PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 32 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Baietii "destepti" ai psihologiei romanesti (1 viewing) (1) Guests
Colegiul Psihologilor din Romania - pro si contra
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Baietii "destepti" ai psihologiei romanesti
#428
Sergiu Simion (Visitor)
Junior Boarder
Posts: 32
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Baietii "destepti" ai psihologiei romanesti 8 Years, 6 Months ago Karma: 0  
" Baietii destepti" ai psihologiei romanesti
De la educatia sexuala la Centrala Nucleara si invers

Sa ne delectam pentru inceput cu lectura unui anunt (http://www.dgmarket.ro/tenders/np-notice.do~1439642) al contractului de achizitie publica ( Servicii de consultanta in cercetare si in dezvoltare ) publicat in Monitorul Oficial , Partea VI, nr. 174 din 25/08/2006 :

1.Denumire autoritate contractanta: Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA - S.A. C.N.E. PROD Cernavoda, cod unic de inregistrare 10949232, cu sediul in Cernavoda, Str. Medgidiei nr. 1, judetul Constanta, telefon 0241/801174, fax 0241/239267.
2. Procedura aplicata: licitatie publica deschisa.
3. Data semnarii contractului: 28.06.2006.
4. Criteriul utilizat pentru atribuirea contractului: oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. (s.n.)
5. Numarul de oferte primite: 1 dupa repetare.(s.n.)
6. Denumirea si adresa ofertantului castigator: Societatea Comerciala PSYHO GLOBAL CONSULT - S.R.L., cu sediul in Bucuresti, str. Soldat Tina Petre nr. 3, bl. L34, ap. 103.
7. Obiectul contractului si codul CPSA: servicii de testare psihologica la angajare si examinare periodica a personalului angajat, pentru o perioada de 48 de luni(s.n.), codul CPSA 7320.11.
8. Pretul contractului: 358.000 lei.
9. Data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a VI-a, Achizitii publice, a anuntului de participare: 27.04.2006.
10. Data transmiterii anuntului de atribuire catre Regia Autonomă MONITORUL OFICIAL: 23.08.2006.


In rezumat, o firma de apartament obtinea peste 35 de miliarde de lei vechi sau aproximativ 110663 euro la cursul de acum 3 ani pentru testarea psihologica a unor oameni !

Excelenta performanta , dar dupa toate criteriile logicii , logicii economice si bunului simt pretul este unul astronomic. Sa presupunem totusi ca nu este asa , ca exista ratiuni necesare si suficiente pentru acest pret si sa incercam sa le identificam ( natura firmei, serviciile oferite, numarul de angajati,etc. )

Aflam astfel (http://www.totalfirme.com/253778/PSYHO_GLOBAL_CONSULT_SR ) ca firma are 1 administrator si 1 asociat ( care pot sa fie foarte bine una si aceeasi persoana ) dar nu are definite produse si/sau servicii . In schimb, are un obiect de activitate foarte interesant :

7320 Cercetare-dezvoltare in stiinte sociale si umaniste ( activitatile referitoare la studiile sistematice si eforturile creative intreprinse in cadrul celor trei tipuri de activitati de cercetare-dezvoltare, in domeniul stiintelor sociale si umaniste (economie, psihologie, sociologie, drept, lingvistica, arta etc.). Aceste activitati au ca obiectiv cresterea nivelului de cunostinte acumulate, precum si cresterea gradului de utilizare al acestora.).

La acest obiect de activitate foarte generos ,numarul de angajati al firmei este urmatorul :
Alte date despre firma :

Sediul social al firmei : CALEA VITAN, Nr. 223, Loc. BUCURESTI, Sector 3, Jud. BUCURESTI.

(http://www.totalfirme.com/253778/PSYHO_GLOBAL_CONSULT_SRL)

PSYHO GLOBAL CONSULT SRL a fost accesată până acum de 6 ori de către 5 persoane

CALEA VITAN, Nr. 223, Loc. BUCURESTI, Sector 3, Jud. BUCURESTI, Cod poştal: 070000 Imagine din satelit

Date administrative PSYHO GLOBAL CONSULT SRL

Nr. Administratori Nr. Asociati Nr. Sucursale Nr. Filiale
1 1 0 0

IVA Company Produse/servicii oferite de PSYHO GLOBAL CONSULT SRL
PSYHO GLOBAL CONSULT SRL nu are definite produse şi/sau servicii!
Puteţi accesa "Rectifică/Completează" pentru a adăuga produse/servicii.”

Pana acum nu am identificat nimic legat de centrale nucleare sau cel putin de industrie. Mai incercam. Deoarece nu stim cine sunt actionarii firmei si nici daca sunt psihologi mai avem o singura solutie . Poate firma in cauza are angajati si acestia sunt psihologi acreditati si lucrurile se explica. Un search pe Google despre psihologii firmei in cauza poate fi salvator. Si este . Asa o identificam usor
(http://www.academiadeafaceri.ro/cursuri_educatie_sexuala_asistent.html ) pe :

Madlen Oana Panescu. Este angajata firmei din 2004 . Pe de alta parte, psihologul in cauza are interese cognitive divergente . Este asistent de curs la Academia Britanica de Afaceri si Comunicare intr-un palpitant domeniu( Comunicarea afectiva. Cuplul, Intimitatea si Sexualitatea ) ceea ce este excelent dar nu are nici legatura cu situatia analizata. In sfarsit, din CV mai aflam ce pregatire are persoana in cauza :


Madlen Oana Panescu

Asistent Curs - Comunicarea afectiva. Cuplul, Intimitatea si Sexualitatea


Experienta
- program de cercetare în domeniul managementului stresului neuropsihic pentru personalul
Centralei Nuclearo-Electrice Cernavoda;
- cercetarea si evaluarea solicitarilor psihice specifice lucratorilor din centralele nucleare;
- cercetarea competentelor manageriale;

*(N.B. Probabil ca prestigiul asistentului M.O.P. in Academia Britanica de Afaceri a crescut substantial cand s-a aflat ce preocupari are intr-o centrala nucleara, dar probabil ca beneficiarii centralei nu ar fi la fel de incantati sa afle in ce este specializata examinatoarea lor... )


Publicatii
2007 - Aspecte practice ale utilizarii terapiei cognitive în managementul resurselor umane din organizatiile bancare


Experienta profesionala
2004 - prezent Psiholog - SC Psyho Global Consult SRL
Programul de dezvoltare a resurselor umane din cadrul C.N.E. Cernavoda si INCD pentru tehnici criogenice si izotopice Ramnicu Vilcea
2002 - 2004 Psiholog
Spitalului Titan de psihiatrie "Constantin Gorgos" Bucuresti
2003 - 2003 Psiholog Consilier
Asociatia Stay Alive


Studii
Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, specializarea Psihologie
Master de Antropologie si Dezvoltare Comunitara, Scoala Nat. de St. Politice si Adm
Stagiul de formare în Analiza Tranzactionala - doctor André Moreau
Asociatia Româna de Terapie Cognitiv-Comportamentala - Stagiu de formare în Terapie...
Federatia Româna de Psihoterapie - Certificare terapeut în terapia cognitiv-comportamentala
Colegiul Psihologilor din România - Atestarea ca psiholog cu drept de libera practica

Din nefericire, pregatirea de terapeut este excelenta dar din nou divergenta fata de sarcina atribuita prin contract. Dar avem si o surpriza placuta . Terapeutul nostru cu o pregatire substantiala , dar nu in domeniul industrial, a lucrat la programe foarte interesante “consonante” cu pregatirea de terapeut :

-" Program de cercetare în domeniul managementului stresului neuropsihic pentru personalul
Centralei Nuclearo-Electrice Cernavoda"
-" Cercetarea si evaluarea solicitarilor psihice specifice lucratorilor din centralele nucleare"
-" Cercetarea competentelor manageriale "
- "Programul de dezvoltare a resurselor umane din cadrul C.N.E. Cernavoda si INCD pentru tehnici criogenice si izotopice Ramnicu Vilcea".

Foarte interesante formulari ale acestor "programe" dar de acestea ne vom ocupa altadata in mod special. Problema de principiu este alta. Nu ma indoiesc ca persoana in cauza este o persoana onesta , ramane totusi o intrebare fara raspuns : in ce calitate a venit acolo Madlen Oana Panescu ? Raspunsul ar fi unul si mai interesant . M.O.P. a venit sa faca examinari psihologice de angajare si periodice intr-o centrala nucleara ca angajat al SC PSYHO GLOBAL CONSULT SRL . Dupa aceasta logica ar rezulta ca un terapeut (specialist in : Comunicarea afectiva. Cuplul, Intimitatea si Sexualitatea , Analiza Tranzactionala,etc. ) are competenta de a face astfel de examinari intr-o centrala nucleara ceea ce ridica totusi mari semne de intrebare . Pe de alta parte, poate ca M.O.P. are si alte competente dar acestea nu rezulta din pregatire, CV si statutul profesional . Intr-adevar, ca psiholog cu drept de libera practica, Madlen Oana Panescu este atestata ca Psihoterapeut, Psihoterapie cognitiv-comportamentala , de catre Colegiul Psihologilor din Romania - cod 0303 ( http://www.psihoterapie.ro/independenti3.htm ) . Si acum , a doua surpriza. Conform Legii 213 emisa chiar de CPR, M.O.P. nu are dreptul sa faca terapie sau sa incheie tranzactii cu firme in acest scop decat in nume propriu. Ne aflam in inima domeniului absurdului legal . M.O.P. , psihoterapeut autorizat , este angajat al unei firme care face "Cercetare-dezvoltare in stiinte sociale si umaniste" ...examinand ( legal ? - CPR stie mai bine ...) pentru selectie si autorizare personalul unei centrale nucleare la niste preturi astronomice dupa principiul : noi ne facem ca-i examinam , ei se fac examinati, ca se plateste si inca foarte bine ! Nu mai e clar de ce, si nici pentru ce si de fapt nu mai are nici o importanta dar probabil ca daca am vedea cine sunt actionarii firmei am sti si unde sa privim ca sa vedem ceea ce nu se vede la lumina zilei si cu ochiul liber in tara tuturor posibilitatilor. Pentru unii.
"Noua psihologie" a demarat din plin si cu ajutorul legii. Si acesta e numai inceputul.

( http://sergiusimion.blogspot.com/2009/06/new-psychology.html )
 
Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Psihologie