PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 73 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
TTCT

 

 

 

 

TORRANCE TESTS OF CREATIVE THINKING

[ TTCT ]

 


ttct

Autor: Paul E. Torrance, Ph.D.

Abreviere: TTCT

Tipul de test: creativitate

Scurtă descriere a testului

Testele Torrance de Gândire Creativa (TTCT, Torrance Tests for Creative Thinking) sunt fara doar si poate cele mai celebre instrumente utilizate la nivel international pentru masurarea creativitatii. Aceasta celebritate se datoreaza cu siguranta atât numelui rasunator al autorului lor, Paul E. Torrance, o figura celebra în studiile dedicate creativitatii, cât si calitatilor lor psihometrice foarte bune.

Testele Torrance de Gândire Creativa sunt metode de masurare hibride, cantitativ-calitative, bazate pe culegerea deschisa, proiectiva, a raspunsurilor persoanei evaluate – în domeniul creativitatii ar fi si complicat ca reactiile la stimuli sa fie culese în orice alt fel – dar însotite de o schema riguroasa de analiza a acestor raspunsuri. Modelul de scorare cantitativa este completat nu doar de indicatii detaliate, care rezulta într-un acord inter-evaluatori si în fidelitati neasteptat de mari, ci deopotriva de un set de norme, care fac ca scorurile finale sa fie raportate în mod standardizat si cu referinta la un etalon riguros.

Testele Torrance de Gândire Creativa tind la evaluarea exprimarii creativitatii în doua ipostaze fundamentale: o ipostaza în care reactiile la stimuli sunt culese de la persoanele evaluate sub forma verbala si una în care reactiile sunt culese sub forma figurala, în desene. Pentru fiecare din aceste ipostaze sunt oferite doua forme alternative, Forma A si Forma B. Astfel, Testele Torrance de Gândire Creativa se regasesc în patru forme: Formele Figurale A si B si Formele Verbale A si B.


TTCT este utilizat cu precadere în urmatoarele situatii:

- resurse umane, in departamentul de creatie;

- in aria educationala pentru descoperirea potentialului creativ.


Preţ orientativ: TTCT (scorare manuala) – 364,14 Euro (TVA inclus)


Informatii mai detaliate aici


Distribuitor:

SC D&D Consultants Grup SRL

 

 


 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie