PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 68 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Psihologia traumei

 

 

 

Psihologia traumei

 

 

 

 

Psihologia traumei


Maria Nicoleta Turliuc, Cornelia Mairean

 

Editura Polirom

Colectie: Mathesis

Format: 160 x 235, 256 p

Pret: 29,95 RON

 

 

Despre carte:

Stresul si trauma psihica influenteaza perceptia, gandirea si memoria, avind adesea consecinte grave asupra modului in care persoana afectata se percepe pe sine sau lumea inconjuratoare. Sinteza a celor mai noi informatii din domeniu, Psihologia traumei analizeaza tulburarile psihotraumatice, factorii de risc si factorii protectivi si prezinta strategii de coping, modalitati de prevenire a stresului posttraumatic, precum si cele mai eficiente terapii utilizate la nivel international. Autoarele propun o dubla viziune asupra expunerii la stres si evenimentele traumatizante, ce include atit aspectele negative ale acestora, cit si posibilele implicatii pozitive, cum ar fi dezvoltarea personala si rezilienta. In completarea informatiilor teoretice, volumul ofera instrumente practice de lucru, fiind un ghid util pentru studentii si profesorii facultatilor de psihologie, dar si pentru specialistii din domeniu.

 

 

Cuprins

Stresul si trauma psihica • Unele concepte asociate: pierdere, suferinta, doliu • Categorii nosologice ale psihotraumatologiei generale • Caracterul procesual al traumatizarii psihice • Factorii care influenteaza raspunsul la traume • Trauma in perioada copilariei si adolescentei • Trauma indirecta – definitie si manifestari • Primul ajutor psihologic • Terapia traumei si pierderii: evaluare si interventie • Rezilienta si dezvoltarea posttraumatica

 

 

Autori:

Maria Nicoleta Turliuc este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. A obtinut o bursa postdoctorala „Andrew Mellon”, oferita de Maison des sciences de l’homme (MSH) si Council of American Overseas Research Centers la MSH, Paris. Domeniile sale de interes includ: structuri si procese diadice/familiale, gender, violenta familiala, reactii la stres si trauma. Dintre volumele publicate amintim: Imaginar, identitate si reprezentari sociale. Imaginea elementului alogen in mentalul colectiv romanesc (2004), Psihologia cuplului si a familiei (2004), Psihosociologia comportamentului deviant (2007), Violenta in familie. Teorii, particularitati si interventii specifice (2009), la care se adauga peste 30 de studii aparute in lucrari de specialitate si peste 50 de articole in reviste stiintifice, ISI si BDI, intre care Journal of Loss and Trauma, Procedia – Social and Behavioral Sciences, Revista de cercetare si interventie sociala, Revista Psihologia Sociala, The Journal of International Social Research, Journal of Psychological and Educational Research, International Journal of Education and Psychology in the Community. De asemenea, a coordonat mai multe granturi de cercetare stiintifica si a participat cu lucrari la peste 45 de conferinte internationale.

 

Cornelia Mairean este doctor in Psihologie, asistent universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, si cercetator postdoctoral in cadrul Academiei Romane, filiala Iasi. Domeniile sale de interes includ: stresul si pierderea traumatica, adaptarea cognitiva si emotionala, rezilienta si dezvoltarea personala. A publicat in calitate de autor si coautor peste 20 de studii in volume colective si in reviste indexate ISI Thompson sau in alte baze de date de prestigiu. Dintre lucrarile reprezentative fac parte o serie de articole publicate in reviste ISI, precum „Predictors of vicarious trauma beliefs among medical staff” (Journal of Loss and Trauma, 2013), „Classroom environment, achievement goals and maths performance: Gender differences” (Journal of Educational Studies, 2013) si „The effects of traumatic situations on emergency medicine practitioners” (Revista de Cercetare si Interventie Sociala, 2014).

 

 

Alte detalii aici

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie