PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 73 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
FJAS

 

 

 

 

FLEISHMAN JOB ANALYSIS SURVEY

[ FJAS ]

 

 


fjas


Autor: Edwin A. Fleishman, Ph.D

Abreviere: FJAS

Tipul de test: sistem de analiza a muncii

Scurtă descriere a testului

F-JAS este fara doar si poate cel mai celebru sistem de analiza muncii, cu o unanima acceptare atat in lumea practicienilor cat si in cea a teoreticienilor. Are la baza taxonomia aptitudinilor umane, a lui Edwin A. Fleisman, aceasta fiind singura taxonomie a apitudinilor cu o fundamentare empirica (atat factoriala cat si convergenta/divergenta). F-JAS sta la baza unor sisteme celebre de analiza ocupationala si a muncii, precum de exemplu O*Net.

 

F-JAS este un sistem utilizat pentru descrierea posturilor si sarcinilor de munca în termenii aptitudinilor, deprinderilor si cunostintelor necesare pentru realizarea acestora. Sistemul este folosit pentru identificarea caracteristicilor posturilor si sarcinilor de munca care sunt legate de aptitudinile de care indivizii au nevoie în activitati de munca specifice.

Astfel, metoda F-JAS ofera o legatura directa între sarcinile specifice unui post de munca si calitatile de care indivizii trebuie sa dispuna pentru realizarea corecta a acestora. În aceasta abordare se presupune ca, desi unele aptitudini sunt mai flexibile decât altele, o aptitudine este o trasatura generala sau capacitate relativ trainica, care este relationata cu performanta în diverse sarcini. Se porneste asadar de la premisa ca sarcinile si posturile de munca se deosebesc unele de altele prin nivelul aptitudinilor solicitate. În plus si indivizii se deosebesc între ei prin nivelul la care apt opera cu fiecare aptitudine. Astfel, F-JAS ofera un sistem prin care profilul aptitudinal al unui individ poate fi comparat cu cerintele aptitudinale ale postului de munca. Profilul aptitudinal solicitat pentru ocuparea unui anumit post ofera informatiile necesare pentru dezvoltarea unor sisteme de selectie, instruire si evaluare a performantelor, validate stiintific si fundamentate juridic.


Preţ orientativ: –  207,92 EURO (TVA inclus)

Informatii mai detaliate aici


Distribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie