PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 68 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
LSI

 

 


Learning Styles Inventory

[ LSI ]

 

 

lsi


Autor: Thomas Oakland

Abreviere: LSI

Tipul de test: psihologie şcolară

Scurtă descriere a testului

Learning Styles Inventory este un instrument omnibus, structurat, de 69 itemi, care a fost construit pentru a masura preferintele, temperamentul si stilurile de învatare ale elevilor. LSI poate fi administrat elevilor individual sau în grup, creion-hârtie sau on-line. LSI se adreseaza copiilor si adolescentilor, limita minima de vârsta în aplicare fiind de 8 ani. Cei mai multi dintre adolescenti vor completa chestionarul în mai putin de 30 de minute. Este posibil ca elevii mai mici (din clasele primare) sa aiba nevoie de un timp suplimentar.

LSI masoara preferintele elevilor pentru 8 stiluri de baza, grupate în 4 perechi de scale: Extravert sau Introvert, Practic sau Imaginativ, Rational sau Sentimental si Organizat sau Flexibil. Fiecare persoana manifesta calitati asociate cu toate cele 8 stiluri, dar oamenii prefera, în general, un stil din fiecare pereche, în detrimentul celuilalt. Calitatile indicate de LSI nu sunt fixe si rigide, ci ele se descriu sub forma preferintelor si înclinatiilor.

Cele 4 scale se leaga de procesul rezolutiv. Acest proces este omniprezent si afecteaza cea mai mare parte a comportamentului nostru. Procesul decizional are patru parti sau dimensiuni: a) de unde obtinem energie; b) la ce tip de informatii suntem atenti; c) felul în care luam decizii; d) daca ne place sa luam decizii.

Student Style Questionnaire (LSI) nu este un instrument de evaluare a patologiei, slabiciunii sau deficientelor. LSI este conceput pentru a detecta diferentele individuale pe care elevii le transpun în preferintele lor, în temperament si în stilurile personale. LSI ajuta la identificarea modalitatilor în care elevii prefera sa obtina energie si îndrumare, sa adune si sa încorporeze informatii, sa ia decizii si sa îsi orienteze, în general, viata. LSI masoara preferintele elevilor pentru urmatoarele stiluri: Extravert, Introvert, Practic, Imaginativ, Rational, Sentimental, Organizat si Flexibil.


Preţ orientativ: LSI – 219,85 Euro (TVA inclus)


Informatii mai detaliate aici

 

Distribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie