PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 66 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
MLQ

 

 

 

 

MULTIFACTOR LEADERSHIP QUESTIONNAIRE

[ MLQ ]

 

 


mlq


 

Autor: Bruce Avolio & Bernard Bass

Abreviere: MLQ

Tipul de test: leadership

Scurtă descriere a testului:

MLQ este un chestionar scurt, de 45 de itemi, care poate fi aplicat in forma sa de autoevaluare direct persoanei evaluate, sau prin forma sa de heteroevaluare, colegilor, superiorilor, subordonatilor sau clientilor persoanei evaluate. Chestionarul permite masurarea comportamentelor incluse in teoria gamei complete de leadership (Full Range Leadership Model), avand ca avantaj asupra altor instrumente similare includerea in evaluare a componentei de leadership transformational.

Chestionarul MLQ are doua forme, anume o forma de autoevaluare si o forma de heteroevaluare. Forma de autoevaluare, este completat de o persoana care are o functie de conducere sau aspira la ocuparea unei functii de conducere sau de supervizare. Aceasta persoana se evalueaza pe sine si propriile comportamente, astfel încât este concomitent si evaluat si evaluator. Aceasta forma poate fi asimilata cu un test sau inventar clasic de personalitate, centrat pe caracteristici de leadership. Forma de heteroevaluare este destinata colaboratorilor, superiorilor, colegilor si subordonatilor persoanei evaluate. Acestia îsi exprima evaluarea persoanei în cauza prin prisma diferitelor sale comportamente. Evaluatorii pot reprezenta patru niveluri organizationale diferite, de vreme ce pot fi plasati deasupra persoanei pe care o evalueaza (superior direct), la acelasi nivel cu cel evaluat (coleg), sub nivelul celui evaluat (subordonat), sau se pot afla în alt tip de relatie, cum ar fi, de exemplu, cea de client.

Dorim sa accentuam faptul ca existenta acestor forme paralele ale MLQ se constituie într-unul din cele mai serioase avantaje ale chestionarului, care astfel se transforma într-un instrument de evaluare de 360°.


Acest instrument este adecvat atât în procesele de selecţie, transfer sau promovare, cât şi în dezvoltare şi consiliere individuală, de grup sau organizaţională.


Preţ orientativ:

MLQ 308,51 Euro (TVA inclus)

MLQ 360 351,91 Euro (TVA inclus)

Informatii mai detaliate aiciDistribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie