PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 73 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
SDS

 

 

 


HOLLAND / SELF-DIRECTED SEARCH

[ SDS ]

 


sds


Autor: John L. Holland et al.

Abreviere: SDS

Tipul de test: motivatie

Scurtă descriere a testului

Celebrul test Holland (Self-Directed Search, SDS) este un instrument utilizat în autoevaluare, ceea ce înseamna ca este un instrument care poate fi folosit si in varianta autoadministrare, autoscorare si autointerpretare. Scopul sau principal este acela al evaluarii în vederea consilierii profesionale. Testul include doua caiete: unul de evaluare si unul care contine o clasificare ocupationala, utila persoanei care s-a autoevaluat în alegerea rutei sale de dezvoltare ulterioara.

SDS a fost dezvoltat cu doua obiective principale: (a) pentru a creste numarul persoanelor pe care un consilier le poate deservi si (b) pentru a oferi o recomandare profesionala bazata pe propria experienta persoanelor care nu au, sau nu doresc sa aiba, acces la un consilier vocational.

SDS este utilizat în scolile generale, licee, colegii, centre de adulti, institutii corectionale, centre pentru femei si birouri de recrutare pentru educatie profesionala, îndrumare vocationala si plasament. În domeniul afacerilor si în industrie, este folosit pentru selectia, plasarea si dezvoltarea personalului.


Utilizarea adecvata a SDS depinde de întelegerea corecta a tipologiei (Holland, 1992a) care a condus la dezvoltarea sa. Tipologia a fost dezvoltata pentru a organiza datele voluminoase referitoare la persoane cu diferite ocupatii si datele referitoare la diferite medii de munca, pentru a sugera modul în care persoanele fac alegeri vocationale si profesionale si pentru a explica modul în care se manifesta satisfactia profesionala si vocationala.


Preţ orientativ:

- SDS online - 278,58 EURO (TVA inclus)

- SDS scorare manuala - 210,38 EURO (TVA inclus)


Informatii mai detaliate aici


Distribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie