PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 74 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
ASSET

 

 

 

 

A SHORTENED STRESS EVALUATION TOOL

[ ASSET ]

 


asset


Autor: Cooper & Cartwright

Abreviere: ASSET

Tipul de test: stress

Scurtă descriere a testului

ASSET ("A Shortened Stress Evaluation Tool") este un instrument psihometric de masurare a stresului ocupational dezvoltat special pentru a atinge nivele ridicate de functionalitate în utilizare, mai ales în mediul de afaceri. Prin dimensiunile sale relativ reduse ASSET este potrivit mai ales în proiecte care presupun monitorizarea periodica a stresului sau în demersuri organizationale mai elaborate care vor contine, cu siguranta scanarea primara a nivelurilor de stres ocupational.

ASSET este o masura structurata, verbala si vizeaza o serie de perceptii ale individului privind mediul organizational precum si masurarea detaliata a unor parametri demografici sau comportamentali care tin de stilul individual de viata.

ASSET are patru componente. Primele trei (compuse din 63 de itemi) evalueaza perceptia individului asupra surselor de presiune si a efectelor stresului la locul de munca. Aceste componente vizeaza:

- Perceptii ale slujbei, privind: Relatiile profesionale, Echilibrul Slujba – Viata personala, Supraîncarcarea, Siguranta slujbei, Control, Resurse si Comunicare, Plati si beneficii, Aspecte ale slujbei;
- Atitudini fata de organizatie: Perceptia angajamentului organizatiei fata de angajatii sai, Perceptia angajamentului angajatilor fata de organizatia lor;
- Sanatate: Bunastarea psihica, Sanatatea fizica.

O componenta "suplimentara" (37 de itemi inchisi plus unul deschis), colecteaza informatii biografice. Aceste informatii sunt relevante mai ales în analizele departamentale în organizatiile cu delimitari precise are rolurilor de munca.

ASSET este utilizat cu precadere în urmatoarele situatii:

- psihologia organizationala, evaluarea nivelului de stres de la locul de munca.


Preţ orientativ: ASSET (50 de aplicari, manual) 229,19 Euro (TVA inclus)


Informatii mai detaliate aici


Distribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie