PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 25 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2010 Stiri

 

 

 

STIRI 2010

 

 

 

Publicare acte administrative in Monitorul Oficial 0348/26.05.2010

 

COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMANIA

COMUNICAT

 

Ca urmare a cererii Colegiului Psihologilor din Romania, Secretariatul general al Camerei Deputatilor a dispus publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 0348 din 26 mai 2010 a urmatoarelor acte administrative cu caracter normativ, aprobate de catre Comitetul director in data de 16 aprilie 2010: Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea normelor privind organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 1 din 16 aprilie 2010; Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea Normelor privind accesul in profesia de psiholog cu drept de libera practica, nr. 2 din 16 aprilie 2010; Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea Normelor privind formarea profesionala a psihologilor cu drept de libera practica, nr. 3 din 16 aprilie 2010.

Anexele hotararilor mentionate mai sus au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 0348 bis.

Astfel, de la data intrarii in vigoare a actelor administrative enumerate mai sus inceteaza aplicabilitatea oricaror dispozitii sau hotarari contrare.

Totodata, amintim faptul ca organizarea exercitarii profesiei de psiholog in Romania este reglementata in prezent prin urmatoarele acte normative si acte administrative cu caracter normativ :

1. Legea privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 213 din 27 mai 2004 ;

2. Hotararea Guvernului pentru aprobarea Nomrloe metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, nr. 788 din 14 iulie 2005 ;

3. Hotararea Comitetului director al CPR privind constituirea, declararea, inregistrarea si functionarea cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societatilor civile profesionale de psihologie, precum si exercitareaprofesiei de psiholog cu drept de libera practica in sectorul public sau privat, in regim salarial, nr. 1 din 10 martie 2006 ;

4. Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea normelor privind organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 1 din 16 aprilie 2010;

5. Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea Normelor privind accesul in profesia de psiholog cu drept de libera practica, nr. 2 din 16 aprilie 2010;

6. Hotararea Comitetului director al CPR pentru aprobarea Normelor privind formarea profesionala a psihologilor cu drept de libera practica, nr. 3 din 16 aprilie 2010.

Forma electronica a actelor publicate va fi afisata pe site-ul organizatiei profesionale.

 

Presedinte,

Prof. univ. dr. Mihai ANITEI

 

Sursa:

www.copsi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=856&Itemid=200042

 

 

 

Criterii de publicare in Reteaua de Stiri APR si informatii dezabonare

 

Va reamintim criteriile de publicare in Reteaua de stiri APR:

In reteaua de stiri pot fi publicate anunturi referitoare la: evenimente stiintifice, training-uri, formari, lansari de carti din domeniul psihologiei, conferinte, locuri de munca pentru psihologi, evenimente din viata asociatiei si alte stiri de interes care au legatura cu psihologia.

Stirile sunt postate pe site-ul asociatiei, si trimise prin e-mail celor peste 9000 de abonati, o data la doua saptamani. De asemenea, pot fi preluate si de alte site-uri prin RSS, constituind astfel o sursa principala de informare psihologica pe internet.

Pentru a fi publicat in Reteaua de Stiri a APR, un anunt trebuie sa intruneasca urmatoarele criterii:

 

CRITERII DE PUBLICARE:

Anunturile primite in timpul unei luni sunt trimise la sfarsitul lunii respective.
Drept urmare trebuie acordata atentie datei desfasurarii evenimentului in raport cu perioada de publicare.

Fiecare eveniment beneficiaza de maxim un anunt publicat. Pot fi trimise mai multe anunturi pentru acelasi eveniment, numai cu acordul Asociatiei.

Anunturile pentru conferinte / formari / training-uri trebuie sa contina informatii detaliate despre:

- eveniment,
- data,
- locul de desfasurare,
- detalii despre organizatori,
- conditiile de participare,
- datele de contact,
- preturi de inscriere (daca e cazul),
- orice alte informatii relevante.

Pentru formari / training-uri se adauga

- detalii despre traineri (recunoasteri, acreditari),
- detalii despre diploma/atestatul obtinut in urma participarii la eveniment,
- daca trainig-ul / formarea este recunoscuta de Colegiul Psihologilor si daca se obtin puncte pentru formarea continuua.

Anunturile despre locuri de munca, trebuie sa se adreseze psihologilor, si sa contina:

- descrierea firmei angajatoare
- descrierea responsabilitatilor postului
- detalierea cerintelor postului
- numarul de locuri disponibile
- orasul
- pachetul salarial

Anunturile despre lansari de carte, trebuie sa contina:
- o scurta prezentare a autorului / autorilor
- descrierea cartii
- data si locul lansarii (daca este cazul)

 

CRITERII TEHNICE DE PUBLICARE:

- deoarece sunt publicate pe internet, in textul mesajelor nu se vor folosi diacritice sau caractere speciale.
- nu se foloseste alineat, ci spatiere la 1 rand intre paragrafe
- font: times new roman, marime: 12, aliniere: dreapta, style: none
- formatul acceptat al documentelor: .doc sau . txt
- preferabil sa se evide folosirea de grafice; daca acestea trebuiesc introduse, se accepta formatul .gif sau .jpg, maxim 50 kb.

Pentru a publica un anunt, acesta trebuie trimis la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Sursa: Reteaua de stiri APR

 

 

Cazare hotel in Bucuresti

La data de 01.02.2010 Colegiul Psihologilor din România a încheiat un contract de colaborare cu hotelul SIR LUJERULUI până la sfârşitul acestui an. Vă anunţăm pe această cale că toţi psihologii care au probleme de rezolvat în Bucureşti pot beneficia de cazare la acest hotel (având o reducere), de toate celelalte avantaje: mic dejun inclus, televizor, internet wireless, parcarea maşinii păzită.

www.copsi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=84

www.copsi.ro/images/upload/harta%20hotel.jpg

 

 

 

A luat fiinta Asociatia Consilierilor Romani (ACROM) !


Avem placerea sa va anuntam ca a luat fiinta Asociatia Consilierilor Romani (ACROM).

ACROM este o asociatie care doreste sa reprezinte interesele tuturor consilierilor romani, indiferent de programul de formare absolvit sau de institutia in care activeaza - consilieri scolari, consilieri in cariera, dar si experti din alte domenii profesionale care indeplinesc zilnic sau ocazional roluri asociate activitatilor de consiliere, din mediul public si privat. Asociatia doreste sa ofere posibilitatea unui dialog specialistilor care se identifica drept consilieri, formatorilor de consilieri si studentiilor care se pregatesc pentru aceasta profesie. ACROM lucreaza pentru a stabili un cadru de lucru coerent pentru a schimba statutul consilierii din Romania – din ocupatie, in cel de profesie, cu tot ce implica acest proces – crearea unui cod etic si a standardelor de calitate, implementarea unor programe de formare valoroase, o certificare la nivel national si certificari pe diferite specialitati, recunoastere si sustinere legala.

ACROM isi doreste ca vocea ei sa fie cat mai puternica pe piata din Romania si interesele grupului profesional pe care-l reprezinta cit mai bine sustinute.

Va invitam ca, in masura in care obiectivele pe care ni le-am propus va reprezinta, sa deveniti membru al asociatiei ACROM. Gasiti detalii in acest sens (criteriile si formularul de aderare) pe site-ul ACROM - www.asociatiaconsilierilor.ro

De asemenea, ne face placere sa va invitam la Conferinta ACROM, care se va desfasura pe 14 februarie 2010 (participarea este gratuita), pentru a coagula energiile constructive in demersul de profesionalizare a ocupatiei de consilier in Romania. Mai multe detalii pe www.asociatiaconsilierilor.ro/conferinte.php .

Consideram ca implicarea dumneavoastra reprezinta un plus de care ACROM are nevoie in imaginarea strategiilor de dezvoltare a profesiunii de consiliere in Romania.

Slavita Carmazan

Director Executiv ACROM

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

0724.363.496

 
Psihologie