PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 76 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Re:Amenintari cu somatii si procese ! (1 viewing) (1) Guests
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Re:Amenintari cu somatii si procese !
#704
Sergiu Simion (Visitor)
Junior Boarder
Posts: 32
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Amenintari cu somatii si procese ! 8 Years, 1 Month ago Karma: 0  
Am primit un email oficial cu titlul :

Cristi Lucan to me
show details 3:34 PM (3 hours ago)


" Buna ziua,

Ma numesc Cristi Lucan si reprezint Academia Britanica de Afaceri si Comunicare si va scriu in legatura cu articolul postat la adresa http://sergiusimion.blogspot.com/2009/06/new-psychology.html

Deoarece ati incalcat termenii de utilizare de pe site-ul www.academiadeafaceri.ro in care este prevazut expres ca este interzisa copierea informatiilor de pe site cu atat mai mult utilizarea fotografiilor de pe site incepem procedura legala prin actiunea de somatie.

Va somam ca in termen de 48 de ore sa eliminati informatiile pe care le-ati copiat de pe site fara sa aveti acordul scris al companiei si de asemenea sa eliminati utilizarea fotografiei d-nei Panescu. In caz contrar se considera efectuata procedura legala de somare si vom trece la deschierea actiunii in instanta. Va anuntam ca pentru incalcarea legii privind drepturile de autor nr. 8/1996 se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 30.000 RON.

De asemenea va rugam sa eliminati toate asocierile incorecte si rau voitoare facute intre d-na Panescu si institutia noastra, problemele legate de contractele privind serviciile de evaluare psihologica nu ne privesc deoarece fac parte din activitatea privata a d-nei Panescu si din acest motiv comentariile dvs. se constituie conform codului penal intr-o actiune de hartuire a companiei noastre prin asocierea cu o licitatie despre care spuneti ca este ilegala. Avand in vedere ca nu am fost parte la acea licitatie si nu avem nici o legatura cu firmele participante consideram ca ne afectati in mod voit imaginea pentru a ne crea prejudicii financiare si de reputatie si de a crea o imagine negativa asupra cursului sustinut de d-na Panescu. In cazul in care nu veti elimina asocierea companiei noastre cu articolul pe care l-ati scris vom fi nevoiti sa va actionam in judecata pentru hartuire practici economice ilegale.

Pentru stricta dvs. informare d-na Panescu este avizata si in domeniile: psihologia muncii si psihologie organizationala.

Asteptam confirmarea dvs. pentru a putea reintra in legalitate si speram sa interpretati in mod corect aceasta actiune in care ne-ati implicat fara sa facem parte din ea.cu stima,

Cristi Lucan - Marketing & PR Manager
Business and Communication Research Center
[a]
[tel]
[call-center]
[fax]
[email]
http://www.academiadeafaceri.ro "

Raspunsul meu este urmatorul :

Buna ziua,

Deoarece acest email incalca toate principiile comunicarii intr-o societate democratica decretand drept "secret" o informatie de pe Internet si constituie o amenintare oficiala a unui psiholog care "indrazneste sa utilizeze informatii publice citand ...chiar sursele care le-au au difuzat " cu procese in instanta imi acord un ragaz de 24 de ore in care voi decide ce voi face in care eu si informatia difuzata de mine prin citarea... surselor autorizate . Ma intreb cat va mai dura pana va incepe arestarea unor psihologi de catre alti "psihologi" cu stricta respectare a legalitatii...

Cu sincera ingrijorare,
Sergiu Simion

(http://sergiusimion.blogspot.com/2009/11/amenintari-cu-somatii-si-procese.html)

Pe scurt am 48 de ore la dispozitie sa "elimin" sub amentare informatiile publice pe care le-am facut publice ...citand sursele. Mi-am acordat 24 de ore ca sa decid ce voi face. Dumneavoastra ce parere aveti ? Eu va urez succes in profesia pe care eu am ales sa nu o mai practic si despre care , dupa unele opinii democratice, nu mai am voie sa vorbesc.
24 de ore...
 
Report to moderator   Logged Logged  
 
Last Edit: 2014/08/14 22:11 By ac_lucian.
  The administrator has disabled public write access.
#705
Lucian A (User)
Expert Boarder
Posts: 88
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Amenintari cu somatii si procese ! 8 Years, 1 Month ago Karma: 0  
Pentru cei care nu stiu, articolul poate fi gasit si aici:

http://www.psihologiaonline.ro/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=428&catid=37

Acuma, sincer, din cite am apucat sa ma uit pe articol si prin lege, nu cred ca e asa grav cum vor ei sa para. In privinta Legii drepturilor de autor, chiar daca nu am reusit decit sa o frunzaresc putin, va dau citeva sugestii:

Art 9, lit f:
"Art. 9
Nu pot beneficia de protectia legalt a dreptului de autor urmatoarele:
...
f) simplele fapte si date."

Biografia doamnei/domnisoarei respective se incadreaza cu siguranta la aceasta categorie, dat fiind ca art 7 si 8 definesc operele de arta.

De asemenea art 33 defineste conditiile in care se pot face citate dintr-o sursa, iar atita timp cit se respecta acele conditii (iar articolul dumneavostra le respecta) nu cred ca ar trebui sa va faceti mari probleme.

De altfel termenii de utilizare ai site-ului sunt putin abuzivi, in contradictie cu Legea drepturilor de autor, constituind in buna masura un fals Copyright. Un articol despre asta se gaseste aici:
http://www.psihologiaonline.ro/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=82&catid=29

Oricum ideea e ca trebuie citita mai atent Legea drepturilor de autor.

In rest, singura chestie de care se pot lega este cea legata de afectarea imaginii, dar acolo e discutabil.
 
Report to moderator   Logged Logged  
 
Last Edit: 2009/11/16 16:20 By Lucian A.
  The administrator has disabled public write access.
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Psihologie