PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 61 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2010 Conferinte & Congrese

 

 

 

 

2010 Conferinte & Congrese

 


 

NOIEMBRIE

 

18 - 21 noiembrie

Conferinţa Internaţională "Psihologia şi realităţile lumii contemporane", Bucuresti

 

Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată, sub egida Colegiului Psihologilor din România, în colaborare cu Facultatea de Psihologie şi Stiinţele Educaţiei organizează

Conferinţa Internaţională "Psihologia şi realităţile lumii contemporane", Bucureşti, 18-21 noiembrie 2010

Conferinţa este structurată pe următoarele paliere:

Comunicări în Plenul Conferinţei (keynote speakers) care oferă prilejul dezbaterii unor teme majore de către personalităţi ale psihologiei de la noi şi din strainătate;

Simpozioane Satelit, cu o identitate proprie, abordând o temă precis conturată, ceea ce permite participanţilor să aprofundeze tematica respectivă. Fiecare simpozion va fi finalizat cu un volum propriu coordonat de către cei care îşi asumă susţinerea acestuia. Invităm, pe această cale, pe cei interesaţi să propună comitetului de organizare astfel de simpozioane satelit. Aceasta presupune că cei 2-3 organizatori îşi asumă  participarea cu lucrări de specialitate împreună cu  un grup de specialişti pe această temă.

Comuncări pe Secţiuni, în formatul deja consacrat. Propunem o arie mai variată de secţiuni care să permită prezentarea cercetărilor din aceste domenii;

Workshopuri;

Sesiune de postere.

Ne face o deosebită onoare să vă găzduim în noul sediu al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, aflat în Şos. Panduri nr. 90.

Pentru informaţii şi înscrieri vizitaţi site-ul conferinţei   www.psiworld.ro

 

 

 

OCTOMBRIE

 

25 - 31 octombrie

Simpozionul Naţional Rolul familiei în educaţia multiculturală, Iasi

 

Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei

Asociaţia Naţională a Psihologilor de Familie din România

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi

Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi

 

Organizeaza la Iasi, in ultima saptamina a lunii octombrie, Simpozionul Naţional “Rolul familiei în educaţia multiculturală”.

Manifestarea face parte din seria manifestărilor dedicate ,,Anului jubilial Petre Andrei”, organizat de Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi pe toată durata anului universitar 2009-2010.

Simpozionul se adresează tuturor specialiştilor – practicieni şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi din cel universitar – care realizează activităţi de intervenţie în domeniul psihologiei şi asistenţei sociale a familiei, precum şi în cel al educaţiei.

Sunt aşteptaţi să participe psihologi, asistenţi sociali, inspectori de specialitate şi cadre didactice din învăţământul preuniversitar, cadre didactice din învăţământul universitar, precum şi alţi specialişti, ale căror preocupări vizează susţinerea familiilor din comunităţile româneşti din punct de vedere psihologic şi social, managementul resurselor familiale, aspectele specifice funcţionării familiei în societatea românească, precum şi modul în care pot fi articulate intervenţiile familiei cu cele ale şcolii şi ale tuturor celorlalţi agenţi responsabili cu formarea şi educarea tinerei noastre generaţii.

 

Deadline-uri:

În vederea participării la lucrările simpozionului, vă rugăm să ne transmiteti până cel târziu 20 septembrie a.c. formularul de înscriere completat (a se vedea Anexa prezentei adrese) pe una dintre următoarele adrese electronice:

- Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Înaintea desfăşurării simpozionului (pentru ca participanţii să poată achiziţiona volumul, atunci când vor avea loc lucrările simpozionului !), dorim să publicăm la o editură acreditată CNCSIS cel de-al doilea volum (colectiv) al cărţii Psihologul de familie. Necesitate în spaţiul românesc contemporan – coordornator M. Caluschi. Primul volum a apărut în luna septembrie 2008, la Editura Performantica din Iaşi.

De aceea, vă rugăm să ne transmiteti până cel târziu 20 septembrie a.c. forma extinsă a lucrării pe care doriţi să o prezentaţi în cadrul simpozionului pe una dintre următoarele adrese electronice:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Taxa de participare:

Taxa de participare (general valabilă) este de 75 de RON/de participant (în cazul lucrărilor cu doi sau mai mulţi autori, fiecare va plăti separat taxa de participare !) şi include: mapa simpozionului (plus ecuson), cofee-break-ul şi costurile de editare a volumului.

Taxa poate fi achitată prin virament bancar în unul dintre următoarele două conturi (ale Universităţii ”Petre Andrei” din Iaşi):

RO81CECEIS0137RON0506988 - deschis la CEC

RO20FNNB000702407849RO01 - deschis la Credit Europe Bank,

cu precizarea menţiunii: ,,pentru Simpozionul Rolul familiei în educaţia multiculturală”.

De asemenea, taxa poate fi achitată loco, adică în momentul înregistrării participanţilor la lucrările simpozionului.

 

Descarcati mai jos:

- Formularul de inscriere

- Instructiunile de redactare a lucrarilor

 1 – 3 octombrie

A treia Conferinta Nationala de Psihogeriatrie, Piatra Neamt

 

A III- a Conferintă Natională de Psihogeriatrie cu participare internatională “DIAGNOSTICUL SPERANTEI “, Piatra-Neamt, Teatrul Tineretului, 1 – 3 octombrie 2010

 

„ La adânci bătrâneti se desfasoară viata cea mai pretioasă, cea mai utilă pentru tine si pentru altii”

Lev Nicolaevici Tolstoi

 

Manifestare creditată de Colegiul Psihologilor din România şi Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali din România

 

Organizatori:

- Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi

- Societatea Română Alzheimer

- Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Seculare” Piatra Neamţ

- Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

- Consiliul Judeţean Neamţ

- Primăria Piatra Neamţ

- Asociaţia Naţionala a Psihologilor de Familie

 

Condiţii de participare

Conferinţa se adresează în special medicilor, psihologilor, asistenţilor sociali si asistenţilor medicali, fiind creditată de organizaţiile profesionale.

De asemenea, Conferinţa este deschisă tuturor specialiştilor ce lucrează în context socio-medical, precum şi vârstnicilor interesaţi de “arta îmbătrânirii“

Sunt aşteptaţi să participe studenţi şi absolvenţi ai universităţilor de psihologie, asistenţă socială, medicină şi ai şcolilor postliceale sanitare cu preocupări asupra modului în care se pot implica în sprijinul celor aflaţi la vârsta senectuţii.

 

Secţiuni ştiinţifice

Conferinţa este structurată pe doua secţiuni, precedate de lucrările în plen susţinute de personalităţi de seamă în medicină, psihlologie, asistenţă socială, parte dintre ei fiind membrii ai Academiei Române de Ştiinte Medicale, profesori universitari, şefi de clinici etc.

Cele două secţiuni, în care vor fi prezentate lucrările înscrise la Conferinţă, sunt:

- Secţiunea medicală

- Secţiunea de psihologie şi asistenţă socială

 

FORME DE PREZENTARE

Prezentare orală

Prezentare PowerPoint

Poster

 

Înscriere

În vederea înscrierii este necesar să completaţi şi să trimiteţi prin e-mail Formularul de înscriere pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Condiţii de prezentare a lucrărilor

Lucrările vor fi prezentate sub formă de comunicări ştiinţifice în cadrul secţiunilor, iar rezumatul lor cuprinzând titlul şi numele autorului, instituţia la care lucrează, (completate în Formularul de înscriere )vor fi comunicate pe adresa alz­ Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza până la data de 25 septembrie 2010.

 

Alte activităţi

Participanţii vor avea posibilitatea de a cunoaşte şi valorile culturale nemţene reprezentate de costumul, dansul şi cântecul popular, precum şi o parte din tradiţiile şi specialităţile culinare specifice locurilor .

Taxa de participare

Taxa de participare este de 150 RON şi include mapa Conferinţei, participarea la secţiunile Conferinţei, programul social, participarea la cina tradiţională, spectacol artistic, Diploma de Participare cu credite.

Cazarea nu este inclusă în taxă dar poate fi asigurată la solicitare anticipată (preţ între 50 şi 150 RON/seara)

Plata taxei de participare se va face în contul RO38BTRL0280120535703600 BANCA TRANSILVANIA până în data de 30 septembrie 2010 sau direct în ziua Conferinţei.

Studenţii la specializările psihologie, asistenţă socială, medicină, sociologie etc. vor achita o taxă de participare de 50 RON ce include participarea la toate secţiunile Conferinţei, pauzele de cafea, programul social, atribuirea Diplomelor de Participare.

 

Informaţii

In cel mai scurt timp va vom comunica si numarul de credite EMC si CPR.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare

0748 -111635 - lect. univ. drd. MARTA VICOL

0740 - 589747 - asist. univ. drd. ROMEO PANAINTESCU

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Vă rog trimiteţi acest mesaj (cu attachment) tuturor psihologilor, medicilor, asistenţilor sociali şi asistenţilor medicali interesaţi de participarea la o conferinţă naţională, de publicarea în extenso a lucrărilor şi de obţinerea de credite .

 

Formular inscriere

 

 

 

SEPTEMBRIE

 

23 – 26 septembrie

Conferinţa Naţionala de Psihologie, Editia a V-a, Iasi

Asociatia Psihologilor din Romania (A.P.R.) impreuna cu Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, va invita sa participati la cea de a V-a Editie a Conferintei Nationale de Psihologie, manifestare care va avea loc in perioada 23 - 26 septembrie 2010 la Iasi.

In acest an (2010) onoarea organizarii Conferintei Nationale de Psihologie revine Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din Iasi, cea care va fi gazda dumneavoastra intr-un moment aniversar important: 150 de ani de la infiintarea Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” - prima institutie de invatamant superior din Romania.

La conferinta au confirmat prezenta invitati speciali, personalitati ale unor universitati prestigioase din Europa si S.U.A. Termenul limita pentru inscrierea lucrarilor este 15 mai 2010. Mai multe informatii legate de organizarea acestei manifestari stiintifice gasiti la adresa web www.cnpsi.ro .

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

 

1 - 4 septembrie 2010

24th Conference of The European Health Psychology, Cluj Napoca

 

Conferinta EHPS

Babes-Bolyai University / Department of Psychology In collaboration with Romanian Association of Health Psychology

Detalii

www.ehps-cluj2010.psychology.ro


 

 

IULIE

 

1 - 4 iulie 2010

Al 17-lea Congres European de Psihoterapie “Criza: Schimbare si Provocare”, Bucuresti

Al 17-lea Congres European de Psihoterapie: “Criza: schimbare şi provocare" se va desfasura în Bucuresti în perioada 1-4 iulie 2010 fiind organizat de Asociatia Europeană de Psihoterapie si Federatia Română de Psihoterapie.

Asociatia Europeană de Psihoterapie reprezintă 128 de organizatii din 41 de tari din Europa si reuneste mai mult de 120.000 de psihoterapeuti.

Pe baza Declaratiei de la Strasbourg a Psihoterapiei din 1990, Asociatia Europeana de Psihoterapie reprezintă standarde de training si baze stiintifice pentru o practică independentă a psihoterapiei.

Federatia Română de Psihoterapie are ca scop: dezvoltarea si afirmarea psihoterapiei, alinierea psihoterapiei românesti la standardele profesionale internationale, atestarea meseriei de psihoterapeut ca profesiune de sine stătătoare, facilitarea comunicării între asociatiile de psihoterapie.

Contact secretariat:

Daniela Ploesteanu: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Monica Constantinescu: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Mai multe detalii: www.eap2010.eu/

 

 

1 – 3 iulie

Conferinţă de Psihoterapie Familială Sistemică “Dialog pe pod - Intalnirea cu celalalt”, Timisoara

 

A treia conferinţă de psihoterapie familială sistemică, Dialog pe pod - Intalnirea cu celalalt, Timişoara, 1-3 iulie 2010.

Şi-au anunţat participarea – Prof. Dr. Mihaela Minulescu, Dr. Ileana Botezat-Antonescu, Prof. Dr. Margit Şerban, Dr. Ileana Radu, Lect. Dr. Rodica Mocan, Hugh Jenkins, Dr. Tamas Kurimay, Dr. Noga Nabarro-Rubinstein, Dr. Piroska Komlosi, Dr. Suzette Boon, Dr. Eli Somer.

Mai multe detalii aici

 

 

 

IUNIE

 

3 iunie

Simpozionului National de Psihologie Militara Aplicata „PSIHOMIL VII“, Bucuresti

Direcţia personal şi mobilizare din Statul Major General, prin structurile de specialitate, organizează în data de 03 iunie 2010, a şaptea ediţie a Simpozionului Naţional de Psihologie Militară Aplicată, „PSIHOMIL VII”, Bucureşti, la Cercul Militar Naţional. Participarea la simpozion va fi creditată de Colegiul Psihologilor din România.

PROGRAM

08.30-09.30 Festivitatea de deschidere

09.30-11.20 Dezbateri pe secţiuni

11.20-11.30 Pauză de cafea

11.30-13.00 Dezbateri pe secţiuni

13.00-14.00 Pauză de prânz (coktail)

14.00-15.50 Dezbateri pe secţiuni

15.50-16.00 Pauză de cafea

16.00-17.00 Dezbateri pe secţiuni şi festivitatea de înmânarea a diplomelor de participare

17.00-22.00 Coktail.

SECŢIUNI

- Evaluarea psihologică a resursei umane în organizaţia militară

- Diagnoza şi intervenţia psihologică în organizaţia militară

- Consiliere psihologică şi psihoterapie în organizaţia militară

CONDIŢII DE PARTICIPARE

- O persoană poate participa cu maximum 2 lucrări.

- Autorii trebuie să trimită talonul de participare şi lucrarea, cu respectarea condiţiilor specificate.

- Lucrările selectate vor fi publicate într-un volum cu cod ISBN.

Taxa de participare este de 80 RON şi se achită de către fiecare participant la simpozion, indiferent dacă participă cu sau fără lucrare. Taxa include: mapă (pliant cu programul simpozionului şi titlurile lucrărilor prezentate, pix şi ecuson), 2 coffe-break, coktail-ul.

Taxa pentru achiziţionarea volumului cu lucrări este de 30 RON.

Ambele taxe se vor achita prin virament bancar la banca Raiffeisen Bank (sucursala Lujerului), în contul IBAN:

R 0 2 8 R Z B R 0 0 0 0 0 6 0 0 0 7 6 4 2 3 2 5 cu specificaţia ,,pentru Psihomil” şi numele participantului.

O copie xerox după chitanţă va fi trimisă prin e-mail, la adresa de corespondenţă.

TERMENE LIMITĂ

- 15.04.2010 – data limită până la care se primesc taloanele de participare, lucrările şi se achită taxele de participare.

ORGANIZARE

- Organizatorii vor pune la dispoziţie echipamentele multimedia necesare pentru prezentările lucrărilor.

- Cheltuielile de cazare şi hrănire se suportă de către participanţi.

TALON DE PARTICIPARE

(la e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , se completează de către toţi participanţii, atât cu lucrări, cât şi ca audienţi)

Pentru Simpozionul Naţional de Psihologie Militară Aplicată „PSIHOMIL VII”, cu tema „TENDINŢE ŞI ORIENTĂRI ACTUALE ALE PSIHOLOGIEI MILITARE ROMÂNEŞTI”, Bucureşti, 03 iunie 2010

NUME___________ PRENUME ___________

GRAD/TITLU ŞTIINŢIFIC_______________

INSTITUŢIA ___________________________

_______________________________________

TELEFON _____________________________

APARATURĂ NECESARĂ PREZENTĂRII:

►retroproiector

►video proiector

CUMPĂR VOLUM DA NU 

TITLUL LUCRĂRII _____________________

_______________________________________

_______________________________________

AUTORI _______________________________

_______________________________________

_______________________________________

SECŢIUNEA ___________________________

CORESPONDENŢĂ

Pentru Simpozionul Naţional de Psihologie Militară Aplicată „PSIHOMIL VII”:

- Adresă de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- Persoane de contact:

Mr.psih. Gîdea George, Tel. 0214104040 – int. 1001734

Psih.drd. Georgescu Ana Maria, Tel. 0214117586.


NOTĂ PENTRU AUTORI

Lucrarea va fi trimisă într-un fişier cu extensia ,,doc”, intitulat ,,Numele şi prenumele primului autor nr.lucrare.doc” (exemplu: ,,Popescu Vlad 1.doc”), de preferat la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ca attachment.

Publicarea lucrărilor susţinute în cadrul manifestării ştiinţifice este condiţionată de respectarea termenului de expediere a lucrărilor, a condiţiilor de redactare şi de trimitere a acestora, precum şi de achitarea contravalorii taxei de participare.

Acordarea de credite este condiţionată de participare, pentru audienţi, şi de susţinerea lucrărilor, pentru participanţii cu lucrare.


CONDIŢII DE TEHNOREDACTARE:

- editor de text Word;

- font „Times New Roman”, folosind diacritice româneşti, la un rând;

- număr maxim de pagini 10;

- setarea paginilor: format A5, margine stânga 20mm, margine dreapta 20mm, sus 20mm, jos 20mm;

- lucrarea va fi structurată astfel:

două rânduri libere;

titlul lucrării, având următorul format: size 11, style „Bold”, centrat;

două rânduri libere;

prenumele şi numele autorului/autorilor (dacă sunt mai mulţi autori fiecare va fi scris pe câte un rând), centrat, având inserată nota de subsol ce conţine profesia şi U.M./Instituţia la care lucrează (Insert → Reference → Footnote, ca simbol folosiţi * pentru primul autor, ** pentru al doilea etc.);

două rânduri libere;

rezumatul lucrării, de maximum 5 fraze, cu size 8, style „Italic”, „Justify”;

două rânduri libere;

lucrarea propriu-zisă, având următorul format: size 9, „Justify”;

un rând liber, urmat de titlul „BIBLIOGRAFIE”, un rând liber, bibliografia în care lucrările vor fi consemnate în ordine alfabetică şi numerotate cu cifre arabe;

numerotarea capitolelor se va face cu cifre romane, iar a paragrafelor, cu cifre arabe;

titlurile capitolelor vor fi scrise cu majuscule;

pentru sublinieri în textul lucrării se va utiliza acelaşi tip de caractere, style „Italic”;

alineatele, inclusiv titlurile paragrafelor, vor începe de la distanţa de 1,25 cm faţă de setarea din stânga paginii (Format → Paragraf);

între rândul de text şi titlul capitolului sau al paragrafului, ca şi între titlul capitolului sau al paragrafului şi primul rând de text care urmează, se va lăsa câte un rând liber;

trimiterile la bibliografie sau la relaţii se înscriu între paranteze drepte, respectiv între paranteze rotunde;

paginile nu se numerotează.

Sursa: www.copsi.ro

 

 

MAI

 

26 – 30 mai

Conferinţa „De la Cunoaştere la Intervenţie in Psihologie”, Ediţia a II-a, Venus

Secţiuni:

- Psihologia muncii, transporturilor şi serviciilor

- Psihologie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

- Consiliere psihologică, psihologie clinică şi psihoterapie

- Psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională, psihopedagogie specială

Workshop-uri:

WORKSHOP 1

Interviu de selecţie. Construirea grilelor standardizate de evaluare a răspunsurilor. Aplicaţii practice

Prof. Univ. Dr. Mihai Aniţei

Asist. Univ. Dr. Mihaela Chraif

WORKSHOP 2

Evaluarea psihologică pentru obţinerea permisului de armă. Repere metodologice

Lector. Univ. Dr. Constantin Edmond Cracsner

WORKSHOP 3

„Strategii terapeutice în hipnoza permisivă”

Prof. Univ. Dr. Irina Holdevici

WORKSHOP 4

Strategii de evaluare şi intervenţie în dificultăţile de învăţare şi aspecte ale diagnozei şi terapiei în deficienţele fizice şi mintale (workshop combinat de Psihologie educaţională cu Psihopedagogie specială)

Prof. Univ. Dr. Doru-Vlad Popovici

Asistent Univ. Dr. Alexandru Iordan

WORKSHOP 5

Psychological profiler – competenţa interdisciplinară în psihologia românească

Psih. principal Dr. Ion Duvac

WORKSHOP 6

Consiliere comportamentală pentru copii cu probleme de adaptare

Psih. Principal Ioan Gotcă

Psih. Marcela Răşcanu

WORKSHOP 7

Evoluţia tehnicii poligraf de la instrumentul clasic electromecanic la sistemele moderne computerizate

Comisar Şef Lect. Univ. Dr. Kiss Csaba

WORKSHOP 8

Textele situaţionale ca predictori ai performanţelor în conducerea autovehiculelor. Aplicaţii practice

Prof. Univ. Dr. Mihai Aniţei

Asist. Univ. Dr. Mihaela Chraif


Program:

MIERCURI - 26 MAI:

– 12:00 - 18:00 primirea participanţilor şi cazarea

– 18:30 - 19:30 deschiderea festivă

– 19:30 decernarea premiului de excelenţă acordat de Asociaţia PRO-PSI

– 20:00 cina

JOI - 27 MAI:

– 7:30 - 9:30 mic dejun

– 8:30 - 10:30 workshop 6

– 10:30 - 12:30 workshop 1

– 12:30 - 14:30 susţinere lucrări (Psihologia muncii, transporturilor şi serviciilor)

– 13:30 - 15:30 prânz

– 15:00 - 17:00 workshop 5

– 17:00 - 19:00 workshop 2

– 19:00 - 20:30 susţinere lucrări (Psihologie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională)

– 21:00 cina

VINERI - 28 MAI:

– 7:30 - 9:30 mic dejun

– 8:30 - 10:30 workshop 7

– 10:30 - 12:30 workshop 3

– 12:30 - 14:30 susţinere lucrări (Psihologia clinica si psihoterapie)

– 13:30 - 15:30 prânz

– 15:00 - 17:00 workshop 8

– 17:00 - 19:00 workshop 4

– 19:00 - 20:30 susţinere lucrări (Psihologie educaţională, consiliere şcolară şi vocaţională; psihopedagogie specială)

– 21:00 cina

SÂMBĂTĂ - 29 MAI:

– 7:30 - 9:00 mic dejun

– 9:00 - 18:00 program social

– 20:00 cina festivă

DUMINICĂ - 30 MAI:

– 8:00 - 9:30 mic dejun

– 9:45 - 11:45 Masă rotundă „Probleme actuale ale psihologiei româneşti” / închiderea festivă

Condiţii de redactare lucrări:

Lucrarea va fi trimisă într-un fişier cu extensia „doc", intitulat „Numele şi prenumele primului autor nr.lucrare.doc” (exemplu: „Popescu Vlad I.doc”), de preferat la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ca attachment, sau pe support magnetic, prin poşta la adresa de corespondenţă.

Publicarea lucrărilor susţinute în cadrul manifestării ştiinţifice este condiţionată de respectarea termenului de expediere a lucrărilor, a condiţiilor de redactare şi de trimitere a acestora, precum şi de achitarea contravalorii taxei de participare.

Condiţii de tehnoredactare:

• editor de text Word;

• font Times New Roman, „size 9”;, la un rand, opţiunea „Justify”;

• număr maxim de pagini: 10;

• setarea paginilor format A5, margine stânga 20mm, margine dreapta 20mm, sus 20mm, jos 20mm;

• după un spaţiu alb de două rânduri, se scrie titlul lucrării amplasat centrat în pagină, urmat, după un alt spaţit alb de două rânduri, de prenumele şi numele autorului/autorilor, plasate centrat în pagină;

• sub titlu, după un spaţiu alb de două rânduri, se va scrie un rezumat al lucrării de maximum 5 fraze, cu „size 8”, folosindu-se caractere în stilul „Italic”. După un alt spaţiu alb de două rânduri va urma lucrarea propriu-zisă;

• redactarea lucrării se va face cu font „Times New Roman”, „;size 9”, la un rand, utilizând opţiunea „Justify”;

• titlul lucrării se scrie cu majuscule, stilul „Bold”, cu „size 11”, iar al capitolelor sau paragrafelor, cu „size 9”, stilul „Bold”;

• numerotarea capitolelor se va face cu cifre romane, iar a paragrafelor, cu cifre arabe; pentru sublinieri în textul lucrării se va utiliza acelaşi tip de caractere, în stilul „Italic”;

• alineatele, inclusiv titlurile paragrafelor, vor începe de la distanţa de 1,25 cm faţă de setarea din stânga paginii (opţiunea „Paragraf” din meniul „Format”);

• între rândul de text şi titlul capitolului sau al paragrafului, ca şi între titlul capitolului sau al paragrafului şi primul rand de text care urmează, se va lăsa câte un spaţiu alb pe rând;

• trimiterile la bibliografie se înscriu între paranteze drepte, iar trimiterile la relaţii, între paranteze rotunde;

• bibliografia se va trece la sfârşitul textului lucrării; paginile nu se numerotează.


Taxe:

TOATE TAXELE VOR FI ACHITATE ÎN CONTUL RO47 BRDE 140S V741 4859 1400 deschis la BRD – Tomis Nord Constanţa.

Titular: ASOCIAŢIA PRO - PSI

Tarif:

a. 900 lei – cazare în cameră dublă, masă (all inclusive), program social, taxă de participare

b. 1 100 lei – cazare în cameră single, masă (all inclusive), program social, taxă de participare

c. 750 lei – însoţitor / cazare în cameră dublă, masă (all inclusive), program social

d. 100 lei – participare la un workshop

Copiile documentelor financiare prin care se atestă achitarea costurilor vor fi trimise la e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Notă: la conferinţă se acceptă participarea doar în regim all inclusive

: participarea la workshop-uri este condiţionată de alegerea uneia din variantele a sau b (mod de calcul: tarif varianta + nr. workshop-uri alese x 100 lei)

Excepţie: membri Filialei Constanţa a C.P.R.

Sumele achitate nu vor fi restituite în cazul neprezentării la manifestare.


Condiţii generale:

Acordarea de credite este condiţionată de participare, pentru audienţi, şi de susţinerea lucrărilor, pentru participanţii cu lucrare;

Titlurile lucrărilor şi o scurtă prezentare vor fi trimise, până pe 28 februarie, la e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , iar lucrarea completă până pe 30 aprilie;

Perioada de înscriere: 01 februarie – 10 martie 2010

Perioada de achitare a taxelor de participare:

– până pe 15 martie - 30%

– până pe 30 aprilie diferenţa de 70%

Validarea înscrierii participanţilor: se va face în ordinea primirii cererilor de înscriere şi a dovezii de efectuare a plăţii avansului

LOCURILE SUNT LIMITATE

Cazare: Hotel Afrodita (patru stele, piscină, mobilier nou, aer condiţionat, televizor, frigider)

Sala de conferinţă: Hotel Afrodita

Facilităţi conferinţă: – sală de conferinţe cu 150 locuri, dotată cu videoproiector, flip chart, sonorizare şi internet

– coffee break (non stop pe perioada şedinţelor)

Masa: Restaurant Afrodita – all inclusive (3 mese/zi: mic dejun, prânz, cina – bufet suedez)

– bufet băuturi (apa, ceai, cafea, răcoritoare, vin, whisky etc.)

– la cină – entertainment

– dans (după cină şi entertainment)

Facilităţi în general: – transport Constanţa - Venus şi retur

La cerere pot fi chemate autocare pentru transport direct la Bucureşti (în acest caz contravaloarea biletului va fi achitată direct conducătorului auto).

Premiul de excelenţă acordat de Asociaţia PRO-PSI răsplăteşte iniţiative, fapte, activităţi, lucruri deosebite menite să promoveze psihologia românească, să întărească drepturile şi prestigiul psihologilor.

Poate fi acordat şi pentru întreaga activitate.

Pentru a sprijini eforturile organizatorilor şi a duce la identificarea psihologilor ce pot fi nominalizaţi în vederea decernării premiului vă rugăm să trimiteţi propunerile dumneavoastră la e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Persoane de contact: Anghel Ilie Grădinaru – preşedintele Filialei Constanţa a C.P.R.

– telefon: 0241 520 803; mobil: 0720 063 554

Cristina Raluca Dincu – secretar al Filialei Constanţa a C.P.R.

– telefon: 0241 520 803; mobil: 0745 301 996

Sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate pe Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.copsict.ro/conferinte/26-30mai2010.htm

 

 

21 – 23 mai 2010

Conferinta Jubiliara "Omul - perpetua provocare. Dimensiuni psihologice, pedagogice si sociale", Venus

Cu ocazia implinirii a 10 de la infiintare, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatie din cadrul Universitatii “Ovidius” Constanta, organizeaza o conferinta jubiliara de psihologie.

Aceasta manifestare este creditata de Colegiul Psihologilor din România.

Obiectivul nostru fundamental îl constituie reunirea unor specialisti, a unor practicieni de mare valoare în domeniu, în vederea realizarii schimbului de informatii între acestia. Ne propunem sa oferim specialistilor si tinerilor cercetatori oportunitatea de a-si prezenta munca în diferite ramuri ale psihologiei, de a-si face cunoscute ultimele metode si instrumente de cercetare, de a realiza un schimb intens de informatii, benefic tuturor participantilor, ca si psihologiei în ansamblu.

Pentru mai multe informatii legate de Congres, accesati site-ul

www.univ-ovidius.ro/psihologie/conferinta_2010/index.php

 

 

21 - 23 mai

Congresul International de Psihologie, „Cercetarea modernă în psihologie: Cercetări cantitative vs. Cercetări calitative ?", Editia a 4-a, Sibiu - Paltinis

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participaţi la cea de-a patra ediţie a Congresului Internaţional de Psihologie cu tema: „Cercetarea modernă în psihologie: Cercetări cantitative vs. Cercetări calitative???", care se vor desfăşura la Sibiu - Păltiniş, în perioada 21 - 23 mai 2010.

Această manifestare este creditată de Colegiul Psihologilor din România.

Obiectivul nostru fundamental îl constituie reunirea unor specialişti, a unor practicieni de mare valoare în domeniu, în vederea realizării schimbului de informaţii între aceştia. Ne propunem să oferim specialiştilor şi tinerilor cercetători oportunitatea de a-şi prezenta munca în diferite ramuri ale psihologiei, de a-şi face cunoscute ultimele metode şi instrumente de cercetare, de a realiza un schimb intens de informaţii, benefic tuturor participanţilor, ca şi psihologiei în ansamblu.

În cadrul manifestării, puteţi fi implicat /-ă în derularea unui mare număr de activităţi deosebit de interesante: expuneri, training-uri, work-shop-uri, dezbateri şi mese rotunde.

Vă puteţi convinge de acest mod cu totul special de organizare, accesând paginile referitoare la cele trei ediţii anterioare ale manifestării noastre. Spre exemplu, în cadrul ediţiei din anul 2009 am reuşit să organizăm nu mai puţin de 24 de work-shopuri, dintre care unele au suscitat un interes atât de mare încât a fost nevoie să se desfăşoare în repetate rânduri.

Lucrările susţinute în cadrul secţiunilor ştiinţifice vor fi publicate într-un volum al manifestării editat la o editură recunoscută C.N.C.S.I.S.

Am publicat deja, la precedentele ediţii, un număr de 10 volume cuprinzând lucrările prezentate în cadrul secţiunilor ştiinţifice ale congresului. Acestea pot fi accesate în cadrul paginii www.ascips.ro/publicatii.aspx

Lucrările Congresului se vor desfăşura pe următoarele secţiuni:

- Cercetări în psihologie clinică şi a sănătăţii

- Cercetări în psihologie cognitivă

- Cercetări în psihologie educaţională

- Cercetări în psihopedagogie specială

- Cercetări în psihologie socială

- Cercetări în psihologia muncii şi organizaţională

- Cercetări în psihologie aplicată în domeniul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale

- Cercetări în psihologie economică (?!) şi marketing

Manifestarea ştiinţifică pe care o organizăm este dedicată exclusiv unor aspecte de ordin practic, aplicativ, metodologic ale psihologiei, legate de cercetarea actuală, de implicaţiile ei metodologice, etice, sociale, culturale. Acesta este, de altfel, principalul motiv pentru care ne propunem să evităm activităţile cu caracter teoretic, speculativ. Suntem preocupaţi îndeosebi de organizarea unor activităţi practice, aplicative (workshopuri, dezbateri) pornind de la teme de interes deosebit în domeniul psihologiei.

Pentru mai multe informaţii legate de Congres, accesaţi site-ul www.ascips.ro

 

 

5 – 6 mai

A patra editie a Simpozionului National de Psihologie al Politiei Romane „Direcţii şi perspective psihologice în abordarea unicităţii umane şi sintalităţii", Bucuresti

Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează în perioada 05 - 06.05.2010 a patra ediţie a Simpozionului Naţional de Psihologie al Poliţiei Române „Direcţii şi perspective psihologice în abordarea unicităţii umane şi sintalităţii" Bucureşti, la Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Simpozionul este creditat de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA

Pentru Simpozionul Naţional de Psihologie al Poliţiei Române

Adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Persoane de contact:

- Insp. psih. Cracsner Isabela

- Insp. psih. Mocanu Nicoleta

- Insp. pr. dr. psih. Fulga - Verza Cristina

Tel: 021/208.25.25. (int. 12599)

NOTĂ PENTRU AUTORI

Lucrarea va fi trimisă într-un fişier cu extensia „doc", intitulat „Numele şi prenumele primului autor" (exemplu: Popa Laura.doc), la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ca attachament.

Publicarea lucrărilor susţinute în cadrul manifestării ştiinţifice este condiţionată de respectarea termenului de expediere a lucrărilor, a condiţiilor de redactare şi de trimitere a acestora.

CONDIŢII DE TEHNOREDACTARE

Editor de text Word;

Font Times New Roman, „size 9", la un rând, opţiunea „Justify";

Număr maxim de pagini - 5;

Setarea paginilor: format A4, margine stânga 20mm, margine dreapta 20 mm, sus 20mm, jos 20 mm;

După un spaţiu alb de două rânduri, se scrie titlul lucrării, amplasat centrat în pagină, urmat de un alt spaţiu alb de două rânduri, de numele şi prenumele autorului (autorilor), plasate centrat în pagină, marcat de un asterisc după nume. Asteriscul va face trimitere în subsolul paginii unde se va preciza locul de muncă al autorilor;

Sub nume şi prenume, după un spaţiu alb de două rânduri, se va scrie un rezumat al lucrării de maximum 5 fraze cu size 8, folosindu-se caractere în stilul „Italic". După un alt spaţiu alb de două rânduri va urma lucrarea propriu-zisă;

Titlul lucrării se va scrie cu majuscule, stilul „Bold", „size 11", iar al capitolelor sau paragrafelor, cu „size 9" stilul „Bold";

Dacă lucrarea conţine grafice, acestea trebuie să fie alb-negru;

Numerotarea capitolelor se va face cu cifre romane, iar a paragrafelor cu cifre arabe;

Pentru sublinieri în textul lucrării se va utiliza stilul „Italic";

Alineatele, inclusiv titlurile paragrafelor, vor începe de la distanţa de 1,25 cm faţă de setarea din stânga paginii (opţiunea „Paragraf" din meniul „Format");

Între rândul de text şi titlul capitolului sau al paragrafului, ca şi între titlul capitolului sau al paragrafului şi primul rând de text care urmează, se va lăsa câte un spaţiu alb de un rând;

Trimiterile la bibliografie se înscriu între paranteze;

Bibliografia se va trece la sfârşitul textului lucrării;

Paginile nu se numerotează.


PROGRAM

05.05.2010

08.00 - 09.00 Primirea participanţilor

09.00 - 10.30 Festivitatea de deschidere a Simpozionului

10.30 - 11.00 Pauză de cafea

11.00 - 13.00 Prezentarea şi dezbaterea lucrărilor pe secţiuni (I)

13.00 - 13.30 Pauză de cafea

13.30 - 16.00 Prezentarea şi dezbaterea lucrărilor pe secţiuni (II)

16.00 - 16.30 Acordarea diplomelor

17.00 - 22.00 Coktail - Restaurant Excelsior


06.05.2010

Workshop-uri

09.00 - 10.30 Workshop-uri (partea I)

10.30 - 11.00 Pauză de cafea

11.00 - 12.30 Workshop-uri (partea II)

12.30 - 13.00 Acordarea diplomelor

CONDIŢII DE PARTICIPARE

O persoană poate participa cu maximum 2 lucrări. Autorii trebuie să trimită talonul de participare şi lucrarea, cu respectarea condiţiilor specificate. În cazul în care sunt mai mulţi autori, doar cel care susţine va trimite prin e-mail ca attachament lucrarea. Lucrările selectate vor fi publicate într-un volum cu cod ISBN.

Taxa de participare este de 150 RON şi se achită de către fiecare participant la simpozion, indiferent dacă participă cu sau fără lucrare. Taxa include mapa (programul simpozionului, pix, ecuson, notebook), 3 coffee-break, coktail.

Taxa pentru achiziţionarea volumului cu lucrări este de 40 RON.

Taxa de participare pentru Workshop: 80 RON. Participarea la Workshop este condiţionată de achitarea taxei de participare.

Banii nu se returnează iar pentru ridicarea diplomelor este obligatorie prezenţa la simpozion.

SECŢIUNI DE PREZENTARE

- Recrutare, selecţie şi cunoaştere psihologică.

- Analiză şi diagnoză organizaţională.

- Psihoterapie şi psihologie clinică.

WORKSHOP-uri

- Strategia evaluării şi selecţiei psihologice în structurile sistemului securităţii naţionale - lector univ. dr. Cosnstantin-Edmond Cracsner - Preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - locuri: 30 persoane

- Abordări psihoterapeutice actuale în managementul stresului - conferenţiar univ. dr., psihoterapeut Odette Dimitriu - Prodecan al Facultăţii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti. - locuri: 30 persoane

- Motivarea. Strategii eficiente de motivare individuală si grupală - lector univ. dr. Georgeta Pânişoară - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Catedra de Psihologie, Universitatea Bucureşti. - locuri: 30 persoane

- Cunoaşterea psihologică a unicităţii umane - asistent univ. dr. Florinda Golu - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Catedra de Psihologie, Universitatea Bucureşti. - locuri: 30 persoane

Înscrierile la workshop-uri nu se fac pe bază de talon, ci telefonic la numărul 021/208.25.25 (int. 12599). Persoanele de contact vă vor informa cu privire la locurile disponibile, urmând ca în aceeaşi zi, să efectuaţi plata în contul Simpozionului, cu specificarea „Taxă Workshop".

TERMENE LIMITĂ

- Data limită până la care se primesc lucrările însoţite de talonul de participare: 06.04.2010.

În cazul în care o lucrare are mai mulţi autori, doar unul dintre aceştia va completa în talonul de participare titlul şi numele coautorilor. Coautorii vor trimite doar talonul de înscriere, bifând după caz opţiunea „volum".

- Data limită a înscrierii ca audient: 16.04.2010 (talonul se completează si se trimite pe adresa de e-mail)

- Taxele se achită prin virament bancar în contul RO33BRDE410SV66685684100, număr cont: SV66685684100, Banca BRD, Agenţia Lipscani; adresa Bucureşti, Str. Stavropoleos, nr. 5, cu următoarele specificaţii:

- pentru taxa de participare: „ taxă participare",

- pentru volum „Taxă volum"

- pentru workshop-uri, „Taxă workshop".

IMPORTANT: Pe ordinul de plată trebuie să apară obligatoriu numele participantului, chiar dacă taxele sunt plătite de o altă persoană.

Taloanele de participare trimise, prin e-mail, vor fi însoţite obligatoriu de dovada plăţilor efectuate.

ORGANIZARE

Locaţia: Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Bucureşti, strada Mihai Vodă nr. 17

Inspectoratul General al Poliţiei Române pune la dispoziţie echipamentele pentru prezentări multimedia (videoproiector, laptopuri).

Cheltuielile de transport şi cazare se suportă de către participanţi.

TALON DE PARTICIPARE

(se completează de către toţi participanţii, atât cu lucrări, cât şi ca audienţi)

Pentru Simpozionul Naţional de Psihologie al Poliţiei Române

Ediţia 4

Bucureşti , 05-06 mai 2010

NUME____________________PRENUME___________________________________

GRAD/TITLU ŞTIINŢIFIC_______________________________________________

INSTITUŢIA___________________________________________________________

TELEFON__________________________FAX_______________________________

E-MAIL________________________________________________________________

CUMPĂRĂ VOLUM: DA NU

TITLUL LUCRĂRII _____________________________________________________

________________________________________________________________________

AUTORI________________________________________________________________

________________________________________________________________________

SECŢIUNEA____________________________________________________________


WORKSHOP

TEMA: Strategia evaluării şi selecţiei psihologice în structurile sistemului securităţii naţionale - aspecte metodologice -

Psiholog principal Lector univ. dr. Constantin-Edmond CRACSNER*, *Universitatea Ecologică Bucureşti, Facultatea de Psihologie

REZUMAT

Piaţa muncii din România cunoaşte un accentuat proces de multiplicare şi diversificare specific profesiilor care presupun utilizarea armamentului şi muniţiei de către personalul angajat. În acelaşi timp, legislaţia în domeniu stipulează obligativitatea evaluării psihologice a tuturor persoanelor care solicită obţinerea permisului de armă, indiferent de aspectul divers al scopului utilizării sale - ca instrument al profesiei, pentru protecţia personală sau ca hobby. În acest sens, serviciile psihologice specializate sunt chemate să răspundă competent tot mai frecventelor solicitări din domeniu.

Totodată, o succintă analiză de tip calitativ a conţinutului informaţiilor şi datelor empirice obţinute în cadrul interviurilor de atestare profesională a psihologilor în specialitatea „psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale" a condus la concluzia că, în această perioadă, se impune ca o necesitatea imperioasă elaborarea unei direcţii de conduită metodologică adecvată evaluării psihologice a resursei umane, în funcţie de cerinţele şi specificaţiile prevăzute în fişa postului, dar şi în raport cu un profil psihologic general al posesorului şi utilizatorului de armament şi muniţie, pentru orice alt solicitant al permisului de armă.

Având în vedere, pe de o parte, premisele externe generate de diversificarea solicitărilor de examinare psihologică şi, pe de altă parte, premisele interne de pregătire profesională am considerat că o dezbatere metodologică, în cadrul unui atelier de lucru specific acestui simpozion naţional de psihologie aplicată, ar fi extrem de benefică pentru clarificarea unor aspecte importante în evaluarea psihologică, precum: definirea indubitabilă a scopului evaluării; modul de organizare, durata şi structura unei sesiuni de examinare; metodele, probele şi documentele utilizate; standardele de evaluare şi modul de luare a deciziei psihologice cu privire la persoana evaluată.

Cui se adresează: participanţilor la simpozion, psihologilor şi specialiştilor din domeniul psihologiei muncii şi organizaţionale, al psihologiei aplicate în domeniul securităţii naţionale, psihologilor din sistem.

Durata de desfăşurare: 3 ore

WORKSHOP

TEMA: Abordări psihoterapeutice actuale în managementul stresului

Conferenţiar univ. dr., psihoterapeut Odette Dimitriu, Prodecan al Facultăţii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti.

OBIECTIVE:

Asimilarea de cunoştinţe teoretice privitoare la tehnicile utile în gestionarea stresului.

Formarea de deprinderi practice de aplicare a tehnicilor prezentate (tehnici de relaxare/hipnoză, tehnici de autoprogramare psihică).

Cui se adresează: participanţilor la simpozion, psihologilor şi specialiştilor din domeniul psihologiei muncii şi organizaţionale, al psihologiei aplicate în domeniul securităţii naţionale, psihologilor din sistem. Workshop-ul se adresează psihologilor care lucrează în instituţiile de apărare şi care au sarcina de a asista psihologic personalul acestor instituţii.

Durata de desfăşurare: 3 ore

WORKSHOP

TEMA: Motivarea. Strategii eficiente de motivare individuală si grupală

Lector univ. dr. Georgeta Pânişoară, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti.

Descrierea workshop-ului:

- teoriile motivationale (Murray, Alderfer, Herzberg, McClleland, Adams) - acestea pot avea impact major atât asupra indivizilor cât şi asupra grupului din care provin;

- perspectivele motivaţionale privind recompensele, proceselor oponente şi nivelul stimulării optime pot aduce lămuriri asupra diferenţelor din interiorul grupurilor dintre indivizi;

- motivaţia pozitivă şi cea negativă îşi pot pune diferit amprenta asupra individului sau asupra grupului din care acesta face parte, în funcţie de circumstanţe, indivizii pot fi motivaţi şi de una din cele două tipuri şi de cealaltă;

- motivele de afiliere, de aprobare socială, de putere, de realizare ale celor dintr-un grup îşi pun amprenta asupra vieţii de grup în funcţie de membrii respectivi;

- indivizii dintr-un grup pot fi influenţaţi în manieră cognitivă sau afectivă, în funcţie de stilul managerial sau de stilul lor de a se lăsa convinşi de a acţiona într-un anumit fel;

- Fiecare dintre elementele prezentate pot conduce la optimizarea motivaţională, individuală sau grupală la nivel profesional.

- Workshop-ul va cuprinde exerciţii, studii de caz adecvate subiectului prezentat.

Cui se adresează: participanţilor la simpozion, psihologilor şi specialiştilor din domeniul psihologiei muncii şi organizaţionale, al psihologiei aplicate în domeniul securităţii naţionale, psihologilor din sistem.

Durata de desfăşurare: 3 ore


WORKSHOP

TEMA: Cunoaşterea psihologică a unicităţii umane

Asistent univ. dr. Florinda Golu, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti

Descrierea workshop-ului:

Workshop-ul îşi propune să surprindă, într-o manieră interactivă şi atractivă, problematica unicităţii umane în cunoaşterea psihologică.

Se va pune accentul pe identificarea şi diferenţierea unor concepte fundamentale, precum cele de: individ, individualitate, persoană, personalitate, personaj, unicitate.

Se vor prezenta şi experimenta metode şi tehnici concrete de cunoaştere psihologică a unicităţii umane, precum şi modalităţi variate de raportare la specificul psihologic uman.

OBIECTIVE:

Identificarea unor modalităţi concrete de cunoaştere a unicităţii umane, atât la nivelul interacţiunilor terapeutice, cât şi la nivelul interacţiunilor organizaţionale, sociale şi macrosociale;

Prezentarea şi analiza conceptelor de individ, individualitate, persoană, personalitate, personaj, unicitate;

Relevarea necesităţii cunoaşterii psihologice a unicităţii umane, în contextul evoluţiei personale şi sociale;

Experimentarea interactivă a unor situaţii concrete de interacţiune umană.

Cui se adresează: participanţilor la simpozion, psihologilor şi specialiştilor din domeniul psihologiei muncii şi organizaţionale, al psihologiei aplicate în domeniul securităţii naţionale, psihologilor din sistem.

Durata de desfăşurare: 3 ore

Sursa: copsi.ro

 

 

APRILIE

 

22 - 24 aprilie

Conferinta Nationale de Psihologia Muncii, Industriala si Organizationala “Al. Rosca”, Editia X, Bucuresti

Asociatia de Psihologie Industriala si Organizationala, in parteneriat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative – Departamentul de Psihologie si cu Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei are onoarea de a va invita la cea de-a X-a editie a Conferintei Nationale de Psihologia Muncii, Industriala si Organizationala “Al. Rosca”, 22-24 aprilie, 2010, Bucuresti.

Cea de-a X-a editie a acestei conferinte va fi organizata la Bucuresti, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si are ca tema “Psihologia aplicata – oportunitati si deziderate intr-o societate in schimbare”.

Scopul acestei conferinte este de a aduce in discutie aspectele importante, atat teoretice, cat si practice, din domeniul psihologiei organizationale, cu accent atat asupra trendurilor internationale (prin prisma invitatilor de marca pe care ii va gazdui conferinta)., cat si a cercetarilor si evolutiilor recente din Romania. Conferinta vizeaza facilitarea comunicarii si integrarii concluziilor stiintifice in practica specialistilor in psihologie organizationala si resurse umane.

Temele abordate vizeaza diferite arii ale psihologiei muncii si organizationale, conferinta avand rolul de a disemina rezultatele studiilor realizate in acest domeniu.

Pentru a afla detalii despre conferinta si invitati, despre sectiuni, taxe si inscrieri, va rugam sa consultati site-ul conferintei,

www.apio.ro/conferinta

 

 

 

23 - 24 aprilie

Simpozionului Internaţional „Cercetări şi Aplicaţii în Psihologie”, SICAP MMX – „Tradiționalism şi modernism”, Buziaş

Facultatea de Psihologie a Universității „Tibiscus” din Timişoara, în colaborare cu Centrul de Reeducare Buziaş, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, organizează cea de-a XIX-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Cercetări şi Aplicaţii în Psihologie”, SICAP MMX – „Tradiționalism şi modernism”, ce se va desfăşura în Buziaş în perioada 23-24 aprilie 2010.

Invităm la această manifestare ştiinţifică specialiştii şi studenţii domeniului ştiinţelor socio-umane. Lucrările ce vor fi prezentate în cadrul simpozionului vor avea un caracter aplicativ, reflectând rezultatele unor cercetări sau studii.

Invităm, de asemenea, cercetători și practicieni ai domeniului socio-uman care doresc să susțină workshop-uri în cadrul simpozionului să trimită organizatorilor titlul și un rezumat al acestuia.

Informații suplimentare se pot obține accesând acest site – detalii referitoare la secţiunile şi programul simpozionului, condiţiile de redactare a lucrărilor, termenele limită, taxa de participare, oportunităţile de cazare şi alte informaţii utile, precum şi formularul de înscriere.

Prof. univ. dr. Radu Răducan, decan Facultatea de Psihologie, Universitatea „Tibiscus” din Timișoara

Scms. Ion Florin Şerpe, director Centrul de Reeducare Buziaş

Asist. univ. drd. Daniel Muranyi, coordonatorul Comitetului de organizare al SICAP MMX

Informatii suplimentare www.sicap.eu/

Inscriere www.sicap.eu/inscriere--registration

 

 

 

16 - 18 aprilie

Conferinta de psihologie Aplicata ,,Psihologii si Firul Ariadnei", Brasov

Conferinta isi propune printre alte obiective si acela de a prezenta studentilor si psihologilor care nu s-au orientat inca profesional de a avea posibilitatea sa-si aleaga o formare in psihoterapie participand la prezentari efective ale metodelor psihoterapeutice.

Organizată sub titlul „Psihologii şi «Firul Ariadnei»“, Conferinţa se doreşte a fi o sursă de inspiraţie şi iniţiere (veţi afla lucruri noi), ocazie de începere a căutărilor personale şi de (re)orientare profesională (pentru cei care nu sunt atestaţi de Colegiul Psihologilor din România), de perfecţionare (cercetare, supervizare), precum şi o cunoaştere de noi colegi din sfera psihologiei.

Conferinţa este în curs de acreditare la toate specialităţile atestate de Colegiul Psihologilor din România.

Psihologi practicieni, absolvenţi şi studenţi ai facultăţilor de psihologie putem să păşim aşadar împreună în adâncurile misterioase ale labirintului cunoaşterii, urmărind firul salvator al Ariadnei, luminaţi de sclipirea minţii şi de flacăra pasiunii pentru psihologie!

Intrarea ,,în labirint” se face prin sediul Facultăţii de Psihologie-Pedagogie, Universitatea „Spiru Haret” filiala Braşov, str. Turnului, nr. 5, jud. Braşov.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;  Web: www.psihologii.ro

Programul Conferintei

 

 

 

16 - 18 aprilie

Conferinta anuala a Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala (ETPA) “Transformari Spre O Constiinta Universala”

Conferinta Nationala Umanista si Transpersonala “Calea Catre Trezirea Sinelui”, Bucuresti

Asociatia Romana de Psihologie Transpersonala (ARPT) va invita sa participati la :

 

Conferinta anuala a Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala (ETPA)

 

cu tema: Transformari Spre O Constiinta Universala si

a IV-a Conferinta Nationala Umanista si Transpersonala

 

cu tema: Calea Catre Trezirea Sinelui,

unde: la sediul Universitătii Hyperion, strada Popa Nan, Nr. 90-92.

Bucuresti  16-17-18 aprilie 2010.

Tematica

1. Deschiderile psihologiei umaniste

2. Coordonate teoretice şi practice ale psihologiei transpersonale

3. Cuantică şi spiritualitate

4. Psihotanatologie

5. Psihoterapie

6. Conştienţa – trezirea  Sinelui

7. Meditaţia – calea regală spre Sine

Workshop-uri anuntate pana in prezent:

(Condiţiile de participare şi preţul workshop-urilor vor fi afişate ulterior)

Juan Ruiz Naupari :  Respiraţia Pneuma sau experienţa cu Divinul (Pneuma-breathing or experience with the Divine.)

Juan Ruiz Naupari  este psiholog, psihoterapeut, terapeut în muzică acreditat în Respiraţie holotropică pentru SUA şi Europa de către Grof Transpersonal Training. El este un şaman contemporan născut în Cuzco, Peru. Director şi autor al Sistemului Pneuma. Fondator al Universită_ii Pneuma din Mexic, al Institutului Vulturul de aur din Peru, fondator şi director al Asociaţiei Multiculturale INKARRI.

www.inkarri.org

 

Stefano Pischiutta : Tehnici psihoterapeutice transpersonale (Transpersonal psychotherapy techniques)

Stefano Pischiutta născut la Roma este licenţiat în Psihologia dezvoltării şi a educaţiei, în matematică (programator şi expert în software aplicat). Psihoterapeut cu Certificat European de Psihologie, membru al Asociaţiei Psihologilor din regiunea Lazio (Italia), al Asociaţiei Italiene de Psihologie Transpersonală şi delegat italian al Asociaţiei Italiene de Psihologie Transpersonală. Dansator profesionist în dans clasic şi modern, spaniol şi flamenco cu participare la diferite spectacole teatrale, festivaluri şi emisiuni televizate.

www.stefanopischiutta.it.

 

Iolanda Mitrofan:  Meditaţie creativă unificatoare - călătorii lejere către Sine.

Profesor univ. dr., catedra de psihologie,  departamentul masteral si doctoral in specialitatea psihoterapie si psihodiagnostic, coordonator de stagii doctorale in psihologie/psihoterapie, Facultatea de psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti;  Autor al unei metode proprii de orientare umanista – Psihoterapia Experientiala a Unificarii si fondatorul Scolii SPER (Societatea de psihoterapie experientiala româna). Coordonator al Centrului Universitar de Dezvoltare Personala, Consiliere si Psihoterapie Experientiala (SPER) si al Centrului de psihoterapie experientiala si dezvoltare personala pentru adult, copil, cuplu si familie SPER Bucuresti ; Psihoterapeut formator, fondator al metodei PEU (Psihoterapia Experientiala a Unificarii) si al Societatii de Psihoterapie Experientiala Româna (SPER). Director fondator al Revistei de psihoterapie experientiala si al Editurii de  psihologie si psihoterapie umanista SPER (Sper Cons. Edit).

www.sper.ro

www.fpse.ro/index.php?option=com_comprofiler&Itemid=131&task=userProfile&user=77

 

Mihaela Minulescu : Sandplay şi jocul cu nisip şi miniaturi.

Mihaela Minulescu este profesor univ.dr. la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din Bucureşti, Psihoterapeut analist (C.G.Jung Institut), formator, supervizor; Fondator şi presedinte al Asociatiei Române de Psihologie Analitică; Vicepreşedinte şi formator Societatea de Psihosomatică şi Medicină comportamentală.

www.psihoterapieanalitica.ro/

 

Mariana Caluschi: Antrenament în personantică (exercitii stimulative ale incubaţiei creatoare).

Mariana Caluschi conferentiar univ. doctor, Decan al Facultatăţii de Psihologie si ştiinţele Educaţiei a Univ. "Petre Andrei" din Iaşi, iniţiază studii, cercetari si antrenamente in domeniul grupului creativ de formare si de educatie si psihoterapie prin creativitate. Coordonator de sesiuni ştiinţifice, workshop-uri, simpozioane, etc. Activităţi de predare, practică studenţească, organizare a grupului creativ de formare Discovery, integrat şcolii Mirabilis de Educaţie şi Psihoterapie prin Creativitate Cercetător ştiinţific principal II, şef de colectiv psiho-pedagogia creaţiei tehnice, medaliată cu Medalia de Aur “Henry Coandă” cl. I. pentru activitatea de formator în, inventică de către Societatea Inginerilor şi Inventatorilor din România şi Institutul Naţional de Inventică Iaşi, premiul Academiei Române (2005) pentru vol. Managerul inventator o nouă profesie?

www.upa.ro/Candidaturi/psi/caluschi/cv.pdf

 

Taxa de participare la conferinta achitata pana la 01.03.2010:

250 RON - salariaţi

200 RON - membri ARPT

150 RON – studenţi

 

Pentru cei care achita taxa de participare la conferinta dupa data de 01.03.2010:

300 RON - salariaţi

250 RON - membri ARPT

200 RON – studenţi

 

Plata se poate face astfel:

- Numele organizaţiei: Asociaţia Română de Psihologie Transpersonală

- CIF:  14098147

Contul ARPT:

IBAN  RO63RNCB0080005634890001

Banca Comerciala Romana, Sucursala Doamnei, Strada Doamnei nr.14-16, sector 3, Bucureşti.

Cu menţiunea participare Conferinţă ARPT 2010.

 

Se vor acorda diploma de participare si credite de la Colegiul psihologilor .

Sunt invitaţi: psihologi (cadre didactice, cercetători, psihoterapeuţi, studenţi, masteranzi), metafizicieni, psihiatri, neurologi, fizicieni, artişti.

Vă rugăm să transmiteţi informaţia către toţi cei care consideraţi că ar putea fi interesaţi.

Pentru cei care doresc sa se inscrie la conferinta va rugam sa trimiteti copii dupa ordinul  de plata al taxei de participare la  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

FEBRUARIE

 

12 – 14 februarie

Conferinta Nationala de Psihoterapie Experentiala si Dezvoltare Personala Unificatoare, Bucuresti

Cu ocazia a 10 ani de la infiintarea Centrului de Dezvoltare Personala, Consiliere si Psihoterapie Experientiala si a 13 ani de la infiintarea Societatii de Psihoterapie Experientiala Romana, avem deosebita placere de a va invita sa participati la prima editie a Conferintei Nationale de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 12 – 14 februarie 2010.

Scopul conferintei este de a va reuni pentru prima data pe dumneavoastra, specialisti in domeniul psihoterapiei experientiale, masteranzi, doctoranzi, studenti, psihologi in formare sau sub supervizare, pe toti cei interesati de orientarea umanist-experientiala unificatoare din Romania, precum si practicieni din toate domeniile aplicative ale psihologiei, pentru a fluidiza comunicarea profesionala si schimbul liber de idei. De asemenea, dorim sa realizam cadrul necesar manifestarii tinerilor specialisti in domeniu si nu numai, prin prezentarea studiilor intreprinse in domeniul psihoterapiei, in cadrul sesiunii de comunicari.

Organizatori:

- Universitatea din Bucuresti – Centrul de Dezvoltare Personala, Consiliere si Psihoterapie Experientiala

- Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (Centrul SPER)

- Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

Atelierele de lucru, precum si comunicarile din cadrul conferintei se desfasoara cuprinzand urmatoarele teme:

- Creativitate fara frontiere in dezvoltarea si asistarea umanului

- Jocurile Constiintei in Terapia Unificarii

- Alianta si prezenta terapeutica in P.E.U. (psihoterapia experientiala unificatoare)

- Holisticitate, psihoterapia experientiala in conexiune cu medicina alternativa si complementara

- Dezvoltare personala, psihoterapie si spiritualitate

- Unificarea Transgenerationala – psihodinamicile cuplului si ale familiei

- Terapii sociale unificatoare

- Artterapii experientiale in grup

- Aplicatii P.E.U. in clinica si experiente de dezvoltare (copii, adolescenti, adulti, familii, organizatii)

- Psihologie si consiliere prenatala si postnatala

- Educatie alternativa, competente transversale. Formarea universitara si paradigma experientiala

- Formarea continua pentru o societate deschisa, creativa si sanatoasa

- Dimensiunea ecologica, preventiva si recuperatoare a P.E.U. si a aplicatiilor sale

- Extensii sociosanogene ale paradigmei holistice experientiale unificatoare

- Provocari experientiale - sa cream impreuna proiecte pentru o lume in schimbare

- Atelierele Descoperirii de sine pentru studentii in psihologie

Pentru alte detalii vezi aici

 

 

 

14 februarie 2010

Conferinta ACROM (Asociatia Consilierilor Romani), Bucuresti

Prima Conferinta ACROM (Asociatia Consilierilor Romani), se va desfasura pe 14 februarie 2010 (participarea este gratuita) la Hotel IBIS - Bucuresti (Calea Grivitei nr. 143, Sala Enescu), pentru a coagula energiile constructive in demersul de profesionalizare a ocupatiei de consilier in Romania.

Consideram ca implicarea dumneavoastra reprezinta un plus de care ACROM are nevoie in imaginarea strategiilor de dezvoltare a profesiunii de consiliere in Romania.

Vizualizati informatii despre Agenda Conferintei si modul de Inregistrare pentru participare.

www.asociatiaconsilierilor.ro/agendaconferintei.php

Inscrierile pentru participarea la prima Conferinta ACROM se pot face pe email la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de telefon 0724.363.496, persoana de contact Slavita Carmazan, Director Executiv ACROM.

 
Psihologie