PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 24 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Conflictometru senzo-motor

 

 

 

Conflictometru senzo-motor 

 

conflictometru senzo-motor

 

Cod: EM-05.58 K


Scurtă descriere:


Este un aparat complex, ce generează stimuli acustici şi luminoşi mono- şi policromi. Răspunsul se execută pe tastatură butoane şi pedalier. Programele preinstalate sunt cu timp impus sau cu timp liber şi grade de dificultate la alegere. Posibilităţile de programare şi administrare a sunetelor, culorilor şi stimulilor luminoşi permit şi testări personalizate. Aparatul cuprinde două instrumente de măsurare: testerul senzo-motor şi conflictometrul, destinate testărilor aptitudinale şi de selecţie profesională în industrie, transporturi şi domenii speciale, precum şi pentru testarea autorilor unor accidente de muncă sau rutiere, în orientarea profesională , consilierea educaţională, testarea sportivilor, în experimente şi cercetări psihologice şi medicale.

 

Conflictometrul se utilizează în special pentru testarea pe diferite nivele a conducătorilor auto, prin investigarea comportamentului în situaţii de conflict de natură acţională, care implică componenta decizională a personalităţii.

 

Evaluează: precizia şi rapiditatea coordonării percepţiilor vizuale şi auditive, precum şi a reacţiilor motorii cu mâinile şi cu picioarele, nivelul de expectanţă. Măsoară timpii de: reacţie simplă, reacţie discriminativă, reacţie complexă şi reacţie disjunctivă. Analizează caracteristicile procesului de învăţare senzo-motorie, calitatea procesării informaţiilor, eliminarea erorilor de culoare. Oferă informaţii despre: timpul de reacţie în situaţii de conflict şi de decizie şi despre unele caracteristici ale personalităţii precum nivelul de exigenţă.

Informaţii generale


Întreaga aparatură este executată de firma Struktura din Ungaria a cărei experienţă însumează cercetări şi studii care se întind pe o perioadă de cca. o jumătate de secol.


Aparatele digitale de ultimă generaţie au atât programe de testare preinstalate cât şi facilitatea de a putea introduce opţional noi programe create de psihologul examinator. Rezultatele examinării sunt afişate instantaneu pentru fiecare item în timpul testării şi sintetic la terminarea probei prin afişare pe display.


Echipamentele digitale permit şi tipărirea pe imprimantă a unui raport de examinare detaliat, fapt recomandabil din motivele arătate mai jos. În acest scop aparatele digitale trebuie legate la o imprimantă cu port paralel.

(Vezi si Unitate de imprimare a rapoartelor de evaluare )


Aparatele se livrează însoţite de cabluri de conectare şi alimentare, documentaţie tehnică în limba română şi certificate de garanţie şi de conformitate.


A se vedea si:

- Câteva consideraţii metodologice privind evaluarea psihologică cu mijloace aparative


Distribuitor:

SC Hermine Psi SRL

 

 

 


 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie