PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 38 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
FireBoard
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
"Relatiile nepotrivite" cu serviciile de informati (1 viewing) (1) Guests
Colegiul Psihologilor din Romania - pro si contra
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: "Relatiile nepotrivite" cu serviciile de informati
#435
Sergiu Simion (Visitor)
Junior Boarder
Posts: 32
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
"Relatiile nepotrivite" cu serviciile de informati 8 Years, 5 Months ago Karma: 0  
"Relatiile nepotrivite" cu serviciile de informatii( N.B. Superb eufemism ! E ca si cum ai spune ca in vremurile de alta data trimiterea unui om dupa gratii pentru o vina imaginara nu era o ticalosie si o abjectie ci numai "o practica sociala nepotrivita". )O stire bizara din presa de azi atrage atentia pentru ca ne arata ce pot face uneori lucratorii acestor servicii:

"Dosarul celor patru procurori a fost disjuns de Parchetul General din cel in care a fost trimis in judecata sotul Ramonei Diaconu, capitanul Seriviului Roman de Informatii (SRI) Daniel Diaconu, pentru fals in sensul "fabricarii" unei note a Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) care a dus la demisia din parchet a fostului procuror brasovean, Ioan Gliga" informeaza NewsIn.Un asemenea comportament intr-un stat democratic devine posibil numai prin incalcarea unei legi dar pentru "baietii destepti" asta nu este niciodata o problema :

"Fata de datele si indiciile rezultate in cursul efectuarii urmaririi penale, care contureaza posibila existenta unor raporturi cu structuri de informatii, interzise expres prin dispozitiile art. 7 din Legea nr. 304/2004 republicata, privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora (...) procurorii, (...) nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, urmeaza a se dispune disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de persoane inca neidentificate din cadrul SRI".

( Parchetul General ancheteaza patru procurori pentru o relatie "nepotrivita" cu serviciile de informatii ).
Sursa : http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-07-25&id=34404Sa rezumam : o persoana care are calitatea legala de a incepe urmarirea penala a unei persoane NU are dreptul sa aiba "relatii nepotrivite" cu serviciile de informatii indiferent daca este in cauza comiterea unei unei crime sau ...furtul unor gaini ! Perfect de acord pana aici, pentru ca am vazut mai sus ce se poate intampla daca apare "concubinajul" ( "relatiile neportivite" ) .


Acum sa incercam un experiment ideal si sa ne imaginam ce s-ar putea intampla daca nu ar fi in cauza cele mai cumplite lucruri ( omuciderea ) sau cele mai studide stupide lucruri ( furtul unor gaini ) ci ar fi vorba de lucrurile foarte delicate si omenesti care apar in cursul terapiei psihologice, consilierii psihologice, examinarilor psihologice, avizelor, diagnosticelor, etc. In acest caz este vorba de confidentialitatea actului psihologic ( cu atat mai mult cel psihiatric... ) si de independenta profesionala a psihologului sau psihiatrului .
Prin reducere la absurd, daca un lucrator al unui serviciu secret poate fabrica o simpla "nota" care "da de-a berbeleacul" un om,...nu s-ar putea ajunge chiar si mai departe ?!

De fapt nu avem nevoie nici de imaginatie nici de reprezentare, nici de intrebare , nici de raspuns. . .
In ceea ce priveste nefericitii psihologi romani, daca parcurgem integral Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania ( www.dreptonline.ro/legislatie/legea_profesiei_psiholog.php -) vom constata ca psihologilor NU li se interzice nicaieri ( deci le se permite ) sa fie lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii , la fel cum NU li se interzice nicaieri ( deci li se permite !) sa fi fost lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai fostei Securitati. Deci pot fi sau una sau alta , si una si alta...
Asa ca cel care merge la un psiholog real are de fapt in fata cam trei psihologi virtuali : unul "de-al lui" si/sau unul sau chiar doi "de-ai lor". _meta_fizic vorbind, ca sa stie cu care din ei discuta ar putea apela la un ghicitor chinez cu betisoare ( dar e cam scump si e cam departe... ) . Mult mai la indemana ar fi solutia petalelor unui trandafir : " Ma iubeste, nu ma iubeste....".

Ce ti-e si cu amorurile astea intre civilii unei societati civile...adormite...

http://sergiusimion.blogspot.com/2009/07/relatiile-nepotrivite-cu-serviciile-de.html
 
Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top Post Reply
Powered by FireBoardget the latest posts directly to your desktop
Psihologie