PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 36 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
2012 Cursuri & Workshopuri (1)

 

 

 

Cursuri & Workshopuri 2012 (1)

 

 

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie

 

ARPCF - Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie, anunta deschiderea inscrierilor pentru:

 

Curs Formativ in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu si Familie

 

acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania

 

Deschiderea inscrierilor – 22 Octombrie 2012 – 15 Decembrie 2012

 

Programul cuprinde 4 ani de formare profesionala si este finalizat cu diploma de absolvire in specialitatea psihoterapie psihanalitica de cuplu recunoscut la nivel national COPSI.

Cursul se adreseaza: studentilor si absolventilor de psihologie, psihoterapeutilor specialisti sau aflati in formare, rezidentilor la psihiatrie si specialitati conexe, asistenta sociala, sociologie, filosofie, pedagogie si psihopedagogie precum si tuturor celor care au interes in intelegerea si lucrul cu cuplurile si familiile.


Cele mai frecvente intrebari despre desfasurarea programlui formativ:

Care este frecventa, durata si costul intalnirilor de formare?
Frecventa seminariilor formative: 1 sesiune / luna (un weekend)
Durata seminar formativ: 5 ore sambata si 5 ore duminica - 11 luni / an plus o sesiune intensiva (scoala rezidentiala din luna august - patru zile de seminarii)
Cost / sesiune formativa: 200 Ron

 

Este necesar ca in paralel sa urmez analiza personala/didactica? Daca da, cu ce frecventa saptamanala si de cate ore am nevoie?

Analiza personala are doua coordonate:
1) Analiza de grup si in grup - se realizeaza in cadrul sesiunilor formative si se desfasoara pe durata celor patru ani formativi fiind parte integranta a sesiunilor de lucru lunare.
2) Analiza individuala - patru ani cu frecventa minima de doua sedinte / saptamana. Aceasta poate fi inceputa din anul I de formare sau pe parcursul formarii (nu mai tarziu de anul III formativ).

Cei 4 ani de formare reprezinta formarea de baza, pana la nivelul de psihoterapeut in supervizare, sau autonom?
Cei patru ani formativ reprezinta formarea de baza - parcurgerea seminariilor clinice si a analizei de grup. Incepand cu anul III de studiu se intra in prima treapta de supervizare (candidatii pot sa inceapa sa lucreze sub supervizare nivelul I). Nivelul al doi-lea de supervizare (a doua supervizare) se poate realiza dupa finalizarea primei spervizari.
Durata demersului de supervizare este de 1 an si 8 luni / supervizare.

 

Cine sunt formatorii scolii ?
Formatori si supervizori ai programului formativ in psihoterapie psihanalitica de cuplu:
Alfred DUMITRESCU – formator, supervizor ; Cornel IRIMIA – formator, supervizor
Rosa JAITIN – formator, supervizor ; Christiane JOUBERT – formator, supervizor
Stefania D. NITA – formator, supervizor ARPCF, coordonator program formativ ARPCF

 

Exista anumite conditii care trebuiesc intrunite de catre candidati?

Absolventi sau in curs de absolvire ai specializarilor: psihologie, medicina, filozofie, asistenta-sociala, sociologie, comunicare si relatii publice precum si specializari conexe si persoane care au un real interes pentru intelegerea dinamicii relatiilor de cuplu, familie si grupuri (grupuri institutionale, scolar-educative, organizationale).
Specialisti in alte perspective psihoterapeutice.
Interes, curiozitate si nevoie de a se intelege pe sine si pe ceilalti in dinamica relatiilor atat de cuplu, familie si grup cat si in dinamica interactiunilor sociale.

Pentru candidatii care sunt deja specialisti in alte perspective terapeutice, se echivaleaza un numar de 50 ore.

Specificul programului formativ consta in transmiterea fundamentelor teoretico-clinice si a tehnicii de interventie psihoterapeutica din perspectiva psihoterapiei psihanalitice a legaturilor de cuplu, familie si grup. Intelegerea dinamicii inconstiente a relatiilor de cuplu precum si intelegerea legaturilor inconstiente a relatiilor membrilor familiei reprezinta conditia fundamentala pentru acordarea sprijinului psihoterapeutic cuplurilor si familiilor aflate in suferinta, conflict si tensiuni inter-relationale.

Pentru inscrieri va asteptam sa ne contactati la adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel.: 0735.167.967

 

 

Spatiu Cabinet consiliere / consultanta / training / cursuri, plata cu ora

 

Ofer pentru inchiriere spatiu cabinet consiliere/consultanta atat pentru sesiuni individuale cat si pentru cursuri/workshop-uri, plata cu ora. Spatiul este adecvat pentru consultanta, evaluari, consultatii/consiliere/psihoterapie/coaching/ traininguri/workshopuri.

Zona: centrala, stradal, cu vedere la Palatul Parlamentului, Calea 13 Septembrie. Pentru informatii sunati la 0733.558.031, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Practica psihologica-stagiu nou PSIHOTERAPIE-CHIT EFICIENT, miercuri 24 octombrie 2012 (accesibil si online) Modulele I si II

 

Practica psihologica pentru studenti, masteranzi la psihologie si absolventi- Psihoterapie
A-Z – incepe miercuri, 24 octombrie 2012

Cabinetul de psihologie organizeaza module de practica pentru studenti, masteranzi la psihologie si absolventi, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.
Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice direct in cabinetul terapeutului.


Se vor dobandi cunostinte practice si teoretice de abordare a cazurilor de :
- dependente (de substante, jocuri, persoane, sex etc.) ;
- depresie ;
- anxietate (atacuri de panica, fobii, obsesii/compulsii) ;
- psihosexologie ;
- probleme relationale si de cuplu;
- tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ;
- abordare copii ;
- diverse dificultati in sfera psihologica.

Modulul este format din 30 ore, cate 5 ore x 6 intalniri, in fiecare miercuri dupa-amiaza (16.30-21.30). La fiecare intalnire se vor aborda teme diferite, astfel incat studentii care vor sa se alature grupului o pot face in orice stadiu al modulului.

Costul : 240 lei/modul (40 lei/sedinta) sau reducere pentru tine si un coleg adus de tine (180 lei/modul pentru ambii - 30 lei/sedinta).

Beneficii:
- Participantii vor primi certificate de participare, indrumari pentru realizarea caietului de practica si a lucrarii de licenta, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.
- Vi se ofera mapa cu materiale utile pentru fiecare subiect abordat si la cerere in format electronic.
- Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce formare sa se indrepte.
- Daca vii cu un coleg, amandoi beneficiati de reducere (180 lei/modul).
- Participarea este flexibila putand sa va alaturati grupului in orice stadiu s-ar afla desfasurarea cursului, intrucat sesiunile se reiau ciclic ; puteti participa doar la subiectele de interes.
- Puteti plati esalonat : 40 lei/5h (30 lei/5h cu reducere).
- Coffe break-uri .

- Accesibil si online.


Numar de participanti pentru grup : minim 7, maxim 15.


Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5 (zona Hotel Marriott - Palatul Parlamentului).


Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.

 

Pentru persoanele din provincie, interesate sa asimileze informatiile, cursul poate fi accesat si online (audio si mapa de curs cu informatiile complete).

 

Pentru cei cu cont pe facebook, pot deveni membri in grupul « PRACTICA PSIHOLOGICA »


Contact pentru informatii suplimentare si inscriere :
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; tel. : 0733.536.512 ;
http://www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_psihologica.php

Informatii complete Modulul 1+Modulul 2: http://www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_psihologica.php

 

 

Diagnoza, Interventie si Schimbare Organizationala in Organizatii si Resurse Umane: 9-11 Nov. 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor, in regim de formare continua:

DIAGNOZA, INTERVENTIE SI SCHIMBARE ORGANIZATIONALA IN ORGANIZATII SI RESURSE UMANE: 9-11 NOV. 2012.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 de credite.

Cursul se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist, precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

Structura cursului:

1. Diagnoza organizationala.

2. Instrumente calitative si cantitative in diagnoza organizationala.

3. Cum se construiesc instrumentele proprii in diagnoza organizationala? Exemple si exercitii.

4. Diagnoza climatului organizational (motivatie, satisfactie, locus de control, eficacitate, relatii la locul de munca, incarcare in sarcina, lucrul pe echipe, comunicare, zvonuri, atitudinea angajatilor fata de colegi, superiori, locul de munca, etc.).

5. Diagnoza stresului la locul de munca, Rezlilienta si Coping.

6. Diagnoza Mobbing-ului, hartuirii sexuale si intelectuale la locul de munca.

7. Contraproductivitatea in organizatii si efectele in plan fiziologic, psihologic si comportamental.

8. Workaholism si relatia munca-familie.

9. Burnout, atac de panica, sanatate fizica si psihica la locul de munca.

10. Strategii de interventie organizationala: studii de caz.

11. Strategii de schimbare organizationala: studii de caz, exercitii.

Construirea instrumentelor de realizare a diagnozei organizationale: exercitii practice de construire a propriilor instrumente.

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, presedinte SRPEA.

Lector: Dr. Mihaela Chraif, formator in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, vicepresedinte SRPEA.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Evaluarea Personalului si a Performantelor in Organizatii Si Resurse Umane: 14-16 Dec. 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor in regim de formare continua:

EVALUAREA PERSONALULUI SI EVALUAREA PROFESIONALA A PERFORMANTELOR IN ORGANIZATII SI RESURSE UMANE: 14-16 DEC. 2012.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite in psihologia muncii, organizationala si servicii.

Cursul se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist, precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

Tematica cursului:

1. Evaluarea periodica a personalului: introducere.

2. Criteriul de eficienta profesionala.

3. Caracteristicile psihometrice ale utilizarii testelor psihologice.

4. Studiul validitatii predictorilor in evaluarea psihologica periodica a personalului din organizatii.

5. Elemente fundamentale de psihometrie si psihodiagnosic: fidelitatea predictorilor, validitatea.

6. Etalonarea testelor psihologice.

7. Teste de inteligenta.

8. Teste de aptitudini: cognitive, motorii, fizice.

9. Cum se construieste o baterie proprie de teste aptitudinale?

10. Cum se construieste o baterie proprie de teste de personalitate?

11. Cum se construiesc testele de personalitate?

12. Cum se construiesc testele de aptitudini?

13. Strategii de selectie a personalului.

14. Evaluarea performantelor profesionale la locul de munca si legatura cu fisa postului si analizei muncii.

15. Scale de evaluare a performantelor la locul de munca.

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, presedinte SRPEA.

Lector: Dr. Mihaela Chraif, formator in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, vicepresedinte SRPEA.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Workshop “Locul animalelor de companie în sistemul familial”, Cluj

 

Asociaţia de Terapie Familială Sistemică Cluj şi Fundaţia Agape pentru Ocrotirea Vieţii vă invită

la un workshop cu tema "Locul animalelor de companie în sistemul familial"

Data: 2 octombrie, marţi, ora 15-17.
Locul: la Centrul de Psihoterapie AGAPE (Cluj, str. Moţilor, nr. 16/4).

Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate şi se vor ocupa în ordinea înscrierilor.

Înscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.terapeuta.ro

 

 

Curs de formare în terapie familială sistemică

 

Fundaţia AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii, Asociaţia de Terapie Familială Sistemică Cluj organizeaza

 

Curs de formare în terapie familială sistemică

 

acreditat de Colegiul Psihologilor din România şi Federaţia Română de Psihoterapie

Structura şi durata cursului:

Pentru o formare în domeniul terapiei familiale sistemice, conform normelor europene, sunt necesare minim 3200 de ore, din care 1800 reprezintă ore acumulate în cadrul pregătirii de bază.

Cursul se împarte în

- curs introductiv (primul an, 125 de ore)

- curs intermediar (anul doi, 125 de ore)

- curs avansat clinic (anul trei şi anul patru, 250 de ore).

Cursul introductiv se desfăşoară în module de 2 zile/ lună.

 

Selectarea cursanţilor:

Pot participa specialişti care au absolvit, cu diplomă de licenţă, o facultate cu specific socio-uman în următoarele domenii: psihologie, medicină , psihopedagogie specială, asistenţă socială , filozofie, teologie, socio-psihologie sau psiho-sociologie (numai în situaţia dublei specializări).

Având în vedere importanţa activităţii terapeutice supervizate din cadrul formării, participarea la curs presupune ca cei înscrişi să aibă un loc de muncă unde pot lucra cu familii şi cupluri, respectiv pot aplica abordarea sistemică în cadrul terapiei individuale şi/sau de grup.

 

Acreditare:

Acreditarea este asigurată de către Asociaţia de Terapie Familială Sistemică Cluj, membru acreditat al Federaţiei Române de Psihoterapie şi furnizor de formare profesională acreditat de Colegiul Psihologilor din România.

La începutul anului trei, cursanţii vor primi un certificat de psihoterapeut cu drept de practică sub supervizare. Validitatea acestui certificat este de 5 ani.

Costul formării:

 

50 RON taxa de evaluare

18 RON/oră x 125 de ore = 2250 RON pentru cursul introductiv

 

Înscriere

Dosarul de înscriere va cuprinde:

- formular de înscriere completat (formularul poate fi solicitat prin e-mail sau tipărit de pe site-ul Fundaţiei AGAPE pentru Ocrotirea Vieţii, http://www.terapeuta.ro

- CV actualizat

- copie după diploma de licenţă.

 

Selecţia cursanţilor se face pe baza unui interviu cu formatorii. Dosarul de înscriere trebuie trimis prin e-mail până la data de 12 octombrie 2012.

 

Informaţii şi înscrieri:

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

tel: 0749 067877, 0743 142168

http://www.terapeuta.ro/romana/formare_in_terapie_familiala/formare_in_terapie_familiala_sistemica_2.html

 

 

Stagiu de formare in Hipnoză Clinică, Relaxare si Terapie Ericksoniană

 

Asociatia Timisens in colaborare cu Asociatia Romana de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana organizeaza stagiul de formare in

Hipnoză Clinică, Relaxare si Terapie Ericksoniană

in Timisoara, al III-lea grup sustinut de Prof. Univ. Dr. Ion Dafinoiu

 

Acreditare - cursul este acreditat de Federatia Romana de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania

 

PROGRAMA CURSULUI DE FORMARE:

 

PARTEA I: FORMAREA DE BAZA

La finalul formarii de baza (dupa 2 ani) cursantii vor primi din partea FRP certificat care confera posesorului dreptul de a practica psihoterapia sub supervizare.

 

PARTEA A II-A: STAGIUL CLINIC SUPERVIZAT

După terminarea stagiului clinic supervizat cursantii vor primi din partea Federatiei Romane de Psihoterapie un certificat de competenta in psihoterapie.

 

Grup tinta: absolventi de psihologie, medicina si asistenta sociala sau studenti in an terminal ai acestor facultati.

 

LOCURILE SUNT LIMITATE!

Data limită: NOIEMBRIE 2012

Persoana de contact:

Psihoterapeut: Anca Gurza

Tel: 0748 107 800

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Formare de Baza in Psihoterapie Integrativa: 28-30 Sept. 2012

 

Cursul dureaza 2 ani, are recunoastere internationala si, la finalul sau, participantii vor primi diploma de psihoterapeut in supervizare.

Programul de formare se desfasoara sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie, este in acord cu standardele formative E.A.I.P. si este supervizat de dr. Ken Evans - presedinte fondator E.A.I.P.

E.A.I.P.este reprezentant E.A.P. pentru Psihoterapie Integrativa in Europa.

Formatori ANGLIA: dr. KEN EVANS, M.A. JOANNA EVANS, M.A. ANGELA CARR, dr. PAUL BARBER.

Formatori COPSI: psih. princ. GINA CHIRIAC, prof. univ. dr. TUDORA SIMA, prof. univ. dr. MIHAI ANITEI, dr. psiholog GABRIELA STOLTZ, dr. IOAN ANDRONIC, dr. psiholog AURORA FRUNZA.

Dl. dr. Ken Evans este fondatorul Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa din Europa si autorul a numeroase lucrari de specialitate in acest domeniu.

Cursul se desfasoara in week-end (vineri, sambata, duminica), un modul pe luna.

Taxa pentru un modul de weekend (3 zile, 30 ore) este 130 euro.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile.

Locatie: CLINICA AQUAMARIN din Bucuresti.

www.aquamarin.ro

Tel : 021.326.52.90 ; 0745.633.474 ; 0724.222.522

Inscrieri la : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Seminar Sandplay Therapy – Fata in Fata cu Nisipul

 

Asociatia Romana Pentru Terapia Prin Jocul Cu Nisip organizeaza

Seminar Sandplay Therapy – Fata in Fata cu Nisipul

22 Septembrie 2012

Ora: 10.00 – 16.00 (include pauza de pranz)

Pret: 80 ron

Pret redus: 40 ron studenti (pe baza carnetului de student)

Locatie: Clinica Sandplay, Popa Savu nr.3 (metrou Pta Aviatorilor sau Pta Victoriei)

Lector: Psiholog Daniela Neagu _ Presedinte Asociatia Romana pentru terapia prin Jocul cu Nisip

Inscrieri: Psih Daniela Neagu – tel:0735537221, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

PR Cecilia Bolozan – 0723288924, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

In aceasta toamna, Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip va invita la o noua serie de seminarii, o ocazie de intalnire si explorare a terapiei prin jocul cu nisip si a programelor de formare in Sandplay Therapy.

Seminariile sunt deschise pentru profesionistii si studentii din domeniul psihologiei, psihopedagogiei speciale, pedagogiei, asistentei sociale si medicinei si in egala masura pentru oricine este interesat de aceasta forma de abordare a psihicului si de beneficiile sale.

Seria de seminarii din aceasta toamna are ca tema “Fata in fata cu lumea din ladita cu nisip” si va avea ca lectori psihoterapeutii care au parcurs deja formarea in Sandplay Therapy in cadrul Asociatiei noastre.

Primul seminar al seriei, intitulat “Fata in fata cu nisipul” este dedicat in mod special lumii construite numai cu nisip sau cu nisip si apa. Desi clientul are la dispozitie nisip, apa si o colectie impresionanta de miniaturi si materiale din care isi poate crea propriile simboluri, uneori alege sa foloseasca numai nisipul si apa. Lumile astfel create sunt fascinante prin aspectul si mesajul lor si pentru un ochi experimentat vorbesc despre o dinamica specifica a procesului de vindecare si transformare.

Va invitam sa ne insotiti in explorarea unor lumi de nisip, ocazie cu care veti putea viziona procesul de creare a unor astfel de lumi, veti vedea cum procedeaza unii clienti copii si unii clienti adulti, veti putea viziona un interviu cu cel mai varstnic Sandplay Therapeut, vom discuta despre semnificatia acestui mod particular de a crea lumile personale doar din nisip, vom viziona cateva secvente de caz si nu in ultimul rand veti putea experimenta jocul cu nisip, apa si miniaturi in cele doua cabinete pe care le punem la dispozitie in cadrul Clinicii Sandplay.

 

 

Sandplay Therapy cu Clienti Copii si Adulti

 

Asociatia Romana Pentru Terapia Prin Jocul Cu Nisip impreuna cu Temenos Press & Learning Center din SUA organizeaza in noiembrie 2012

 

Sandplay Therapy cu Clienti Copii si Adulti

 

Curs de formare profesionala continua acreditat cu 25 credite Copsi

 

LOCATIE: Bucuresti

DATA: 5-9 NOIEMBRIE 2012; 9.00 – 19.00, pauza de pranz: 13.00 – 15.00

FORMATOR: DR BARBARA TURNER, Certified Sandplay Therapist-Teacher, SUA, International Society for Sandplay Therapy

PRET: 700 EURO/ curs Raiffeisen Bank din ziua platii

560 EURO/Pentru psihologi scolari si studenti, pe baza adeverintei doveditoare.

 

RO55 RZBR 0000 0600 1438 3921

RAIFFEISEN BANK

Asociatia Romana Pentru Terapia Prin Jocul Cu Nisip

 

Deadline inscrieri: 30 septembrie 2012

 

Se asigura traducere engleza-romana/romana-engleza pe toata durata cursului

Se asigura Suport de curs cu toate slide-urile prezentate in cadrul cursului

Certificat de Participare se acorda la finalul Cursului in cadrul Ceremoniei de inchidere

 

CRITERII SI MOD DE SELECTIE pentru inscriere si participare la Curs: licenta in Psihologie, Pedagogie, Asistenta sociala, Medicina; CV; Scrisoare de intentie; studenti an terminal Psihologie, Pedagogie, Asistenta sociala, Medicina; CV; Scrisoare de intentie; interviu la sediul Asociatiei/skype/telefon

INSCRIERI SI INFORMATII: Psih Daniela Neagu, Presedinte Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, 0735 537 221, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / PR Cecilia Bolozan, 0723 288 924, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

PROGRAMA CURS: Acest material este detinut sub Copyright de către Barbara A. Turner, PhD, 2010. Toate drepturile rezervate.

Pentru a consulta programa cursului va invitam sa vizitati www.sandplay.ro

 

 

Grup nou de dezvoltare personala, ore recunoscute de Colegiul Psihologilor – 21.09.2012

 

Grup nou de dezvoltare personala - Orele sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania si certificate de Societatea de Psihodrama J.L. Moreno (SPJLM).

 

Cursul cuprinde 150 ore, structurat in 3 module a cate 50 ore si incepe vineri, 21 septembrie 2012, orele 17.00. Certificatul se va elibera pentru numarul de ore de care aveti nevoie.


SPJLM este acreditata de:

- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)

- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)

- Federatia Europeana a Organizatiilor de Training in Psihodrama (FEPTO)

- Asociatia Europeana de Psihoterapie

 

Grupul de dezvoltare personala se va axa pe :

- cunoasterea de sine,

- accesarea si intelegerea conduitelor interne de relationare cu propria persoana si cu ceilalti,

- descoperirea unor noi modalitati de relationare si inter-relationare,

- accesarea si dezvoltarea spontaneitatii si creativitatii,

- dezvoltarea capacitatii reflexive si auto-reflexive,

- dezvoltarea capacitatii empatice si intuitive,

- gestionarea si exprimarea emotiilor (furie, negare, agresivitate, violenta, teama, bucurie, exuberanta),

- gestionarea si rezolvarea situatiilor conflictogene,

- dezvoltarea motivatiei si autonomiei


Cui se adreseaza:

- psihologilor in formare (obtinand astfel numarul de ore obligatorii cerute de Colegiul Psihologilor);

- studentilor la psihologie in ultimul an care dupa licenta doresc sa devina consilieri psihologici sau psihoterapeuti si care au nevoie de orele cerute de Colegiul Psihologilor;

- masteranzilor la psihologie;

- oricarei persoane dornice de autocunoastere si dezvoltare personala.

Cursul cuprinde 150 ore – 3 module a cate 50 ore. Intalnirile vor avea loc in weekend, in functie de cerintele participantilor, stabilindu-se la prima intalnire a grupului, astfel:

- vinerea saptamanal – 4 h x 60 lei (17.00 – 21.00) sau,

- sambata – 10 h x 150 lei (9.00 – 19.00) – o data la doua saptamani sau,

- sambata si duminica – 18 h x 270 lei - o data la o luna.

 

Cost : 15 lei/h - 60 lei/4h sau 150 lei/10h sau 270 lei/18h.

 

La final se vor elibera certificate cu numarul de ore de dezvoltare personala recunoscute de Colegiul Psihologilor, necesare pentru acreditarea ca psihoterapeut sau consilier psihologic. Certificatele se vor elibera pentru numarul de ore pentru care ati optat.


Locul intalnirii – Bucuresti, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc. A, ap.5 (Zona Hotel Marriott–Palatul Parlamentului).


Coordonatori grup dezvoltare personala:

- Dr. Adela Mihaela Ţăranu, psihoterapeută şi psihodramaticiană, cu specializare complementară în psihoterapie cognitiv-comportamentală; experienţă în psihoterapie individuală cu adulţi, grupuri de dezvoltare personală şi grupuri de suport, dinamică de grup, workshop-uri, cursuri şi laboratoare practice în învăţământul universitar.

- Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formari si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, orientate pe obiective si solutii, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana. Experienta in psihoterapie – copii,adolescenti si adulti- individuala/de familie, workshop-uri, dezvoltare personala si cursuri de practica psihologica. www.cabinetdepsihoterapie.ro

 

Grupul va incepe vineri, 21 septembrie 2012, orele 17.00 – 21.00, locurile fiind limitate (maxim 12).

 

Contact si inscrieri : Pentru inscrieri, trimiteti un email in subiectul caruia sa mentionati : « Curs dezvoltare personala », transmitand numele, prenumele si un nr. de telefon, la urmatoarele adrese de email:

 

Elena Cozma : tel.0733.558.031, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

sau:

Dr. Adela Mihaela Ţăranu:, tel. 0723348412, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs de formare continua in psihologie clinica

 

Consilierea si Recuperarea in Cazul Pacientilor cu Tulburari Neurologice si de Limbaj – Pacientul Afazic

 

22, 23 si 29 septembrie 2012

interval orar: 10-13 si 14.30-18.30 (pauza 13-14.30)

 

Curs acreditat de Colegiul Psihologilor. Se acorda 20 de credite.

 

Organizatori: SPER in colaborare cu Asociatia Româna pentru Afazie

Formator: Albisor Gratiela, doctor in psihologie, Presedinte al Asociatiei Romane pentru Afazie

 

Beneficiari: studenti si specialisti in urmatoarele domenii - psihologie, logopedie, medicina, asistenta sociala, sociologie, psihopedagogie si pedagogie.

 

Obiective generale: familiarizarea participantior cu problematica pacientilor cu tulburari de limbaj datorate unor conditii neurologice (pacientul afazic), însusirea unor strategii si tehnici de evaluare si identificare a afaziei si a tulburarilor asociate, diagnostic si recuperare, cunoasterea specificului consilierii si a interventiei terapeutice în cazul pacientilor care prezinta afazie si tulburari asociate (pentru mai multe detalii despre tematica vizitati www.sper.ro, sectiunea Anunturi)

 

Durata: 21 ore

Cost: 630 ron/ curs (30 ron/ora)

Locul de desfasurare: Centrul Sper, Bucuresti

 

Informatii si înscrieri:

0743.126.209

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.sper.ro

 

 

Curs de TESTE PROIECTIVE, 13 septembrie 2012, orele 17.30

 

Cabinetul de psihologie Elena Cozma va anunta cu mare placere inceperea inscrierilor la Cursul de tehnici proiective (pentru testare si psihodiagnostic).

 

Continutul cursului:

- Testul Arborelui – pentru testarea adultilor, adolescentilor si copiilor;

- Testul Persoanei – pentru testarea adultilor, adolescentilor si copiilor;

- Testul Familiei. – aplicat cu precadere copiilor si adolescentilor.

 

Beneficii

Participand la acest curs veti insusi informatii si abilitati de utilizare a tehnicilor proiective, veti avea posibiltatea sa completati si sa variati metodele de intervievare, aplicand pe langa ceea ce deja folositi in practica personala, o modalitate mai ludica, mai colorata, mai destinsa de psihodiagnostic. Va veti putea imbogati cunostintele cu informatii teoretice si practice interesante (studii de caz atat ale coordonatorului cat si aduse de dumneavoastra).

La final veti primi diploma de participare la curs, utila la CV-ul profesional.

 

Cui se adreseaza:

Psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor scolari, consilierilor de orientare profesionala, medicilor psihiatri, asistentilor sociali, studentilor, tuturor persoanelor care prin natura meseriei evalueaza copii, adolescenti si adulti.

 

Pentru informatii detaliate despre cost, locatie si inscrieri accesati:

http://www.cabinetdepsihoterapie.ro/curs_de_teste_proiective.php

 

 

Curs Formare Continua Analiza Muncii si Proiectarea Fiselor de Post in Organizatii: 21-23 Sept. 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor in regim de formare continua:

 

ANALIZA MUNCII SI PROIECTAREA FISELOR DE POST IN ORGANIZATII: 21-23 SEPT. 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 de credite.

Cursul se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist, precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

Structura cursului:

1. Analiza muncii in organizatii: definitie, caracterizare si utilitate.

2. Cum realizam practic analiza muncii intr-o organizatie? Dezbateri, exercitiu practic de realizare a analizei muncii intr-o organizatie.

3. Metodele folosite in analiza muncii: chestionarul, metoda observatiei, interviul si analiza documentelor din organizatii.

4. Metodologia construirii fisei postului.

5. Discutii pe modele de construire a fisei postului.

6. Codul muncii.

7. Calculul fluctuatiei de personal in organizatii: metodologie si aplicatie practica.

8. Utilizarea bazelor de date in resurse umane.

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, presedinte SRPEA.

Lector: Dr. Mihaela Chraif, formator in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, vicepresedinte SRPEA.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs Formare Continua Diagnostic si Evaluare Clinica: 28-30 Sept. 2012

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeaza in cadrul CLINICII AQUAMARIN din Bucuresti, Bd. Decebal nr.6, sector 3 (zona Piata Alba-Iulia), cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

 

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 28-30 SEPT. 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite.

Cursul ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a Platformei de Evaluare Clinica formata din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica.

Grupul tinta: Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea, cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie, etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

Taxa: 600 lei.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere 10 %.

Detalii in pag : http://www.aquamarin.ro/

Inscrieri si informatii la tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Practica psihologica-stagiu nou PSIHOTERAPIE-CHIT EFICIENT, joi 28 iunie (accesibil si online)

 

Practica psihologica pentru studenti, masteranzi la psihologie si absolventi- Psihoterapie
A-Z – incepe joi, 28 iunie 2012

Cabinetul de psihologie organizeaza module de practica pentru studenti, masteranzi la psihologie si absolventi, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.
Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice direct in cabinetul terapeutului.


Se vor dobandi cunostinte practice si teoretice de abordare a cazurilor de :
- dependente (de substante, jocuri, persoane, sex etc.) ;
- depresie ;
- anxietate (atacuri de panica, fobii, obsesii/compulsii) ;
- psihosexologie ;
- probleme relationale si de cuplu;
- tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ;
- abordare copii ;
- diverse dificultati in sfera psihologica.

Modulul este format din 30 ore, cate 5 ore x 6 intalniri, in fiecare joi dupa-amiaza (16.30-21.30). La fiecare intalnire se vor aborda cel putin doua teme diferite, astfel incat studentii care vor sa se alature grupului o pot face in orice stadiu al modulului.

Sesiunea 1 : a) Informatii generale despre psihoterapie/consiliere psihologica ; b) Abordarea depresiei ;
Sesiunea 2 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Abordare dependente ; c) Elemente de psihosexologie.
Sesiunea 3 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Abordare tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ; c) Abordare copii.
Sesiunea 4 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Terapie de cuplu, probleme relationale, familiale ; c) Abordare timiditate, incredere in sine.
Sesiunea 5 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Abordarea anxietatii (atacuri de panica, fobii, stres, ticuri, manifestari obsesiv-compulsive) ; c) Tehnici psihodramatice .
Sesiunea 6: a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic; b) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana.

Costul : 240 lei/modul (40 lei/sedinta) sau reducere pentru tine si un coleg adus de tine (180 lei/modul pentru ambii - 30 lei/sedinta).

Beneficii:

- Participantii vor primi certificate de participare, indrumari pentru realizarea caietului de practica si a lucrarii de licenta, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.
- Vi se ofera mapa cu materiale utile pentru fiecare subiect abordat si la cerere in format electronic.
- Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce formare sa se indrepte.
- Daca vii cu un coleg, amandoi beneficiati de reducere (180 lei/modul).
- Participarea este flexibila putand sa va alaturati grupului in orice stadiu s-ar afla desfasurarea cursului, intrucat sesiunile se reiau ciclic ; puteti participa doar la subiectele de interes.
- Puteti plati esalonat : 40 lei/5h (30 lei/5h cu reducere).
- Coffe break-uri .

- Accesibil si online.


Numar de participanti pentru grup : minim 7, maxim 15.


Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69,
sc.A, et.2, ap.5, interfon 5 (zona Hotel Marriott - Palatul Parlamentului).


Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.

 

Pentru persoanele din provincie, interesate sa asimileze informatiile, cursul poate fi accesat si online (audio si mapa de curs cu informatiile complete).


Contact pentru informatii suplimentare si inscriere :
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; tel. : 0733.536.512 ;
www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_psihologica.php

Pentru cei cu cont pe facebook, pot deveni membri in grupul « PRACTICA PSIHOLOGICA »

 

 

Workshop Sporirea increderii in sine, depasirea timiditatii/tracului, 08.06.2012, reducere 30%

 

Problemele generate de o incredere in sine scazuta cauzeaza multe dezavantaje celui care se confrunta cu astfel de neajunsuri. Probabil in multe situatii timiditatea si teama de esec v-au determinat sa manifestati un comportament refractar, de autosabotare a succesului, ratand astfel multe sanse pe care viata vi le-ar fi oferit daca ati fi indraznit sa actionati.

Devirusarea softului de buna functionare va permite obtinerea capacitatii de a va folosi resursele interioare intr-un mod optim si de a invata noi modalitati productive de atitudine si actiune.

Participarea la curs va da posibilitatea de a identifica sabotorii interni, punctele vulnerabile, sa intelegeti cauzele blocajelor psihologice, sa deveniti dinamici si eficienti, veti invata tehnici concrete, exercitii practice de depasire a tracului/timiditatii/emotivitatii exagerate. Veti invata de asemenea sa deveniti o persoana asertiva, care isi respecta propriile nevoi de exprimare, dar in egala masura respecta si punctul de vedere al celorlalti.

 

Cursul este interactiv, se vor lua in discutie teme personale sau ale cunoscutilor.

 

Participantii vor primi materiale cu informatii utile si vor realiza in cabinet exercitii practice de depasire a dificultatilor.

 

La sfarsitul cursului se vor elibera certificate de participare si la cerere adeverinte de practica pentru studentii la psihologie.

 

Locul desfasurarii cursului: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, ap.5, etaj 2, interfon 5 (zona hotel Marriott – Palatul Parlamentului).

Data cursului: 08.06.2012, orele 18.00 - 21.00.

Costul cursului: 70 lei.

Trainer: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Contact pentru informatii suplimentare si inscriere: Elena Cozma, tel.:0733.536.512,

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.cabinetdepsihoterapie.ro/workshopuri.php

 

 

Workshop-ul cu tema Sistemul racket, Bucuresti, 8-9 iunie

 

CEZARA DASU este psiholog principal autonom cu specializarea psihoterapie – analiza tranzactionala. Detine certificat de analist tranzactional, PTSTA-P(Provisional Teaching&Supervising Transactional Analyst), oferit de EATA (Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala) in 2009 si sustine programe de formare si supervizare in această metoda de psihoterapie, recunoscute de ARAT, EATA si de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

In zilele de 8 - 9 iunie 2012, va avea loc Workshop-ul cu tema Sistemul racket

 

Obiectivele acestui workshop sunt:

- Familiarizarea participantilor cu conceptul de racket si sistem racket

- Identificarea relatiilor existente intre sistemul racket si alte concepte ale AT-ului: starile eului, strokuri, desconsiderare, cadrul de referinta

- Prezentarea impactului sistemului racket asupra inteligentei emotionale

- Identificarea racketurilor in coralul OK.

- Prezentarea celor mai frecvente racket-uri.

- Identificarea si analiza de catre participanti ale propriilor sisteme racket.

- Strategii terapeutice in lucrul cu sistemul racket.

Programul este: vineri 18.00 – 22.00, sambata 10.00 - 19.00.

 

Mai multe informaţii depre trainer si analiză tranzactională pe :

www.cezaradasu.ro , www.arat.ro

Pentru inscrieri si informatii: e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Atelier de dezvoltare personala “Mastile sociale – de cine ne ascundem? Redescopera Eul din spatele mastii”, Bucuresti, 8 Iunie 2012

Sunteti asteptati sa participati la acest atelier daca sunteti interesati de dezvoltarea personala, de (re)descoperirea identitatii personale, de identificarea eului din spatele ... mastii.

 

Dintre temele abordate mentionez:

- Cum si cine a construit mastile pe care le purtam

- Care este rolul mastilor sociale

- Sunt mastile sociale o necesitate sau un moft

- In ce situatii purtam masti sociale

- Cum afecteaza mastile sociale relatiile cu ceilalti

 

Data desfasurarii: 8 iunie 2012

Program: 17-19.30

Taxa de participare: 45 Ron

Numar de participanti: 12 persoane

Locatia: locatia exacta se va comunica celor inscrisi

Pentru detalii si inscriere :

- prin e-mail, la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- telefonic: 0728.967.011

Atelierul de dezvoltare personala “Mastile sociale – de cine ne ascundem? Redescopera Eul din spatele mastii” este coordonat de Iulia Pasarin - psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in psihoterapie integrativa

 

 

Workshop-ul “Diagnoza în Analiza Tranzactionala” 19 – 20 mai

 

CEZARA DASU este psiholog principal autonom cu specializarea psihoterapie – analiza tranzacţionala. Detine certificat de analist tranzactional, PTSTA - P(Provisional Teaching&Supervising Transactional Analyst), oferit de EATA (Asociatia Europeană de Analiza Tranzacţionala) în 2009 si sustine programe de formare si supervizare in această metoda de psihoterapie, recunoscute de ARAT, EATA si de Colegiul Psihologilor din România.

 

In zilele de 19 – 20 mai 2012, va avea loc Workshop-ul cu tema Diagnoza în Analiza Tranzactionala

 

Obiectivele acestui workshop sunt:

- de a argumenta de ce AT-ul are o capacitate excelenta pentru o diagnoza foarte eficienta

- de a prezenta concepte AT utile in procesul diagnosticarii

- de a oferi informatii care sa faciliteze participantilor intelegerea rolului central al diagnozei in realizarea planului de tratament

- de a oferi o perspectiva relationala asupra diagnosticului si despre valoarea unui diagnostic al dezvoltarii

- de a prezenta limitele si riscurile diagnozei

 

Mai multe informatii depre trainer si analiza tranzactionala pe :

www.cezaradasu.ro , www.arat.ro

Pentru inscrieri s informatii: e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs Formare Continua Diagnostic si Evaluare Clinica: 8 - 10 Iunie 2012

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeaza in cadrul CLINICII AQUAMARIN din Bucuresti, Bd. Decebal nr.6, sector 3 (zona Piata Alba-Iulia), cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

 

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 8 - 10 IUNIE 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite.

Cursul ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a Platformei de Evaluare Clinica formata din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica.

Grupul tinta: Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea, cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie, etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

Taxa: 600 lei.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere 10 %.

Detalii in pag : www.aquamarin.ro Inscrieri si informatii la tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Curs Formare Continua Selectia si Evaluarea Psihologica a Personalului: 22-24 Iunie 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor in regim de formare continua:

 

SELECTIA SI EVALUAREA PSIHOLOGICA A PERSONALULUI SI METODE DE DIAGNOZA, INTERVENTIE SI SCHIMBAREA ORGANIZATIONALA IN ORGANIZATII SI RESURSE UMANE IN TRANSPORTURI: 22-24 IUNIE 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 de credite.

Acest curs se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist, precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

Structura cursului:

1. Recrutarea personalului si etapele selectiei de personal in transporturi.

2. Fisa postului pentru personalul din transporturi: exemple si discutii.

3. Utilizarea bazelor de date in selectia personalului din transporturi.

4. Interviul de selectie: tipuri de interviuri utilizate in selectia personalului in transporturi.

5. Selectia personalului in transporturi, cu specific: trafic rutier, naval, aerian.

a. Criteriul de eficienta profesionala;

b. Caracteristicile psihometrice ale utilizarii testelor psihologice;

c. Studiul validitatii predictorilor;

d. Fidelitatea predictorilor;

e. Etalonarea testelor psihologice utilizate in selectia personalului cu specific in transporturi;

f. Strategii de selectie a personalului;

6. Diagnoza organizational in transporturi cu specific: trafic rutier, naval, aerian.

7. Instrumente calitative si cantitive in diagnoza organizational din transporturi.

8. Cum se construiesc instrumentele proprii in diagnoza organizational din transporturi?: Exemple si exercitii.

9. Diagnoza climatului organizational privind personalul din transporturi (motivatie, satisfactie, locus de control, eficacitate, relatii la locul de munca, incarcare in sarcina, lucrul pe echipe, comunicare, zvonuri, atitudinea angajatilor fata de colegi, superiori, locul de munca, etc.)

10. Diagnoza Stresului la soferi, piloti si conductori de locomotive, Rezlilienta si Coping

11. Contraproductivitatea in organizatii cu specific transporturi si efectele in plan fiziologic, psihologic si comportamental.

12. Workaholism si relatia munca-familie.

13. Burnout, atac de panica, sanatate fizica si psihica la locul de munca.

14. Strategii de interventie organizationala in transporturi: studii de caz.

15. Strategii de schimbare organizationala in transporturi: studii de caz, exercitii.

16. Construirea instrumentelor de realizare a diagnozei organizationale in transporturi: exercitii practice de construire a propriilor instrumente.

17. Evaluarea psihologica in transporturi cu specific: trafic rutier, naval, aerian.

18. Construirea testelor de aptitudini, inteligenta si personalitate.

19. Cum construim bateriile de testare psihologica a soferilor amatori si profesionisti? Exemple, lucru practic cu grupul.

20. Cum construim bateriile de testare psihologică a aviatorilor? Exemple, lucru practic cu grupul.

21. Cum construim bateriile de testare psihologică a conductorilor de locomotive? Exemple, lucru practic cu grupul.

22. Interventie si inovatie organizational in transporturi.

 

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, presedinte SRPEA.

Lector: Dr. Mihaela Chraif, formator in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi, vicepresedinte SRPEA.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Program de Formare Sandplay Therapy - Modul 1 – Grup Nou

 

Asociatia Romana Pentru Terapia Prin Jocul Cu Nisip organizeaza in LUNA IUNIE 2012

 

PROGRAM DE FORMARE SANDPLAY THERAPY - MODUL 1 – GRUP NOU

Introducere in Sandplay Therapy

 

Curs de formare profesionala continua acreditat cu 25 credite COPSI

LOCATIE: Bucuresti

DATA: 11 – 15 IUNIE 2011; 9.00 – 19.00, pauza de pranz: 13.00 – 15.00

FORMATOR: DR BARBARA TURNER, Certified Sandplay Therapist-Teacher, SUA, International Society for Sandplay Therapy

 

PRET: 700 EURO platibili in lei la cursul Raiffeisen din ziua platii

RO55 RZBR 0000 0600 1438 3921

RAIFFEISEN BANK

ASOCIATIA ROMANA PENTRU TERAPIA PRIN JOCUL CU NISIP

 

Se asigura traducere engleza-romana/romana-engleza pe toata durata cursului

Se asigura Suport de curs cu toate slide-urile prezentate in cadrul cursului

Certificat de Participare se acorda la finalul Cursului in cadrul Ceremoniei de inchidere

CRITERII SI MOD DE SELECTIE pentru inscriere si participare la Curs: licenta in Psihologie, Pedagogie, Asistenta sociala, Medicina; CV; Scrisoare de intentie; studenti an terminal Psihologie, Pedagogie, Asistenta sociala, Medicina; CV; Scrisoare de intentie; interviu la sediul Asociatiei/skype/telefon

INSCRIERI SI INFORMATII: Psih Daniela Neagu, Presedinte Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip, 0735 537 221, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / PR Cecilia Bolozan, 0723 288 924, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

PROGRAMA CURS: Acest material este detinut sub Copyright de către Barbara A. Turner, PhD, 2010. Toate drepturile rezervate.

Pentru a consulta programa cursului contactati Psih Daniela Neagu, 0735 537 221, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Grup de Dezvoltare Personala: 4 Mai 2012

 

Clinica Aquamarin incepe un nou grup de DEZVOLTARE PERSONALA in orientarea cognitiv-comportamentala vineri, 4 mai 2012, intre orele 16-20.

Grupul se adreseaza studentilor, asistentilor sociali, psihologilor si medicilor care doresc sa devina psihoterapeuti.

Taxa pentru fiecare intalnire este 80 lei.

Dezvoltarea personala cuprinde un numar de 150 ore si se desfasoara sub egida AHPCC.

La final se elibereaza diplome de catre Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala recunoscute de Colegiul Psihologilor.

Moderator: Barbara Craciun, co-formator in cadrul AHPCC.

Relatii si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Supervizare in Psihologie Clinica: 10 Mai 2012

 

Clinica Aquamarin incepe un nou grup de SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA joi, 10 mai, orele 17-20, care va continua dupa acelasi program, de doua ori pe luna.

Orele de supervizare sunt recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania si se adreseaza psihologilor care au atestat de libera practica in psihologie clinica, in supervizare.

 

Formator-supervizor in psihologie clinica: Margareta Dinca, Profesor Universitar Dr. in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie.

Informatii si inscrieri:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs Formare Continua Interventii Cognitiv-Comportamentale. Fundamente: 20-22 Aprilie 2012.

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeaza in cadrul CLINICII AQUAMARIN din Bucuresti cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

 

INTERVENTII COGNITIV-COMPORTAMENTALE. FUNDAMENTE: 20-22 aprilie 2012.

Colegiul Psihologilor din Romania acorda 20 credite pentru acest curs psihologilor cu drept de libera practica .

Coordonatori curs: Bianca Macavei, formator-supervizor in cadrul APCCR si Aurora Szentagotai, formator-supervizor in cadrul APCCR.

Tematica cursului :

Fundamente ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale Anatomia actului psihoterapeutic Fundamente ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale

Modelul ABC Cognitiv

Modelul ABC Comportamental

Proceduri si tehnici de terapie cognitiv-comportamentala

Particularitati ale procedurilor cognitiv-comportamentale

Proceduri de interventie la nivel cognitiv

Proceduri de interventie la nivel comportamental

Proceduri de interventie la nivel biologic

Proceduri cognitiv-comportamentale multimodale Aplicatii Clinice.

Aplicatii in mediu clinic ale tehnicilor de psihoterapie cognitiv-comportamentala

(ex. exercitii aplicative, discutii pe baza cazuisticii, etc.)

Taxa: 600 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 0745.633.474; 0724.222.522; 021.326.52.90.

www.aquamarin.ro

 

 

Nou Grup de Dezvoltare Personala: 30 Martie 2012

 

Clinica Aquamarin incepe un nou grup de DEZVOLTARE PERSONALA in orientarea cognitiv-comportamentala vineri, 30 martie 2012, intre orele 16-20.

Grupul se adreseaza studentilor, asistentilor sociali, psihologilor si medicilor care doresc sa devina psihoterapeuti.

Taxa pentru fiecare intalnire este 80 lei.

Dezvoltarea personala cuprinde un numar de 150 ore si se desfasoara sub egida AHPCC.

La final se elibereaza diplome de catre Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala recunoscute de Colegiul Psihologilor.

Moderator: Barbara Craciun, co-formator in cadrul AHPCC.

Relatii si inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

“Depasirea incercarilor in cuplu. Relatii fericite” – Workshop

 

AFLA CUM POTI AVEA RELATIA IDEALA! Participa la workshop-ul “Depasirea incercarilor in cuplu. Kit dinamic si condensat pentru o relatie de cuplu fericita”, doar 35 RON de la 100 RON, la Cabinetul de Psihoterapie Elena Cozma!

Ia atitudine si invata ce ai de facut pentru ca lucrurile sa mearga in relatia voastra in favoarea amandurora

Daca:

- simti ca partenerul parca nu mai este ca la inceput?

- sentimentele tale s-au modificat, nu mai esti stapan/a pe ceea ce simti fata de celalalt sau ai indoieli in privinta alegerii partenerului potrivit?

- comunicarea se scurt-circuiteaza si nu te mai simti inteles, ascultat?

- “dialogul surzilor” a luat locul discutiilor constructive?

 

Atunci:

Participa la workshop-ul “Depasirea incercarilor in cuplu. Kit dinamic si condensat pentru o relatie de cuplu fericita”.

 

In cadrul cursului se abordeaza modalitati si exercitii eficiente pentru bunastarea cuplului:

- alegerea partenerului potrivit;

- comunicare constructiva;

- definirea rolurilor in cuplu;

- viata sexuala implinitoare;

- revigorarea relatiei;

- proiecte comune;

- timp personal/timp petrecut in cuplu;

 

Cursul va avea loc pe data de 09.03.2012 intre orele 18.00 - 21.00.

Locul desfasurarii cursului: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, ap.5, et.2, interfon 2 (zona hotel Marriott – Palatul Parlamentului).

Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.

Informatii suplimentare si inscrieri:

Telefon:0733.536.512;

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ;

www.cabinetdepsihoterapie.ro

 

 

Practica psihologica -  Psihoterapie A-Z  (in fiecare joi)

 

Practica psihologica pentru studenti si masteranzi la psihologie

Cabinetul de psihologie organizeaza module de practica pentru studenti si masteranzi la psihologie, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.

Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei/consilierii psihologice direct in cabinetul terapeutului.

Se vor dobandi cunostinte practice si teoretice de abordare a cazurilor de :

- dependente (de substante, jocuri, persoane, sex etc.) ;

- depresie ;

- anxietate (atacuri de panica, fobii, obsesii/compulsii) ;

- psihosexologie ;

- probleme relationale si de cuplu;

- tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ;

- abordare copii ;

- diverse dificultati in sfera psihologica.

Modulul este format din 30 ore, cate 5 ore x 6 intalniri, in fiecare joi dupa-amiaza (16.30-21.30). La fiecare intalnire se vor aborda cel putin doua teme diferite, astfel incat studentii care vor sa se alature grupului o pot face in orice stadiu al modulului.

 

Sesiunea 1 : a) Informatii generale despre psihoterapie/consiliere psihologica ; b) Abordarea depresiei ;

Sesiunea 2 : a) Informatii generale  asimilabile practic si teoretic ; b) Abordare dependente ; c) Elemente de psihosexologie.

Sesiunea 3 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Abordare tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ; c) Abordare copii.

Sesiunea 4 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Terapie de cuplu, probleme relationale, familiale ; c) Abordare timiditate, incredere in sine.

Sesiunea 5 : a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic ; b) Abordarea anxietatii (atacuri de panica, fobii, stres, ticuri, manifestari obsesiv-compulsive) ; c) Tehnici psihodramatice .

Sesiunea 6: a) Informatii generale asimilabile practic si teoretic; b) Tehnici din Hipnoza clinica si terapie ericksoniana.

Costul : 300 lei/modul (50 lei/sedinta) sau reducere pentru tine si un coleg adus de tine.

 

Beneficii:

- Participantii vor primi certificate de participare, indrumari pentru realizarea caietului de practica si a lucrarii de licenta, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.

- Vi se ofera mapa cu materiale utile pentru fiecare subiect abordat si la cerere in format electronic.

- Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce formare sa se indrepte.

- Daca vii cu un coleg, amandoi beneficiati de reducere (250 lei/modul).

- Participarea este flexibila putand sa va alaturati grupului in orice stadiu s-ar afla desfasurarea cursului, intrucat sesiunile se reiau ciclic ; puteti participa doar la subiectele de interes.

- Puteti plati esalonat – 50 lei/5h.

- Coffe break-uri.

 

Numar de participanti pentru grup : minim 7, maxim 15.

Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71, bl.69, sc.A, et.2, ap.5, interfon 5 (zona Hotel Marriott - Palatul Parlamentului).

Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, Psihoterapii de familie, Teste proiective.

Contact pentru informatii suplimentare si inscriere : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; tel. : 0733.536.512 ; www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_psihologica.php

 

 

Formare de Baza in Psihoterapie Integrativa: 30 martie 2012

 

Cursul de formare dureaza 2 ani, este acreditat european si de catre Colegiul Psihologilor din Romania si la finalul sau, participantii vor primi diploma europeana de psihoterapeut in supervizare.

Programul de formare se desfasoara sub egida Asociatiei Europene de Psihoterapie si este supervizat de dr. Ken Evans - presedinte fondator E.A.I.P.

Dl. dr. Ken Evans este fondatorul Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa din Europa si autorul a numeroase lucrari de specialitate in acest domeniu.

Avantajele pe care le aduce cursul de formare in  psihoterapie integrativa:

Formarea se desfasoara sub egida Colegiului Psihologilor si Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa iar cursantii vor avea oportunitatea de a lucra chiar cu fondatorul acestei scoli in Europa.

Formatori englezi cu specializare in psihoterapie integrativa care predau la renumite universitati din Anglia si Europa, formatori romani membrii ai Colegiului Psihologilor cu o vasta experienta profesionala.

Foloseste metode noi si moderne aplicate in psihoterapia europeana.

Reprezinta o meserie de viitor. Program flexibil.

Aplicatii practice si tehnici ce pot fi utilizate in cabinet. Fiecare are posibilitatea sa isi dezvolte stilul unic deoarece se pune accent pe invatarea experientiala.

Tabara de 5 zile in Franta  avand cazarea gratuita  (350 euro).

Costuri - cea mai buna oferta pret-calitate -  10 Module pe an  - 130 euro/modul.

Accesul la obtinerea certificatului European de psihoterapeut ce confera dreptul absolventilor cursurilor noastre sa practice psihoterapia in Europa, se realizeaza intr-o maniera profesionala specifica interventiilor psihoterapeutice din tarile europene.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs Formare Continua Diagnostic si Evaluare Clinica: 20-22 aprilie 2012

 

Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania organizeaza in cadrul CLINICII AQUAMARIN din Bucuresti, Bd. Decebal nr.6, sector 3  (zona Piata Alba-Iulia),  cursul acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, in regim de formare continua:

 

DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 20-22 aprilie 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite.

Cursul ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a Platformei de Evaluare Clinica formata din: (1) Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica.

Grupul tinta: Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea, cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie, etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

Taxa: 600 lei.

Studentii si masteranzii beneficiaza de reducere 10 %.

Detalii in pag : www.aquamarin.ro

Inscrieri si informatii la tel: 021.326.52.90; 0724.222.522; 0745.633.474.

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Atelier de constelatii familiale, 11 si 25 februarie 2012

 

Procesul constelatiilor sistemice reprezinta o interventie terapeutica trans-generationala, fenomenologica, avand radacinile in terapia sistemica de  familie si fenomenologia existentiala.

 

Detalii la www.constelatiifamiliale.com/Media.

Inscrieri la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 0735 39 39 84

 

 

Curs Formare NLP Practitioner

 

NLP SCIENCE organizeaza formarea de NLP PRACTITIONER

 

Iasi – 24-25 Martie 2012

Chisinau – 17-18 Martie 2012

Suceava – 7-8 Aprilie 2012

 

Formarile NLP Practitioner se vor desfasura de-a lungul a 9 module de cate 2 zile (18 zile, 144 ore).

Modulele vor avea loc sambata si duminica, de la ora 09 la ora 17, la intervale de cca o luna. In cadrul primului modul se vor stabili impreuna cu participantii datele viitoarelor module.

 

Tematica formarii ca Practician de Programare Neuro-Lingvistica Stabilirea si mentinerea raportului, Pacing si leading, Metode si tehnici de calibrare, Sistemele reprezentationale, Modelul Meta pentru limbaj, Limbajul hipnotic ericksonian, Cadrarea obiectivelor, Crearea de metafore, Ancorare, Feedback senzorial, Pozitii perceptuale, Asociere-disociere, Lucrul cu submodalitatile, Nivelurile neurologice R. Dilts, Lucrul cu Linia Timpului, Strategii (Disney, TOTE), Presupozitiile de procesare mentala, Categoriile Satir etc.

 

Diplome primite la absolvirea formarii NLP Practitioner:

1. Certificat ce ofera dreptul de a utiliza titulatura "Practician de Programare Neuro-Lingvistica" cu standardele si sigiliul Asociatiei Romane de Programare Neuro-Lingvistica (ARONLP),

2. Certificat in limba engleza cu standardele si sigiliul International Association for  Neuro-Linguistic Programming (IANLP),

3. Diploma recunoscuta international cu standardele si sigiliul European Association of Neuro-Linguistic Programming (EANLP).

 

Formatorul NLP SCIENCE este Cristian GRIGORE

 

Este Trainer in Programare Neuro-Lingvistica certificat de catre ARONLP, IANLP si EANLP. Isi desfasoara activitatea de psiholog clinician si psihoterapeut in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Socola”, Centrul de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter”, Iasi. Are formare in Hipnoza Clinica si Psihoterapie Ericksoniana. Este trainer specializat international in managementul stresului organizational; sanatatea mintala la locul de munca. Autorul cartii: „NLP – Arta si stiinta dezvoltarii umane; Studiul dezvoltarii personale si abilitatilor de comunicare prin tehnici de programare neuro-lingvistica”.

 

Cui se adreseaza si care sunt beneficiile acestei formari Daca doresti sa te dezvolti personal si profesional si esti interesat de psihologie si psihoterapie, business, leadership, marketing, vanzari, comunicare avansata si educatie, atunci NLP este probabil ceea ce cauti de mult timp.

Caci NLP este o forma de propulsare catre succes. Devenind performant cu instrumentele NLP, obtii nu numai o siguranta profesionala ci mai degraba acea implinire interioara de care ai atata nevoie. Vei comunica empatic cu ceilalti, vei deveni persuasiv si ecologic, iti vei descoperi valorile si dorintele, te vei elibera de acele convingeri limitative care poate te-au oprit din evolutie, vei avea control asupra starilor emotionale, esentiale in viata de cuplu sau in negocieri… si multe, multe altele.

Programul este de tip „interactiv”, cu un stil de invatare experiential bazat in proportie de 70% pe exercitii practice, demonstratii si discutii de grup, participantii avand posibilitatea de a intelege, exersa si integra aceste abilitati.

 

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: www.nlpscience.ro

 

Detalii si inscrieri la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau tel. 0723 674 263.

 

Pentru Chisinau – organizator NLP Science – Psih. Victoria Bahnari (069 570 166) Pentru Suceava – organizator NLP Science – Psih. Romica Olariu (0744 260 043)

 

 

Curs de Formare Continua Interviul de Selectie a Resurselor Umane in Organizatii: 24-26 Feb. 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor in regim de formare continua:

 

INTERVIUL DE SELECTIE A RESURSELOR UMANE IN ORGANIZATII: 24-26 FEB. 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 credite.

Cursul se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

 

Structura cursului:

- Locul si rolul interviului de selectie pe piata muncii, in organizatii si selectia personalului.

- Legatura interviului de selectie cu analiza muncii, fisa postului.

- Clasificarea si caracteristicile interviului.

- Formele interviului.

- Construirea si clasificarea intrebarilor.

- Metode de observare a comportamentului in timpul interviului.

- Notiuni introductive privind caracteristicile psihometrice ale interviului de selectie:

- Studii de caz privind metodele de validare a interviului de selectie.

- Studiu de validare predictiva a interviului semistructurat pentru postul de vinzator de la firma A.

 

Cum folosim urmatoarele documente in interviul de selectie?

1) Model de formular

2) Curriculum vitae Europass

3) Formular de angajare

4) Model de scrisoare de intentie/motivatie

5) Modele de scrisoare de recomandare

6) Evaluarea la finalul programului de pregatire.

 

Exemple de interviuri simulate: video simulari discutii si analiza psihologica.

 

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Curs de Formare Continua Recrutarea si Selectia Personalului on Resurse Umane si Organizatii: 16-18 Mar. 2012

 

Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata organizeaza in cadrul Clinicii Aquamarin din Bucuresti urmatorul curs acreditat de Colegiul Psihologilor in regim de formare continua:

 

RECRUTAREA SI SELECTIA PERSONALULUI IN RESURSE UMANE SI ORGANIZATII: 16-18 martie 2012.

 

Colegiul Psihologilor din Romania acorda pentru acest curs 20 de credite.

Cursul se adreseaza psihologilor in supervizare, psihologilor pe treapta de autonom si specialist, precum si angajatilor din resurse umane, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor.

 

Structura cursului:

- Recrutarea personalului.

- Etapele selectiei de personal.

- Calculul necesarului de personal in resurse umane si organizatii.

- Utilizarea bazelor de date in selectia personalului.

I- nterviul de selectie: tipuri de interviuri utilizate in selectia personalului in organizatii.

- Validarea interviului de selectie.

 

Selectia personalului:

- criteriul de eficienta profesionala;

- caracteristicile psihometrice ale utilizarii testelor psihologice; studiul validitatii predictorilor; fidelitatea predictorilor; etalonarea testelor psihologice; strategii de selectie a personalului.

- Management strategic aplicat in organizatii si resurse umane.

 

Coordonator curs: Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, formator-supervizor in psihologia muncii, organizationala, servicii si transporturi.

Taxa: 500 lei.

Inscrieri: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474.

www.aquamarin.ro

 

 

Program formare Sandplay Therapy

 

Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip  anunta inceperea modulului 1 (iunie 2012) din cadrul programului  de formare in Sandplay Therapy

- iunie 2012 modulul i

- nov 2012 modulul ii

- iunie 2013 modulul iii

- nov 2013 modulul iv

Fiecare modul cuprinde curs de 40 ore teorie si 5 ore analiza personala in Sandplay Therapy. Cursurile sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania cu 100 credite (25 credite/modul). Programa fiecarui curs poate fi consultata pe www.sandplay.ro/

 

Formatori in cadrul programului de formare in Sandplay Therapy

- Dr Barbara Turner, certified sandplay therapist – teacher in cadrul isst

- Dr Rosalind Heiko, certified sandplay therapy – teacher in cadrul isst

 

Numar de locuri: 16

Deadline inscriere: 30 aprilie 2012

Pret/modul:

a) 1100 euro/ – 40 ore curs si 5 ore analiza personala

b)  700 euro / 40 ore curs teoretic (pentru cine urmeaza numai cursul teoretic)

c)  550 euro / 5 ore analiza personala (pentru cine urmeaza numai analiza personala)

 

Modalitati de plata modul i: cash sau transfer bancar / plata integrala sau in rate

Raiffeisen Bank S.A.

RO25RZBR0000060012401781, lei

Curs eur/ron din ziua platii.

Deadline plata: 30 aprilie 2012

Pentru interviul de inscriere contactati psih Daniela Neagu, 0735537221 sau Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru detalii si informatii aprofundate consultati psih Daniela Neagu, 0735537221 Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si www.sandplay.ro

 

 

Workshop “Metode de evaluare non-formala a copilului” 25 Februarie 2012

 

Cabinet Individual de Psihologie organizeaza, in cadrul proiectului “Psihologia: Sens si Relatie”, in data de 25 februarie 2012, workshopul cu tema « Metode de evaluare non-formala a copilului ».

Workshopul se adreseaza psihologilor, studentilor la psihologie, sociologie, asistenta sociala, pedagogie, cadrelor didactice, personalului din centre de zi si centre de plasament, oricarui specialist care, prin natura profesiei, este in relatie directa cu copilul.

Dupa parcurgerea acestui workshop, participantii vor dobandi cunostinte practice si teoretice legate de evaluarea copilului prin urmatoarele metode: desen, artterapie, activitati ludice, povesti, observatia in relatie directa si indirecta, etc.

Participantii vor primi certificate de participare si adeverinte de practica pentru studenti.

Organizatori:

Claudia Dumitriu - psiholog clinician, consilier educational si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

Iulia Pasarin - psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

 

Data desfasurarii: 25 februarie 2012

Program: 10.00-16.00

Taxa de participare: 80 Ron

Studentii beneficiaza de o reducere de 10%

Numar de participanti: minim 7- maxim 15

Locatia: Cabinet individual de psihologie, Bucuresti, sector 4, zona Piata Sudului (locatia exacta se comunica in momentul inscrierii la workshop).

Pentru detalii si inscriere  :

prin e-mail, la urmatoarele adrese :

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

telefonic, la numerele:

0726.231.833- psiholog Claudia Dumitriu

0728.967.011-psiholog Iulia Pasarin

Pentru mai multe informatii legate de serviciile oferite, articole de specialitate si informatii din domeniu, puteti accesa urmatoarele link-uri:

http://psihologi.wordpress.com

www.psihologiesipsihoterapie.wordpress.com

 

 

Workshop pentru parinti, 3 Martie 2012, ora 10.00

 

Cabinet individual de psihologie, va invita sa participati, sambata, 3 Martie 2011, la workshopul cu titlul “Ce-mi transmite copilul, dincolo de cuvinte ? “, din cadrul proiectului “Psihologia: Sens si Relatie”.

Workshopul se adreseaza parintilor, educatorilor, persoanelor care se ocupa de ingrijirea copilului (babysitter, membri ai familiei extinse care au in grija copilul, personalului de ingrijire din centre) si tuturor persoanelor care sunt interesate de a intelege nevoile de dezvoltare ale copilului, de a-si imbunatati abilitatile de comunicare in relatie cu copilul, de a raspunde intr-un mod optim necesitatilor de ingrijire si sustinere a copilului. Dupa parcurgerea acestui workshop, participantii vor fi familiarizati si vor fi capabili sa inteleaga diferite moduri de comunicare indirecta a copilului prin joc, povesti, desene, comportament, isi vor dezvolta capacitatea de a observa, interpreta si identifica problemele cu care se confrunta copilul in diferite contexte, isi vor creste abilitatea de a interveni intr-un mod potrivit, pentru solutionarea acestor probleme si pentru a-si optimiza relatia cu copilul.

Workshopul este interactiv, se vor aborda teme propuse de cursanti, din istoria si experienta personale.

Organizatori:

Iulia Pasarin - psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

Claudia Dumitriu - psiholog clinician, consilier educational si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

Data desfasurarii: 3 martie 2012

Program: 10.00-16.00

Taxa de participare: 80 Ron

Locatia: Cabinet individual de psihologie, Bucuresti, sector 4, zona Piata Sudului (locatia exacta se comunica in momentul inscrierii la workshop).

Pentru detalii si inscriere  :

prin e-mail, la urmatoarele adrese :

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

telefonic, la numerele:

0726.231.833- psiholog Claudia Dumitriu

0728.967.011-psiholog Iulia Pasarin

Pentru mai multe informatii legate de serviciile oferite, articole de specialitate si informatii din domeniu, puteti accesa urmatoarele link-uri:

http://psihologi.wordpress.com

www.psihologiesipsihoterapie.wordpress.com

 

 

Grup dezvoltare personala pentru adulti, 17 Martie 2012, ora 9,30

 

Cabinet Individual de Psihologie face inscrieri pentru inceperea unui nou grup de dezvoltare personala pentru adulti.

Scopul intalnirilor este de a-i ajuta si ii sprijinii pe participanti in procesul autocunoastere, de consolidare a increderii in propriile forte si abilitati, de intarire a stimei de sine, de dezvoltare a abilitatilor de comunicare si relationare, de identificare si depasire a blocajelor psihologice.

 

Intalnirile se desfasoara intr-un cadru care implica siguranta, confidentialitate, suport, unde nu sunt admise judecatile de valoare, etichetarile, criticile.

Modulul cuprinde minim 150 de ore (cu posibilitatea de extindere la 200 de ore, in functie de nevoile si cerintele grupului).

 

Intalnirile grupului vor avea loc sambata (10 ore/zi), o data pe luna.

 

Numar de participanti: minim 6, maxim 12 persoane

 

Coordonatori grup:

Iulia Pasarin - psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa

Claudia Dumitriu - psiholog clinician, consilier educational si psihoterapeut cu drept de libera practica, avand formare in psihoterapie integrativa

Taxa de participare: 120 lei de persoana / intalnire

Studentii beneficiaza de o reducere de 10%

 

Locatia: Bucuresti, sector 4, zona Piata Sudului

 

Pentru detalii si inscriere :

prin e-mail, la urmatoarele adrese :

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

telefonic, la numerele:

0728.967.011 - psiholog Iulia Pasarin

 

0726.231.833 - psiholog Claudia Dumitriu

 

Va rugam ca in e-mail sa mentionati numele si prenumele dumneavoastra si un numar de telefon la care puteti fi contactati.

 

Pentru mai multe informatii legate de serviciile oferite, articole de specialitate si informatii din domeniu, puteti accesa urmatoarele link-uri:

http://psihologi.wordpress.com

www.psihologiesipsihoterapie.wordpress.com

 

 

Grup nou de formare şi supervizare în Analiză Tranzacţională

 

CEZARA DAŞU este psiholog principal autonom cu specializarea psihoterapie – analiză tranzacţională.  Este trainer şi supervizor în Analiză Tranzacţională, PTSTA-P (Provisional Teaching&Supervising Transactional Analyst), certificat de EATA (Asociaţia Europeană de Analiză Tranzacţională) şi susţine programe de formare şi supervizare în această metodă de psihoterapie, recunoscute de ARAT, EATA şi de Colegiul Psihologilor din România.

 

- Conceptul de analiză tranzacţională: teorie a personalităţii, metodă de psihoterapie, teorie a comunicării, teorie motivaţională, teorie asupra psihopatologiei

- Caracteristicile AT: modelul stărilor eului, metoda contractuală, principiile filosofice: toţi oamenii sunt OK, au capacitatea de a gândi, de a lua şi schimba deciziile asupra propriului destin

- Concepte foarte utile pentru a înţelege cum comunică oamenii: tranzacţii şi analiza tranzacţiilor, precum şi concepte care oferă informaţii despre motivaţiile pe care le au oamenii de a comunica pe mai multe nivele: jocurile psihologice şi sistemul racket

- Baza conceptuală ce asigură restabilirea stării de OK, obiectivul major al psihoterapiei AT: stroke-uri, poziţii de viaţă,  autonomia

- Conceptul de scenariul de viaţă şi modul în care un copil îşi dezvoltă propria perspectivă despre sine, lume şi ceilalţi, şi de ce această perspectivă este uneori disfuncţională sau restrictivă

- Ariile de aplicare: CONSILIERE, PSIHOTERAPIE, EDUCAŢIONAL şi ORGANIZAŢIONAL

Acest training se adresează psihoterapeuţilor, studenţilor şi profesioniştilor în ştiinţe socio-umane : psihologi, sociologi, asistenţi sociali, psihopedagogi, pedagogi, învăţători, profesori, filosofi, teologi, manageri resurse umane, medici, etc.  Programul se adresează în egală măsură şi celor care nu doresc să se certifice ca psihoterapeuţi, dar doresc sa înveţe mai mult despre AT şi cum îl pot folosi ca model în dezvoltarea personală, schimbare şi creşterea conştientizării în comunicarea cu ceilalţi.

 

Mai multe informaţii depre trainer şi analiză tranzacţională pe :

www.cezaradasu.ro

www.arat.ro

Pentru înscrieri şi informaţii :tel. 0722.578.012  sau e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Grup de dezvoltare Gestalt

 

Lumea viselor este de obicei multicolora, plina de imagini si de sunete. Ne putem trezi veseli/bucurosi, intristati, speriati, melancolici sau invadati de multe alte emotii. De fapt, atunci cand ne aflam in aceasta experienta a visului ne intrebam:’’ce semnificatie are acest lucru?’’.

In acest sens, va propunem o experienta de dezvoltare personala, bazata pe tehnici Gestalt. Pentru a patrunde mai bine in lumea visului. Pentru a ne vedea pe noi insine mai bine prin intermediul visului.

Seminarul va fi tinut de Nicola Sereni, Psiholog si Psihoterapeut italian si va fi

indreptat catre experiente de extindere a constiintei de sine. Prin intermediul acestora ne putem imbunatati calitatea vietii, ne putem simti mai bine in propria piele si ne putem impaca mai eficient cu lumea interioara. Toate aceste schimbari interioare si emotionale duc totodata la imbunatatirea relatiei cu ceilalti.

Ce: Grup de dezvoltare Gestalt

Cand: 29 ianuarie 2012

Unde: Sala Hospice Casa Sperantei, Calea Calarasi 103, Bucuresti

Ora: 09:00-19:00

Cost: 120 RON (100 RON pentru membri Grupul Gestalt Romania)

Info: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Grup de suport 11 februarie 2012


In cadrul proiectului  « Psihologia : Sens si Relatie »,

Cabinet Individual de Psihologie va anunta lansarea unui grup de suport cu tema « Am dreptul la demnitate la locul de munca ! », incepand cu data de 11 februarie 2012, orele 10.00.

Grupul se adreseaza persoanelor care sunt victime ale abuzului psihologic la locul de munca.

Prin intermediul acestui grup veti avea ocazia sa :

- Cunoasteti persoane care traverseaza acelasi gen de experiente traumatizante la locul de munca, deci sa depasiti sentimentul ca sunteti singur si neinteles;

- Deveniti constient de efectele pe care acest tip de abuz le are, pe termen scurt si lung, de modul in care va afecteaza viata personala;

- Va  activati forta interioara , sa va redobandi respectul de sine, de revalorizare personala si mobilizarea resurselor personale pentru a depasi situatia;

- Identificati  modalitati de a face fata conditiilor intr-un mod care sa nu va afecteze integritatea personala, sa gasiti alternative pentru depasirea situatiei;

- Sa identificati solutii, persoane si institutii carora va puteti adresa pentru a sesiza situatia de abuz la care sunteti supus, pentru a primi sprijin si suport.

Coordonatori:

Claudia Dumitriu - psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

Iulia Pasarin - psiholog clinician si psihoterapeut cu drept de libera practica, cu formare in psihoterapie integrativa;

 

Grupul se desfasoara intr-un cadru securizant, confidential, de sustinere si suport psihologic, in care nu sunt acceptate etichetarile, jignirile, criticile, ironia, creand astfel participantilor cadrul necesar pentru a se simti intelesi si sustinuti.

 

Data inceperii: 11 februarie 2012

Program: 10.00-12.00 (durata unei intalniri este de 2 ore). Intalnirile se vor desfasura saptamanal, ziua si ora de desfasurare vor fi stabilite de comun acord, in grup.

Taxa de participare: 30 Ron/participant

Numar de participanti: minim 7- maxim 10, pentru buna desfasurare a grupului

Locatia: Cabinet individual de psihologie, Bucuresti, sector 4, zona Piata Sudului (locatia exacta se comunica in momentul inscrierii la grup).

Pentru detalii si inscriere  :

prin e-mail, la urmatoarele adrese :

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

telefonic, la numerele:

0728.967.011-psiholog Iulia Pasarin

0726.231.833- psiholog Claudia Dumitriu

 

 

Workshop-ul cu tema “Abordarea terapeutică a ruşinii”

 

CEZARA DAŞU este psiholog principal autonom cu specializarea psihoterapie – analiză tranzacţională.  Deţine certificat de analist tranzacţional, PTSTA-P(Provisional Teaching&Supervising Transactional Analyst), oferit de EATA (Asociaţia Europeană de Analiză Tranzacţională) în 2009 şi susţine programe de formare şi supervizare în această metodă de psihoterapie, recunoscute de ARAT, EATA şi de Colegiul Psihologilor din România.

 

În zilele de 21 – 22 ianuarie 2012, în Bucureşti, va avea loc Workshop-ul cu tema  Abordarea terapeutică a ruşinii

 

Acest workshop are urmatoarele obiective:

- prezentarea cauzelor şi efectelor ruşinii

- prezentarea diferitelor tipuri de ruşine şi diferenţierea lor

- aprofundarea fenomenului cronicizării ruşinii, a ruşinii toxice şi a impactului ei asupra dezvoltării scenariului de viaţă

- facilitarea conştientizării participanţilor cu privire la propria vulnerabilitate faţă de ruşine

- oferirea unor direcţii de abordare în psihoterapie pentru a transforma ruşinea toxică într-una sănătoasă, pentru a integra părţile reprimate şi a elibera copilul interior

 

Mai multe informaţii depre trainer şi analiză tranzacţională pe :

www.cezaradasu.ro

www.arat.ro

Pentru înscrieri şi informaţii: tel. 0722.578.012  sau e-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Workshop Controlul anxietatii - atacuri de panica, fobii, stres, 27.01.2012

 

Workshopul se adreseaza persoanelor direct interesate, dar si psihologilor care se formeaza ca terapeuti.

Dupa parcurgerea cursului participantii vor fi capabili sa stapaneasca cu succes cunostinte, abilitati, metode practice, eficiente, concrete care le vor permite gestionarea situatiilor stresante, atacurilor de panica, fobiilor, temerilor irationale.

Cursul este interactiv, se vor lua in discutie teme personale sau ale celor apropiati.

La sfarsitul cursului se vor elibera certificate de participare si adeverinte de practica pentru studentii la psihologie.

Locul desfasurarii: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie (zona hotel Marriott), urmand ca adresa exacta sa fie anuntata la inscriere.

 

Data cursului: 27.01.2012, orele 17.00 - 21.00.

Costul cursului: 100 lei.

 

Trainer: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formari, specializari si cursuri in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Informatii suplimentare si inscriere:

Tel.:0733.536.512

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.cabinetdepsihoterapie.ro/workshopuri.php

 

 

Workshop Depasirea depresiei si a crizelor existentiale - 20.01.2012


Workshopul se adreseaza atat persoanelor interesate direct de subiect, celor care vor sa ii ajute pe cei dragi, cat si psihologilor care se formeaza ca terapeuti.

Parcurgand acest curs se vor dobandi  cunostinte, abilitati, metode practice, eficiente, concrete care sa permita depasirea depresiei si a situatiilor de criza care va influenteaza viata.

La sfarsitul cursului se vor elibera certificate de participare si diplome de practica pentru studentii la psihologie.

Locul desfasurarii: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie (zona hotel Marriott), urmand ca adresa exacta sa fie anuntata la inscriere.

Data cursului: 20.01.2012, orele 17.00 - 21.00.

Costul cursului: 100 lei.

Trainer: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formare cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Informatii suplimentare si inscriere:

Tel.:0733.536.512

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.cabinetdepsihoterapie.ro/workshopuri.php

 

 

Workshop Depasirea dependentei (de substante, jocuri, persoane, sex), 03.02.2012

 

Workshopul se adreseaza persoanelor direct interesate pentru ele insele sau pentru cei apropiati, dar si psihologilor care se formeaza ca terapeuti. Vizeaza de asemenea pe cei care constientizeaza dezavantajele dependentei, pe ceicare au incercat singuri sa renunte dar nu au gasit modalitatea eficienta.

 

Dupa parcurgerea cursului participantii vor intelege mecanismul comportamentului dependent, vor insusi  cunostinte, metode practice, eficiente, concrete care le vor permite gestionarea impulsului adictiei si iesirea din cercul vicios (impuls, punerea in act a comportamentului dependent, vinovatie-deprimare, scaderea sentimentului de stima personala, auto-ruinare).

 

Cursul este interactiv, se vor lua in discutie teme personale sau ale cunoscutilor.

La sfarsitul cursului se vor elibera certificate de participare si adeverinte de practica pentru studentii la psihologie.

 

Locul desfasurarii: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie (zona hotel Marriott).

Data cursului: 03.02.2012, orele 17.00 - 21.00.

Costul cursului: 100 lei.

Trainer: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Contact pentru informatii suplimentare si inscriere:  Elena Cozma, tel.:0733.536.512,

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.cabinetdepsihoterapie.ro/workshopuri.php

 

 

Workshop Relationare si comunicare eficiente, 10.02.2012

 

Comunicarea si relationarea defectuoase pot conduce adesea la probleme serioase precum incapacitatea de mentinere in relatii, divort, concediere, instrainare de cei apropiati.

Cursul se adreseaza persoanelor dornice sa descopere modalitati noi, eficiente de relationare si comunicare cu ceilalti.

Cateva motive pentru care merita sa va alaturati participantilor la curs :

In cadrul cursului veti invata cum sa inlocuiti conflictul cu o stare de confort interior, astfel veti reduce stresul si implicit aceasta noua atitudine va conduce catre o intimitate mai buna cu partenerul, va creeaza posibilitatea de a-i intelege mai bine pe ceilalti si de a fi inteles la randul dumneavoastra, va genereaza satisfactie castigand timp pretios, productivitate, succes in cariera si multe alte beneficii. Veti invata de asemenea sa deveniti o persoana asertiva, care isi  respecta propriile nevoi de exprimare, dar in egala masura respecta si punctul de vedere al celorlalti.

 

Cursul este interactiv, se vor lua in discutie teme personale sau ale cunoscutilor.

La sfarsitul cursului se vor elibera certificate de participare si adeverinte de practica pentru studentii la psihologie.

 

Locul desfasurarii: Bucuresti, sector 5, Calea 13 Septembrie (zona hotel Marriott).

Data cursului: 10.02.2012, orele 17.00 - 21.00.

Costul cursului: 100 lei.

Trainer: Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Contact pentru informatii suplimentare si inscriere:  Elena Cozma, tel.:0733.536.512,

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

www.cabinetdepsihoterapie.ro/workshopuri.php

 

 

Stagii de practica pentru studenti/masteranzi la psihologie

 

Organizam module de practica pentru studenti si masteranzi la psihologie, specialitatea Psihoterapie, Consiliere psihologica.

 

Participarea la programele de practica ofera posibilitatea invatarii ABC-ului psihoterapiei direct in cabinetul terapeutului.

 

Se vor dobandi cunostinte practice si teoretice de abordare a cazurilor de :

- dependente (de substante, jocuri si persoane) ;

- depresie ;

- anxietate (atacuri de panica, fobii, obsesii/compulsii) ;

- psihosexologie, probleme relationale si de cuplu;

- tulburari alimentare (anorexie, bulimie) ;

- diverse dificultati in sfera psihologica.

 

Se vor explora tehnici din diverse psihoterapii (tehnici psihanalitice, din terapiile scurte, psihosexologie, hipnoza clinica etc.), oferindu-le studentilor posibilitatea de a descoperi singuri catre ce formare sa se indrepte.

 

Participantii vor primi certificate de participare, calificative si adeverinte cu numarul de ore necesare pentru practica obligatorie.

 

Modulul este format din 30 ore, cate 5 ore x 6 intalniri, in fiecare joi dupa-amiaza (16.30-21.30).

 

Costul : 300 lei/modul (50 lei/sedinta).

 

Numar de participanti pentru grup : minim 7, maxim 15.

 

Locatia : Cabinet individual de psihologie, Calea 13 Septembrie nr.71 (zona Hotel Marriott).

 

Coordonator : Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Contact pentru informatii suplimentare si inscriere : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; tel. : 0733.536.512 ; www.cabinetdepsihoterapie.ro/practica_studenti.php

 

 

Grup de dezvoltare personala si autocunoastere, 28 ianuarie 2012, ora 9.00


Dezvoltarea personala se adreseaza persoanelor dornice de autocunoastere si dezvoltare personala, studentilor la psihologie, celor care prin natura profesiei lucreaza cu grupuri pe persoane.

Modulul cuprinde 150 ore (la cerere pana la 200 ore).

 

Participarea la acest grup ofera  participantilor posibilitatea intelegerii cauzei modului repetitiv, disfunctional de relationare, depasirii blocajelor psihologice, dobandirii unor unelte practice, abilitati pentru a nu mai repeta greselile trecutului, pentru a face alegeri constructive, congruente cu planurile personale propuse.

 

Cursul se desfasoara intr-un cadru securizant, de sustinere, unde nu se accepta etichetarile si criticile, participantii simtindu-se intelesi si sustinuti.

 

Intalnirile vor avea loc  in weekend, sambata sau duminica (10 ore/zi),  frecventa fiind o data pe luna.

Numar optim de participanti: 10-15 persoane.

Locul intalnirii – Calea 13 Septembrie (in apropierea hotelului Marriott), urmand ca adresa sa fie comunicata la momentul inscrierii.

Pretul: 160 lei/10 ore.

Se vor elibera certificate de participare pentru fiecare intalnire si adeverinte de practica pentru studenti.

Coordonator  grup dezvoltare personala:

Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica, acreditat de Colegiul Psihologilor. Formare, specializari si cursuri in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

Contact pentru inscrieri:

Elena Cozma – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  tel. 0733.558.031

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

www.cabinetdepsihoterapie.ro/cursuri_de_dezvoltare_personala.php

 

 

Grup de dezvoltare personala si autocunoastere pentru persoane cu diverse optiuni sexuale (cupluri si individual), 21.01.2012


Data cursului: sambata, 21 ianuarie 2012, orele 10.00 - 15.00.

Cursul se adreseaza persoanelor cu diverse optiuni sexuale (persoane homosexuale, bisexuale), celor apropiati acestora care sunt dispusi sa ii inteleaga si sa ii sustina, precum si oricaror persoane dornice de autocunoastere si dezvoltare personala, avand deschidere pentru a lucra intr-un grup mixt.

 

Modulul de curs cuprinde 150 ore.

Intalnirile vor avea loc  in weekend, vineri seara, sambata sau duminica (la cererea grupului),  frecventa lor fiind o data la doua saptamani.

Numar maxim de participanti: 20 persoane.

 

Participarea la acest grup ofera  posibilitatea intelegerii cauzei modului repetitiv, disfunctional de relationare, dar si dobandirii unor abilitati pentru a nu mai repeta greselile trecutului, pentru a face alegeri constructive, congruente cu planurile personale propuse.

 

Cursul se desfasoara intr-un cadru securizant, de sustinere, discretia fiind asigurata printr-un contract de confidentialitate.

Pretul: 120 lei/5 ore.

Locul intalnirii – Calea 13 Septembrie (in apropierea hotelului Marriott), urmand ca adresa sa fie comunicata la momentul inscrierii.

Coordonator de grup:

Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formare, cursuri si specializari in Psihodrama moreniana, Terapii scurte, colaborative, orientate pe solutie, Psihosexologie, Hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

Contact pentru inscrieri:

Elena Cozma – tel. 0733.558.031,    Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

www.cabinetdepsihoterapie.ro/cursuri_de_dezvoltare_personala.php

 

 

Curs de Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu

 

A.R.P.C.F. - Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie are placerea sa va informeze ca incepand cu luna decembrie 2011 este deschisa o noua perioada de inscrieri pentru Cursul de Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu organizat de A.R.P.C.F. (Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie) si acreditat de COPSI, care va incepe din luna februarie 2012.

Cursul se desfasoara un week-end/luna cu durata de 6 ore sambata si 6 ore duminica, pe o perioada de 4 ani si este finalizat cu DIPLOMA DE ABSOLVIRE in specialitatea PSIHOTERAPIE PSIHANALITICA DE CUPLU recunoscuta la nivel national de Colegiul Psihologilor din Romania - COPSI.

A.R.P.C.F colaboreaza cu Universitatea Paris V si APSYLIEN-REC Asociatia de Psihanaliza Legaturilor - Paris, Franta. Optional, persoanele care vor ca diploma de specializare in psihoterapie psihanalitica de cuplu sa aiba si recunoastere internationala, au posibilitatea de a obtine aceasta recunoastere prin participarea in cadrul acestui program formativ, la sesiunile de lucru cu formatorii francezi: Psihanalist Rosa JAITIN si Psihanalist Christianne JOUBERT.
Informatii utile se gasesc pe site-ul www.arpcf.com sau ne puteti contacta la numerele de telefon sau adresele de e-mail ale A.R.P.C.F.

 

 

Grup de Dezvoltare Personala: 14 Ian. 2012

 

GRUP DE DEZVOLTARE PERSONALA: 14 IAN. 2012 Clinica Aquamarin incepe un nou grup de dezvoltare personala in perioada 14-15 ianuarie 2012.

Orele de dezvoltare personala se desfasoara sub egida Societatii de Psihodrama  J.L. Moreno (SPJLM) si sunt certificate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Dezvoltarea personala se adreseaza psihologilor in formare (obtinand astfel numarul de ore obligatorii cerut de Colegiul Psihologilor), studentilor la psihologie, precum si oricaror persoane dornice de autocunoastere si dezvoltare personala.

Modulul cuprinde 150 ore (la cerere pana la 200 ore).

Intalnirile vor avea loc  in weekend, sambata si duminica (18 ore/weekend),  frecventa fiind o data la 30-45 de zile, in functie de nevoile grupului.

Numar optim de participanti: 15 persoane.

Locul intalnirii: Clinica Aquamarin din Bucuresti.

Pretul: 400 lei/18 ore.

La final se vor elibera certificate recunoscute de Colegiul Psihologilor, necesare pentru acreditarea ca psihoterapeut.

Coordonatori:

Laura Grama, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formari si specializari in  psihodrama moreniana, terapii scurte, orientate pe obiective si solutii, terapii cognitiv comportamentale, hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

Elena Cozma, psiholog-psihoterapeut cu drept de libera practica. Formari si specializari in psihodrama moreniana, terapii scurte, orientate pe obiective si solutii, psihosexologie, hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana.

 

Inscrieri la:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Tel.:  021.326.52.90;  0745.633.474;  0724.222.522.

www.aquamarin.ro

 
Psihologie