PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 28 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Colegiul Psihologilor din Romania - pro si contra
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Mesaj Doru Dima
#280
admin_po (Admin)
Admin
Posts: 469
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Mesaj Doru Dima 8 Years, 11 Months ago Karma: 0  
.

Acest mesaj l-am preluat de pe net. Il publicam pentru ca reprezinta prima declaratie de intentie a unui candidat la presedentia CPR pe care am vazut-o pina acuma. Asteptam si altele.

"Stimati colegi,

In data de 28 martie vor avea loc alegerile pentru presedintia Colegiului Psihologilor. Pana aici nu ati aflat nimic nou.

"Anul acesta este unul crucial pentru psihologia romaneasca. Am ajuns dupa 14 ani de cand a terminat prima generatie de psihologi (ultima de dinainte de revolutie a fost in 1978) sa constatam cu mahnire ca practica psihologica a ajuns sa fie condusa de oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu acest domeniu. Constatam cu surprindere cum anumite persoane din conducerea Colegiului incearca sa preia cu forta conducerea acestui organism doar pentru a avea ce face in viata. Oameni care in viata lor nu si-au gestionat decat propriul salariu vin sa ne invete pe noi practica.
Oameni care, fara sa stie ce este aceea o evaluare sau o simpla testare, considerand ca STATUTUL DE PROFESOR UNIVERSITAR le da dreptul, incearca sa permanentizeze smecheria formata ca arta in Colegiul Psihologilor.

Am convingerea ca pe data de 28 martie veti avea curajul sa "VOTATI PENTRU VOI". Renuntati sa-i mai ridicati in slavi pe cei care, cu toata consideratia si recunoasterea, nu mai sunt capabili sa conduca o organizatie care se doreste elitista si care astazi a ajuns un fel de
mosie a unora ca Mihai Anitei, Daniela Hiera sau Aurel Stan. Haideti sa ne luam soarta in propriile maini si sa facem acest Colegiu un organism al practicienilor in care universitarii vor avea un rol de coordonare stiintifica, nu manageriala.

Ca orice domeniu, psihologia trebuie condusa atat de un om cu experienta universitara, dar si de catre un om cu experienta practica. Alegerea pare simpla, dar nu este usoara. Consider ca in cei 14 ani de cand am terminat Facultatea de Psihologie am reusit sa dovedesc atat aptitudini didactice (10 ani am fost lector la Universitatea Transilvania din Brasov si un an la SNSPA) cat si abilitati manageriale. In cei 14 ani de activitate am reusit sa platesc la bugetul de stat peste 2.000.000 Euro. Am incercat sa sprijin si psihologia romaneasca prin sponsorizarea Conferintelor Nationale de la Cluj, Bucuresti, Timisoara cu peste 500.000.000 Lei. Pe de alta parte, am reusit in aceasta perioada sa fiu autor sau coautor a peste 10 volume de specialitate in psihologia aplicata in servicii sau managementul resurselor umane. Am peste 30 de participari la conferinte nationale si internationale si sunt membru de 10 ani in Asociatia Europeana de Psihologie Aplicata.Sunt doctor in psihologia municii si organizationala cu Magna cum Laude, la Universitatea Babes-Bolyai, profesor dr. Horia Pitariu.

V-am spus doar cateva lucruri despre mine, mai multe gasiti in fisierul atasat [nu avem acest fisier – s.n.], in speranta ca ma veti considera o eventuala solutie pentru depasirea crizei psihologiei in Romania. Am 37 de ani si sunt singurul candidat care a terminat facultatea dupa revolutia din decembrie 1989.
Haideti sa incercam, dupa 20 ani, o revolutie si in psihologie!

Pana in 28 martie ganditi-va doar la atat: de data asta vreau sa "VOTEZ PENTRU MINE"

Cu permisiunea voastra, zilele viitoare am sa va transmit un al doilea e-mail cu ceea ce cred eu si sustinatorii mei ca ar trebui sa se intample in urmatorii patru ani cu Colegiul Psihologilor. „
Doru Dima
 
Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
      Topics Author Date
    thread link
Mesaj Doru Dima
admin1 2009/03/24 18:11
    thread link
thread linkthread link Re:Mesaj Doru Dima
ac_lucian 2009/03/25 04:35
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Psihologie