PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 58 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Tester Labirint

 

 

 

Tester Labirint 

tester labirint

Cod: EM-05.98


Scurtă descriere:


Este un aparat digital de ultimă generaţie pentru evaluarea capacităţii de învăţare şi de memorare. Cu ajutorul unui creion special plimbat pe traiectele în caroiaj ale unei table electronice, subiectul trebuie să descopere traseul invizibil ce uneşte punctul de intrare cu punctul de ieşire din labirint. Devierea de la traseul corect este semnalizată acustic. Programele au nivele de dificultate diferite. Aparatul generează un număr de 20 de teste preinstalate şi permite elaborarea sau modificarea altor 20 de teste. Evaluarea se face electronic putând fi stocată şi tipărită la imprimantă. Aparatul generează şi actualizează automat norme, făcând etalonări pe bază de interpretare statistică.

Componente:

- unitatea centrală de mici dimensiuni (sub 30x20 cm) cu tastatură de comandă, memorie flash şi soft specializat,

- tabla electronică cu caroiaje ce delimitează 40 de câmpuri pătrate

- monitorul color LCD

Domenii de utilizare: selecţia personalului la angajare, promovarea şi recalificarea personalului, psihologia transporturilor, domenii speciale, consultanţa profesională sau educaţională, psihologia pedagogică, reabilitare după traume, examinări aptitudinale generale.

Examinarea cu ajutorul aparatului electronic Labirint vizează trei forme de memorare (vizuală, auditivă şi motrică) şi antrenează toate funcţiile procesului de memorare-învăţare (înregistrarea, stocarea şi redarea informaţiilor).

Abilităţi testate: gradul de memorare a traseului (harta cognitivă), strategia de învăţare, capacitatea de memorare, atenţia, indicatorii mentali.

 

Informaţii generale


Întreaga aparatură este executată de firma Struktura din Ungaria a cărei experienţă însumează cercetări şi studii care se întind pe o perioadă de cca. o jumătate de secol.


Aparatele digitale de ultimă generaţie au atât programe de testare preinstalate cât şi facilitatea de a putea introduce opţional noi programe create de psihologul examinator. Rezultatele examinării sunt afişate instantaneu pentru fiecare item în timpul testării şi sintetic la terminarea probei prin afişare pe display.


Echipamentele digitale permit şi tipărirea pe imprimantă a unui raport de examinare detaliat, fapt recomandabil din motivele arătate mai jos. În acest scop aparatele digitale trebuie legate la o imprimantă cu port paralel.

(Vezi si Unitate de imprimare a rapoartelor de evaluare )


Aparatele se livrează însoţite de cabluri de conectare şi alimentare, documentaţie tehnică în limba română şi certificate de garanţie şi de conformitate.

 


A se vedea si:

- Câteva consideraţii metodologice privind evaluarea psihologică cu mijloace aparative


Distribuitor:

SC Hermine Psi SRL

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie