaluare clinica: 23 - 25 ianuarie 2009

Detalii aici

2. Interventii cognitiv-comportamentale: 6 - 8 martie 2009

Detalii aici

3. Interventii cognitiv-comportamentale24 - 26 aprilie 2009

Detalii aici

NOU: REDUCERE 10% pentru studenti si masteranzi.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda psihologilor cu drept de libera practica 15 credite pentru fiecare curs.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Taxa : 600 lei.

Programul este urmatorul:

Vineri:     16-20

Sambata:   9-19

Duminica: 9-14

Inscrieri si informatii la: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.aquamarin.ro

 

 

Workshop de psihosomatica la Bucuresti

Bolile de piele si psihologia

Bucuresti, 24-26 aprilie 2009

Workshop de psihosomatica si psihoterapie. Integrarea minte-corp

Pare surprinzator sa ne gandim ca bolile de piele pot fi tratate prin psihoterapie. Te-ai gandit vreodata ca negii (veruca vulgaris) se trateaza psihoterapeutic? Sau ca alergiile care apar pe piele au o componenta psihologica importanta? Inutil de spus acest lucru persoanelor care sufera de herpes. Atunci cand exista perioade de stres in viata lor, apare si herpesul.

Tematica: boli dermatologice cu componenta psihosomatica, tehnici si metode in tratamentul bolilor dermatologice, tehnici de relaxare si reducere a stresului, imageria ghidata, consilierea in tratamentul bolilor dermatologice, tehnici de reducere a durerii si pruritului.

Conducatori de workshop: dr. Oana Maria Popescu, psih. Cosmina Pacurar

Informatii suplimentare:

Tel. 0730.591.771, 0770.458.325, 0723.414.644

e-mail: cabinet@psihoterapi a.eu sau dr.oana.maria.popescu@gmail. Com

 

 

Curs Eneagrama

* Nu este un workshop oficial acreditat de Colegiul Psihologilor, nu se obtin credite de formare continua

Atinge-ti potentialul maxim cu ajutorul Eneagramei

11 aprilie 2009 - Workshop de Eneagrama

- Cauti un instrument eficient sa intelegi comportamentul celor din jur?

- Vrei sa vorbesti aceeasi limba cu clientii si colegii tai?

- Iti doresti sa termini la timp proiectul pe care l-ai primit? Foloseste Eneagrama ca sa-ti alegi echipa potrivita.

- Vrei sa-ti imbunatatesti relatia? E perfect, vei intelege in sfarsit ce conteaza cel mai mult pentru celalalt!

Eneagrama este in prezent unul dintre cele mai moderne instrumente practice de autocunoastere, de dezvoltare si transformare personala. Este folosita in companii celebre ca Adobe Corporation, Microsoft, The DuPont Company, General Motors, Hewlett Packard, Toyota, Procter & Gamble, Young & Rubicam, etc

Este un sistem coerent ce descrie noua tipuri de personalitate si noua niveluri de dezvoltare ale constiintei fiind in acelasi timp o punte intre psihologie si spiritualitate.

Cu ajutorul Eneagramei vom reusi:

- Sa ne identificam potentialul maxim si resursele interioare caracteristice tipului nostru de personalitate

- Sa ne cunoastem propriul set de valori care ne ghideaza existenta

- Sa identificam mecanismele automate prin care ii permitem personalitatii sa actioneze in locul nostru

- Sa ne automotivam pentru a ne atinge obiectivele

- Sa ne imbunatatim comunicarea si relatiile profesionale si cu cei dragi

- Sa ne dezvoltam inteligenta emotionala

Prin intermediul Eneagramei vom avea acces la subconstientul nostru. Ne vom intelege necesitatile interioare, motivatiile inconstiente si recompensele pe care le asteptam. Vom afla unde ne situam acum in raport cu potentialul nostru maxim si cum putem sa il dezvoltam.

Participand la acest curs veti invata:

- Ce tipologie sunteti – vom aplica testele TAS, QUEST

- Notiuni generale despre fiecare tip de personalitate – calitati, defecte, motivatiile fiecarui tip, dorintele de baza, frica de baza, cliseele comportamentale folosite la job si in relatii

- La ce nivel de dezvoltare sunteti in prezent fata de potentialul vostru maxim

- Care sunt principalele calitati pe care e important sa le dezvoltati pentru a creste si a evolua

- Modelul inteligentei emotionale Salovey- Mayer

Eneagrama este un instrument eficient in dezvoltarea inteligentei emotionale, atat prin procesul de autocunoastere care apare si care reprezinta baza dezvoltarii IE, cat si prin insight-urile majore datorate tehnicilor simple folosite.

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati de dezvoltarea personala si spirituala.

Data: 11 aprilie 2009, orele 10.00 – 18.00

Locatia: Bucuresti, str Stirbei Voda nr 29 A ( zona sala Palatului)

Investitia: 120 RON ( TVA inclus). Studentii au reducere 30%

Workshopul este sustinut de Dr.Gabriela Marin, Professional Member of International Enneagram Association, psihoterapeut cu formare in psihoterapii cognitiv-comportamentale, terapii scurte bazate pe resurse si solutii si hipnoza ericksoniana.

Inscriere si detalii :

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel 0743.351.579

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Curs autism Ploiesti

* Nu a fost acreditat la Colegiul Psihologilor.

In luna aprilie va incepe in Ploiesti cursul romano-olandez "Autismul si Sindromul Down - tehnici moderne de interventie".

Cursurile sunt desfasurate sub egida si in cadrul Scolii Speciale nr. 2 Ploiesti, str.Ghe. Grigore Cantacuzino nr. 328 si vor fi sustinute de dl. Tudor Mitasov .

- durata - 9 luni;

- frecventa - doua zile consecutiv / luna, in week-end; 5 ore / sambata, 5 ore / duminica;

- orele de desfasurare: 9-14.

- taxa : 90 lei / luna

- in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video;

- scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist;

- tehnicile prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps, Give me five)

- parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia,

- metode psihoterapeutice de interventie TEACCH, Small Steps, Preterapia, ABA,

- demonstratii practice cu copii cu autism,

- pot participa la curs psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism,

- toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana,

- cursul este teoretico-practic,

- gr tinta: psihologi, studenti psihologie, psiho-pedagogi, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul);

- obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia;

Tematicile cursului:

- dezvoltarea capacitatii de comunicare;

- comunicarea totala;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat;

- crearea identitatii si structurarea spatiului de viata;

- dezvoltarea independentei;

- dezvoltarea capacitatii de integrare sociala;

- dezvoltarea capacitatii cognitive;

- ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant;

- perioada adolescentei;

- tehnici de control a sexualitatii;

- metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger.

- principii pedagogice;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- activitati fizice;

- colaborarea dintre parinti si institutiile de asistentã;

- diagnostic diferential;

- instrumente de diagnostic si evaluare;

- etiologie;

- semne observate la persoanele de ingrijire intr-o institutie ce prezinta riscul de a oferi ingrijire neadecvata;

- semne si simptome observate la persoanele de ingrijire cu risc de a realiza un program neadecvat - nestimulativ;

- nisa de habitat cu risc de a exista ingrijire inadecvata;

- realizarea programelor prin pictograme;

- prognostic;

In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate in care sunt descrise metode practice de interventie scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.

Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri : 0731.663.183


Sursa: Reteaua APR

 

 

Formare in Psihoterapie Pozitiva - Cluj

Asociatia de Psihoterapie Pozitivă, membră a Federaţiei Europene a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă (EFCPP) (acreditate de EAP), membră a Federaţiei Române de Psihoterapie (FRP), acreditata CPR ca furnizor de formare profesionala continua

Curs de formare în Psihoterapia Pozitivă

Iniţierea unui nou grup de formare în Psihoterapia Pozitivă la Cluj in aprilie 2009!

La curs se pot înscrie absolvenţi ai facultatilor de Psihologie, precum şi absolvenţi ai uneia dintre urmatoarele facultaţi: asistenţa socială, medicină, pedagogie, sociologie, filozofie, cu condiţia efectuării cursurilor prerechizite de: diagnostic şi evaluare clinica, psihologie clinică şi medicală, consiliere şi psihoterapie, psihiatrie şi psihopatologie, psihologia dezvoltarii – conform reglementarilor CPR (www.copsi.ro).

Formarea durează 5 ani (anul I = curs de bază, anul II, III, IV = cursuri avansate, anul V = supervizare). La finalul anului IV se organizează un examen de tip colocviu (psihiatrie şi studii de caz).

La final se obţine diploma recunoscută de Federaţia Română de Psihoterapie (FRP), de Federaţia Europeană a Centrelor de Psihoterapie Pozitivă, Wiesbaden, Germania (EFCPP), de Asociatia Europeana de Psihoterapie (EAP) si de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR).

Se lucrează 24 ore pe weekend (vineri după-masă, sâmbătă, duminică), cu întâlniri de 1 weekend la 6 luni (primul an) şi 1 weekend la 2 luni (anii II – V). Taxa de participare este de 3,5 euro/ora/persoana (taxa minima impusa de CPR pentru formarea profesionala)

Termen limita de inscriere: 31.03.2009 la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Formator: Gabriela HUM (psihoterapeut, formator specializat in Psihoterapie Pozitiva) – 0744.623.236 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Cursuri OMNIMIND

* Aceasta formare nu a fost avizata la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua pentru psihologii clinicienti participanti.


Asociatia OMNIMIND anunta inceperea inscrierilor la cursul pentru Dezvoltare Personala "Self Leadeship". Scopul Asociatiei Omnimind este dezvoltarea potentialului uman www.omnimind.ro

Locul desfasurarii – Bucuresti, Sediul Omnimind,

Participarea la acest program implica trairea de experiente personale profunde, prin care:
- Ai ocazia sa identifici si clarifici directiile de orientare si rolurile personale,
- Vei invata sa iti gestionezi limitele dintre tine si ceilalti,
- Iti vei descoperi acele convingeri care sa sustina rolurile pe care vrei sa le ai in viata ta si a celorlalti,
- Vei experiementa cu success comunicarea eficienta cu tine si cu cei din jur,
- Vei invata sa eviti capcanele si limitarile impuse de mediu.

Toate acestea si multe altele, pe parcursul a 4 module: Modul 1 "Self Management", Modul 2 "EU si Lumea", Modul 3 " Comunicare eficienta", Modul 4 " Integrare  sistemica".

Programul se desfasoara pe parcursul a 4 sesiuni de weekend, Sambata si Duminica, optiunile de inscriere fiind:
Primul modul : 14 – 15 Martie, sau Primul Modul: 11 – 12 Aprilie.

Cursul se adreseaza – oricarei Persoane interesate de succesul si evolutia personala, Managerilor, Trainerilor si celor care prin profesia lor sunt in contact direct cu publicul!

Facilitatorii acestui curs sunt:
Demi Carmen – Psiholog, Trainer, Consultant HR si PM, Master Coach NLP, cu  o experienta bogata in utilizarea tehinicilor si principiilor Programarii Neuro-Lingvistice,
Dan Adrian Ivanov – Psiholog, Psihoterapeut AT in supervizare, Master Coach NLP, cu o experienta bogata in Management.

Conditii de participare – inscrierile se pot face prin completarea formularului de pe site-ul www.omnimind.ro sau direct la sediul asociatiei: Str. Drumul Sarii Nr.1, Ap.4, Sector 6, Bucuresti.

Mai multe informatii la : Tel – 021.4114499, sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

OMNIMIND
Tel/Fax:0040214114499
Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Web: www.omnimind.ro
Bucuresti, Drumul Sarii, Nr.1, S.6


Sursa: Reteaua de Stiri APRCursuri de pregatire profesionala continua in Psihoterapie Adleriana, formator Ramona Covrig

Formator Ramona Covrig impreuna cu Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita sa participati la cursurile de pregatire profesionala continua creditate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie si Comisia de Psihologie Educationala si Vocationala din cadrul COPSI au acordat 5 credite pentru formare continua pentru Cursul de Imbogatire a relatiei de cuplu, consiliere maritala si premaritala.

Comisia de Psihologie clinica si Psihoterapie din cadrul COPSI, a acordat 5 credite de formare profesionala continua pentru cursul de Psihosexualitate si Identitate sexuala din perspectiva scolii adleriene

Date:

7-8 Martie 2009 - Bucuresti – Cursul de Psihoterapie de Cuplu

20-21 Martie 2009 – Constanta - Cursul de Psihoterapie de Cuplu

27-28 Martie 2009 –Constanta - Cursul de Psihosexualitate si Identitate Sexuala

3-4 Aprilie 2009 - Satu Mare - Cursul de Psihoterapie de Cuplu

18-19 Aprilie 2009 – Bucuresti - Cursul de Psihosexualitate si Identitate Sexuala

24-25 Aprilie 2009 - Satu Mare - Cursul de Psihosexualitate si Identitate Sexuala

Pentru alte detalii vedeti fisierele atasate

- Program cursuri

- Cursuri Psihoterapie & Psihosexualitate

- Formular


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Anunt dezvoltare personala

Psihoterapeut formator-supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania  Aurora Frunzã, asist. univ. Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, organizeaza grupuri de dezvoltare personala sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala.

Grupuri: 12-14 persoane

Data: 11-12 aprilie 2009

Cursurile de formare se adreseaza absolventilor Masterului de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, masteranzilor, studentilor in psihologie si medicina, care doresc sa se formeze si sa practice psihoterapia cognitiv-comportamentala.

Inscrieri si relatii: 0722.622.501 , e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Training introductiv  “Testul de Aperceptie Tematica (TAT)"

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 15 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 10 de ore, din care 8 ore de curs care se vor desfasura pe parcursul unei zile si 2 ore examen.

Perioada de desfasurare: 12 aprilie 2009.

Locatia: Bucuresti

Continutul modulelor: Administrare si prezentarea imaginilor TAT, Interpretare(modalitati de analiza a raspunsurilor; cotare si scoarare; interpretarea scorurilor), utilizrea probei (fara sa se intre in interpretarile clinice care fac obiectul unei formari aprofundate).

Examenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din aplicarea testului pe un subiect incluzand de asemenea realizarea interviului si interpretarea protocolului.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise, precum si un powerpoint care sintetiteaza continutul cursului.

Pret training: 110 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator:  Psiholog Clinician Principal Prof. Univ. Dr. Mihaela Minulescu

 

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualizaCurs de formare profesionala continua CPI

D&D/Test Central va anunta urmatoarea sesiune de training pentru instrumentul psihometric CPI (California Psychological Inventory)  care va avea loc in perioada 06 – 09 aprilie 2009.

Training-ul pentru CPI cuprinde patru module (un modul/zi):

- Training CPI, modul 3 (Scalele structurale ale CPI)

- Training CPI, modul 2 (Modelul cuboid/trifactorial)

- Training CPI, modul 1 (Detectia & tratamentul invaliditatii)

- Training CPI, modul 4 (Interpretarea integrata & corelata)

Eliberarea diplomei de participare se face in urma absolvirii unui examen standardizat si a intrunirii barajului minim de 70 de puncte din 100, la aceasta examinare, la sfarsitul fiecarui modul. Pretul celor patru module este de 640 EUR, fara TVA. Plata se face pe baza de factura proforma care este necesar a fi achitata anterior perioadei training-ului.

Adresa la care vor se va desfasura training-ul este: Str. Frederic Chopin, nr. 16, sector 2, Bucuresti, incepand cu ora 10.00.

Pentru inscrieri la training, va rugam  sa ne contactati la numerele de telefon: 0212.304.599, 0212.305.150 sau la adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

Training introductiv “Desenul Persoanei”

Curs acreditat de catre Colegiul Psihologilor. Se acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Durata: 32 de ore, din care 16 ore de teorie care se vor desfasura pe parcursul unui weekend (8 ore/zi), 16 ore de practica  (care semnifica teme pentru acasa. Ex.: aplicarea testului de desen alaturi de un chestionar, de exeplu tendinte accentuate, pe un numar de 5 persoane de diferite varste, aplicarea grilei de indici predate la curs, realizarea fisei subiectului testat. Interpretarea corelativa se va realiza la a II-a intalnire).

Perioada de desfasurare: 4 - 5 aprilie 2009.

Locatia: Bucuresti

Continutul modulelor: Valenţe ale testului persoanei ca probă psihometrică de dezvoltare intelectuală şi ca probă proiectivă. Caracteristici psihometrice şi validitate. Imaginea corporală, conduita expresivă. Indici primari. Utilizarea testului. Descriere şi administrare. Interviul specific. Indici cuantificabili. Interpretare: analiza formală şi de conţinut. Indici de psihopatologie şi interpretări în registrul psihanalitic. Modalităţi de înregistrare a datelor şi de sumarizare a raportului final. Studii de caz.

Examenul are loc la o saptamana si presupune trimiterea online a lucrarilor efectuate si notarea acestora de catre trainer, diploma fiind  eliberata ulterior si trimisa fiecarui participant in parte. Examenul va consta din interpretarea integrala a unui caz.

Vor fi puse la dispozitie participantilor materiale scrise, precum si un powerpoint care sintetiteaza continutul cursului.

Pret training: 220 euro, fara TVA. Plata se va efectua in lei, la cursul BNR din data emiterii facturii proforme. Plata este necesar a fi efectuata anterior participarii la curs.

Formator:  Psiholog Clinician Principal Prof. Univ. Dr. Mihaela Minulescu

 

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 
Psihologie