PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 59 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Tahistoscop

 

 

 

Tahistoscop

 

 

tahistoscop

 

Cod: EM-05.74


Scurtă descriere:

Tahistoscopul digital, se utilizează pentru testarea memoriei de scurtă durată şi pentru testări psihologice privind investigarea atenţiei, a capacităţii de localizare, de stocare, de transfer şi de reactualizare a informaţiilor.

Testele preinstalate cu programare fixă, în număr de 10, au grade de dificultate diferite şi sunt grupate în patru categorii: localizarea spaţială, căutarea vizuală, căutarea din memorie şi detectarea iregularităţiilor. Utilizatorul are posibilitatea alcătuirii unor teste noi, neutilizate anterior, prin opţiunea celor 10 tipuri de programe care se pot alcătui liber. Programele de testare libere pot fi rescrise, astfel încât se pot efectua nenumărate tipuri de testări. Un program este alcătuit din expunerea a 10 imagini.

Aparatul oferă şi posibilitatea investigării memoriei de foarte scurtă durată (sub pragul senzorial) generând stimuli chiar şi de 1 milisecundă.

Tahistoscopul poate fi transportat şi amplasat în orice loc cu uşurinţă. Nu necesită întreţinere specială, se caracterizează prin calitate şi siguranţă tehnică, fiind un instrument de mare precizie.

Servicii oferite de aparat: evaluarea rezultatelor imediat după măsurare, prelucrarea statistică detaliată, afişarea performanţelor exprimate în procente, afişarea locului (central sau periferic) al stimulilor şi al răspunsurilor, imprimarea rezultatelor testării

Domenii de utilizare: testarea conducătorilor de vehicule rutiere şi feroviare, testarea piloţior de aeronave, testări psihoaptitudinale ocupaţionale diverse, testarea capacităţilor de învăţare şi de formare a stereotipurilor de lucru, consilierea profesională, testarea aptitudinală a unor categorii de sportivi, investigaţii medicale şi de psihologie clinică, măsurători experimentale în domeniul psihologiei comerţului (reclamei), în activitatea de cercetare psihologică-tehnică.

Funcţii examinate: percepţia vizuală, localizarea spaţială, scanarea memoriei, vederea aprehensivă, concentrarea atenţiei, volumul atenţiei, recepţia şi prelucrarea informaţiei de scurtă durată, recunoaşterea iregularităţilor, eficienţa intelectuală, memoria, capacitatea de învăţare şi perfecţionare.

 

 


Display tahistoscop


 

display

 

Cod: EM-05.74 P


Scurtă descriere:

 

Este un accesoriu opţional al tahistoscopului digital care se montează pe perete şi permite testarea în grup, cu consemnarea răspunsurilor pe foi de răspuns.

Programele de testare ale aparatului pot fi utilizate atât cu timpi de expunere ficşi, cu administrare automată a stimulilor, programaţi din construcţia aparatului, cât şi cu timpi de expunere pe care-i fixează examinatorul, în funcţie de necesităţile şi scopul testărilor.

Pot fi executate trei programe de examinare privind testarea generală şi în scop de evaluare specific psihologiei circulaţiei, a memoriei de scurtă durată şi a atenţiei. Conţine şi un modul de testare a vigilenţei . Se utilizează împreună cu aparatul EM-05.74


Informaţii generale

Întreaga aparatură este executată de firma Struktura din Ungaria a cărei experienţă însumează cercetări şi studii care se întind pe o perioadă de cca. o jumătate de secol.

Aparatele digitale de ultimă generaţie au atât programe de testare preinstalate cât şi facilitatea de a putea introduce opţional noi programe create de psihologul examinator. Rezultatele examinării sunt afişate instantaneu pentru fiecare item în timpul testării şi sintetic la terminarea probei prin afişare pe display.

Echipamentele digitale permit şi tipărirea pe imprimantă a unui raport de examinare detaliat, fapt recomandabil din motivele arătate mai jos. În acest scop aparatele digitale trebuie legate la o imprimantă cu port paralel.

(Vezi si Unitate de imprimare a rapoartelor de evaluare )

Aparatele se livrează însoţite de cabluri de conectare şi alimentare, documentaţie tehnică în limba română şi certificate de garanţie şi de conformitate.


A se vedea si:

- Câteva consideraţii metodologice privind evaluarea psihologică cu mijloace aparative


Distribuitor:

SC Hermine Psi SRL

 

 

 

 


 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie