PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 40 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2009 Cursuri & Workshopuri (3)

 

 

 

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2009 (3)

 


Workshop-uri de Psihosexologie si Psihoterapie

Clinica Aquamarin organizeaza o serie de trei workshop-uri de psihosexologie si psihoterapie:

9-11 octombrie 2009 – Fantexia sexuala si motivatia sexuala

13-15 noiembrie 2009 – Imaginea corporala, stima de sine si compatibilitatea partenerilor

4-6 decembrie 2009 – Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala

Conducatori de workshop: dr. Oana Maria Popescu, psih. Cosmina Pacurar

Participanti:

Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

La sfarsitul workshop-ului, participantii vor primi diploma de participare.

Locatia: sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr. 6, sector 3.

Informatii si inscrieri: contact@aquamarin. ro

www.aquamarin. ro

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

 


Workshop “Psihanaliza maternităţii şi a paternităţii”

Fundatia Generaţia - Centrul de Formare în Psihoterapia și Psihanaliza Copilului şi Adolescentului are placereea de a va anunta work-shop-ul coordonat de dr. psih. psihanalist Daniela Luca in data de 12 decembrie (orele 12.00-20.00) şi 13 decembrie 2009 (orele 10.00 – 18.00) avand ca tematica „Psihanaliza maternităţii şi a paternităţii”.

Work-shop-ul se adreseaza psihanalistilor, psihoterapeutilor, psihologilor, medicilor rezidenti în psihiatrie sau în specialitati conexe precum si oricarei persoane cu interes în analiza/dezvoltare personala si formare continua.

Dr. Psih. Daniela Luca, psihanalist, membru direct IPA, psiholog principal formator/supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România, va susţine sub egida Fundaţiei Generaţia – Centrul de formare în Psihoterapia şi Psihanaliza Copilului şi Adolescentului, sâmbătă 12 decembrie (orele 12.00-20.00) şi duminică 13 decembrie 2009 (orele 10.00 – 18.00) workshopul cu tematica „Psihanaliza maternităţii şi a paternităţii”.

Workshopul este organizat în principal pentru psihologi, pedagogi, asistenţi sociali: tineri absolvenţi, masteranzi, studenţi în ultimul an; medici rezidenţi în psihiatrie şi specialităţi conexe; profesori, cadre didactice, părinţi în dificultate, instituţii de îngrijire a triadei mamă-tată-copil, direcţii de protecţia copilului.

Prin acest workshop ne propunem explorarea psihanalitică, înţelegerea, cunoaşterea vieţii psihice şi a dinamicii interne individuale, interpsihice şi interrelaţionale în triada mamă-tată-copil; elemente de observare şi evaluare psihodinamică, psihanaliză şi psihoterapie a maternităţii şi paternităţii, care să faciliteze lucrul terapeutic cu părinţi, copii, instituţii şi aparţinători.

Se vor prezenta şi discuta diverse teorii psihanalitice despre maternitate, paternitate şi perioada perinatală; metode de observare psihanalitică a copilului mic; cadrul psihanalitic de lucru într-o terapie mamă-copil mic/tată-copil mic, mamă-tată-copil mic; cadrul de lucru cu instituţiile, cu aparţinătorii şi terţii; elemente de cercetare psihanalitică actuală (în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia) asupra perioadei perinatale şi asupra triadei precoce mamă-tată-copil.

Workshopul este creditat de Colegiul Psihologilor din România.

Sediul: Fundaţia Generaţia

Taxa de participare: 400 ron/2 zile/16h

Informaţii, detalii şi înscrieri la: www.generatia.ro, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,

tel: 0213366195, 0728231793

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Training Dragoste si sexualitate cu Dr Andre Moreau - 4-6 decembrie

Dr.Andre Moreau sustine un training pe tema : Dragoste si Sexualitate in perioada 4-6 decembrie (vineri, sambata, duminica) cu costul de 500 RON la Bucuresti.

Trainingul Dragoste si Sexualitate se va desfasura in jurul unui nucleu de subiecte incitante si foarte interesante:

- dragoste,

- libertate,

- intimitate,

- comunicare,

- responsabilitate

- sinceritate in raport cu noi insine si cu ceilalti

- autocunoastere si autoacceptare

Trainingul este unul interactiv. Fiecare participant va avea ocazia sa isi exploreze propria interioritate, sa isi descopere tiparele repetitive de actiune, sa devina mai constient de credintele dupa care se ghideaza in relatiile parteneriale si... multe altele.

Trainingul isi propune sa stimuleze in participanti descoperirea si dezvoltarea

- abilitatilor de seductie,

- capacitatilor de a folosi limbajul corporal pentru a deveni mai atragatori, mai congruenti, mai interesanti,

- capacitatilor relationale si de comunicare,

- farmecului personal

Trainingul se desfasoara vineri de la ora 17 la 20, sambata si duminica de la ora 10 la 19, cu pauza de pranz.

Locatia: va fi comunicata ulterior.

La sfarsitul trainingului veti primi o diploma de participare cu parafa „Y voir clair"- comunitatea terapeutica din Belgia.

Data limita de inscriere si achitare a cursului este 30 noiembrie 2009.

Important!!!

Pentru studenti reducerea este de 5%.

Plata trainingului pana la 17 noiembrie, beneficiaza de reducere de 10%.

Pentru fiecare participant care mai aduce un prieten/o prietena reducerea este de 20%.

* Reducerile nu se cumuleaza.

Intrebari si inscrieri: Udrea Luiza

0745074803 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Cursul «Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala»

ofera solutii practice in directii precum: examinarea psihologica, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica:

1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de Psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;

2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;

3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;

4. Examenul psihologic in serviciul privat de psihologia muncii si organizationala;

5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);

6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;

7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;

8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Formatori: Conf. Univ. Dr. Sava Florin Alin (Sef catedra Psihologie Universitatea de Vest Timisoara/psiholog principal), Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/supervizor/formator acreditat CNFPA) si Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/supervizor/formator acreditat CNFPA).

Credite acordate de catre Colegiul Psihologilor din Romania: 10 credite

Durata: 20 de ore (2 zile, sambata si duminica)

Adresabilitate: cursul este destinat psihologilor ce activeaza in serviciile de psihologia muncii si organizationala, psihologilor cu drept de libera practica in regim de supervizare, autonom, specialist, studentilor/masteranzilor interesati de domeniul psihologiei muncii si organizationala, persoanelor ce activeaza in domeniul resurse umane dornice sa-si aprofundeze cunostintele.

Pret: 400 lei;

Procedura de inscriere:

- se achita un avans de 30% (120 lei) in contul Centrului Euroregional de Psihologie Aplicata Timisoara: RO14.BITR.TM1R.ON01.9747.CC01 deschis la Banca Italo-Romena Timisoara; cu mentiunea inscriere curs “Tehnici de lucru Timisoara”;

- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia se va specifica si numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie, etc...;

- restul de 70% (280 lei) se va achita in prima zi a cursului;

- in cazul in care nu se strange numarul de participanti atunci cei care au platit avansul vor primi suma integrala;

- in cazul in care cineva s-a inscris si renunta in ultimele zile de inscriere – nu va mai primi avansul inapoi – pentru ca a blocat locul;

- in cazul in care cineva s-a inscris si doreste sa participe la curs – achitand avansul - dar cu 15 zile inainte de organizarea acestuia doreste sa renunte va primi doar 50% din avans.

Calendarul cursului: 04-05 decembrie 2009 Timisoara;

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel. 0724.52.63.64 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza telefon 0723.94.20.21

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Psihoterapie sistemica de familie si cuplu

Asociatia de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi anunta organizarea Cursurilor de formare de baza acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu , SESIUNEA DE TOAMNA 2009 -IARNA 2010. Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii , cu echipa de formatori Diana Laura Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac.

Iaşi , Bacau, Piatra Neamt, Bucuresti, Galati, Constanta, Sibiu, Buzau, Alba Iulia, Cluj, Tulcea, SATU-Mare

Cursul introductiv de 60 de ore face parte dintr-o formare de 750 de ore pe durata de patru ani, structurata si organizata conform criteriilor Colegiului Psihologilor si FRP . Formatorii si scoala de terapie sunt acreditate de Colegiul Psihologilor si FRP. Certificatele eliberate la finalul formarii sau cele de etapa, sunt acceptate de colegiu pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie sistemica de familie si cuplu in conditiile legii.

APFC Iasi este asociatie de profesionisti, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie FRP, acreditata ca furnizor de formare de catre CPR iar echipele de traineri care sustin cursurile de formare sunt compuse din psihoterapeuti de familie pregatiti si certificati la nivel national si european conform criteriilor EFTA -European Association of Family Therapy.

Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile mai sus mentionate (socio-umane, acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii).

Inscrierile se pot face pana la data de 20 noiembrie 2009 sau februarie 2010, in functie de orasul ales. (detalii pe site-ul asociatie www.apfc.ro )

Pentru inscriere la cursul din orasele IASI, GALATI, BACAU, BUZAU si SIBIU la adresa de web www.apfc.ro -, completati formularul de inscriere corespunzator orasului dorit Persoana de contact: formator Adina Karner Hutuleac ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0722 614641)

Pentru inscriere la cursul din orasele CLUJ, BUCURESTI, CONSTANTA, PIATRA NEAMT, TULCEA si ALBA IULIA- adresa de web www.apfc.ro , completati formularul de inscriere corespunzator orasului dorit. Persoana de contact: formator Diana Ciubotaru ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0742094746)

Pentru inscriere se va completa procedura electronica on-line de pe site-ul asociatiei www.apfc.ro si se va trimite un dosar de inscriere pentru inmatriculare la curs pe adresa Asociatiei de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi, Strada Vasile Conta nr. 13, demisol . localitatea Iasi, Judetul Iasi

Sursa: Reteaua de stiri APR

 


Curs formare in psihoterapia si psihanaliza copilului si adolescentului

Fundatia Generatia - Centrul de Formare în Psihoterapia şi Psihanaliza Copilului şi Adolescentului are placerea de a va anunta inceperea unei noi serii de cursuri de formare de bază şi continuă în psihanaliza şi psihoterapia copilului şi adolescentului

Programul formativ, cu o durata de 4 ani, se adresează studenţilor și absolvenţilor de psihologie, rezidenţilor la psihiatrie şi în specialităţi conexe, asistenţă socială, pedagogie şi tuturor celor care au interes în înţelegerea şi lucrul cu copii şi adolescenţi

Programul formativ are următoarea structură:

A. formare teoretică de 2 ani (curs teoretic introductiv – 125 ore si curs teoretic aprofundat – 125 ore) / 250 ore.

B. seminarii clinice, grupuri de lucru, conferinţe, work-shop-uri (300 ore).

C. supervizare a activităţii clinice a cursanţilor: supervizare individuală, intervizare, supervizări internaţionale (1 an, simultan cu formarea în tehnica şi clinica psihanalizei copilului şi adolescentului)

D. evaluări semestriale ale cursanţilor şi evaluare finală, certificată prin diplomă de absolvire a programului formativ de bază şi continuu.

Fundatia Generaţia - Centrul de Formare în Psihoterapia și Psihanaliza Copilului şi Adolescentului este instituţie formatoare acreditată de CPR

Durata cursului: 4 ani

Taxa de participare este de 400 lei / luna.

Cursul este creditat de Colegiul Psihologilor din România.

Informatii pentru înscriere la tel: 0213366195, 0728231793

www.generatia.ro

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Workshop - Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala, 18-20 dec. 2009

Clinica Aquamarin organizeaza workshop-ul de psihosexologie si psihoterapie:

Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala : 18-20 dec.2009

Conducator de workshop: dr. Oana Maria Popescu

Participanti:

Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

La sfarsitul workshop-ului participantii vor primi diploma de participare.

Locatia: sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr. 6, sector 3.

Taxa pentru un workshop: 300 lei.

Informatii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

Dr Andre Moreau din Belgia la Bucuresti - Grup 6-8 noiembrie

Dr. André Moreau este psihiatru, licentiat în psihologie, psihanalist. A urmat formari în psihodrama, analiza tranzactionala si terapia Gestalt. Este licentiat al Institutului de Gestalt din Cleveland, practician în Programare neurolingvistica si hipnoza ericksoniana, membru al Societatii Franceze de Gestalt si al Asociatiei Internationale de Psiho si Somatoterapie de la Strasbourg (AIS) unde este vicepresedinte si se ocupa cu formarea terapeutilor, fondator si fost vicepresedinte al Societatii Balint din Belgia unde a organizat primele grupuri Balint de formare psihologica pentru medici. Este psihoterapeut certificat de Societatea Europeana de Psihoterapie. A predat timp de 10 ani cursuri de psihologie clinica la Universitatea din Louvain, Facultatile de Medicina si Psihologie. Este autor a 12 carti si a peste 40 de articole aparute în revistele de specialitate. Conduce din 1982 Comunitatea Terapeutica Y VOIR CLAIR din Belgia. 

Dr.Andre Moreau sustine un training de formare, dezvoltare personala si psihoterapie in perioada 6-8 noiembrie (vineri, sambata, duminica) cu costul de 500 RON la Bucuresti.

Trainingul "In cautarea unui partener" vizeaza dezvoltarea capacitatilor de relationare si comunicare. Scopul principal al acestui grup este dezvoltarea abilitatii de a deveni o persoana interesanta.

Trainingul se adreseaza deopotriva si celor celibatari care vor sa isi descopere si sa isi dezvolte:
* abilitatile de seductie,
* care doresc sa se impace cu corporalitatea lor,
* care aspira la potentarea farmecului personal,
* care cauta sa isi imbunatateasca capacitatile relationale si de comunicare.

Daca aveti deja un partener de viata veti afla, printre altele:
* cum sa comunicati intr-un mod asertiv nevoile, nemultumirile, dorintele dvs,
* veti descoperi mijloace prin care va veti simti mai bine in pielea dvs si va veti accepta partenerul asa cum este,
* veti dobandi o mai buna cunoastere de sine in relatie cu partenerul,
* veti descoperi noi mijloace de seductie si de reimprospatare a relatiei de cuplu.

Trainingul se desfasoara vineri de la ora 17 la 20, sambata si duminica de la ora 10 la 20, cu pauza de pranz.

Locatia: va fi comunicata ulterior.

La sfarsitul trainingului veti primi o diploma de participare recunoscuta international, cu parafa „Y voir clair"- comunitatea terapeutica din Belgia.

Data limita de inscriere si achitare a cursului este 2 noiembrie 2009.

Grabiti-va sa va inscrieti! Acest curs are un numar de locuri limitat.

IMPORTANT!!!

Inscrierile si achitarea cursului de pana la 20 septembrie beneficiaza de o reducere de 25%.
Inscrierile si achitarea cursului de pana la 5 octombrie beneficiaza de o reducere de 20%.
Daca doriti sa participati astept un mail in care sa specificati numele intreg si un numar de telefon la care sa va pot contacta pentru a stabili modalitatea de plata.

Intrebari si inscrieri:

Udrea Luiza
0745074803 sau udrealuiza@gmail. com


 

Curs autism Constanta

Asociaţia de Psihologie a copilului si adolescentului din Romania prin formatorii Mihaela Naidin& Daniela Butcaru organizează în perioada

2 -3 octombrie si

6-7 noiembrie 2009, la Constanţa,

Cursuri de formare continuă

Curs I (Ziua I): Modalitati de evaluare si diagnostic in tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti

Tematică:

- Tulburarea de spectru autist: aspecte epidemiologice

- Modele explicative ale tulburării

- Probe de diagnostic al deficitelor socio-cognitive din autism

- Importanţa diagnosticului timpuriu în tulburarea de spectru autist

- Comunicarea rezultatelor diagnosticului către părinţi

- Relaţia evaluare-intervenţie şi stabilirea obiectivelor în intervenţie

Diplomă eliberată de Colegiul Psihologilor din România

- durata cursului este de 8 ore;

- credite: 5

Locaţie: Constanţa.

Preţ: 250 ron

Locuri: 25

Nota: plata se poate face in 2 rate:

1. Se achita obligatoriu la inscriere 100 ron/curs

2. Diferenta de 150 ron se achita pana pe data de 20 septembrie 2009.

Curs II (Ziua II): Interventii validate stiintifi in dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la copii si adolescenti cu tulburare de spectru autist

Tematică:

- Dezvoltarea abilităilor socio-emoţionale prin tehnici specifice de ameliorare a deficitelor socio-cognitive din autism: intervenţii individuale, de grup şi educaţionale

- Dezvoltarea abiltăţilor de comunicare

- Includerea intervenţiei în rutina zilnică a copilului

- Integrarea copilului cu ASD în colectivul clasei/grupei: educarea privind ASD şi prevenirea stigmatizării şi marginalizării copiilor

- Îmbunătăţirea performanţelor şcolare

- Adaptarea curriculei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD

- Adaptarea mediului clasei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD


Diplomă eliberată de Colegiul Psihologilor din România

- durata cursului este de 8 ore;

- credite: 5.

Locaţie: Constanţa.

Preţ: 250 ron

Locuri: 25

Nota: plata se poate face in 2 rate:

1. Se achita obligatoriu la inscriere 100 ron/curs

2. Diferenta de 150 ron se achita pana pe data de 20 septembrie 2009.

Datorita numarului mare de solicitari, intaietate vor avea cei care achita taxa la banca.

Coordonator de curs şi supervizare ştinţifică:

Prof.univ.dr. Mircea MICLEA

Conf. univ. dr. Oana BENGA

Seminariile aplicative vor fi susţinute de:

Psih. clinician Adina Botiş MATANIE- este unul din fondatorii Asociaţiei de psihologie a copilului şi adolescentului din Romania APCAR unde lucreză ca şi psiholog în forma de psihoterapie cognitiv-comportamentala. Principalele activitaţi pe care le desfăşoara se referă la servicii de psihoterapie, training şi elaborare de materiale de specialitate în domeniul sănătăţii mentale a copilului, adolescentului şi familiei.

Informaţii suplimentare: Psih. Naidin Mihaela – 0721.450.225;

Plata se poate face si prin banca:

NAIDIN M. & BUTCARU D. – SOCIETATE CIVILĂ PROFESIONALĂ DE PSIHOLOGIE, având sediul profesional situat în CONSTANŢA, codul de înregistrare 3CT1125, CIF 25281610,

Cont bancar numărul RO68RNCB0114108308910001, deschis la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ - BCR Constanţa

Dupa achitarea taxei va rog sa-mi trimiteti pe email confirmarea.

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Curs Autism - Timisoara 20-21 noiembrie 2009

Asociatia de Psihologie a Copilului si Adolescentului din Romania in parteneriat cu Cabinet Individual de Psihologie Pora Loredana-Ramona organizeaza in perioada

20 - 21 noiembrie 2009 la Timisoara

Cursuri de formare continua in tulburarea de spectru autist

Terapia copiilor cu autism implica tehnici solide de interventie, dat fiind faptul ca rezultatele oricarei interventii sunt vizibile in timp.

Cursurile de formare continua “Modalitati de evaluare si diagnostic in tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti” si “Interventii validate stiintific in dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la copii si adolescenti cu tulburare de sectru autist” sunt independente, solicitantii putandu-si exprima optiunea de a participa numai la un singur curs. Fiecare curs este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 5 credite.

Coordonator de curs si supervizare stintifica: Prof.univ.dr. Mircea MICLEA si Conf. univ. dr. Oana BENGA

Seminariile aplicative vor fi sustinute de: Psih. clinician Adina Botis Matanie este unul din fondatorii Asociatiei de psihologie a copilului si adolescentului din Romania APCAR unde lucreza ca si psiholog in forma de psihoterapie cognitiv-comportame ntala. Principalele activitati pe care le desfasoara se refera la servicii de psihoterapie, training si elaborare de materiale de specialitate in domeniul sanatatii mentale a copilului, adolescentului si familiei.

Adresabilitate: cursurile de formare profesionala continua se adreseaza profesionistilor din domeniul sanatatii mentale a copilului si adolescentilor.

Agenda de desfasurare:

Ziua 1: 20 Noiembrie 2009

Curs I (Ziua I): Modalitati de evaluare si diagnostic in tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti

Tematică:

- Tulburarea de spectru autist: aspecte epidemiologice

- Modele explicative ale tulburării

- Probe de diagnostic al deficitelor socio-cognitive din autism

- Importanţa diagnosticului timpuriu în tulburarea de spectru autist

- Comunicarea rezultatelor diagnosticului către părinţi

- Relaţia evaluare-intervenţie şi stabilirea obiectivelor în intervenţie

Diplomă eliberată de Colegiul Psihologilor din România

- durata cursului este de 8 ore;

- credite: 5

Locatie: Timisoara;

Pret: 220 ron;

Locuri: maxim 30 persoane;


Ziua 2: 21 Noiembrie 2009

Curs II (Ziua II): Interventii validate stiintifi in dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale la copii si adolescenti cu tulburare de spectru autist

Tematică:

- Dezvoltarea abilităilor socio-emoţionale prin tehnici specifice de ameliorare a deficitelor socio-cognitive din autism: intervenţii individuale, de grup şi educaţionale

- Dezvoltarea abiltăţilor de comunicare

- Includerea intervenţiei în rutina zilnică a copilului

- Integrarea copilului cu ASD în colectivul clasei/grupei: educarea privind ASD şi prevenirea stigmatizării şi marginalizării copiilor

- Îmbunătăţirea performanţelor şcolare

- Adaptarea curriculei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD

- Adaptarea mediului clasei în funcţie de particularităţile copiilor cu ASD

Diplomă eliberată de Colegiul Psihologilor din România

- durata cursului este de 8 ore;

- credite: 5.

Locatie: Timisoara;

Pret: 220 ron;

Locuri: maxim 30 persoane;

Pentru a putea fi inscrisi solicitantii trebuie sa achite un avans de 100 Ron (pentru cei care doresc participarea la un singur curs) sau 200 Ron (pentru cei care doresc participarea la ambele cursuri) pana in data de 01.11.2009, iar restul de plata se va face in ziua cursului. Va rugam sa respectati urmatoarea procedura:

- se achita avansul de 100 respectiv 200 ron in contul CPI Pora Loredana-Ramona CIF 22618275 CONT BANCAR: RO21 BUCU A557 4063 2511 RO01 deschis la Banca Alpha Bank agentia Caransebes; cu mentiunea “inscriere curs 1 sau curs 2 autism” Timisoara;

- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia vor specifica numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie exacta, etc...;

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0724.526.364

 


Program Formativ in Psihanaliza de Cuplu

Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie organizeaza

PROGRAM FORMATIV IN PSIHANALIZA DE CUPLU

Programul formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu este sustinut de catre formatori romani (recunoscuti de catre Colegiul Psihologilor) in cooperare cu formatori francezi membri colaboratori si formatori ai Asociatiei Romane de Psihanaliza de Cuplu si Familie.

Important: Diplomele care atesta specializarea in psihoterapie psihanalitica de cuplu au dubla recunoastere Romania - Franta: Avizarea Colegiului Psihologilor din Romania si Avizarea APSYLIEN REC Association de la psychanalyse des liens - Recherche Enseignement Clinique, Franta

Obiective:

Pregatirea specialistilor in psihoterapie psihanalitica de cuplu

Adresabilitate:

Psihologi, Psihoterapeuti, Asistenta Sociala, Medicina

Durata: 4 ani

Desfasurare: 11 luni / an formativ

Organizare:

- Grup teoretico – clinic

- Grup operativ

- Grup supervizare

Conditii Inscriere:

Inscrierea cuprinde trei etape:

- Trimiterea CV-ului si Scrisoare de Intentie (elaborarea unui raspuns in sinteza la intrebarea: De ce Psihanaliza de Cuplu?)

- Interviul de selectie (sustinut cu unul dintre formatorii A.R.P.C.F)

- Anuntarea rezultatelor si inscrierea in anul I de studiu

Costuri:

- Taxa participare interviu: 50 Ron

- Taxa inscriere anul I studiu: 80 Ron

- Taxa participare / sesiune lucru: 250 Ron

Coordonator Program Formativ Romania: Psih. Stefania D.Nita

Supervizor si Coordonator Program Formativ Franta – Romania: Psih. Christian Joubert si Psih. Rosa Jaitin

Inscrieri si informatii:

Psih. Stefania D.Nita, 0735.167.967 / 0721.207.728

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Inscrierile continua in perioada lunii octombrie 2009 pentru Seria a II-a de studiu (Octombrie 2009 – August 2010)

Nr. Locuri / Grup Studiu – 12 candidati

 

 

Cursul de Formare Continua Relatia Psihoterapeutica

Prof. "Aaron T. Beck " univ. dr. psiholog DANIEL DAVID, Presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv - Comportamentale, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr. 6, sect. 3 ( zona Piata Alba-Iulia) cursul de formare continua :

Relatia Psihoterapeutica : 27 - 29 noiembrie 2009

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, cercetare, invatamant, industrie, organizatii.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda psihologilor cu atestat de libera practica cate 15 credite pentru acest curs.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Examinarea cunostintelor cursantilor: Evaluarea va viza cunostintele teoretice si abilitatile practice dobandite in cadrul cursului. Evaluarea se realizeaza printr-un examen scris la finalul cursului.
Studentii si masteranzii beneficiaza de 10 % reducere.

Programul cursului este urmatorul:

- Vineri: 16-20

- Sambata: 9-19

- Duminica: 9-14

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 021.326.52.90; 0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

Dezvoltare personala, Curs NLP Practitioner si NLP pentru Adolescenti

Echipa NLP Explorer va invita la o toamna bogata si echilibrata, intr-o comunicare eficienta cu cei din jur:

Curs de formare in Programare Neuro-Lingvistica - NLP Practitioner, Timisoara (16 octombrie), Sibiu (6 noiembrie)
7 module de 3 zile in care te cunosti pe tine, inveti tehnici profunde de schimbare si inveti sa ii ajuti pe ceilalti. Participand la o astfel de formare, comunici mai eficient, aduci echilibru in viata ta, inveti cum sa fii eficient, de succes, te eliberezi de limitarile si convingerile care pana acum ti-au facut viata grea. Formare sub girul ITANLP- International Trainers Academy of Neuro-linguistic Programming, organizatie condusa de John Grinder – co-creatorul Programarii Neuro Lingvistice

Dezvoltare personala - Optimizare, Bucuresti - 23-25 octombrie
Un curs de autocunoastere si invatare a unor tehnici eficente de schimbare, desfasurat pe 2 module de 3 zile si intalniri periodice de 4 ore. Un training pe masura dorintei tale de "crestere".

NLP Practitioner pentru Adolescenti, Dezvoltare personala specifica tinerilor, Sibiu - 30 octombrie

Cursul se adreseaza tinerilor intre 14-19 ani si se deruleaza pe parcursul a 5 intalniri lunare de 2 zile. Tinerii vor invata cum se pot schimba, sa aduca eficienta si echilibrul in viata lor. Prin tehnici eficiente NLP, isi vor dezvolta aptitudini de comunicare profunda, vor castiga incredere in ei, naturalete, spontaneitate si controlul emotiilor. Este primul curs NLP Practitioner din tara adaptat adolescentilor, pastrand standardele ITANLP.

Mai multe despre aceste cursuri la: www.nlpexplorer. eu

 

 

Psihoterapia Sandplay - Timisoara si Bucuresti

Va invitam sa participati la Workshop-ul cu tema

Sandplay - psihoterapia prin jocul cu nisip

Timisoara, 7 noiembrie 2009

Bucuresti, 14 noiembrie 2009

Sandplay este o metoda de psihoterapie in care, prin intermediul scenelor create in ladita cu nisip cu ajutorul figurinelor miniaturale, pot fi exprimate trairi profunde care nu pot fi constientizate si exteriorizate prin limbaj.

Aspectele profund perturbate, adesea aspectele mai primitive ale personalitatii pot fi exprimate in jocul cu nisip. Astfel, ele pot fi percepute si reorganizate in cursul procesului.

Dora Maria Kalf este cea care a prezentat prima oara metoda in mod public la o conferinta a analistilor jungieni care a avut loc in Californiain 1962. Cu timpul, metoda sandplay a devenit din ce in ce mai cunoscuta si Dora Kalf a devenit unul dintre membrii fondatorii ai Societatii Internationale pentru Terapie Sandplay (ISST), in 1985.

Lectori : psiholog clinician DANIELA NEAGU

psihoterapeut CRISTINA BOCA

Program: Sambata: 10,00-17,00

Teme abordate :

- Jocul cu nisip ca terapie

- Concepte fundamentale

- Formarea in sandplay therapy in Romania

- Proiectie video de sand art

Organizatori :

- Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei

- Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret Bucuresti

Pentru detalii si inscrieri:

Workshop Timisoara

Persoana de contact: Sever Sava

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

telefon: 0726152631

Workshop Bucuresti

Persoana de contact

psih. Georgiana Branisteanu,

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0724 413 482

 

 

Curs de consiliere psihologică – Bucureşti

Asociaţia de Consiliere Psihologică din Bucureşti este o asociaţie profesională acreditată de către Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea psihologilor în consiliere psihologică (cu orientare psihodinamică);

Programa de formare cuprinde (pentru prima treapta numită consilier sub supervizare) un număr de 250 de ore de cursuri teoretice si aplicative şi un număr de minim 75 ore de psihoterapie personală cu un membru formator al Asociaţiei.

Un nou curs pentru psihologi sau studenţi în ultimul an la Psihologie va începe în decembrie 2009.

Programul lunar al cursurilor:

- 2 zile de miercuri pe luna, orele 17,00 – 20,00

- 2 zile de miercuri pe luna orele 18,00 -20,00

- ultima sambata a lunii orele 10,00 – 13,00.

Numar total de ore pe luna : 13 ore.

Sediul : strada Occidentului, nr. 44, sector 1 (zona Piata Victoriei).

Costul cursului: 250 Ron / lună.

Formatorii sunt psihologi principali, psihoterapeuti acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest.

Pentru înscrieri trimiteţi un CV şi o scrisoare de intenţie până în data de 14 noiembrie 2009 prin email la adresa : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

La aceiaşi adresa de email: informaţii suplimentare si broşura electronică de prezentare a cursului. Informaţii prin telefon: Corneliu Irimia, doctor în psihopatologie al Universităţii Paris 7, Denis Diderot, tel: 0734 839 649 (zilnic între orele 10h-12h).

 

 

Basic psihologie clinica

Cabinetul Individual de Psihologie Daniela Neagu, organizeaza

Basic in psihologie clinica

Module lunile octombrie si noiembrie 2009:

1. Cadru, obiective, relatii in consultatia clinica - 29  - 30 oct 2009,

Lectori psih clinician Daniela Neagu, psih clinician Brandusa Popa

ziua 1: seminar interactiv

ziua 2: atelier

pret / modul 1: 150 ron

2. Tehnicile consultatiei clinice - 31 oct - 1 nov 2009

Lectori psih clinician Daniela Neagu, psih clinician Brandusa Popa

ziua 1: seminar interactiv

ziua 2: atelier

pret / modul 2: 150 ron

3. Tehnici si instrumente de evaluare in consultatia clinica - 21 - 22 nov 2009

Lectori: , Dragos Iliescu, TESTCENTRAL ( www.testcentral.ro ) psih clinician Daniela Neagu, psih clinician Brandusa Popa

ziua 1: prezentare si aplicatii instrumente de evaluare in consultatia clinica

!!!oferta speciala a TESTCENTRAL: prezentarea si aplicatii gratuite pentru  instrumentele de evaluare!!!

ziua 2: atelier tehnici

pret / modul 3: 75  ron

Urmatoarele teme 2009 - 2010

4. Psihodiagnostic si psihodinamica pentru clinicieni

5. Pacientul psihosomatic – tipuri de prioritati, boala ca limbaj, boala ca sansa

6. Psihodiagnostic si psihodinamica in oncologie / dermatologie / sindroame psihoautonome / etc

7. Interventii specifice psihologiei clinice pentru pacientii psihosomatici

8. Pacientul psihiatric – tipuri de prioritati, boala ca limbaj, boala ca sansa

9. Psihiatrie psihodinamica

10. Psihofarmacologie pentru clinicieni

11. Elaborarea unui raport psihologic

La finalul fiecarui modul se va elibera Certificat de Participare

Locatie: Cabinet Individual de Psihologie Daniela Neagu, Str. Dr. Lister 31, sect 5, Bucuresti

Durata: 16 ore / modul: zilnic10.00 - 14.00 / 15.00 - 19.00

Structura: modul = o zi - seminar interactiv + o zi - practica tematica

Pentru info si inscrieri: psih Daniela Neagu 0735 537 221, 0721 233 449, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

„Analiza Climatului Organizational”, Bucuresti, 27 - 29 noiembrie

Cursul este recunoscut de Colegiul Psihologilor, 10 credite, (20 de ore)

De cele mai multe ori rolul psihologului in firma/ institutie se reduce la cel de simplu angajat/ functionar, fara prea multa vizibilitate sau putere de decizie. Cunoasterea si aplicarea procedurilor de „Analiza a climatului organizational„ poate schimba acest lucru pentru că: oferă noi perspective, noi oportunitati de identificare şi manangement a unor importante informaţii organizaţionale (informaţii cheie pentru manager!); permite o apropiere a analistului (psiholog) de zona deciziei prin competenţele/expertiza particulară castigata si prin concluziile formulate în rapoartele de diagnostic oferite conducerii; asigura baza metodologică /suportul pentru actiuni indraznete, iniţiativa şi/sau oferte personalizate în serviciile de consultanta organizationala.

Adresabilitate

Cursul se adreseaza psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii si organizationale. Fiind un curs de initiere in analiza climatului organizational cursul este deschis si studentilor sau psihologilor care activeaza in alte domenii ale psihologiei (psihologia transporturilor, psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.).

Cele 10 credite acordate de Colegiul Psihologilor sunt utile pentru obtinerea atestatului de libera practica sau in schimbarea treptei profesionale.


Continutul Cursului

Cursul este organizat in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare.

Sectiunea I. este centrata pe definirea si analiza contextului diagnozei organizationale si pe diferentierea intre diferite probe de evaluare individuala si organizationala.

Sectiunea II. vizeaza analiza culturii si climatului organizational (repere conceptuale cadru ale diagnozei organizationale) si prezentarea strategiilor de culegere a datelor subsumate acestora.

Sectiunea III. urmareste exersarea abilitatilor de initiere si organizare a activităţii de evaluare a climatului, de formulare a intrebarilor, de culegere şi analiză a datelor datelor calitative .

Sectiunea IV. insista pe clarificarea limitelor sau dezavantajelor in utilizarea chestionarelor deschise (calitative) sa a celor standardizate (cantitative) de culegere a datelor si propune strategii de contracarare a lor.

Sectiunea IV. insista atat pe exersarea abilitatilor de analiza a datelor cantitative generate de proceduri standardizate de evaluare a climatului organizational cat si pe formularea concluzilor in cadrul Raportului de diagnoza organizationala.

Perioada si conditii de formare

Cursul se va organiza in weekend-ul 27 – 29 noiembrie, in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare:

vineri 16,00 si 20,00;

sambata 9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

duminica 9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

Costuri

Costul participarii si certificarii pentru un curs este de 100 euro /cursant (sau echivalentul in lei la data platii) cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere, pentru confirmarea /rezervarea locului (50 euro) si a doua rata (50 euro) cel tarziu in prima zi a cursului.

Cursanţii vor partaja costul chiriei spaţiului de formare (pentru Bucuresti obtinut la cca. 222 Euro pe perioada de formare).

Alte detalii organizatorice

Cursul se va organiza în BUCURESTI

Adresa: Calea Plevnei, nr 61, ET 1, sala nr 11 (in incinta Casei de Cultura a Studentilor)

Coordonatorul loocal al grupului /Persoană de contact (pentru inscrieri, informatii legate de locatie, taxa de participare, acte sau forme de decontare etc.):

Maria Toader

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0743 875 372

Numarul de locuri este limitat! MAXIM 35 DE PERSOANE!


***********

* Cursul ’’Analiza Climatului Organizational’’ este unul dintre cele 4 cursuri acreditate de Comisia de psihologie a muncii, transporturilor si serviciilor (aprobat conform PV nr. 8 din 30.05.2009) in cadrul „Programului de formare continua in Psihologia muncii si organizationala si Psihologia transporturilor” propus de Fundatia „ARC 2000“ (Agentia Regionala de Consultanta in Managementul Resurselor Umane). Cele patru cursuri acreditate sunt urmatoarele:

Psihologia Muncii si Organizationala

Cursul I ”Evaluarea psihologica a personalului” (20 ore, 10 credite)

Cursul II „Analiza climatului organizational” (20 ore, 10 credite)

Psihologia Transporturilor

Cursul III „Examinarea psihologica a personalului din siguranta circulatiei” (20 ore, 10 credite)

Cursul IV „Psihologia participantului la trafic” (20 ore, 10 credite)

Pentru informatii suplimentare privind intregul program de formare va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Muncii si Organizationala) si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Transporturilor).

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Curs Formare Interventii Cognitiv-Comportamentale

Prof. Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Interventii Cognitiv-Comportamentale: 16 - 18 Oct. 2009.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si ceilalti specialisti vor primi o adeverinta de participare.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 021.326.52.90; 0724.222.522 ; 0745.633.474


 

Curs Rorschach: Timisoara 17-18 octombrie 2009!

Asociatia Romana de Rorschach Exner in Parteneriat cu Cabinet Individual de Psihologie Pora Loredana-Ramona, organizeaza in perioada 17 - 18 octombrie 2009 la Timisoara , Cursul de formare profesionala continua:

Analiza de Caz in Cadrul Evaluarii Psihologice Clinice prin Tehnica Proiectiva Rorschach

Tehnicile proiective sunt considerate de multi specialisti cele mai eficiente si promte metode de evaluare a personalitatii umane.

Cursul de formare continua “Analiza de caz in cadrul evaluarii psihologice clinice prin tehnica proiectiva Rorschach” isi propune sa va ofere informatii complete despre: structura activitatii de diagnoza clinica utilizand tehnica proiectiva Rorschach, managementul analizei de caz, profilul de caz si recomandarile clinice.

Formator: Psih. clinician Cristina Calarasanu este vicepresedinta a Asociatiei Romana de Rorschach Exner; a dezvoltat stagii de formare in psihodrama clasica moreniana, terapie psihanalitica familiala. S-a format in Testul Proiectiv Rorschach - Modelul Comprehensiv Exner sub egida dr. Barry Ritzler.

Adresabilitate: cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul sanatatii mentale, psihologilor clinicieni.

Agenda de desfasurare: cursul este structurat asfel incat sa fe atinse urmatoarele puncte de lucru: interviul preliminar, modalitati de relatie si pregatire pentru examinare; etapa de evaluare, administrarea testului; etapa de analiza, variabile de scorare, elaborarea sumarului structural si formularea ipotezelor de lucru; etapa de concluzii, profilul psihologic - elemente definitorii, factori de risc, recomandari;

Ziua 1: 17 Octombrie 2009

Tematica cursului:

- Introducere: profilul diagnostic in Testul Rorschach;

- Interviul preliminar: modalitati de relatie si pregatirea pentru examinare;

- Administrarea testului: relatia de testare;

- Prezentarea variabilelor de scorare;

- Sumarul sctructural: configuratie si elemente de profil;

Durata cursului: 8 ore;

Ziua 2: 18 Octombrie 2009

Tematica:

- Formularea ipotezelor de lucru;

- Elemente definitorii: clustere de lucru;

- Diagnostic, prognositc si factori de risc;

- Discutii de grup: corelatii din exprienta clinica a participantilor;

Durata cursului: 8 ore;

Pret curs: 85 Euro;

Locatie de desfasurare: Timisoara;

Locuri: maxim 30 persoane;

Finalitatea cursului: participantii vor primi din partea Asociatiei Romane de Rorschach Exner diplome de participare.

Pentru a putea fi inscrisi solicitantii trebuie sa achite un avans de 120 Ron pana in data de 01.10.2009, iar restul de plata se va face in ziua cursului. Va rugam sa respectati urmatoarea procedura:

- se achita avansul de 120 in contul CPI Pora Loredana-Ramona CIF 22618275 CONT BANCAR: RO21 BUCU A557 4063 2511 RO01 deschis la Banca Alpha Bank agentia Caransebes; cu mentiunea “inscriere curs Rorschach” Timisoara;

- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia vor specifica numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie exacta, etc...;

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0724.526.364Grup de Supervizare in Psihologie Clinica

CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti organizeaza un nou GRUP DE SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA, joi, 15 octombrie, orele 17-20.

Grupul se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.

Orele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania .

Formator-supervizor in psihologie clinica : Margareta Dinca, conf. univ. dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Inscrierile se fac la sediul clinicii din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, Bl.S10, ap.3, sector 3 (zona Piata Alba Iulia – vezi harta pe site-ul www.aquamarin. ro).

Informatii la tel: 021.326.52.90 ; 0724.222.522 ; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.aquamarin.ro/stiri-si-noutati/


 

Workshop Fantezia sexuala si motivatia

Clinica Aquamarin organizeaza workshopul de psihosexologie si psihoterapie :

Fantezia sexuala si motivatia sexuala - 9-11 octombrie 2009.

Tematica : scopurile fanteziei sexuale, diferente de gen in fanteziile sexuale,dezvoltarea fanteziei sexuale, fantezii sexuale feminine si masculine, beneficiile fanteziei sexuale, jocurile de rol si fantezia sexuala, motivatia sexuala si durata relatiilor, motivele pentru angajarea in actul sexual, motivele implicite, perceptia vulnerabilitatii, stilul de atasament si motivatia sexuala, diferente de gen in motivatie.

Conducatori de workshop: dr. Oana Maria Popescu, psih. Cosmina Pacurar

Participanti: Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

La sfarsitul workshopului, participantii vor primi diploma de participare.

Taxa : 300 lei

Locatia : sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr.6, sect.3.

Informatii si inscrieri : contact@aquamarin. ro

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

www.aquamarin. ro

 

 

Workshop de Analiza Tranzactionala la Timisoara

Echipa ICTA Timisoara va invita sa participati la workshop-ul de Analiza Tranzactionala

cu tema "Climatul de Lucru (Jocuri psihologice si cum sa le evitam)", programat in perioada 9 - 11 octombrie 2009 in Timisoara.

Workshop-ul va fi condus de catre Anne de Graaf (Olanda), TSTA - O (Teaching & Supervising Transactional Analyst - Organizational).

Workshop-ul se adreseaza atat incepatorilor, cat si celor avansati in trainingul AT.

Trainingul se desfasoara in limba engleza si se asigura traducere in limba romana pe intreaga durata a lui.

Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de psihologie clinica si psihoterapie) acorda 10 credite pentru participarea la acest workshop.

Workshop-ul este recunoscut de:

- Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (A.R.A.T.) (www.arat.ro)

- Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala (EATA) (www.eatanews.org)

- Asociatia Internationala de Analiza Tranzactionala (IATA)

- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)

- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)

Continutul cursului:

Cartea lui Eric Berne "Jocurile pe care le joaca oamenii" a popularizat si consacrat Analiza Tranzactionala in intreaga lume. Berne a avut un deosebit succes, oferind cititorilor sai informatii utile si inedite despre tiparele ineficiente din comunicarea si relationarea lor.

In acest workshop vom vedea ce a avut de spus Berne astfel incat "Jocurile pe care le joaca oamenii" sa devina un best-seller international!

De asemenea, vom trece in revista si ceea ce s-a scris despre jocuri in literatura AT ulterior.

"Oamenii joaca jocuri pentru a evita intalnirea reala si contactul veritabil!" reprezinta conceptul cheie al motivatiei pentru care jucam jocuri psihologice, si reprezinta aspectul central al workshopului.

Acest workshop este in mod special interesant pentru aceia dintre noi care dorim sa stim mai mult despre ce joc(uri) jucam noi insine. Prin invatarea modurilor de contracarare sau evitare a jocurilor, ne putem imbunatati semnificativ calitatea relatiilor cu ceilalti!

Termen-limita de inscriere:

Miercuri, 7 octombrie, orele 12.00, pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru alte informatii: Amalia Gabor - 0724.301.744 .

Locatia:

Cladirea Universitatii Politehnica - Bld. Republicii, nr. 9, Timisoara, et. IV (numarul salii va fi anuntat in perioada urmatoare)

Punct de reper: Cladirea se afla la jumatatea distantei dintre Opera si Gara de Nord

Programul cursului:

- vineri si sambata intre orele 9.00 - 18.00, cu pauza de pranz intre 12.00 - 14.00

- duminica intre orele 9.00 - 13.00, fara pauza de pranz.

Taxa de curs echivalentul la cursul BNR in ziua platii al:

- 60 euro pentru participantii din Timisoara

- 40 euro pentru participantii din alte orase (distante peste 150 km fata de Timisoara)

- 100 euro pentru participantii sponsorizati de companiile in care lucreaza

Modalitati de plata:

- Va rugam sa depuneti contravaloarea in RON a tarifelor aferente tipului de contract, la cursul BNR al zilei in care faceti depunerea, in contul:

Banca: Romanian International Bank, Timisoara

Cont: RO83 ROIN 9201 0008 2371 RO01

Pentru a putea beneficia de facturi, va rugam sa platiti taxa de curs cel mai tarziu cu o zi inaintea inceperii propriu-zise a workshop-ului, mentionandu-va numele si datele personale, adaugand clarificarea «taxa workshop 9 - 11 octombrie 2009».

La debutul cursului va rugam sa prezentati in copie foaia de depunere, pentru confirmarea platii.

Cursul este organizat de catre International Centre for Transactional Analysis Timisoara (ICTAT), parte componenta a:

Societate civila profesionala de psihologie CIUCUR & CIUCUR

Telefon: 0744.55.77.54, 0722.39.49.79

Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.psihologic.ro

 


Curs Psychological Profiler

Asociatia de Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale din Romania, organizeaza, Curs de formare profesională continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Psychological profiler

Obiectiv: formare competenta in Psychological Profiler

Publicul țintă: psihologi cu drept de libera practica

Durata cursului: 105 ore pentru modulele de bază (A - H) la care se adauga numarul de ore alocat modulelor de aplicații alese (M1 – M4)

Trainer: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

Programa analitică a cursului:

I. FUNDAMENTE:

Modulul A – Introducere în Psychological Profiler; Elemente de psihologia personalității

Durată: 15 de ore

Modulul B - Elemente de psihologie clinică

Durata: 15 de ore

Modulul C – Elemente de psihopatologie

Durata: 15 de ore

Modulul D – Elemente de analiză comportamentală

Durata: 15 de ore

Modulul F – Metode și tehnici cantitative de evaluare psihologică indirectă

Durată: 15 de ore

Modulul G – Metode și tehnici calitative de evaluare psihologică indirectă

Durată: 15 de ore

Modulul H – Analiza psihologică a informațiilor; Elaborarea profilului psihologic

Durata: 15 de ore

II. APLICATII:

Modulul M1 - Aplicații ale activității de Psychological profiler în domeniul securității private

Durata: 45 de ore (3 week-end-uri)

Modulul M2 - Aplicații ale activității de Psychological profiler în psihologia judiciară

Durata: 45 de ore (3 week-end-uri)

Modulul M3 - Aplicații ale activității de Psychological profiler în Head Hunting

Durata: 45 de ore (3 week-end-uri)

Modulul M4 - Aplicații ale activității de Psychological profiler în leadership-ul politic

Durata: 45 de ore (3 week-end-uri)

Notă:

a. Participarea la modulele A – H se realizează obligatoriu în ordine succesivă, in functie de disponibilitatea cursantilor, potrivit regulilor creditelor transferabile

b. Cursanții au posibilitatea de a alege orice modul de aplicații din categoria M numai după parcurgerea integrală a modulelor A – H

c. Cursurile se organizeaza la sfarsit de saptamana, in zilele de sambata si duminica

d. Lansarea cursului si organizarea Modulul A se vor desfasura in Bucuresti, la Hotel Pheonicia Grand Hotel, in zilele de 24 si 25 octombrie 2009

e. Inscrierea se face in ordinea confirmarii prin e-mail a achitarii taxei de participare la Modulul A (numarul de locuri fiind limitat); taxa de participare este de 40 RON pe ora

f. Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se face prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; persoana de contact: dr. psiholog Ion Duvac

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Seminar de hipnoza clinica la Timisoara cu Jon Beilby, 17-18 octombrie 2009

Seminar de hipnoza cu Jon Beilby

17-18 octombrie 2009, Timisoara

Hipnoterapie cognitiv-comportamentala individuala si de grup

Numar limitat de locuri.

Seminarul imbina tehnicile de hipnoza clasica, hipnoza ericksoniana si psihoterapie cognitiv-comportamentala, cu aplicatii practice atat in hipnoterapia individuala cat si in hipnoterapia de grup. In cadrul seminarului vom explora fundamentele teoretice ale hipnoterapiei cognitive-comportamentale, cat si aplicatiile ei practice.

Ce vom face? Hipnoza clasica individuala, depasirea rezistentelor, lucrul in grup, hipnoterapia de grup, principiile hipnoterapiei cognitiv- comportamentale, hipnoterapia cognitiv-comportamentala de scurta durata orientata pe solutii- adevar, credinte si constructii, utilizarea hipnoterapiei cognitiv-comportamentale de scurta durata in tratamentul anxietatii, depresiei, altor sentimente inconfortabile, stres-ului, furiei si emotiilor negative, utilizarea hipnoterapiei cognitiv-comportamentale in dezvoltarea asertivitatii, viitorul hipnoterapiei cognitiv-comportamentale- teorie, demonstratii si aplicatii practice.

Jon Beilby este presedintele Asociatiei Europene de Hipno-Psihoterapie, avand experienta de peste 20 de ani in domeniul psihoterapiei si psihologiei organizationale, formator si supervizor acreditat la nivel European, specializat mai ales in probleme legate de stres, stima de sine, probleme de relatie si abuz.

Informatii suplimentare si inscrieri:

Tel. 0730.591.771

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

web: www.psihoterapia.eu

 

 

Grup Dezvoltare Personala – Psihodrama Clasica

Bucuresti , Octombrie 2009 – August 2010

Se adreseaza persoanelor ce vor sa isi descopere si dezvolte aptitudinile de comunicare, creative, spontaneitatea

Obiective:

- unoasterea de sine,

- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,

- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati,

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,

- accesarea continuturilor intersubiective,

- dezvoltarea capacitatii empatice

Grupul de dezvoltare personala, este grup de psihodrama moreniana clasica cu elemente de orientare psihanalitica. Sesiunile, se desfasoara exclusiv in maniera practica / terapeutica de lucru

Durata unei sesiuni: 8 ore / sesiune

Durata / an: 10 luni

Grupul de dezvoltare personala se adreseaza si persoanelor ce vor sa se formeze in Psihodrama Clasica Moreniana si reprezinta etapa premergatoare si obligatorie admiterii in Programul Formativ din cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica.

Parcurgerea dezvoltarii personale in cadrul Grupului de dezvoltare personala Bucuresti A.R.P.C.F, cu participarea pe durata unui an de lucru, conduce la inscrierea pentru continuarea formarii in cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica Moreniana.

Conditii inscriere si participare grup:

- specialisti – psihologie, asistenta-sociala, sociologie, medicina, filosofie, teatru, pedagogie, comunicare

- studenti - psihologie, asistenta-sociala, medicina, sociologie, teatru, filosofie, pedagogie, comunicare

Selectia se desfasoara dupa cum urmeaza:

- selectia CV-urilor si a scrisorilor de intentie

- interviu - coordonator grup - psih. psihoterapeut Stefania D.Nita

- Inscrierile incep la data de 15.Septembrie.2009

- Nr. participanti grup: 8 locuri

Inscrieri (CV, scrisoare de intentie) si informatii:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Coordonator Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut Stefania D.Nita

Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana, Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica

Supervizor Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut formator Radu Vulcu

Presedinte Asociatia Romana Psihodrama Clasica

Formarea in Psihodrama Clasica Moreniana

Programul formativ – se desfasoara in cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica prin Asociatia Romana de Psihodrama Clasica institutie acreditata de:

- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)

- Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)

- Asociatia Europeana de Psihoterapie

- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)

Formarea in psihodrama clasica – psihoterapeut director de psihodrama:

- durata 4 ani (400 ore / an)

- 1 an formativ: 10 sesiuni de lucru (septembrie – iunie)

Sesiunile lunare se desfasoara pe durata unui weekend / luna si constau in:

- sedinte de psihoterapie in grupul formativ;

- exersarea conducerii de activitati psihodramatice pentru dobandirea instrumentelor si tehnicilor de lucru;

- intervizarea - studiul in grup si individual a materialelor psihodramatice (inregistrari video, prezentari de caz) sub indrumarea formatorilor

[aceste activitati au repartizate 8 sesiuni de lucru / an]

- sesiuni rezidentiale reunite – schimb de experienta cu grupurile reunite din toata tara si aprofundarea notiunilor teoretice [2 luni / an]

Diplomele obtinute la incheierea programului formativ sunt recunoscute si de Institutul de Psihodrama din Milano – Italia

 


Curs de formare - Psihologia si psihopatologia dezvoltarii (Bucuresti)

Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania organizeaza Curs de formare:

“Psihologia si psihopatologia dezvoltarii.Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”.

Locatie : Bucuresti, B-dul Mihail Kogalniceanu nr. 17

Data: 17 /10/ 2009,ora 9.

Cost: 75 EURO/modul/10ore.

Credite CPR: 20

Inscrieri si relatii: 0722622501

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Curs de formare - Psihologia si psihopatologia dezvoltarii (Craiova)

Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania organizeaza Curs de formare:

“Psihologia si psihopatologia dezvoltarii.Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”.

Data: 10 /10/ 2009,ora 9.

Cost: 75 EURO/modul/10ore.

Credite CPR:20

Locatie: Craiova, Dolj

Inscrieri si relatii: 0723092029 psih. pr.IOVANEL VICTOR

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Workshop - "Andre Green – intre psihanaliza, literatura si antropologie"

In 10-11 octombrie a.c., Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei (A.P.P.) si Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti va invita sa participati la workshop-ul: 

"Andre Green – intre psihanaliza, literatura si antropologie" 

sustinut de dr. DANIELA LUCA, psihanalist al Asociatiei Internationale de Psihanaliza.
Workshop-ul este creditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania cu 5 credite. 

Teoria autorului francez este prezentata pentru prima data in Romania!
Programul cuprinde:
Sambata, 10 octombrie , orele: 16.30-19.30 
- Andre Green in psihanaliza franceza si internationala 
- Psihanaliza starilor limita

Duminica, 11 octombrie, orele: 10.00 - 15.00 
- Conceptia psihanalitica a afectivitatii si afectului la Andre Green 
- Narcisismul de viata si narcisismul de moarte 
- Tert, tertietate, absentul si dublul 
- Cauzalitatea psihica intre natura si cultura 
- De la scris la moarte: elemente de psihanaliza literaturii

Detalii si inscriere gasiti pe site-ul A.P.P.: www.roapp.ro

Va asteptam cu mult drag!
psih. Georgiana Branisteanu,
responsabil PR al A.P.P.
0724 413 482

 


Workshop: Instrumente muzicale neconventionale

Workshop, Bucuresti, 8-9 Octombrie 2009, Instrumente muzicale neconventionale

Comunicare-Pedagogie-Terapie

Instrumentele muzicale si sunetele sunt o modalitate vie de interactiune, cunoastere, relaxare si vindecare, exprimare si cautare a propriilor ritmuri si armonii.

Atelierul pune la dispozitie participantilor peste 20 de instrumente muzicale neconventioale din culturile lumii ( Africa, India, Australia, Nepal, Mexic, Indonezia etc.) din materiale naturale ( lemn, bambus, metal...) si incurajeaza prin diferite exercitii de sunet, ritm, voce si jocuri la o experienta directa si personala cu sunetele si muzica.

Se lucreaza intr-o maniera activa, creativa, sensibila, deschisa la propunerile participantilor, orientata catre descoperire, joc si reflectii impartasite in grup.

Workshopul ofera un spatiu pentru lucru direct cu instrumente traditionale din diferite culturi, ritmuri, cantece si improvizatie muzicala , toate acestea insotite de reflectii si constientizare.

Atelierul se adreseaza tuturor celor interesati de muzica, sunete naturale (nu electronice si fara amplificare) , instrumente muzicale inedite si modul de lucru cu acestea in grup, in pedagogie, terapie, comunicare.

Workshopul este condus de Hannes Heyne – muzician si pedagog din Dresda si Andreea Botezan – art terapeut ( www.klanghuette.de )

Durata: 2 zile a cate 2 ore jumate ( ora 18-20.30) , in total 5 ore

Participanti: min.6 max. 8 persoane

Pret: 70 Lei de persoana

Inscrieri si achitarea taxei: Loredana Mitrut: 0723.687647 pana pe data de 20 Septembrie

Detalii: Andreea Botezan : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

KlangHütte Dresden - O Lume a Sunetelor

Ascultand natura si mediul urban devenim constienti de sunetele care ne inconjoara si de cele care vin din noi insine. Ne plac aceste sunete sau ne-am dori sa schimbam ceva? Cantand la instrumente muzicale din culturile lumii sau la cele inventate si facute chiar de noi, pornim astfel pe drumul educarii simturilor, descoperind materiale si forme sonore, invatand sa improvizam si sa comunica  cu ceilalti prin muzica. Aceasta cale ne ajuta  deasemenea sa-i intelegem pe cei de langa noi, chiar daca vorbim limbi diferite. Devenim responsabili pentru ceea ce facem,  constienti de momentele in care cantam si de cele in care nu cantam si descoprim ca : reducerea cantitatii sunetelor sporeste calitatea spatiului muzical. Realizarea de instrumente muzicale din materiale naturale este o experienta deosebita. Astfel se nasc impreuna povesti si basme sonore.

KlangHütte ofera workshopuri pentru copii, adolescenti, persoane cu handicap, adulti, persoane in varsta, terapeuti, profesori pe teme diferite, la cerinta grupului. Pana in prezent activitatile au avut loc in Germania si in alte tari cum ar fi: Armenia, Bosnia, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovenia, Elvetia si Statele Unite. Au avut loc concerte, lecturi, expozitii, instalatii de sunet, gradini si spatii pentru explorarea sunetelor, calatorii si excursii in diferite tari. Obiectivul principal al proiectului KlangHütte este sa sustina experienta personala a fiecaruia dintre noi ca persoana activa in realizarea muzicii, ca"hrana" importanta pentru  viata.

Exemple de ateliere si cursuri: Povesti cu instrumente muzicale, instrumente din intreaga lume, improvizatie muzicala, ecologia sunetului, realizare de instrumente: lira, psaltire, didjieridoo, mici instrumente muzicale din lemn si bambus, cachon, flaut japonez – shakuhachi, flautul indian.

Hannes Heyne, fondatorul proiectului internationalKlangHütte Dresden, s-a nascut in anul 1958 in Germania. Dupa terminarea scolii s-a implicat activ in ecologie si actiuni comunitare. A studiat muzica si realizarea de instrumente in Hamburg, in secundar Ritmica si a facut cercetari pe tema simturilor si muzicii in Elvetia. A dezvoltat metode de invatare : instrumentul ca profesor si metode de interpretare la diferite instrumente in contact cu educatia simturilor si ecologia. Cercetari ulteriore au mers in directia interpretarea muzicala a formelor si instrumente din culturi stravechi  in legatura cu lumea si muzica "moderna" de azi.

Andreea Botezan, psiholog si psihoterapeut ( formare in gestaltterapie) lucreaza de peste 8 ani cu copii si adulti in special prin metode de art-terapie; sustine cursuri de ceramica, instrumente muzicale, tiparituri, etc in Dresden , organizeaza evenimente culturale si sustine workshopuri in Romania si Germania.

Contact:

Hannes Heyne, Andreea Botezan

KlangHütte, Stauffenbergallee 37, D-01099 Dresden, Germany, +49-(0)351-8010443,

www.KlangHuette.de

KlangHuette@ web.deandreeabotezan@ yahoo.com

 

 

Diagnostic si Evaluare Clinica: 18 - 20 septembrie 2009

Prof. „Aaron T. Beck" univ. Dr. Psiholog Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Diagnostic si Evaluare Clinica: 18 - 20 Septembrie 2009

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si ceilalti specialisti vor primi o adeverinta de participare.

NOU: REDUCERE 10% pentru studenti si masteranzi.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

Formare de Baza de Tip Masteral in Psihoterapie Analitica

Formarea de baza in Psihoterapia Analitica, este organizata sub forma unui program de tip masteral, 4 semestre cu 120 de credite, acreditat de Colegiul Psihologilor si organizat de Asociatia Romana de Psihologie Analitica.

Adresa site-ului ARPA este www.psihoterapieanalitica.ro

Inscrierile:  16 septembrie  -  24 septembrie 2009

Admiterea:  27 - 28 septembrie   2009

Taxele de admitere si scolarizare la studiile Psihoterapie şi Consiliere Analitică pentru anii universitari 2009- 2010 şi 2010-2011

- Taxa de admitere: 50 RON

- Taxa de inmatriculare 50 RON

- Taxa totala pentru cele 4 trimestre: 2000 Euro

Admiterea se face in limita a 30 de locuri disponibile

Coordonator program formare in psihoterapie si consiliere analitica: prof. Dr. Mihaela Minulescu

Pentru alte detalii descarcati fisierul Formare Psihoterapie Analitica

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Program de formare continua in Psihologia Muncii si Organizationala si in Psihologia Transporturilor

Program de formare continua in Psihologia Muncii si Organizationala si in Psihologia Transporturilor

Agentia Regionala de Consultanta in Managementul Resurselor Umane (A.R.C. 2000) anunta acreditarea „Programului de formare continua in Psihologia Muncii si Organizationala si in Psihologia Transporturilor”.

Formatori:

- prof. univ. dr. Corneliu-Eugen HAVÂRNEANU

- prof. univ. dr. Ticu CONSTANTIN

- conf. univ. dr. Aurel STAN

- psih. supervizor Mihaela IOAN

Adresabilitate

Programul de formare se adreseaza in principal psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii, transporturilor si serviciilor cât si psihologilor practicieni care activeaza in alte domenii ale psihologiei aplicate (psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.). In plus, el poate fi util si altor categorii socio-profesionale (inspectori resurse umane, instructori auto, profesori de legislatie din cadrul scolilor de soferi, politisti de la circulatia rutiera etc.) care doresc sa se perfectioneze in acest domeniu.

Continutul programului

Psihologia Muncii si Organizationala

- Cursul I „Evaluarea psihologica a personalului„ (20 ore, 10 credite)

- Cursul II „Analiza climatului organizational” (20 ore, 10 credite)

Psihologia Transporturilor

- Cursul III „Examinarea psihologica a personalului din siguranta circulatiei” (20 ore, 10 credite)

- Cursul IV „Psihologia participantului la trafic” (20 ore, 10 credite

Alte detalii organizatorice

Desi se recomanda parcurgerea intregului program, inscrierea si participarea la aceste cursuri se poate face independent, pentru fiecare curs in parte, fara a fi conditionata de participarea la celelalte cursuri. Dupa finalizarea fiecarui curs (20 de ore de formare) se obtin separat, pentru fiecare curs in parte, câte 10 credite recunoscute de Colegiu Psihologilor.

Taxa de participare la fiecare din cele 4 cursuri (20 de ore) va fi de 100 Euro / cursant. Numar de cursanti pentru fiecare curs: 20 – 30 cursanti.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Muncii si Organizationala) si

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Transporturilor).

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Workshop coaching cognitiv-comportamental

Institutul International de Coaching si Centrul European de Coaching, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, va invita la primul Workshop pe tema Coaching-ului Cognitiv-Comportamental din Romania:

“Rational Effectiveness Training Approach to Organizational Development”

care va avea loc in 25-27 septembrie 2009, la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshopul intensiv este acreditat de Universitatea Babes-Bolyai şi Albert Ellis Institute, SUA (prin Centrul Român de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale, reprezentantul Institutului în România) si creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Trainer: Dr. Dominic DiMattia, Profesor Emerit in Consiliere si Resurse Umane la “University of Bridgeport”, Australia. Dr. DiMattia este psihoterapeut, consultant în resurse umane si a fost Director Executiv si Supervisor la Albert Ellis Institute, SUA. A fost de asemenea vice-presedintele departamentului de Resurse Umane la “Fireman Group” in New York, a publicat numeroase articole in reviste internationale si a condus sute de workshop-uri si seminarii ca si “corporate consultant” si trainer in sanatate mintală şi organizationala. Este membru al American Psychological Association si a prezentat lucrari, seminarii si workshopuri in domeniul coaching-ului cognitiv-comportamental în Australia, Statele Unite si Europa.

Descrierea Workshopului:

Acesta este primul training in coaching cognitiv-comportamental din Romania, cu o abordare “evidence-based”, deschis profesionistilor si paraprofesionistilor interesati in a-si dezvolta abilitatile de a schimba cognitiile si comportamentele umane cu scopul de a imbunatati sănătatea şi performanta individuala si organizationala, inclusiv calitatea vietii la locul de munca. Atat analizele teoretice (care vor avea loc in intalnirile de dimineata) cat si aplicatiile practice (care vor avea loc in intalnirile de dupa-masa) vor oferi participantilor o introducerea in bazele tehnicilor de modificare cognitiva si comportamentala si ii vor ajuta in elaborarea unor interventii cognitiv-comportamentale specifice, individuale si de grup, pentru dezvoltarea eficientei şi sănătăţii organizationale si individuale la locul de munca.

Taxa inscriere: Taxa individuala 100 Euro / taxa pentru organizatii 150 Euro/pers. sau 90 Euro/pers. taxa de grup (minimum 4 persoane).

Pentru mai multe informatii si inregistrare, va rugam sa ne contactati la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre, va invitam sa ne vizitati la www.International-coaching.org

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Cursuri Dezvoltare personala in orasul Pitesti –Arges

Psihoterapeut formator-supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania Aurora Frunza, asist. univ. Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, organizeaza grupuri de dezvoltare personala sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv- Comportamentala.

Grupuri: 12-14 persoane

Data: 19-20 septembrie 2009

Cursurile de formare se adreseaza absolventilor Masterului de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, masteranzilor, studentilor in psihologie si medicina, care doresc sa se formeze si sa practice psiholoia clinica si/ sau psihoterapia cognitiv-comportamentala.

Cursurile se vor desfasura la sfarsit de saptamana  fiind stucturate in module de 15 -20 ore, program flexibil stabilit de comun acord cu participantii la programul de formare.

Cursurile sunt creditate de asocitia formatoare AHPCC si COPSI.

Cost 5 euro/ 1ora.

Locatia Pitesti - Arges ,str. Gheorghe Doja nr.28 Bis

Inscrieri si relatii la numerele de telefon :0248220352; 0722432760; 0765934376

Sau prin email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Workkshop autism, Timisoara 13 septembrie 2009

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism organizeaza in 13 septembrie 2009 la Timisoara workshop-ul

“TEHNICI DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA LA COPILUL CU AUTISM”

Terapia copiilor cu autism implica tehnici solide de interventie, dat fiind faptul ca rezultatele oricarei interventii sunt vizibile in timp.

Workshop-ul “Tehnici de terapie comportamentala aplicata la copilul cu autism” isi propune sa va familiarizeze cu cele mai eficiente tehnici de interventie in terapia copilului cu autism: terapia comportamentala ABA, Picture Exchange Communication System – comunicarea cu ajutorul imaginilor.

Workshop-ul se adreseaza atat specialistilor si parintilor implicati direct in terapia copiilor cu autism cat si pesoanelor interesate de dezvoltare profesionala in acest domeniu.

Tematica workshop-ului:

• Caracteristicile copilului cu tulburari din spectrul autist

• Terapia comportamentala ABA

- principii de terapie

- discrete trial (cerinta – comportament – consecinta), prompt, recompense

- ABC (antecedent – comportament – consecinta). Modificarea comportamentala.

- Alcatuirea planului de interventie – alegerea programelor

- Dezvoltarea abilitatilor cognitive.

- Alcatuirea programelor de autoservire (masa, toaleta, imbracat, spalat etc).

- Joc si socializare.

- Dezvoltarea limbajului receptiv – intelegerea instructiunilor, recunoasterea obiectelor, actiunilor, persoanelor, emotiilor, mediului inconjurator.

- Dezvoltarea limbajului expresiv: verbal, gestual, prin imagini.

• PECS (Picture Exchange Communication System) – comunicarea cu ajutorul imaginilor

Fazele PECS:

1. etapa I. schimbul de imagini

2. etapa II. dezvoltarea spontaneitatii

3. etapa III. discriminarea imaginilor

4. etapa IV. structura propozitiilor

5. etapa V. raspunde la intrebarea “Ce doresti?”

6. etapa IV. dezvoltarea limbajului “Eu vreau…”Eu vad…”, “Am ceva”

Relatia PECS – ABA, PECS – limbaj verbal si comunicare Gesturi in comunicare Limbajul verbal: Imitarea verbala, promovarea limbajului, limbajul functional.

Workshop-ul implica prezentarea de studii de caz astfel incat participantii sa beneficieze de o experienta solida atat la nivel practic cat si teoretic.

Durata: 8 - 10 ore (1 zi);

Formator: psih Daniela Martinescu, specializare in terapia si recuperarea copiilor cu autism; consultant Analiza Comportamentala Aplicata (ABA).

Pret: 150 lei;

- se achita un avans de 30% in contul CPI Pora Loredana-Ramona RO21 BUCU A557 4063 2511 RO01 deschis la Banca Alpha Bank agentia Caransebes; cu mentiunea “Tehnici de terapie comportamentala” Timisoara;

- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia se va specifica si numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie, etc...;

- restul de 70% se va achita in prima zi a cursului;

Calendarul cursului: 13 septembrie 2009 Timisoara;

Informatii suplimentare si inscrieri la

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0724.526.364

Se acorda diploma de participare. Nu se acorda credite.

 


Terapie Familiala Psihanalitica

Terapia Familiala Psihanalitica consta, dupa cum ii spune si numele, in lucrul psihanalitic cu familii, intr-un cadru si dispozitiv specifice. Terapia Familiala Psihanalitica a fost intemeiata, in Argentina de E. Pichon – Riviere si Bleger, in anii 1970. A fost continuata de scoala franceza de psihanaliza din care amintim contributiile lui Anzieu, Kaes si Ruffiot. Integrand gandirea psihanalitica a lui Bion sau Klein, alaturi de gandirea franceza a devenit astazi o metoda in sine, fapt confirmat de desfasurarea primului congres international la Montreal in 2006. Din 2008, in Romania a inceput o formare in colaborare cu Apsylien, Lyon, recunoscuta de Societatea psihanalitica din Paris (SPP) si de Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica (EFPP).

Terapia Familiala Psihanalitica pleaca de la conceptia de familie ca grup si are ca si concept central – legatura familiala, adica relatiile inconstient – inconstient ce se stabilesc intre membrii grupului sau ai familiei, atat intergenerational, adica intre generatiile din prezent (copii, parinti, bunici, matusi, veri) cat si trangenerational, in relatiile cu generatiile trecute sau viitoare. Modul de tratare a grupului si familiei face sa se structureze trei domenii principale de aplicatie psihanalitica – terapie familiala, grupurile de copii si adulti si psihanaliza de grup in sectorul social, medical etc.

Terapia Familiala psihanalitica are trei specializari, una de psihoterapie si doua directii sociale. Pentru fiecare din ele, formarea se desfasoara in contextul unui program stabilit cu o frecventa de un week-end pe luna.

Conditii de inscriere :

Pentru inscriere - terapeut :

- existenta unei analize personale didactice, finalizata sau in curs, de cel putin 2 ani.

- Posibilitatea sau dorinta de a lucra cu familii.

Pentru inscriere – psiholog specializat pe familii

- Absolvirea unei facultati de profil.

- Posibilitatea de a lucra cu familii

- O formare in tehnicile de grup, de tip psihodramatic este de preferat.

Pentru inscriere – consilier familial

- Posibilitatea de a lucra cu grupuri sau familii in cadrul unei institutii (invatatori, asistenti sociali, medici, educatori etc.)

- Nu presupune studii specializate. Pentru persoanele cu studii medii exista un program special numit « modul de sensibilizare » care are ca scop insusirea notiunilor si metode psihanalitice de intelegere a legaturilor familiale si de grup.

Date contact :

Inscrierea consta in completarea si trimiterea unui CV care sa contina urmatoarele date :

- Numele si prenumele,

- Data si locul nasterii,

- Adresa postala

- Numar de telefon

- Adresa mail

- Analiza personala (daca e cazul) – perioada, cu cine, frecventa.

- Formari in terapii de grup (daca e cazul) – perioada, metoda, cu cine.

- Experienta de supervizare (daca e cazul)

- Studii universitare si post-universitare – perioada, titlurile existente in prezent.

- Familia de origine (parinti, frati, surori, alte rude) – (prezentare maxim 1 pagina)

- Familia actuala – (prezentare maxim o pagina)

- Motivatia in alegerea studiilor universitare (maxim o pagina)

- Motivatia in alegerea Terapiei Familiale Psihanalitice. (maxim o pagina)

- Locul actual de munca si cele precedente

- Activitatea prezenta (detaliat) – locul de munca, motivul alegerii lui, tipul de munca desfasurata, proiecte, nevoi)

- Raspundeti la urmatoarea intrebare : Cum vedeti lucrul analitic cu grupuri, familii, cupluri in activitatea dumneavoastra viitoare ?

- Raspundeti la urmatoarea intrebare : Aveti posibilitatea, in prezent, sa desfasurati o activitate de psihoterapie ? Daca raspunsul este afirmativ, oferiti cateva detalii. (punct pentru psihoterapeuti).

C.V. este trimis pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Dupa trimiterea C.V.-ului, candidatii vor fi programati la doua interviuri.

Data limita pentru inscriere este 31 august, cererile primite dupa aceasta data vor fi considerate pentru septembrie 2010.

Program : Un week-end pe luna, din septembrie pana in iunie. Durata ciclului teoretic – 1 an. Dupa absolvirea ciclului teoretic se intra in cel de supervizare.

Taxa pentru interviuri : 140 lei.

Persoana contact :

Claudiu Ganciu, 0722 453 906 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop integrativ - Constanta

Constanta: Workshop- party psiho-integrativ

“COMUNICARE SI STRES IN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVA”

sustinut de dr. Andre Moreau - certificat european de psihoterapeut, formator al Asociatiei de Psihoterapie Integrativa si Camelia Stavarache - presedintele Asociatiei de Psihoterapie Integrativa

Colegiul Psihologilor din Romania a alocat 5 credite pentru acest eveniment

Grupul tinta:

La acest workshop pot participa licentiati ai facultatilor de Psihologie,

Psihopedagogie Speciala, Asistenta Sociala, psihologi ( indiferent de

specialitate si treapta de specialitate), medici si studenti. Acestia din urma nu vor primi credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

PROGRAMA:

- Canalele psihologice de comunicare;

- Relatiile interpersonale creative si deschise;

- Extern-Intern: eveniment stresant vs stres;

- Modalitati psihologice de autogenerare a raspunsului la evenimentul stresant;

- Aplicatii practice: comunicarea nonviolenta; tehnici de psihoterapia

integrativa a stresului.

Perioada: 11 septembrie 2009

Locatie: Aula Bibliotecii Judetene Constanta

Inscrieri si informatii suplimentare: tel. 0724369393, 0764329170

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Formare de baza in psihoterapie analitica

Asociatia Romana de Psihologie Analitica (ARPA) organizeaza in septembrie 2009 inscrierile si admiterea pentru un nou program de formare de baza in psihoterapie analitica.

Ii invitam pe cei interesati de inceperea unei formari in psihoterapie analitica sa acceseze site-ul nostru. Aici veti gasi date despre conditiile de desfasurare ale admiterii, curricula, profesori, locatie, costuri.

http://www.psihoterapieanalitica.ro/meniu_3_7.php

Pentru alte informatii va stam la dispozitie pe aceasta adresa.

O vara frumoasa!

Ioana Olteanu (Coja)

membru ARPA

Comisia de Relatii Publice

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Tabara NLP “Curajul de a fi tu insuti/insati in relatii“

Ai ocazia de a experimenta! Vino alaturi de noi in Tabara NLP si Spirit of Phoenix …la mare...distractie:

In acesta vara, echipa NLP Explorer s-a gandit sa organizeze TABARA NLP "Curajul de a fi tu insuti/insati in relatii" si ultimul modul din primul curs THE SPIRIT OF PHOENIX la mare, in statiunea Olimp.

Chiar daca nu ai notiuni despre ce inseamna NLP sau nu ai participat la nici unul din cursurile THE SPIRIT OF PHOENIX, ai ocazia sa experimentezi si sa alegi daca te vei alatura mai tarziu la cursurile organizate de noi - descoperi cele mai eficiente tehnici pentru dezvoltarea personala si comunicare!

Tema principala este cea a relatiilor, unde vom explora... ce sunt..., cum functioneaza. .., cum nu functioneaza si tehnici prin care sa ne intelegem pe noi insine si comportamentele legate de ele. Datorita erei in care traim, relatiile s-au schimbat, normele sociale sunt altfel acum fata de anii '50 si bineinteles ca exista diferente de la cultura la cultura. Relatiile bune amplifica tot ceea ce faci. Majoritatea problemelor nu ar exista daca relatiile ar functiona armonios.

Dintre temele abordate:

1. Curajul in relatii;

2. Comunicarea;

3. Acceptarea;

4. Descoperirea in fata celuilalt si provocarea;

5. Teama in relatii;

6. Cum stii daca ai partenerul/a potrivit(a);

7. Dl. si D-na. Imperfect(a) si Perfect(a);

8. Cum sa atragi partenerul/a potrivit(a);

9. Cum sa imbogatesti relatiile.

Plus:

IUBIREA explicata - doar cat s-o recunosti...

Tehnici din NLP si hipnoza folosite in jocul atractiei.

Vor fi cu tine, sa te provoace si sa te sustina, Tibi Felber, trainer ITANLP format personal cu John Grinder (co-creatorul NLP),si expertul international in NLP, coaching, hipnoza si dezvoltare personala John Thompson!

Vino alaturi de noi, sa exploram rolul autenticitatii in relatii, sa descoperim cum sa fim noi insine… si in acelasi timp cum sa participam in mod real la o relatie vie. Vino sa invatam impreuna cum sa evitam plafonarea si teama de a discuta cu ceilalti, teama de singuratate, cum sa construim o relatie in care ambii parteneri se regasesc si se dezvolta, atat impreuna cat si fiecare in parte!

Perioada de desfasurare: 29 august – 2 septembrie 2009

Locatia: Hotel Egreta***, statiunea Olimp.

Program: aproximativ 6 ore pe zi

"Nu sunt un expert in relatii... totusi, in ultimii zece ani am ajutat indirect multi oameni sa-si imbogateasca relatiile prin strategiile de gandire si integrarea metodelor de autodescoperire pe care le predau. Mi-ar placea sa fiu un participant la asa ceva" - John Thompson

Locurile sunt limitate – rezervarile au inceput – ca sa profiti de pretul special de 150 EUR + TVA si de ofertele de cazare, contacteaza- ne imediat la:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Razvan Chirita, 0765.535.082

 


Scoala de vara COGNOSIS – editia a III-a

Scoala de vara COGNOSIS – editia a III-a, Cluj Napoca, 6-14 august 2009

„Primul pas in dezvoltarea personala”

Scoala de vara COGNOSIS se adreseaza studentilor pasionati de psihoterapie si altor tineri interesati de domeniul psihologiei care vor sa faca un pas in plus in a se cunoaste pe sine si in a-i cunoaste pe altii asemeni lor. Prin tema aleasa, vrem ca acest eveniment sa fie, pe de o parte, un prim pas in formarea viitorilor psihoterapeuti, dar si un program de dezvoltare personala care sa aduca imbunatatiri in viata personala si profesionala a participantilor.

Scoala de vara va consta in 6 zile de workshopuri, aproximativ 7 ore pe zi. Pentru a putea profita cat mai mult de interactiunea cu invitatii si ceilalti participanti, fiecare workshop va dura 2 zile si va fi condus de reprezentantii unor scoli de psihoterapie importante din Romania. Vei putea experimenta dezvoltarea personala in mai multe viziuni, intr-o forma interactiva, prin exercitii si jocuri de rol.

Pentru a-ti folosi in cariera de psihoterapeut, participarea la workshopurile scolii de vara va fi recunoscuta de catre scolile invitate ca ore de dezvoltare personala in cadrul fiecareia dintre ele.

Pe langa workshopurile intense si interesante, vrem sa ne distram asa ca am lasat timp pentru a vizita orasul, a-i cunoaste pe ceilalti si a te bucura de suprizele pe care le pregatim. Chiar am dedicat una din zile pentru a merge intr-o relaxanta excursie in Muntii Apuseni.

In cadrul acestei scoli vor fi 80 de participanti. Vor fi construite mai multe grupe de cate aproximativ 20 de persoane. Fiecare grupa va avea în program anumite workshop-uri, care au fost reunite sub forma unor module. In program poti gasi workshpurile continute de fiecare dintre cele 4 module.

Selectia participantiilor se va face pe baza formularului de inscriere pe care il poti descarca aici si care urmareste motivatia si asteptarile tale legate de participarea ta la aceasta scoala de vara.

Pentru a te inscrie completeaza cu atentie acest formular si ataseaza-l unui mail pe care il vei trimite pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pana in data de 30 iulie. Daca vei fi selectat confirmarea o vei primi pana pe data de 31 iulie.

Pentru ca numarul de locuri pentru fiecare modul este limitat, te rugam sa mentionezi, in ordinea preferintelor tale, 2 module la care ai dori sa participi. Aceia dintre voi care vor fi selectati vor fi repartizati pe module in functie de preferintele personale si daca va fi cazul si in functie de ordinea in care vin confrmarile lor de participare.

Taxa de participare este de 400 RON si va fi achitata de cei selectati dupa ce au primit mesajul de confirmare. Ea acopera participarea la workshopuri si materialele oferite de moderatorii acestora, cazarea si masa pe durta scolii si Excursia in Muntii Apuseni (pentru participantii din Cluj Napoca, sau oricare alt participant care nu doreste sa beneficieze de masa si cazare taxa de participare este de 180 RON).

Cazarea, masa si desfasurarea workshopurilor vor fi asigurate in facilitatile oferite de Universitatea Babes Bolyai.

Asteptam, de asemenea, intrebarile tale pe adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon: 0766.897.012.

Mai multe detalii aici

Descarca programul

Descarca formularul de inscriere

 


Module de Dezvoltare Personala

Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala anunta inceperea inscrierilor la

Module de Dezvoltare Personala

Modulele se adreseaza psihologilor interesati de efectuarea orelor de dezvoltare personala, necesare pentru obtinerea atestatului de libera practica.

Formator supervizor - Petrisor Tepurlui.

Locatie: Sibiu

Se lucreaza in grup, cu maxim 10 persoane.

Primul modul cuprinde 50 de ore si se desfasoara in perioada 24-30.08.2009, dupa urmatoarea formula: 5 ore zilnic, luni-vineri (25 de ore), plus 15 ore in week-end, la care se vor adauga 10.

Costul unui modul este de 250 Euro.

La finalul fiecarui modul, pentru membrii AHPCC se elibereaza diploma de formare si dezvoltare personala, recunoscuta de CPR.

Pentru cei care au facut formarea de baza in APCC, AHCRTE sau ARTS&CORS, va fi eliberata o adeverinta recunoscuta de asociatiile respective.

Inscrierea si rezervarea locului in grup este conditionata de plata anticipata a 100 Euro pana la data de 31.07.09. Restul sumei poate fi achitata integral sau in doua transe pana la finalul modulului.

Pentru inscrieri si relatii suplimentare:

Psih. Simina Munteanu - 0788/493.390 ;

Psih. Laura Melniciuc - 0744/680.844

 


Terapie prin Joc si Dramaterapie

Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania

Scoala Internationala de Vara – 20-25 iulie 2009

Scoala de Vara va dura 6 zile si va avea doua cursuri care se vor desfasura in paralel:

Cercul atasamentului – un curs de introducere in terapia prin joc si dramaterapie (45 ore)

Mandale, roti medicinale si artele de vindecare – un curs avansat in terapia prin joc si dramaterapie (45 ore)

Deoarece se vor desfasura in paralel, fiecare curs va numara sase zile.

Locatie: Zarnesti, Brasov, str. Noua nr 12 A

Formatori: Dr. Sue Jennings si Dr. Elektra Tselikas

Detalii privind cursurile:

- Cercul atasamentului si lanturile opresiunii - curs de introducere in terapie prin joc si dramaterapie

Acest curs ia in considerare importanta atasamentului, ca relatie plina de joc dintre mama si copil si semnificatia acestuia asupra dezvoltarii creierului. Participantii vor descoperi propriul “copil interior” prin intermediul mijloacelor creative si al jocului. Vom explora cum putem deveni oprimati prin intermediul sistemului scolar, al dinamicii familiei si al altor sisteme. “Teatrul Oprimatilor” Augusto Boal, va fi una dintre abordarile pe care le vom dezvolta in cadrul atelierelor practice.

Cursul are scop achizitionarea cunostintelor de baza in domeniul terapiei prin joc si dramaterapiei

Mandale, roti medicinale si artele de vindecare - curs avansat in terapie prin joc si dramaterapie

Cercul este forma primara care apare in viata si in arta si o vom explora prin variate mijloace. Cercul aduce aminte de mama care imbratiseaza bebelusul si reprezinta o parte importanta a atasamentului. Copilul raspunde atunci cand este tinut si continut fizic. Multe jocuri ale copiilor sunt circulare si multe culturi au dansuri in cerc. In arta avem forme si tipare circulare, iar cercul este evident in multe simboluri religioase. Terapeutic, cercul grupului este important pentru crearea sentimentului egalitatii si pe cel de “a fi vazut”.

In cadrul Scolii de Vara, vom explora cercurile in moduri diferite, prin miscare, pictura, drama, ritual si masti. Se va acorda timp teoriei si discutiilor pe aspecte practice. In acelasi timp, vor exista ocazii pentru socializare si distractie.

Detalii privind formatorii:

Dr Sue Jennings, ca pionier in metoda dramaterapiei si a terapiei prin joc, a lucrat ca si clinician, formator si supervizor in Marea Britanie si in restul lumii, timp de treizeci de ani si a publicat peste treizeci de carti. A pus bazele initiale pentru training-ul post-universitar in dramaterapie la Universitatea Roehampton; Hertfordshire; Ripon si York, la Tel Hai College. Israel, Herma Centre, Athens, Grecia (inclusiv training pentru supervizori), Institutul de Dramaterapie, Marea Britanie. A fost la originea primului curs pentru certificatul in terapie prin joc in Marea Britanie (in prezent incorporat in programa Universitatii Roehampton), In paralel, activitatea practica a lui Sue a vizat diferite grupuri: condamnati, pacienti psihiatrici, adolescenti in serviciul de probatiune, copii abuzati, copii agresivi, copii abandonati, persoane cu tulburari de personalitate, cu tulburari de alimentatie, persoane cu problem de fertilitate.

Dr. Elektra Tselikas este dramaterapeut, supervizor, formator si practicanta a teatrului din Grecia. Ea a dezvoltat o abordare unica a performantei prin intermediul actului dramatic, a scris pe larg despre performanta si drama ca terapie si este editorul cartii 'Dramatherapy and Supervision' publicata de Routledge 2004. Preda la Universitatile din Graz si Viena.

Costurile sunt urmatoarele:

- 450 de lei pentru “Cercul atasamentului”, in care intra cele 6 zile de curs, materialele utilizate la curs, notele de curs si gustarile

- 600 de lei pentru “Mandale, roti medicinale si artele de vindecare”, in care intra cele 6 zile de curs, materialele utilizate la curs, notele de curs si gustarile

La cursuri pot participa profesionisti, studenti, profesori, parinti. Pentru persoanele care doresc sa urmeze o formare pe termen lung, aceste cursuri vor reprezenta parte din formarea ca terapeut prin joc si dramaterapeut, Cei care nu urmaresc formarea de lunga durata, pot participa pentru a achizitiona cunostinte si abilitati ce vor putea fi apoi integrate in munca fiecaruia.

Toate cursurile au un pronuntat caracter practic, astfel incat participantii vor dezvolta abilitati si vor invata tehnici si modalitati practice de lucru prin terapie prin joc si dramaterapie, extrem de utile in munca cu orice tip de beneficiar

*Acest curs nu a fost acreditat in cadrul Colegiului Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua pentru cei care participa.

Pentru detalii legate de inscriere, persoana de contact:

Ioana Serb, mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel 0751093620.

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Workshop parenting: Emoţii de Mamă

Cum să fii pregătită emoţional pentru schimbările de după naştere

Emotii de mama este un curs pentru viitoarele mamici si proaspetele mamici, insotite dacă vor, de partenerii lor.

Acest curs a fost creat din dorinta de a ajuta mamicile sa se bucure cat mai mult de aceasta perioada minunata din viata lor in care isi ţin pentru prima data bebelusii în braţe. Fiecare viitoare mamica asteapta cu emotie aceasta intalnire si isi face scenarii legate de cum va fi: cum va arata bebelusul, cum il va mangaia, cum el ii va zambi sau cum ii va spune pentru prima data "mama"… In acelasi timp insa in sufletul fiecarei mamici ce isi tine in sfarsit copilul in brate, apar si stari precum ingrijorare, frica, anxietate, tristete, vinovatie care sunt dificil de gestionat pe fondul oboselii si al schimbarilor hormonale.

Asa ca am creat acest curs exact cum mi l-as fi dorit eu cand am fost insarcinata, acum 5 ani cu fetita mea si acum 2 ani jumate cu baietelul meu. Si va invit din toată inima sa aflati alaturi de alte mamici cum sa aveti grija cat mai bine de fericirea voastra si a micilor voastre minuni!

Psih. Mihaela Zaharia, parenting trainer & coach

Obiective:

- Sa afli ce e firesc sa se schimbe după ce ai nascut

- Sa identifici si sa gestionezi eficient starile emotionale pe care le traiesti

- Sa afli cum poti ajunge la starea dorita

- Sa stii ce ai nevoie si cum poti obtine cea ce vrei

- Sa comunici eficient cu tine si cu cei din jurul tau

Beneficii:

- Vei fi mai pregătita psihic sa faci fata cu succes schimbarilor ce vor veni

- Vei putea sa ai grija mai relaxata de copilul tau

- Vei fi mai sigura pe deciziile pe care le iei

- Vei putea sa preintampini eficient situatii potential neplăcute

- Vei sti cum sa opresti intensificarea starilor nedorite

- Vei putea sa identifici tiparul gandurilor negative si sa le modifici

- Vei putea sa accepti mai usor ce e nou in aceasta perioada

- Vei simti ca nu esti singura care treci prin astfel de situatii si ca cineva te intelege

- Vei sti daca si cand e cazul sa apelezi la un specialist

Dintre subiectele abordate:

- Ce se intampla după naştere

- Ce influentează starea noastră emotionala

- 3 modalitati prin care ne putem simti mai bine

- Mituri si realitati despre copii si mamici

- Nevoile noastre si indeplinirea lor dupa nastere

- Comunicarea eficientă cu ceilalti

- Mesaje care ne dau putere

- Cum identificăm depresia postpartum

Data: 20 iulie 2009 (luni)

Program: 10,00 – 13,00 (varianta dimineata) sau 17,00 – 20,00 (varianta seara)

Numar de participanti: maxim 10 mamici sau viitoare mamici insotite de partenerii lor

Bonus: Partenerii sunt invitati gratis!

Metode folosite: exercitii experientiale, exercitii in grup, teme individuale in manual, prezentare power-point, filmulete, discutii - intrebari si raspunsuri.

Investitie: 100 ron (tva inclus)

Organizator: Mind Master

Trainer: psih. Mihaela Zaharia

Locatie: Str. Av.T.Iliescu nr. 7, et.3, ap. 16, Piata Dorobanti, sector 1, Bucuresti

Detalii: www.parenting.ro, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel. 0723514999

Inscriere online: www.mindmaster.ro

Sursa: Reteaua de stiri APR

 


Workshop parenting: Disciplina fără Pedeapsă

Fiindca nu cred ca disciplina cea mai eficienta este cea in care ascultarea copilului are loc doar de frica,  dar fiindca cred ca orice copil are nevoie de reguli si limite, si fiindca mi-aa dori ca aceste reguli sa fie transmise cu blandete  si ulterior respectate de copil din convingere, am ajuns la realizarea acestui workshop. La care va invit din toata inima sa descoperim impreuna metode de interactiune cu copilul nostru care ne multumesc intr-adevar si ne fac sa ne simtim bine impreuna.

Psih. Mihaela Zaharia, parenting trainer & coach

OBIECTIVE:

- Sa ai situatiile sub control intr-o maniera relaxata

- Sa identifici nevoile copilului tau si intentia lui pozitiva atunci cand este indisciplinat

- Să fii flexibila in abordarile fata de copilul tau

- Sa te pui in locul copilului tau ca sa vezi situatia din punctul lui de vedere

- Sa re-evaluezi frica de pedeapsa si motivele pentru care vrei sa fii ascultat de catre copilul tau

- Sa gasesti alternative pozitive la pedepse

BENEFICII:

- Ai o relatie sincera si destinsa cu copilul tau, iar el va fi deschis fata de tine, la randul lui

- Scazi numarul conflictelor cu copilul tau

- Ai o viata de familie mai linistita

- Iti pastrezi o atitudine relaxata fiindca stii ce sa faci in situatii dificile

- Nu faci loc starilor negative in relatia dintre voi (frica, nervi, resentimente, razbunare, minciuna, etc)

DINTRE SUBIECTELE ABORDATE:

- De ce nu asculta copiii?

- Metode traditionale de disciplina

- Frica de pedeapsa si efectele ei

- Despre time-out

- Cum si de ce sa cladesti o relaţie ok-ok intre parinti si copii

- 30 de alternative practice la pedeapsa si modalitati concrete de aplicare

Data: 14 iulie 2009 (marti)

Program: 09,00 – 12,00 (varianta dimineata) sau 18,00 – 21,00 (varianta seara)

Numar de participanti: maxim 16

Reduceri: 10 % pentru foştii cursanti Mind Master, 30 % pentru alţi membri din familie (inclusiv bone)

Metode folosite: exercitii experientiale, exercitii in grup, teme individuale in manual, prezentare power-point, discutii - intrebari si raspunsuri.

Investitie: 100 ron (tva inclus)

Organizator: Mind Master

Trainer: psih. Mihaela Zaharia

Locatie: Str. Av.T.Iliescu nr. 7, et.3, ap. 16, Piata Dorobanti, sector 1, Bucuresti

Detalii: www.parenting.ro, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel. 0723514999

Inscriere online: www.mindmaster.ro

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Scoala de Vara de Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu, 23 – 28 Iulie 2009, Costinesti

Dragi colegi va invitam in luna lui Cuptor pe malul Marii Negre sa participati la o prima editie a Scolii de vara de psihoterapie sistemica de familie si cuplu cu formatorii Diana Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac

*Acest eveniment este acreditat cu 12 credite CPR

30 ore - 12 credite CPR

Formatori:

- psih. princip. Diana Laura Ciubotaru si

- psih.princip. Adina Karner-Hutuleac

Se va lucra pe urmatoarele topici:

- Doliul, pierderea, abandonul

- Identificare pasilor procesului de pierdere

- Identificarea strategiilor personale de coping la pierdere

- Identificarea unor apecte specifice in lucru cu familiile in care exista pierdere - lucrul pe Studiu de Caz

- Scoala transgenerationala – iertarea ca parte a procesului de pierdere, interventie pe studiu de caz

- Divortul in abordarea sistemica. Obiectivele cursului sunt legate de:

- Lucru la nivelul atitudinilor personale legate de divort si separare.

- Aspecte specifice in lucrul cu membrii familiei aflati in procesul de divort.

- Travaliul separarii la parteneri si copil. Interventie pe studiu de caz.

- Modulul este in totalitate practic si se doreste furnizarea unui set de abilitati si competente pentru a gestiona situatiile sus mentionate

Se vor primi mape, ecusoane, suporturi de curs, diplome cu credite CPR si nu in ultimul rand....spiritul APFC intr-un training adresat tuturor profesionistilor.

Pentru mai multe detalii descarcati fisierul de prezentare Terapia sistemica – Costinesti

Pentru inscrieri si alte informatii:

psih. Georgeta Todt

tel 0762 00 84 84 sau 0748 144 303

mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Va rugam sa trimiteti pe mail urmatoarele informatii pentru inscriere: numele dvs , numarul variantei pentru care optati, copie chitanta avans scanata;

Pentru plata avansului IBAN: RO 53 BRDE 140 SV 348 566 81400 banca BRD GSG

suc Constanta Titular cont Todt Georgeta

 

 

Formare in psihoterapia Sandplay

Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei impreuna cu Universitatea Spiru Haret Bucuresti organizeaza:


Formare in Sandplay Therapy
Bucuresti, noiembrie 2009

Formator
Dr. Barbara A. Turner, terapeut atestat, formator si supervizor STA (Sandplay Therapists of America). Autoarea lucrarii Handbook of Sandplay Therapy

Inscrierile sa primesc pana pe 30 iulie 2009
Programul de formare pe care il va coordona in Romania se va desfasura pe parcursul a 2 ani si cuprinde:
- 40 ore de teoretice
- 15-30 sedinte personale (procesul personal va dura 1-2 ani)
- 25 ore de supervizare

La finalul cursurilor participantii primesc Certificate of Completion pe baza carora vor aplica la finalul programului in cadrul S.T.A. (Sandplay Therapists of America) pentru statutul de Sandplay Parctitioner. La ora actuala S.T.A. este singura organizatie de Sandplay Therapy din lume care ofera formare pentru nivelul Sandplay Practitioner.

In noiembrie 2009, puteti participa la urmatoarele etape ale formarii:
- 40 de ore teoretice
- 5 sedinte personale

Detalii si inscrieri
http://www.roapp. ro/?page= formare_sandplay

 


Inscrieri la scoala de vara de psihanaliza 2009

Scoala de vara de psihanaliza
9-12 iulie 2009, Baile Felix, jud. Bihor

Formatori: prof.dr. Vasile Dem Zamfirescu, dr. Brindusa Orasanu, dr. Rita Teodoru

Tematica scolii de vara de psihanaliza 2009: Efectul retroactiv in interpretare (dr. Brindusa Orasanu), Timpul si spatiul in cura psihanalitica (dr. Rita Teodoru), Factori eficienti in psihanaliza (prof.dr. Vasile Dem Zamfirescu), Prezentare de film cu tema psihanalitica, Supervizare de cazuri in grup, Grupuri tematice de lucru. Supervizare de caz individuala.
Nou! Anul acesta la scoala de vara de psihanaliza puteti beneficia de supervizarea unuia din formatori pe cazuri clinice, in formula de supervizare individuala. Cazurile clinice prezentate pot fi abordate psihanalitic sau prin alta orientare terapeutica. Supervizarea cazului va fi realizata din perspectiva psihanalitica. Citeste mai departe….
http://psihoterapia.eu/index.php?option= com_content& task=view& id=906&Itemid= 1

Informatii suplimentare:
Tel. 0730.591.771, 0770.458.325, 0723.414.644
e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Tabara de psihanaliza aplicata: Literatura si Film

*Acest curs nu este acreditat la Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua.

Asociatia Interdisciplinara de Psihanaliza Aplicata – AIPsA va invita in

Tabara de psihanaliza aplicata: Literatura si Film

Sibiu, 1-5 august 2009

Evenimentul este primul de gen in Romania si presupune participarea la seminarii interactive şi la ateliere practice de interpretare in domeniile literaturii si filmului, imbinate cu activitati de agrement si excursii.

Se pot inscrie:

- Psihanalisti si psihoterapeuti interesati de valorificarea psihanalizei in afara cabinetului;

- Studenti si licentiati, cu precadere ai facultatilor de litere, teatru si film, filosofie, istorie, muzica, arhitectura si urbanism, stiinte politice, sociologie, psihologie, pedagogie, medicina, dar si de la alte discipline; persoane interesate de psihanaliza aplicata in diferite domenii, inclusiv in domeniul lor profesional sau de formare.

Vom atinge urmatoarele teme:

- Raportul dintre psihanaliza clinica si psihanaliza aplicata: ce este fiecare, prin ce difera si ce au in comun.

- Criterii de aplicare a psihanalizei si criterii de interpretare psihanalitica in general; ce este “psihanaliza salbatica” (cu deosebire in aplicatiile extraclinice).

- Metode de aplicare a psihanalizei la literatura.

- Aplicatii la opere literare si cinematografice, cu vizionari si dezbateri (de ex.: cartea si filmul Parfumul sau Cartea tuturor intentiilor de Marin Malaicu-Hondrari).

Lectori:

Daniela Luca, membru fondator al AIPsA, psihanalist, membru direct al Asociatiei Internationale de Psihanaliza

Ioana Lazar, secretar AIPsA, psihiatru, membru candidat al Asociatiei Internationale de Psihanaliza, vicepresedinte Asociatia de Psihoterapie Psihanalitica de Grup din Romania

Georgiana Branisteanu, vicepresedintele AIPsA, psiholog clinician – Colegiul Psihologilor, membru al Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica

Dorin-Liviu Bîtfoi, presedintele AIPsA, scriitor, jurnalist

Detalii si inscrieri: Trimiteti un email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (pentru Georgiana Branisteanu, responsabil organizare), la care atasati fisa de inscriere completata. Termenul de inscriere este 31 mai 2009. Selectia se va face in urma unui interviu motivational.

Numar de locuri: max. 30.

Taxa de participare:

- daca este platita pana la data de 15 mai: 550 RON

- daca este platita dupa data de 15 mai: 650 RON

Taxa de participare include cheltuielile de cazare si de participare la activitatile taberei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Termen: 31 mai 2009

Fisa de inscriere

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Formare sistemica de familie si cuplu-acreditata CPR

Asociatia de Psihoterapia Familiei si Cuplului Iasi anunta organizarea cursurilor de formare de baza acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania  pentru obtinerea atestatului de libera practica in psihoterapie sistemica de familie si cuplu

Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii , cu echipa de formatori Diana Laura Ciubotaru si Adina Karner Hutuleac,  (cursurile introductive):

Bucuresti - data limita de inscriere 20 aprilie

Galati - data limita de inscriere 20 iulie

Cursul introductiv de 60 de ore face parte dintr-o formare de 750 de ore pe durata de patru ani, structurata si organizata conform criteriilor Colegiului Psihologilor si FRP . Formatorii si scoala de terapie sunt acreditate de Colegiul Psihologilor si FRP. Certificatele eliberate la finalul formarii sau cele de etapa, sunt acceptate de colegiu pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie sistemica de familie si cuplu in conditiile legii.

APFC Iasi este asociatie de profesionisti, membra a Federatiei Romane de Psihoterapie FRP, acreditata ca furnizor de formare de catre CPR iar echipele de traineri  care sustin cursurile de formare sunt compuse din psihoterapeuti de familie pregatiti si certificati la nivel national si european conform criteriilor EFTA -European Association of Family Therapy.  
Cursurile se adreseaza psihologilor, pedagogilor, psihopedagogilor, asistentilor sociali si medicilor precum si studentilor aflati  in ultimul an de studiu la facultatile cu specializarile sus mentionate.

Pentru inscriere la cursul din orasul GALATI la adresa de mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Galati", sau telefon 0722.614.641.     Persoana de contact: formator Adina Karner Hutuleac

Pentru inscriere la cursul din orasul BUCURESTI - email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza cu mentiunea: "pentru inscriere la cursul din Bucuresti sau telefon 0742.094.746.  Persoana de contact: formator Diana Ciubotaru

Pentru inscriere se va trimite un CV, o scrisoare de intentie  si confirmarea platii unei taxe de inscriere (nr si data ordinului de plata) in valoare de 50 RON in contul Asociatiei de Psihoterapia Familiei si a Cuplului Iasi, deschis la BRD sucursala Iasi, cod IBAN RO49BRDE240SV19685132400 la persoanele de contact sus mentionate.

Pentru informatii suplimentare scrieti persoanelor de contact sau puteti accesa si pagina web a asociatiei www.apfc.ro


Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Cursuri de terapie prin joc si dramaterapie

In cursul anului 2009, Asociatia Project Wolf, in colaborare cu Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania, a programat o serie de cursuri de pregatire in terapie prin joc si dramaterapie, conform listei de mai jos. Toate cursurile vor avea loc in Zarnesti, Brasov, str. Noua nr 12 A si vor fi sustinute de catre Dr. Sue Jennings si colaboratorii acesteia.

Scoala de Primavara - 10-15 APRILIE se desfasoara in  trei module de cate doua zile. O persoana poate opta sa participe la unul, doua sau la toate trei, in functie si de cursurile la care a participat anterior. Costul unui modul este de 160 de lei. Cei care vor participa la toate modulele vor plati 450 de lei.
- modulul 1 - 10-11 aprilie: Introducere in dramaterapie si terapie prin joc, partea 1 (nivel I)
- modulul 2 - 12-13 aprilie: Lucrul cu persoanele varstnice, inclusiv persoane cu demente (nivel II/III)
- modulul 3 - 14-15 aprilie: Lucrul cu abuzul sexual la copii si adulti (nivel III)

Scoala de Vara - 20-25 IUNIE se desfasoara in  trei module de cate doua zile. O persoana poate opta sa participe la unul, doua sau la toate trei, in functie si de cursurile la care a participat anterior si nivelul de pregatire la care se afla. Costul unui modul este de 160 de lei. Cei care vor participa la toate modulele vor plati 450 de lei.
- modulul 1 - 20-21 iunie: Ingrijirea creativa: lucrul cu copiii si adultii din institutii, inclusiv persoane cu dificultati de invatare (nivel I)
- modulul 2 - 22-23 iunie: Introducere in dramaterapie si terapie prin joc, partea 2 (nivel I)
- modulul 3 - 24-25 iunie: Lucrul creativ cu autismul, partea 2 (nivel II/III)

Scoala Internationala de Vara - 20-25 IULIE "Mandale, Roti medicinale si Artele de Vindecare" - se desfasoara pe parcursul a sase zile si costa 600 lei.

Pentru detalii si inscrieri, persoana de contact Ioana Serb, telefon 0751093620, mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru detalii legate de Dr Sue Jennings si activitatea acesteia, accesati www.suejennings.com si www.projectwolf.co.uk

* Asociatia nu este acreditata de Colegiul Psihologilor si cursul de formare nu este acreditat. In aceasta conditie, participantii nu vor primi credite de formare continua in psiholgia clinica, consiliere sau psihoterapie.

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


CONFIDENCE CAMP - Tabără de dezvoltare personală cu tema:

Încrederea în sine – cheia succesului.

Luna Iulie 2009


In fiecare an, milioane de tineri si adulti, din intreaga lume, se inscriu in tabere de dezvoltare personala.

Confidence Camp este o astfel de tabara, ce creeaza experiente deosebite, menite sa dezvolte un corp sanatos, o minte sanatoasa si un spirit sanatos, pentru fiecare dintre participanti.

Filozofia noastra este simpla: dedicati si apropiati de tot ceea ce facem

Viziunea noastra : prin ceea ce facem vrem sa ne aducem contributia pentru ca fiecare participant sa devina mai puternic si mai implinit, mai curajos si mai echilibrat.

Misiunea noastra: organizarea de tabere de dezvoltare personala cu efecte pozitive asupra starii fizice, confortului emotional, claritatii mentale, relatiilor cu ceilalti si, peste toate acestea, constiinta unei vieti implinite !

Pentru detalii privind tabara accesati: www.confidencecamp.ro/ sau la persoana de contact Daniela Cristea, telefon: 0726.10.33.57

 

 

Summer School on Crime Law and Psychology 2009

*Cursul nu a fost acreditat de Colegiul Psihologilor si nu se primesc credite de formare continua.

Summer School on Crime Law and Psychology 2009

First of all, we would like to thank everyone who helped us to disseminate the information about the Summer School on Crime Law and Psychology 2008. We have received a large number of applications and were pleased to welcome the group of 52 outstanding students from all over the world in Prague last summer.

We are now launching our summer program 2009 and contacting you once again with the information, which might be of interest to you, your colleagues and students. We would be grateful, if you could forward the information bellow to those who might be interested.

The Prague's Centre for Public Policy (Centrum pro verejnou politiku - CPVP) is pleased to announce the forthcoming Summer School on Crime, Law and Psychology 2009 (CLP2009)

Where? Prague, Czech Republic

When? July 4-11, 2009

Who? The founder of the European Spring/Summer Institute (ESI), the Prague's Centre for Public Policy (Centrum pro verejnou politiku - CPVP), has teamed up with professors from the University of Aberdeen and Warwick University to organize the third Summer School on Crime, Law and Psychology 2009 (CLP2009)

Why? The Summer School on Crime, Law an Psychology 2009 (CLP2009) is a weeklong academic program designed to bring together 30 undergraduate and graduate students of various nationalities and academic backgrounds (criminology, legal studies, psychology, sociology and other related academic fields) from the USA, Eastern and Western Europe to enjoy their summer holidays in the unique academic and cultural environment.

What is it about? The aim of the program is to provide students with an opportunity to deepen their own expertise, thereby enhancing their knowledge on the correlation between criminal law and psychology, exchanging their ideas with academics, practitioners and fellow students from different countries. The summer program combines intensive academic courses with cultural, social, and recreational opportunities.

We invite you to visit our website www.clp.cpvp.cz to discover all the details about the CLP2009. The website contains updated information about the academic content, practicalities and application process.

We also suggest students to submit their applications by Early Bird Application Deadline of April 30, 2009. The Final Deadline is May 15, 2009.

Should you have any questions regarding the CLP2009 and/or application process, please do not hesitate to contact us at:

Summer School on Crime Law and Psychology 2009

Centrum pro verejnou politiku

Vyjezdova 510

190 11 Prague 9

Czech Republic

Tel: +420 737 679 605

Fax: +420 281 930 584

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

We are looking forward to your application!!!

Best regards,

Dr. Egle Havrdova

CLP/ESI Program Coordinator

Sursa: Reteaua de stiri a APR

 

 

Scoala de vara 29 iunie - 3 iulie - Gura Humorului

În perioada 29 iunie – 3 iulie, D&D/Testcentral, împreună cu Departamentul de Psihologie din cadrul SNSPA şi cu APIO (Asociaţia de Psihologie Industrial-Organizaţională) organizează Şcoala de Vară “Provocări în teoria şi practica testării psihologice” (Challenges in the theory and practice of psychological testing). Scopul acestei şcoli de vară este pe de o parte unul romantic, anume acela de a relua tradiţia şcolilor de vară organizate de APIO şi care au influenţat cariera atât de multor psihologi din sfera I/O. Însă obiectivul major al acestei inţiative este cel de a contribui cu un efort relevant la profesionalizarea psihologilor din România care lucrează în domeniul avansat din punct de vedere metodologic al testelor şi testării psihologice. Această şcoală de vară se adresează atât celor care generează, adaptează, etalonează sau publică teste psihologice, prezentând tehnici statistice avansate, cât şi celor care utilizează testele, le administrează şi interpretează, interacţionând astfel cu clientul.

Am decis să invităm persoane relevante la nivel internaţional pentru domeniile asupra cărora ne-am oprit.

Barbara Byrne este Professor Emeritus la Şcoala de Psihologie a Universităţii din Ottawa, Canada. Barbara Byrne este cu cea mai mare probabilitate cel mai mare specialist la nivel internaţional în modelarea ecuaţiilor structurale (Structural Equation Modelling) şi analiză factorială confirmatorie. Va prezenta timp de 2 zile şi jumătate o introducere non-matematică în principiile şi postulatele modelării ecuaţiilor structurale şi a modalităţilor practice în care această tehnologie poate fi aplicată la construcţia şi adaptarea de test psihologic.

Tom Oakland este Profesor la Universitatea Florida. Deşi format ca psiholog educaţional, interesele lui Tom Oakland sunt foarte diverse, acoperind arii precum comportamentul adaptativ, temperamentul copiilor sau psihologia criminalistă. Tom Oakland este foarte activ la nivel internaţional, fiind fost preşedinte al ITC (International Test Commission) şi actual preşedinte al Fundaţiei Internaţionale pentru Psihologie Educaţională. La nivel internaţional, dar şi în APA este interesat în ultimii ani de aspecte legate de etica testării psihologice şi de modalitatea în care interacţiunea dintre psiholog şi client devine mai eficientă prin luarea în considerare a aspectelor legate de etică şi responsabilitate socială. Aceasta este şi tema pe care se va concentra prezentarea lui de o zi; care va avea impact în special asupra psihologilor practicieni, dar şi a celor care sunt formatori sau profesori în domeniul psihodiagnosticului.

Ilie Puiu Vasilescu este unul dintre cei mai respectaţi specialişti români în domeniul metodologiei cercetării psihologice (deşi interesele sale au acoperit multe alte arii). Ilie Puiu Vasilescu este Visiting Associate Professor la Universitatea Virginia-Wise şi suntem onoraţi să îl avem alături de noi într-un workshop de o zi şi jumătate, în care va prezenta una din tehnologiile statistice care a reformat cel mai profund aria testării educaţionale şi psihologice, dar şi alte arii care ţin de testare: Teoria Răspunsului la Item (Item Response Theory).

Şcoala de Vară va fi găzduită la Gura Humorului, în inima Bucovinei, chiar pensiunea cu acest nume ( www.inimabucovinei.ro ). Această locaţie va face posibilă concentrarea asupra cursurilor fără tentaţiile marelui oraş, dar va face de asemenea posibilă vizitarea lanţului de mânăstiri cu care ne mândrim cu toţii, ca români. Vom avea astfel nu doar o experienţă ştiinţifică deosebită, ci de asemenea posibilitatea de a interacţiona, socializa şi de a ne relaxa într-un decor idilic.

Limba de desfăşurare a şcolii de vară este limba engleză. Costurile aferente participarii sunt de doar 200 Euro (inclusiv cazarea - 5 nopţi - şi 3 mese pe zi, în regim de restaurant).

Numărul de participanţi a fost stabilit la 30. Participarea va fi confirmată pe baza unei selecţii – nu toţi doritorii vor putea participa. Sunt în mod special încurajaţi să participe psihologii care sunt implicaţi în dezvoltarea de test psihologic sau de metode similare (de exemplu în companii care dezvoltă propriile sisteme de selecţie, în poliţie sau armată), psihologii care sunt implicaţi în dezvoltarea de strategii care presupun testarea psihologică sau educaţională (în ministere sau şcoli), sau psihologi care activează în zona academică şi de cercetare.

Cei care doresc să participe sunt rugaţi să contacteze organizatorii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , printr-un scurt CV şi o scurtă scrisoare de intenţie, redactate în limba engleză. Vă rugăm să nu efectuaţi nici o plată până nu primiţi scrisoarea de confirmare privind acceptarea participării dumneavoastră.

 

 

Workshop Eveniment: "Sunete Sacre" Monique Tiberghien

Monique Tiberghien in Romania, "SUNETE SACRE",

27-28 iunie 2009

Bucuresti

Elena Francisc si ATT va invita la un eveniment de exceptie: workshop-ul "Sunete Sacre" sustinut de psihologul si psihoterapeutul Monique Tiberghien, o adevarata legenda a psihologiei transpersonale europene.

Monique Tiberghien este psiholog si psihoterapeut la Cithe (Centrul International de Terapie) din Bruxelles. Presedinte fondator al EUROTAS (Asociatia Europeana de Psihologie Transpersonala) , ea preda bioenergie, lucrul cu visele si psihologia transpersonala in diferite tari din Europa. Formeaza psihoterapeuti in psihoterapie transpersonala in Franta, la IRETT (Institutul de Cercetari si Studii in Terapie Transpersonala)

Lucrul ei in psihologia transpersonala a fost in mod constant hranit de calea urmata spre diferite traditii spirituale: ucenicia in practica Zen alaturi de maestrul Deshimaru, apoi cea alaturi de maestrul Sufit Pir Vilayat Khan pe care o urmeaza de mai bine de 10 ani. Traditia Tibetana in care se angajeaza in continuare ii permite sa aprofundeze aspectele cele mai ascunse ale visului si ale sunetului sacru.

O calatorie in lumina

Universul este vibratie. Sunet si lumina. In toate traditiile spirituale ale lumii, sunetele sacre, mantrele, incantatiile au fost porti de intrare in stari de constiinta extinsa, de expansiune spirituala si energetica. Monique Tiberghien studiaza de zeci de ani sunetele sacre ale celor mai importante traditii spirituale ale lumii: tibetana, crestina, sufita, amerindiana. Ghidati de ea, vom invata sa pasim pe cararile subtile ale sunetelor sacre pentru a intra in spatii interioare neexplorate si pentru a trai natura luminoasa a propriei noastre fiinte. Deasemeni ne vom explora visele si vom invata sa le deslusim intelesul.

„Traditiile spirituale ale acestei planete au modalitati diferite de a-si canta cuvintele sacre. Cand am descoperit aceasta mare varietate de invataturi in calea mea (in principiu sufite, budist tibetrane si crestine), am fost atat de impresionata si uimita in fata acestor minuni, incat am hotarat sa organizez intalniri multi– culturale pe aceasta tema si am urmat acest demers in ultimii 20 de ani. In momentul de fata, predau modalitati diferite de a canta cele mai emotionante si vindecatoare mantre pe care le-am descoperit sau pe care participantii le propun."

"Inca din zorii umanitatii, foarte multi practicanti ai chantelor sacre ai acestei planete au pornit in explorarea deschiderii portilor catre aceste misterioase si ascunse campuri de cunoastere si compasiune. Cand participantii acestor grupuri imbratiseaza emotia unei mantre, au un sentiment de apartenenta la aceasta istorie ancestrala si experimenteaza diverse stari transpersonale in functie de mantrele invocate."

"Pretutindeni, aceste mantre au fost utilizate intr-o maniera repetitiva in timpul meditatiei sau a ritualurilor. Si cu siguranta este cel mai bun inceput. La nivel inconstient corpul are nevoie de aceasta repetitie pentru a se relaxa si pentru a se vindeca de ranile trecutului. Ulterior, invatam sa cantam vocalele fiecarui cuvant in deplina constiinta a supratonurilor lor.( notele aproape insesizabile care sunt continute in fiecare vocala ca un curcubeu de culori precise). Cand suntem introdusi in aceste subtile niveluri de sunet, mantrele rezoneaza in misterioasele adancimi ale celulelor noastre. Aceste mantre devin o baza sigura pentru a aborda invataturile spirituale. Ele pot deveni de asemenea un drum catre dezvoltarea creativitatii noastre, in special atunci cand ne acordam libertatea de a improviza propria noastra melodie pornind de la energia specifica a fiecarei mantre." (Monique Tiberghien)

Intonarea sunetelor sacre conduce la o acordare a fiintei noastre cu vibratia universala si accesarea unor stari de constiinta extinsa in care patrundem in cele mai adanci niveluri ale constiintei, cu efecte terapeutice remarcabile. Deschiderea catre spatiul interior, prabusirea barierelor, constientizarea apartenentei la vastitatea universului sunt experiente care apartin trairilor spirituale profunde, ce conduc la purificarea si reasezarea intregului minte-corp in moduri care, de cele mai multe ori sunt uimitoare.

Inscrieri si informatii: Alina Grama telefon: 0731.014.258 , mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.att.org.ro

Cost workshop : 200 €

Acest workshop este un modul obligatoriu in programul de Formare in Terapii Transpersonale al ATT. Detalii in curand pe site-ul ATT.

 

 

Atelier PSYCH-K Basic

Va invitam cu bucurie la un eveniment in domeniul psihologiei si dezvoltarii personale - primul Atelier PSYCH-K Basic organizat in Romania si sustinut de Lars Steinberg (Norvegia), instructor PSYCH-K acreditat pentru nivelurile Basic si Avansat

Ce este PSYCH-K ?

PSYCH-K a fost creat de psihoterapeutul american Robert M. Williams in anul 1988 si reprezinta “un mod prietenos si practic de a rescrie mintii tale cu scopul de a schimba (tiparitura) vietii tale” (Robert M. Williams, M.A., www.psych-k.com )

CREDINTELE TALE STABILESC LIMITELE REUSITELOR TALE !

Asa cum spunea Herny Ford candva, “Daca tu crezi ca poti sau daca tu crezi ca nu poti… ai dreptate !”

Viata noastra este o reflectare a convingerilor noastre. Aceste convingeri - de obicei subconstiente - reprezinta efectul cumulativ al unei “programari” de-o viata. Ca rezultat al programarii negative trecute, uneori gandim si ne comportam autosabotandu-ne. PSYCH-K ofera un mod prietenos si practic de a rescrie “software-ul” mintii noastre prin schimbarea convingerilor care ne limiteaza in convingeri care ne sustin... intr-un mod rapid si usor.

Schimbarea convingerilor subconstiente care stau in calea actiunilor noastre bine intentionate este asemanatoare cu reprogramarea unui computer personal. Utilizand procesele PSYCH-K- un fel de “tastatura mentala” a creierului nostru, putem sa amplificam comunicarea dintre cele doua emisfere cerebrale, dobandind starea specifica unui “creier intreg”, ideala pentru schimbarea convingerilor subconstiente. In plus, atunci cand emisferele cerebrale, stanga si dreapta se afla simultan in comunicare, calitatile si caracteristicile lor sunt disponibile pentru a maximiza potentialul nostru de a raspunde complet la provocarile vietii.

PSYCH-K ne ajuta sa comunicam direct cu subconstientul si constientul, astfel incat sa ne putem schimba convingerile vechi auto-limitative in unele noi care sa ne ajute sa ne dezvoltam! Acest proces unic este un amestec de instrumente variate de schimbare, unele contemporane, altele stravechi. Asemenea multor inovatii din lume, PSYCH-K a fost rezultatul unui insight asupra evidentului, determinat de ani intregi de cercetare si mii de sedinte de psihoterapie individuala si de grup.

Procesele PSYCH-K sunt usor de invatat si simplu de utilizat !

Cum puteti beneficia de Atelierul PSYCH-K Basic ?

STIMA DE SINE

Descopera convingerile care te pot ajuta sa te accepti si sa te apreciezi pe tine insuti.

RELATII

Creeaza convingeri care sa te ajute sa ai relatii sanatoase si placute.

PROSPERITATE

Inlocuieste atitudinile vechi despre bani si dezvolta-ti Aptitudinea pentru Prosperitate.

SANATATE/CORP

Poti reduce “stresul emotional” si sa iti programezi corpul/mintea pentru sanatate si vitalitate.

SPIRITUALITATE

Elibereaza rezistenta subconstienta de a experimenta legatura ta cu Divinitatea.

PUTEREA PERSONALA

Iti poti creste increderea in sine si vointa de a intreprinde actiuni pozitive si hotarate in viata ta.

DOLIU/PIERDERE

Poti gestiona amintirile dureroase si obtine o stare de pace si fericire.

PLUS

Invata cum sa-ti creezi propriile Convingeri-Afirmatii pentru a face fata provocarilor din viata ta.

Informatii privind organizarea Atelierului PSYCH-K Basic:

Perioada de desfasurare sambata 4 si duminica 5 iulie 2009.

Program: 4 iulie de la 9.00 la 18.30 ; 5 iulie de la 9.00 la 17.30 ; pauza de pranz :13.00-14.30

Locatia: Mandala Club, Str. Paleologu nr. 20, Bucuresti (Zona Mantuleasa); www.mandalaclub.ro

Numar de locuri: 26

Data limita de inscriere: 30 iunie 2009, orele 20.00

Important ! Cursul este sustinut numai in limba engleza. La cererea instructorului, organizatorii vor asigura parti scurte de traducere in limba romana pentru clarificari.

Este necesar un nivel bun sau foarte bun de cunoastere a limbii engleze de catre participanti.

Cursul este acreditat de PSYCH-K Centre International (S.U.A.), condus de Robert M. Williams.

Tarif : 300 euro/participant (in lei la cursul zilei; TVA inclus). Tariful contine si suma de 30 euro/participant reprezentand materialele printate specifice PSYCH-K puse la dispozitie de instructor.

Finalitatea Atelierului: La sfarsitul Atelierului Basic participantii vor primi Diplome de participare recunoscute de PSYCH-K Centre International (S.U.A) si vor putea aplica tehnicile invatate in calitate de facilitatori.

Modalitati de plata :

- numerar, sambata 4 iulie, intre orele 9.00-10.00, in sala de curs;

- prin transfer bancar in contul RO08RZBR0000060001406652, deschis la RAIFFEISEN BANK, sucursala Eforie Nord, mentionand la detalii “taxa curs”.

Va rugam sa prezentati in prima zi de curs o copie dupa ordinul de plata.

Inscrieri si informatii la: Claudia Rusu ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; 0744.20.77.84) si Oana Panescu ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; 0722.40.41.39)

 

 

Scoala de vara - Psihanaliza copilului si a adolescentului

Fundatia Generatia organizeaza Scoala de vara - „Psihanaliza copilului si a adolescentului“, in perioada 28.06 - 06.07.2009

Locatie:

Tabara Youth Hostel Sulina

www.tabarasulina.wordprest.com

Perioada: 28 Iunie - 6 Iulie

Pret: 850 Ron

Pentru cursantii Fundatiei Generatia din anii terminali III si IV, participarea la tabara de vara este obligatorie. Pentru cursantii anilor I si II, participarea este recomandata datorita creditelor acordate de Colegiul Psihologilor si va fi inscrisa in fisa personala.

Pot participa toti psihologii si psihoterapeutii interesati de tema scolii de vara; inscrierile se pot face pe adresa email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pretul include:

- Participarea la toate activitatile stiintifice ale taberei (conferinte, work-shop-uri, supervizari de grup si individuale, etc)

- Transportul cu autocarul, tur - retur, Bucuresti - Tulcea

- 3 mese/zi pe intreaga durata a sederii

- Excursie in Delta Dunarii.

Cazarea se plateste functie de optiunile participantilor. Camerele au o capacitate de 6 locuri. Pretul unei camere este de 210 Ron/zi. In conditiile in care camera este ocupata integral, pretul unui pat este de 35Ron/zi. La o ocupare partiala, pretul (210 Ron/zi) se imparte la numarul aferent de persoane. Alcatuirea grupurilor pentru camerele de 210Ron (6 locuri) se va face de catre dvs in functie de afinitatile personale si data inscrierii. Pentru rezervarea locurilor in camere va rugam sa accesati www.generatia.ro si sa urmati link-ul Scoala de Vara. Linkul va fi activat incepand cu data de 2 Martie 2009.

Modalitati de plata:

Avans de 400 Ron, pana la data de 31 Martie 2009, in contul RO68BRDE410SV34411144100, BRD Pta Romana. C.F. 11489230, Fundatia Generatia. Referinta: Avans participare scoala de vara.

In cazul in care se anuleaza inscrierea dupa data de 15 mai 2009, avansul nu se mai ramburseaza

Diferenta de 450Ron + suma aferenta cazarii, pana la data de 15 Mai 2009, cont RO68BRDE410SV34411144100, BRD Pta Romana. C.F. 11489230, Fundatia Generatia. Referinta: Diferenta participare scoala de vara.

In cazul in care plata depaseste termenul de 15 Mai 2009, pretul de baza pentru participarea la Scoala de vara este de 950Ron.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa va adresati dupa cum urmeaza:

Pentru plati: Simona Burcea, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0744 845 078

Pentru detalii privind organizarea: Petruta Grigoriu, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0744 534 83

Invitatii care vor sustine conferintele, work-shop-urile, supervizarile de grup si individuale:

- Luis Rodriguez de la Sierra - Psihanalist formator si supervisor, membru direct IPA, Anna Freud Center Londra, Societatea Britanica de Psihanaliza, membru in Sponsoring Cometee pentru Study Group Bucuresti

- Michel Vincent - psihanalist formator si supervisor, membru direct IPA, Societatea Psihanalitica din Paris, membru al Sponsoring Comitee - IPA pentru Study Group Bucuresti

- Nadia Bujor - psihanalist, membru al Societatii Psihanalitice din Paris

- Vera Sandor - psihanalist formator si supervizor, membru direct IPA, formator in psihanaliza copilului recunoscut IPA, psiholog principal autonom si supervizor COPSI, presedinte Fundatia Generatia

- Magda Ionescu - psiholog principal, acreditat de Copsi, formator Fundatia Generatia si FICF

- Daniela Luca - doctor in psihopatologie si psihanaliza, membru direct IPA, psiholog principal/supervizor acreditat de copsi, formator Fundatia Generatia si FICF, membru fondator AIPsA

- Corneliu Irimia - doctor in psihopatologie si psihanaliza, membru direct IPA, psiholog principal/supervisor acreditat de copsi, director executive/formator FICF, formator Fundatia Generatia, presedinte ACPA

- Andrei Constantinescu - psihanalist candidat senior IPA, masterat in psihopatologie si psihanaliza, psiholog principal/supervisor acreditat de COPSI, formator Fundatia Generatia si FICF

- Simona Trifu - doctor in medicina si in psihologie, psihanalist candidat senior IPA, formator Fundatia Generatia

 


Curs de formare profesionala autism! Timisoara 27-28 iunie 2009

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism , organizeaza in perioada 27 - 28 iunie 2009 la Timisoara cursul de formare

“Tehnici de Terapie Comportamentala Aplicata la Copilul cu Autism”

Terapia copiilor prin autism implica tehnici solide de interventie, dat fiind faptul ca rezultatele oricarei interventii sunt vizibile in timp.

Cursul “Tehnici de terapie comportamentala aplicata la copilul cu autism” isi propune sa va familiarizeze cu cele mai eficiente tehnici de interventie in terapia copilului cu autism: terapia comportamentala ABA, Picture Exchange Communication System – comunicarea cu ajutorul imaginilor.

Tematica cursului:

• Caracteristicile copilului cu tulburari din spectrul autist

• Terapia comportamentala ABA

- principii de terapie

- discrete trial (cerinta – comportament – consecinta), prompt, recompense

- ABC (antecedent – comportament – consecinta). Modificarea comportamentala.

- Alcatuirea planului de interventie – alegerea programelor

- Dezvoltarea abilitatilor cognitive.

- Alcatuirea programelor de autoservire (masa, toaleta, imbracat, spalat etc).

- Joc si socializare.

- Dezvoltarea limbajului receptiv – intelegerea instructiunilor, recunoasterea obiectelor, actiunilor, persoanelor, emotiilor, mediului inconjurator.

- Dezvoltarea limbajului expresiv: verbal, gestual, prin imagini.

• PECS (Picture Exchange Communication System) – comunicarea cu ajutorul imaginilor

Fazele PECS:

1. etapa I. schimbul de imagini

2. etapa II. dezvoltarea spontaneitatii

3. etapa III. discriminarea imaginilor

4. etapa IV. structura propozitiilor

5. etapa V. raspunde la intrebarea “Ce doresti?”

6. etapa IV. dezvoltarea limbajului “Eu vreau…”Eu vad…”, “Am ceva”

Relatia PECS – ABA, PECS – limbaj verbal si comunicare

Gesturi in comunicare

Limbajul verbal: Imitarea verbala, promovarea limbajului, limbajul functional.


Durata: 14 ore (2 zile);

Formator: psih Daniela Martinescu, specializare in terapia si recuperarea copiilor cu autism; consultant Analiza Comportamentala Aplicata (ABA).

Pret: 240 lei;

- se achita un avans de 30% in contul CPI Pora Loredana-Ramona

RO21 BUCU A557 4063 2511 RO01 deschis la Banca Alpha Bank agentia Caransebes; cu mentiunea “Tehnici de terapie comportamentala” Timisoara;

- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia se va specifica si numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie, etc...;

- restul de 70% se va achita in prima zi a cursului;

Calendarul cursului: 27-28 iunie 2009 Timisoara;

Informatii suplimentare si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel. 0724.526.364

Se acorda diploma de participare. Nu se acorda credite.

 


Hipnoza, autocunoastere si dezvoltare personala

THE SPIRIT OF PHOENIX

HIPNOZA, AUTOHIPNOZA SI DEZVOLTARE PERSONALA

cu John Thompson, Coach, Trainer ITANLP, Expert international in Hipnoza Ericksoniana, Colaborator apropiat al lui John Grinder, co-creatorul Programarii Neuro-Lingvistice

SINAIA, ROMANIA

22-24 mai, 10-12 iulie si 4-6 septembrie 2009

Dupa succesul de la Poiana Brasov, John Thompson revine cu o noua transa irezistibila - un program de trei workshop-uri cu certificare internationala in hipnoza ericksoniana!

- Vrei sa-ti activezi resurse nebanuite pentru eficienta maxima intr-o lume imprevizibila?

- Iti doresti sa descoperi noi moduri de a comunica atat cu tine cat si cu cei din jur?

- Echilibrul, in contexul de criza financiara, ti se pare greu de atins?

- Vrei sa depasesti starile negative si sa le cultivi in mod eficient pe cele pozitive?

- Te intereseaza cum sa transformi problemele in solutii?

Atunci vino la The Spirit of Phoenix, unde John Thompson, expert de talie mondiala in hipnoza ericksoniana si NLP, iti propune sa utilizezi stari de constiinta modificate pentru transformarea problemelor, atingerea scopurilor importante, descoperirea unor noi nivele de constiinta. Transa este inteleasa ca o stare de invatare generativa, in care se pot reorganiza starile de identitate, cu accent pe dezvoltarea personala.

Cursul, care este preponderent experiential si include demonstratii hipnotice si exercitii practice. Inainte de exercitii vor fi oferite demonstratii practice, pe care participantii sa il poata modela si de la care sa poata invata.

Va exista flexibilitatea pentru a oferi exemple specifice relevante pentru audienta si ariile individuale de interes si aplicare.

Modulul 1. Fundamentele hipnozei ericksoniene

In primul workshop, vei face cunostinta atat teoretic cat si practic cu fundamentele si protocoalele de baza ale Hipnozei Ericksoniene, care sunt si elementele constitutive ale comunicarii. Continuturile vor acoperite in mod specific si implicit utilizand tehnici care vor fi analizate si explicate la nivele mai avansate ale cursului. Modulul va fi bogat atat in detalii si teorie, cat si in invatare experientiala. Inainte de exercitii vor fi oferite demonstratii practice, pe care participantii sa il poata modela si de la care sa poata invata. Va exista flexibilitatea pentru a oferi exemple specifice relevante pentru audienta si ariile individuale de interes si aplicare.

Obiectivul urmarit la acest nivel este ca participantii sa cunoasca si sa inteleaga protocoalele si sa reuseasca sa induca clientilor stari modificate de constiinta.

Experienta anterioara nu este necesara, acest prim workshop putand fi o introducere intensiva pentru incepatori si o ocazie de imbogatire si consolidare a abilitatilor pentru Practicieni si Master Practicieni de NLP.

Modulul 2. Inductii si tipare avansate

In al doilea workshop, examinam mai in profunzime abilitatile si protocoalele de baza ale hipnozei ericksoniene, iar exercitiile si repetitiile trec la un nivel superior si integreaza elementele specifice de hipnoza insusite in primul workshop. Sunt introduse tipare avansate pentru practica de vindecare si tratarea durerii. De la acest nivel, incepeti sa aplicati noble abilitati in scenarii de tip client / practician. Este introdus conceptul de tasking, un segment major al operei lui Erickson, si este aplicat in mod explicit in interviul hipnotic.

Modulul 3. Aplicatii la nivel personal si profesional

Al treilea modul al cursului integreaza toate subiectele abordate in cele anterioare si le combina in aplicatii practice. Exemplele si nivelul calitativ al lucrului trateaza aplicatii folosite in hipnoterapie, coaching si mediul de afaceri, adaptate lumii reale si provocarilor perioadei curente. Acestea includ si prezentari hipnotice pentru grupurile mici, de exemplu in sedintele de training sau de informare. Participantii beneficiaza de trecerea in revista a tuturor subiectelor si pot explora relevanta acestora din punctul de vedere al integrarii in viata personala si profesionala. Sunt abordate procesele avansate care ajuta la schimbarea profunda si impulsioneaza trecerea la un spatiu mental mai productiv intr-un mod elegant si usor.

Obiectivul intregului curs este de a oferi participantilor un nivel robust de competenta pe care sa o puna la dispozitia clientilor in mod eficient, competitiv si etic. Organizam testarea si evaluarea tuturor celor invatate, inclusiv a aspectelor etice ale practicii hipnozei ericksoniene.

Pe tot parcursul cursului, vor fi date exemple din viata reala si vom oferi sprijin si coaching, urmat de posibilitatea de a pune intrebari si a obtine raspunsuri pe blog: www.nlpexplorer. wordpress. com.

Din experientele participantilor la workshopul anterior:

● “M-a impresionat simplitatea si totodata profunzimea trairilor; puterea cuvantului”;

● „Confirmarea fiintei mele”;

● „Am descoperit o alta dimensiune a fiintei mele”;

● „Am invatat; am explorat; am spart tipare si m-am schimbat intr-un mod accelerat”;

● „Am aflat mai multe despre mine in 3 zile decat am aflat in 3 ani”;

● Extraordinar”;

● „Ar merge la sufletul oricui”;

● “Am castigat libertatea de a fi eu”.

Tematica cursului: Abordarea durerii; Amnezia; Analgezia; Aplicatii pentru mediul de afaceri; Aplicatii specifice; Aplicatiile transei; Asociat/Disociat; Autohipnoza; Catalepsia; Coaching avansat utilizand transa; Comenzi incastrate; Confuzia ca intrerupator de tipare; Contruirea metaforelor: iconice, abstracte, izomorfe, vii; Desenarea/scrierea automata; Detectarea tiparelor; Diferentierea intre cele doua minti; Distorsionarea timpului; Exercitii; Experiente primare si secundare; Forme ale cognitiei; Forme naturale de transa; Identificarea in Transa Profunda (ITP); Incadrarea contextelor; Incadrari; Inductii si structuri; Interviul hipnotic; Istoria hipnozei; Limbaj Avansat; Limbajul corpului; Limbajul hipnotic; Marcarea analoaga; Metode traditionale; Modelarea; Nivele logice; Povesti si structuri ericksoniene; Procesul ericksonian; Protocoalele Dincolo de Cuvinte; Protocoalele hipnozei ericksoniene; Reincadrarea; Skimming off the top; Structuri lingvistice; Sugestia post-hipnotica; Tasking; Tehnici ericksoniene moderne; Uptime/Downtime; Utilizarea; Utilizarea Timpului si Spatiului, Materiei si Energiei in inductii; Vindecarea ca si concept.

Durata cursului este de 9 zile pe trei module:

Modulul 1: Fundamentele hipnozei ericksoniene: 22-24 mai 2009

Modulul 2: Inductii si tipare avansate: 10-12 iulie 2009

Modulul 3: Aplicatii la nivel personal si profesional: 04-06 septembrie 2009.

Locatia: Sinaia, Romania;

Sala de Conferinte a Hotelului Pallas Caraiman;

Organizatorii au negociat pentru cazare un tarif de 70 RON/ noapte/ persoana la Vila Camelia (vis-a-vis de hotel) care are un numar de 40 de locuri. Vila dispune si de spatiu pentru sedinte de lucru.

Investitia:

840 EUR pentru intreg programul, achitabili in trei rate de cate 280 EUR. Oferim posibilitatea de a plati in rate si o reducere de de 60 EUR celor care achita integral cursul la primul modul.

CONCURS! Cei care se inscriu pana pe 30 aprilie intra in concursul pentru o reducere de 50% din investitia pentru intregul curs!

Pentru inscrieri, detalii si informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati prin:

Madalina Dinica 0745.50.50.50 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Alexandra Petrof 0726.76.13.16 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.nlpexplorer.eu

www.nlpexplorer.wordpress.com


 

Scoala de Vara de Psihoterapie Pozitiva

Asociatia de Psihoterapie Pozitiva, membra a Centrului International de Psihoterapie Pozitiva (ICPP) si a Federatiei Europene a Centrelor de Psihoterapie Pozitiva (EFCPP) (acreditata de Asociatia Europeana de Psihoterapie - EAP), acreditata ca furnizor de formare profesionala de catre Colegiul Psihologilor din Romania (CPR), organizeaza:

Scoala de Vara de Psihoterapie Pozitiva, editia II

“The color of my life”

15 – 20 iunie 2009, Sibiu, Han Vestem

Descriere:

“Inteleptii de alta data credeau ca fiecare litera a alfabetului lor corespunde unei culori. De aceea, atunci cand dadeau nume unui monarh, petreceau zile intregi analizand culorile si literele si alegand un nume pentru conducatorul lor.” Stiti care este culoarea numelui vostru? Dar culoarea vietii voastre? Daca doriti sa aflati, va invitam sa participati la Scoala de Vara de Psihoterapie Pozitiva, care a ajuns in 2009 la cea de-a II-a editie. Anul acesta ne propunem sa vizitam Sibiul si zonele din imprejurimi (Han Vestem – www.hanvestem.ro). Ne propunem de asemenea sa descoperim culoarea pe care viata noastra o are.

Formatori:

Vom lucra alaturi de colegi formatori din

- Belgia (Charles Sasse – psihoterapie psihanalitica),

- Germania (Arno Remmers – PPT),

- Kosovo (Enver Cesko – PPT si Body psychotherapy),

- Romania (Liana Don, Gabriela Hum – PPT, Ilona Görög – Psihodrama Moreno)

- Rusia (Pavel Frolov - PPT).

Taxa de participare:

Taxa participare* Pana in 01.05.2009 Dupa 01.05.2009

Loc in camera tripla 1.250 Ron 1.450 Ron

Loc in camera dubla 1.350 Ron 1.550 Ron

* Taxa de participare include:

- cazarea pe parcursul Scolii de Vara

- masa pe parcursul Scolii de Vara (mic dejun, dejun si cina, 2 cine festive)

- materialele de la workshopuri

Plata se face in contul Asociatiei de Psihoterapie Pozitiva (CIF: 16762852):

IBAN: RO07 BTRL 0130 1205 9001 0600 deschis la Banca Transilvania Cluj

Sediul Central: Cluj-Napoca, str. Observatorului 121/12, tel. 0264-438819, www.positum.ro

Inscrieri se pot face la:

- e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (fisa de inscriere o gasiti pe www.positum.ro ),

- gsm: 0744-623236,

- tel/fax: 0264 - 43.88.19 (Alexandra Prozan – asistent manager).

Organizare:

Din punct de vedere organizatoric:

- se obtin credite de Educatie Profesionala Continua din partea Colegiului Psihologilor din Romania si de Educatie Medicala Continua din partea Colegiului Medicilor din Romania

- vor fi organizate workshop-uri de cate 8 ore zilnic (40 ore la finalul Scolii de vara)

Fisa de inscriere SVPPT2

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 


Cursuri Autism & Sindrom Down (Iasi, Brasov, Buzau)

Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei

Nu se vor obtine credite acordate de Colegiul psihologilor.

In lunile mai - iunie va incepe in Iasi, Brasov si Buzau cursul romano-olandez "Autismul si Sindromul Down - tehnici moderne de interventie".

Cursurile sunt desfasurate sub egida Ministerului Educatiei, vor avea stampila Ministerului Educatiei, si se vor desfasura in :

- Iasi (mai) in cadrul Fundatiei Filocalia, str. Smardan nr. 13 si vor fi sustinute de dl. Tudor Mitasov .

- Brasov (iunie) - grupa a IV - a

- Buzau (iunie) in cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Buzau, str. Horticolei nr. 56

- durata - 9 luni;

- frecventa - doua zile consecutiv / luna, in week-end; 5 ore / sambata, 5 ore / duminica;

- orele de desfasurare: 9-14.

- in fiecare zi de curs vor fi 2 prezentari video;

- scopul cursului: insusirea si dezvoltarea de catre participanti a tehnicilor si metodelor practice de lucru cu copilul autist;

- tehnicile prezentate sunt cele consacrate in Olanda, Suedia, SUA, Australia (TEEACH, ABA, PECS, Small Steps, Give me five)

- parteneri: - Centrul Medical Pedagogic- Olanda, Universitatea Mc. Guire - Australia ,

- metode psihoterapeutice de interventie TEACCH, Small Steps, Preterapia, ABA ,

- demonstratii practice cu copii cu autism,

- pot participa la curs psihologi, psihopedagogi, logopezi, asistenti sociali, parinti ai copiilor cu autism, studenti,

- toate materialele video in limba engleza si olandeza sunt subtitrate in limba romana,

- cursul este teoretico-practic,

- gr tinta: psihologi, studenti, psiho-pedagogi, logopezi, profesori de sprijin, educatori, invatatori, profesori, parinti ( e recomandat sa participe ambii parinti, dar va plati numai unul);

- obiectivul cursului este acela de a oferi tuturor participantilor tehnicile si metodele practice de interventie asupra oricarei persoane cu autism, indiferent de particularitatile specifice ale acesteia;

- diplomele sunt recunoscute international;

- lector: Tudor Mitasov - formare de lungă durată în intervenţia specifică asupra copiilor cu autism cu specialisti olandezi si suedezi; experienţă terapeutica: 10 ani; în cursurile realizate până în prezent s-au specializat peste 700 de specialişti; fondator al primului Centru de zi din Moldova destinat copiilor cu autism; autor, alaturi de specialisti olandezi, a unor carti practice de interventie in autism .

- mentionam o parte din institutiile din tara in care s-au desfasurat cursurile si in cadrul carora s-au deschis clase sau grupe de autism ori sunt asistati copii cu autism:

- Fundatia Betania Bacau - 2 grupe

- Directia de Asistenta Sociala Brasov

- Centrul Scolar pentru Educatie Inclusiva Targu Jiu

- Centrul Scolar Beethoven - Craiova

- Centrul de zi Micul Print - Brasov

- Scoala Speciala Babeni - Ramnicu Valcea

- Centrul de zi Sancta Maria - Piatra Neamt

- Fundatia Univers Plus - Piatra Neamt

- Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Piatra Neamt

- Scoala Speciala Valea Mare - Pitesti

- Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Dumitru Ciumageanu - Timisoara

- Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Paul Popescu Neveanu - Timisoara

- Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Alexandru Rosca - Piatra Neamt

Tematicile cursului

- dezvoltarea capacitatii de comunicare;

- comunicarea totala;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;-

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la imbracat-dezbracat;

- crearea identitatii si structurarea spatiului de viata;

- dezvoltarea independentei;

- dezvoltarea capacitatii de integrare sociala;

- dezvoltarea capacitatii cognitive;

- ameliorarea stereotipiilor si a comportamentului deviant;

- perioada adolescentei;

- tehnici de control a sexualitatii;

- metode practice utilizate in activitatea de preventie a abuzului sexual in cazul copiilor cu autism, P.D.D., sindrom Asperger.

- principii pedagogice;

- dezvoltarea autonomiei la masa;

- dezvoltarea autonomiei la toaleta;

- activitati fizice;

- colaborarea dintre parinti si institutiile de asistentã;

- diagnostic diferential;

- instrumente de diagnostic si evaluare;

- etiologie;

- semne observate la persoanele de ingrijire intr-o institutie ce prezinta riscul de a oferi ingrijire neadecvata;

- semne si simptome observate la persoanele de ingrijire cu risc de a realiza un program neadecvat - nestimulativ;

- nisa de habitat cu risc de a exista ingrijire inadecvata;

- realizarea programelor prin pictograme;

- prognostic;

In cadrul cursului se vor putea achizitiona pictograme, carti de specialitate in care sunt descrise metode practice de interventie scrise de lector impreuna cu specialisti olandezi in domeniu cat si carti scrise exclusiv de autori olandezi etc.

Pentru orice alte detalii si pentru inscrieri :

- Iasi: 0332.456.761; 0770.341.542; 0765.544.944 ( pentru Iasi inscrierile se fac incepand cu data de 27 aprilie );

- Brasov 0721.786.252; 0749.975.103;

- Buzau: 0742.277.710.

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Training CPI

CPI™ (California Psychological Inventory) este considerat la nivel international a fi cea mai completa proba de masurare a personalitatii normale. Cele 20 de scale structurale, 10 scale secundare si complexul model cuboid permit o finete deosebita in interpretare. California Psychological Inventory este probabil cel mai documentat instrument psihometric din lume.

Training-ul CPI se va desfasura in perioada 15-18 Iunie 2009 si cuprinde patru module (un modul/zi):

Training CPI, modul 3 (Scalele structurale ale CPI)

Training CPI, modul 2 (Modelul cuboid/trifactorial)

Training CPI, modul 1 (Detectia & tratamentul invaliditatii)

Training CPI, modul 4 (Interpretarea integrata & corelata)

Eliberarea diplomei de participare se face in urma absolvirii unui examen standardizat si a intrunirii barajului minim de 70 de puncte din 100, la aceasta examinare, la sfarsitul fiecarui modul. Pretul celor patru module este de 640 EUR, fara TVA. Pentru inscrieri la traininguri, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon: 021.230.4599, 021.230.5150 sau la adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Adresa la care vor se va desfasura training-ul este: Str. Frederic Chopin, nr. 16, sector 2, Bucuresti, incepand cu ora 10.00.

 

 

Training NEO PI-R

In perioada 22 - 25 Iunie 2009 se va desfasura prima sesiune de training pentru instrumentul psihometric NEO PI R (NEO Personality Inventory™, Revised). Acesta este un instrument de masurare concis pentru cele cinci dimensiuni majore, sau domenii, ale personalitatii, precum si pentru cele mai importante trasaturi sau fatete care definesc fiecare domeniu. Împreuna, cele 5 domenii si 30 de fatete ale NEO PI-R permit o evaluare comprehensiva a personalitatii adulte. NEO PI-R se bazează pe operaţionalizarea modelului Big-Five, probabil cel mai performant model de gen. În concepţia acestuia personalitatea se compune din cinci factori diferiţi: Nevrotism, Extraversie, Deschidere, Agreabilitate şi Conştiinciozitate. Datele obţinute din aplicarea lui pot furniza un profil global care să rezume stilul emoţional, interpersonal, experienţial, atitudinal şi motivaţional al individului.

Training-ul NEO PI R cuprinde patru module (un modul/zi):

Training NEO PI R, modul 1 (Introducere in Big Five si Abordarea Lexicala)

Training NEO PI R, modul 2 (Analiza Meta-Factorilor)

Training NEO PI R, modul 3 (Analiza si Interpretare Aprofundata - Factori si Fatete)

Training NEO PI R, modul 4 (Interpretare Avansata si Studii de Caz)

Eliberarea diplomei de participare se face in urma absolvirii unui examen standardizat si a intrunirii barajului minim de 70 de puncte din 100, la aceasta examinare, la sfarsitul fiecarui modul. Pretul celor patru module este de 640 EUR, fara TVA. Pentru inscrieri la traininguri, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon: 021.230.4599, 021.230.5150 sau la adresa de mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Adresa la care vor se va desfasura training-ul este: Str. Frederic Chopin, nr. 16, sector 2, Bucuresti, incepand cu ora 10.00.

 

 

Curs diagnostic si evaluare clinica

Prof. „Aaron T. Beck” univ. Dr. Psiholog Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin

din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Diagnostic si evaluare clinica: 12-14 iunie 2009

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si ceilalti specialisti vor primi o adeverinta de participare.

Detalii aici

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 


Behavioral Activation. Theory and Practice

În seria de conferinţe internaţionale organizate de Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie a Universităţii Babeş-Bolyai, anunţăm Prelegerea şi Workshop-ul susţinut de Dr. Carl W. Lejuez.

Dr. Carl W. Lejuez va susţine la Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie o Prelegere Invitată cu titlul: "Translation Research and Risk Behavior: From Laboratory Assessment of Basic Processes to Novel Prevention and Treatment Development"; participarea se face pe bază de invitaţie la sediul Catedrei, str. Republicii nr. 37, luni 8 iunie, începând cu ora 12.00. De asemenea, va prezenta un Workshop Public: "Behavioral Activation. Theory and Practice" (în engleză), organizat de Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România

după următorul program:

Marţi, 9 iunie 2009, orele 10-14 şi 17-19 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca)

Miercuri, 10 iunie 2009, orele 10-14 şi 17-19 (str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca)

Cei interesaţi să participe la Workshop se pot înscrie online la www.psihoterapiecbt.ro. Taxa de participare la Workshop este de 250 RON; aceasta poate fi achitată în contul Asociaţiei (vezi mai jos), până în 6 iunie 2009. Dovada plăţii poate fi trimisă pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau prin fax la 0264 - 434141.

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România

CUI: 13519094; Nr. cont RO 72 BTRL 0130 1205 9213 89XX; Banca Transilvania, Cluj Napoca

Locurile sunt limitate şi sunt acceptaţi primii înscrişi.

Participanţilor la Workshop, care au achitat taxa de participare, li se va elibera o adeverinţă şi, dacă sunt atestaţi de Colegiu Psihologilor din România, li se vor acorda 7 credite educaţionale (CE) din partea Colegiului; pentru a primi certificatul creditat vă rugăm să aduceţi la curs o copie după Atestatul de Liberă Practică şi o copie după Diploma de Licenţă. Masteranzii şi doctoranzii Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie pot participa gratuit, fără a li se elibera adeverinţa cu CE, Workshop-ul făcând parte din pregătirea lor profesională universitară.

Sursa: Reteaua APR

 

 

Grup de dezvoltare personala

Clinica AQUAMARIN organizeaza un nou GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALA in orientarea cognitiv -comportamentala, luni, 22.06.09, orele 16-20, care va continua in fiecare luni.
Formator: Madalina Petrescu , asist. univ. in cadrul Universitatea Titu Maiorescu, formator-supervizor in psihoterapie cognitiv - comportamentala.
Grupul se adreseaza atat studentilor de la facultatile de psihologie, cat si psihologilor, asistentilor sociali si medicilor care doresc sa devina psihoterapeuti.
Orele de dezvoltare personala se desfasoara sub egida Asociatiei de Hipnoterapie si Terapie Cognitiv - Comportamentala, presedinte Irina Holdevici, si sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.
Locatia: sediul Clinicii Aquamarin, Bucuresti, Bd. Decebal 6, sect. 3, zona Piata Alba Iulia.

Informatii privind modalitatea de inscriere:

Tel: 021.326.52.90, 0724 222 522, 0745 633 474.

contact@aquamarin. ro
www.aquamarin. ro

 

 

Training Dr Andre Moreau din Belgia - relationare si comunicare

Dr. André Moreau este psihiatru, licentiat în psihologie, psihanalist. A urmat formari în psihodrama, analiza tranzactionala si terapia Gestalt. Este licentiat al Institutului de Gestalt din Cleveland, practician în Programare neurolingvistica si hipnoza ericksoniana, membru al Societatii Franceze de Gestalt si al Asociatiei Internationale de Psiho si Somatoterapie de la Strasbourg (AIS) unde este vicepresedinte si se ocupa cu formarea terapeutilor, fondator si fost vicepresedinte al Societatii Balint din Belgia unde a organizat primele grupuri Balint de formare psihologica pentru medici. Este psihoterapeut certificat de Societatea Europeana de Psihoterapie. A predat timp de 10 ani cursuri de psihologie clinica la Universitatea din Louvain, Facultatile de Medicina si Psihologie. Este autor a 12 carti si a peste 40 de articole aparute în revistele de specialitate. Conduce din 1982 Comunitatea Terapeutica Y VOIR CLAIR din Belgia.

Dr. Andre Moreau sustine un training de formare, dezvoltare personala si psihoterapie in perioada 12-14 iunie (vineri, sambata, duminica) cu costul de 500 RON la Bucuresti.

Trainingul vizeaza dezvoltarea capacitatilor de relationare si comunicare.

Daca aveti deja un partener de viata veti afla, printre altele,

* cum sa comunicati intr-un mod asertiv nevoile, nemultumirile, dorintele dvs,

* veti descoperi mijloace prin care va veti simti mai bine in pielea dvs si va veti accepta partenerul asa cum este,

* veti dobandi o mai buna cunoastere de sine in relatie cu partenerul,

* veti descoperi noi mijloace de seductie si de reimprospatare a relatiei de cuplu.

Trainingul se adreseaza deopotriva si celor celibatari care vor sa isi descopere si sa isi dezvolte

* abilitatile de seductie,

* care doresc sa se impace cu corporalitatea lor,

* care aspira la potentarea farmecului personal,

* care cauta sa isi imbunatateasca capacitatile relationale si de comunicare.

Trainingul se desfasoara vineri de la ora 17 la 20, sambata si duminica de la ora 10 la 20, cu pauza de pranz.

Locatia: va fi comunicata ulterior.

La sfarsitul trainingului veti primi o diploma de participare recunoscuta international, cu parafa „Y voir clair"- comunitatea terapeutica din Belgia.

Data limita de inscriere si achitare a cursului este 8 iunie 2009.

Grabiti-va sa va inscrieti! Acest curs are un numar de locuri limitat.

Daca doriti sa participati astept un mail in care sa specificati numele intreg si un numar de telefon la care sa va pot contacta pentru a stabili modalitatea de plata.

Intrebari si inscrieri: Udrea Luiza, 0745.074.803 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Secretele unui Cuplu Fericit: arta de a intelege si a te face inteles in cuplu

Nu conteaza ca ai 18, 30 sau 75 de ani, daca atunci cand vezi un cuplu fericit iti doresti din tot sufletul ca si relatia ta sa fie la fel. Care este secretul reusitei lor? Cum rezista oare aceste cupluri? Cum trec peste greutati?

Cum ar fi daca te-ai pregati si tu din timp, inainte de a fi prea tarziu, ca sa depasesti capcanele pe care ti le intinde dragostea? Cum ar fi daca in doar doua zile ai invata secretele cuplului fericit pe care le-ai putea aplica apoi intreaga viata?

Indrazneste! Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa avem relatia pe care ne-o dorim si asta cu siguranta nu depinde de soarta sau noroc. Vino la acest curs si vei experimenta lucruri care iti pot schimba viata!

Din cuprinsul cursului:

• Care sunt etapele iubirii, greselile cele mai frecvente care apar in cuplu si cum le putem rezolva

• Ce inseamna o relatie de cuplu sanatoasa

• Limbajele iubirii, cum ceea ce spui sa ajunga la sufletul partenerului/ partenerei

• Semnalul de alarma… Stii daca relatia ta e in pericol?

• Necesitatile tale afective dar si ale celuilalt – baza de temelie pe care se construieste o relatie sanatoasa.

• Cum sa comunici si sa-ti asculti partenerul ca mesajul tau sa fie cu adevarat inteles si aceeptat

• Tehnici de prim ajutor emotional in caz de gelozie, furie, neincredere in sine

• Stiai ca sentimentele au mai multe straturi? Un alt tip de scrisori pentru rezolvarea conflictelor

• Procesul puterii – cum sa-ti transformi autocritica in putere personala

• Cum sa mentii vie flacara pasiunii in cuplu – tehnici care te ajuta sa tii departe rutina de cuplul tau

Cu totii ne dorim o relatie care sa mearga ca pe roate. Haideti sa facem si ceva concret pentru ca asta ca sa se petreaca in realitate!

• Vrei sa ai o relatie de cuplu cu adevarat multumitoare?

• Crezi ca relatia ta a intrat intr-o " toropeala emotionala" ?

• Te simti incapabil/a sa-ti manifesti dragostea fata de partenerul, parintii, copiii sau prietenii tai?

Atunci esti binevenit la acest curs! Pregateste-te sufleteste. Beneficiile acestui curs pot fi inestimabile pentru relatia ta.

Traineri

Gabriela Marin, Psihoterapeut, specializata in psihoterapii scurte orientate pe resurse si solutii, terapii eriksoniene, cognitiv-comportamentale si Eneagrama

Corina Marin, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, International Certified NLP Practitioner, EFTCert - I Practitioner, Webcontent Manager al site-ului de dezvoltare personala DaMaiDeparte.ro . Detalii legate de trainer: http://webcor.ro/despre.html

Data: 20-21 iunie, orele 9-18

Locatia: Mandala Club, strada Paleologu 20 (strada incepe din zona Biserica Armeneasca), Bucuresti

Investitia: 360 RON / participant, 25% reducere pentru cupluri

Inscriere si detalii

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , tel. 0743.351.579

 
Psihologie