PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 112 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2010 Cursuri & Workshopuri (3)

 

 

 

Cursuri & Workshopuri 2010 (3)

 

 

Formare de Baza in Psihoterapie Adleriana: Nov.2010

 

Clinica Aquamarin organizeaza in colaborare cu Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana un program de formare de baza in psihoterapie adleriana.

Obiective generale: obtinerea competentei in practicarea psihoterapiei adleriene/individuale in concordanta cu reglementarile Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatiei Europene de Psihoterapie si Federatia Romana de Psihoterapie.

Formatorii supervizori :

- Ramona Covrig

- Elena Serban

- Anda Pacurar

Detalii : http://www.aquamarin.ro/formari/FORMARE-DE-BAZA-IN-PSIHOTERAPIE-ADLERIANA-2010_20.html

Inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

 

 

Specificul Interventiei Psihologice in Adictii: 4-5 Dec. 2010

 

Clinica Aquamarin din Bucuresti organizeaza cursul de formare continua :

Specificul Interventiei Psihologice in Adictii: 4-5 Dec. 2010

Colegiul Psihologilor acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Cursul se adreseaza psihologilor interesati de domeniul dependentei de substante, alaturi de care pot participa studenti si alti specialisti.

Formatori:

Lucian Vasilescu, medic primar psihiatru - Sectia XVI Dezintoxicare, Spitalul Obregia.

Stefania Gubavu, psiholog clinician specialist - Centrul de Asistenta Integrata a Adictiilor Pantelimon.

Alina Ionescu, psiholog clinician specialist - Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.

Taxa: 500 lei, studentii beneficiaza de reducere 10 %.

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

http://www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Formare in art terapie Phroneitka

 

Pentru prima data in Romania, un program formativ in art-terapie Phronetika, singurul program complet de formare in art-terapie disponibil in Romania

„Art-terapia Phronetika ne arata un drum pe care individul nu se mai confrunta cu sine, ci se compune cu sine, se regaseste si traieste in aici şi acum, dand expresie propriei sale fiinte si realizandu-si propria natura.“ – Irmgard Maria Starke

Phronetika reprezinta marca inregistrata pentru o metodica si o teorie dezvoltate de Irmgard Maria Starke incepând din anii 80 si pana in prezent. Phronetika ofera metode de stergere a tiparelor dizarmonice si de creare a unor noi tipare armonice, precum si metode de rescriere a unor principii paralizante si de transformare a lor în principii stimulatoare.

Fundamentul denumirii Phronetika este conceputul filosofic phronesis, care desemneaza capacitatea omului de a recunoaste si intelege legile universale si de a actiona in acord cu ele, in scopul realizarii depline a posibilitatilor vietii. Aceasta intelepciune practica se manifesta in campul experientei, in situatiile de viata care cer o modalitate de actiune intuitiva, inlocuind, cu rezultate bune, ratiunea si mijloacele ei limitate ( http://en.wikipedia.org/wiki/Phronesis ).

„Un lucru nou nu poate fi perceput de gandire, de raţiune. (…) Adevarata intelegere a unui lucru nou nu apartine gandirii si de aceea ratiunea nu poate rezolva niciodata o problema psihologica.“ – Irmgard Maria Starke

In art-terapia Phronetika, procesele de vindecare se desfasoara prin intermediul formelor, al imaginilor. Dintr-un instrument auxiliar al terapiei, imaginea devine expresia concreta a procesului. In ea se manifesta fluxul vital, fortele de autovindecare si emotiile ce insotesc procesul. Corpul energetic se transforma o data cu imaginile.

„Fiecare art-terapeut Phronetik® invata limbajul imaginilor, cuvintele, sintaxa si gramatica lor. Invata sa diferentieze intre imaginile stimulatoare si cele distorsionate si sa le recunoasca in formele create de client. Invata sa insoteasca individul in alcatuirea vietii sale, prin intermediul si cu ajutorul formei. El stie ca este mereu posibila o noua alcatuire. Clientul se afla mereu, cu toate conditionarile si necesitatile sale, in zorii unei noi zile: transformarea PROPRIILOR posibilitati. Caci numai cu un «da» facem primul pas pentru a ne schimba destinul, norocul.“ – Irmgard Maria Starke

 

Asociatia Romana de Terapii Expresive (ARTE), in colaborare cu o echipa de formatori pregatiti in cadrul Wiener Schule for Kunsttherapie (WSK), Austria, si coordonati de fondatoarea metodei Phronetika, Irmgard Maria STARKE, va desfasura primul program formativ in art-terapie Phronetika din Romania.

Instrumentele folosite in art-terapia Phronetika sunt: obiectivarea primara, procesul primar, explorarea Phronetika a basmului, explorarea Phronetika a imaginatiei, procesul structural, lucrul cu natura, lucrul cu visul, lucrul cu copilul interior.

„Asistarea autentic Phronetika lucreaza direct cu energiile clientului, cu frecvenţa sa. Astfel invatam si utilizam «limbajul» energiilor, intram intr-un spatiu din spatele imaginilor, invatam cum vorbesc si cum se formează celulele, glandele, organele noastre. Prin interventii bine directionate, insotitorul trezeste si stimuleaza fortele de autovindecare ale individului. Invatam sa stergem fricile proprii si pe cele ale clientului. Astfel eliberam fluxul vital si iubirea. Phronetika este comuniunea activa cu natura la toate nivelurile. “ – Irmgard Maria Starke

Exemple de domenii in care art-terapia Phronetika este aplicata in Austria :

- consiliere sociala si de viata

- formarea adultilor

- team building si team development

- consultanta si coaching creativ

- muncă sociala si sociopedagogie

- profilaxie si reabilitare

- afectiuni psihosomatice

- geriatrie

- stimularea dezvoltarii personale si a implinirii potentialului uman

- insotire paliativa.

In Romania, Seminariile formative au loc cu o frecventa de un weekend pe luna, 10 weekend-uri pe an. Programul se va desfasura in Bucuresti, din luna noiembrie 2010 pana in 2012.

Programul formativ incepe pe 12 noiembrie 2010 iar numarul maxim de persoane ce vor fi admise in formare in cadrul primei generatii este de 30. Daca se va depasi numarul maxim de cursanti platitori, se va discuta cu formatorii din Viena pentru a se constitui doua grupe de formare.

Alte detalii privind programul formativ in art-terapie Phronetika (echipa de formatori, curricula, costuri, conditii de absolvire etc.) gasiti pe site-ul Asociatiei Romane de Terapii Expresive: www.expresive.ro Daca nu ati primit documentele atasate (formularul de inscriere in programul formativ si prezentarea scolii de art-terapie Phronetika) va rugam sa ne scrieti si le vom retrimite.

 

Pentru detalii organizatorice si raspunsuri la intrebari ne gasiti usor la:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

0723.270.407

Mihai Albu

 

 

Primul seminar public de Sandplay Therapy in Romania – intrare libera

 

Locatie: Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Program: 10,00-12,00

Data: 6 nov 2010

Pret: gratuit

Organizator seminar: Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA

Lector seminar si formator program:

Dr. Barbara Turner, sandplay terapeut si formator certificat de Sandplay Therapist of America International Society  for Sandplay Therapy si Play Therapy International si profesor in cadrul Academy of Child and Play Therapy din Londra.

Organizator program de formare:

-       Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA

-       Universitatea Spiru Haret

-        Play Therapy International

-       Academy of Children and Play Therapy din Londra

 

Contact:

Psih Daniela Neagu,

Presedinte Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip

0735537221 , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

In luna noiembrie va incepe la Bucuresti primul program de formare in Sandplay Therapy din Romania  organizat de Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, Temenos Press & Learning Center SUA, Play Therapy International si Academy for Child and Play, Marea Britanie si Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Socio-Psihologie,Bucuresti.

Formator in cadrul acestui program este Dr Barbara A Turner, sandplay terapeut si formator certificat de Sandplay Therapist of America, International Society for Sandplay Therapy si Play Therapy International si profesor in cadrul Academy for Child and Play, Marea Britanie.

In data de  6 noiembrie ac , intre orele 10-12,  in deschiderea programului de formare va avea loc  un seminar public de Sandplay Therapy  la Biblioteca Metropolitana din Bucuresti, sustinut de Dr Barbara Turner. Intrarea este libera.

Este primul seminar public de Sandplay Therapy din Romania care se adreseaza atat specialistilor cat si publicului larg. In cadrul acestui seminar, Dr.Barbara Turner ne va familiariza cu tehnica psihoterapeutica non-verbala, cunoscuta sub numele de Sandplay Therapy (terapia prin jocul cu nisip).

Sandplay a luat nastere din psihologia jungiana si dintr-o bogata istorie spirituala. Initial aceasta metoda terapeutica a fost dezvoltata pentru a aborda prin joc si simbol traumele copilariei. Astfel,  oferea clinicienilor o cale de a intelege problemele dificile in legatura cu care copiii nu se puteau altfel exprima.

In prezent, folosita de clinicienii in medicina sanatatii mentale din intreaga lume, atat pentru copii cat si pentru adulti, terapia prin jocul cu nisip pune la dispozitie un mediu simbolic capabil sa diminueze cu eficienta, multiplele probleme pe care deseori cuvintele nu le pot vindeca.

Dr. Turner extrage exemple din bogata experienta clinica a domniei sale pentru a descrie si ilustra travaliul in cadrul terapiei prin jocul cu nisip.

Incepand cu 8 nov si pana in data de 26 nov se va desfasura  primul modul al programului de formare in Sandplay Therapy, la care vor participa studenti la psihologie, psihologi clinicieni si psihoterapeuti. In continuarea programului de formare, incepand cu luna ianuarie 2011, Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, va sustine seminarii de informare despre Sandplay Therapy. Puteti accesa  informatii despre aceste evenimente pe www.sandplay.ro

 

 

 

Curs de fomare continua "Diagnostic si Evaluare Clinica": 19-21 Nov. 2010

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 19-21 nov. 2010.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei

Detalii in pagina de mai jos:

http://www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

 

Seminar de psihanaliza legaturii, 27-28 octombrie

 

Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie "Enrique Pichon Riviere" si Apsylien (Association de psychanalyse des liens va invita pe 27 si 28 octombrie 2010, intre orele 9-12 si 13.30-17 la seminarul sustinut de Rosa Jaitin si Christiane Joubert.

Temele propuse sunt:

- transfer si intertransfer in echipa de psihologi,

- relatie fraterna

- narcisism.

 

Rosa Jaitin este psihanalist de grup si familie si lucreaza la Lyon. Este de origine argentiniana si profesor asociat la Buenos Aires si Paris V, director stiintific al Apsylien. Christiane Joubert este psihanalist de cuplu si familie si profesor la universitatea Lyon 2. Ele desfasoara in Romania o formare in psihanaliza legaturii incepand din ianuarie 2008.

Costul seminarului este 250 euro.

Locatia: str. Badea Cartan, nr 14 (zona Stefan cel Mare)

Pentru detalii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0722 453.906

 

 

Asculta-ti corpul, iti vorbeste despre viata ta - grup de explorare si autocunoastere

 

“Cand se instaleaza tacerea cuvintelor, se trezeste violenta suferintelor. Ceea ce nu poate fi spus in cuvinte, poate fi strigat cu ajutorul trupului nostru.”  (Jacques Salome, fondatorul metodei ESPERE)

 

Data: 16-17 octombrie 2010

Program: 9,00-18,00 ( 12,45-14,30 – pauza de pranz)

Pret: 300 RON/persoana

Inscrieri si informatii:

Psiholog:  Daniela Neagu, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.cabinetdanielaneagu.com

Relatii cu publicul: Cecilia Bolozan  0723 288 924/ 0720 354 094, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Poate sa para paradoxal , dar bolile apar din instinctul de autoaparare. Cand ne confruntam cu situatii care pun in pericol diverse arii ale fiintei noastre, ale existentei noastre, avem o serie de reactii, inainte de toate corporale, apoi apar si afectele, emotiile...

Cu cat presiunea confruntarii e mai mare, cu atat semnele psihocorporale sunt mai pregnante. Cu cat lucrurile raman mai mult timp nerezolvate cu atat se prelungeste, se amplifica, se complica starea de disconfort si tulburare a corpului si a sufletului deopotriva. Se instaleaza simptome, adica ceva se intampla in mod repetat si mereu la fel in corpul si sufletul nostru. Pe termen lung apar tulburarile functionale (corpul nu are nici o boala, dar functioneaza “anormal”)  si bolile (perturbari profunde in functionarea corpului, cu afectare fizica) care ne semnalizeaza ca trebuie sa actionam intru apararea noastra, sa demaram o aparare ecologica, de tipul este pentru binele meu si nu impotriva lumii.

De cele mai multe ori noi ne luptam cu boala si vedem in ea un inamic, in timp ce ea este doar un limbaj. Daca intelegem despre ce ne vorbeste, putem gasi un limbaj mai adecvat pentru a exprima ceea ce necesita atentie si ingrijire in prezent si putem interveni in viata noastra intr-un mod mai sanatos decat am facut-o pana atunci. Daca ascultam si intelegem devenim capabili sa alegem ce avem de facut si cum sa facem pentru sanatate, nu impotriva bolii.

 

Asadar, din nou paradoxal, bolile nu vin in viata noastra ca sa ne faca viata amara, ci tocmai pentru a ne da semnalul ca fiinta noastra are nevoie de atentie, ingrijire, vindecare intr-o zona de mai mare profunzime, care nu poate da semnale constiintei altfel decat printr-un limbaj de neocolit, simptomele corporale, uneori deosebit de severe, caci la semnale mai putin intense sau sporadice nu am reactionat pana atunci.

 

Boala ne determina sa luam pozitie in mod ecologic fata de viata noastra in relatie cu lumea. A face ceva bun pentru mine inseamna a actiona in spiritul respectului fata de mine si fata de sistemul in care exist, astfel incat sa identific si sa aduc in viata mea ceea ce hraneste si sustine dezvoltarea mea. De mine depinde in ce fel si cum ma pozitionez fata de oameni, situatii, evenimente. De mine depinde daca pastrez inauntrul meu ceea ce imi face rau si daca pastrez asa ceva chiar si dupa ce mi-am dat seama ca ceva imi face rau. Asta presupune sa imi asum responsabilitatea de coautor al vietii mele.

 

Asa ca, ne adresam…

Tuturor celor interesati sa exploreze propriul potential de dezvoltare personala si vindecare.

Tuturor celor care sunt interesati in intelegerea limbajului simbolic al afectiunilor psihosomatice (afectiuni fizice dobandite in urma unor stresuri psihice, stres psihic dobandit in urma unei afectiuni fizice), anxietatii, atacurilor de panica, depresiei, dependentelor, dificultati relationale, confuzie existentiala (trairea de a nu-si gasi locul, drumul, sensul in viata), tulburari de alimentatie, tulburari de somn, afectiuni dobandite in urma unor evenimente traumatizante etc.

 

 

Tehnici de terapie in Autism si Sindromul Asperger – Ploiesti

 

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in colaborare cu Cabinetul de consiliere psihologica si psihoterapie Ioana Dancescu si Irina Ghimbasanu organizeaza la PLOIESTI cursul "Analiza Comportamentala Aplicata in tulburarile de spectru autist".

Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

 

Se pot inscrie specialisti (psihologi, psihopedagogi, terapeuti ABA, educatori etc) si parinti ai copiilor cu astfel de tulburari.

Participantii vor primii diploma de participare si suport de curs in format electronic.

Cursul va avea 2 module.

 

* Modulul I - Analiza Comportamentala Aplicata si Autismul

1. Analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist:

- Ce este DT (Discrete Trial)?

- Principiile recompensarii;

- Promptarea si diminuarea prompturilor;

- Invatarea discriminarii;

- Modelarea si inlantuirea;

- Tehnici de modelare comportamentala;

- Evaluarea situatiei de invatare;

- Generalizare si mentinere.

 

2. Evaluarea abilitatilor copiilor cu tulburari de spectru autist - The Carolina Curriculum for Infants and Toddlers with Special Needs.

 

3. Metode de colectare a datelor.

 

4. Abordarea piramidala in terapia de recuperare a tulburarilor de spectru autist.

- Comunicare functionala si abilitati sociale;

- Schimbarea comportamentelor neadecvate;

- Sistemul de recompense;

- Obiective functionale.

 

5. Alcatuirea planului de interventie;

- Cum alegem programele de terapie?

- Prezentarea programelor terapeutice pe etape de dezvoltare.

- Analizarea programelor terapeutice in functie de abilitatile pe care dorim sa le dezvoltam:

- Dezvoltarea limbajului receptiv;

- Dezvoltarea limbajului expresiv;

- Dezvoltarea comunicarii;

- Dezvoltarea socializarii;

- Dezvoltarea abilitatilor cognitive;

- Dezvoltarea independentei si autonomiei personale

 

6. COMUNICARE FUNCTIONALA

7. Analiza FUNCTIONALA a comportamentelor

 

* Modulul II - Sindromul Asperger si TEORIA MINTII

1. Descrierea caracteristicilor persoanelor cu Sindromul Asperger si Autism inalt functional:

- Particularitati identificate pe etape de varsta - copilul si adolescentul

- Diagnostic diferential;

- Strategii compensatorii si de adaptare la „a fi diferit";

2. Chestionare si scale aplicate in Sindromul Asperger.

3. Principii de psihoterapie cognitiv comportamentala:

- Formele de gandire distorsionata;

- Abordarea gandurilor negative;

4. Particularitati ale tehnicilor TCC aplicate in aceste tulburari:

- Relatia psihoterapeutica;

- Pasii demersului terapeutic;

- TEORIA MINTII si conexiuni de gandire in Sindromul Asperger;

- Educatia afectiva;

- Distorsiunile cognitive;

- Dezvoltarea constientizarii de sine;

- Comunicare si relationare;

- Anxietatea;

- Management comportamental;

- Tehnici de relaxare.

5. Exercitii si jocuri de rol pentru dezvoltarea diferitelor abilitati;

4. Prezentare studii de caz.

 

Taxa curs: 220 lei

Plata cursului se va face in contul RO54BPOS72706983451RON01, BancPost, Agentia Tineretului. Se va achita o taxa de 100 lei la inscriere iar diferenta se va achita in momentul sustinerii primului modul.

* Modulul I va fi sustinut in data de Vineri 29 OCTOMBRIE (15.00 - 20.00)

* Modulul II va fi sustinut in data de Sambata 30 OCTOMBRIE (10.00 - 15.00)

Pentru inscrieri si informatii trimiteti un mail cu datele personale si chitanta scanata la:

Psiholog Ioana Dancescu

-email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

-telefon: 0723.610.034

Locatia cursului: Ploiesti - Str Piata Victoriei, nr 7, bl A EST

Inscrierile se pot face pana pe data de 20 octombrie.

 

 

 

Inteligenta Emotionala. Conduita in Viata si Reusita: 8-10 Oct. 2010

 

Clinica Aquamarin organizeaza cursul de formare continua:

Inteligenta Emotionala. Conduita in Viata si Reusita: 8-10 Oct. 2010

Cursul este acreditat cu 10 credite de Colegiul Psihologilor.

LECTOR: Psih. princ. Gina Chiriac, presedinte formator al ARPI , prima asociatie de psihoterapie integrativa din Romania.

Taxa: 100 euro.

Durata: 30 ore.

Detalii in pagina:

http://www.aquamarin.ro/formari/CURS-FORMARE-CONTINUA-INTELIGENTA-EMOTIONAL-258-CONDUITA-IN-VIAT-258-SI-REUSITA-8-10-oct_19.html

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Devenind psiholog clinician. De la adeverinta de practica la practica adevarata

In dorinta de a hrani nevoia de practica profesionala reala, autentica, de calitate a studentilor la psihologie care isi doresc sa si practice psihologia dupa terminarea studiilor universitare, am conceput un program de practica in psihologie clinica pe care il puteti urma in cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Daniela Neagu.

Programul se deruleza in module de 32 ore, fie sub forma de opt intalniri saptamanale, fie sub forma intensiva, in doua weekenduri.

Programul de practica presupune prezentari interactive ale aspectelor specifice psihologiei clinice – psihodiagnostic, interventie; prezentare de cazuri; practicums – exersarea asistata a rolului de psiholog clinician; discutii – intrebari, clarificari, preocupari.

 

Fiecare modul are o programa distincta.

Primul modul se ocupa cu orientarea in campul psihologiei clinice: ce faceti dupa ce terminati facultatea, ce faceti la prima sedinta in cabinetul psihologic, explorati si exersati  prin practicums competente si abilitati necesare, beneficiati de prezentare de cazuri adecvata programei modulului.

Al doilea modul aprofundeaza exersarea rolului de psiholog si va pune in contact cu  instrumentele si tehnicile de care poate dispune psihologul clinician in primii ani de practica. Este un modul in care invatati facand. Aplicati teste si tehnici si simtiti cum functioneaza. De aceea veti explora mai multe arii de interventie si diagnostic alaturi de specialisti care va pot oferi si formare/orientare in formare in ariile prezentate.

Al treilea modul este cel mai aplicativ, el derulandu-se chiar in cadrul grupurilor de clienti, unde fiecare student va avea ocazia sa exerseze asistat rolul de psiholog. Acest moment este precedat de pregatirea interventiei (ce imi propun, ce voi face, cum si de ce asa) si urmat de discutii (cum a fost, ce ai observat la tine si la grup, cum ai gestionat, unde a fost mai dificil, ce a mers bine, ce e de facut mai departe), etape care se deruleaza inainte si dupa sedinta de grup.

 

Programa modul 2:

Psihodrama in practica clinica

Introducere in testul Rorschach, metoda Exner

Psihanaliza legaturii in practica clinica

Notiuni de maternologie in practica clinica

Psihologul clinician in domeniul apararii nationale

Sandplay therapy in cabinetul de psihologie clinica

Metoda ESPERE in domeniul psihosomaticii

 

Fiecare modul se incheie cu un Certificat de participare

 

Calendarul si locatia programului

Modulul 1 : aprilie – iunie 2010, saptamanal; Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Psihologie

Modulul 2 : 25-26 septembrie – 1-2 octombrie 2010; Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Psihologie; Cabinet Individual de Psihologie Daniela Neagu

(vezi detalii www.roapp.ro; www.cabinetdanielaneagu.com )

Modulul 3 : 8 octombrie – 26 noiembrie 2010, saptamanal; Cabinet Individual de Psihologie Daniela Neagu

 

Participarea la modulele 2 si 3 nu este conditionata de participarea la modulul 1

Participarea la modulul 3 este conditionata de participarea la modulul 2

 

Coordonator program: Psiholog clinician Daniela Neagu

Contact si inscrieri modul 2:

Psih Daniela Neagu 0735 537 221; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

www.cabinetdanielaneagu.com

Psih Sever Sava   Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

www.roapp.ro

 

Contact si inscrieri modul 3:

Psih Daniela Neagu 0735 537 221; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

www.cabinetdanielaneagu.com

 

 

Cercul de psihologie ”Legăturile de cuplu si de familie”

Fiecare persoană este interesată de ceea ce se întâmplă în cuplul său. Cel mai frecvent, acest interes apare atunci când există o situatie problematică. Legăturile par de multe ori încurcate, uneori imposibile sau dificile si, de cele mai multe ori, par sa nu răspundă idealurilor existente. Cum se întâmplă asta?

Psihologia, filosofia, arta au încercat în decursul timpului să găsească răspunsuri. Noi suntem psihologi iar experienta organizatorilor arată că legăturile pot sa fie analizate, întelese, uneori schimbate. Legăturile de cuplu si familie pot sa constituie obiectul unor terapii individuale, de cuplu sau de familie. Cercul se adresează persoanelor care vor să afle cum functionează legăturile de cuplu si cele de familie.

Cercul este monitorizat de psihoterapeut Claudiu Ganciu si se adresează persoanelor interesate de teoria legăturilor de cuplu si familie. În fiecare sesiune va exista o propunere de întelegere a legăturilor de cuplu si familie sustinute de un psiholog sau psihoterapeut. Aceasta va fi urmată de discutii de grup.

Cercul se adresează publicului larg. Programul este săptămânal.

Înscrierea se face la adresa de mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 0722 453 906. Pentru alte propuneri puteti utiliza aceleasi date de contact. De asemenea, pe adresa de mail puteti trimite propuneri de teme, modalitati de realizare, etc.

 

psiholog Claudiu Ganciu
037 11 70 425
0722 453 906
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.centrupsihologie.ro

 

 

 

Formare in Psihologia Muncii si a Transporturilor: 29-30 Oct. 2010

 

Clinica Aquamarin organizeaza cursul de FORMARE CONTINUA IN PSIHOLOGIA MUNCII SI A TRANSPORTURILOR: Aspecte legate de organizarea si functionarea formelor de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica. Rolul consultantei psihologice in diverse domenii de activitate: 29-30 OCT. 2010.

 

Cursul este acreditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor.

Lectori: psih. pr. Doina Caxi si asist.univ. drd. Oana Bicoi Danciu.

 

Detalii in pagina:

http://www.aquamarin.ro/formari/FORMARE-CONTINUA-IN-PSIHOLOGIA-MUNCII-SI-A-TRANSPORTURILOR-29-30-oct-2010-acreditat-cu-10-credite-de-COPSI_21.html

 

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Curs Rezistenta la Schimbare: 29-31 Oct. 2010

 

CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti organizeaza cursul de formare continua REZISTENTA LA SCHIMBARE: 29-31 OCT. 2010.

 

LECTOR: dr. Paul Barber.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 10 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

 

Durata: 30 ore.

Taxa: 120 euro.

Detalii in pagina de mai jos:

http://www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

 

Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei: 22-23 Oct. 2010

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza la Clinica Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

 

INTERVENTII COGNITIV-COMPORTAMENTALE. APLICATII IN TERAPIA DE CUPLU SI A FAMILIEI: 22-23 OCT. 2010.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei

 

Detalii in pagina de mai jos:

http://www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474

 

 

 

Inteligenta Emotionala: 8-10 Oct. 2010

 

Clinica Aquamarin organizeaza cursul de formare continua:

 

INTELIGENTA EMOTIONALA. CONDUITA IN VIATA SI REUSITA: 8-10 oct. 2010.

 

Cursul este acreditat cu 10 credite de Colegiul Psihologilor.

LECTOR: Psih. princ. Gina Chiriac, formator-supervizor.

 

Taxa: 100 euro.

Durata: 30 ore.

 

Detalii in pagina:

http://www.aquamarin.ro/formari/CURS-FORMARE-CONTINUA-INTELIGENTA-EMOTIONAL-258-CONDUITA-IN-VIAT-258-SI-REUSITA-8-10-oct_19.html

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Practica in Psihologie Clinica

 

Incepand cu 1 septembrie CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti reia programul de practica in psihologie clinica pentru studentii facultatilor de  psihologie.

Se acorda ADEVERINTA care sa ateste numarul de ore efectuate, perioada in care a avut loc practica si calificativul obtinut.

 

Inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Program De Pregatire Profesionala In Psihoterapie Adleriana

 

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania (APPAR) - Bucuresti

organizeaza la Timisoara si Arad, incepand din luna octombrie 2010

 

PROGRAMUL DE PREGATIRE PROFESIONALA IN PSIHOTERAPIE ADLERIANA (ALFRED ADLER)

 

Presedinte APPAR: Vlad Grigorescu M.A., doctorand in stiinte psihoterapeutice, Viena, Austria

Coordonator grup: drd. George Gojgar, formator/supervizor in psihoterapie adleriana, psiholog clinician (specialist), cercetator stiintific

 

Scoala si programul de pregatire in psihoterapie adleriana sunt avizate si acreditate de  Colegiul Psihologilor din Romania conform Legii nr. 213/2004, PV. nr. 2 din 16.02.2007,  aviz RF-II-B-19 (vezi www.copsi.ro )

 

Durata programului : 3 ani (2 ani de formare de baza, teoretică şi aplicativă; 1 an supervizare). Organizarea cursurilor este conforma cu regulile stabilite de Comisa de Psihologie Clinică si Psihoterapie a Colegiului Psihologilor din Romania

 

Certificare si avizare : in urma finalizarii celor 20 de module (2 ani) cursantii vor obtine certificatul de psihoterapeut adlerian in supervizare din partea Federatiei Romane de Psihoterapie si APPAR. In baza acestui certificat  Comisa Clinică a CPR va elibera atestatul de psihoterapeut adlerian practicant in supervizare ( cursantul ce a parcurs aceasta etapa are posibilitatea de a-si infiinta, conf. Legii nr. 213/2004, cabinet de psihoterapie in care va putea sa lucreze ca psihoterapeut in supervizare). Dupa ce va parcurge si programul  de  supervizare (1 an) cursantului i se va elibera, de catre  Comisa Clinică a CPR certificatul  de psihoterapeut adlerian practicant autonom

Exemple de module: evaluare clinica si intervievare, evaluarea stilului de viata, tehnici AT, terapie de grup, art terapie, terapie de cuplu, terapie de familie, psihopatologie, parenting, ISV, metode si tehnici de evaluare si interventie (copil, adolescent, adult, cuplu, familie), metafora, analiza viselor, cercetare in psihoterapie etc.

APPAR este membru fondator al Federatiei Române de Psihoterapie, membru al Asociatiei Europene pentru Psihoterapie – EAP si mebru in Asociatia Internationalã a Psihologiei Individuale. Activitatea de psihoterapie si educatie profesionalã se face în colaborare cu Adler School of Graduate Studies Inc., Toronto, Ontario si cu alti experti adlerieni nord-americani

Persoana de contact, inscriere si trimitere CV: lector univ. drd. Radiana Marcu  tel : 0721135898  e-mail :  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Informatii suplimentare: George Gojgar, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel.  0721555649

 

 

 

„Evaluarea Psihologica a Personalului”, Constanta, 22 - 24 octombrie

 

Cursul este recunoscut de Colegiul Psihologilor, 10 credite, (20 de ore)

 

Alaturi de analiza si proiectarea posturilor, evaluarea psihologica individuala este una dintre procedurile care trebuie cunoscuta, aprofundata si aplicata cu profesionalism de psihologii care activeaza in domeniul psihologiei muncii si industrial-organizationala si in domenii conexe (psihologia transporturilor, psihologia apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, etc.).

 

Multi psihologi practicieni simt nevoia sa obtina informatii suplimentare, sa verifice sau sa clarifice aspecte esentiale legate de: a) cadrul legal de realizare a activitatilor de evaluare psihologica; b) cadrul conceptual si metodologic al evaluarii psihologice; c) modul corect de identificare, cuantificare si evaluare a criteriilor psihologice folosite in evaluare; d) modul de analiza, redactare si prezentare a profilurilor de personalitate si de formulare a avizelor psihologice; e) criteriile necesare de validare a probelor psihologice si a rezultatelor evaluarii psihologice; f) modul de redactarea a esantionului reprezentativ pentru populatia pentru care facem evaluarea ….

Cursul „EVALUAREA  PSIHOLOGICA  A  PERSONALULUI” ofera oportunitatea clarificarii acestor aspecte.

 

ADRESABILITATE

Cursul se adreseaza psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii si organizationale. Fiind un curs de  initiere in evaluarea psihologica individuala cursul este deschis si studentilor sau psihologilor care activeaza in alte domenii ale psihologiei (psihologia transporturilor, psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.).

 

CONTINUTUL  CURSULUI

Cursul este organizat in cinci sectiuni.

 

Sectiunea I. Cadrul legal de realizare a activitatilor de evaluare psihologica

Forme de organizare a practicii activitatii psihologice

Reglementari legate de evaluarea psihologica

Obligatii si responsabilitati ale psihologului evaluator

 

Sectiunea II.  Cadrul conceptual si metodologic al evaluarii  psihologice

Domenii de evaluare psihologica in firme /institutii

Metode de evaluare utilizate in selectia personalului; calitati si limite ale principalelor metode

Etape premergatoare evaluarii psihologice: proceduri de recrutarea si selectie a personalului.

 

Sectiunea III.  Identificarea, analiza, cuantificarea si evaluarea criteriilor psihologice relevante

Identificarea criteriilor de evaluare psihologica relevante pentru un anumit post

Analiza si cuantificarea criteriilor de evaluare; Construirea bateriei de evaluare psihologica

Organizarea si realizarea examenului de evaluare psihologica

 

Sectiunea IV.  Analiza datelor si redactarea profilurilor de personalitate; prezentarea datelor

Analiza datelor; redactarea profilurilor individuale

Prezentarea rezultatelor; Raportul de evaluare psihologica

Avize, rapoarte, aspecte deontologice si obligatii legale legate de prezentarea datelor evaluarii

Evaluarea psihologica periodica; particularitati si constrangeri

 

Sectiunea V.  Criterii de validare a probelor psihologice si a rezultatelor evaluarii psihologice

Constructia si validarea probelor standardizate de evaluare a personalitatii

Realizarea sau corectarea etaloanelor specifice

Probe standardizate utilizate in evaluarea psihologica (oferta de probe psihologice in Romania)

Oportunitati de colaborare ….

 

FORMATOR

Stagiul de formare este sustinut de prof. dr. Ticu CONSTANTIN

Mai multe informatii la adresele web: http://personal.evaluare-psihologica.ro/

http://personal.evaluare-psihologica.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6

 

PERIOADA SI CONDITII DE FORMARE

Cursul se va organiza in weekend-ul  22 – 24 octombrie, in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare:

vineri           16,00 - 20,00;

sambata     9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

duminica    9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,00

 

COSTURI

Costul participarii si certificarii este de 100 euro /cursant (sau echivalentul in lei la data platii) cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere, pentru confirmarea /rezervarea locului (echivalentul a 50 euro) si a doua rata (echivalentul a 50 euro) cel tarziu cu o zi înainte de începerea cursului. Plăţile se vor face prin virament, în contul RO29BUCU1031210146069RON (Alpha Bank, Filiala Iaşi, titular de cont: Ticu Constantin P.F.A.).

 

Cursantii vor partaja costul chiriei spatiului de formare (cca. 200 Euro / număr de participanţi). Grupa va fi formata din min. 25 si maxim 35 persoane).

Daca nu se vor intruni numarul minim de participanti, cursul se poate reprograma la o data ulterioara stabilita de comun acord cu cei inscrisi.

 

Inscrieri până pe data 10 octombrie    =   90 Euro (reducere 10%)

Inscrieri între 10 şi 21 octombrie          = 100 Euro

 

DETALII ORGANIZATORICE

Cursul se va organiza in Constanţa

Coordonatorul local al grupului /Persoana de contact (pentru inscrieri, informatii legate de locaţie, taxa de participare, acte sau forme de decontare etc.):

Carmen NEAGU (e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza tel:  0726 226 937)

 

 

Curs “Strategiile Programarii Neuro Lingvistice (NLP). Aplicatii in psihoterapie”

 

Asociatia Romana Mind Science organizeaza la:

 

- IASI, 23-24 Octombrie 2010

- PLOIESTI, 6-7 Noiembrie 2010

 

Strategiile Programarii Neuro Lingvistice (NLP) Aplicatii in psihoterapie

 

Din tematica cursului:

Conceptualizarea cazului din perspectiva NLP, terapia rapida a fobiilor, swish pattern pentru obsesii si compulsii, tehnici de ancorare in stari resursa, infrangerea convingerilor autolimitative, pozitiile perceptuale fundamentale – rezolvarea conflictelor, Time Line Therapy – integrarea si acceptarea psihotraumelor.

 

Cursul este sustinut de Psiholog Cristian GRIGORE. Isi desfasoara activitatea ca psiholog clinician si psihoterapeut in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola”, Centrul de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter”, Iasi. A urmat formari in Programare Neuro-Lingvistica si Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana. Este trainer specializat international in managementul stresului organizational; sanatatea mintala la locul de munca. Autorul cartii: „NLP – Arta si stiinta dezvoltarii umane; Studiul dezvoltarii personale si abilitatilor de comunicare prin tehnici de programare neuro-lingvistica”.

 

Participanti:

Sunt invitati sa participe psihologi, psihiatri, medici, consilieri, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

 

Programul este de tip „interactiv”, cu un stil de invatare experiential bazat in proportie de 70 % pe exercitii practice, demonstratii si discutii de grup, participantii avand posibilitatea de a intelege, exersa si integra aceste abilitati.

 

La sfarsitul cursului participantii vor primi certificat de participare.

 

Program

Sambata si duminica: 10.00-17.00

 

Inscrieri pentru PLOIESTI

Carmen BONTAS

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 0722 368 006

 

Inscrieri

Detalii si inscrieri la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0723.674.263.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: www.psihologie-psihoterapie.com

 

 

 

Atelier de relaxare

 

La sfarsit de saptamana, vrem sa ne relaxam.

Doua ore pentru noi insine ar fi o recompensa potrivita.

 

Va invitam sa faceti ultimul efort din saptamana: efortul de a va re-crea. Un demers relaxant, distractiv, care va pregateste pentru un weekend linistit, energic, odihnitor. Un demers care va recupereaza resursele consumate in timpul saptamanii si in plus va pune la dispozitie ocazia de a va autoexplora si autodescoperi.

Prin pictura, modelaj, mozaic, colaj, joc cu nisip, muzica si miscare va veti elibera de tensiunile acumulate in corp si psihic si veti face loc in interiorul fiintei pentru ceea ce este valoros in propria viata.

Va asteptam la cabinetul SENS, unde aveti ocazia sa dati SENS timpului si preocuparilor creative!

 

Septembrie - Decembrie 2010

Frecventa : saptamanal, vineri

Durata: 19.00 – 21.00

Nr locuri:  10/grup

Locatie: Bucuresti, Cabinet  Str Dr Lister 31

Investitia dumneavoastra: 40 ron/persoana/saptamana

Modalitati de plata: POS,  OP, Cash

Contact, info, inscrieri:

Psih  Daniela Neagu 0735 537 221

PR Cecilia Bolozan 0723 288 924

 

 

 

Formare de Baza in Psihoterapie Integrativa: Octombrie 2010

 

CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti organizeaza formare de baza in psihoterapie integrativa.

Cursul de formare dureaza 2 ani, este acreditat COPSI si la sfarsitul cursului veti primi atestatul de psihoterapeut in supervizare.

Programul de formare se desfasoara sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie, este in acord cu standardele formative E.A.I.P. si este supervizat de dr. Ken Evans, presedinte fondator E.A.I.P.

Detalii in pagina:

www.aquamarin.ro/formari/FORMARE-DE-BAZA-IN-PSIHOTERAPIE-INTEGRATIVA-toamna-2010_17.html

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

Inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Workshop grupuri SENS: Asculta-ti corpul, iti vorbeste despre viata ta, 16-17 octombrie 2010

 

Grupurile de explorare si autocunoastere SENS vin in intimpinarea celor care doresc sa fie mai aproape de ei insisi, sa  simta ceea ce sunt cu adevarat: o persoana valoroasa, importanta, care merita atentie, respect, iubire... o persoana cu resurse si calitati, o persoana responsabila si capabila.

Invitam pe toti cei care sunt interesati in intelegerea limbajului corpului si sufletului propriu, pe cei care doresc sa-si construiasca optimismul si sa-si  recapete echilibrul corp-suflet,  pe cei care vor sa fie mai aproape de ei insisi, sa participe la grupurile SENS 2010.

Seria de grupuri SENS 2010 este structurata in 4 module. Fiecare modul se desfasoara o data pe luna, un weekend, cu o tema diferita.

 

TEME LUNARE

1. Si daca bolile ne vorbesc despre vindecare? , 25-26 septembrie 2010 (ultima zi de inscriere 15 septembrie)

2. Asculta-ti corpul, iti vorbeste despre viata ta, 16-17 octombrie 2010

Explorarea experientelor personale va facilita insight-ul asupra sensului tulburarilor. 
In cadrul acestei intalniri vom vorbi deopotriva de cauze (de ce?) si de sensuri (catre ce?, cu ce  scop?)  ale experintelor personale. Este momentul in care ne descoperim-  uneori cu surpriza -  ca fiind coautori ai propriei vieti.

3. Cine sunt eu? - intre discursul autosabotor si respectul de sine, 20-21 noiembrie 2010

4. Ma ascult, ma inteleg, am curajul de a fi eu insumi, 11-12 decembrie 2010

 

Detalii de participare

Taxa de participare:  400 RON/persoana/fiecare modul.

Studentii la psihologie, asistenta sociala, pedagogie, medicina beneficiaza de oferta speciala.

 

Modalitati de plata:

- cash, POS la sediul cabinetului SENS - str.Dr.Lister 31, sector 5, Bucuresti (zona Cotroceni)

- OP - Raiffeisen Bank RO 25 RZBR 0000 0600 1240 1781

Plata se confirma la Daniela Neagu - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Sever Sava Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Mai multe detalii:

- Cecilia Bolozan, Relatii cu publicul, Cabinet Psihologic SENS, 0723288924

- Daniela Neagu, Psiholog clinician, 0735537221

 

 

 

Workshop grupuri SENS: Cine sunt eu? - intre discursul autosabotor si respectul de sine, 20-21 noiembrie 2010

Grupurile de explorare si autocunoastere SENS vin in intimpinarea celor care doresc sa fie mai aproape de ei insisi, sa  simta ceea ce sunt cu adevarat: o persoana valoroasa, importanta, care merita atentie, respect, iubire... o persoana cu resurse si calitati, o persoana responsabila si capabila.

Invitam pe toti cei care sunt interesati in intelegerea limbajului corpului si sufletului propriu, pe cei care doresc sa-si construiasca optimismul si sa-si  recapete echilibrul corp-suflet,  pe cei care vor sa fie mai aproape de ei insisi, sa participe la grupurile SENS 2010.

Seria de grupuri SENS 2010 este structurata in 4 module. Fiecare modul se desfasoara o data pe luna, un weekend, cu o tema diferita.

 

TEME LUNARE

1. Si daca bolile ne vorbesc despre vindecare? , 25-26 septembrie 2010

2. Asculta-ti corpul, iti vorbeste despre viata ta, 16-17 octombrie 2010

3. Cine sunt eu? - intre discursul autosabotor si respectul de sine, 20-21 noiembrie 2010

Ne descoperim cu surpriza talentul de subtili sabotori ai propriei vieti dar si vindecatorul interior.
E momentul in care e nevoie sa ne repozitionam si sa ne tratam cu respect, sa ne recunoastem sau sa ne descoperim calitatile, sa ne facem auziti, sa fim creativi.
Este acel moment in care avem sansa sa luam decizia si sa trecem la actul de a ne reinventa.

4. Ma ascult, ma inteleg, am curajul de a fi eu insumi, 11-12 decembrie 2010

 

Detalii de participare

Taxa de participare:  400 RON/persoana/fiecare modul.

Studentii la psihologie, asistenta sociala, pedagogie, medicina beneficiaza de oferta speciala.

 

Modalitati de plata:

- cash, POS la sediul cabinetului SENS - str.Dr.Lister 31, sector 5, Bucuresti (zona Cotroceni)

- OP - Raiffeisen Bank RO 25 RZBR 0000 0600 1240 1781

Plata se confirma la Daniela Neagu - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Sever Sava Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Mai multe detalii:

- Cecilia Bolozan, Relatii cu publicul, Cabinet Psihologic SENS, 0723288924

- Daniela Neagu, Psiholog clinician, 0735537221

 

 

Workshop sustinut de Scott D. Miller : Ce functioneaza in terapie

Iasi, 17-18 nov. 2010

Organizatori: Institutul pentru Cuplu si Familie, Asociatia PsiTerra, Universitatea PETRE ANDREI din Iasi, Colegiul Judetean al Medicilor – Iasi, Spitalul Clinic de Psihiatrie SOCOLA

Cui se adresează evenimentul ?

Tuturor specialiştilor in domeniul sanatatii mentale, persoanelor care doresc să işi îmbunătăţească practica psihoterapeutică.

Participantii vor  primi credite de la Colegiul Psihologilor şi Colegiul Medicilor

Cine este Scott D. Miller ?

SCOTT  D. MILLER, Ph.D, este cunoscut in Romania ca sustinator al unor work-shop-uri si ca autor in volumul de grup Cind psihoterapeutii rateaza.

El este psihoterapeut, trainer si co-fondator al  Institutului pentru Studiul Schimbării în Terapie  ( ISTC), Chicago, S.U.A. . Institutul este format dintr-un grup de clinicieni şi cercetători, dedicaţi studiului temei Ce funcţionează în terapie? .  Scott Miller oferă consultaţii pro-bono, susţine work-shopuri şi traininguri în SUA şi în lumea întreagă. Este autor al unor numeroase articole şi co-autor al cărţilor ,,Inima şi sufletul schimbării’’, ,,Clientul erou’’, ,,Psihoterapia cu cazurile ,,imposibile’’

Pentru informatii suplimentare despre activitatea lui, consultati   www.talkingcure.com

Ce va conţine workshopul?

Scott D. Miller ne va împărtăşi din experienţa si cercetările sale clinice privind eficienţa psihoterapeutică, metodele de îmbunătăţire a practicii psihoterapeutului, progresul în psihoterapie, cum poţi transforma eşecul în victorie?

De asemenea, ne va prezenta scale clinice prin care putem măsura progresul in psihoterapie folosind feed-backul clienţilor.  Vom afla  ce functionează cu adevărat în psihoterapie: metoda folosită, abordarea în care lucrezi, relaţia client-psihoterapeut sau calităţile tale personale?

Stilul de prezentare folosit de Miller este inspirat, inovator şi plin de umor !

Ce aveti de facut?

Platiti taxa de participare si completati formularul de inscriere.

Pentru informaţii suplimentare si formulare de inscriere, folositi adresa :

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Taxa de participare :

200 lei , daca inscrierea se face pana la data de 15.05.2010 inclusiv

250 lei, daca inscrierea se face pana la data de  15.08.2010 inclusiv

300 lei, daca inscrierea se face dupa data de  15.08.2010

Plata taxei de participare se face in contul Institutului pentru Cuplu si Familie, deschis   la B.C.R. Sucursala Iasi, Cod IBAN : RO33RNCB0178114647160001

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

 

Seminar de psihoterapie de grup cu Richard Page si Peter J Hawkins

12-14 noiembrie 2010, Timisoara

Seminarul se desfasoara sub egida Scolii Europene de Psihoterapie Integrativa

Tematica: Psihoterapie nestructurata de grup (unstructured group therapy)

Cele mai multe seminarii si workshop-uri de formare in psihoterapia de grup se refera la psihoterapia structurata de grup, interactiunile structurate constrangand uneori potentialul de invatare care poate apare in grupuri mai putin structurate. Cu ajutorul psihoterapiei nestructurate de grup putem atinge obiective terapeutice, promova dezvoltarea personala si crea relatii. Participantii la seminar vor invata despre beneficiile interactiunilor care nu se supun unor tipare predeterminate. Se va lucra pe dezvoltarea personala si aplicatii terapeutice prin tehnici care implica creativitatea, feed-back-ul si insight-ul, depasirea problemelor legate de negare in psihoterapia de grup. Abordarea este accesibila psihiatrilor, psihologilor, medicilor, consilierilor, asistentilor sociali si psihoterapeutilor. Vor fi studiate concepte teoretice psihodinamice si existentiale. Unul din beneficiile majore este acela ca vom invata cum sa interpretam mai bine interactiunile care apar in contextul relatiilor si a grupului ca intreg.

Informatii suplimentare si inscrieri:

Tel. 0730.591.771

e-mail: cabinet@psihoterapi a.eu sau dr.oana.maria.popescu@gmail. com

Organizator: centrul Psiho Blue Timisoara

Richard Page este profesor emerit in consiliere educationala si consiliere psihologica la Universitatea din Georgia si director fondator al Scolii Europene de Psihoterapie Integrativa. Principalele sale activitati de cercetare se refera la psihoterapia si consilierea de grup, tratamentul dependentei de alcool si droguri si psihoterapia multiculturala. A fost presedintele Asociatiei Internationale pentru Dependente si presedinte al Consiliului National al Consilierilor din Anglia. Timp de 6 ani a fost editor la Journal of Addictions and Offender Counseling. Autor a numeroase carti si articole, formator in psihoterapie de grup si psihoterapie integrative. Conduce seminarii si cursuri de psihoterapie nestructurata de grup, teorie si practica in consilierea de grup, consilierea si psihoterapia dependentilor de substante, teoria consilierii si psihoterapiei, psihoterapie si consiliere multiculturala, etc.

Peter J Hawkins este director fondator si in prezent presedintele Scolii Europene de Psihoterapie Integrativa, profesor consultant la ISMAI, Portugalia. Peter J Hawkins este formator in psihoterapie si hipnoza clinica si conduce grupe de formare in Grecia, Cipru, Italia, Spania si Portugalia. Cartile sale au fost traduse in rusa, chineza, romana, greaca si spaniola si este autor a numeroase lucrari stiintifice. Este director adjunct al Institutelor Erickson din Madrid si Porto si membru al consilului editorial al Revistei Europene de Hipnoza Clinica.Peter Hawkins a fost consilier al Societatii Britanice de Psihologie si a condus mai multe proiecte europene in domeniul psihologiei clinice in Romania, Uzbekistan si tarile vest- europene. In Anglia este formator in hipnoza clinica si face parte din consiliul director al Societatii Britanice de Hipnoza Clinica si Academica. In sfera sa de interes intra psihosomatica, chimioterapia, tulburarile de somn, psihosexologia, sarcina si nasterea, si psihoterapia copilului

 

 
Psihologie