PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 59 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Simulator conducere

 

 

 

Simulator conducere

(standard)

 

simulator conducere

Cod: EM-05.93


Scurtă descriere:


Este un aparat de testare psihologică multifuncţional, care încorporează procedee de testare complexe, destinat evaluării psihoaptitudinale (generale şi specifice) a profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea în transporturi. Cuprinde atât programe de examinare preinstalate din fabricaţie cât şi posibilitatea de creare de noi programe, cu timpi de lucru liberi şi timpi impuşi.

Varianta de echipare „STANDART“ cuprinde: unitatea de comandă constând dintr-un sistem electronic microprocesoral şi un tablou de bord cu butoane, pupitrul-suport, monitorul LCD de mari dimensiuni amplasat pe un suport reglabil, volanul, maneta, pedalele, imprimanta laser şi scaunul ergonomic ce poate fi reglat în mai multe puncte în funcţie de constituţia fizică a subiectului testat. Toate componentele descrise, sunt asamblate pe o placă suport cu ramă de oţel, prevăzută cu patru mânere pentru facilitarea deplasării aparatului.

Unitatea de comandă înregistrează automat rezultatele testărilor şi le transmite imprimantei, dacă i s-a cerut imprimarea rezultatelor. Rezultatele ultimelor cincizeci de testări pot fi reactualizate din baza de date, pot fi vizualizate pe monitor şi pot fi imprimate.

 

În varianta „STANDARD“, simulatorul de conducere înglobează două instrumente de testare:

1. Aparatul pentru testarea capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS)

2. Aparatul pentru testarea capacităţii de coordonare senzo-motorie (SCT)

În cadrul examinării pe aparatul pentru testarea capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS), subiectul testat trebuie să parcurgă cu ajutorul unui punct luminos traseul apărut pe ecran sau o parte a acestuia, în timp cât mai scurt şi cu cât mai puţine erori (ieşiri din traseu), folosind în acest scop volanul şi pedalele de acceleraţie şi frână. În cazul programelor de testare, în care pe monitor se vede doar o porţiune din traseu care se deplasează independent, subiectul poate opri mişcarea traseului cu ajutorul pedalei stângi.


Aparatul pentru testarea capacităţii de coordonare senzo-motorie (SCT), este destinat testării reacţiilor simultane. Modulul aparatului conţine în expunerea seriilor de stimuli sub formă de imagini în sistem aleator cinci semnalizări diferite în funcţie de poziţie, culoare şi formă. Acest procedeu de testare se utilizează pentru investigarea structurilor senzorio-motorii de complexitate medie, precum şi a particularităţilor reacţiilor simple şi simultane. Aparatul asigură investigarea cu valoare diagnostică a componentei de bază a activităţilor de reglare-comandă, a mişcărilor pregătitoare interne ale reacţiilor simultane şi ale celor de realizare efectivă a reacţiilor individuale prin expunerea de stimuli simultani şi înregistrarea reacţiilor simultane la aceştia.

Măsoară şi evaluează indicatorii calitativi ai timpilor reacţiilor la diferiţi stimuli şi combinaţii (constelaţii) de stimuli.

Simulatorul pentru testarea capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS) este utilizat în testarea psihoaptitudinală a conducătorilor auto în următoarele ipostaze:

- la testarea aptitudinilor în procesul de selecţie preliminară;

- în testarea periodică a conducătorilor auto;

- în testarea capacităţii de învăţare, de formare a stereotipului de lucru;

- în testarea capacităţii de coordonare a mişcărilor.

 

 


Simulator conducere

(special SX)


Cod: EM-05.93 SX


Scurtă descriere:


Faţă de dotarea standart, varianta simulator de conducere special SX înglobează un al treilea instrument de testare : Aparatul pentru
testarea percepţiei vitezei, timpului şi a distanţei (SDT)

În acestă varintă de echipare, consolele pentru mâini şi picioare suferă modificări şi simulatorul se completează cu un panou electronic de perete dotat cu leduri speciale.

Examinările care se pot efectua pe acest instrument sunt conforme cu descrierea variantei independente a aparatului „Tester viteză, timp, distanţă”.


Informaţii generale


Întreaga aparatură este executată de firma Struktura din Ungaria a cărei experienţă însumează cercetări şi studii care se întind pe o perioadă de cca. o jumătate de secol.


Aparatele digitale de ultimă generaţie au atât programe de testare preinstalate cât şi facilitatea de a putea introduce opţional noi programe create de psihologul examinator. Rezultatele examinării sunt afişate instantaneu pentru fiecare item în timpul testării şi sintetic la terminarea probei prin afişare pe display.


Echipamentele digitale permit şi tipărirea pe imprimantă a unui raport de examinare detaliat, fapt recomandabil din motivele arătate mai jos. În acest scop aparatele digitale trebuie legate la o imprimantă cu port paralel.

(Vezi si Unitate de imprimare a rapoartelor de evaluare )


Aparatele se livrează însoţite de cabluri de conectare şi alimentare, documentaţie tehnică în limba română şi certificate de garanţie şi de conformitate.


A se vedea si:

- Câteva consideraţii metodologice privind evaluarea psihologică cu mijloace aparative


Distribuitor:

SC Hermine Psi SRL

 

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie