PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 111 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2010 Cursuri & Workshopuri (1)

 

 

 

 

CURSURI & WORKSHOPURI 2010 (1)

 

 

Strategiile Programarii Neuro Lingvistice (NLP), Aplicatii In Psihoterapie

 

Asociatia Romana Mind Science organizeaza la Iasi , 22-23 Mai 2010

Strategiile Programarii Neuro Lingvistice (NLP), Aplicatii In Psihoterapie

Din tematica cursului: Conceptualizarea cazului din perspectiva NLP, terapia rapida a fobiilor, swish pattern pentru obsesii si compulsii, tehnici de ancorare in stari resursa, infrangerea convingerilor autolimitative, pozitiile perceptuale fundamentale – rezolvarea conflictelor, Time Line Therapy – integrarea si acceptarea psihotraumelor.

Cursul este sustinut de Psiholog Cristian GRIGORE

Isi desfasoara activitatea ca psiholog clinician si psihoterapeut in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola”, Centrul de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter”, Iasi. A urmat formari in Programare Neuro-Lingvistica si Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana. Este trainer specializat international in managementul stresului organizational; sanatatea mintala la locul de munca. Autorul cartii: „NLP – Arta si stiinta dezvoltarii umane; Studiul dezvoltarii personale si abilitatilor de comunicare prin tehnici de programare neuro-lingvistica”.

Participanti
Sunt invitati sa participe psihologi, psihiatri, medici, consilieri, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

Programul este de tip „interactiv”, cu un stil de invatare experiential bazat in proportie de 70% pe exercitii practice, demonstratii si discutii de grup, participantii avand posibilitatea de a intelege, exersa si integra aceste abilitati.

La sfarsitul cursului participantii vor primi certificat de participare.

Program
Sambata si duminica: 10.00-17.00

Inscrieri

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: www.psihologie-psihoterapie.com

Detalii si inscrieri la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0723.674.263.

 

 

Workshop Adlerian - Consiliere si Psihoterapia Copilului - Joyce Callusf 20-23 mai 2010

Joyce Callus M.A.(London) , B.A., Dip Soc Std, Lecturer la Malta University, Membru in staful ICASSI,  Consilier adlerian si trainer de profesori/invatator i/ consilieri/parinti si pentru cei ce isi doresc sa aplice principiile psihologiei adleriene in clasa si in propriile lor familii. Are peste 35 de ani de experienta ca educator pentru copii si parinti. Are programe de dezvoltare a abilitatilor parintilor pentru educarea copiilor in spiritul democratiei si cu scopul de a avea copii cooperati si respectuosi. Este fondator si membru al Asociatiei Adleriene din Malta si presedinte de 18 ani. A fost invitata sa tina prelegeri in tara sa sau in strainatate si a fost apreciata pentru modul sa placut de a face legatura intre psiholologia adleriana a copilului/adolescen tului cu situatiile cotidiene cu care se confrunta atat invatatorii, profesorii dar si parintii deopotriva.

Va invitatam sa participati la acest eveniment deosebit. Prelegerea va fi sustinuta in limba engleza insa traducerea va fi oferita de unul dintre organizatorii nostri.

CURS PT PSIHOLOGI - TAXA 150 RON

Profesori , psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali & alte profesii

Ziua 1 Joi 20 mai 2010

09.00 – 10.30   O introducere cu privire la psihologia adleriana (pentru acomodare cu termenii)

11.00 – 12.30   Dezvoltarea Personalitatii/ Stilului de viata

14.00- 16.00     Intelegerea comportamentului

Ziua 2 Vineri 21 mai 2010

09.00-10.30        Tehnici de Redirectionarea comportamentelor negative

11.00-12.30        Tehnici de imbunatatire a Increderii de sine si a Stimei de sine

14.00- 16.00       Disciplina pozitiva

CURS PT PARINTI -TAXA  150 RON

Parinti/invatatori/ bunici/consilier i/persoane interesate de psihologia copilului

Ziua 1 Sambata 22 mai 2010

09.00-10.30       Copii influenteaza parintii si parintii influenteaza copiii. Cum fac asta?

11.00  -12.30      Construirea si sustinerea stimei de sine atat la parinte cat si la copil

14.00 -  16.00    Cum sa comunici eficient cu copilul tau in scopul de a avea cooperarea sa

Ziua 2   Duminica 23 mai 2010

09.00-10.30         Cum sa inveti sa intelegi comportamentul copilului tau

11.00-12.30          Cum sa faci fata comportamenelor nedorite ale copilului tau

14.00- 16.00      Disciplina fara pedeapsa sau recompensa. Marea provocare!

Locatia : locatie provizorie- Institutul Catolic, de langa Biserica Catolica Sfantu Iosif (vom reveni in preajma evenimentului cu informatii)

Inscrieri la Ramona Covrig, ramona_covrig@ yahoo.com , 0722941484.

 

 

Curs de formare profesionala continua psihologia muncii si organizationala

"TEHNICI DE LUCRU ÎN PSIHOLOGIA MUNCII ŞI ORGANIZAŢIONALĂ"
(curs de formare profesională continuă)

Cursul <Tehnici de lucru in Psihologia Muncii si Organizationala>  ofera solutii practice in directii precum: examinarea psihologica, recrutare si selectie, evaluarea performantelor profesionale.

Tematica cursului:
1. Profesia de psiholog cu drept de libera practica: cadru legislativ, norme specifice Comisiei de Psihologia Muncii si Organizationala, Codul deontologic al profesiei de psiholog;
2. Analiza muncii: construirea unui model de fisa a postului;
3. Procesul de recrutare si selectie de personal activitate specifica a psihologului din mediul organizational;
4. Examenul psihologic in serviciul privat de psihologia muncii si organizationala;
5. Elemente de statistica in testarea psihologica (validitate, fidelitate, etalonare);
6. Insertia noului angajat: politica de resurse umane;
7. Evaluarea de personal: managementul performantei - scop, obiective, modalitati, beneficii;
8. Politica de sanatate si securitate in munca: examenul psihologic parte integranta din procesul de sanatate si securitate in munca – rolul psihologului clinician.

Formatori:

- Conf. Univ. Dr. Sava Florin Alin (Sef Catedra de Psihologie Universitatea de Vest Timisoara/psiholog principal),

- Patrut Laura Cristina (psiholog specialist/supervizor/formator acreditat CNFPA)

- Pora Loredana Ramona (psiholog specialist/supervizorformator acreditat CNFPA).

Adresabilitate: cursul este destinat psihologilor ce activeaza in serviciiile de psihologia muncii si organizationala, psihologilor cu drept de libera practica in regim de supervizare/autonom/specialist, studentilor/masteranzilor interesati de domeniul psihologiei muncii si organizationala, persoanelor ce activeaza in domeniul resurse umane dornice sa-si aprofundeze cunostintele.

Certificari: la finalul cursului participantilor li se vor emite diplome de participare creditate de catre Colegiul Psihologilor din Romania; cuantumul creditelor este de 10;

Criterii de selectie a participantilor: cursul este destinat persoanelor ce activeaza in domenii profesionale ce implica urmatoarele competente: testare psihologica, evaluarea psihologica a personalului, recrutare si selectie de personal, evaluarea performantelor, instruire/dezvoltare de personal;

Pret: 400 lei;
Procedura de inscriere:
- se achita un avans de 30% (120 lei) in contul Centrului Euroregional de Psihologie Aplicata Timisoara: RO14.BITR.TM1R.ON01.9747.CC01 deschis la Banca Italo-Romena Timisoara; cu mentiunea inscriere curs "Tehnici de lucru .... si numele locatiei unde doriti sa participati la curs Bucuresti/Timisoara;
- participantii au obligativitatea confirmarii printr-un e-mail a platii, e-mail in cadrul caruia se va specifica si numele complet, precum si numarul de telefon unde puteti fi contactati pentru detalii legate de ora inceperii cursului, locatie, etc...;
- restul de 70% (280 lei) se va achita in prima zi a cursului;
- in cazul in care nu se strange numarul de participanti atunci cei care au platit avansul vor primi suma integrala;
- in cazul in care cineva s-a inscris si renunta in ultimele zile de inscriere - nu va mai primi avansul inapoi - pentru ca a blocat locul;
- in cazul in care cineva s-a inscris si doreste sa participe la curs - achitand avansul - dar cu 15 zile inainte de organizarea acestuia doreste sa renunte va primi doar 50% din avans.
*Studentii beneficiaza de 10% reducere

Calendarul cursului:

Timisoara: 17-18 aprilie 2010;
Bucuresti: 15 - 16 mai 2010;

Informatii suplimentare: Ramona Pora - telefon mobil 0724.52.63.64/e-mail:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Laura Patrut - telefon
0723.94.20.21/e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Seminar AT - 15-16 mai, Barbara Traynor - Game analysis in therapy

Centrul Roman de Formare in Analiza Tranzactionala va organiza in data de 15-16  mai 2010 la seminarul de supervizare cu tema:

“Game analysis in therapy”

sustinut de Barbara Traynor, TSTA, Marea Britanie

In cadrul acestui seminar, Barbara va prezenta in prima parte cateva concepte teoretice legate de tema, iar apoi inaintea fiecarui minigrup de supervizare va da o tema observatorilor.

Barbara are o experienta de 17 ani ca psihoterapeut si supervizor, timp in care a pregatit multe grupe de studenti in AT pentru sustinerea examenului de CTA ; recent este implicata in pregatirea candidatilor pentru examenul de TSTA. A fost Primary Tutor pentru programul de master in AT organizat de Metanoia Institute, timp de 10 ani. A fost implicata in organizarea de conferinte AT, examinator pentru CTA si TSTA. Este de asemenea autoarea multor articole, iar in prezent pregateste publicarea unei carti.

Va reamintesc structura programului organizat de CRFAT :

- seminarii de o zi si jumatate (sambata si duminica) focusate pe supervizare si pregatirea examenului de CTA (intrebari legate de examenul scris si de examenul oral) si pe invatarea Analizei tranzactionale din perspectiva practica (clarificari teoretice abordate in contextul supervizarii)

- este deschis pentru doua categorii de participanti: cei care iau efectiv supervizare (supervisees) si observatori;

- numarul maxim de participanti (supervisees plus observatori) este 40, din care maxim 18 supervisee

- cei care iau supervizare vor avea 2 ore de supervizare si 10 ore de training ; observatorii vor avea 12 ore de training

Orele de formare vor fi recunoscute de catre:

- Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (ARAT)

- Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala (EATA)

- Asociatia Internationala de Analiza Tranzactionala (IATA)

- Colegiul Psihologilor din Romania

Locatia : liceul Gh. Lazar (puncte de reper : parcul Cismigiu, Primaria Capitalei, st de metrou Izvor)

Program :

Sambata, 15 mai :

8.30 – 9 achitarea taxei

9 – 18.30 cu o pauza de pranz : 13 – 14.30

Duminica, 16 mai:

9 – 13

Tarifele vor fi urmatoarele:

- pentru membri ARAT:

supervisees cu contract permanent - 250 RON

supervisees cu contract ocazional - 300 RON

observatori - 150 RON

- pentru alte categorii de participanti:

supervisees - 300 RON

observatori - 200 RON

Inscrierile se fac pana la data de 30 aprilie, prin email la adresa : centru.at@gmail. com

 

 

Servicii Psihologice in Securitatea Privata, Iasi, 08 - 09 Mai, Curs Acreditat CPR

Asociaţia de Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale din Romania orgaizează - Curs de formare profesionala continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

Obiectiv:

- fundamentarea stiintifica a demersului de furnizare a serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

- formarea deprinderilor metodologice necesare implementării standardelor de calitate în serviciile psihologice furnizate

Publicul țintă: psihologi cu drept de libera practica interesati de domeniu

Durata cursului: 15 ore

Credite CPR: 10

Psiholog formator: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

Programa analitică a cursului:

- Argumentarea legala a necesitatii serviciilor psihologice din domeniul securitatii private

- Descrierea principalelor tipuri de servicii psihologice necesare in domeniul securitatii private

- Marketingul serviciilor psihologice în domeniul securitatii private

- Elaborarea  metodologiei de evaluare psihologică: etape, principii, structura

- Macheta unei metodologii de evaluare psihologica

Proceduri: evaluare, reevaluare psihologica, contestarea rezultatelor etc.

Studiu de caz:

- constituirea unei baterii de evaluare psihologica

- motivarea alegerii probelor utilizate

- consimtamantul informat

- ghidul anamnestic

- aplicarea probelor

- analiza cantitativa a datelor cantitative obtinute

- analiza calitativa a datelor cantitative obtinute

- interviul psihologic

- interpretarea rezultatelor

- fundamentarea deciziei psihologice

- elaborarea avizului psihologic

Formularistica; circuitul documentelor

Arhivarea documentelor

Precizari suplimentare:

Cursul se organizeaza in zilele de 08 – 09 mai 2010 la IASI

Taxa de participare 500 RON

Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se fac prin e-mail

Constituirea grupei se va realizeaza in ordinea inscrierilor

Date de contact: Dr. psiholog Ion Duvac

Mobil: 0741 565 143; 0761 650 060

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.ionduvac.ro

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Terapia Cognitiva Pentru Psihoze

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si Asociatia de Consiliere Psihologica din Romania, anunta organizarea cursului

Terapia Cognitiva Pentru Psihoze

Perioada: 7-8 mai 2010

Locaţia: Oradea

Invitat: Richard Bennett, Ph.D., psiholog clinician in Serviciul de reabilitare judiciară din institutia de corectie de sigurantă scazuta Hillis Lodge, Birmingham, UK, specialist in evaluarea riscului comportamentului infractional si evaluare psihologica, tutore academic in cadrul Departamentului de psihologie la Universitatea din Birmingham, psihoterapeut si supervizor în REBT, membru al Institutului REBT UK.

Cursul este creditat de către Colegiului Psihologilor din Romania, cu 10 credite

Cursul se adresează psihologilor care detin atestat de libera practica

Taxa de participare: 380 Ron

Data limita pentru inscriere: 30 aprilie 2010

Persoane de contact:

Simona Chereji 0722 895803 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Carmen Bora: 0745 358478 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

Workshop de psihosexologie la Bucuresti, 7-9 mai 2010, Gelozia si sexualitatea

Multe persoane considera ca gelozia este necesara intr-o relatie si o considera o dovada de iubire.  Dar  care este limita dintre gelozia normala si gelozia patologica? Un partener gelos este dificil de suportat. Ne putem vindeca de gelozie? Ne putem ajuta partenerul sa fie mai putin gelos?

In cadrul workshop-ului vom explora aspecte ale geloziei normale si patologice, cu ajutorul chestionarelor, exercitiilor de grup si individuale, tehnicilor NLP, gestalt, imageriei ghidate si expresiei artistice prin aplicatii practice, discutii teoretice si studii de caz.

 

Tematica: gelozia normala si patologica, stima de sine si gelozia, vina si gelozia, gelozia romantica, preventiva si auto-generata.

 

Organizator – Centrul Aquamarin Bucuresti

Informatii suplimentare si inscrieri:  contact@aquamarin. ro

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

 

Conducator de workshop dr. Oana Maria Popescu

Dr. Oana Maria Popescu este medic, psihoterapeut – cu specializari si cursuri in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana,  psihosexologie, analiza tranzactionala, psihoterapie integrativa, psihanaliza, gestalt terapie, inteligenta emotionala, rezistenta la schimbare, comunicare – terapie – relatie, psihosomatica si psihoneuroimunologi e, hipnoanaliza tranzactionala, hipnoza si stress, hipnoterapia copilului, hipnoterapia durerii, hipnoterapie cognitiv-comportame ntala, psihoterapie cognitiv-comportame ntala. Membru in colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, reprezentant zonal Banat – Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana. Formator acreditat CNFPA. Formator si supervizor in formare in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si psihoterapie Ericksoniana.

 

 

Workshop de psihosexologie si psihoterapie, 15-16 mai 2010, Timisoara

Imaginea corporala, stima de sine si compatibilitatea partenerilor

Ce vom aborda? imaginea corporala si imaginea de sine, atractivitatea fizica si capitalul erotic, imaginea corporala la barbati si femei, imaginea corporala si sexualitatea, stima de sine, stima de sine implicita, reprezentari interne ale imaginii corporale, compatibilitatea sexuala, certurile in cuplu si stabilitatea cuplului, narcisismul in relatia cu partenerul, adaptarea in cuplu, comunicarea si asertivitatea, raspunsul sexual uman.

Organizator – Centrul Psiho Blue Timisoara

Informatii suplimentare si inscrieri: aurora.ardelean@ gmail.com sau cabinet@psihoterapi a.eu

Telefon: 0729.715.384

Numarul maxim de participanti – 10

Conducator de workshop dr. Oana Maria Popescu

Dr. Oana Maria Popescu este medic, psihoterapeut – cu specializari si cursuri in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana,  psihosexologie, analiza tranzactionala, psihoterapie integrativa, psihanaliza, gestalt terapie, inteligenta emotionala, rezistenta la schimbare, comunicare – terapie – relatie, psihosomatica si psihoneuroimunologi e, hipnoanaliza tranzactionala, hipnoza si stress, hipnoterapia copilului, hipnoterapia durerii, hipnoterapie cognitiv-comportame ntala, psihoterapie cognitiv-comportame ntala. Membru in colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, reprezentant zonal Banat – Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana. Formator acreditat CNFPA. Formator si supervizor in formare in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si psihoterapie Ericksoniana.

 

 

Workshop : Andre Green- Psihanaliza afectivitatii- 8-9 mai

In perioada 8-9 mai a.c., Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei si Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti va invita sa participati la workshop-ul:

Psihanaliza Afectivitatii, Teoria Afectului si Psihopatologia Afectivitatii sustinut de dr. DANIELA LUCA, psihanalist al Asociatiei Internationale de Psihanaliza.

Vor fi prezentate elemente de teorie si de clinica psihanalitica a tulburarilor afective, din perspectiva lui Andre Green.  Teoria autorului francez este prezentata pentru prima data in Romania!

Taxa de participare: 200 ron (150 ron pentru studenti)

Pentru detalii si inscrieri, puteti accesa 
http://register- project.no- ip.org/

 

 

Curs Remedii Florale Bach

CLINICA AQUAMARIN organizeaza in perioada 10-11 aprilie 2010 Cursul Remedii Florale Bach, NIVELUL 1.

Durata cursului: 2 zile intensiv (intre orele: 09:30-17:30)

Loc de desfasurare: sediul clinicii Aquamarin, Bd. Decebal nr. 6, sect.3 ,Bucuresti (zona Piata Alba Iulia) .

Lectorul cursului: Claudia Cabat, psiholog, International Registered Practitioner, primul specialist roman acreditat de catre Dr Edward Bach Foundation si autoarea cartii "Remedii florale. O medicina a sufletului". .

Certificare: acest curs face parte din Bach International Education Programme si este aprobat de catre Fundatia Dr Edward Bach din Marea Britanie.

Cursul se finalizeaza cu un certificat aprobat de catre Bach Centre, care este acelasi oriunde in lume. In total sunt 3 nivele de pregatire.

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile.

Tel : 0745.633.474 ; 0724.222.522 ; 021.326.52.90

contact@aquamarin. ro

www.aquamarin. ro

 

 

Grup Dezvoltare Personala – Psihodrama Clasica, Bucuresti

 

Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu organizeaza:

Grup Dezvoltare Personala – Psihodrama Clasica, Bucuresti

Conditii Inscriere si Participare Grup:

- specialisti – psihologie, asistenta-sociala, sociologie, medicina, filosofie, teatru, pedagogie, comunicare, teatru

- studenti - psihologie, asistenta-sociala, medicina, sociologie, teatru, filosofie, pedagogie, comunicare

Selectie candidati:

- selectia CV-urilor si a scrisorilor de intentie

- interviu selectie

Inscrierile incep la data de 29 Martie 2010

** Interviuri selectie – sunt programate individual pentru fiecare candidat in urma selectionarii CV-ului si a scrisorii de intentie

*** Nr. participanti grup: 14 locuri

 

Inscrieri si informatii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Tel: 0735.167.967

(C.V si Scrisoare Intentie)

Coordonator Grup Dezvoltare Personala – psih. Stefania D.Nita,

Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica

Supervizor Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut formator Radu Vulcu, Presedinte Asociatia Romana Psihodrama Clasica

Grupul de dezvoltare personala urmareste doua arii de interes:

1) Se adreseaza persoanelor ce vor:

- sa isi descopere si dezvolte capacitatea de comunicare, creativitatea si spontaneitatea

OBIECTIVE GRUP DEZVOLTARE PERSONALA:

- cunoasterea de sine

- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,

- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati si creativitati

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,

- accesarea continuturilor intersubiective

- dezvoltarea capacitatii empatice si intuitive

 

Grupul de dezvoltare personala este grup de psihodrama clasica cu elemente de orientare psihanalitica

Sesiunile, se desfasoara exclusiv in maniera practica / terapeutica de lucru

Durata unei sesiuni: 8 ore / sesiune

Durata / an: 11 luni

2) Grupul de dezvoltare personala se adreseaza si persoanelor ce vor sa se formeze in Psihodrama Clasica Moreniana si

reprezinta etapa premergatoare si obligatorie admiterii in Programul Formativ din cadrul ASOCIATIEI ROMANE DE PSIHODRAMA CLASICA.

 

FORMAREA IN PSIHODRAMA CLASICA MORENIANA

Programul formativ – se desfasoara in cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica prin Asociatia Romana de Psihodrama Clasica institutie acreditata de:

- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)

- Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)

- Asociatia Europeana de Psihoterapie

- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)

 

 

Curs Evaluarea  Psihologica  a  Personalului, Bucuresti, 9 - 11 aprilie

(reprogramat din 26 – 28 martie)

Cursul este recunoscut de Colegiul Psihologilor , 10 credite,  (20 de ore)

Alaturi de analiza si proiectarea posturilor, evaluarea psihologica individuala este una dintre procedurile care trebuie cunoscuta, aprofundata si aplicata cu profesionalism de psihologii care activeaza in domeniul psihologiei muncii si industrial-organizationala si in domenii conexe (psihologia transporturilor, psihologia apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, etc.).

Multi psihologi practicieni simt nevoia sa obtina informatii suplimentare, sa verifice sau sa clarifice aspecte esentiale legate de: a) cadrul legal de realizare a activitatilor de evaluare psihologica; b) cadrul conceptual si metodologic al evaluarii psihologice; c) modul corect de identificare, cuantificare si evaluare a criteriilor psihologice folosite in evaluare; d) modul de analiza, redactare si prezentare a profilurilor de personalitate si de formulare a avizelor psihologice; e) criteriile necesare de validare a probelor psihologice si a rezultatelor evaluarii psihologice; f) modul de redactarea a esantionului reprezentativ pentru populatia pentru care facem evaluarea ….

Cursul „EVALUAREA  PSIHOLOGICA  A  PERSONALULUI” ofera oportunitatea clarificarii acestor aspecte.

ADRESABILITATE

Cursul se adreseaza psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii si organizationale. Fiind un curs de  initiere in evaluarea psihologica individuala cursul este deschis si studentilor sau psihologilor care activeaza in alte domenii ale psihologiei (psihologia transporturilor, psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.).

Cursul este deschis studentilor si absolventilor de studii superioare altele decat Psihologie, cei care profeseaza ca inspectori/ specialisti Resurse Umane, sefi Departament Resurse Umane, traineri /formatori, experti consultanti, manageri, etc. Pentru aceste categorii de cursanti se acorda Diploma recunoscuta de Colegiul Psihologilor dar fara credite (credite se acorda doar membrilor CPR).

CONTINUTUL  CURSULUI

Cursul este organizat in cinci sectiuni.

- Sectiunea I. Cadrul legal de realizare a activitatilor de evaluare psihologica

Forme de organizare a practicii activitatii psihologice

Reglementari legate de evaluarea psihologica

Obligatii si responsabilitati ale psihologului evaluator

- Sectiunea II.  Cadrul conceptual si metodologic al evaluarii  psihologice

Domenii de evaluare psihologica in firme /institutii

Metode de evaluare utilizate in selectia personalului; calitati si limite ale principalelor metode

Etape premergatoare evaluarii psihologice: proceduri de recrutarea si selectie a personalului.

- Sectiunea III.  Identificarea, analiza, cuantificarea si evaluarea criteriilor psihologice relevante

Identificarea criteriilor de evaluare psihologica relevante pentru un anumit post

Analiza si cuantificarea criteriilor de evaluare; Construirea bateriei de evaluare psihologica

Organizarea si realizarea examenului de evaluare psihologica

- Sectiunea IV.  Analiza datelor si redactarea profilurilor de personalitate; prezentarea datelor

Analiza datelor; redactarea profilurilor individuale

Prezentarea rezultatelor; Raportul de evaluare psihologica

Avize, rapoarte, aspecte deontologice si obligatii legale legate de prezentarea datelor evaluarii

Evaluarea psihologica periodica; particularitati si constrangeri

- Sectiunea V.  Criterii de validare a probelor psihologice si a rezultatelor evaluarii psihologice

Constructia si validarea probelor standardizate de evaluare a personalitatii

Realizarea sau corectarea etaloanelor specifice

Probe standardizate utilizate in evaluarea psihologica (oferta de probe psihologice in Romania)

Oportunitati de colaborare ….

 

FORMATOR

Stagiul de formare este sustinut de prof. dr. Ticu CONSTANTIN

Mai multe informatii despre expertiza profesionala la adresa web:

http://personal.evaluare-psihologica.ro

 

PERIOADA SI CONDITII DE FORMARE

Cursul se va organiza in weekend-ul 9 – 11 Aprilie, in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare:

vineri           16,00 - 20,00;

sambata     9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

duminica    9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

 

COSTURI

Costul participarii si certificarii este de 100 euro /cursant (sau echivalentul in lei la data platii) cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere, pentru confirmarea /rezervarea locului (50 euro) si a doua rata (50 euro) cel tarziu in prima zi a cursului.

Cursantii vor partaja costul chiriei spatiului de formare (cca. 200 Euro pe toata perioada de desfasurare a cursului). Grupa va fi formata din min. 25 si maxim 35 persoane).

Daca nu se vor intruni numarul minim de participanti, cursul se poate reprograma la o data ulterioara stabilita de comun acord cu cei inscrisi.

 

Inscrieri până pe data 1 aprilie           =   90 Euro (reducere 10%)

Inscrieri între 1 şi 8 aprilie                    = 100 Euro

 

DETALII ORGANIZATORICE

Cursul se va organiza in BUCURESTI

Adresa: Universitatea Media, Strada Jean-Louis Calderon 33, sector 2, sala C1, Bucuresti

 

Coordonatorul local al grupului /Persoana de contact (pentru inscrieri, informatii legate de locatie, taxa de participare, acte sau forme de decontare etc.):

 

Maria TOADER (e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel:              0743 875 372)

 

ALTE STAGII DE FORMARE

* Cursul ’’Evaluarea Psihologica a personalului’’ este unul dintre cele 4 cursuri acreditate de Comisia de psihologie a muncii, transporturilor si serviciilor (aprobat conform PV nr. 8 din 30.05.2009) in cadrul „Programului de formare continua in Psihologia muncii si organizationala si Psihologia transporturilor” propus de Fundatia „ARC 2000“ (Agentia Regionala de Consultanta in Managementul Resurselor Umane). Cele patru cursuri acreditate sunt urmatoarele:

 

Psihologia Muncii si Organizationala

”Evaluarea psihologica a personalului” (20 ore, 10 credite)

„Analiza climatului organizational” (20 ore, 10 credite)

 

Psihologia Transporturilor

„Examinarea psihologica a personalului din siguranta circulatiei” (20 ore, 10 credite)

„Psihologia participantului la trafic”  (20 ore, 10 credite)

 

Pentru informatii suplimentare privind intregul program de formare va rugam sa ne contactati la adresele de e-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Muncii si Organizationala) si

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza (Psihologia Transporturilor).

 

Pentru informatii detaliate aici si aici

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Curs Tulburarea Obsesiv – Compulsivă, modele şi intervenţii cognitiv-comportamentale

 

Asociaţia Română de Terapie Comportamentală şi Cognitivă (ARTCC), în parteneriat cu Cabinetul Individual de Psihologie Lucian Ile, vă invită la cursul

Tulburarea Obsesiv – Compulsivă, modele şi intervenţii cognitiv-comportamentale

 

curs acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu 10 credite

Cui i se adresează cursul?

Psihologilor, psihiatrilor, psihoterapeuţilor, medicilor de familie, educatorilor sau asistenţilor sociali, persoanelor

aflate în formări psihoterapeutice, studenţilor pasionaţi de domeniul clinic, tuturor celor interesaţi de psihoterapie şi psihopatologie.

Când? Unde?

10 – 11 Aprilie 2010 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,

str. Trebely, nr. 7, corp B, Tîrgu-Mureş

Costuri:

- 300 RON / participant - pentru cei care doresc credite

- 200 RON / participant - pentru cei care nu doresc credite

 

Ce va fi abordat la curs?

Circumscrierea, istoricul şi psihopatologia tulburării obsesiv – compulsive

Modele comportamentale şi cognitive ale tulburării obsesiv – compulsive

Intervenţii comportamentale şi cognitiv-comportamentale în tulburarea obsesiv – compulsivă

 

Cine susţine cursul?

Cursul este elaborat de Lucian Ile – psiholog clinician, psihoterapeut şi de Mugur Ciumăgeanu, psiholog clinician,

psihoterapeut – formatori în terapie cognitiv-comportamentală în cadrul Asociaţiei Române de Terapie Comportamentală şi Cognitivă (ARTCC). Cursul este susţinut de Lucian Ile.

Informatii suplimentare si inscriere:

CLAUDIA POP – Tel. 0743 143412, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop: NLP si psihoterapia, Iasi, 27-28 Martie 2010

Tematica – Aplicatiile programarii neuro-lingvistice in psihoterapie

- Conceptualizarea cazului din perspectiva NLP

- Lucrul cu submodalitatile (terapia rapida a fobiilor, swish pattern, modificarea dialogului interior)

- Tehnici de ancorare

- Infrangerea convingerilor limitative

- Pozitiile perceptuale

- Time Line Therapy

- Metode de relaxare si respiratie.

Conducator de workshop: Psiholog Cristian GRIGORE

Isi desfasoara activitatea ca psiholog clinician si psihoterapeut in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola”, Centrul de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter”, Iasi. A urmat formari in Programare Neuro-Lingvistica si Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana. Este trainer specializat international in managementul stresului organizational; sanatatea mintala la locul de munca. Autorul cartii: „NLP – Arta si stiinta dezvoltarii umane; Studiul dezvoltarii personale si abilitatilor de comunicare prin tehnici de programare neuro-lingvistica”.

Participanti
Sunt invitati sa participe psihologi, psihiatri, medici, consilieri, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.


Program
Sambata 10.00-17.00; duminica: 10.00-17.00

Inscrieri:

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: www.psihologie-psihoterapie.com

Detalii si inscrieri la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0723.674.263. 

Cursuri Acreditate De Colegiul Psihologilor

Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (A.H.P.C.C.) organizează cursurile de formare profesională continuă:

 

- Perspective Psihofarmacologice si Cognitiv-Comportamentale în Abordarea Depresiei.  30-31 ianuarie 2010

- Tehnici de psihoterapie aplicabile in situaţii de stres şi crize. 27-28 februarie 2010

- Gestionarea relaţiei psihoterapeut-client –condiţie a succesului psihoterapiei. 13-14 martie 2010

având coordonatori de curs:

prof. univ. dr. IRINA HOLDEVICI (psihoterapeut principal)

conf. univ. dr. ODETTE DIMITRIU (psihoterapeut principal)

Durata cursurilor: 18 ore per curs (sâmbătă, duminică)

Locaţia: B-dul Unirii, Nr 76, sect 3, Bucuresti.

Finalitatea Cursurilor: Diplomă oferită de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală cu 10 credite, precum şi suportul detaliat al cursului.

Cost : 430 RON/per curs formare

Beneficii pentru participanţi: Având în vedere că viaţa trepidantă modernă impune tuturor să se confrunte cu stresul şi să facă faţă diverselor tipuri de crize, aceste workshopuri vor permite participantilor să-si însuşească cunoştinţe teoretice şi să exerseze o serie de abilităţi care să le permita să gestioneze în cele mai bune condiţii relaţia cu pacienţii. De asemenea, workshopurile vor permite participanţilor să se informeze despre cele mai noi studii de psihofarmacologie şi terapii cognitiv-comportamentale de suport aplicate in tratamentul depresiei.

Detalii şi înscrieri la numărul de telefon 0756.099.556 – psiholog Laura Rogoz, e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Sandplay - psihoterapia prin jocul cu nisip


Va invitam sa participati la Workshop-ul cu tema

Sandplay - psihoterapia prin jocul cu nisip

Ploiesti, 30 ianuarie

 

Sibiu - 13 februarie

Bucuresti - 27 Februarie

Sibiu - 28  februarie

Timisoara, 13 martie

 

Galati - 20 martie


Sandplay este o metoda de psihoterapie in care, prin intermediul scenelor create in ladita cu nisip cu ajutorul figurinelor miniaturale, pot fi exprimate trairi profunde care nu pot fi constientizate si exteriorizate prin limbaj.

Aspectele profund perturbate, adesea aspectele mai primitive ale personalitatii pot fi exprimate in jocul cu nisip. Astfel, ele pot fi percepute si reorganizate in cursul procesului.

LECTOR: Psiholog Clinician DANIELA NEAGU

Program: Sambata: 10,00-17,00

Teme abordate :

- Jocul cu nisip ca terapie (lucru practic)

- Concepte fundamentale

- Formarea in sandplay therapy in Romania

- Proiectie video de sand art, sustinuta de Dna Dr. Barbara A. Turner

Organizatori : Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei

Persoana de contact:

Sever Sava

0726152631

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Pentru detalii si inscrieri accesati

http://register-project.no-ip.org/


 

Program formare Analiza Tranzactionala Timisoara 2010 si AT 101


Va aducem la cunostinta noutati de ultima ora despre la training-urile AT pe care echipa ICTA Timisoara le organizeaza in 2010:

- in 27-28 martie va fi organizat workshop-ul "AT 101" - Curs introductiv in Analiza Tranzactionala sustinut de Bogdan Serbanescu (PTSTA-O) - sub supervizarea lui Julie Hay (TSTA-O & E)

Acesta este primul workshop "AT 101" sustinut de un trainer roman.

Fiind primul "AT 101" al lui Bogdan Serbanescu in calitate de PTSTA, acest training beneficiaza si de supervizarea lui Julie Hay, trainer recunoscut in comunitatea AT din Romania si de peste hotare, care va fi prezenta in sala de training pe toata perioada worskshop-ului.

- in programul anual 2010 au intervenit 2 modificari fata de planificarea anuntata anterior:

1) in luna aprilie, Birgitta Heiller va sustine workshop-ul cu tema "AT relational"

(in locul tematicii anterioare "Interventia in depresie")

2) workshop-ul din luna septembrie este in procedura de recontractare

- vom reveni cu informatii noi cat de curand

Facem precizarea ca programul anual pentru 2010 cuprinde 10 tematici.

Workshop-ul "AT 101", precum si alte traininguri organizate de ICTA Timisoara, nu sunt incluse in programul anual pentru 2010.

Participantii la trainingurile ICTA Timisoara pot opta pentru 2 tipuri de contracte:

- Contractul Anual, prin care cursantii se angajeaza sa plateasca toate cele 10 workshop-uri din cursul anului, indiferent daca participa sau nu la toate workshopurile

- Contractul Ocazional, prin care cursantii se angajeaza sa plateasca doar o parte dintre cursurile din cadrul programului de formare, in functie de alegerea personala.

Taxa de curs - echivalentul la cursul de vanzare al Bancii Nationale Romane (BNR) din ziua platii a sumei de:

- 50 euro pentru participantii din alte orase (participanti cu domiciliul aflat la distante mai mari de 150 km fata de Timisoara) ;

- 60 euro pentru participantii din Timisoara cu contract anual ;

- 70 euro pentru participantii din Timisoara cu contract ocazional

- 100 euro pentru participantii sponsorizati de companiile in care lucreaza (societati comerciale cu mai mult de un asociat)

PFA (inclusiv cabinete individuale de psihologie) platesc ca persoana fizica 60 sau 70 euro (in functie de tipul de contract).

Pentru alte informatii, o puteti contacta pe: Amalia Gabor - 0724.301.744 , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualizaCurs 12-13 martie. Moduri creative pentru a ajuta clientii sa se schimbe - nivel basic


Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie MINDCARE (membru al grupului Medlife) organizeaza in perioada 12 – 13 Martie 2010, Cursul de Analiza Tranzactionala nivel incepator

“Moduri creative pentru a ajuta clientii sa se schimbe”

Trainer : Roger Day, P TSTA - P

INFORMATII DESPRE CURS

Acest curs cu mare aplicabilitate practica introduce mai multe abordari creative (lumea obiectelor mici, lada de nisip, instrumente muzicale si papusi de mana) care pot fi folosite pentru a ajuta clientii sa faca schimbari pozitive in scriptul lor. Cursul va include moduri creative de a lucra cu concepte de analiza tranzactionala cum ar fi: pozitia de viata, script, structurarea timpului, analiza tranzactionala din perspective relationala.

Cursul este deschis atat incepatorilor cat si celor cu experienta considerabila in Analiza Tranzactionala.

Cursul se adreseaza: psihologilor, studentilor la psihologie, asistentilor sociali, medicilor de diverse specialitati, studentilor la medicina, managerilor, personalului HR si tuturor celor care cauta o modalitate de schimbare si dezvoltare personala.

Numarul de locuri : 35 de participanti

Durata cursului este de 2 zile (16 ore)


INFORMATII DESPRE TRAINER:

Roger Day este PTSTA-P si psihoterapeut recunoscut UKCP (United Kingdom College of Psychotherapy) . El este Terapeut Certificat in Play Therapy si are o mare experienta de terapeut, specializat in moduri creative de abordare a terapiei, lucrand cu persoane cu dizabilitati si avand experienta in aplicarea analizei tranzactionale in diverse contexte culturale. El are experienta considerabila ca si supervizor si peste 700 de ore de training ca trainer principal in: cursuri de psihoterapie, cursuri de play therapy, abilitati de counselling si asistenta sociala.

Este autorul mai multor carti despre subiecte care au legatura cu terapia si de asemenea a scris un capitol in cartea editata de Keith Tudor “ The Adult is Parent to the Child”.

Roger traieste si lucreaza in Oradea oferind supervizare si training in play therapy si psihoterapie.

ACREDITARI:

Cursul este acreditat de Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala , Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala , Federatia Romana de Psihoterapie si de Colegiul Psihologilor din Romania, fiind acordate credite.

Informatii detaliate privind cursurile si trainerii veti putea gasi pe site-ul www.mindcare.ro

Inscrierea se face prin email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , specificand la subiect “curs AT”, iar validarea inscrierii se face prin depunerea pana in data de 22 Februarie a unei sume egala cu 50% din valoarea cursului intr-un cont bancar. Restul de 50% din valoarea cursului va fi achitata prin transfer bancar pana in data de 5 Martie. Ordinele de plata vor fi trimise scanat pe mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Cont bancar: Beneficiar SC. Medlife.SA

RON: RO92 BACX 0000 0030 2112 7002 UNICREDIT TIRIAC BANK- MIHALACHE

Va rugam sa specificati pe OP ca suma reprezinta “ psihoterapie Mindcare”.

Depunerea acestei sume are valoare de contract si va fi returnata numai in mod exceptional celor care, in cazul neprezentarii la curs, vor putea demonstra existenta unor motive obiective (boala, deces in familie, accidente).

In cazul in care exista mai multi doritori decat locuri disponibile, se va face lista de asteptare in functie de ordinea cronologica a mail-urilor primite si cu 5 zile inaintea cursului (5 Martie 2010) va fi confirmata disponibilitatea locurilor.

Costul unui workshop (2 zile):

- pentru membri ARAT costul este de 80 euro (sau contravaloarea in RON la cursul zilei)

- pentru nemembri ARAT costul este de 95 euro (sau contravaloarea in RON la cursul zilei).

Locul de desfasurare a cursului: Centrul de dezvoltare personala a copilului “Discover Me”, Str. Constantin Noica nr.130 (in Cotroceni, langa Facultatea de Sport, la 10 minute mers pe jos de statia de metrou Eroilor).

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la tel: 0753535385.

Workshop de Art-Terapie, 5-6 martie, Bucuresti

In luna martie vine la Bucuresti Christine Lindinger, art-terapeut din cadrul Wiener Schule fur Kunsttherapie, pentru un nou seminar de art-terapie.

Va invitam sa explorati cu noi emotii, sentimente si vise si sa le dati forma si substanta prin intermediul culorilor si a altor materiale. Tematica seminarului este din fundamentele art-terapiei (culori, forme si materiale) si se adreseaza atat psihoterapeutilor care vor sa integreze art-terapia in practica lor, cat si studentilor si celor interesati de explorarea interioara si contactul cu sinele prin intermediul culorilor, materialelor si formelor.

Programul seminarului este:

Vineri, 5 martie 17.30 - 20.30.

Sambata, 6 martie 9.00 - 13.00 si 15.00 - 19.00.

Conditii de participare: dorinta de explorare, buna-dispozitie, haine lejere.

Pretul seminarului este 200 RON (include materialele, traducerea, pauzele de cafea).

Numarul maxim de participanti este 15.

Locatia: Safe Place , zona biserica Armeneasca (dupa confirmarea inscrierii si a platii veti primi adresa exacta)

Va rugam sa va inscrieti pe e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Plata se poate face in contul IBAN: RO 06 RNCB 0318021054430001 (mentionand "Transfer") sau direct la Mihai Albu - 0723.270.407 (dupa ce ati primit confirmarea ca mai sunt locuri)

 

Supervizare in Psihologie Clinica

CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti organizeaza un nou GRUP DE SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA, joi, 4 martie, 2010, orele 17-20.

Grupul se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.

Orele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania .

Formator-supervizor in psihologie clinica: Margareta Dinca, conf. univ. dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Inscrierile se fac la sediul clinicii din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, Bl.S10, ap.3, sector 3 (zona Piata Alba Iulia, vezi harta pe site-ul www.aquamarin.ro ).

Informatii la tel: 021.326.52.90 ; 0724.222.522 ; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.aquamarin.ro/stiri-si-noutati/

 


Atelier constelatii familiale 13 / 20 Martie 2010

Date de contact:

Tel: 021 337 1881, 0735 39 39 84

E_mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.constelatiifamiliale.com

Cu toţii purtăm în noi, tiparele mentale şi istoria familiei, deseori purtăm chiar durerea celor pe care îi iubim şi, la fel de des, purtăm impactul lipsei de dragoste din familia noastră. În lucrul cu constelaţiile de familie operează mai multe forţe, una dintre ele este cea a conştientului colectiv şi alta, cel puţin la fel de importantă,  este cea a dragostei din inima fiecărui copil. Acestea, combinându-se, conduc către problemele personale, dar şi către soluţiile acestora. Conştiinţa colectivă, în orice sistem de familie, operează ca o memorie care cere dreptate de-a lungul generaţiilor.

Principiile care ghidează soluţiile într-o constelaţie sunt numite Ordini ale dragostei, condiţii fundamentale ale vieţii pe care nu le putem schimba sau alege chiar dacă nu le înţelegem sau nu ne convin. Aceste ordini permit dragostei să curgă într-o familie. Fiind un dat fundamental al vieţii, încălcarea lor poate duce la suferinţă în generaţiile viitoare. Redau mai jos câteva exemple:

Fiecare membru al familiei are dreptul şi nevoia de a aparţine. Toţi membri sunt egali în demnitate.

Părinţii, ca parteneri de cuplu, contribuie în mod egal în cuplu pentru a menţine balanţa între a Da şi a Primi.

Predecesori sunt onoraţi, cei ce au venit după iau de la cei ce au venit înainte, părinţii dau, copiii primesc.

Parcursul vieţii fiecărui membru al familiei este respectat, accceptat, fără judecătă.

Fiecare are exact locul său în sistemul de familie, în ordinea venirii.

Luarea parcursului propriei vieţii şi pe cea a predecesorilor exact aşa cum este.

 

 

Curs Interventii Cognitiv-Comportamentale (Program pentru Copii Agresivi): 26 - 27 Martie 2010

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-

Comportamentale impreuna cu colaboratorii sai, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Interventii Cognitiv-Comportamentale (Program Pentru Copii Agresivi): 26 - 27 Martie 2010

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, invatamant, cercetare, industrie, organizatii.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

Workshop de psihosexologie la Timisoara, 20-21 martie 2010, Gelozia si sexualitatea

Multe persoane considera ca gelozia este necesara intr-o relatie si o considera o dovada de iubire. Dar care este limita dintre gelozia normala si gelozia patologica? Un partener gelos este dificil de suportat. Ne putem vindeca de gelozie? Ne putem ajuta partenerul sa fie mai putin gelos?

In cadrul workshop-ului vom explora aspecte ale geloziei normale si patologice, cu ajutorul chestionarelor, exercitiilor de grup si individuale, tehnicilor NLP, gestalt, imageriei ghidate si expresiei artistice prin aplicatii practice, discutii teoretice si studii de caz.

Tematica: gelozia normala si patologica, stima de sine si gelozia, vina si gelozia, gelozia romantica, preventiva si auto-generata.

Organizator – Centrul Psiho Blue Timisoara

Informatii suplimentare si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0730.591.771

 

 

Grup de formare in psihoterapie – Analiza Tranzactionala

Yorkshire Training Center cu sprijinul ARAT (Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala) organizeaza in Bucuresti un nou grup de formare in psihoterapie.

Trainingul va fi acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania si reprezinta o oportunitate de dezvoltare profesionala si personala.

Pot participa: psihiatri, psihologi, asistenti sociali, studenti. Grupul va fi de maxim 20 persoane. Fiecare participant se angajeaza la 5 module de training de la data inscrierii la grup.

Termen limita de inscriere 21 februarie.

Structura: Pe parcursul a 5 ani programul de training cuprinde toate cerintele necesare pentru examenul de CTA. Se vor organiza 5 grupuri in total pentru anul 2010 urmand ca in 2011 sa planificam 7 astfel de grupuri.

Curs fundamental de AT: joi/ vineri, 9.30 – 6.00 p.m.

25-26 martie

20-21 mai

9-10 septembrie

Pentru octombrie si decembrie datele specifice se vor stabili in curand si se vor desfasura pe durata weekend-ului.

CTA (Analist Tranzactional Certificat) - examinare/ certificare internationala AT in domeniul psihoterapiei: procesul extern de examinare consta in pregatirea unui studiu de caz prezentat in scris si a unui examen oral in care munca clinica a candidatului este examinata prin intermediul a 3 bucati de lucru inregistrate. Aceste examene sunt organizate la nivel international de catre EATA (Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala), reprezinta o cale de certificare ca si psihoterapeut AT si este o recunoastere atat la nivel european cat si international a competentelor de psihoterapeut.

Pentru cerintele in vigoare prevazute de EATA, consultati manualul de training EATA care este disponibil la www.eatanews.org

Diplome acordate de YTC: Certificat YTC in Romania de competente in aplicatii ale Analizei Tranzactionale

Trainerii YTC in Romania:

Dave Spenceley, TSTA. NLP Practitioner. Director de curs

Fondatorul Yorkshire Training Center, Dave este psihoterapeut, trainer si supervizor in AT, avand o experienta de 33 ani in profesii umaniste. Dave are o experienta de lucru internationala acumulata in Anglia, Germania, Italia, Austria, Franta, Olanda, Serbia si Grecia.

Uta Hőhl,TSTA

Uta este un trainer si supervizor in AT cu experienta, responsabila pentru implementarea unui program AT de succes in Nurenberg, Germania, precum si pentru furnizarea unor workshopuri regulate de AT in Praga si Anglia. Este certificata in domeniul de consiliere AT – Coaching, dezvoltare de echipe si solutionarea conflictelor. Este, de asemenea, certificata ca si psihoterapeut in Germania.

Birgitta Heiler TSTA si alti traineri internationali care urmeaza sa confirme prezenta.

Va rugam sa vizitati urmatoarea adresa de web pentru cele mai recente informatii:

www.arat.ro/yorkshire-training-center-in-romania/

www.ta-psychotherapy.co.uk/romania.htm

Detalii si inscriere: Diana Deaconu

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0701.551.43

 


Seminarii Munay Ki

Ritualurile Munay Ki reprezintă cele mai importante învăţături primite de către Dr. Alberto Villoldo psiholog şi antropolog ce a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale samanilor incaşi şi amazonieni.

Dr. Alberto Villoldo este autorul cartilor: "Saman, vindecător, înţelept" şi "Să refacem trecutul, să vindecăm viitorul prin recuperarea sufletului" traduse şi în limba română. Cărţile au aparut la Editura For You.

În cadrul seminariilor Munay Ki vor fi explicate şi veţi învăţa:

1. Îvăţăturile de bază ale şamanilor incaşi Laika
2. Cum să vă vindecaţi şi să vă dezvoltaţi folosind desenele
3. Cum să vă eliberaţi de trecut
4. Cum să vă integraţi umbra, cu toate aspectele ei neplăcute
5. Călătorii în Lumea de jos pentru recuperarea unor părţi pierdute ale sufletului
6. Călătorii în lumea de sus pentru a vă ancora în eternitate
7. Explicaţii despre toate cele 9 ritualuri.
8. Veţi fi iniţiaţi în toate aceste 9 ritualuri. Veţi fi învăţaţi cum să transmiteţi mai departe aceste ritualuri. Fiecare dintre voi veţi primi piatra lui Pi pentru initieri.
9. Veţi fi învăţaţi cum să vă faceţi propriile voastre seminarii pentru a transmite mai departe aceste 9 ritualuri. Fiecare dintre voi veţi  putea transmite cele 9 ritualuri mai departe cu condiţia să fi primit toate cele 9 iniţieri.

Aceste ritualuri initiatice sunt comune tuturor traditiilor şamanice chiar dacă ele sunt exprimate sub diverse forme şi stiluri în culturi diferite.


Ritualurile Munay Ki sunt împărţite în trei categorii: ritualurile de bază, ritualurile transmise pe linie energetică şi ritualurile ce vor urma.

Ritualurile de bază

1 - Ritualul vindecătorului
2 - Ritualul de protecţie
3 - Ritualul armoniei
4 - Ritualul clarvăzătorului

Ritualuri transmise pe linie energetică
5 - Ritualul păstrătorilor zilei
6 - Ritualul păstrătorilor înţelepciunii
7 - Ritualul păstrătorilor pământului

Ritualurile ce vor veni
8 - Ritualul păstrătorilor stelari
9 - Ritualul Creatorului

Unde? Centrul de Consiliere si psihoterapie FILIA - BRASOV. Str. Avram Iancu 48A, sc A, ap. 8, - Complexul EUROPE RESIDENCE (in blocul cu Pacha)

Cât costă? 350 RON/modul

Modulul I -  26-27-28 Februarie
Vineri: 18:00-21:00
Sambata: 09:00-21:00
Duminica: 09:00 - 21:00
Modulul II - îl vom stabili împreună la sfârşitul primului modul
Număr participanţi: maxim 12

Înscrierile se fac până în 20 Feb.

Tel: 0724.050.000 sau 0743.119.433

Cu cine?

- Asist. univ. drd. CRISTIANA BALAN - psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, Master în consiliere psihologică şi educaţională, a urmat stagii de formare în psihoterapie  moreniană şi psihologie aplicată.

- MD. CARMEN CAMARZAN - Trainer şi coach format la Institutul Kutchera Viena-Austria (NLP – Resonanz Method), psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, Master în consiliere psihologică şi educaţională, a urmat stagii de formare în psihoterapie.


 

Curs de formare în terapie familială sistemică


Fundaţia AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii, în colaborare cu

Asociatia de Terapie Familială Sistemică Cluj, anunţă

Curs de formare în terapie familială sistemică

acreditat de Federaţia Română de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din România

Obiectiv general: dezvoltarea unor competenţe clinice în aplicarea terapiei familiale si a abordării sistemice în diferite contexte si în cazul diverselor probleme.

Structura si durata cursului:

Componentele programului de formare sunt studiul teoretic, dezvoltarea aptitudinilor clinice, practica clinică cu supervizare si dezvoltarea personală.

Durata cursului este de 700 ore (1 ora = 60 minute), în 4 ani. În plus, formarea presupune un număr aditional de ore dedicate studiului individual si aplicării ideilor sistemice în cadrul propriului loc de muncă. Formarea se împarte în curs introductiv (primul an = 120 ore), curs intermediar (anul doi = 120 ore) si curs avansat clinic (anul trei si patru, total 460 ore).

La începutul anului trei cursanţii vor primi un certificat de psihoterapeut cu drept de practică sub supervizare.

Cursul se desfăşoară în module de 2 zile (8 ore/zi), lunar.

Formatori:

- Ágnes Kónya, psihoterapeut formator, organizator curs

- Zoltán Kónya, psihoterapeut formator, organizator curs

Din echipa de formatori mai fac parte:

- Colette Richardson, psihoterapeut formator, Irlanda

- Patrick Sweeney, psihoterapeut formator, Irlanda

- Marta Eisikovits, psihoterapeut formator, Cluj

- Imola Antal, psihoterapeut formator, Cluj

- un număr de psihoterapeuţi formatori din partea diferitelor instituţii de formare EFTA (Asociaţia Europeană de Terapie Familială) au acceptat invitaţia de a contribui la programul de formare prin conducerea anumitor module.

Participanţi:

Pot participa specialişti care au absolvit, cu diploma de licenţa, o facultate cu specific socio-uman (medicină, psihologie, asistenţă socială, psihopedagogie specială, etc.). Cursanţii trebuie să fie angajati la un loc de muncă unde pot lucra cu familii si cupluri, respectiv pot aplica abordarea sistemică în cadrul terapiei individuale si/sau de grup. Având în vedere faptul că anumite module se vor desfăşura în limba engleză, iar literatura de specialitate recomandată este accesibilă doar în limba engleză, participarea eficientă la curs presupune stăpânirea limbii engleze.

Acreditare:

Acreditarea este asigurată de către Asociaţia de Terapie Familială Sistemică Cluj, membru acreditat al Federaţiei Române de Psihoterapie si furnizor de formare profesională acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Absolvenţii programului de formare primesc certificatul de psihoterapeut eliberat de către FRP si pot obţine atestatul de liberă practică în psihoterapie de la CPR. Pe baza certificatului de psihoterapeut eliberat de FRP si a unei recomandări din partea EFTA se poate obţine Certificatul European de Psihoterapeut eliberat de către Asociaţia Europeană de Psihoterapie (EAP).

Fundaţia AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii este institut formator EFTA-TIC (European Family Therapy Association, Training Institutes Chamber) din 2002.

Costul formarii: 16 RON/oră pentru cursul introductiv.

Locul formării: sediul Fundaţiei AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii, Cluj, str. Moţilor nr.16 ap.4

Termen de înscriere pentru următorul curs introductiv: 21 februarie 2010

- Dosarul de înscriere va cuprinde: (1) formular de înscriere completat, (2) CV, (3) copie după diploma de licenţă

- Formularul de înscriere poate fi solicitat prin e-mail sau tipărit de pe site-ul Fundaţiei AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii.

- Selecţia cursanţilor se va realiza pe baza unui interviu.

Informaţii si înscrieri:

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0749 067877, 0743 142168

www.terapeuta.ro

 


Cursul ”Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private”

Asociatia de Psihologie Aplicata In Domeniul Securitatii Nationale Din Romania, organizeaza:

Curs de formare profesională continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

Obiectiv: fundamentarea stiintifica a demersului de furnizare a serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

Publicul țintă: psihologi cu drept de libera practica interesati de domeniu

Durata cursului: 15 ore

Psiholog formator: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

Programa analitică a cursului:

- Argumentarea legala a serviciilor psihologice din domeniul securitatii private

- Descrierea principalelor tipuri de servicii psihologice necesare in domeniul securitatii private

- Marketingul serviciilor psihologice în domeniul securității private

- Elaborarea metodologiei de evaluare psihologică: etape, principii, structură

- Macheta unei metodologii de evaluare psihologica

- Proceduri: evaluare, reevaluare psihologica, contestarea rezultatelor etc.

- Studiu de caz:

- Formularistica; circuitul documentelor

- Arhivarea documentelor

Notă:

Cursul se organizeaza in zilele de 13 si 14 februarie 2010

Taxa de participare 500 RON

Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se face prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Constituirea grupei se va realizeaza in ordinea inscrierilor

Persoana de contact: dr. psiholog Ion Duvac

 

 

Curs Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei : 26 - 28 februarie 2010

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale impreuna cu colaboratorii sai, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Curs Interventii Cognitiv-Comportamentale . Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei : 26 - 28 februarie 2010

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, invatamant, cercetare, industrie, organizatii.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

Grup de psihodrama psihanalitica

Grup de psihodrama psihanalitica:

- psihanaliza legaturilor

- dezvoltare personala

- terapie familiala psihanalitica (TFP)

Cum functioneaza o familie? Dar un cuplu? Dar un grup dintr-o firma? Toate au la baza legatura care se stabileste intre doua sau mai multe persoane.

Psihanaliza legaturilor este creata de Enrique Pichon Riviere in anii “70 si reuneste doua concepte cheie aparent imposibil de relationat – relatia de obiect (Melanie Klein) si teoria comunicarii sociale a lui Mead.

Terapia Familiala Psihanalitica este metoda de interventie bazata pe ascultarea legaturilor prin care se permite familiilor sa isi realizeze legaturile din punct de vedere tehnic (comunicarea directa, a scopurilor, a actiunilor) si din punct de vedere fantasmatic.

Psihodrama este modalitatea formativa prin care un grup se poate relationa. Grupul are in vedere atat persoane care sunt in interes personal cat si cele care isi doresc participarea din punct de vedere didactic.

Grupul se bazeaza pe principiile teoretice formulate de Scoala Argentiniana (Pichon Riviere, Bleger) si ale Scolii Franceze (Anzieu, Kaes, Pontalis).

Grupul este organizat de Asociatia Apsylien si este condus de psihoterapeut Claudiu Ganciu. Psiholog Claudiu Ganciu este psihodramatist si formator asistent in cadrul Asociatiei Apsylien – ”Association de la psychanalyse des liens”.

Inscrierile pentru grup se adreseaza:

- Persoanelor interesate de terapia lor si de cunoasterea legaturilor personale, familiale, de cuplu si grup.

- Psihodramatistilor de factura clasica, moreniana care intentioneaza o largire a ariei de interventiei, a luarii in calcul a campului transfero – intertransferential.

- Studentilor la facultatile de profil, interesati de psihanaliza legaturilor ca metoda terapeutica, formativa si clinica.

- Psihologilor, psihoterapeutilor, psihopedagogilorcare intentioneaza o formare in terapie familiala, de cuplu sau grup (Terapie Familiala Psihanalitica, psihanaliza de cuplu, psihodrama clasica, psihodrama analitica).

- Terapeutilor de diferite orientari care doresc sa isi faca o imagine despre psihanaliza legaturilor, despre scoala franceza reprezentata de Rene Kaes si Didier Anzieu si de cea sud-americana reprezentata de Enrique Pichon Riviere si Bleger.

Grupul se intalneste lunar in week-end, sambata si duminica. Programul de lucru in zilele mentionate este 9 – 12 si 13.30 – 16.30.

Cost – 150 lei / sesiune.

Grupul se desfasoara in Bucuresti.

Grupul debuteaza in data de 20 februarie 2010. Inscrierea se face pana la completarea locurilor disponibile. Taxa de inscriere este de 100 lei si se achita in momentul interviului.

Informatii puteti gasi si pe siturile:

www.centrupsihologie.ro/ si

www.psihanaliza-de-familie.com/

Programare interviu: Claudiu Ganciu – 0722 453 906 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 037 11 704 25. ( www.centrupsihologie.ro )

 

 

Interventii Cognitiv-Comportamentale

Prof. Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportame ntale impreuna cu colaboratorii sai, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Interventii Cognitiv-Comportamentale pentru Copii, Adolescenti si Varsta A Treia.

( Aplicatii in terapia de cuplu si a familiei ) : 26 - 28 Februarie 2010.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, invatamant, cercetare, industrie, organizatii.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Inscrieri si informatii la contact@aquamarin. ro

Telefon: 021.326.52.90; 0724.222.522 ; 0745.633.474

www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Program de formare – basic in Psihologie clinica aplicata

Pornind de la cerintele de baza in practica psihologiei clinice si de la situatiile concrete la care proaspatul psiholog clinician trebuie sa raspunda, pornind de la feedback-ul multor colaboratori - tineri in ale psihologiei clinice, vis-a vis de ce ar avea nevoie sa stie inainte de a face primii pasi in prima (primele) lor consultatii clinice si chiar dupa ce deja sunt pe acest drum, Grupul Clinic SENS s-a organizat ca un grup de psihologi clinicieni specialisti si propune un program-pilot de formare in psihologie clinica aplicata.

Cu aceasta va invitam sa va alaturati acestui grup de formare intr-un program interactiv si practic, astfel incat sa parcurgem impreuna nu doar teoria (pe care o citim si o studiem in cadrul universitatilor), ci si situatii practice, mai ales situatii practice, nu vorbind despre ele, ci trecand prin ele si apoi elaborand in jurul lor.

Iata datele si temele la care va invitam sa participati:

29 - 30 octombrie  - Cadru, obiective si relatii in consultatia clinica

31 - oct - 1 nov - Tehnicile consultatiei clinice

22 - 23 nov - Psihodiagnostic si psihodinamica tulburarii pt clinicieni

12 - 13 dec - Pacientul psihosomatic  - I - tipuri de prioritati in consultatia clinica

ian 2010 - Pacienul psihosomatic - II - boala ca limbaj, boala ca sansa

februarie 2010 - Pacientul psihiatric - tipuri de prioritati

martie 2010 - Pacientul psihiatric - boala ca limbaj, boala ca sansa

aprilie 2010 - Persoane in dificultate in cabinetul psihologului clinician - psihologia sanatatii

 

Un modul consta in:

seminar interactiv - sambata - 8 ore : 9.00 - 13.00 / pauza/ 14.00 - 18.00

+

atelier de practica tematica aplicata - duminica - 8 ore - idem

Optional  consultatii in grup - prezentare de cazuri, atelier aplicativ - 2 ore vineri 18.00 - 20.00, 1 / saptamana = 4 / luna

Locatia: Cabinet de Psihologie Clinica Daniela Neagu - Str. Dr. Lister 31 sector 5, Bucuresti

Nr maxim participanti: 10 (este important ca fiecare participant sa poata lucra efectiv in cadrul unui modul)

Investitia dumneavoastra: 150 RON pentru weekend, 50 RON consultatii saptamanale optionale. Puteti participa doar la programul de weekend sau la tot programul (weekend + saptamanal)

Inscrierea la un modul complet (seminar, atelier si consultatii saptamanale) = 300 RON, reducere 50 RON (de la 350 ron = 150 weekend + 4 x 50 ron  consultatii saptamanale )

La finalul fiecarui modul  se elibereaza participantilor Certificat de participare in care se specifica numarul de ore parcurs si tema modulului.

Acest program este prima actiune a Clinic SENS - Grupul pentru Psihologie Clinica Aplicata. Participantii sunt incurajati sa se implice in actiunile practice, nu doar formative sustinute de Clinic SENS si sa devina membri ai acestui grup profesional. Despre proiectele grupului se va discuta la fiecare intalnire dintre cele propuse.

Info si inscrieri:

Psiholog Daniela Neagu,

0735 537 221, 0721 233 449

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop - Trezirea gândirii constient-creative


Centrul de consiliere și psihoterapie FILIA- BRAȘOV, te invita marti, 9 FEBRUARIE, între orele 18:30-22:00

Trezirea gândirii constient-creative

„Fantezia este mai puternică decât ştiinţa, deoarece fantezia ascunde în sine toată ştiinţa” Albert Einstein

GÂNDIREA CONSTIENT-CREATIVĂ este potențialul creator al omului și își are corespondentul în neocortex și lobii prefrontali ai creierului. Aceste părți din creier sunt insuficient trezite și dezvoltate însa odata cu trezirea și dezvoltarea acestor părti din creier poți păși conștient în afara schemelor uzuale de gândire și reacții inconștiente, având o capacítate superioară de a te cunoaște, reinventa și evolua. Astfel preiei puterea de a-ți conduce conștient viața acolo unde dorești.

În psihologia percepției se știe deja de mult timp că în permanență, în fiecare secundă simțurile noastre ne alimentează creierul cu 11 milioane de Bits de informații dar că în același timp conștientul nostru prelucrează doar 40 de Bits. Acest fapt limitează accesul la potențialul imens de dezvoltare, evoluție și creație conștientă a ceea ce îți dorești să faci, să fii, să ai și să traiești în viață, atât ca individ cât și ca specie.

TREZIREA GÂNDIRII CONSTIENT–CREATIVE TE AJUTĂ să obții următoarele BENEFICII:

- autocunoaștere;

- conștiintă de sine crescută;

- inteligență emoțională;

- încredere în sine;

- optimism și poftă de viață;

- flexibilitate în comportament;

- rezistență crescută la stres și boli;

- soluții noi și creative la provocările vieții;

- libertate și capacitate de decizie;

- putere personală;

- răspunsuri;

- autonomie;

- o imagine mai completă a naturii umane;

- o viată în armonie cu sine și mediul înconjurător;

- tehnici pe care să le iei acasă;

- tehnici cu care -i poti ajuta pe cei dragi;

- accesul la cele 11 milioane de Bits

METODA: Printr-o abordare holistică a omului de tip experiențialist și prin tehnicile specifice Porgramării neuro-lingvistice (Resonanz Method) ne vom centra pe trezirea părtilor din creier necesare gândirii conștient – creative și accesarea celor 11 milioane de Bits de informații.

Unde? Centrul de Consiliere și psihoterapie FILIA - BRASOV

Str. Avram Iancu 48A, sc A, ap. 8, - Complexul EUROPE RESIDENCE (în blocul cu Pacha)

CÂND?

MARTI 9 FEBRUARIE, între orele 18:30-22:00

CU CINE?

Îți va fi alături Carmen Cămârzan, Trainer și coach format la Institutul Kutchera Viena-Austria (NLP – Resonanz Method), psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din România, Master în consiliere psihologică şi educaţională, Master Practician NLP (Programare Neuro Lingvistică) certificat IANLP (Asociaţia Internaţională pentru Programare Neuro Lingvistică) şi ARONLP (Asociaţia Română pentru Programare Neuro Lingvistică). A urmat stagii de formare în psihoterapia experiențială și psihoterapia copilului.

Crede cu tărie în capacitatea omului de a fi mai mult...

CÂT?

80 RON, 20% reducere pentru studenţi, şomeri şi pensionari.

ATENTIE! Întrucât se lucrează cu un numar minim şi maxim de persoane, pentru a avea o situație clară a înscrierilor în timp util și pentru derularea în armonie a workshop-ului, este necesară o confirmare fermă și onestă a participării la telefon 0724.050.000. Înscrierea dvs. va fi considerată validă numai pe baza acestei confirmări telefonice.

Cand vrei mai mult…

Crează-ti viata prin trezirea gândirii constient-creative

 

 

Cursul de formare competenta ”Psychological Profiler”

Asociatia de Psihologie Aplicata In Domeniul Securitatii Nationale Din Romania, organizeaza:

Curs de formare profesională continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

Psychological profiler

- seria a II-a -

Obiectiv: formare competenta in Psychological Profiler

Publicul țintă: Psihologi, alti specialisti in stiintele sociale interesati de domeniu

Durata cursului: 150 ore, din care105 ore pentru modulele de bază (A - G) la care se adauga numarul de ore alocat modulelor de aplicații alese (M1 – M4)

Trainer: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

Programa analitică a cursului:

Partea I. Fundamente:

Modulul A – Introducere în Psychological Profiler; Elemente de psihologia personalității

Modulul B – Elemente de psihologie clinică

Modulul C – Elemente de psihopatologie

Modulul D – Elemente de analiză comportamentală

Modulul E – Metode și tehnici cantitative de evaluare psihologică indirectă

Modulul F – Metode și tehnici calitative de evaluare psihologică indirectă

Modulul G – Analiza psihologică a informațiilor; elaborarea profilului psihologic

Durata: 15 ore/modul

Partea a II-a . APLICATII (cel puțin un modul, la alegere):

Modulul M1 - Aplicatii ale activitatii de Psychological Profiler in domeniul securitatii private (Business Intelligence Psychology)

Modulul M2 - Aplicatii ale activitatii de Psychological Profiler in psihologia judiciară (Psychology of Terrorism, Forensic Psychology, Psychological Autopsy)

Modulul M3 - Aplicatii ale activitatii de Psychological Profiler in Head Hunting

Modulul M4 - Aplicatii ale activitatii de Psychological Profiler în leadership-ul politic (Political Leadership Psychology)

Durata: 45 de ore/modul (3 week-end-uri)

Modulul A se va desfasura in zilele de 30 si 31 ianuarie 2010

Participarea la modulele A – G se realizează obligatoriu în ordine succesivă.

Cursanții au posibilitatea de a alege orice modul de aplicații din categoria M numai după parcurgerea integrală a modulelor A – G.

Cursurile se organizeaza in ritmul de un week-end pe luna, 15 ore in zilele de sambata si duminica la Pheonicia Grand Hotel Bucuresti ( www.phoenicia.ro )

Inscrierea se face pe baza de cerere si in ordinea confirmarii prin e-mail a achitarii taxei de participare la Modulul A (numarul de locuri este limitat); taxa de participare este de 40 RON pe ora.

Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se face prin e-mail la adresa de mai jos:

Date de contact: Dr. psiholog Ion Duvac

Mobil: 0741 565 143; 0761 650 060

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop maternologie - 30-31 ianuarie 2010

Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei impreuna cu Catedra de Psihologie a Universitatii Spiru Haret Bucuresti au placerea de a va invita la cel de-al doilea workshop de maternologie, cu tema:

Cum devenim femeie si mama? Cum devenim tata?- 30-31 ianuarie 2010, Bucuresti

Acest workshop face parte din proiectul de promovarea a Maternologiei in Romania pe care il derulam impreuna cu Asociatia Franco-Romana "Bebe Bienvenu".

Veti descoperi concepte si abordari noi ale relatiilor dintre fat ,bebelus si parintii sai, abordari care deja sunt puse in practica in lumea medicala occidentala si care fac parte integranta din psihologia si psihoterapia nou-nascutului.

Un domeniu mai putin cunoscut in Romania dar care poate fi un instrument nepretuit pentru psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali, medici, asistente medicale, educatori, parinti si pentru toti cei interesati de dezvoltarea psihica armonioasa a copiilor.

Evenimentul este creditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru detalii si inscrieri , accesati:

http://register-project.no-ip.org/

www.maternologia.ro

 

 

Workshop de Psihosexologie si Psihoterapie


Clinica Aquamarin organizeaza workshopul de psihosexologie si psihoterapie :

Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala: 5-7 februarie 2010.

Tematica: scriptul sexual, relatiile obiectuale, familia si scriptul sexual, rolurile gender, orientarea sexuala, atitudinile sexuale, scenarii de curtare, compulsia sexuala, cauzele dependentei de sex, anorexia sexuala, dorinta sexuala inhibata si dorinta sexuala exacerbata, interventii clinice in dependenta, interventii clinice in disfunctii ale dorintei sexuale.

Conducator de workshop: dr. Oana Maria Popescu.

Participanti: Sunt invitati sa participe psihologi, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

La sfarsitul workshopului, participantii vor primi diploma de participare.

Locatia : sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, bd. Decebal nr. 6, sect. 3.

Informatii si inscrieri : contact@aquamarin. ro

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

Formare Psihoterapie Adleriana

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania

Programul de Pregatire Profesionala in Psihologie si Psihoterapie Adleriana (Alfred Adler) – APPAR

Presedinte APPAR: Vlad Grigorescu M.A., Initiatorul grupului: Formator/Supervizor Anda Pacurar M.A.

Se initiaza grup de formare in psihoterapie la BUCURESTI, 8 - 9 ianuarie 2010

Grupul va avea intalniri in week-end, apropximativ o data la doua luni, la Bucuresti.

Programul este organizat in module si este recunoscut de Federatia Romana de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania. Pretul unui modul este de 300 lei. Sunt aproximativ 18 module obligatoriu si altele optionale. Se poate facilita participarea la alte workshopuri cu invitati straini in tara sau strainatate si partciparea la scoala de vara ICASSI ( www.icassi.net ).

Dupa parcurgerea unui set de module de baza se poate acorda certificatul de psihoterapeut in supervizare.

Programul cuprinde module de formare, de dezvoltare personala si de supervizare. Exemple de tematici: evaluare clinica si intervievare, terapie de grup, art terapie, terapie de cuplu, parenting, terapie de scurta durata, metafora, patologie, cercetare stiintifica etc

Formatori: Vlad Grigorescu, Ramona Andrei, dr. Corina Ciobanu, Ramona Covrig, Razvan Gogalniceanu, George Gojgar, Anda Pacurar, Lena Rusti, Elena Serban

www.adler-romania.ro

La absolvire se acorda certificat din partea FRP pe baza caruia se poate obtine aviz de libera practica de la COPSI.

Pentru detalii si inscrieri:

Anda Pacurar

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

0723.631.322

 

 

Workshop Maternologie - ianuarie 2010

Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei impreuna cu Catedra de Psihologie a Universitatii Spiru Haret Bucuresti au placerea de a va invita la cel de-al doilea workshop de maternologie, cu tema:

Cum devenim femeie si mama? Cum devenim tata?- 30-31 ianuarie 2010, Bucuresti

Acest workshop face parte din proiectul de promovarea a Maternologiei in Romania pe care il derulam impreuna cu Asociatia Franco-Romana "Bebe Bienvenu".

Veti descoperi concepte si noi abordari ale relatiilor dintre fat ,bebelus si parintii sai, abordari care deja sunt puse in practica in lumea medicala occidentala si care fac parte integranta din psihologia si psihoterapia nou-nascutului.

Un domeniu mai putin cunoscut in Romania dar care poate fi un instrument nepretuit pentru psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali, medici, asistente medicale, educatori, parinti si pentru toti cei interesati de dezvoltarea psihica armonioasa a copiilor.

Evenimentul este creditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru detalii si inscrieri, accesati:

http://register-project.no-ip.org/

www.maternologia.ro

 

 

Grupuri de Dezvoltare Personala, ianuarie 2010

CLINICA AQUAMARIN organizeaza noi GRUPURI DE DEZVOLTARE PERSONALA in orientarea cognitiv-comportamentala in luna ianuarie 2010.

Acestea se adreseaza atat studentilor de la facultatile de psihologie, cat si psihologilor, asistentilor sociali si medicilor care doresc sa devina psihoterapeuti.

Orele de dezvoltare personala se desfasoara sub egida Asociatiei de hipnoterapie si terapie cognitiv-comportame ntala, presedinte Irina Holdevici, si sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania .

Formator-supervizor : Valentina Neacsu, lector universitar in cadrul Universitatii Titu Maiorescu.

Grupurile se organizeaza in module de cate 50 ore.

Costul unui modul , care dureaza 10 saptamani, este 800 lei si se achita esalonat, cate 80 lei saptamanal.

Locatia: sediul Clinicii Aquamarin, Bucuresti, Bd. Decebal 6, sect. 3, zona Piata Alba Iulia.

Informatii privind modalitatea de inscriere la : 021.326.52.90; 0724.222.522 ; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.aquamarin.ro

 

 

Workshop Diagnostic si Evaluare Clinica, 22-24 ianuarie 2010

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David, presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitiv-Comportame ntale impreuna cu colaboratorii sai, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sector 3, urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 22-24 IANUARIE 2010

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Cursul se adreseaza celor care lucreaza in clinica, invatamant, cercetare, industrie, organizatii.

Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474


 

Formare terapie prin joc si dramaterapie

Am placerea sa va anunt ca, incepand cu ianuarie 2010 vor incepe cursurile de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut in cadrul Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania.

Cursurile sunt acreditate de catre Colegiul Psihologilor din Romania, astfel incat la finalul primilor 2 ani studentul va putea fi recunoscut ca si consilier, conform standardelor Colegiului Psihologilor, iar la finalul celor 3 ani va avea statutul de terapeut prin joc si dramaterapeut sub supervizare.

Curricula cuprinde 450 de ore de aplicatii teoretice si practice, 150 de ore de terapie personala si 60 de ore de supervizare.

Dupa finalizarea cursurilor de formare de lunga durata (3 ani), terapeutul sub supervizare va trebui sa acumuleze inca 150 de ore de supervizare (o ora de supervizare la 3 ore de practica) pentru a deveni terapeut autonom.

Pentru inscrierea pentru programul formativ de trei ani, fiecare aplicant trebuie sa trimita un CV profesional cat mai detaliat (in romana si engleza), o scrisoare de motivatie si documentele care sustin declaratiile din CV. Recomandam sa cuprindeti in CV toate experientele de formare in terapie prin joc si in dramaterapie, fie in cadrul cursurilor sustinute de catre Dr. Sue Jennings si colaboratorii acesteia, fie in alte contexte, precum si experientele de terapie/dezvoltare personala precedente sau formari in alte scoli de terapie.

Actele solicitate vor fi trimise pe mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu mentiunea « Inscriere formare », pana la data de 05.12.2009.

Interviurile de selectie vor avea loc in cursul lunii decembrie, in Brasov. Vor fi chemate pentru interviu doar persoanele selectate in urma analizei dosarului trimis. Taxa de interviu este de 30 de lei.

Cursurile de formare se vor desfasura in Brasov, incepand cu ianuarie 2010, sub directa indrumare a lui Sue Jennings PhD. Pentru detalii legate primul an de curs (program, taxe) va rog sa consultati fisierul atasat (program anul I). Acest program poate suferi modificari usoare in cursul anului viitor, in cazul unor evenimente neprevazute.

Pt. persoanele care au urmat pana in prezent cursuri de terapie prin joc si dramaterapie : aceste situatii vor fi discutate si analizate, pe baza dosarului trimis, de catre comisia ATJDR pentru a se decide nivelul de pregatire actual si nivelul de intrare in programul de formare de lunga durata.

In situatia in care aveti nevoie de alte informatii sau clarificari, va rog nu ezitati sa imi scrieti la aceasta adresa de e-mail.

Detalii – fisiere atasate

Program anul I

Program training


Sursa: Reteaua de stiri APR

 
Psihologie