PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 39 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2011 Cursuri & Workshopuri (1)

 

 

 

Cursuri & Workshopuri 2011 (1)

 

 

 

Seminarul PCM® introductiv “Comunicarea eficienta in afaceri”!

 

Lifelong Learning Solutions va invita sa participati in perioada 24-26 iunie 2011, intre orele 9,00 si 17,30, la seminarul PCM® introductiv intitulat “Comunicarea eficienta in afaceri”!

Acest tip de seminar este recunoscut international si este inclus atat in programul de certificare “PCM – Train the Trainer” ( http://www.process-communication.ro/tot.htm ), cat si in programul “PCM – Train the Coach” ( http://www.process-communication.ro/ttc.htm ).

Kahler Communication Europe, Process Communication UK Ltd. si Process Communication Romania au anuntat ca prin actiunile lor conjugate in domeniul responsabilitatii sociale corporative doresc sa stimuleze interesul coach-ilor, medicilor, profesorilor, psihologilor, specialistilor in resurse umane, trainerilor si studentilor in a folosi PCM® ca instrument al dezvoltarii lor personale si profesionale. Prin urmare, KCE si KCR ofera suport financiar in cazurile adecvate pentru a ajuta profesionistii din domeniile mentionate sa cunoasca si sa aplice Modelul Procesului Comunicarii®.

Lifelong Learning Solutions se alatura acestor organizatii internationale si ofera facilitati speciale participantilor la seminariile PCM® pe care le organizeaza, finantand cu pana la 25% un anumit numar de locuri in fiecare sesiune.


Traineri certificati PCM®: Ane-Mary ORMENISAN si Anca COMAN

 

Numarul de locuri disponibile: 16 - dintre care 6 beneficiaza de finantare partiala.


Locatia: Seminarul va fi gazduit de Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, in sala nr.203, la etajul al doilea al cladirii vechi. Adresa: Bd. Basarabia nr. 256, sector 3. (Vis-a-vis de statia de metrou “Republica”, la cca 150m distanta.) In functie de numarul persoanelor inscrise, va exista si optiunea alegerii unei alte locatii, care va fi anuntata participantilor cu o saptamana inaintea inceperii seminarului.


Taxa de participare: 2040 (TVA inclus) – insumeaza costurile celor trei zile de training, profilul individual de personalitate, planul personal de actiune pentru succes, manualul de curs, doua pauze pentru cafea si masa de pranz pe parcursul fiecareia dintre cele trei  zile). Finantarea partiala se acorda numai participantilor din categoriile profesionale mentionate mai sus, in baza unei copii scanate a documentului oficial care atesta respectiva apartenenta. Fiecare caz este analizat in mod individual. Completarea locurilor se realizeaza exclusiv in ordinea inscrierii si platii taxei de seminar (conditie prealabila obligatorie).

 

Termenul limita pentru inscriere si achitarea taxei: 15 iunie 2011.

Reduceri:

Persoanele care se inscriu fiindca au aflat despre acest seminar din Newsletter-ul oferit de portalul www.cursurisicertificari.ro primesc o reducere de 5% din valoarea taxei de participare, daca platesc pana pe data de 10 iunie 2011.
Pentru doua sau trei persoane inscrise din aceeasi organizatie se ofera o reducere de 7% din valoarea taxei de participare, in aceleasi conditii.

Aceste reduceri nu se pot cumula si nu se aplica pentru locurile partial finantate.

 

Foarte important de retinut:

Orice persoana care doreste sa intre in posesia profilului individual de personalitate (fara a fi conditionata de participarea la vreunul dintre workshop-urile prezentate) poate solicita primirea acestuia prin intermediul unui trainer certificat oficial, daca achita in prealabil taxa de 142 Euro (TVA inclus). Dupa verificarea platii este activata parola de acces pentru efectuarea on line a testului. Rezultatele acestuia sunt consemnate intr-un manual explicativ de aproximativ 50 de pagini, sunt strict confidentiale si cuprind inclusiv recomandari cu privire la actiunile care pot conduce la optimizarea performantelor profesionale, a dezvoltarii personale si a interrelationarii cu ceilalti. Este recomandabil sa beneficiati de sprijinul trainerului certificat atunci cand analizati rezultatele testului.

 

Detalii semnificative referitoare la continutul seminarului puteti gasi aici: http://www.lifelong.ro/contractul-individual-de-munca-in-contextul-legislativ-actual

Pentru a ne solicita orice alte informatii suplimentare va rugam sa folositi formularul de contact: http://www.lifelong.ro/contact

Pentru inscrieri va rugam sa utilizati doar acest formular: http://www.lifelong.ro/formular-de-inscriere-cursuri-deschise

Pentru a beneficia de oferta noastra in sistemul in house, companiile interesate sunt rugate sa ne contacteze completand acest formular: http://www.lifelong.ro/training-formular-de-inscriere

 

Pentru mai multe detalii descarcati Oferta PCM

 

 

 

Curs de formare “Interventii terapeutice in recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist “

 

ANUNT SELECTIE PARTICIPANTI

pentru cursul de formare

 

Interventii terapeutice in recuperarea persoanelor cu tulburare de spectru autist

(monitorizarea eficientei activitatii)

 

Anuntam extinderea criteriilor de eligibilitate si prelungirea termenului pentru primirea de aplicatii in vederea participarii la cursul „Interventii terapeutice in recuperarea persoanelor cu TSA (monitorizarea eficientei activitatii)”.

Sunt considerati eligibili si psihologii care detin atestat de libera practica autonoma, emis de Comisia de psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala. Astfel, la cerinta privind atestatul de libera practica, forma de atestare: autonom, eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie se adauga sau Comisia de psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala.

Restul cerintelor raman neschimbate.

Termenul pentru depunerea de aplicatii se prelungeste pana la data de 31 mai 2011.


Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului, realizeaza selectia a 80 de persoane care vor fi formate in monitorizarea personalului care desfasoara terapii de recuperare a persoanelor cu tulburare de spectrul autist (TSA).

 

Activitatea se desfasoara in cadrul proiectului „Si ei trebuie sa aiba o sansa”- Program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari din spectrul autist” (ID 60289), finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul major de interventie 6.2.: „Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.

Obiectivul general al componentei de formare a proiectului il reprezinta cresterea, prin programe de formare, a competentelor profesionistilor implicati in recuperarea si integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu TSA.

 

Grupul tinta caruia se adreseaza acest curs de formare este reprezentat de psihologi clinicieni, psihoterapeuti si consilieri psihologici – personal al Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si societatii civile care desfasoara activitati de recuperare a persoanelor cu TSA sau copii din grupuri vulnerabile in special copii cu dizabilitati.

Cursul se va desfasura in perioada 8-10 iulie 2011 in Bucuresti si 29-31 iulie 2011 in Cluj, pentru grupe diferite de participanti.

Inscrierea la acest curs este conditionata de participarea ulterioara la cursul de formare teoretica in terapii de recuperare a persoanelor cu TSA (6 zile consecutive- 45 ore- intr-una din locatiile: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Constanta in perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012), monitorizarea realizarii practicii pentru un numar de maxim 10 profesionisti formati prin proiect si furnizarea de date privind aceasta activitate organizatorilor.

 

Costurile de participare la cursul din luna iulie 2011 si la cursul din perioada septembrie 2011- ianuarie 2012 (transport, cazare, masa, materiale de curs) sunt acoperite prin proiect.

Cursul va fi sustinut de formatori romani si straini cu experienta in domeniu prin Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania iar la finalul formarilor teoretice si practice participantii vor primi certificate creditate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Tematica pentru acest curs, cu durata de 20 de ore, include urmatoarele:

Principii de baza in monitorizarea si instruirea personalului (cu specific in interventiile pentru TSA)

Rolul diferitelor tipuri de profesii implicate in activitatea terapeutica in cazul familiilor care au un membru cu TSA, aplicat in diverse contexte

Trecere in revista a interventiilor validate stiintific

Instrumente de monitorizare a progresului si a dezvoltarii profesionale continue

Obstacole in interventie/comportamentale sau probleme de invatare care rezista la interventiile tipice

Oferirea succinta de informatii privind ultimele studii in domeniul interventiilor validate stiintific

Stabilirea unui cadru de monitorizare si evaluare a profesionistilor

Monitorizarea personalului

 

CERINTE

STUDII SI EXPERIENTA:

- Studii superioare de lunga durata cu examen de licenta in psihologie sau psihopedagogie speciala; in cazul medicilor psihiatri se va anexa certificatul de min. specialist in specialitatea psihiatrie si certificarea in psihoterapie.

- Minim 3 ani de lucru cu persoane cu tulburari din spectrul autist (TSA) sau copii din grupuri vulnerabile in special copii cu dizabilitati;

- Atestat de libera practica, forma de atestare: autonom, eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie;

- Cunoscator al limbii engleze la nivel minim intermediar.

Constituie avantaje:

- Formare in psihoterapie- cognitiv comportamentala;

- Master in psihologie/psihoterapie pentru persoanele care au absolvit in sistem Bologna (studii de 3 ani).

 

Participantii selectati vor semna angajamente de participare prin care se obliga:

- sa participe la cele 3 zile de formare

- sa participe la cursul de formare teoretica in terapii de recuperare a persoanelor cu TSA (6 zile consecutive- 45 ore- intr-una din locatiile: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Constanta in perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012);

- sa realizeze monitorizarea, in perioada de formare practica, a maxim 10 profesionisti formati in terapii de recuperare a persoanelor cu TSA in cadrul proiectului (pana in mai 2012) si sa furnizeze organizatorilor date privind aceasta activitate.

 

Aplicatia se completeaza online, pana la data 31 mai 2011, la adresa: www.autism.raa.ro sectiunea “Cursuri / Recuperare TSA” si consta in:

 

Formular de aplicatie (disponibil pe site);

- Copii dupa: diploma de licenta, diploma de master (daca este cazul), atestatul de libera practica eliberat de CPR, atestatul de formare in psihoterapii cognitive si comportamentale, mentionarea altor diplome relevante pentru participarea la acest curs;

In functie de forma angajarii:

- Recomandare din partea unui supervizor/ director de la locul de munca din care sa reiasa sustinerea pentru participarea la acest curs, posibilitatea aplicarii cunostintelor/ abilitatilor dobandite la locul de munca si ca in prezent desfasurati activitati de recuperare pentru copii si tineri cu TSA sau copii din grupuri vulnerabile in special copii cu dizabilitati.

Sau

- Persoanele care desfasoara activitatea in regim independent vor atasa dosarului o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa experienta de cel putin 3 ani de lucru cu persoanele cu TSA (copii si tineri) sau copii din grupuri vulnerabile in special copii cu dizabilitati.

 

Candidatii vor fi anuntati cu privire la rezultatul selectiei pana la mijlocul lunii iunie 2011.

 

Pentru detalii va rugam contactati pe:

Ioana Dragan- coordonator formare rezidentiala, Fundatia Romanian Angel Appeal

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; tel.021-323.68.68; 0722.598.827

 

 

 

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu

 

A.R.P.C.F.  ASOCIATIA ROMANA DE PSIHANALIZA DE CUPLU SI FAMILIE

Nr. RH-II-60 din 27.07.2009

 

ANUNTA DESCHIDEREA INSCRIERILOR PENTRU

 

CURS FORMATIV IN PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA DE CUPLU

 

A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, anunta deschiderea unei noi serii de:

cursuri de formare de baza si continua in

Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie.

 

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscuta la nivel national prin COPSI.

Cursul se adreseaza: studentilor si absolventilor de psihologie, rezidentilor la psihiatrie si specialitati conexe, asistenta sociala, sociologie, filosofie, pedagogie si psihopedagogie precum si tuturor celor care au interes in intelegerea si lucrul cu cuplurile si familiile.

 

Parcursul celor 4 ani de formare, cuprinde urmatoarele etape:

Dezvoltare personala - Anul I: 1 an - 11 sesiuni de lucru / 1 weekend lunar - 100 ore

Formare Teoretica - Anul II: Curs Teoretic Introductiv - 135 ore si

Formare Teoretica - Anul III: Curs Teoretic Aprofundat - 135 ore

Formare Practica - Anul IV: Seminarii clinice si grupuri de lucru - 300 ore

 

A.R.P.C.F colaboreaza cu Universitatea Paris V si APSYLIEN-REC Asociatia de Psihanaliza Legaturilor – Paris, Franta. Optional, persoanele care vor ca diploma de specializare in psihoterapie psihanalitica de cuplu sa aiba si recunoastere internationala, au posibilitatea de a obtine aceasta recunoastere prin participarea in cadrul acestui program formativ, la sesiunile de lucru cu formatorii francezi: Psihanalist Rosa JAITIN si Psihanalist Christianne JOUBERT.

 

Pentru informatii contactati-ne la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.arpcf.com

Tel.: 0735.167.967; 0721.207.728

Pentru Inscrieri Curs asteptam CV-urile dvs la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Supervizare in Psihologie Clinica: 4 Mai 2011.

 

Clinica AQUAMARIN organizeaza  un nou  grup de  SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA miercuri, 4 mai, intre orele 17 -20.

Grupul se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.

Orele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania.

Formator-supervizor in psihologie clinica: Margareta Dinca, Profesor Universitar Dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Informatii si inscrieri:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Curs Formare Continua Diagnostic si Evaluare Clinica: 3-5 Iunie 2011.

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 3-5 IUNIE 2011.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

 

Cursuri de formare in psihoterapia sistemica de cuplu si familie

 

Institutul pentru Cuplu si Familie Iasi este acreditat ca un furnizor de formare profesională la nivel national, de Colegiul Psihologilor din Romania si recunoscut pe plan european, fiind membru al  EFTA TIC.

Certificatele obtinute pe parcursul formarii- certificatele de etapa – precum si certificatul final, sunt agreate de Colegiul Psihologilor din Romania pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie sistemica de cuplu si familie.

Cursurile se adreseaza: psihologilor, medicilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor si studentilor in ultimul an la facultatile de profil socio-uman.

 

Formatori:

Marcel Nedelcu absolvent al facultatii de psihologie, doctor in psihologie, psihoterapeut sistemic de familie, formator si supervizor acreditat de FRP in cadrul Institutului pentru Cuplu si Familie Iasi. Coordonator al centrului de psihoterapie si consiliere psihologica „ProMind”, indruma grupuri de dezvoltare personala  si supervizeaza practicieni in domeniul psihoterapiei sistemice.

 

Elena Ceuca este absolventa a facultatilor de medicina si de psihologie. Lucreaza ca psihoterapeut sistemic familial si de cuplu atestat de Colegiul Psihologilor, tine cursuri de formare teoretica, cursuri de formare continua pentru psihologi, medici, asistente medicale, asistenti sociali, tine work-shop-uri, indruma grupuri de dezvoltare personala  si supervizeaza practicieni in domeniul psihoterapiei sistemice.

 

Desfasurare: Cursurile se vor desfăsura in module de 30-35 ore, la interval de două/trei luni. Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii: Bucuresti, Iasi, Pitesti, Brasov, Baia Mare.

Programul de formare este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania aviz RF- II-IS 56- 1.06.2009 si se va desfasura pe o perioadă de minim 3 ani.

 

Pentru inscriere, candidatii vor trimite pe mail o scrisoare de intentie, CV  si copia dupa chitanta de la taxa de inscriere de 40 RON.  Plata taxei de participare se face in contul Institutului pentru Cuplu si Familie, deschis   la B.C.R. Sucursala Iasi, Cod IBAN : RO33RNCB0178114647160001.

 

Pentru locatiile Bucuresti, Brasov si Pitesti se va trimite dosarul de inscriere la mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  persoana de contact Marcel Nedelcu. Relatii suplimentare la tel.0727.808.285 sau www.icf-iasi.ro.

 

Pentru locatiile din Iasi si Baia Mare  se va trimite dosarul de inscriere la mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Elena Ceuca. Relatii suplimentare la tel.0758.059.079 sau www.icf-iasi.ro.

 

 

 

Workshop Restabileste-ti Echilibrul Interior prin Tehnici Energetice: 13 Mai 2011.

 

Te invit la un workshop conceput ca un proces de intalnire intre abordarea psihologica si abordarea energetica asupra starii de sanatate, pentru a realiza o contopire a acestora in vederea atingerii echilibrului interior.

 

Starea de bine este influentata de relatia dintre echilibrul emotional, mental si fizic pe care il ai. La un nivel profund, gandurile si sentimentele sunt influentate de factori energetici si viceversa. Orice perturbare aparuta la nivelul celor trei dimensiuni se reflecta mai tarziu in starea de suferinta.

 

Iti propun o tehnica care te aduce la un echilibru emotional, mental si energetic ce-ti permite activarea fortei vindecatoare din tine. Eliminarea tensiunilor interioare acumulate din cauza stresului, anxietatii, gandurilor negative, atitudinilor gresite in fata vietii iti va reda resursele necesare imbunatatirii calitatii vietii.

 

Metoda implica o participare activa in procesul de vindecare, care te ajuta sa obtii armonia interiora prin:

- gasirea stabilitatii emotionale,

- linistirea gandurilor,

- cresterea vitalitatii si nivelului energetic,

- eliberarea sentimentelor reprimate,

- imbunatatirea starii de sanatate,

- cresterea nivelului de cunoastere personala,

- relaxarea corpului si reducerea stresului.

 

Participanti: Daca vrei sa iti restabilesti echilibrul interior, sa ai o stare de bine, de liniste, claritate mentala, sa descoperi o cale care te poate ajuta sa evoluezi pe toate planurile vietii, te astept la acest workshop.

 

Coordonator: Paul Apostica, psihoterapeut, consilier psihologic specialist acreditat de Colegiul Psihologilor, formari in terapii complementare in cadrul Asociatiei Nationale de Terapii Complementare, specializari in practici energetice.

Program: 17-21.

Taxa: 90 lei.

 

Inscrieri si informatii la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522; 0745.633.474.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Curs Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Program pentru Copii Agresivi: 6-7 Mai 2011.

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza la Clinica Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

INTERVENTII COGNITIV-COMPORTAMENTALE. PROPRAM PENTRU COPII AGRESIVI: 6-7 MAI 2011.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

 

Curs Formare Inteligenta Emotionala. Conduita in Viata si Reusita: 13-15 Mai 2011.

 

Clinica Aquamarin organizeaza cursul de formare continua:

INTELIGENTA EMOTIONALA. CONDUITA IN VIATA SI REUSITA: 13-15 MAI 2011.

Cursul este acreditat cu 10 credite de Colegiul Psihologilor.

LECTOR: Psih. princ. Gina Chiriac, presedinte formator al ARPI , prima asociatie de psihoterapie integrativa din Romania.

Taxa: 100 euro.

Durata: 30 ore.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Curs Formare in Psihologia Muncii si a Transporturilor: 27-28 Mai 2011.

 

Clinica Aquamarin va invita la urmatorul curs de formare continua, acreditat cu 10 credite COPSI:

ASPECTE LEGATE DE ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA FORMELOR DE EXERCITARE A PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERA PRACTICA. ROLUL CONSULTANTEI PSIHOLOGICE IN DIVERSE DOMENII DE ACTIVITATE: 27-28 MAI 2011.

Tematica:

Organizarea si functionarea cabinetului, structurii de psihologie.

Managementul serviciilor psihologice aplicate in organizatie ca structura si ca proces al muncii.

Durata: 2 zile.

Taxa: 500 lei, studentii si masteranzii beneficiaza de 10 % reducere.

Inscrieri si informatii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Program intensiv de formare si certificare internationala ca trainer pentru Process Communication Model

 

Cu aproape 40 de ani in urma, Dr. Taibi Kahler a descoperit procesul prin care oamenii interactioneaza unul cu celalalt, atat in sens pozitiv, cat si negativ. Unicitatea acestei descoperiri a constat in identificarea comportamentului uman in mod obiectiv, literalmente secunda cu secunda, ca fiind fie productiv (in timpul comunicarii eficiente), fie non-productiv (in absenta comunicarii). Ambele tipare utilizate au fost masurabile, previzibile si secventiale, iar pe baza lor a fost creat Modelul Procesului Comunicarii® (PCM® este marca inregistrata).

In 1978 NASA a beneficiat de utilizarea PCM in recrutarea, plasarea si formarea profesionala a astronautilor, iar de atunci, sute de mii de oameni din intreaga lume si-au imbunatatit comunicarea, viata profesionala si relatiile folosind acest model.

PCM a fost cercetat pe parcursul a 13 ani si experimentat cu succes in aplicatii din domeniile educatiei, afacerilor, politicii, medierii, vanzarilor, marketingului, religiei, medicinei, familiei si relatiilor, fiind apreciat mai ales ca metoda de cunoastere, autocunoastere si dezvoltare individuala.

 

PCM® - Train the Trainer

 

Incepand cu 1 iunie 2011, P.S.D.C.I. (Personal Skills Development Consultants International) va invita sa participati la noul program intensiv de formare si certificare internationala ca trainer pentru Process Communication Model®!

 

Pentru mai multe detalii descarcati Programe de certificare internationala

 

 

 

Ateliere Constelaţii sistemice

 

Procesul constelaţiilor sistemice reprezintă o intervenţie terapeutică trans-generaţională, fenomenologică, având rădăcinile în terapia sistemică de  familie şi fenomenologia existenţială.

Poate fi abordată orice temă care a devenit deranjantă, are o anumită frecvenţă şi, în privinţa căreia, ai decis să faci o schimbare. Astfel, temele variază de la teme de relaţionare în cuplu, familie, evoluţie, dezvoltare personală, tendinţa de amânare, indecizie, frică, tristeţe, stare de boală, adicţii, sentimentul neîmplinirii, conflicte, tendinţa de autosabotare, eşec si până la dificultăţi şi boli ce se repetă într-un sistem de familie, dar şi teme ce, aparent aparţin şi se manifestă în alte medii, cum ar fi cel organizaţional.

Programul atelierului include o scurtă introducere, sesiuni de explorare a temei personale a celor înscrişi pe lista de lucru şi scurte meditaţii.

Informaţii cost:

Variante de participare:

- asistenta - includerea in calitate de reprezentant in constelatiile participantilor inscrisi pentru explorarea unei teme personale si in scurte meditatii - 50 Ron;

- lucru - explorarea unei teme personale, includerea ca reprezentant in constelatiile celorlalti si in scurte meditatii - 150 Ron.

 

Informatii contact:

Cabinet Individual de Psihologie
Ileana Loreley Nedelcu
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0735 39 39 84

 

 

 

Tratament pentru dependenta de jocuri de noroc

 

Ne-am obisnuit, in ultimii ani, sa asistam la o explozie de oportunitati de a paria: cazinouri, pariuri sportive, poker online, bingo televizat, loterii de tot felul. Oamenii par incantati de posibilitatea de a castiga masini, apartamente, excursii in strainatate si bani, foarte multi bani. Pentru multi, acestea sunt surse de bucurie si speranta. Cel putin asa pare sa fie la inceput.

In spatele reclamelor luminoase si al premiilor ademenitoare se naste, insa, o realitate diferita. Exista oameni ale caror vieti sunt distruse de pierderile financiare care scapa de sub control. Exista familii care se destrama pentru ca partenerii nu pot intelege si nu pot accepta ce se intampla si cu ce au gresit. Exista copii si adolescenti care nu mai gasesc drumul inapoi spre o viata interesanta daca aceasta nu include pariurile.

Cand vorbim despre dependenta, vorbim despre o nevoie compulsiva. In cazul jocurilor de noroc, persoana nu-si mai poate controla impulsul de a juca, cauta permanent noi modalitati de a face rost de bani, face eforturi sa se descurce cu creditorii si sa ascunda de persoanele apropiate problemele cu care se confrunta. Ajunge sa creada ca singura cale de a-si rezolva problemele este sa continue sa joace, insa se afunda in datorii tot mai mari pe care nu mai are cum sa le acopere.

Clinica PsyMotion este singura clinica privata specializata in prevenirea si tratamentul dependentelor de substante si comportamentale care a lansat programul integrat de tratament al dependentei de jocuri de noroc pentru a veni in sprijinul celor care si-au pierdut libertatea jucand. Pentru ei si familiile acestora am alcatuit un program complex care include o evaluare temeinica, tratament psihologic, medicamentos si interventii socio-familiale.

Toate interventiile incluse in programul integrat de tratament al dependentei de jocuri de noroc sunt dovedite ca eficiente in studii internationale* (rata de succes intre 50% - 80% din cazuri) si probate de experienta specialistilor PsyMotion in lucrul cu zeci de persoane cu probleme legate de jocul de noroc.

Mai multe informatii referitoare la jocurile de noroc si programul integrat de tratament gasiti pe www.dependentdejocuri.ro, www.psymotion.ro sau ne puteti contacta la tel. 021 781 22 59 sau trimitand un e-mail la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

 

Rolul consultantei psihologice in diverse domenii de activitate

 

Centrul de Psihologie Aplicata Timisoara in colaborare cu Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Psihologilor din Transporturi, Munca si Servicii, organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin cursul de formare continua:

Aspecte legate de organizarea si functionarea formelor de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica. Rolul consultantei psihologice in diverse domenii de activitate

 

Cursul este acreditat cu 10 credite de Colegiul Psihologilor.
Tematica :
I. Organizarea si functionarea cabinetului psihologic, structurii de psihologie
Aspecte organizatorice
Structura activitatii pe programe:a) asistenta psihologica, b) consiliere psihologica, c) dezvoltare metodologica – cercetare aplicativa, d) relatii intra - interdisciplinare.
Legislatie .
Durata - 8 ore ;  psih. pr. Doina Caxi .
II. Managementul serviciilor psihologice aplicate in organizatie ca structura si ca proces al muncii. Elemente aplicative in domeniul psihologiei muncii si psihologiei serviciilor-concept si metoda.
Modalitatea de predare va contine elemente teoretice si elemente aplicative individuale si de grup.
Durata - 8 ore ; Asist. univ. drd. Oana Bicoi Danciu.
Taxa: 500 lei , studenti si masteranzi : reducere 10 %.

 

Inscrieri la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel :  021.326.52.90 ;  0745.633.474 ;  0724.222.522.
www.aquamarin.ro

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

 

Grup Psihodrama Dezvoltare Personala


A.R.P.C.F  ( Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie ) in colaborare cu

Centrul Roman de Psihodrama Clasica, ARPsiC ( Asociatia Romana de Psihodrama Clasica) organizeaza

Grup Psihodrama Dezvoltare Personala

ARPCF Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in colaborare cu Centrul Roman de Psihodrama Clasica propune studentilor si specialistilor din domeniul Psihologiei, Asistentei Sociale, Sociologiei, Medicinei (rezidentiat psihiatrie), Filozofie, Teatru si domeniile conexe, Programul de Dezvoltare Personala in Psihoterapie Psihodrama Clasica.

A.R.P.C.F si A.R.PsiC sunt Institutii Furnizoare de Formare Profesionala in domeniul Psihoterapiei Acreditate de COLEGIUL PSIHOLOGILOR din ROMANIA.

Psihodrama clasica reprezinta o metoda psihoterapeutica care se adreseaza viitorilor specialisti si specialistilor care lucreaza cu familii, cupluri, grupuri de copii – adolescenti – adulti, in sistem privat (cabinete, clinici, spitale) sau / si ONG-uri, Fundatii, Gradinite, Licee precum si celor care lucreaza sau doresc sa lucreze in psihologie organizationala.

 

Grupul de DEZVOLTARE PERSONALA PSIHODRAMA CLASICA reprezinta etapa pregatitoare, necesara si obligatorie pentru continuarea formarii in psihoterapie psihodrama clasica.

Dezvoltarea Personala – are durata de 11 luni cu desfasurarea sesiunilor de lucru dupa cum urmeaza:

Un weekend / luna : sesiune de lucru - 8 ore, o duminica / luna

 

Programul pregatitor de Dezvoltare Personala incepe in luna APRILIE 2011 fiind coordonat de psihoterapeut in Psihodrama Clasica Stefania D. Nita.

 

PSIHODRAMA CLASICA

Reprezinta ansamblul de notiuni, concepte si instrumente tehnice care creeaza accesul la explorarea lumii psihice prin intermediul metodelor de actiune. Intemeiata de J.L.Moreno la inceputul anilor 1920 in U.S.A. psihodrama clasica a dezvoltat doua coordonate principale:

Psihodrama Terapeutica – se adreseaza lucrului terapeutic si are ca obiectiv principal modificari de durata a functionarii dinamicii psihice prin descoperirea, cunoasterea si intelegerea propriului sistem de functionare atat la nivel afectiv emotional cat si la nivelul gandirii.

Psihodrama formativa – se adreseaza lucrului cu grupurile in cadrul institutiilor, scolilor, firmelor si are ca obiectiv principal dobandirea tehnicilor pentru intelegerea si gestionarea adecvata a comunicarii interpersonale precum si cresterea eficientei dinamicii grupurilor.

 

OBIECTIVE GRUP DEZVOLTARE PERSONALA:

- cunoasterea de sine

- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,

- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati si creativitati

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,

- accesarea continuturilor intersubiective

- dezvoltarea capacitatii empatice si intuitive

 

Parcurgerea Grupului de Dezvoltare Personala confera candidatilor dreptul de continuare a formarii profesionale in psihoterapie psihodrama clasica prin inscrierea pentru interviul de selectie - admitere anul I studiu.

 

SELECTIE CANDIDATI:

Interviurile de selectie – sunt programate individual pentru fiecare candidat in urma selectionarii CV-ului si a scrisorii de intentie. Scrisoarea de intentie trebuie sa cuprinda in sinteza, raspunsul la intrebarea: De ce Psihodrama Clasica?

Coordonator Grup Dezvoltare Personala – psihoterapeut psihodrama Stefania D. Nita. Presedinte A.R.P.C.F. - Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie.

Coordonator Formator – psihoterapeut formator Radu Vulcu. Presedinte ARPsiC - Asociatia Romana Psihodrama Clasica.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta: la sediu, intre orele 8.30 – 20.00, de luni până vineri sau la nr de tel.  0735.167.967 sau adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Program de Formare Profesionala in Sandplay Therapy

 

Sandplay Practitioner – Modul 1

ACREDITARE COPSI: 20 CREDITE

Organizator: Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip ( www.sandplay.ro )

Formator : DR. BARBARA TURNER, Certified Sandplay Therapist Teacher STA, ISST, PTI

 

PERIOADA:

- 30 mai-3 iunie 2011 40 ore Curs teoretic

- 13 – 17 iunie 2011 5 ore (1 ora /zi) Proces personal in Sandplay Therapy

 

PRET: 955 euro / persoana  - Pretul include: 40 ore teoretice, 5 ore proces personal, mapa de curs, suport detaliat de curs , materiale de lucru experiential, traducere engleza-romana, cofee break

Deadline achitare taxe program de formare 30 aprilie 2011

Se accepta plata in rate

 

INSCRIERE si INFO:

Psih Daniela Neagu, 0735 537 221, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

PR  Executive Cecilia Bolozan 0723 288 924, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

La finalul modulului 1 fiecare participant va primi Certificat de participare emis de Temenos Press & Learning Center - SUA, orele parcurse avand recunoastere internationala: STA, ISST, PTI si Certificat COPSI-20 credite pentru curs teoretic.

Prezentarea detaliata a programului de formare are loc cu ocazia fiecarui seminar lunar de informare si poate fi consultata pe www.sandplay.ro

 

Admiterea in grupul de formare numai pe baza de interviu; pentru participare la interviul de admitere in grupul de formare trimiteti  CV si Scrisoare de intentie la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   in atentia Psih Daniela Neagu sau faceti programare telefonica pentru interviu la 0735537221 – Psih Daniela Neagu

Aceasta serie de traininguri a fost conceputa de Dr. Barbara Turner, autoare a cartii intitulate The Handbook of Sandplay Therapy (Manualul de Terapie Sandplay), pentru a oferi profesionistilor calificati in domeniul sanatatii mentale un program complet de formare in practica Terapiei Sandplay (Jungian Sandplay Therapy). Cursurile pornesc de la presupozitia ca participantii au foarte putine Informatii legate de sandplay, iar de la acest nivel se urmareste dezvoltarea pana la concepte teoretice si aplicatii practice foarte avansate in metoda sandplay.

Sectiunile trainingului sunt structurate pe cate cinci zile si pot fi parcurse ca patru module cu durata a 5 zile fiecare (40 ore/modul) sau ca doua module a 10 zile fiecare (80 ore/modul). Dr. Turner incurajeaza intotdeauna participarea activa a cursantilor prin discutii si intrebari si mentine un climat respectuos si relaxat, propice invatarii.

Pentru detalii accesati www.sandplay.ro .

 

 

Grup Psihodrama Dezvoltare Personala

 

Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in colaborare cu Centrul Roman de Psihodrama Clasica si Asociatia Romana de Psihodrama Clasica

Nr. RF-II-B-60 din 27.07.2009

Str. M. Eminescu Nr. 142, Sector 2, Bucuresti

Tel.: 0735.167.967

www.arpcf.com

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Organizeaza

Grup Psihodrama Dezvoltare Personala

 

Cui se adreseaza grupul de dezvoltare prin psihodrama

- Studentilor si Specialistilor din domeniul Psihologiei, Asistentei Sociale, Sociologiei, Medicinei (rezidentiat psihiatrie), Filosofiei, Teatrului si domeniilor conexe

- Viitorilor specialisti si specialistilor care lucreaza cu Familii, Cupluri, Grupuri de copii, Adolescenti, Adulti

- In sistem privat - cabinete, clinici, spitale

- ONG-uri Fundatii Gradinite Licee

- Celor care lucreaza sau vor sa lucreze in psihologie organizationala

 

A.R.P.C.F si A.R.PsiC sunt Institutii Furnizoare de Formare Profesionala in domeniul Psihoterapiei acreditate de COLEGIUL PSIHOLOGILOR din ROMANIA

A.R.PsiC Asociatia Romana de Psihodrama Clasica este institutie formatoare

acreditata de:

- CPR: Colegiul Psihologilor din Romania

- FRP: Federatia Romana de Psihoterapie

- FEPTO: Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama

- Asociatia Europeana de Psihoterapie

 

Ce este psihodrama clasica

Un set de instrumente tehnice, notiuni si concepte care creeaza accesul la explorarea lumii psihice, prin metode de actiune. 2 directii:

1. Psihodrama Terapeutica (obiectiv: modificari de durata a functionarii dinamicii psihice la nivel afectiv si la nivelul gandirii)

2. Psihodrama Formativa (obiectiv: dobandirea tehnicilor pentru intelegerea si gestionarea comunicarii si cresterea eficientei dinamicii grupurilor)

 

Obiective grup dezvoltare personala

- cunoasterea de sine

- intelegerea conduitelor de relationare cu propria persoana si cu ceilalti

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare

- accesarea si dezvoltarea propriei spontaneitati si creativitati

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive

- accesarea continuturilor intersubiective

- dezvoltarea capacitatii empatice si intuitive

 

De ce este necesara dezvoltarea personala prin psihodrama clasica

Reprezinta etapa pregatitoare, necesara si obligatorie pentru continuarea formarii in psihoterapie psihodrama clasica.

Parcurgerea Grupului de Dezvoltare Personala confera candidatilor dreptul de continuare a formarii profesionale in psihoterapie-psihodrama clasica prin inscrierea pentru interviul de selectie - admitere anul I studiu.

 

Durata - 11 luni

 

Care este programul

O duminica/luna

Sesiunea de lucru este de 8 ore

 

Cand incepe - In luna Aprilie 2011

 

Cine coordoneaza

- Stefania D. Nita - Coordonator Grup Psihodrama

Specializare: Psihoterapeut Psihodrama Clasica

 

Selectie candidati

Procesul de selectie consta in selectia CV-urilor si a scrisorilor de intentie si interviu cu persoanele selectate

CV-ul este necesar in forma clasica, fara cerinte suplimentare

Scrisoarea de intentie trebuie sa cuprinda in sinteza raspunsul la intrebarea: “De ce Psihodrama Clasica?”

Interviurile de selectie sunt programate individual pentru fiecare candidat in urma selectionarii CV-ului si a scrisorii de intentie

 

CONTACT

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la Sediu:

Str. Mihai Eminescu Nr. 142, Sector 2, Bucuresti

intre orele 8.30 – 20.00, de luni până vineri

 

Coordonator Program Dezvoltare Personala

Psih. Stefania D. Nita: 0735.167.967 / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Coordonator Organizatoric A.R.P.C.F:

 

Elena Constantin : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Coordonator Formator Coordonator Grup Dezvoltare Personala

 

 

Training metoda ABA - formare profesionala

 

Asociatia de Hipnoterapie Si Psihoterapie Cognitiv – Comportamentala organizeaza in Bucuresti, CURS INTRODUCTIV IN METODA TEACCH (Tratamentul si educatia copiilor cu autism si handicapuri de comunicare asociate) in perioada 9-10 aprilie 2011.

 

„Terapii Cognitiv-Comportamentale La Copilul, Adolescentul Si Adultul  Cu Tulburari Comportamentale Neuropsihice (Tratamentul si educatia persoanelor  cu autism si handicapuri de comunicare asociate – metoda TEACCH)”

 

NIVEL I

Numar zile: 6 zile/ 3 module

Numar ore: 48 ore

Credite: 15

Cost: 550 RON/modul

Perioada: 09 - 10 aprilie 2011

 

Curs Introductiv In Metoda Teacch (Tratamentul si educatia copiilor cu autism si handicapuri de comunicare asociate)

Dezvoltata in anii 1970, de catre Eric Schopler, abordarea TEACCH include focusarea pe persoana cu TSA si dezvoltarea unui program in jurul nevoilor, intereselor si abilitatilor acestei persoane. Prioritatea majora a acestei metode o constituie centrarea pe individ,intelegerea autismului, , realizarea unor adaptari adecvate ale mediului si realizarea unei strategii de interventie bazata pe interesele si abilitatile existente.

 

Metoda TEACCH este destinata in principal copiilor care au esuat in invatamantul de masa.

Principiile care stau la baza acestei metode sunt principiile Analizei Comportamentale Aplicate.

 

I. Caracteristicile culturii autismului

1. Diferente in gandire

2. Concentrarea pe detalii cu limitarea abilitatii de a prioritiza relevanta detaliilor

3. Distractibilitatea

4. Gandirea concreta

5. Dificultati legate de  combinarea si  integrarea  ideilor

6. Dificultati  legate de organizare si secventiere

7. Dificultati legate de  generalizare

8. Diferente in invatare

9. Diferente in patternurile neuro-comportamentale:

a) Anxietatea excesiva

b) Diferente senzoriale si perceptive

c) Impulsuri puternice

 

II. Manifestari in cadrul culturii autismului

1. Atasament fata rutina

2. Crizele de opozitie si agresiunea

3. Abilitati sociale limitate si empatia

4. Abilitati de joaca limitate

5. Dificultati in a initia singuri o activitate

6. Comportament non-compliant

 

III. Principiile educationale TEACCH

1. Evaluare longitudinala realizata pas cu pas

2. Identificarea si folosirea punctelor tari si intereselor copilului

3. Asistenta in intelegerea semnificatiei activitatilor si a mediului

4. Non-complianta rezultata din lipsa de intelegere

5. Colaborarea cu parintii

 

IV. Obiective educationale in TEACCH

V. Limitari ale tehnicilor educationale traditionale

VI. Tehnici educationale in TEACCH

VII. Concluzii

VIII. Predarea structurata  bazata pe cultura autismului

1.Stilurile de invatare

2.Fundamentele stiintifice pentru predarea bazata pe structura

3.Obiectivele predarii structurate

4.Elementele predarii structurate

5.Tipuri de structuri

a.Organizarea fizica

b.Orarul zilnic

c.Sistemul de munca

6. Taskuri structurate vizual si extinderea principiilor

 

IX. Comunicarea

1. Importanta abilitatilor de comunicare

2.  Cercetari in literatura de specialitate despre comunicare si patternurile de comunicare in autism

3.  Evaluarea comunicarii:

- Vorbirea

- Intelegerea

- Gesturile

- Jocul

- Atentia

- Ascultarea

- Imitarea

- Deprinderi de autoservire

- Abilitati motorii de baza

4. Selectarea obiectivelor de predare

5. Strategii si abilitati de comunicare

 

X.  Abilitati sociale si de petrecere a timpului liber

1. Patternuri ale comportamentelor sociale observate la persoanele cu TSA

2. Patternuri neuropsihologice prezente la persoanele cu TSA

3. Tehnici de interventie:

a. Instructia individuala

b. Interventiile in grup

4. Limitele trainingului pe abilitatile sociale

5. Predarea abilitatilor sociale in abordarea TEACCH

a. Evaluare

b. Strategii de dezvoltare a abilitatilor sociale

c. Strategii de dezvoltare a abilitatilor de timp liber

 

Informatii suplimentare si inscrieri:

Iulia PANTAZI

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0745.480.458

www.iuliapantazi.ro/training-2011

 

Urmatoarele module, se vor desfasura in Bucuresti in perioadele: 21-22 mai  (Modul II) si 18- 19 iunie (Modul III)

 

 

Introducere in practica samanica a vindecatorilor Laika si Ritualurile Munay Ki - Bran 6 - 10 Aprilie

Traineri: Vasile Sturzu si Carmen Camarzan

Vasile Sturzu saman si trainer, practica medicina energetica a samanilor incasi, a primit initierile in Munay Ki, Medicine Whell si CVSH (Caile de vindecare ale samanului) de la Chris Waters si Simon Sharp, pregatiti de catre The Four Winds, condusa de Dr. Alberto Villoldo (ale carui carti sunt publicate de Editura FOR YOU www.editura-foryou.ro/index.php?p=publicatii&autor=79 )

Carmen Camarzan saman trainer si psiholog, practica medicina energetica samanica incasa, a primit initierile in Munay Ki, Medicine Whell si CVSH (Caile de vindecare ale samanului) de la Chris Waters.

Acest curs va pregateste si va imputerniceste sa oferiti aceste initieri mai departe celor dragi sau sa va organizati propriul curs Munay Ki, pentru aceasta nu aveti nevoie de abilitati speciale, ci este neceara deschiderea si intentia pura de a contribui in felul vostru unic la perpetuarea iubirii Munay in Romania, de a fi si de a deveni Lucratori intru Lumina.

In aceste zile invatam si practicam:
• Cum sa creem un spatiu sacru chemand si lucrand cu fortele si principiile organizatoare ale Universului;
• Alchimia indigena:
- Cum sa folosim forta transformatoare a Mamei Pamant pentru a ne vindeca si transforma viata;
- Ceremonialul transformational al Focului Sacru;
• Cele 4 perceptii ale samanului;
• Metodele samanice de purificare si curatare a corpurilor energetice de lumina, a spatiilor de locuit si a obiectelor;
• Calatoria si transa samanica, meditatia samanica in miscare;
• Instrumentele samanului si rolul acestora ;
• Calatoria in Lumea de Jos pentru a recupera o parte pierduta din suflet si un animal de putere, in Lumea de Sus pentru ancorare in eternitate, pentru intalnirea parintilor celesti si a destinului;
• Initierea in toate cele 9 ritualuri cu posibilitatea de transmitere imediata a lor*;
Primiti:
• piatra Pi pentru initieri;
• un CD cu descrierea ritualurilor facuta chiar de Alberto Villoldo;
• Suport de curs;
• Diploma.
Despre ritualurile Munay Ki:

Munay Ki este un cuvant de origine Quechua si inseamna Iubire si Putere sau "Fii asa cum esti!". Ritualurile Munay –Ki sunt "codurile" energetice pentru omul cunoscut ca "Homo-Luminosus" sau "Fiinta de Lumina". Acestea sunt cele noua mari ritualuri ale initierii in medicina energetica ce vine de la barbatii si femeile cunoscuti sub numele de Laika si reprezinta unul din cei 3 stalpi ai invataturilor medicinei samanice.
Cele 9 ritualuri initiatorii au abilitatea de a transforma constiinta umana - prin modificarea matricei, modelului luminos al corpului nostru activand calitatea ADN-ului astfel incat imbatranim, ne vindecam si murim in mod diferit pe masura ce corpul nostru fizic evolueaza intr-un corp al Luminii.
Ritualurile Munay Ki reprezinta cele mai puternice invataturi primite de Dr. Alberto Villoldo psiholog si antropolog care a studiat timp de peste 25 de ani practicile de vindecare ale samanilor Laika si samanilor amazonieni. Dr. Alberto Villoldo a primit aceste initieri de la maestrii sai samani, cu intentia de a le transmite mai departe in intreaga lume in aceste vremuri de mari transformari si evolutie a Mamei Pamant.

Cele 9 ritualuri sunt:
- Ritualul vindecatorului – Humpeq - prin primirea acestui ritual se va trezi, constientiza si dezvolta puterea vindecatoare ce se afla in mainile voastre.
- Ritualul de protectie – consta in implementarea in campul de lumina a celor cinci benzi energetice reprezentand elementele pamantului, aerului, focului, apei si luminii pure.
- Ritualurile armoniei – Ayni Karpai – reprezinta transmisia secreta a celor sapte arhetipuri universale in chakrele corespondente dar si o serie de trei arhangheli in chakrele superioare.
- Ritualul clarvazatorului – denumit Kawak – permite deschiderea unor cai cerebrale pentru energie prin instalarea unor filamente de lumina din cortexul vizual in ochiul al treilea si in inima.
- Ritualurile pastratorilor zilei – Pampa Mesayok – este un ritual in care veti fi pusi in legatura cu o linie renumita de maestri vindecatori din trecut.
- Ritualul pastratorilor intelepciunii – cunoscut ca Alto Mesayok – prin care veti fi conectati la o linie a fiintelor de lumina din trecut dar si din viitor.
- Ritualul pastratorilor pamantului – Kurak Akullak – va pune in legatura cu Fiintele Superioare, protectorii Galaxiei si ai sistemului nostru solar dar si cu cei ce sustin viata pe pamant.
- Ritualul pastratorilor stelari – Morshay Karpay – va stabilizeaza campurile energetice dupa marea schimbare a vibratiei energetice ce va surveni in anul 2012.
- Ritualul Creatorului – Taitanchis Tranti – va trezeste Creatorul sau Lumina Interioara Divina astfel incat sa realizati si sa va amintiti ca sunteti parte a Principiului Creatiei.

Taxa de participare: 1100 ron
- 580 Taxa participare curs
- 520 (cazare si trei mese pe zi la pensiunea MARINA situata in Tohanul Nou la intrare in Bran dinspre Brasov)
Inscrierile se fac in baza unui avans de 300 Ron.
Pentru cei care au primit initierile de la noi taxa de participare este 300 Ron
!Membrii cotizanti ai Humanity's Team primesc 50% reducere la taxa de participare la curs

Programul este urmatorul:

Miercuri 06.04 – orele 14:30-15:30 sosirea si cazarea participantilor
Miercuri 06.04 - ora 16:00 deschiderea
Joi 07.04 – orele 08:00-19:00
Vineri 08.04 – orele 08:00-19:00
Sambata 09.04 – orele 08:00-19:00
Duminica 10.04 – orele 08:00-15.00

Inscrieri:

Carmen Camarzan – tel: 0724.050.000
Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

sau

Vasile Sturzu - tel: 0765.067.954
Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Locatia: Bran Pensiunea Marina
Adresa: La 400 de metrii fata de supermarket Wolf, intrare dinspre Brasov, vis-a-vis de pensiunea Maridor

*Pentru cei care au primit initierile este o ocazie de a aprofunda invataturile samanice, de a continua vindecarea si totodata de a primi si improspata initierile, hranindu-va "semintele".

 

 

 

Seminar online "Parinte protectiv, copil timorat"

 

Marti 29 martie, ora 19.00 vom sustine cel de-al 6 lea si ultimul nostru seminar online din cadrul campaniei "Copilul tau e Domnul Goe?"

 

Vom continua insa seria seminariilor in alt format pe care o sa vi-l anuntam curand.

 

Marti 29 martie vom vorbi despre consecintele faptului ca un parinte este prea protectiv si despre copilul care sta mereu in umbra parintelui, nu indrazneste sa ia atitudine.

Mai multe detalii accesati http://centru-iuliapantazi.info/domnul-goe/seminarii-online/

 

Tema este in antiteza cu Domnul Goe insa a venit ca o cerere din partea parintilor si este o problema cu care se confrunta multi parinti/copii.

 

Inscrierile se fac la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pana marti dimineata.

 

 

Seminarul “Stiluri de comunicare si de lucru. Distanta dintre POT si TREBUIE...”!

 

Lifelong Learning Solutions va invita sa participati - in Bucuresti, in data de 26 martie 2011, intre orele 10,00 si 13,30 - la seminarul intitulat “Stiluri de comunicare si de lucru. Distanta dintre POT si TREBUIE...”!

 

Trainer: Anca COMAN www.lifelong.ro/despre-anca-coman

Locatia: Seminarul va fi gazduit de Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, in sala nr.203 de la etajul al II-lea al cladirii vechi.
Adresa: Bd. Basarabia nr. 256, sector 3. (De la statia de metrou Republica pana la facultate sunt cca. 150 m distanta.)

Taxa de seminar include diploma de participare, suportul de curs si pauza de cafea. Intrucat evenimentul este partial sponsorizat, fiecare persoana va plati doar 100 lei. Daca veti invita un prieten, veti plati impreuna 150 lei. Taxa pentru un student este de 65 lei. Daca veti invita un coleg student sau masterand, veti plati impreuna 120 lei.

Fiecare participant va completa formularul de inscriere in nume personal, indicand numele si prenumele persoanei care il va insoti (daca va fi cazul).

Termen limita pentru inscriere: 22 martie 2011

Pentru a ne solicita orice alte informatii suplimentare va rugam sa utilizati formularul de contact: www.lifelong.ro/contact

Pentru inscrieri va rugam sa utilizati acest formular: www.lifelong.ro/formular-de-inscriere-cursuri-deschise


“Stiluri de comunicare si de lucru. Distanta dintre POT si TREBUIE...”

 

Prezentarea generala a seminarului:

 

Fiecare dintre noi are un stil propriu de lucru. Acesta influenteaza tot ceea ce facem: felul in care ne organizam munca si timpul, maniera in care interactionam cu ceilalti ori in care lucram in echipa si mai ales modul in care comunicam. Desigur, stilul nostru de lucru are multe avantaje pe care le utilizam in gestionarea problemelor, insa include si unele aspecte de care nu suntem prea mandri, care nu ne folosesc asa cum ne-am dori.

 

Constientizarea caracteristicilor propriului stil de lucru ne poate ajuta sa crestem satisfactia muncii si sa diminuam deficientele prin descoperirea unor solutii alternative, mai profitabile pentru noi.

 

Participand la acest seminar veti gasi raspuns la intrebarile:

- Care este stilul meu de lucru?

- In ce mod imi aduce stilul meu de lucru beneficii si cum ma limiteaza?

- De ce ma deranjeaza cei care au un stil de lucru diferit de al meu?

- Cum pot sa comunic mai bine cu ceilalti, indiferent de stilul lor de lucru?

- Cum imi pot organiza mai bine timpul, tinand cont de satisfacerea nevoilor mele?

 

Grupul tinta:

Antreprenori, avocati, consilieri, consultanti, manageri, mediatori, traineri si orice alti specialisti care prin natura profesiei lor sunt implicati in activitati care presupun comunicarea directa cu oamenii. Sunt bineveniti studentii si toate persoanele interesate de imbogatirea cunostintelor lor despre comunicare.

 

Perspectiva abordata si metodele utilizate:

- Jocurile de rol si lucrul in echipa cu anumite notiuni si concepte care apartin teoriei analizei tranzactionale;

- Chestionarul de autoevaluare a propriului stil de lucru.

 

Obiectivele specifice ale seminarului:

- Descoperirea propriului stil de lucru si a modului in care acesta ne influenteaza viata

- Gasirea unor alternative realiste in stabilirea de interactiuni pozitive cu cei din jur

 

Beneficiile participarii la seminar:

- Identificarea stilului individual de lucru

- Imbunatatirea felului in care comunicati cu ceilalti, indiferent de stilul abordat

- Optimizarea modului in care va gestionati timpul

- Stabilirea propriului plan de actiune in scopul rafinarii stilului de lucru personal

 

 

Seminarul “Feedback-ul constructiv”!

 

Lifelong Learning Solutions va invita sa participati - in Bucuresti, in data de 26 martie 2011, intre orele 15,30 si 19,00 - la seminarul intitulat “Feedback-ul constructiv”!

Trainer: Adrian Dan IVANOV www.lifelong.ro/despre-adrian-dan-ivanov

Locatia: Seminarul va fi gazduit de Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, in sala nr.203 de la etajul al II-lea al cladirii vechi.
Adresa: Bd. Basarabia nr. 256, sector 3. (De la statia de metrou Republica pana la facultate sunt cca. 150 m distanta.)

Taxa de seminar include diploma de participare, suportul de curs si pauza de cafea. Intrucat evenimentul este partial sponsorizat, fiecare persoana va plati doar 100 lei. Daca veti invita un prieten, veti plati impreuna 150 lei. Taxa pentru un student este de 65 lei. Daca veti invita un coleg student sau masterand, veti plati impreuna 120 lei.

Fiecare participant va completa formularul de inscriere in nume personal, indicand numele si prenumele persoanei care il va insoti (daca va fi cazul).

Termen limita pentru inscriere: 22 martie 2011

Pentru a ne solicita orice alte informatii suplimentare va rugam sa utilizati formularul de contact: www.lifelong.ro/contact

Pentru inscrieri va rugam sa utilizati acest formular: www.lifelong.ro/formular-de-inscriere-cursuri-deschise


"Feedback-ul constructiv"

Prezentarea generala a seminarului:

 

Acest seminar isi propune sa contribuie la imbunatatirea capacitatii cursantilor de a oferi un feedback onest si productiv, atat prin enuntarea partilor pozitive, corecte si eficiente ale actiunii care face obiectul discutiei, cat si a unora dintre elementele care ar putea fi imbunatatite.

Feedback-ul constructiv are drept scop furnizarea acelor comentarii si sugestii care sa conduca la un efect pozitiv, adica la procese, rezultate sau comportamente mai bune. Feedback-ul constructiv devine benefic atunci cand informatia oferita aduce incurajare si suport, sugerand atat masuri corective, cat si directii de actiune.

Obiectivul principal este asumarea de catre participanti a unei atitudini analitice si constructive, care sa poata fi consolidata ulterior prin formarea si exersarea unui comportament deschis, pozitiv si specific.

Participarea la acest atelier nu este conditionata de cunostinte anterioare in domeniul psihologiei, insa atingerea obiectivului final este puternic influentata atat de disponibilitatea celor prezenti de a accepta si experimenta o alta atitudine, cat si de perseverenta lor in a aplica un mod de comunicare mai rafinat, care sa creeze posibilitatea unei cresteri calitative atat a vietii personale, cat si a celei profesionale.

 

Prezentarea generala a grupului tinta:

Training-ul se adreseaza oricarei persoane sau grup de persoane care intentioneaza sa-si dezvolte capacitatea de a aduce - prin modul de a comunica - o schimbare pozitiva in organizatia profesionala din care face parte sau in viata sa particulara, fie ea sociala ori familiala.

Prezentarea succinta a perspectivei abordate si/sau a metodelor utilizate

Este utilizat modelul comunicarii non-violente, caruia i se adauga concepte din Analiza Tranzactionala (tranzactii, pozitii de viata). Modul de lucru este constructiv - experiential si include o serie de notiuni si criterii preluate din Programarea Neuro-Lingvistica (presupozitii in comunicare, pozitii perceptuale, echilibru atasat / detasat, future pace).

 

Obiectivele specifice ale seminarului:

Primul obiectiv este acela de a clarifica modul de utilizare a conceptelor teoretice necesare in cadrul training-ului.

Urmatorul obiectiv consta in exersarea folosirii practice a conceptelor predate.

In final participantii vor experimenta noua atitudine si noul mod de comunicare in situatii reale posibile.

 

Beneficiile participarii la seminar:

Avantajul obtinut imediat de catre participanti consta in exersarea unui mod de comunicare si a unor atitudini constructive, care pot conduce la cresterea eficientei profesionale si la scaderea nivelului de stres in viata personala.

Avantajul pe termen mediu vizeaza un nou stil de a concepe propria comunicare, cu efecte benefice asupra tuturor tipurilor de relatii.

Pe termen lung, avantajul consta in dezvoltarea capacitatii de autocontrol prin reducerea comportamentului reactiv si in dezvoltarea unei atitudini pro-active prin intelegerea propriilor mecanisme psihologice de reactie.

 

 

 

Atelierul de dezvoltare personala "Aleg sa fiu Eu"

 

31 martie 2011 in Bucuresti.

In cadrul Atelierului de dezvoltare personala "Aleg sa fiu Eu" , vei descoperi care iti sunt nevoile, motivatiile, valorile, abilitatile si resursele;
Vei descoperi cine esti, ce anume iti doresti in mod real si care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine;
Vei invata sa te respecti si sa te apreciezi, sa iti recunoasti propria putere, sa traiesti in prezent, sa fii capabil sa te reinventezi;
Vei afla ce anume te-a determinat sa faci anumite alegeri in materie de relatii, cum anume sa procedezi pentru a reconstrui relatii sanatoase si satisfacatoare;
Vei invata prin  joc, desen, rolle playing, sharing. Vei experimenta toate acestea intr-un mediu cald, suportiv, continator si securizant.

 

Temele principale ale atelierelor vor fi:
Relatii. Deseori actiunile si comportamentele precum si alegerile pe care le facem  sunt o repetare a lucrurilor care ne-au marcat in mediul nostru familial. In principal la nivel inconstient, ne alegem partenerii din doua motive:
1. pentru ca au atat trasaturile negative, cat si cele pozitive ale persoanelor care ne-au crescut;
2. pentru ca compenseaza trasaturile pozitive ale fiintei noastre, care au fost eliminate in perioada copilariei. Desi nu suntem constienti de amploarea si sensul acestui fenomen, el ne afecteaza puternic.

 

Asertivitate: Identificarea celor trei stiluri de baza in comunicare: pasiv, agresiv, asertiv. Despre comportamentul asertiv care reprezinta calea de mijloc intre cele doua extreme pasiv si agresiv. Aceasta implica solicitarea propriilor drepturi si refuzul unor sarcini intr-o maniera simpla, clara si directa.

 

Stima de sine. Despre aprecierea si valorizarea propriei persoane, care este in relatie de interdependenta cu cunoasterea de sine si increderea in sine.

Comunicare. Inveti sa comunici vorbind despre Tine si nu despre celalalt, sa vorbesti despre sentimente in loc sa vorbesti predominant despre fapte; despre comportamentul persoanei si nu despre persoana in intregul ei. Inveti cum sa asculti si cum sa comunici ca ai inteles ceea ce ti-a fost comunicat;

 

Ce vei obtine prin participarea la acest atelier:
- sa te respecti mai mult, sa ai incredere in fortele proprii;
- sa te intelegi pe tine si pe ceilalti;
- sa devii mai deschis si flexibil;
- sa inveti sa ceri si sa oferi;
- sa-ti intelegi emotiile, sentimentele, gandurile si comportamentul;


Cui se adreseaza?
Oricarei persoane interesate de dezvoltare personala, care considera ca evolutia personala este esentiala pentru consolidarea increderii de sine, a respectului fata de sine si fata de ceilalti. Celor care doresc sa comunice mai bine, care vor sa invete sa gestioneze conflicte, precum si celor care vor sa-si depaseasca limitele si sa elimine blocajele.
Prin participarea la aceste ateliere inveti sa te intelegi mai bine pe tine si pe ceilalti, inveti cum sa armonizezi gandurile, emotiile, sentimentele, precum si cum sa-ti stabilesti obiective si cum sa le indeplinesti. Deasemenea ai acum ocazia sa descoperi cum anume sa creezi relatii sanatoase cu cei din jur, si ce anume te impiedica sa nu descoperi persoanele potrivite.

Prezentare, predare 10%,
Exercitii, joc de rol, metode si tehnici 70%
Analiza, discutii, 20%.

Locul si durata:
Atelierele de dezvoltare personala se vor desfasura o data pe saptamana, timp de 3 ore pe parcursul a 12 saptamani de la orele 18 la 21.
Grup maxim 12 persoane

Locatia: Bucuresti, str. Cluceru Udricani nr. 12 bis ( Piata Unirii).
Investitia: 50 ron/intalnire
Atelierele sunt tinute de Mihaela Balcan psiholog clinician, trainer, cu formare in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala si Hipnoterapie, Psihodrama clasica, Programare Neurolingvistica.

Informatii si inscriere:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; www.alegsafiueu.ro
telefon 0734325874 Mihaela Balcan

 

 

Workshop Interventii psihoterapeutice in psihosexologie

Timisoara, 9-10 aprilie 2011

Workshop-ul “Interventii psihoterapeutice in psihosexologie” se axeaza pe teoria integrativa si tehnicile psihoterapeutice in disfunctiile sexuale si dificultatile personale care au in componenta dificultati legate de aspecte psihosexuale. Vor fi prezentate principiile generale ale psihoterapiei psihosexuale, modelele comportamentale in psihosexologie, utilizarea programarii neurolingvistice in cazul problemelor legate de sexualitate, elemente de psihoterapia cuplului si psihoterapie narativa. Se va insista pe aplicarea practica a tehnicilor psihoterapeutice, incluzand tehnici de tip familial, art-terapie, NLP, imagerie ghidata si metafore terapeutice. Vom lucra cu jocuri de rol, studii de caz si exercitii specifice de adresare a intrebarilor in psihosexologie.

 

Conducator de workshop: Oana-Maria Popescu

 

Pentru inscrieri si informatii suplimentare va rugam contactati:

Aurora Ardelean, coordonator programe de formare, centrul Psiho Blue Timisoara

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0729.715.384

 

 

Managementul Furiei –  Managementul Stresului : 9 apr. 2011

 

Sunt momente grele si tensionate prin care treceti? Multe activitati sau persoane va preseaza, va irita sau nu va inteleg indeajuns? Sunteti intr-o relatie care mai mult va produce un disconfort decat o stare de bine? La munca lucurile si interactiunile cu colegii sunt dificile? Va regasiti nervos, indisponibil si agasat de cele mai multe ori? Si tot de cele mai multe ori va “descarcati” pe cei dragi pentru ca mai apoi sa va para rau?

Va invit atunci la workshopul de management al furiei, in care sa parcurgem impreuna mecanismele ce stau in spatele acestei afectiuni a acestui inceput de secol si de asemenea sa invatam impreuna cum putem sa ne salvam pe noi si pe ceilalti de neajunsurile si neplacerile acestor stari de fapt.

 

Coordonator workshop: Psiholog-trainer Victor Toriani Gorea.

Participanti: Orice persoane interesate de dezvoltare personala.

Taxa: 100 lei.

Program: 10.00 - 16.00.

La sfarsitul workshop-ului se acorda adeverinta de participare.

Locatia: Sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, sect.3.

Informatii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Specificul Interventiei Psihologice in Adictii : 9-10 apr. 2011

 

Clinica Aquamarin din Bucuresti organizeaza cursul de formare continua :

Specificul Interventiei Psihologice in Adictii : 9-10 apr. 2011

Colegiul Psihologilor acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Cursul se adreseaza psihologilor interesati de domeniul dependentei de substante, alaturi de care pot participa studenti si alti specialisti.

Formatori:

- Lucian Vasilescu, medic primar psihiatru - Sectia XVI Dezintoxicare, Spitalul Obregia.

- Stefania Gubavu, psiholog clinician specialist - Centrul de Asistenta Integrata a Adictiilor Pantelimon.

- Alina Ionescu, psiholog clinician specialist - Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.

Taxa: 500 lei, studentii beneficiaza de reducere 10 %.

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Atelier Psihodramatic - Bucuresti

 

Cabinetul de Psihologie Clinica si Psihoterapie - In2constient, avizat de COPSI, va invita sa participati la Modulul de Dezvoltare Personala Psihodramatica incepand de la data de 15 martie 2011 in Bucuresti.

 

Detalii mai jos:

Atelier Psihodramatic - Protagonist pe scena vietii

Modul de dezvoltare personala - cu recunoasterea orelor de dezvoltare personala

 

Scopul acestui grup consta in dezvoltarea personala si profesionala in randul specialistilor, cu accent pe urmarirea evolutiei atat a dinamicii personalitatii fiecarui participant cat si a dinamicii grupului.

Participarea la acest grup ofera posibilitatea largirii capacitatii de introspectie in scopul autocunoasterii si cunoasterii celor din jur.

 

Obiectivele Ateliereului Psihodramatic:

- Optimizarea dezvoltarii creativitatii si spontaneitatii;

- Intelegerea si dezvoltarea capacitatii de reflectie prin observarea Eu-lui Actor (intelegerea actiunilor si deciziilor puse in act in viata de zi cu zi);

- Intelegerea si delimitarea rolurilor in situatii diferite;

- Intelegerea legaturilor cadrului grupal precum si descoperirea functionalitatii legaturilor si relatiilor din cadrul grupului familial;

- Dezvoltarea capacitatii de comunicare si largirea gradului de autonomie in exprimarea emotiilor (furie, negare, agresivitate/violenta, neintelegere, exuberanta);

- Gestionarea si rezolvarea situatiilor conflictogene;

- Dezvoltarea motivatiei si autonomiei prin prisma procesului de autocunoastere.

 

Tematici abordate: capacitatea de comunicare verbala/nonverbala si de exprimare a emotiilor; sentimentul de vinovatie; stima de sine; modul perceptie a celorlati; relatiile cu membrii familiei; relatia cu propriul corp si somatizarile.

 

Inscrieri:

Persoanele interesate de participarea la acest modul se pot inscrie trimitind CV.ul si scrisoarea de intentie la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Modulul se adreseaza publicului larg si se desfasoara saptamanal in baza activitatilor cu fundamente psihodramatice.

Inscrierile se fac in intervalul 22 februarie -14  martie. Data de incepere 15 martie.

Durata modul: 12 luni - Bucuresti.

Taxa participare: 120 ron/luna (4 sedinte). Taxa de interviu 50 Ron.

Pentru mai multe detalii vizitati: http://in2constient.wordpress.com/atelier-psihodramatic/

 

Cabinet Individual de Psihologie Clinica si Psihoterapie - In2constient

Web: www.in2constient.ro

Web: in2constient.wordpress.com

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 0728.750.387

 

 

 

Workshop cuplu - Wess Winget

 

Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania (APPAR) va invita la workshopul de psihoterapie adleriana cu tema:

 

Intimitatea: o sarcina pentru doi

Formator: Wes Wingett, Ph. D.

 

“Daca fiecare partener face astfel incat sa fie mai atent la celalat partener decat la sine, atunci va fi egalitatate. Ansbacher, H.L. &Ansbacher, R.R.

 

Wes Wingett, Ph. D., diplomat  adlerian, este consilier cu practica privata in Norfolk, Nebraska, din 1978. Dr. Wingett ofera consiliere din perspectiva adleriana clientilor individuali, cuplurilor, familiilor si grupurilor. Ofera consultanta pe teme legate de: educatia copiilor, managementul stresului  si timpului, violenta domestica, prevenirea si  tratamentul consumului de alcool si droguri, dar si  traininguri pentru consilieri.

 

Scopul acestui seminar este de a veni in ajutorul indivizilor si a cuplurilor sa-si defineasca perspectivele personale si creative in aspectul relational si al iubirii. In plus, isi propune sa sustina dezvoltarea continua a specialistilor in consiliere si psihoterapie astfel incat sa poata aborda in practica, cu usurinta si deschidere, terapia de cuplu si sarcina relatiilor intime.

 

“ Garantia fundamentala a unei căsnicii, semnificatia fericirii in cuplu, este sentimentul ca meriti, ca nu poti fi inlocuit, ca partenerul are nevoie de tine, ca esti un om bun si ca esti un pertener si un prieten adevarat.”Ansbacher, H.L. &Ansbacher, R.R.

 

Workshop-ul va fi creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Prezentarea tematicii:

-  Despre perspectiva lui Adler asupra relatiilor de lunga durata

-  Cum alegem partenerul potrivit

-  Perceptii in iubire si relatiile de cuplu

-  Ajustari, observatii si concluzii

-  Cum luam si exprimam deciziile in cuplu

 

Program : 1 – 2 aprilie 2011

Taxa de participare: 300 RON (pentru cursantii si membrii APPAR 250 RON),  platibili numerar in prima zi a evenimentului.

 

Inscrieri si informatii:

Bucuresti: Negru Valentina, tel 0724.018.019, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .uk

Adresa: Str. Polona nr. 89

 

*Workshop-ul se va desfasura si in Brasov, Piatra Neamt, Satu Mare si Braila dupa urmatorul calendar, cu urmatoarele persoane de contact:

 

Braila: 21- 22 martie : Carmen Macovei - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Piatra Neamt: 25 - 26 martie

Satu Mare: 29 – 30 martie

Brasov: 4 – 5 aprilie Adina Voinea, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Experientele Copilariei in Structura Personalitatii Adulte : 26 martie 2011

 

Vrand nevrand personalitatea adulta are la baza experientele copilariei, experiente mai mult sau mai putin placute, experiente care se mentin cu incarcatura afectiva din timpul petrecerii lor.

Ca adult,  pastram copilul din noi cu multe frici, resentimente, chiar angoase uneori, le pastram intr-o "cutie neagra" la care ne ferim sa ridicam capacul.

Ne propunem prin acest workshop, si eventual urmatoarele, sa contribuim la dezvoltarea personala a dumneavoastra , repunand amintirile copilariei intr-o alta lumina, si sa incercam sa acceptam,  sa iubim, sa intelegem adultii, care, poate, nu ne-au marcat frumos copilaria.

Coordonator workshop: Stoltz Gabriela, doctor psiholog, formator - supervizor in  psihologie clinica , cadru univ. la Universitatea Hyperion, Facultatea de Psihologie.

Participanti:
Sunt invitati sa participe psihologi, asistenti sociali, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (psihopedagogie, sociologie), studenti si orice persoane interesate de dezvoltare personala.

Taxa: 100 lei.

La sfarsitul workshop-ului se acorda adeverinta de participare , utila la C.V.

Informatii si inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

www.aquamarin.ro

 

 

 

Creier, Psihic, Personalitate, Psihoterapii: 19-20 MAR.2011

 

Conceptele mentionate vor fi analizate prin:

- relatii de interconditionare;

-consecinte in normalitatea si anormalitatea psihica:

-valente de restructurare prin psihoterapii;

-resurse de modelare a performantelor psihice.

Programul workshop-ului : sambata orele 9-16 ; duminica orele 10-14.

Taxa : 120 lei.

La sfarsitul workshop-ului se acorda diploma de participare, utila la C.V.

Coordonator: dr. psih. Gabriela Stoltz, formator-supervizor in psihologie clinica, cadru univ. la Facultatea de psihologie, Universitatea Hyperion din Bucuresti.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.
www.aquamarin.ro

 

 

 

Anxietatea si Atacurile de Panica: 12 MARTIE 2011

 

In epoca moderna se discuta foarte mult despre stres, anxietate si atacuri de panica si despre efectele nocive ale lor asupra organismului si psihicului uman. Exista insa metode naturale de a micsora sau indeparta efectele acestora. Tehnicile de relaxare reprezinta un ansamblu de exercitii si metode prin care se obtine o stare de relaxare a organismului.
Punctul de plecare in dezvoltarea acestor tehnici a fost ideea ca, daca se poate transmite o stare de relaxare, de calm, de liniste, organismului, aceasta stare se va reflecta si in starea psihicului persoanei, ceea ce va duce la trairea unei stari totale de relaxare.
O utilizare importanta a tehnicilor de relaxare se regaseste in tratamentul stresului, a anxietatii (teama intensa, fara un motiv anume) si a atacurilor de panica, elemente despre care se va discuta pe larg in cadrul evenimentului.

Acest workshop va va invata cateva tehnici usor de aplicat dar cu un efect extraordinar asupra organismului si psihicului dumneavoastra; exercitiile alese sunt simple si la indemana oricui si pot fi aplicate aproape oriunde si in orice conditii: la birou, acasa, etc.         
Coordonator: Valentin Pescaru, psiholog clinician cu experienta in utilizarea terapeutica a tehnicilor de relaxare, psihoterapeut de orientare psihanalitica si sexolog.

Program: 10-15.

Taxa: 80 lei.

Inscrieri la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

 

 

 

Workshop "Calatorie catre tine insuti", Bucuresti, 12 martie

 

In luna martie, va propunem sa pornim impreuna intr-o calatorie, poate cea mai importanta din viata noastra: aceea catre esenta noastra, catre ceea ce suntem cu adevarat.
Vom porni in calatoria noastra de la trecutul nostru, il vom accepta si vom invata lectiile pe care le-a adus in viata noastra. Apoi ne vom rescrie povestea personala, si o vom transforma intr-o sursa de putere pentru prezentul nostru.
Vom vizita apoi partile intunecate din noi, le vom recunoaste si le vom revendica, intelegand ca nu putem fi intregi fara umbrele noastre.
Vom descoperi cum ne putem regasi misiunea personala si linia destinului care ne va ajuta sa ne exprimam Sinele Divin, la cel mai inalt nivel.

Acceptand trecutul, imbinand lumina si intunericul in prezent si descoperind frumusetea viitorului, vom putea apoi sa spunem ca am facut primul pas in calatoria noastra, vom putea sa devenim creatori ai vietii noastre si vom putea sa pasim in destinul nostru luminos.

Data: sambata, 12 martie 2011
Program: 10-17
Locatia: Bucuresti, zona Parcul Carol-Filaret (locatia exacta va fi anuntata celor inscrisi)
Pret: 100 RON

Workshop-ul este sustinut de Mihaela Vasile, web content manager al Aimee.ro si Damaideparte.ro.

Inscrieri si detalii:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0721465852

Workshop-ul se bazeaza pe introspectie si meditatie ghidata. Va fi o experienta pentru suflet, asa ca va recomandam sa va lasati mintea acasa si sa veniti cu inima deschisa!

 

 

 

Atelier interpretare vise

 

Visele reprezinta una din caile prin care mintea noastra inconstienta ne comunica in mod simbolic, metamorfozat, informatii despre continutul acestui nivel profund al psihicului uman.

 

Uneori, ceea ce ne este transmis in forma onirica isi gaseste imediat relatia cu viata noastra constienta, evenimentele si starile cu care ne confruntam in momentul prezent. Alteori insa, continuturile viselor prezinta bizarerii, imaginatia onirica parand sa transpuna subiectul intr-o lume straina si fara sens.

 

Va invitam sambata, 12 martie 2011 la un atelier de interpretare a viselor, in care vom incerca impreuna sa decodificam mesajele pe care inconstientul vostru vi le trimite sub forma onirica.

 

Taxa de participare: 70 RON/persoana

Inscrierile se anunta la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.siccogito.com

 

 

 

Grup de Formare in Psihoterapia Cuplului si a Familiei

 

Asociatia de Terapie Familiala „Pro Familia” (ATF-PF) acreditata de CoPsi ca asociatie formatoare (aviz RF-II-HR-33 din 10.10.2007) in colaborare cu Asociatia Psi-Quest (www.psi-quest.ro ) Cluj-Napoca, anunta:

Grup De Formare in Psihoterapia Cuplului si a Familiei

la Cluj-Napoca, la inceputul lunii APRILIE 2011

 

Scurta descriere:

Prezenta formare are la baza atat o abordare individuala a tuturor scolilor/modelelor majore de terapie sistemica (urmarind dobandirea de cunostinte teoretico-metodologice referitoare la ceea ce le este specific sau dominant) cat si dobandirea unei viziuni bazate pe eclecticismul stiintific fundamentat (in trei sensuri: a. imprumutului de metode si tehnici; b. fuziunii acestora in cadrul acelor modele de terapie sistemica care prezinta compatibilitate din punct de vedere epistemologic; c. completarii intre diferitele modele si scoli care sunt fundamentate pe diferite paradigme).

Psihoterapeutul de familie are nevoie de dobandirea unor cunostinte si abilitati de o remarcabila diversitate prin care poate facilita schimbarea benefica, respectand unicitatea fiecarei familii si a fiecarui membru al familiei totodata, dovedind o abordare cultural sensibila si plina de respect pentru diversitatea modalitatilor de functionare umana.

 

Mai multe informatii despre natura, tematica si structura formarii respectiv despre criteriile de selectie se pot vedea pe pagina:

www.psi-quest.ro/psiformare1.html

 

Conditii de participare:

Pot participa persoane care au obtinut o diploma de licenta in psihologie sau medicina, specializarea psihiatrie, respectiv cei care au licenta in domenii conexe (de ex. psihopedagogie speciala, asistenta sociala etc.) cu conditia completarii studiilor conform regulamentului CoPsi.

 

Competenta obtinuta:

Dupa absolvirea formarii de teorie-metodologie (3 ani) cei care se inscriu la supervizare pot obtine certificatul de psihoterapeut practicant sub supervizare in psihoterapia familiei iar dupa finalizarea etapei a doua (practica clinica si supervizare - 1,5 ani), pot obtine certificatul de psihoterapeut practicant autonom in psihoterapia familiei.

 

Formatori:

dr. Katalin BARAT (Budapesta, UNGARIA), psihiatru, psihoterapeut de familie, formator-supervizor al Asociatiei Ungare de Terapia Familiei (AUTF) si al ATF-PF,  presedintele comisiei profesionale al AUTF (http://www.psi-quest.ro/cv-barat.html)

Maria ORBAN (Cluj), psiholog, psihoterapeut de familie, formator-supervizor al ATF-PF; asistent psihodrama (SPJLM-Cluj)

( http://www.psi-quest.ro/cv-orban.html )

 

Formarea se va desfasura in limba maghiara cu traducere in limba romana.

 

Programul propus: lunar o întâlnire de 10 ore sau la două luni 20 de ore (ora de formare este echivalentul a 45 de minute reale), de regulă sâmbătă sau/şi duminică.

 

Inscriere:

A. Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda: (1.) fişa de însciere completată; (2.) o descriere a motivaţiei Dvs. de a participa la această formare; (3.) un CV; (4.) o copie legalizata despre diploma de licenta respectiv adeverinta de la facultate; (5.) copie despre foaia matricola (pt. cei care au alta specializare decat psihologie sau psihiatrie)

B. Interviu individual de selectie cu formatorul (privind maturitatea, motivatia, expectatiile, intrebarile candidatului).

 

Taxa de inscriere este 50 de Ron (include verificarea dosarului de inscriere si onorariul pentru interviul de selectie). Costul formarii: 5 EUR/ora de formare (include onorariul formatorilor respectiv cheltuielile de organizare)

 

Inscrierile se vor face in ordine cronologica.

Informatii suplimentare si inscriere la: Timea Dezso,  psi.quest.info Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  tel: 0740-589930

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

 

Program de Formare in Psihoterapie de Familie

 

Centrul de Formare si Terapie pentru Copil, Cuplu si Familie organizeaza in Bucuresti

Program de Formare in Psihoterapie de Familie

Acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Descrierea programului:

Cursul se va desfasura pe o perioada de patru ani intr-o atmosfera dinamica,  aplicativa, prin utilizarea tehnicilor interactive de lucru. Cursul va permite participantilor sa stabileasca, sa  dezvolte si sa mentina o relatie terapeutica de lucru cu familia, sa realizeze un plan de interventie, sa conceapa proceduri de interventie in acord cu problematica  familiei, sa aplice tehnici de interventie si de lucru pentru familii aflate in dificultate,  sa poata reflecta critic asupra propriei practici.

 

La finalul anului  II de formare participantii vor obtine

DIPLOMA de psihoterapeut de familie  practicant sub supervizare

prin parcurgerea a  520 ore  teorie, 150 ore de dezvoltare personala si 100 ore activitate clinica

 

La finalul anului IV de formare se va elibera

DIPLOMA de psihoterapeut de familie  practicant autonom

prin parcurgerea a 150 ore de supervizare, 100 ore dezvoltare personala, 400 ore de practica clinica supervizata.

 

Formatori:

Cursul va fi sustinut de o echipa de formatori-supervizori acreditati de catre COPSI. In cadrul cursului vor fi invitati frecvent formatori straini, din Olanda si Belgia, acreditati de catre EFTA.

 

Conditii de inscriere:

- Absolventi de psihologie, psihopedagogie, medicina, asistenta sociala, sociologie, rezidenti in psihiatrie, pediatrie si medicina de familie

- Cunoasterea limbii engleze

- Interes si motivatie pentru domeniu

 

Organizare/inscriere:

Cursul  se va desfasura in Bucuresti, cu o frecventa lunara (sambata si duminica).  Costul unei sesiuni (18 ore de formare) este de 350 Ron (fara alte costuri suplimentare).

Inscrierile se fac pana pe data de 14 martie 2011.

Va puteti inscrie prin trimiterea unui CV si a unei scrisori de intentie la adresa:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

In urma analizei si selectarii CV-urilor se va realiza un interviu de cunoastere cu echipa de formatori. Taxa de interviu este de 30 Ron.

Persoane de contact: Irina Gafita, tel. 0723.325.815; Crina Marcu, tel. 0722.290.117

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

 

Analiza Climatului Organizational, Bucureşti, 1 – 3 aprilie 2011

 

Cursul este recunoscut de Colegiul Psihologilor  - 10 credite,  (20 de ore)

 

De cele mai multe ori rolul psihologului in firma/ institutie se reduce la cel de simplu angajat/ functionar, fara prea multa vizibilitate sau putere de decizie. Cunoasterea si aplicarea procedurilor de „Analiza a climatului organizational„ poate schimba acest lucru pentru ca: ofera noi perspective, noi oportunitati de identificare si manangement a unor importante informatii organizationale (informatii cheie pentru manager!); permite o apropiere a analistului (psiholog) de zona deciziei prin competentele/expertiza particulara castigata si prin concluziile formulate in rapoartele de diagnostic oferite conducerii; asigura baza metodologica /suportul pentru actiuni indraznete, initiativa si/sau oferte personalizate in serviciile  de consultanta organizationala.

 

ADRESABILITATE

Cursul se adreseaza psihologilor care doresc sa activeze sau activeaza in domeniul psihologiei muncii si organizationale. Fiind un curs de  initiere in analiza climatului organizational cursul este deschis si studentilor sau psihologilor care activeaza in alte domenii ale psihologiei (psihologia transporturilor, psihologia apararii si securitatii, psihologie educationala si a consilierii vocationale etc.).

 

Cursul este deschis studentilor si absolventilor de studii superioare altele decat Psihologie, cei care profeseaza ca inspectori/ specialisti Resurse Umane, sefi Departament Resurse Umane, traineri /formatori, experti consultanti, manageri, etc. Pentru aceste categorii de cursanti se acorda Diploma recunoscuta de Colegiul Psihologilor dar fara credite (credite se acorda doar membrilor CPR).

 

CONTINUTUL  CURSULUI

Cursul este organizat in cinci sectiuni de cate 4 ore fiecare.

 

Sectiunea I. Diagnoza, schimbare organizationala si analiza climatului organizational

1.1. Randamentul colectiv si expertiza psihologica

1.2. Diagnoza organizationala ca etapa a schimbarii organizationale

1.3. Evaluarea psihologica si diagnoza organizationala; niveluri de analiza si chestionare standardizate

Sectiunea II.  Descrierea  si  analiza  Culturii  organizationale

2. 1. Definirea si descrierea culturii organizationale; modele teoretice si metodologie de evaluare

2. 2. Strategii si metode de evaluare a culturii organizationale

2. 3. Modele si chestionare de evaluare a culturii organizationale

Sectiunea III. Descrierea  si  analiza  Climatului  organizational (I.)

3. 1. Climat organizational – importanta si strategii de evaluare

3. 2. Analiza climatului organizational (I) – problematizare si formulare intrebari deschise

3.3.  Dificultati si limite in aplicarea procedurilor deschise de analiza a climatului organizational

Sectiunea IV. Descrierea  si  analiza  Climatului  organizational (II.)

4.1.  Analiza climatului organizational (II) – sistematizare raspunsuri si formulare intrebari inchise

4.2.  Analiza datelor calitative; generarea raportului de diagnoza

Sectiunea V.  Utilizarea  procedurilor  standardizate de diagnoza organizationala – Sistem ECO

5. 1.  Sistemul ECO – constructie, validari empirice si rezultate oferite

5. 2.  Analiza datelor calitative; generarea raportului de diagnoza

5. 3.  Strategii  de  consultanta si  de exploatare a  datelor

Activitati finale. …

Evaluarea cunostintelor, feedback si certificare

Detalii Aplicatie finala - Sistem ECO

Parteneriate, colaborare ….

 

FORMATOR

Stagiul de formare este sustinut de prof. dr. Ticu CONSTANTIN

Mai multe informatii la adresele web: http://personal.evaluare-psihologica.ro/

http://personal.evaluare-psihologica.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=6

 

PERIOADA SI CONDITII DE FORMARE

Cursul se va organiza in weekend-ul 1 – 3 aprilie, astfel:

Vineri: 16,00 si 20,30;    sambata: 9,00 – 13,00 si 16,00 – 20,30;    duminica: 9,00 – 16,00

 

COSTURI

Costul participarii si certificarii este de 100 euro /cursant (sau echivalentul in lei la data platii) cu posibilitatea achitarii in 2 rate: prima rata la inscriere, pentru confirmarea /rezervarea locului (echivalentul a 50 euro) si a doua rata (echivalentul a 50 euro) cel tarziu cu o zi înainte de începerea cursului. Plăţile se vor face prin virament, în contul RO29BUCU1031210146069RON (Alpha Bank, Filiala Iaşi, titular de cont: Ticu Constantin P.F.A.).

 

Data limita pentru achitarea primei rate: 30 martie 2011.

Inscrieri până pe data 25 martie  =  90 Euro (reducere 10%)

 

Cursantii vor partaja costul chiriei spatiului de formare. Grupa va fi formata din min. 25 si maxim 35 persoane). Daca nu se vor intruni numarul minim de participanti, cursul se poate reprograma la o data ulterioara stabilita de comun acord cu cei inscrisi.

 

ALTE DETALII ORGANIZATORICE

Cursul se va organiza in Bucureşti.

 

Coordonatorul local al grupului /Persoana de contact (pentru inscrieri, informatii legate de locaţie, taxa de participare, acte sau forme de decontare etc.):

 

Mona BUNESCU     telefon: 0752.001760    0722.821706

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

 

Workshop de Formare Continua - Evaluarea Clinică a Copilului si Adolescentului in Cazuri de Custodie

 

Organizat de catre Societatea de Psihoterapie Experentiala

 

Cui se adreseaza:

Psihologi, medici, specialişti în sistemul de asistenţă socială şi protecţie a copilului (educatori, psihopedagogi, asistenţi sociali, etc), studenti sau orice persoana interesata de aprofundarea unor cunostinte in domeniul psihologiei.

 

Obiectiv general:

Familiarizarea participanţilor cu specificul evaluarilor psihologice solicitate de catre instantele de judecata in cazuri de divort, incredintare minor, etc

Obiective specifice:

Cunoaşterea şi înţelegerea principiilor teoretice şi aplicative ale evaluarii psihologice;

Antrenarea unei atitudini profesioniste în realizarea evaluarilor psihologice.

Formarea unor deprinderi practice in ceea ce priveste realizarea evaluarilor psihologice.

Focalizarea pe eliminarea unor atitudini subiective din partea evaluatorului ce pot influenta calitatea evaluarii psihologice, a raportului si care pot aparea in  interpretarea  testelor psihologice;

Exersarea unor abilităţi de interpretare cu ajutorul unor studii de caz clinice şi capacitatea de a sintetiza ipotezele interpretative într-un raport final de evaluare.

 

Tematica cursului

Aspecte generale (legislative, etice, deontologice) privind evaluarea psihologica;

Stabilirea raportului cu familia sau alte instituţii implicate

Etapele procesului de evaluare:

-evaluarea copilului;

-evaluarea parintilor/abilitatilor parentale/interviul;

-evaluarea relatiilor parentale

-evaluarea clinica si testarea psihologica;

-dinamica familiala/paternuri de relationare/istoric de abuz/violenta domestica;

-alte documente colaterale;

Repere orientative si aspecte importante in ceea ce priveste realizarea rapoartelor psihologice pentru instanta de judecata;

Consilierea pre/post divort

 

Cursanţilor li se vor oferi studii de caz din experienta practica si isi vor putea exersa abiliatile fie prin intermediul unor situatii provocative si vizionare filmului ,,Sinna Mann’’(12 min).

Totodata participanti vor putea sa isi exerseze capacitatea de a sintetiza rezultatele in continutul unui raport.

 

SELECŢIE: Înscrierea se va face în funcţie de nivelul de motivaţie al solicitanţilor şi  numărul locurilor disponibile. Se pot înscrie 15 cursanţi la o grupă de formare.

 

FINALIZAREA CURSULUI:

Cursanţii vor primi un certificat acreditat ( 10 credite) de către Colegiul Psihologilor din România.

Pentru studenti workshopurile de mai sus se pot face sub forma unor seminarii formative. La finalizare acestia vor primi certificate de participare pentru orele parcurse, cu posibilitatea recunoasterii ulterioare a acestora pentru continuarea formarii in vederea obtinerii dreptului de libera practica.

 

NUMARUL ORELOR DE FORMARE:

Sunt prevăzute 20 de ore ce implică atât transmiterea unor noţiuni teoretice cât şi exerciţii practice (prezentarea unor studii de caz, jocuri de rol, etc).

 

COSTUL CURSULUI:

- 500 Ron pentru 20 ore de formare şi materiale teoretice şi aplicative.

- 5-6 martie sau 12-13 martie 2011

 

FORMATOR:

Gabriela Marc-Psiholog licenţiat al Universităţii Bucureşti, Master în Psihoterapie Analitica, Facultatea de Psihologie, Universitatea Spiru Haret-Bucuresti, formator acreditat de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Sanse, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Specializare Postuniversitară în Evaluare (Psihodiagnoză), Consiliere şi Psihoterapie Experienţială centrată pe Adult – Copil – Cuplu – Familie

Consilier psihologic şi psihoterapeut autonom, psiholog clinician specialist, membru în Colegiul Psihologilor din România,

 

Înscriei:

Telefon:0723.176.160

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sursa: Reteaua de Stiri APR


 

Curs ABA acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania - Ploiesti

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania in colaborare cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Cabinetul Terapia Functioneaza organizeaza CURSUL DE FORMARE CONTINUA „Tehnici de psihoterapie cognitiv comportamentala si analiza comportamentala aplicata in tulburările de spectru autist".

Coordonator stiintific Prof.univ.dr. Daniel David

Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Cursul este acreditat cu 15 credite de Colegiul Psihologilor din România.

Descrierea cursului - cursul se adreseaza specialistilor care lucreaza in domeniul tulburarilor de spectru autist. Pot participa deasemenea si studenti sau parinti ai copiilor cu tulburari de spectru autist (insa fara a primi credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania).

Cursul se va baza pe demonstratii practice astfel incat la final cunostintele dobandite de participanti sa aiba o aplicabilitate cat mai mare.

NUMĂRUL DE ORE DE FORMARE: 42 ore

NUMĂRUL DE CURSANŢI: 20

FINALITATEA: diplomă oferită de Colegiul Psihologilor din România şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania

Participantii vor primi un suport de curs detaliat, in fomat electronic.

PERIOADELE DE SUSŢINERE a cursului: 3 module (desfasurate pe o perioada de 3 luni) - 3 weekend-uri (vineri si sambata), un weekend pe luna, fiecare modul avand o durata de 14 ore.

- Modulul I va fi sustinut in 25, 26 Martie 2011

- Modulul II va fi sustinut pe data de 22, 23 aprilie 2011

- Modulul III va fi sustinut pe data de 20, 21 mai 2011.

TAXA unui modul este de 430 lei; pentru primul modul, pentru inscrierile facute pana pe data de 1 martie taxa este de 400 lei.

Se va achita o taxa de 200 lei la inscriere iar diferenta se va achita in momentul sustinerii primului modul (la fel se va proceda si pentru urmatoarele 2 module).

Pentru a primii cele 15 credite este necesara participarea la toate cele trei module ale cursului.

Plata cursului se va face in contul RO54BPOS72706983451RON01, BancPost, Agentia Tineretului.

Ca sa va inscrieti este necesar sa completati fisa de inscriere si avansul pentru primul modul.

Persoana de contact pentru inscrieri:

Psih. Irina Ghimbasanu

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

0744.540.156

 

TEMATICA detaliata, pentru fiecare modul in parte.

MODULUL I - 14 ore

1. Identificarea si intelegerea aprofundata a caracteristicilor copiilor cu tulburari de spectru autist:

Particularitatile limbajului;

Dezvoltarea cognitiva;

Caracteristici comportamentale;

Tulburarile de integrare senzoriala;

Dificultati in relationare/ socializare;

2. Evaluarea abilitatilor - prezentarea chestionarului "The Carolina Curriculum for Infants and Toddlers with Special Needs" - APLICARE SI INTERPRETARE.

3. Descrierea principiilor ANALIZEI COMPORTAMENTALE APLICATE:

Ce este analiza comportamentala?

Arii de aplicabilitate ale analizei comportamentale;

Cum se formeaza comportamentul uman - principiile invatarii;

Tehnici utilizate in analiza comportamentala;

4. Analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist:

Ce este DT (Discrete Trial)?

Principiile recompensarii;

Promptarea si diminuarea prompturilor;

Invatarea discriminarii;

Modelarea si inlantuirea;

Tehnici de modelare comportamentala;

Evaluarea situatiei de invatare;

Generalizare si mentinere.

5. METODE DE COLECTARE A DATELOR.

6. Abordarea piramidala in terapia de recuperare a tulburarilor de spectru autist.

Comunicare functionala si abilitati sociale;

Schimbarea comportamentelor neadecvate;

Sistemul de recompense;

Obiective functionale.

7. Prezentare studii de caz - PREZENTARE VIDEO, FILME CU SESIUNI DE TERAPIE.

8. ALCATUIREA PLANULUI DE INTERVENTIE;

Cum alegem programele de terapie?

Prezentarea programelor terapeutice pe etape de dezvoltare.

MODULUL II - 14 ore

8. ALCATUIREA PLANULUI DE INTERVENTIE;

Analizarea programelor terapeutice in functie de abilitati:

Dezvoltarea limbajului receptiv;

Dezvoltarea limbajului expresiv;

Dezvoltarea comunicarii;

Dezvoltarea socializarii;

Dezvoltarea abilitatilor cognitive;

Dezvoltarea independentei si autonomiei personale

9. Verbal behavior - Comportament verbal:

Mand;

Tacts;

Intraverbal;

10. Construirea programelor pentru dezvoltarea limbajului expresiv;

11. COMUNICARE FUNCTIONALA;

12. Analiza FUNCTIONALA a comportamentelor;

13. Tehnici de modelare a comportamentului:

Tehnici de utilizare a recompensei (Differential reinforcement, Positive reinforcement, Negative reinforcement, Differential Reinforcement for Other behaviors, Differential Reinforcement for Alternative behaviors);

Tehnici de utilizare a pedepsei;

Extinctie;

Modelare;

Inlantuire;

14. Descrierea caracteristicilor persoanelor cu Sindromul Asperger si Autism inalt functional.

Particularitati identificate pe etape de varsta - copilul si adolescentul;

Diagnostic diferential;

Strategii compensatorii si de adaptare la „a fi diferit";

15. Chestionare si scale aplicate in Sindromul Asperger;

16. Principii de psihoterapie cognitiv comportamentala:

Formele de gandire distorsionata;

Abordarea gandurilor negative;

MODULUL III - 14 ore

17. Particularitati ale tehnicilor TCC aplicate in aceste tulburari:

Relatia psihoterapeutica;

Pasii demersului terapeutic;

TEORIA MINTII;

Educatia afectiva;

Distorsiunile cognitive;

Dezvoltarea constientizarii de sine;

Comunicare si relationare;

Anxietatea;

Management comportamental;

Tehnici de relaxare.

18. EXERCITII SI JOCURI DE ROL pentru dezvoltarea diferitelor abilitati;

19. PREZENTARE STUDII DE CAZ.

20. Integrarea copiilor cu tulburari de spectru autist in gradinite si scoli normale.

Cunostinte necesare "umbrei" in vederea integrarii copilului cu tulburare de spectru autist in gradinita/scoala;

Atributiile educatoarei - ce trebuie sa faca educatoarea atunci cand are in clasa un copil cu tulburare de spectru autist?

Abilitati/achizitii minime necesare copilului pentru a incepe lucrul la gradinita;

Obiectivele generale de atins in scoli/gradinite si modalitati de interventie pentru atingerea lor;

Relatia intre dezvoltarea cognitiva, teoria mintii si integrarea sociala;

Modalitati de prompt la gradinta/dependenta de prompt/reducerea prompului - cand se retrage „umbra"?

Comportamentele neadecvate in grupul de copii si modalitati de interventie;

Colectarea datelor referitor la comportamentele neadecvate si abilitatile care trebuie dezvoltate la gradinita/ scoala;

Sistemul de recompensare si aplicarea lui la gradinita/ scoala;

Diferente in stabilirea obiectivelor integrarii copiilor cu Sindrom Asperger/ autism inalt functional si a celor cu autism infantil sau retard asociat;

Importanta SUSTINERII TERAPEUTICE dupa ce copilul a iesit din programul de recuperare.

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR


 

Cursuri de formare in psihoterapia integrativa la Bucuresti, 26-27.03.2011

 

Asociatia de Psihoterapie integrativa ( curent Erskine) presedinte Camelia Stavarache

Cursuri de formare in psihoterapia integrativa finalizate cu dreptul de libera practica in psihoterapie  acordat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Psihoterapia integrativa creata de Richard Erskine promoveaza o psihoterapie unificatoare, moderna, relationala care urmareste o integrare a Personalitatii ( corp, cognitii, comportamente, emotii), a metodelor ( analiza tranzactionala, gestalt, analiza reichiana, Lowen, hipnoza, psihodinamica, cognitiv-comportamentala)  si a Sinelui.

 

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; 0744 33 44 19

www.psihoterapie.biz

www.psihosucces.ro

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR

 

 

Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

 

Asociatia de Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale din Romania organizeaza:

Curs de formare profesionala continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

 

Obiective:

- fundamentarea stiintifica a demersului de furnizare a serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

- formarea deprinderilor metodologice necesare implementării standardelor de calitate în serviciile psihologice furnizate

Publicul tintă:    psihologi cu drept de libera practica interesati de domeniu

Durata cursului: 15 ore

Credite CPR: 10

Psiholog formator: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

Programa analitică a cursului:

- Securitatea privata - delimitari conceptuale

- Argumentarea legala a necesitatii serviciilor psihologice din domeniul securitatii private

- Descrierea principalelor tipuri de servicii psihologice necesare in domeniul securitatii private

- Marketingul serviciilor psihologice în domeniul securitatii private

- Managementul cabinetului individual de psihologie (similare) furnizor de servicii psihologice in domeniul securitatii private

- Elaborarea  metodologiei de evaluare psihologică: etape, principii, structura

- Macheta unei metodologii de evaluare psihologica

- Proceduri: evaluare, reevaluare psihologica, contestarea rezultatelor etc.

- Studiu de caz – evaluarea psihologica pentru un post de agent de paza

- Formularistica; circuitul documentelor

- Fiscalizarea activitatii din cabinet: facturi, chitante, declaratii fiscale, registru – jurnal de incasari si plati, cheltuieli deductibile

- Arhivarea documentelor

- Precizari suplimentare:

 

Cursul se desfasoara in zilele de 26 – 27 martie 2011 la Phoenicia Grand Hotel din Municipiul BUCURESTI

Taxa de participare 500 RON (TVA inclus); in cazuri deosebite plata poate fi facuta pana in data de 01.05.2011

Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se fac prin e-mail

Constituirea grupei se realizeaza in ordinea inscrierilor

 

Date de contact: Dr. psiholog Ion Duvac

Mobil: 0741 565 143

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.ionduvac.ro

 

Sursa: Reteaua de Stiri APR


 

Training ABA

 

Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapii Cognitiv – Comportamentale organizeaza cursul:

 

Terapii Cognitiv–Comportamentale La Copilul Cu Tulburari Neuropsihice – Metoda ABA

 

Trainingul  abordeaza  intr-o maniera profesionala problematica Tulburarilor Pervasive de Dezvoltare  si plecand de la diagnostic ajuta specialistii sa construiasca programe  centrate pe  persoana cu scopul  atingerii maximului de potential . Abordarea acestor programe se face de pe pozitia Terapiei Cognitiv Comportamentale – Analiza  Comportamentala Aplicata.

Formarea va imbina elemente de teorie validate stiintific cu elemente de practica rezultate din experienta personala insotite de studii de ca si prezentari video.

Trainingul reprezinta formare profesionala continua in domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei cognitiv comportamentale si se adreseaza tuturor specialistilor care sunt interesati de aprofundarea cunostintelor in acest domeniu.

 

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania  cu  30 credite pentru psihologii cu atestat de libera practica.

 

Durata: 96 ore / 6 module/ 1 modul/luna

550 ron / modul

26-27 martie

 

Inscrierile se fac pana la data de 20 martie in limita a 15 locuri.

 

Tematica cursului

 

OBIECTIVE:

- Sa stabileasca o linie comportamentala  bazala a abilitatilor fiecarui copil

- Sa evalueze preferintele si comportamentele dezvoltate de catre copii

- Dezvoltarea unei intelegeri profunde a comportamentelor si a cauzelor acestora

- Sa fie capabili sa realizeze operationalizarea predictorilor psihologici inainte de inceperea programului terapeutic

- Sa dezvolte abilitati de identificare a unor comportamente alternative echivalente functional si sa modifice comportamentele prin consecinte sau antecedente

- Sa realizeze planul de suport comportamental pozitiv

- Sa stabileasca un curriculum specific in ariile de dezvoltare relevante tinand cont de varsta copilului , punctele tari si slabe ale acestuia si nevoi.

- Sa realizeze monitorizarea progresului bazandu-se pe analiza datelor colectate

- Sa dezvolte acele abilitati ale copiilor care reprezinta prerechizitele pentru achizitionarea in viitor a altor abilitati mai complexe prin dezvoltarea adecvata a programelor.

- Sa implementeze curriculum in settinguri variate adecvate nevoilor developmentale ale copilului precum si abilitatilor acestuia, accentul punandu-se pe generalizarea acestor abilitati in mediul natural.

- Sa dezvolte activitati de invatare care sunt structurate de asa maniera incat sa maximizeze oportunitatile fiecarui copil de a se angaja intr-un comportament nou care va fi intarit in settinguri multiple pe parcursul intregii zile

- Sa dezvolte abilitati de inregistrare zilnica a datelor si realizare a graficelor

 

STRUCTURA TRAININGULUI

Introducere in autism: de la cercetare la practica individualizata

 

Diagnosticul medical

Dezvoltare si comportament

1. Autismul infantil

2. Tulburarea de spectru autist la copiii de varsta scolara

3. Adolescentii si adultii cu autism

 

Evaluare psihologica

 

Nivel 1. Masuratori tip screening

a. Utilizarea unui screening nonspecific tip DENVER II desemnat sa identifice  copii la risc dintr-o gama larga de probleme de dezvoltare

b. Masuratori de screening specifice pentru autism: CHAT, M-CHAT

 

Nivel II. Teste screening

a. Autism Behavior Checklist (ABC)

b. Childhood  Autism Rating Scale (CARS)

 

Nivel III. Evaluarea clinica – Instrumente de evaluare

 

Raport de psihodiagnostic

Comportamente: descriere, definitii, studii de caz

Elaborarea planului de suport comportamental

1. Constituirea echipei de lucru

2. Evaluarea functionala a comportamentelor

3. Dezvoltarea ipotezelor

4. Proiectarea planului de suport comportamental

5. Implementarea, monitorizarea, evaluarea rezultatelor si rafinarea planului in medii naturale

 

Principiile Analizei Comportamentale Aplicate

Dezvoltarea unui sistem motivational

Dezvoltarea atentiei la copilul tipic vs.  copilul cu autism

Tehnici de predare la copiii cu autism

1. Incercarea distincata de predare (DTT)

2. Trainingul pe raspunsul pivotal (PRT)

3. Predarea rutinelor functionale

 

Interactiuni intre strategiile de predare si aria curriculara

Colectarea datelor si monitorizarea progresului

Abordarea programelor din curricula de nivel incepator

Modele de interventii educationale pentru copiii cu autism: acasa, in centre si la scoala

Munca cu familia

 

Contact:
Iulia Pantazi
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0745.480.458

 

 

 

Diagnosticul in Psihanaliza - Martie 2011

 

Institutul Roman “Sic Cogito” organizeaza in perioada 19-20 Martie 2011 la Bucuresti, cursul “Diagnosticul in Psihanaliza”.

Intr-o maniera in premiera pentru Romania, cursul “Diagnosticul in psihanaliza” va reuni aspecte inedite ale necesitatii diagnosticului in psihoterapie in general, cu aprofundarea subiectului diagnosticului de tip dinamic si interpretativ, din perspectiva specialistului format in psihanaliza relatiilor.

Organizatia noastra are onoarea de a-l avea drept trainer invitat pe Marco Guadalupi, psihanalist specializat in psihanaliza relatiei in cadrul Scolii de Specializare a  Societatii Italiene pentru Psihanaliza Relatiei, profesor de Metodologie si Tehnica Rorschach pentru cursurile de specializare ale Institutului Italian de Studiu si Cercetare Psihodiagnostica "Scuola Romana Rorschach" (Roma), profesor asistent de Psihologie Sociala si Psihologia Muncii la Facultatea de Medicina  a Universitatii "Tor Vergata" din Roma. Totodata,  Marco Guadalupi este  membru, in calitate de psihoterapeut, al organizatiei non-profit APM-Heolo, care se   ocupa cu preventia si tratamentul in abuzul de substante si boala psihica.

 

Programul tematic pe care il propunem include:

Sambata

*De la diagnoza categoriala si descriptiva la diagnoza dimensionala si interpretativa

*Manualul de Diagnostic Psihodinamic (PDM) – Prezentare si referinte comparative cu privire la Manualul de Diagnostic si Statistica a Tulburarilor Mentale (DSM) si ICD-10 – Clasificarea tulburarilor mentale si de comportament

PDM  a rezultat in urma efortului colaborativ al American Psychological Association (APA), Asociatia Internationala Psihanalitica (IPA), Divizia de Psihanaliza (39) a APA, Academia Americana de Psihanaliza si Psihiatrie Dinamica si al Comitetul National de Membership in Psihanaliza al Asistentei Sociale Clinice.

 

Duminica

* Utilizarea SWAP-200 (Shedler-Westen Assessment Procedure-200) in diagnostic

* Cazul lui Valerio: Un exemplu al diferitelor abordari in diagnosticare

 

Programul cursului:

Sambata: 10.00 – 17.00

Duminica: 9.00  – 14.00

 

Traineri

- Marco GUADALUPI

- Lucia GROSARU

 

Cine poate participa?

Cursul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, psihiatrilor, consilierilor psihologici si studentilor din aceste domenii.

NU este necesara pregatire prealabila in psihanaliza! Cursul se refera la metodele de diagnostic psihodinamic, prin raportare la dimensiuni psihologice si metode de interpretare si nu are aplicatie exclusiva in domeniul psihanalizei. Intelegerea dinamicii psihologice a pacientului sau clientului se poate constitui intr-un atu important in abordarea metodelor de interventie, indiferent  de orientarea teoretico-metodologica utilizata primordial.

 

Cat costa?

Pentru plata integrala unica:

- 160 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Pana la data de 21 Februarie 2011

- 185 Euro (echivalent in lei la cursul BNR al zilei) – Pana la data de 18 Martie, inclusiv plata on site (Plata on site se efectueaza doar dupa confirmarea disponibilitatii locului de catre un reprezentant I.R.S.C.)

 

Pentru plata in 2 transe

Puteti opta pentru plata in doua rate a cursului doar daca achitati prima transa pana la 21 Februarie 2011, astfel:

- Transa 1: 80 Euro pana la 21 Februarie 2011

- Transa 2: 80 Euro pana la 15 Martie 2011

N.B.  In cazul renuntarii la loc, taxa se restituie doar daca anuntati retragerea din lista de participanti pana la 28 Februarie 2011.

La finalul cursului se elibereaza diplome de participare.

Pentru inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Deoarece doar 20 de locuri sunt disponibile, va rugam sa achitati taxa de participare numai daca ati obtinut confirmarea disponibilitatii locului via e-mail sau telefon din partea echipei I.R.S.C. !

Informatii suplimentare despre traineri sau eveniment: http://siccogito.wordpress.com/

 

 

 

Formare Transporturi si Muncii: 11-12 Martie 2011

 

Clinica Aquamarin va invita la urmatorul curs de formare continua, acreditat cu 10 credite COPSI:

ASPECTE LEGATE DE ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA FORMELOR DE EXERCITARE A PROFESIEI DE PSIHOLOG CU DREPT DE LIBERA PRACTICA. ROLUL CONSULTANTEI PSIHOLOGICE IN DIVERSE DOMENII DE ACTIVITATE: 11-12 MARTIE 2011.

Tematica:

Organizarea si functionarea cabinetului, structurii de psihologie.

Managementul serviciilor psihologice aplicate in organizatie ca structura si ca proces al muncii.

Durata : 2 zile.

Taxa: 500 lei, studentii si masteranzii beneficiaza de 10 % reducere.

Inscrieri si informatii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

 

Formare Diagnostic si Evaluare: 25-27 Martie 2011

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 25-27 MARTIE 2011.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei.

Detalii in pagina de mai jos:

www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

 

Seminar supervizare Redecision therapy Barbara Traynor, 2-3 aprilie


Centrul Roman de Formare in Analiza Tranzactionala va organiza in data de 2-3 aprilie 2011 seminarul de supervizare cu tema:

“Redecision therapy”

sustinut de Barbara Traynor, TSTA, Anglia

Acest seminar va furniza informatii teoretice legate de terapia redeciziei a sotilor Goulding si oportunitatea de a experimenta, observa si discuta supervizare AT.
In prima zi va fi prezentata o introducere in teoria redeciziei. Va fi urmata de grupuri de supervizare, timp in care observatorii vor avea ca sarcina sa monitorizeze si sa discute diverse aspecte de teorie.
Analiza tranzactionala este o psihoterapie integrativa. Sotii Goulding au combinat experienta lor bogata in lucrul cu grupurile si cu familiile, cu conceptele din Gestalt pentru a crea un model care sa permita oamenilor sa identifice deciziile de script, sa experimenteze, sa exprime si sa renunte la sentimentele negative si comportamentele limitative asociate, si sa faca decizii
noi bazate pe realitatea de aici si acum.

Terapia redeciziei poate fi folosita ca o tehnica de terapie de scurta durata, sau ca un punct de cotitura intr-o terapie pe termen lung. Terapia redeciziei se potriveste foarte bine cu descrierea lui Berne a unei psihoterapii AT eficiente, care « abordeaza durerea din trecut in prezent, pentru a trai viata in mod liber in viitor. » 


Structura programului organizat de CRFAT este urmatoarea :
- seminarii de o zi si jumatate (sambata si duminica) focusate pe supervizare si pregatirea examenului de CTA (intrebari legate de examenul scris si de examenul oral) si pe invatarea Analizei tranzactionale din perspectiva practica (clarificari teoretice abordate in contextul supervizarii)
- este deschis pentru doua categorii de participanti: cei care iau efectiv supervizare (supervisees) si observatori;

* numarul maxim de participanti (supervisees plus observatori) este 30, din care maxim 15 supervisee

* cei care iau supervizare vor avea 2 ore de supervizare si 10 ore de training ; observatorii vor avea 12 ore de training
* orele de formare vor fi recunoscute de catre:
- Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (ARAT)
- Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala (EATA)
- Asociatia Internationala de Analiza Tranzactionala (IATA)
- Colegiul Psihologilor din Romania

Locatia : sediul ACCEPT, str Lirei, nr 10
Program :
Sambata, 2 aprilie :
8.30 – 9 achitarea taxei
9 – 18.00 cu o pauza de pranz : 13 – 14.30
Duminica, 3 aprilie: 9 – 13

Tarifele vor fi urmatoarele:
* supervisees  - 300 RON  
* observatori - 200 RON  

Inscrierile se fac pana la data de 15 februarie 2011, prin email la adresa :   Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs NLP si psihoterapia

 

Asociatia Romana Mind Science organizeaza:

- Iasi 26-27 Martie 2011

- Ploiesti 2-3 Aprilie 2011

 

NLP si psihoterapia

 

Din tematica cursului

Conceptualizarea cazului din perspectiva NLP, terapia rapida a fobiilor, swish pattern pentru obsesii si compulsii, tehnici de ancorare in stari resursa, infrangerea convingerilor autolimitative, pozitiile perceptuale fundamentale – rezolvarea conflictelor, Time Line Therapy – integrarea si acceptarea psihotraumelor.

 

Cursul este sustinut de Psiholog Cristian GRIGORE

Isi desfasoara activitatea ca psiholog clinician si psihoterapeut in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola”, Centrul de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter”, Iasi. A urmat formari in Programare Neuro-Lingvistica si Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana. Este trainer specializat international in managementul stresului organizational; sanatatea mintala la locul de munca. Autorul cartii: „NLP – Arta si stiinta dezvoltarii umane; Studiul dezvoltarii personale si abilitatilor de comunicare prin tehnici de programare neuro-lingvistica”.

 

Participanti
Sunt invitati sa participe psihologi, psihiatri, medici, consilieri, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (asistenta sociala, psihopedagogie, sociologie), studenti si persoane interesate de dezvoltare personala.

 

Programul este de tip „interactiv”, cu un stil de invatare experiential bazat in proportie de 70% pe exercitii practice, demonstratii si discutii de grup, participantii avand posibilitatea de a intelege, exersa si integra aceste abilitati.

 

La sfarsitul cursului participantii vor primi certificat de participare.

 

Program
Sambata si duminica: 10.00-17.00

 

Inscrieri

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: www.psihologie-psihoterapie.com

Detalii si inscrieri la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0723.674.263.

 

Inscrieri pentru Ploiesti

Carmen BONTAS

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Tel: 0722 368 006

 

 

NLP Practitioner – formare

 

Galati – 21-23 ianuarie 2011

“Trebuie sa fii puternic pentru a-i stapani pe altii. Pentru a te stapani pe tine, trebuie sa fii forta insasi.” Lao Tse

Despre NLP probabil ca ai citit foarte multe, din felurite surse, si ti-ai facut pana acum o parere despre ce inseamna. E posibil sa fi aflat ca programarea neuro-lingvistica inseamna spalare de creiere, sau poate o gaselnita inventata de americani, sau o metoda deloc eleganta de manipulat oamenii.

Eu iti spun ca este un drum pe care, odata inceput, te descoperi pe tine si lumea din jurul tau, gaseti si regasesti resurse care sa te sprijine in atingerea obiectivelor pe care ti le propui in viata, iti formezi aptitudini in a excela in relatiile umane si in a creste frumos si congruent cu tine insati.

NLP-ul este cea mai potrivita formare la care ai putea sa te inscri pentru a invata cum sa evoluezi, cum sa traiesti in armonie cu valorile tale si cum sa descoperi forta din tine.

Maria Cotoi, trainer NLP

 

Inscrieri: contactati-ne telefonic la numarul 0745968900 (Maria Cotoi) sau scrieti-ne pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Durata cursului: 7 module a cate 3 zile, astfel: vineri 9.30 – 18.00, sambata 9.30 – 18.00, duminica 9.30 – 14.00.

Locatie: Galati.

 

Programarea modulelor:

Modul 1:  21,22,23 ianuarie 2011,

Modul 2:  25,26,27 februarie 2011,

Modul 3:  1,2,3 aprilie 2011,

Modul 4:  13,14,15 mai 2011,

Modul 5:  10,11,12 iunie 2011,

Modul 6:  8,9,10 iulie 2011,

Modul 7:  5,6,7 august 2011.

 

Diploma: la absolvirea celor 7 Module se elibereaza DIPLOMA recunoscuta international cu standarde si sigiliul IANLP (Asociatia internationala de Programare neuro-lingvistica) si sigiliul ARONLP (Asociatia romana de Programare neuro-lingvistica). Formarea este in curs de acreditare la Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Traineri:

Maria Cotoi este trainer in Programare Neuro-Lingvistica. Are studii de psihologie si sociologie si a absolvit Scoala de Terapie - Psihodrama Clasica. Colaboreaza cu Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic al Universitatii “Lucian Blaga” din Sibu, unde sustine traininguri de  formare profesionala continua. Principala sa activitate este formata din organizarea si sustinerea cursurilor, trainingurilor si formarilor in Programare Neuro-Lingvistica.

 

Taxa: 350 lei/modul (7module* 350 lei= 2450 lei). Taxa poate fi platita in 7 rate. Se acorda o reducere de 10% lei persoanelor care platesc integral formarea la primul modul sau o reducere de 10% pentru fiecare persoana pe care un participant o inscrie in plus la curs.

 

Prezentarea formarii:

Modul 1: Gaseste implinirea in viata personala si profesionala!

“Regulile jocului”: mod de desfasurare, timp, nevoi, obiective, dorinte, alte provocari organizatorice…;

Introducere in Programarea Neuro-Lingvistica;

Relatia dintre starea actuala, starea dorita, actiuni si feedback;

Descoperirea resurselor si utilizarea acestora pentru atingerea obiectivelor;

Elemente de psihologie clasica: ancorarea si cainele lui Pavlov;

Concepte: resurse, ancorare, principii, harta-teritoriu,V A K O G, asociere-disociere.

Modul 2: Descopera lumea din jurul tau!

Empatia: respect si responsabilitate pentru ceilalti;

Contactul cu ceilalti prin calibrare, raport, pacing, leading;

Sistemele senzoriale de reprezentare: limbaj multisenzorial, indici oculari, acuitate senzoriala;

Metamodelul: distorsiuni, omisiuni, generalizari;

Trecerea de la structura superficiala a lingvisticii la structura profunda a acesteia si cum anume influenteaza psihicul uman;

Concepte: calibrare, raport, pacing, leading, metamodel, sisteme de reprezentare senzoriala.

Modul 3: Implineste-ti visele!

Stabilirea obiectivelor: declansatori motivationali, factori volitivi, arhitectura viitorului dorit;

Ecologia: pilon de baza in NLP;

Limbajul hipnotic: inconstientul vazut ca rezervor de resurse, transa, hipnoza;

Modelul Miltonian de mobilizare a inconstientului;

Recadrarea, cadrare: modalitatea de percepere a altor fatete ale realitatii;

Concepte: hipnoteraut Milton Erickson, obiective SMART, OMUN, cadrare de contrast, de relevanta, backtrack.

Modul 4: Traieste viata asa cum vrei tu!

Modelul partilor persoanei: comunicarea dupa Virginia Satir si elemente de psihoterapie sistemica;

Submodalitatile: control, dirijare, arhitectura a elementelor emotionale;

Vindecarea rapida a fobiilor;

Pozitiile perceptuale: realitatea vazuta din cele 5 unghiuri esentiale universale;

Alinierea pozitiilor perceptuale;

Concepte: psihoterapie sistemica, submodalitati, fast fobia cure, pozitiile perceptuale, swish visual, actiuni, perceptii, reprezentari.

Modul 5: Afla cine esti!

Strategii: detestare, elicitare, utilizare, instalare, modelul TOTE, ROLE, BAGEL;

Elicitarea diferitelor strategii de invatare;

Strategia Disney: modalitatea creativa de gasire a solutiilor;

Nivelurile neurologice: mediu, comportament, capacitati (abilitati), convingeri, valori, identitate, misiune.

Metafora: metoda, construire, utilizare.

Concepte: strategia, Walt Disney, nivelurile neurologice, metaforele.

Modul 6: Ai curajul sa te schimbi!

Linia Timpului: descoperirea cauzei unei probleme;

Arhitectura si sprijinirea obiceiurilor sanatoase;

Lucrul cu emotiile negative: necesitate si ameliorare;

Reimprinting: terapia/reconstituirea trecutului, constientizarea prezentului si optimizarea viitorului;

Convingeri: schimbarea convingerilor limitative;

Coachingul – definire, instrumente, atitudini;

Concepte: time line therapy, reimprinting, convingeri, coach, modelul SCORE.

Modul 7: Evolueaza!

Integrare: inventarierea instrumentelor si abilitatilor dobandite de-a lungul formarii ca si Practitioner NLP;

Modelarea: cheia excelentei in tot ceea ce va propuneti;

Dovedirea cunostintelor teoretice prin proba scrisa;

Concepte: modelare, matricea invatarii, examinare.

 

 

Curs Diagnosticul in psihanaliza

Data: 19-20 Martie 2011

Locatia: Bucuresti

Traineri: Marco Guadalupi, Lucia Grosaru

Pentru mai multe informatii

http://siccogito.wordpress.com/2010/11/16/curs-diagnosticul-in-psihanaliza-19-20-martie-2011/

Cursurile Institutului Roman "Sic cogito" pot fi organizate si la cerere, in oricare din orasele din Romania, odata satisfacuta conditia unui initiator/ulterior reprezentant regional IRSC, care sa garanteze formarea unui grup de 20 de participanti. Pentru detalii si pentru a va anunta intentia de a deveni reprezentant regional IRSC, contactati-ne la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

Seminar de supervizare: terapia depresiei. Helene Cadot

Centrul Roman de Formare in Analiza Tranzactionala va organiza in data de 26-27 februarie 2011 seminarul de supervizare cu tema:
“The therapy of depression from different perspectives”
sustinut de Helene Cadot, PTSTA, Franta

Vor fi abordate urmatoarele subiecte :
- Radacinile evolutiei depresiei (cercetare efectuata de Paul W. Andrews & Anderson Thomson in « Psychological review »,  iulie 2009) : depresia=adaptare/ depresia=disfunctie
- Umbrele diferite de « blue » : rolul genului in depresie ; genul influenteaza fiecare aspect al acestei tulburari (simptome, raspuns la medicatie, cursul tulburarii de-a lungul vietii)
- Gradele depresiei si optiunile de tratament : diferite abordari si noi terapii ale depresiei
- Analiza tranzactionala : abordarea lui Robert si Mary Goulding in tratamentul depresiei
- Analiza tranzactionala integrativa : aspectele relationale ale depresiei si pozitia terapeutului
- Ganduri suicidare, tendinte suicidare, indeplinirea planului suicidar, preventia suicidului : cercetare si reflectie
- Identificarea potentialului suicidar este vital pentru prevenirea acting-out-ului dorintelor de moarte ; cele mai alarmante semne de suicid


Structura programului organizat de CRFAT este urmatoarea :
- seminarii de o zi si jumatate (sambata si duminica) focusate pe supervizare si pregatirea examenului de CTA (intrebari legate de examenul scris si de examenul oral) si pe invatarea Analizei tranzactionale din perspectiva practica (clarificari teoretice abordate in contextul supervizarii)
- este deschis pentru doua categorii de participanti: cei care iau efectiv supervizare (supervisees) si observatori;
numarul maxim de participanti (supervisees plus observatori) este 30, din care maxim 15 supervisee
cei care iau supervizare vor avea 2 ore de supervizare si 10 ore de training ; observatorii vor avea 12 ore de training
orele de formare vor fi recunoscute de catre:
- Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (ARAT)
- Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala (EATA)
- Asociatia Internationala de Analiza Tranzactionala (IATA)
- Colegiul Psihologilor din Romania

Locatia : sediul ACCEPT, str Lirei, nr 10
Program :
Sambata, 26 februarie :
8.30 – 9 achitarea taxei
9 – 18.00 cu o pauza de pranz : 13 – 14.30
Duminica, 27 februarie: 9 – 13

Tarifele vor fi urmatoarele:
- supervisees  - 300 RON 
- observatori - 200 RON

Inscrierile se fac pana la data de 1 februarie 2011, prin email la adresa : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

 

Tabara de psihosexologie “Sexualitate si tabu” Sinaia, 7-12 martie 2011

 

Tabara de psihosexologie din 2011 se centreaza pe aspecte legate de sexualitate si “interdictii”. Exista bineinteles tabu-uri sociale, dar cei mai multi dintre noi ne confruntam cu tabu-uri personale atunci cand vine vorba despre sexualitate. Incalcarea lor duce de multe ori la sentimente de rusine si vina. Lucrand din perspectiva integrativa, ne vom adresa prejudecatilor si timiditatii din perspectiva sexualitatii umane. Cursul este structurat pe o durata de 30 de ore, cuprinzand o scurta parte teoretica si aplicatii practice eclectice, incluzand elemente de NLP, imagerie ghidata, psihodrama, gestalt terapie si art-terapie.

Din tematica: evolutia psihosexologiei ca disciplina de studiu in decursul timpului, sexualitatea umana in istorie, adaptarea la schimbare, simbolistica in psihosexologie, interpretarea viselor.

 

Formator: Oana-Maria Popescu, formator si supervizor in cadrul European School of Integrative Psychotherapy

Locul desfasurarii: Sinaia

Cine poate participa? Studenti si absolventi de psihologie, medicina, asistenta sociala, psihoterapeuti, persoane interesate de dezvoltarea personala.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare va rugam contactati:

Aurora Ardelean, coordonator programe de formare, centrul Psiho Blue Timisoara

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0729.715.384

 

 

Curs Formare Acreditat: 26-27 Feb. 2011

 

CLINICA AQUAMARIN va invita la cursul de formare continua  acreditat de Colegiul Psihologilor cu 10 credite :

IMBOGATIREA RELATIEI DE CUPLU, CONSILIEREA MARITALA SI PREMARITALA 26-27 feb. 2011.

Coordonator: Ramona Covrig, psihoterapeut adlerian, formator si supervizor.

Taxa: 450 lei.

Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul IPPA si APPAR platesc pentru un modul 250 lei.

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Optimizare si Dezvoltare Personala: 4 Martie 2011

 

Clinica Aquamarin organizeaza programul de optimizare si dezvoltare personala, ce se adreseaza:

- celor care doresc sa se cunoasca mai bine, sa-si constientizeze problemele dar si resursele;

- celor care vor sa-si descopere limitele si sa identifice solutii;

- celor care vor sa-si ofere timp pentru a afla cine sunt si ce pot deveni, pentru a descoperi ca se pot raporta diferit la stres, relatii, timp, astfel incat sa poata prelua controlul propriei vieti si sa experientizeze o stare de bine.

Si toate acestea prin intermediul exercitiilor si interactiunilor de grup.

Coordonator: Psihoterapeut Daniela Marinoiu.

Program: incepand de vineri, 4 martie 2011, orele 17.00 - 21.00.

Taxa pentru fiecare intalnire : 60 lei.

La sfarsitul programului se acorda adeverinta de participare, utila la C.V.

Inscrieri : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

www.aquamarin.ro

 

 

Managementul Furiei: 19 Febr. 2011

 

Clinica Aquamarin va invita la workshop-ul:

MANAGEMENTUL FURIEI – MANAGEMENTUL STRESULUI SI METODE DE RELAXARE : 19 Februarie 2011.

Sunt momente grele si tensionate prin care treceti? Multe activitati sau persoane va preseaza, va irita sau nu va inteleg indeajuns? Sunteti intr-o relatie care mai mult va produce un disconfort decat o stare de bine? La munca lucurile si interactiunile cu colegii sunt dificile? Va regasiti nervos, indisponibil si agasat de cele mai multe ori? Si tot de cele mai multe ori va “descarcati” pe cei dragi pentru ca mai apoi sa va para rau?

Va invit atunci la workshopul de management al furiei, in care sa parcurgem impreuna mecanismele ce stau in spatele acestei afectiuni a acestui inceput de secol si de asemenea sa invatam impreuna cum putem sa ne salvam pe noi si pe ceilalti de neajunsurile si neplacerile acestor stari de fapt.

Coordonator workshop: Psiholog-trainer Victor Toriani Gorea.

Participanti: Orice persoane interesate de dezvoltare personala.

Taxa: 100 lei.

Program: 10.00 - 16.00.

La sfarsitul workshop-ului se acorda adeverinta de participare.

Locatia: Sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti, sect.3.

Informatii si inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

Workshop Sex, Stres si Personalitate: 19 Feb. 2011

 

Consideram ca in tumultul vietii de zi cu zi, problematica sexului si stresului sunt dominante.

Ele ne coloreaza viata noastra afectiva, relatiile interumane si chiar starea de sanatate.

Daca sexul este stres sau solutie anti-stres, o putem elucida prin analiza personalitatii si a statutului social al fiecarui subiect.

Dorim ca pe parcursul workshop-ului sa putem analiza aceasta relatie, sa va puteti autoevalua si sa va imbunatatiti problematicile psihologice pe care le aveti legate de aceste aspecte.

Coordonator: Stoltz Gabriela, doctor psiholog, formator - supervizor in  psihologie clinica, cadru univ. la Universitatea Hyperion, Facultatea de Psihologie.

Participanti: Sunt invitati sa participe psihologi, asistenti sociali, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (psihopedagogie, sociologie), studenti si orice persoane interesate de dezvoltare personala.

Taxa: 80 lei.

Program: 9-15.

La sfarsitul workshop-ului se acorda diploma de participare, utila la C.V.

Inscrieri: contact@aquamarin. ro

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin. ro

 

 

Practica psihologica pentru Studenti

 

Organizator: Cabinet psihologic SENS- Psiholog Clinician Specialist Daniela Neagu

 

Locatia: module, discutii de grup - str Popa Savu nr 3 sect 1, Bucuresti, (reper Pta Aviatorilor, Parcul Kiseleff);  practica aplicata - spitale, participantii vor primi toate detaliile la primul modul, care cuprinde o sectiune de organizarea a activitatii de practica.

Perioada: martie-aprilie – vezi http://www.cabinetdanielaneagu.com/index.php?m=practica_in_psihologie_pentru_studenti

Inscrieri si informatii suplimentare
Psih Daniela Neagu - 0735 537 221; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; www.cabinetdanielaneagu.com
PR Executive Cecilia Bolozan – 0723 288 924, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Investitia Dvs:

200 ron/modul weekend – 16 ore/weekend - (3 module intensive)
20 ron/modul/o zi – 4 ore - feedback de grup dupa practica in spital - (3 module feedback)

Gratuit – orele de practica in spital (9 ore practica individuala) + Metoda ESPERE pentru clinicieni – seminar gratuit, BONUS pentru cei care au sustinut programul de practica pana la final.

Programul are un total de 69 ore din care 60 ore practica +9 ore seminar gratuit. Studentii pot opta pentru oricate ore de practica doresc sa parcurga. Programul de practica presupune prezentari interactive ale aspectelor specifice psihologiei clinice – psihodiagnostic, interventie; prezentare de cazuri; practicums – exersarea asistata a rolului de psiholog clinician; discutii – intrebari, clarificari, preocupari.
La finalul programului de formare fiecare participant va primi un certificat de participare unde va fi mentionat nr de ore parcurse si o  anexa la certificat cu continutul programului parcurs

Calendarul programului: (vezi detalii programa pe www.cabinetdanielaneagu.com )

 

Weekend 5-6 martie – 16 ore 5 martie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
9.00 – 10.30
Prezentarea detaliata a programului de practica si organizarea grupului de practica pentru cele 60 ore
10.30 – 13.00
Ce este si cu se se ocupa psihologia clinica – material teoretic, practic si video
Competente necesare psihologului clinician – material teoretic, practic si video
Atributii ale psihologului clinician – material teoretic, practic si video
13.00 – 14.00 pauza
14.00 – 18.00
Organizatii profesionale romanesti in care psihologul clinician practician este obligatoriu/necesar/util sa fie membru
Legea psihologului, dreptul de libera practica in psihologie clinica (pasii necesari), trepte de specializare, cadre profesionale de practica a psihologiei clinice

6 martie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
pregatirea orelor de practica aplicata
9.00 – 18.00
Contactul initial cu pacientul
Interviul si anamneza – formular, material video ilustrativ, joc de rol asistat
Alegerea instrumentelor necesare pentru psihodiagnoza – criterii, prezentarea instrumentelor de evaluare pe care studentii le vor utiliza in practica aplicata cu pacientii pregatirea pacientului pentru evaluare si testare – material video ilustrativ, joc de rol asistat
Elaborarea raportului de evaluare si comunicarea rezultatelor evaluarii catre pacient modalitati de insotire/ interventie pentru suport, consiliere, psihoterapie
Relatia terapeutica

 

Weekend 12-13 martie – 16 ore 12 martie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
9.00 – 13.00
Prezentarea instrumentelor de evaluare/explorare (modul de aprofundare)
13.00 – 14.00 pauza
14.00 – 17.00
Studentii folosesc intre ei in diade testele cu care vor lucra cu pacientii in practica aplicata
17.00 – 18.00
Discutii pe marginea experientei personale dobandite pe parcursul zilei

13 martie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
Interventia: atitudine, relatie, tehnica, metoda
Materiale video, joc de rol, discutii

 

Weekend 9-10 aprilie – 16 ore 9 aprilie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
Tehnici de dezvoltare personala in grup Experienta ca moderator de grup – fiecare student va experimenta rolul de moderator al grupului, folosind una din tehnicile prezentate

10 aprilie – 8 ore + o ora pauza – 9.00 – 18.00
Metoda ESPERE pentru clinicieni – seminar gratuit, BONUS pentru cei care au sustinut programul de practica pana la final

 

Practica aplicata – practica in spital (se va anunta locatia) si discutii de grup.

 

 

Curs Formare Imbogatirea Relatiei de Cuplu: 26-27 feb. 2011.

 

CLINICA AQUAMARIN va invita la cursul de formare continua  IMBOGATIREA RELATIEI DE CUPLU, CONSILIEREA MARITALA SI PREMARITALA 26-27 feb. 2011, acreditat de Colegiul Psihologilor cu 10 credite.

Participantii vor primi suport de curs, diploma de participare cu credite (daca sunt membrii ai Colegiul Psihologilor), diploma de participare cu ore de educatie continua (daca sunt studenti), sau doar diploma de participare daca sunt persoane interesate in general de consilierea maritala, psihoterapia de cuplu, relatia de cuplu.

Coordonator: Ramona Covrig, psihoterapeut adlerian, certificat european ca psihoterapeut, care isi desfasoara activitatea in practica privata ca psihoterapeut, formator si supervizor.

Durata: 15 ore, sambata 9-17, duminica 9-16.

Taxa: 450 lei.

Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul IPPA si APPAR platesc pentru un modul 250 lei.

Cursul se adreseaza atat psihologilor, studentilor, psihoterapeutilor in formare, cat si oricarei persoane interesate de dezvoltarea personala si a relatiei de cuplu.

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

http://www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Workshop Sex, Stres si Personalitate: 19 Feb. 2011.

 

Consideram ca in tumultul vietii de zi cu zi, problematica sexului si stresului sunt dominante.

Ele ne coloreaza viata noastra afectiva, relatiile interumane si chiar starea de sanatate.

Daca sexul este stres sau solutie anti-stres, o putem elucida prin analiza personalitatii si a statutului social al fiecarui subiect.

Dorim ca printr-un workshop de opt ore sa putem analiza aceasta relatie, sa va puteti autoevalua si sa va imbunatatiti problematicile psihologice pe care le aveti legate de aceste aspecte.

Coordonator: Stoltz Gabriela, doctor psiholog, formator - supervizor in  psihologie clinica, cadru univ. la Universitatea Hyperion,   Facultatea de Psihologie.

Participanti: Sunt invitati sa participe psihologi, asistenti sociali, medici, psihoterapeuti si absolventi ai facultatilor conexe (psihopedagogie, sociologie), studenti si orice persoane interesate de dezvoltare personala.

Taxa: 80 lei.

Program: 9-15.

La sfarsitul workshop-ului se acorda diploma de participare, utila la C.V.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu

 

A.R.P.C.F Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA, anunta deschiderea unei noi serii de cursuri de formare de baza si continua in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie, incepand din luna Februarie 2011.

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscut la nivel national.

Cursul are durata de 4 ani si se adreseaza studentilor si absolventilor de psihologie, rezidentilor la psihiatrie si specialitati conexe, asistenta sociala, sociologie, filosofie, pedagogie si psihopedagogie precum si tuturor celor care au interes in intelegerea si lucrul cu cuplurile si familiile.

Parcursul celor 4 ani de formare, cuprinde urmatoarele etape:

Dezvoltare personala - Anul I: 1 an - 11 sesiuni de lucru / 1 weekend lunar - 100 ore

Formare Teoretica - Anul II: Curs Teoretic Introductiv - 135 ore si

Formare Teoretica - Anul III: Curs Teoretic Aprofundat - 135 ore

Formare Practica - Anul IV: Seminarii clinice si grupuri de lucru - 300 ore

 

ARPCF Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – Furnizor de Formare in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie acreditata de CPR.

Pentru informatii contactati-ne la: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.arpcf.com

Tel.: 0735.167.967; 0721.207.728

 

Pentru Inscrieri Curs asteptam CV-urile dvs la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs de Formare Continua in Psihologia Muncii si a Transporturilor: 14-15 Ian. 2011.

 

Aspecte legate de organizarea si functionarea formelor de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica. Rolul consultantei psihologice in diverse domenii de activitate: 14-15 ian. 2011.

Cursul este acreditat cu 10 credite de catre Colegiul Psihologilor.

Lectori: psih. pr. Doina Caxi si asist.univ. drd. Oana Bicoi Danciu.

Detalii in pagina:

http://www.aquamarin.ro/formari/FORMARE-CONTINUA-IN-PSIHOLOGIA-MUNCII-SI-A-TRANSPORTURILOR-14-15-ian-2011_24.html

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs de Formare Continua Specificul Interventiei Psihologice in Adictii: 22-23 IAN. 2011.

 

Clinica Aquamarin din Bucuresti organizeaza cursul de formare continua :

Curs de Formare Continua Specificul Interventiei Psihologice in Adictii: 22-23 IAN. 2011.

Colegiul Psihologilor acorda 10 credite pentru participarea la acest curs.

Cursul se adreseaza psihologilor interesati de domeniul dependentei de substante, alaturi de care pot participa studenti si alti specialisti.

Formatori:

Lucian Vasilescu, medic primar psihiatru - Sectia XVI Dezintoxicare, Spitalul Obregia.

Stefania Gubavu, psiholog clinician specialist - Centrul de Asistenta Integrata a Adictiilor Pantelimon.

Alina Ionescu, psiholog clinician specialist - Asociatia Romana de Psihodrama Clasica.

Taxa: 500 lei, studentii beneficiaza de reducere 10 %.

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

http://www.aquamarin.ro/formari/

 

 

Curs de Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei: 4-5 FEB. 2011.

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza la Clinica Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Curs de Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei: 4-5 FEB. 2011.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei.

Detalii in pagina de mai jos:

http://www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

Formare in Psihoterapie Adleriana: Ian. 2011.

 

Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana IPPA, anunta inceperea programului formativ de

baza (formare initiala) psihoterapie adleriana/individuala - Alfred Adler la Clinica Aquamarin din Bucuresti.

Formarea dureaza min. 3,5 ani (1400 ore) conform standardelor CPR, EAP, FRP. Formare teoretica de baza

(min. 500 ore, min. 2 ani dupa licenta). Dezvoltare personala – min. 250 ore. Supervizare min.

650 ore (min. 1,5 ani). Se pot inscrie la formarea in psihoterapie specialisti din psihologie, psihosociologie,

sociopsihologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, pedagogie, medicina.

Locatie: Clinica Aquamarin din Bucuresti, Bd. Decebal nr. 6, sect. 3.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel : 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu

 

A.R.P.C.F - Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie organizeaza

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu

A.R.P.C.F - Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie - este Furnizor de Formare Profesionala in Specialitatea Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu ACREDITAT de COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA (Aviz Profesional Nr. RF-II-B-60/2009). Programul de 4 ani de formare profesionala este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscut la nivel national.

Programul de formare se adreseaza studentilor și absolventilor de psihologie, rezidentilor la psihiatrie si specialitati conexe, asistenta sociala, pedagogie si psihopedagogie precum si tuturor celor care au interes in intelegerea si lucrul cu cuplurile si familiile si cuprinde, pe parcursul celor 4 ani, urmatoarele etape:

1. Dezvoltare personala – psihoterapie psihanalitica de grup si reprezinta conditia necesara si obligatorie pentru continuarea programului de formare profesionala in psihoterapie psihanalitica de cuplu (1 an: 11 sesiuni de lucru / 1 weekend lunar – 120 ore)

Dezvoltarea personala se desfasoara din perspectiva psihodramei si psihoterapiei psihanalitice de grup reprezentand etapa de pregatire personala si profesionala premergatoare introducerii formarii teoretice. Modalitatile de lucru – tehnica si instrumentele de lucru psihoterapeutic sunt dobandite intensiv in anul pregatitor de Dezvoltare Personala.

2. Formare teoretica de 2 ani (curs teoretic introductiv – 150 ore si curs teoretic aprofundat – 150 ore  (300 ore).

3. Seminarii clinice, grupuri de lucru, conferinte, work-shop-uri (300 ore).

4. Supervizare a activitatii clinice a cursantilor: supervizare individuala, intervizare, supervizari internationale (1 an, simultan cu formarea profesionala in psihoterapie psihanalitica de cuplu).

Evaluari anuale ale cursantilor si evaluare finala certificata prin diploma de absolvire a programului formativ de baza si continuu in psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscuta la nivel national prin Copsi.

 

A.R.P.C.F situeaza pe primul plan promovarea, dezvoltarea si pregatirea specialistilor in psihoterapie psihanalitica de cuplu, prin transmiterea instrumentelor, tehnicii si metodei psihoterapiei psihanalitice de cuplu si familiale din perspectiva teoretico-clinica si practica a psihanalizei legaturilor si psihoterapiei psihanalitice.


A.R.P.C.F colaboreaza cu Universitatea Paris V si A.P.S.Y.L.I.E.N Asociatia de Psihanaliza Legaturilor – Paris, Franta. Optional, persoanele care vor ca diploma de specializare in psihoterapie psihanalitica de cuplu sa aiba si recunoastere internationala, au posibilitatea de a obtine aceasta recunoastere prin participarea in cadrul acestui program formativ, la sesiunile de lucru cu formatorii francezi: Psihanalist Rosa JAITIN si Psihanalist Christianne JOUBERT.

 

Pentru inscriere, va rugam trimiteti CV si Scrisoare de Intentie (raspuns in sinteza la intrebarea: De ce psihoterapie psihanalitica de cuplu?) la adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Cursul va incepe in luna FEBRUARIE 2011.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la:

Sediu, intre orele 9.00 – 15.30, de luni până vineri

Telefon.: 0735.167.967

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.arpcf.com

 

 

Curs de formare în psihoterapie familială sistemică 2011-2012

 

DIANOIA – Institutul de Terapie Familială şi Practică Sistemică, Timişoara, organizează un nou curs de formare în psihoterapie familială sistemică 2011-2012 cu traducerea integrală a modulelor în limba română.

Cursul se adresează medicilor, psihologilor, asistenţilor sociali, teologilor, inclusiv studenţilor în ultimul an.

Institutul şi formatorii sunt acreditaţi de Federaţia Română de Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din România, respectiv EAP (European Association of Psychotherapy), IFTA (International Family Therapy Association) şi EFTA (European Family Therapy Association).

 

Formatori internaționali:

- Hugh Jenkins, BA Phil DipFT MIFT, Senior Lecturer, Institute of Psychiatry, London

- Dr. Noga Nabarro-Rubinstein, "SHINUI" - Institutul Israelian de Studii Sistemice, Familie si Schimbare Personala, Tel Aviv

- Dr. Piroska É. Komlósi, psihoterapeut formator in psihoterapie familiala si de grup, Budapesta

 

Formatori români:

- Dr. Ileana Radu, fondator, director profesional Institutul de Terapie Familială şi Practică Sistemică, formator, supervizare

- Dr. Gabriela Breilean, medic psihiatru, psihoterapeut independent și formator

- Drd. Vlad Mixich, medic psihiatru, psihoterapeut independent și formator

- Ștefana Răcorean, psiholog, psihoterapeut independent, formator

- Fabiola Murariu, asistent social, psihoterapeut independent, formator

 

Cursurile vor fi susţinute în limba română, respectiv cu traducere din limba engleză.

Locaţia cursurilor: Timişoara.

 

Înscrieri şi informaţii până la 10.01.2011 la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Interviu şi selecţie pe 21-22 ianuarie 2011.

 

Dosarul de înscriere trebuie să conţină: CV, scrisoare de intenţie, adeverinţă de la locul de muncă din care să rezulte o practică profesională cu familiile (full-time, part-time, voluntariat), copie după diploma de licență, copie după carte de identitate.

Cursul întruneste criteriile de selecţie, formare şi evaluare ale EFTA si FRP, incluzând următoarele:

-Terapia familială sistemică în contextul general al formării în psihoterapie

- Studierea principalelor concepte şi modele în terapia familială sistemică cu aplicabilitate în: stres post-traumatic, abuz de substanţe şi adicţie, tulburări de comportament, psihosomatică, patologie ameninţătoare de viaţă (cancer, HIV), patologie terminală şi medicină paliativă, patologie cronică, patologie psihiatrică, patologia adolescentului, patologie geriatrică, violenţă şi abuz, poziţia copilului în sistemul familial, psihoterapie de cuplu şi familie

- Activitate clinică practică cu indivizi/familii/grupuri

- Intervizare şi supervizare

- Demonstarea abordării sistemice prin folosirea unui material didactic complex; bibliografie conformă cu curriculum-ul, casete video, DVD, interviuri şi sesiuni live

- Pregătirea şi prezentarea lucrărilor scrise şi susţinerea celor două examene finale (nivel intermediar, nivel avansat)

- Întocmirea unui portofoliu care să conţină internalizarea la nivel personal a cunoştinţelor şi abilităţilor dobândite de-a lungul cursului de formare, evidente ale activităţii clinice practice cu clienţi (prezentarea şi descrierea cazurilor cu respectarea confidenţialităţii) şi alte participări la workshopuri, conferinţe, cursuri de formare in psihoterapie, notiţe de curs.

 

Primii doi ani de curs reprezintă nivelul intermediar (750 ore), echivalând cu psihoterapeut sub supervizare.

 

 

Workshop-ul “Leadership versus Management”

 

Institutul Român “Sic Cogito” vă invită să participaţi la workshop-ul “Leadership versus Management” organizat în perioada 11-12 Decembrie 2010 la Bucureşti.

 

Pe fondul folosirii eronate drept sinonime a celor două concepte, workshop-ul  îşi propune prezentarea diferenţiată a leadershipului şi a managementului, precum şi a formelor fiecăruia. În plus, ca participant vei beneficia de o evaluare, pentru a descoperi în care dintre cele doua categorii te încadrezi. Exerciţiile ulterioare te vor ajuta să găseşti modalităţi individuale de potenţare şi dezvoltare a propriilor abilităţi specifice leadershipului şi managementului.

 

Workshop-ul va aborda următoarele teme:

- Diferenţiere conceptuală şi aplicativă leadership/management

- Stiluri de conducere

- Dificultăţi în cadrul activităţii de conducere

- Forme specifice leadership/management

- Interacţiune leader/manager

 

Structura workshop-ului este de 30% modul teoretic şi 70% modul aplicativ, cu exerciţii menite să vină în sprijinul dezvoltării abilităţilor participanţilor.

 

Moderatori: Psiholog principal, Dr. în psihologie Valentin Dinu, Psiholog Adina Preda

 

Taxă de participare: 200 RON/participant

Numărul maxim de participanţi: 20

 

REDUCERI!

Reducerea iernii : Taxa principală a cursului este redusă cu 55% ! În loc de 440 Ron, plăteşti doar 200 Ron pentru cele două zile de curs.

În plus I.R.S.C.  îţi oferă ţie şi prietenilor tăi următoarele tipuri de reduceri non-cumulative:

Studenţi: 10%

Grupuri: 2 persoane – 10%

3 persoane – 15%


Pentru detalii suplimentare şi confirmarea înscrierilor, contactaţi-ne la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau vizitaţi  http://siccogito.wordpress.com/

 

 

Creativitate prin desen, culoare şi mandale de lumină

 

Descoperirea calităţilor noastre nebănuite.

Bucureşti,  11-12 Decembrie 2010,  susţinut de Roberta Mirela Neamţu

Organizator: Fundația Floarea Vieții

 

Pentru înscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Persoane de contact:

Roberta Neamţu: tel. 0722 330 652, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Camelia Cioba: tel. 0729 20 35 25,  e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

 

Mai multe informaţii  www.floarea-vietii.ro

 

 

Workshop Mind - Body la Timisoara “Matricea realitatii”

 

Exista o singura “realitate” sau mai multe? Cum ne cream propria realitate? Atunci cand spunem despre ceva ca este real, vorbim de o realitate absoluta?

Workshop-ul “Matricea realitatii” este o incursiune in modul in care ne concepem inconstient propria realitate si felul in care o traim. De multe ori nu suntem bolnavi din intamplare, asa cum nu suferim intamplator, chiar daca la prima vedere ar parea ca este asa.

Vom lucra cu tehnici psihoterapeutice integrative, punand accent pe aspectele relationale.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri contactati:

Aurora Ardelean, coordonator programe de formare

Tel. 0729.715.384

 

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Organizator – Centrul Psiho Blue Timisoara

Numarul maxim de participanti – 10

Orar sambata– 10 -20

duminica– 10- 15

 

Locatia: centrul Psiho Blue Timisoara, str. Iosif Nemoianu (fosta 16 februarie) nr. 10 (repere: strada cu linia de tramvai care duce din centru in piata 700, spitalul de copii, centrul Neurorad)

Taxa de participare: 200 RON.

Pentru grupele de 3 persoane inscrise: taxa de participare este 150 RON/persoana.

Taxa de participare se achita in cont.

Cont: RO60BTRL03601202T60177XX, Banca Transilvania Timisoara, SC Psiho Blue SRL, str. Leonard nr. 8 a, Timisoara, CUI 26052577.

 

Data limita de achitare a taxei de participare: 05 Decembrie 2010

Conducator de workshop dr. Oana Maria Popescu

Dr. Oana Maria Popescu este medic, psihoterapeut – cu specializari si cursuri in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie ericksoniana,  psihosexologie, analiza tranzactionala, psihoterapie integrativa, psihanaliza, gestalt terapie, inteligenta emotionala, rezistenta la schimbare, comunicare – terapie – relatie, psihosomatica si psihoneuroimunologie, hipnoanaliza tranzactionala, hipnoza si stress, hipnoterapia copilului, hipnoterapia durerii, hipnoterapie cognitiv-comportamentala, psihoterapie cognitiv-comportamentala. Membru in colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, reprezentant zonal Banat – Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana. Formator acreditat CNFPA. Formator si supervizor in formare in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si psihoterapie Ericksoniana.  Formator si supervizor in cadrul Institutului European de Psihoterapie Integrativa.

 

 

Curs de formare profesionala continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Asociatia de Psihologie Aplicata in domeniul Securitatii Nationale din Romania organizeaza:

Curs de formare profesionala continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Furnizarea serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

Obiective:

- fundamentarea stiintifica a demersului de furnizare a serviciilor psihologice in domeniul securitatii private

- formarea deprinderilor metodologice necesare implementării standardelor de calitate în serviciile psihologice furnizate

Publicul țintă: psihologi cu drept de libera practica interesati de domeniu

Durata cursului: 15 ore

Credite CPR: 10

 

Psiholog formator: dr. psiholog Ion Duvac

Co-organizator: Cabinetul Individual de Psihologie ”Duvac Ion”

 

Programa analitică a cursului:

-Securitatea privata - delimitari conceptuale

-Argumentarea legala a necesitatii serviciilor psihologice din domeniul securitatii private

-Descrierea principalelor tipuri de servicii psihologice necesare in domeniul securitatii private

-Marketingul serviciilor psihologice în domeniul securitatii private

-Managementul cabinetului individual de psihologie (similare) furnizor de servicii psihologice in domeniul securitatii private

-Elaborarea  metodologiei de evaluare psihologică: etape, principii, structura

-Macheta unei metodologii de evaluare psihologica

-Proceduri: evaluare, reevaluare psihologica, contestarea rezultatelor etc.

-Studiu de caz – evaluarea psihologica pentru un post de agent de paza: analiza fisei de post pentru un agent de paza constituirea unei baterii de evaluare psihologica motivarea alegerii probelor utilizate consimtamantul informat

-Ghidul anamnestic

-Aplicarea probelor

-Interviul psihologic

-Analiza si interpretarea rezultatelor

-Fundamentarea deciziei psihologice

-Elaborarea avizului psihologic

-Formularistica; circuitul documentelor

-Fiscalizarea activitatii din cabinet: facturi, chitante, declaratii fiscale, registru – jurnal de incasari si plati, cheltuieli deductibile

-Arhivarea documentelor

 

Precizari suplimentare:

Cursul se desfasoara in zilele de 11 – 12 decembrie 2010 la Phoenicia Grand Hotel din Municipiul BUCURESTI

Taxa de participare 500 RON (TVA inclus); in cazuri deosebite data achitarii poate fi negociata

Aplicarea pentru acest curs si obtinerea detaliilor de plata si organizare se fac prin e-mail

Constituirea grupei se va realizeaza in ordinea inscrierilor

 

Date de contact: Dr. psiholog Ion Duvac

Mobil: 0741 565 143

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Web: www.ionduvac.ro

 

 

Workshop-ul de psihoterapie “Cum ne evaluam perfectionismul si stima de sine?

 

Clinica ASIST organizeaza workshop-ul de psihoterapie cu tema:

Cum ne evaluam perfectionismul si stima de sine?

 

Continut: perspective teoretice, discutii si aplicatii ce au ca principale obiective:

1. Intelegerea rolului stimei de sine;

2. Evidentierea trasaturilor perfectioniste si modul lor de evaluare;

3. Constientizarea schimbarii si momentul potrivit pentru a face acest lucru.

Conducator workshop: psihoterapeut Barbara Craciun, asist.univ.drd. la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Participanti: sunt invitati sa participe studenti, masteranzi, psihologi si toti cei interesati de autocunoastere si optimizare personala.

Orele 20.30

Taxa: 80 ron

Timp: 4 ore

La sfarsitul workshop-ului se acorda adeverinta de participare, utila la CV.

Locatia: Bd. Unirii nr.45, Bl.E3, Sc.2A, Ap.54 sector 3, Bucuresti

Informatii si inscrieri:

www.asistclinik.ro

telefon 0755 033 777

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru rezervare loc, va rugam sa achitati suma de 80 ron in contul RO23BRDE441SV18816214410 €“

Banca BRD Unirea cu mentiunea Plata curs;

trimiteti numarul chitantei la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop din seria ”André Green între psihanaliză, literatură şi antropologie”

 

Asociația pentru Promovarea Psihoterapiei şi Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Psihologie organizeaza al 5-lea Workshop din seria

”André Green între psihanaliză, literatură şi antropologie”

 

Tematica: Noi direcţii şi deschideri în psihanaliză, din perspectiva lui André Green

Lector: Dr. Psih. Daniela Luca

 

Programul desfăşurat:

Sâmbătă, 18 decembrie 2010

- 16.30 – 17.00 – André Green în psihanaliza franceză şi internaţională

- 17.00 – 18.15 -  Interpretarea culturală a psihismului: realitate exterioară şi realitate umană; cauzalitatea socio-antropologică şi cauzalitatea psihică; cultura şi civilizaţia – repunere în discuţie; violenţa şi distructivitatea; ”de ce răul?”

- 18.15 – 18.30 – pauză cafea

- 18.30 – 19.30 – Specificitatea cauzalităţii psihice: Psyché, Eul şi Obiectul; adevărul istoric şi realitatea psihică; reprezentarea psihică inconştientă;  deschidere către clinica actuală; psihanaliza şi celelalte ştiinţe despre om, astăzi

 

Duminică, 19 decembrie 2010

- 9.30 – 11.30 – Grup clinic: prezentare de caz

- 11.30 – 11.45 – pauză cafea

- 11.45 – 13.30 – Setting – proces – travaliu psihanalitic: perspectiva clasică şi perspectivele  actuale

- 13.30 – 14.00 – pauza de prânz

- 14.00 – 15.15 -  Transferul şi contratransferul în lucrul cu structurile nevrotice

- 15.15 – 15.30 – pauză de cafea

- 15.30 – 16.30 – Transferul şi contratransferul în lucrul cu structurile non-nevrotice

 

Întregul proiect este creditat de Colegiul Psihologilor din România cu 15 puncte.

Taxa participare: 200 lei (150 lei ptr studenti)

Înscrieri, detalii organizatorice: www.roapp.ro

Persoană de contact: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , 0752 289 989

 

 

Curs de formare profesionala continua


Formator supervizor, psihoterapeut adlerian Ramona Covrig impreuna cu Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana (IPPA) va invita sa participati la cursul de formare profesionala continua cu denumirea IMBOGATIREA RELATIEI DE CUPLU, CONSILIEREA MARITALA SI PREMARITALA’’. Colegiul Psihologilor din Romania acorda 10 credite.

 

Durata cursului si locatia : Sambata si duminica 18-19 DEC, de la 10-17 in BUCURESTI.

Manifestarea  se adreseaza masteranzilor, psihologilor si  psihoterapeutilor. La aceste cursuri pot participa si cei interesati de psihologia cuplului si a familiei, acestia vor primi o diploma de participare fara credite.

Taxa de participare este 250 lei. Cursantii aflati in programul de pregatire in psihoterapie adleriana din cadrul IPPA si APPAR platesc pentru un modul 200 ron.

Inscrierile se fac telefonic sau prin e-mail la formatorul/instructorul care sustine modulul dupa cum urmeaza:

 

Ramona Covrig, Psihoterapie de cuplu : Modulul de Imbogatire a Relatiei de Cuplu si Consilierea pre-maritala, tel. 0722941484, adresa de e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , www.psihoconsult.ro, www.psihoterapie-cuplu.ro

 

,,Dragostea si intimitatea este o sarcina pentru doi. Pentru a avea succes este nevoie de maxima cooperare, egalitate, respect si grija fata de celalalt. Cand folosim termenul de cuplu ne gandim nu numai la cupluri casatorite ci si la relatiile de prietenie. Cei doi care formeaza un cuplu, vin impreuna cu doua perceptii diferite despre Sine, Ceilalti si Viata si cu doua seturi diferite de logica privata. Acest curs va discuta despre cum facem alegerea in cuplu, despre nevoile psihologice in cuplu, radacinile incurajatii si descurajarii, comunicarea eficienta si pasii pentru rezolvarea conflictelor. Cursul va include activitati de imbogatire si tehnici necesare pentru consilierea cuplului. Cursul se adreseaza celor care sunt interesati sa ajute cuplurile aflate in criza, care au abilitatea de a conduce un grup de discutie, si care sunt dispusi sa studieze teoria, principiile si tehnicile utilizate in acest scop’’. Psih.Ramona Covrig

 

 

Curs interactiv ,,Comportamentul asertiv’’

 

Am introdus in campania de reduceri “Winter Goodies” a Institutului Roman “Sic cogito” si cursul interactiv “Comportamentul asertiv” ce va beneficia in perioada iernii de o reducere de la 400 RON la 130RON!

 

Prezentarea cursului

Asertivitatea, ca stil si strategie de comunicare, permite individului sa isi exprime opiniile si sa se manifeste intr-o maniera non-agresiva, non-submisiva si non-manipulatorie, avand ca avantaj de lunga durata mentinerea unor relatii sociale solide si a unui stil de viata echilibrat.

O persoana asertiva isi cunoaste drepturile si responsabilitatile si totodata recunoaste si respecta drepturile celorlalti.

Desi ne nastem asertivi, contextul in care crestem si ne dezvoltam, precum si tipurile de relatii in care participam si pe care le percepem drept modele, conduc uneori la impamantenirea unor comportamente non-adaptative, ce tind sa saboteze construirea unor relatii puternice si durabile.

Pentru a combate efectele acestora, re-educarea deliberata in sfera asertivitatii devine solutia optima, activatoare a resurselor interioare menite sa revigoreze contactele sociale, precum si relatia individului cu sine.

Echipa Institutului Roman „Sic cogito” incurajeaza si sustine dezvoltarea personala invitandu-va in weekend-ul 18-19 Decembrie 2010 la un curs interactiv menit sa ghideze participantii catre redescoperirea propriilor atribute asertive, imbinand abordarea teoretica si exercitiile practice.

 

Din structura cursului:

-Definirea asertivitatii si a contextelor de utilizare

-Intelegerea diferitelor tipuri de comportament (asertiv, agresiv, pasiv, manipulator)

-Drepturi si responsabilitati

-Importanta increderii in sine

-Tehnici de asertivitate

-Dezvoltarea planului personal de activitate pentru a actiona in viitor

 

Invatarea si exersarea asertivitatii intr-un context de grup reprezinta un avantaj, deoarece este simulat astfel contextul social, iar feedback-ul este imediat, facilitand rafinarea raspunsurilor inainte de punerea lor in practica in viata de zi cu zi.

 

Moderatori: Psiholog M.A. Lucia Grosaru, Psiholog Adina Preda

Taxa curs: 130 RON/participant

Studentii beneficiaza de reducere de 10%.

*La finalul cursului se elibereaza diplome de participare.

 

Inscrierile se anunta prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si se considera finale in momentul atasarii OP scanat. Cont IBAN (RON): RO52BTRL04101205U45560XX Banca Transilvania, Sucursala Coposu Descriere tranzactie: TAXA CURS 02 Se declara numele participantului, nu al persoanei care depune banii. Numarul maxim de participanti: 10. Data limita pentru inscrieri este 12 Decembrie 2010.

 

Pentru informatii suplimentare despre eveniment ne puteti vizita aici: http://siccogito.wordpress.com/

 

 

Formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut

 

Avem placerea sa va anuntam ca, incepand cu ianuarie 2011 va incepe o noua serie de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut in cadrul Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania.

Cursurile sunt acreditate de catre Colegiul Psihologilor din Romania, astfel incat la finalul primilor 2 ani studentul va putea fi recunoscut ca si consilier, conform standardelor Colegiului Psihologilor, iar la finalul celor 3 ani va avea statutul de terapeut prin joc si dramaterapeut sub supervizare. Curricula cuprinde 450 de ore de aplicatii teoretice si practice, 150 de ore de terapie personala si 60 de ore de supervizare.

Dupa finalizarea cursurilor de formare de lunga durata (3 ani), terapeutul sub supervizare va trebui sa acumuleze inca 150 de ore de supervizare (o ora de supervizare la 3 ore de practica) pentru a deveni terapeut autonom.

Pentru detalii privind continutul programului de formare, cititi curricula anexata (program training 3 ani).

Pentru inscrierea pentru programul formativ de trei ani, fiecare aplicant trebuie sa trimita un CV profesional cat mai detaliat (in romana si engleza), o scrisoare de motivatie si documentele care sustin declaratiile din CV. Recomandam sa cuprindeti in CV toate experientele de formare in terapie prin joc si in dramaterapie, fie in cadrul cursurilor sustinute de catre Dr. Sue Jennings si colaboratorii acesteia, fie in alte contexte, precum si experientele de terapie/dezvoltare personala precedente sau formari in alte scoli de terapie.

Actele solicitate vor fi trimise pe mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , cu mentiunea « Inscriere formare », pana la data de 30.11.2010.

Interviurile de selectie vor avea loc in cursul lunii decembrie, in Brasov. Vor fi chemate pentru interviu doar persoanele selectate in urma analizei dosarului trimis. Taxa de interviu este de 40 de lei.

Cursurile de formare se vor desfasura in Brasov, incepand cu ianuarie 2011, sub directa indrumare a lui Sue Jennings PhD. Pentru detalii legate primul an de curs (program, taxe) va rog sa consultati tabelul anexat (program anul I). Acest program poate suferi modificari usoare in cursul anului viitor, in cazul unor evenimente neprevazute.

Pt. persoanele care au urmat pana in prezent cursuri de terapie prin joc si dramaterapie : aceste situatii vor fi discutate si analizate, pe baza dosarului trimis, de catre comisia ATJDR pentru a se decide nivelul de pregatire actual si nivelul de intrare in programul de formare de lunga durata.

In situatia in care aveti nevoie de alte informatii sau clarificari, va rog nu ezitati sa ma contactati la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

Curs Consiliere pentru copii si adolescenti

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania si Asociatia de Consiliere Psihologica din Romania organizeaza

Curs Consiliere pentru copii si adolescenti

 

Perioada: 15-16 Ianuarie, 2011

Invitati:

- prof.univ.dr. Ann Vernon, specialist in consiliere si terapie rational emotiva si comportamentala pentru copii si adolescenti, Institutul Albert Ellis, NY

- conf.univ. dr. Simona Trip specialist in terapie rational emotiva si comportamentala, Universitatea din Oradea

 

Locaţia: Bucureşti

Cursul ofera: certificare din partea Colegiului Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie pentru absolventii de psihologie şi psihologii acreditaţi (15 credite).

 

Pot participa: licentiati in psihologie, asistenta sociala, psiho-pedagogie speciala, medicina, studenti (acestia vor primi o diploma de participare, fara certificare din partea Colegiului Psihologilor).

Taxa de participare: 400 Ron

Nr. de locuri limitat: 40 locuri

 

Data limita pentru inscriere: 22 decembrie 2010

 

Persoane de contact:

Simona Trip : 0745 – 605.738, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Carmen Bora: 0745- 358.478, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop cu tema „Personalitatile dificile – Ce sunt şi cum ne raportăm la ele?”

 

Succesul relaţiilor interpersonale poate fi privit şi din prisma interacţiunii personalitătii noastre cu personalitatea celorlalţi. Dar ce se întâmplă atunci când interpretăm coportamentul celuilalt ca nefiind potrivit unei situaţii sau atunci când noi înşine suntem în vizorul celorlalţi pentru reacţii ce nu par agreate la nivel social?

Cum să reacţionezi când cineva din echipa ta este mereu preocupat şi evidenţiază numai riscurile unei strategii comune? Cum să te comporţi când cineva îţi reproşează pe nedrept fapte şi atitudini? Cum te descurci atunci când în mediul tău există cineva despre care se tot spune că „joacă teatru” sau că vrea cu tot dinadinsul sa fie în  centrul atenţiei? Şi ce faci în relaţie cu acele persoane care nu pot face un pas fără să ceară opinii, aprobări, întăriri?

Pentru toate aceste situaţii ar fi optim să putem identifica şi să ne putem raporta într-un mod constructiv la personalităţile dificile, pentru că la ele se referă în principal comportamentele prezentate anterior.

Institutul Român „Sic cogito” te invită în perioada 22-23 Ianuarie 2011 la un workshop cu tema „Personalitatile dificile – Ce sunt şi cum ne raportăm la ele?”.

Moderatori:  Psiholog  M.A. Lucia Grosaru, Psiholog Adina Preda

 

Taxă participare: 170 Ron/persoană

Numărul maxim de participanţi: 20

 

REDUCERI!

Reducerea iernii : Taxa principală a cursului este redusă cu peste 50% ! În loc de 350Ron, plăteşti doar 170 Ron pentru cele două zile de curs.

În plus, I.R.S.C.  îţi oferă ţie şi prietenilor tăi următoarele tipuri de reduceri non-cumulative:

Studenţi: 10%

Grupuri: 2 persoane – 10%

3 persoane – 15%

Pentru detalii suplimentare şi confirmarea înscrierilor, contactaţi-ne la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau vizitati http://siccogito.wordpress.com/ .

 

 

Grup Psihodrama Clasica – Dezvoltare Personala

 

Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie si Asociatia Romana De Psihodrama Clasica organizeaza :

Grup Psihodrama Clasica – Dezvoltare Personala

Pentru studenti si specialisti care doresc sa se formeze in Psihoterapie: Psihodrama Clasica

Grupul de Psihodrama Dezvoltare Personala – se desfasoara in cadrul A.R.P.C.F. Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in colaborare cu Centrul Roman de Psihodrama Clasica prin Asociatia Romana de Psihodrama Clasica institutie acreditata de:

- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)

- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)

- Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)

- Asociatia Europeana de Psihoterapie

 

Dezvoltarea Personala – reprezinta etapa necesara si obligatorie pentru formarea in psihoterapie – psihodrama clasica.

Durata: 10 luni / an - un weekend / luna (sambata 6 ore si duminica 6 ore)

Cost: 200 Ron / sesiune

În urma participării la acest grup, se vor elibera adeverinte cu numărul de ore de dezvoltare personală (sau echivalare ore de practică în specialitate).

Participarea la grupul de Dezvoltare Personala permite inscrierea specialistilor interesati in Programul de formare in psihodrama clasica moreniana cu certificare:

Finalitate programului de formare in psihodrama clasica: Eliberarea diplomelor de psihoterapeut recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania , Federatia Romana de Psihoterapie si Federatia Europeana a Organizatiilor de Psihodrama.

 

Conditii inscriere si participare grup:

Studenti si Specialisti in domeniile: psihologie, asistenta-sociala, sociologie, medicina, filosofie, teatru, pedagogie, comunicare.

 

Inscrieri si informatii:

Persoanele interesate se pot inscrie trimitand cv.ul si scrisoarea de motivatie la adresa de e-mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 0735.167.967

Despre psihodrama clasica: www.psihodramaclasica.ro

Despre psihoterapie psihanalitica de cuplu: www.arpcf.com

 

 

Cursuri de formare in psihoterapia sistemică de familie si cuplu


Institutul pentru Cuplu si Familie Iasi face inscrieri pentru  cursuri de formare in psihoterapia sistemică de familie si cuplu.

Institutul pentru Cuplu si Familie Iasi este acreditat ca un furnizor de formare profesională la nivel national, de Colegiul Psihologilor din Romania si recunoscut pe plan european, fiind membru al  EFTA TIC.

Certificatele obtinute pe parcursul formarii- certificatele de etapa – precum si certificatul final, sunt acceptate de Colegiul Psihologilor din Romania pentru eliberarea atestatului de libera practica in consiliere psihologica si psihoterapie sistemica de cuplu si familie.

Cursurile se adreseaza psihologilor, medicilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor si studentilor in ultimul an la facultatile de profil socio-uman.

 

Formatori:

Marcel Nedelcu – absolvent al facultatii de psihologie, doctorand, psihoterapeut sistemic de familie, formator si supervizor acreditat de FRP in cadrul Institutului pentru Cuplu si Familie Iasi. Coordonator al centrului de psihoterapie si consiliere psihologica „ProMind”, indruma grupuri de dezvoltare personala  si supervizeaza practicieni in domeniul psihoterapiei sistemice.

Elena Ceuca – este absolventa a facultatilor de medicina si de psihologie. Lucreaza ca psihoterapeut sistemic familial si de cuplu atestat de Colegiul Psihologilor, tine cursuri de formare teoretica, cursuri de formare continua pentru psihologi, medici, asistente medicale, asistenti sociali, tine work-shop-uri, indruma grupuri de dezvoltare personala  si supervizeaza practicieni in domeniul psihoterapiei sistemice.

Se vor organiza grupuri in urmatoarele locatii:

- Bucuresti

- Iasi

- Pitesti

- Brasov

- Baia Mare

Cursurile se vor desfăsura in module de 30-35 ore, la interval de două/trei luni. Programul de formare este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania aviz RF- II-IS 56- 1.06.2009 si se va desfasura pe o perioadă de minim 3 ani.

Pentru inscriere, candidatii vor trimite pe mail o scrisoare de intentie, CV  si copia dupa chitanta de la taxa de inscriere de 40 RON.  Plata taxei de participare se face in contul Institutului pentru Cuplu si Familie, deschis   la B.C.R. Sucursala Iasi, Cod IBAN : RO33RNCB0178114647160001

 

Pentru locatiile Bucuresti, Brasov si Pitesti se va trimite dosarul de inscriere la mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  persoana de contact Marcel Nedelcu. Relatii suplimentare la tel.0727808285 sau www.icf-iasi.ro .

Pentru locatiile din Iasi si Baia Mare  se va trimite dosarul de inscriere la mail:

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , persoana de contact Elena Ceuca. Relatii suplimentare la tel. 0758 059079 sau www.icf-iasi.ro .

 

 

Curs de Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei: 10-11 Dec. 2010

 

Prof.  Aaron T. Beck univ. Dr. Psiholog  Daniel David organizeaza la Clinica Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

Curs de Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Aplicatii in Terapia de Cuplu si a Familiei: 10-11 Dec. 2010.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 15 credite psihologilor cu atestat de libera practica.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere de 10 %.

Taxa: 600 lei

Detalii in pagina de mai jos:

http://www.aquamarin.ro/formari/

Inscrieri si informatii la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon:  021.326.52.90;  0724.222.522 ; 0745.633.474.

 

 

Workshop grupuri SENS: Ma ascult, ma inteleg, am curajul de a fi eu insumi, 11-12 decembrie 2010

Grupurile de explorare si autocunoastere SENS vin in intimpinarea celor care doresc sa fie mai aproape de ei insisi, sa  simta ceea ce sunt cu adevarat: o persoana valoroasa, importanta, care merita atentie, respect, iubire... o persoana cu resurse si calitati, o persoana responsabila si capabila.

Invitam pe toti cei care sunt interesati in intelegerea limbajului corpului si sufletului propriu, pe cei care doresc sa-si construiasca optimismul si sa-si  recapete echilibrul corp-suflet,  pe cei care vor sa fie mai aproape de ei insisi, sa participe la grupurile SENS 2010.

Seria de grupuri SENS 2010 este structurata in 4 module. Fiecare modul se desfasoara o data pe luna, un weekend, cu o tema diferita.

 

TEME LUNARE

1. Si daca bolile ne vorbesc despre vindecare?, 25-26 septembrie 2010

2. Asculta-ti corpul, iti vorbeste despre viata ta, 16-17 octombrie 2010

3. Cine sunt eu? - intre discursul autosabotor si respectul de sine, 20-21 noiembrie 2010

4. Ma ascult, ma inteleg, am curajul de a fi eu insumi, 11-12 decembrie 2010

Vom explora memoria corpului si sufletului nostru.

Vom asculta, vom intelege, vom schimba impreuna.
Vom lua contact cu acele parti din noi care asteapta sa participe activ la viata noastra.
Vom construi optimismul si echilibrul corp-suflet pe temeiul realismului pozitiv.

 

Detalii de participare

Taxa de participare:  400 RON/persoana/fiecare modul.

Studentii la psihologie, asistenta sociala, pedagogie, medicina beneficiaza de oferta speciala.

 

Modalitati de plata:

- cash, POS la sediul cabinetului SENS - str.Dr.Lister 31, sector 5, Bucuresti (zona Cotroceni)

- OP - Raiffeisen Bank RO 25 RZBR 0000 0600 1240 1781

Plata se confirma la Daniela Neagu - Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau Sever Sava Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Mai multe detalii:

- Cecilia Bolozan, Relatii cu publicul, Cabinet Psihologic SENS, 0723288924

- Daniela Neagu, Psiholog clinician, 0735537221

 

 

 

 
Psihologie