PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 73 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
ABCD-M

 

 

 

 

ABCDM CHESTIONARUL BIG FIVE MINULESCU

[ ABCD-M ]

 


 

test minulescu


Autor: Mihaela Minulescu, Ph.D.

Abreviere: ABCD-M

Tipul de test: personalitate

Scurtă descriere a testului

Construirea ABCD–M s-a realizat in România începând cu anii 1994, dupa derularea si stabilizarea factorilor si fatetelor acestora in limba româna. Constructia a continuat, odata cu cercetarea experimentand chestionarul pe loturi diferite, ca vârsta, profesie, background cultural. Etalonarea s-a realizat dupa patru editii, respectiv trei revizuiri ale chestionarului.

ABCD-M a fost etalonat in România pe un esantion normativ de aproape 2000 de persoane, esantionul fiind reprezentativ la nivel national. A fost constituit la nivel urban si rural, pentru întreaga suprafata a României, dupa o metoda de esantionare aleatoare prin pas de esantionare, cu un control suplimentar pe un numar de cinci cote (variabile demografice). Esantionul asigura astfel o foarte buna baza pentru raportarea standardizata a scorurilor, iar varianta relativ mare astfel obtinuta permite raportarea scorurilor nu doar in scoruri brute ci si în percentile.

Un numar de cateva zeci de etaloane coerente pentru grupe-criteriu mai diversificate sunt în pregatire la acest moment.


A fost pilotat pe diverse segmente de populatie în susbsecvente analize de item, organizate în principal cu scopul de a detecta eventuali itemi slabi, itemi a caror semnificatie ar fi putut fi înteleasa în mod diferit de diferite persoane, inducând astfel raspunsuri distorsionate, iar la nivelul calitatilor psihometrice indici scazuti de fidelitate. În prezent, formularea itemilor este stanbilizata iar fidelitatea ABCD-M este fara doar si poate la nivelul esantioanelor obtinute pe alte teste de acest tip în SUA sau Europa. Caracteristicile psihometrice ale ABCD-M în România au in general valori foarte bune. Manualul ABCD-M prezinta atât indicii Alpha de consistenta interna, calculati pentru esantionul normativ cat si indici de validitate. Nici una dintre cele 5 + 25 de scale ale ABCD-M nu are indici Alpha de consistenta interna mai mici de .60.


ABCD-M este utilizat cu precadere în urmatoarele situatii:

- psihologie organizationala & resurse umane

- consiliere educationala

- psihologie clinica & consiliere psihologica


Preţ orientativ

ABCD-M scorare electronica – 181,41 EURO (TVA inclus).

ABCD-M scorare manuala – 243,41 EURO (TVA inclus).


Informatii mai detaliate aiciDistribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie