PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 17 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
SCID-I CV

 

 

 

Interviul Clinic Structurat pentru Tulburările de pe Axa I a DSM-IV
(Versiunea Clinică)

[ SCID-I CV ]


scid-i cv

 


Adaptarea în România: coordonator prof. univ. dr. Daniel David

Abrevierea: SCID-I CV

Tipul de test: Test clinic

Interviul Clinic Structurat pentru Tulburările de pe Axa I a DSM-IV (SCID-I) este un interviu semistructurat în vederea diagnosticării principalelor tulburări de pe Axa I a DSM-IV (American Psychiatric Association, 1994). Interviurile clinice structurate au fost elaborate cu scopul de a creşte fidelitatea diagnostică prin standardizarea procesului de evaluare şi de a spori validitatea prin facilitarea aplicării criteriilor de diagnostic din DSM-IV şi aprofundarea unor simptome care altfel ar putea fi trecute cu vederea. În ciuda importanţei acestor scopuri, atât în context clinic cât şi de cercetare, complexitatea şi lungimea majorităţii interviurilor structurate au limitat utilizarea lor la studii de cercetare. Unul dintre obiectivele elaborării SCID a fost producerea unui instrument eficient şi uşor de utilizat care să permită transpunerea avantajelor interviului structurat în context clinic.

SCID-CV a fost elaborat pentru ca o modalitate de asigurare a unor evaluări standardizate. El include o Broşură de Administrare care poate fi reutilizată şi o Fişă de Evaluare de unică folosinţă. SCID-CV acoperă doar categoriile diagnostice cel mai frecvent întâlnite în practica clinică şi exclude majoritatea subtipurilor şi specificanţilor cuprinşi în Versiunea de Cercetare

Setul contine:

- Manual de utilizare

- Broşură de Administrare

- Fişă de Evaluare

- Licenţă de utilizare

- Pret orientativ: 654,5 lei

 

Informatii detaliate legate de pret puteti gasi aici

Mai multe informatii legate de test aici

 

Licenţa de utilizare se eliberează persoanelor care au absolvit studii universitare cu profil psihologic care au atestat de liberă practică ca psihoterapeut sau psiholog clinician, medicilor sau pe baza unui curs de formare profesională continuă realizat de Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

Conditii de licentiere aici

 

Producator:

SC RTS Romanian Psychological Testing Services SRL

 

 Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie