PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 19 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Razboiul timbrelor 4

 

 

 

 

 

Războiul timbrelor

Episodul [ 4 ]

 


In acest episod, vom publica ceea ce am considerat mai interesat din comentariile de la petiţia online.

La data cînd am adunat aceste comentarii (30 martie 2012) erau 582 de comentarii la rubrica specială.

 

Notă:

Comentariile, din textele de mai jos ne aparţin. Comentariile au fost scrise cu roşu pentru diferenţiere.

 

* * *

 

Psiholog din Galati (27 Februarie 2012, 22:43)

„Dragi colegi,

Ma incearca sentimentul terorii pe care l-am trait in perioada de dinainte de '89. Probabil, cei care au fost "in aceeasi barca" cu mine stiu despre ce vorbesc. Sunt atatea de spus in legatura cu aceasta URIASA CAPUSA SUGATIVA (cum imi place sa o denumesc) care este Colegiul... Capusa condusa de alte mici lipitori comuniste, fosti securisti si actuali comunisti, lacomi, tirani, obsedati de bani, cu cefele groase, ghiftuiti pe spatele nostru! Ceea ce scrieti aici e perfect adevarat, insa la fel de reala e si puterea lor pe care noi le-am dat-o prin votul nostru si prin banii pe care i-am virat in cont. Noi suntem cei care le-a ingrosat ceafa, buzunarul si nesimtirea! Ma simt neputincioasa... atat de neputincioasa... si atat de neincrezatoare in acest demers al nostru... E ca si cum noi, psihologii, am trai intr-un alt stat din interiorul statului roman care, oricum, e de tot plansul! Un stat aproape stalinist care ma sperie! Mi-e frica de acest Colegiu! Mi-e atat de frica, incat nu sunt sigura daca imi voi scrie numele real aici. Nu e normal asa ceva! In ce tara traim? Cum e posibil asa ceva? Va plangeti de timbrarea avizelor aici.... asta e cea mai mica problema pe care o avem noi, psihologii. Problemele sunt cele care vor veni daca nu se schimba ceva! Ar trebui sa facem o lista clara de revendicari care sa ajunga la conducerea Colegiului, nu barfe stupide si smiorcaieli pe acest forum. Ceea ce facem noi aici nu cred ca e prea constructiv. Avem nevoie de LISTA CU REVENDICARI CLARE in care sa specificam ce anume ar trebui sa se schimbe, ce sugestii avem, care sunt propunerile noastre. Apoi, aceasta lista ar trebui semnata cu pixul de fiecare dintre noi, eventual sa ne scriem si codul de psiholog. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pana la capat daca vrem sa schimbam ceva!

Propun sa facem o LISTA CU REVENDICARI. Fiecare dintre noi sa exprime clar ce anume doreste sa se schimbe.

Ca sa incep prima, voi veni cu urmatoarele cereri catre Colegiu:

1) Propun conducerii COPSI sa organizeze workshopuri din banii nostri proveniti din cotizatii si taxe, iar participarea noastra sa fie GRATUITA;

2) Propun conducerii COPSI sa impuna mastere celor care au terminat facultati fantoma de la care n-au invatat nimic, nu celor care pentru un sapte au invatat zi si noapte; sa faca diferenta intre "a cumpara o diploma" si "a face SCOALA";

3) Propun conducerii COPSI sa iasa la control sa vada cum si in ce conditii se desfasoara actul psihologic de catre comercianti care nu au nici un drept sa faca acest lucru; sa vada cum, colegi de-ai nostri sunt nevoiti sa lucreze, pe lefuri de toata jalea, la mici gainari care isi permit sa deschida laboratoare psihologice desi nimic nu le da dreptul asta. Cu toate astea, isi permit pt ca psihologii sunt un fel de sat fara caini... cainii nostri sunt prea preocupati sa linga ciolanele provenite tot de la noi si nu au timp sa beleasca ochii la aceasta realitate;

4) Propun conducerii COPSI sa promoveze imaginea psihologului pe toate caile posibile;

5) Propun conducerii COPSI sa stabileasca tarife in functie de treapta de specializare;

Sa indeplineasca aceste cereri iar eu, ca un bun si dedicat psiholog- cetatean, ma voi conforma si voi lipi si rahatul ala de timbru pe avizul eliberat”

 

De cîţiva ani am tot scris despre Colegiu si abuzurile pe care le face. Totuşi reacţiile au fost inexistente, deşi articolele au mii de accesări. Probabil ceea ce scrie mai sus denotă ceea ce simt mulţi psihologi – teama – care îi face să nu aibă curajul să îşi susţină revendicările şi doleanţele. E grav că în România anului 2012 se poate întîmpla aşa ceva, dar asta dă şi măsura în care acest Colegiu este văzut mai degrabă ca tartor, decît ca o instituţie menită să-i apere pe psihologi.

 

Sile (18 Februarie 2012, 23:12)

timbre

„ Nu am vazut inca eliberate de medici, adeverinte medicale timbrate, de ce atunci la psihologi ? De ce la psihologi doar costuri, costuri, costuri ? castiga mai bine un psiholog decat un medic ? poate cu atatea taxe si iar taxe cei de la varful C.P.R.

Pentru cine a fost creat C.P.R., pentru psihologi sau doar pentru doar unii dintre psihologi ?

Ce realizari notabile are C.P.R. de cand a fost creat, in afara de faptul ca e organizatia sub care sunt adunati toti psihologi si jupuiti prin taxe ?

Avem noi servicii decontate de C.A.S.S.? nu, in alte tari sunt, etc.

Nu spun ca nu e bun C.P.R., dar nu in acest mod, ci sa ne reprezinte cu adevarat in toate sensurile, eu cred ca nu de taxe si restrictii ducem lipsa, le avem din belsug, cu totul altele sunt nevoile noastre. Mi se pare nedrept si lipsit de etica ca unii colegi sa-si rotunjeasca pe spatele altor colegi de breasla veniturile, doar pt. ca, pentru moment, detin titluri si functii. Poate ca unii si-au gresit cariera si confunda psihologia cu business, eu cred ca psihologul trebuie sa fie atent, sa aiba o sensibilitate mai aparte in raport cu fiinta umana, in comparatie cu ceilalti .... si sa nu uitam ca si psihologii sunt la randul lor fiinte umane. Dragi colegi care ati deviat, va rog reveniti-va sau daca nu vreti, lasati-ne.”

 

Acest Colegiu nu a fost niciodată al psihologilor, nu pentru asta a fost creat. Dacă era al psihologilor nu era nevoie de el, era suficientă Asociaţia Psihologilor Români. El a fost creat pentru ca psihologii să poată fi controlaţi şi iar băieţii deştepţi ai psihologiei să facă bani de pe urma sclavilor de pe plantaţie.

 

ALEXANDRU (19 Februarie 2012, 11:56)

„JOS PRESEDINTELE COLEGIULUI!!

ATENTIE !!!!! DISPOZITIILE SUNT DATE DOAR DE PRESEDINTELE COLEGIULUI CARE SE CONSULTA DOAR CU 2 PERSOANE: JURISTUL COLEGIULUI(PE CARE TOT EL L-A INGAJAT, I-A FACILITAT APOI INSCRIEREA LA FACULTATEA DE PSIHOLOGIE DIN BUCURESTI, LA MASTER SI LA DOCTORAT) SI CU DIRECTOAREA COLEGIULUI, (CARE PSIHOLOG FIIND SI MEMBRU IN COMITETUL DIRECTOR, SE AFLA SI ACUM IN SITUATIE DE INCOMPATIBILITATE). COMITETUL DIRECTOR ESTE IN FELUL ACESTA OCOLIT PENTRU A TRECE HOTARARILE SUB FORMA DE DISPOZITII. SOLUTIA1: O PETITIE DE SCHIMBARE A CONDUCERII COLEGIULUI. SOLUTIA2: NU MAI PLATITI TAXELE SI COTIZATIA ANUALA PANA ANUL VIITOR IN 30 IUNIE. E PERFECT LEGAL, ART.18, LITERA b) DIN LEGEA 213/2004.”

 

Andrei (29 Februarie 2012, 17:32)

JOS COPSI

„Sa fim seriosi! Batalia pentru un post in COPSI este mai mare decat la primaria capitalei. Un membru in comisia de autorizare, a noastra, a fraierilor este de cateva zeci de mii de euro pe an.

Ref la angajarea juristului ati Gresit! Pe doctorul psiholog jurist sef, actual drogat sau dealer de droguri, depinde de unde o sa il incadreze procuratura, l-a angajat fostul Presedinte. La facultatea de psihologie l-au inscris si la sustinut actualul Presedinte, insa toti de la copsi l-au ajutat sa treaca prin ea ca gasca prin apa. Si la stat bineinteles. Ca acolo a studiat si baiatul lui Hiera. Si Dr in psihologie l-au facut pentru a-l rasplati ca ia imbogatit pe cei cativa care conduc colegiu. Si ce daca sunt incompatibili? Ce sunt singuri? Vi se pare normal ca dupa ce ii invata in facultate tot ei sa ii autorizeze si in comisiile COPSI? Oare daca au luat spaga de la studenti nu iau spaga si de la psihologi? Uitativa la colegii nostri tineri cred ca 9 din 10 sunt supervizati de TRASCAIANU. Cred ca are pe lista peste o mie de persoane. Sa fim seriosi ca peste tot se spune ca daca vrei sa intri fara probleme in colegiu te duci la Steluta si la Daniela. Si se rezolva treaba. Nu ca mi-ar fi rusine cu celelalte comisii. Chiar in primii ani de functionare a copsi aveam in supervizare o domnisoara trecuta de mult de prima tinerete si fara sa o duca mintea prea mult la psihologia muncii, s-a autorizat pentru port arma. Chiar inaintea mea, care eram psiholig principal de vreo 25 de ani si i-am crezut pe cuvant ca trebuie sa am vechime. Dar la domnisoara nu a tinut. A autorizat-o chiar daca nu lucrase nici macar un an ca psiholog. Si aici am avut cea mai mare dezamagire ca unul din supervizori domnisoarei era chiar presedintele comisiei pe care eu il stimam si credeam ca este integru. Dar banii sunt ochiul dracului.”

 

Laura (22 Februarie 2012, 19:48)

„un alt Colegiu , Colegiul nostru

unii muncesc si invata si chiar au rezultate si ar putea sa se inscrie la doctorat, dar fara sa cunosti vreun "mare psiholog" cu functii prin Colegiu, si fara sa te ai bine cu "marii " profesori universitari, nici nu ai acces la doctorat. marea majoritate vin cu locurile deja aranjate cu ani inainte.

 

sunt unii care nici n-au ce cauta prin profesia asta. si pentru ca au avut pile si relatii, si au pupat funduri grase sau s-au oferit pentru " alte servicii " ( cum zicea o doamna aici, de amante plimbate de " marii psihologi" prin tari straine , pe la congrese..) , vin si ne flutura prin fata " titlul de doctor " .

 

ca sa prezint un workshop la un congres, am platit , in loc sa fiu platita.

am stat si m-am intrebat ce se face cu atatia bani luati de la participanti.

 

zicea cineva aici ca suntem destui sa facem un COLEGIU.

avem nevoie de oameni care sa ne apere drepturile !!!

 

unde este umanitatea din noi?”

 

Anton (19 Februarie 2012, 16:05)

„Resping decizia COPSI!

1) Decizia nu va eradica sau macar reduce semnificativ fenomenul invocat. De ce? Pt ca, asa ca si pana acum, COPSI a fost bun doar la colectarea taxelor si atat. 2) Ingreuneaza si mai mult activitatea psihologilor, adica exact ale acelora pe care ai trebui sa-i ajute si sa-i protejeze! SI TOATE ACESTEA PE TAXELE NOASTRE! Este bataie de joc. Trebuie sa ne unim si sa ne protejam drepturile. Altfel vom fi calcati in picioare de exact aceia care ar trebui sa ne protejeze. Dar cum in Romania e posibil orice, ma abtin de la alte comentarii. Pana la urma noi suntem cei care putem (sau nu) sa schimbam ceva pentru binele nostru.”

 

Cristina (20 Februarie 2012, 11:23)

„exercitiu bugetar

Am fost surprinsa sa ascult exercitiul bugetar al vechii conduceri a CPR, erau o gramada de cheltuieli pentru participari la conferinte in strainatate cu tot tacamul:deplasare, participare, hoteluri, etc. Nu stiu cine o fi fost si in beneficiul cui! Astept exercitiul bugetar al acestei conduceri! Va recomand sa faceti un calcul simplu al sumelor pe care le incaseaza cei de la CPR spre deosebire de medici sau avocati...acum probabil cineva are un contract cu PTTR drept pentru care se dispune o masura, in secret si pe la spate, ca sa incaseze vreun comision!”

 

adele (20 Februarie 2012, 17:37)

„COPSI este o afacere!

COPSI este o afacere,atat! probabil si povestea asta cu timbrele este afacerea cuiva din COPSI! ma tot intrebam daca nu exista un forum international, ar tr sesizat,sa-i mai scuture...la nivel european nu exista un forum superior?”

 

Psiholog TM (21 Februarie 2012, 14:30)

„Dispozitie

Singurul lucru bun la dispozitia data de dl. director al copsi este ca a reusit sa ne trezeasca. Aveam impresia ca doar eu sunt nemultumita de ceea ce se intampla dar acum vad ca si altii (multi) gandesc la fel ca mine. Asta inseamna ca trebuie sa facem ceva, ca nu se mai poate.

Propun schimbarea din functie a d-lui Anitei si a tuturor celor din conducerea colegiului, inclusiv a presedintilor de filiale (ca nici ei nu fac nimic).

Propun inlocuirea celor de mai sus cu psihologi practicieni, care lucreaza efectiv cu oamenii si care, prin munca lor de pana acum, au reusit sa creasca "gradul de incredere" al beneficiarilor serviciilor psihologice, fara sa aiba nevoie de alte tertipuri, cum ar fi aceste timbre.”

 

Şi asta e adevarat. E prima oară în ani de zile cînd atît de mulţi psihologi reuşesc să se trezească din această „amorţire” şi să se revolte împotriva unei decizii a Colegiului. Poate că e şi asta un început …

 

Mirela (21 Februarie 2012, 15:02)

„colegiu

Ar trebui Colegiul sa functioneze ca la medici. Nu mi se pare normal ca toata puterea sa fie centralizata intr-un singur loc. Fiecare filiala locala ar trebui sa fie capabila sa eliberareze dreptul de libera practica. Nu este normal ca fiecare psiholog din tara sa mearga cu caciula in mina la Bucuresti pentru un drept pentru care a invatat si a muncit. Nu cred ca cei din colegiul medicilor sint mai prosti decit noi. Dar pina la urma totul se reduce la bani. Daca filialele locale au mai multe drepturi trebuie sa ramina si o parte din cotizatii la ei si atunci scad fondurile celor din Bucuresti. Cred ca au vazut ca e criza, ca lumea nu mai vine sa -si ia libere practici sa faca formari peste formari si scazindu-le finantele sau gindit sa ne creasca darile.(pina la urma si scopul registrelor este sa aiba o evidenta financiara a cabinetelor-nu sint organe fiscale, de ce trebuie sa stie cit cistig eu la cabinet?) Sa nu ne mire ca, daca nu facem nimic, urmatoarea etapa este cresterea cotizatiilor.”

 

Păi această descentralizare nu există nici în legea 213, de ce ar face-o colegiul. În plus ar risca să nu mai poată plăti ratele pentru sediu.

 

Mihai Roxana Elena (18 Februarie 2012, 15:03)

„Capusa numita Colegiul Psihologolor din Romania...

Capusa numita Colegiul Psihologolor din Romania se dovedeste inca o data nesatula, desi este mereu "ingrasata" de membrii sai.”

 

crisa (24 Februarie 2012, 11:16)

„Codul Muncii

Anul trecut 2011, cand a fost revizuit Codul Muncii, nimeni din COPSI nu a intervenit referitor la Evaluarile noastre psihologice....Stiti ca in cazul in care nu este efectuat examenul de Medicina Muncii, la angajare contractul incheiat la angajare este nul de drept si angajatorul plateste si amenda...asta inseamna ,,obligativitatea efectuarii examenului de medicina muncii''....la noi peste tot,in tot ce au emis, cei de la Colegiu, spun ca examenul psihologic este obligatoriu dar nu se prevad sanctiuni....eu asta am vazut in toata legislatia emisa de faimoasa echipa juridica care se incurca in roluri de doctori in psihologie sau de juristi...

In afara de serviciile pe care le efectueaza ,,cei de la varf'' de formari, tot ce inseamna ,,servicii psihologice '' nu prea ii este ,,necesar societatii.''...

Vedeti va rog CM art 27,art 29, art 260 lit m)...”

 

ina (24 Februarie 2012, 14:13)

„realiatea

Noua legislatie de medicina muncii restictioneza si reduce activitatea psihologului(de psihologia muncii). Aberatia asta cu timbrele nu se justifica...cei ce pana acum aveau peste 30 de evaluari /zi ...la momentul actual nu mai au nici jumatate! Sunt 4 categorii mari si late care au obligativitate sa faca evaluare psihologica, restul sunt la indicatia medicului de medicina muncii...in lege este explicit, daca medicul are anumite suspiciuni, pacientul este trimis dirct la psihiiatrie! Motivatia lor in situatia actuala CADE! Este o masura abuziva si aberanta in conditiile in care psihologul este restrictionat prin legislatiile statale! Nici Ministerul Sanatatii si nici Ministerul Muncii nu dau 2 lei pe masurile lor aberante!In urmatorii 10 ani daca o tine am asa....profesia asta dispare!”

 

ala micu (23 Februarie 2012, 15:09)

„mda ....diletantilor

haha....nu sunt Boc....nu am zis ca nu platiti impozit pe venit dar cum cea mai buna aparare e atacul asta faceti incercati sa reinterpretati ce spun ceilalti , vedeti paiul din ochiul altora dar nu vedeti parul din ochiul voastru.....cati dintre voi ati facut diverse testari luand bani la negru , cati dintre voi ati declarat venituri reale, cati dintre voi ati luat diplome pe bani .....prefer sa fiu maimuta decat prost cu diploma.....ratatilor, alt cuvant nu am pt voi va ascundeti in spatele unor citate celebre nu aveti initiativa sunteti niste legume....paria societati civile.....vorbiti mult fara sa aveti curajul sa faceti ceva....sunteti acei oameni care stau la tv la caldura si comenteaza dezastre economice din tara fara sa aiba habar un pic de cum se invarte pamantul asta.....traiti intr-o lume imaginara pe care v-ati creat-o singuri cu inteligenta voastra primara....ma opresc aici ca mi se face rau de atata .......iecs”

 

iulius (25 Februarie 2012, 18:52)

„colegiul birului

In fiecare an taxa.

Schimbare de treapta taxa

Cursuri facute de ei, taxe

Totul acreditat de ei...

Acum mai vin si in cabinet. Vor timbre. E vorba de bani si nu de un cnntrol al profesiei, al actului profesional. Domnilor, CPR ESTE FORMAT DIN NOI, PSIHOLOGII DIN ROMANIA. Trebuie sa luam atitudine.

Suntem singura profesie cu control profesional preliminar. Adica verificare, control, coercitie. Parca era confiential. Pai daca nu am facut nimic de ce ma controlezi, daca nu exista o plangere de ce consideri consideri tu CPR ca ar trebui sa ma controlezi. Aici in nordul tarii au fost coontroale doar ca trebuie sa fie si s-au purtat ingrozitor cu unii dintre colegii nostri.

Acum vor iar taxe.

Cum se face ca aceeasi sunt cei care fac cursuri, ca sunt aceeasi pe piata ce vand teste, ca in muncii si auto nu faci decat daca esti cineva in zona. Presediintii de filiale, unii, lucreaza la stat, sunt presedinti de fililala si psihologi in propriul cabinet. Fac ce vor in zona de competenta iar domnul Anitei se face ca nu vede.

Nu ne trebuie sediu CPR

Nu ne trebuie masini acolo.

Vrem sa ne protejati si sa e sprijiniti.

Stimati colegi .....obsarvati doar cate s-au ingreunat in ultimii ani daorita coegiului nostru.Conditii peste conditii.

Observati. Cate ai coincid cu legea, cu normele metodologice.

NIMIC”

 

Constanta (25 Februarie 2012, 21:35)

„COPSI NU ESTE OMOLOGUL COLEGIULUI MEDICILOR!

Majoritatea legilor din cadrul sistemului de sanatate si asistenta sociala, adoptate in ultima perioada, contin prevederi referitoare la profesia noastra, care au un caracter discriminatoriu in raport cu celelalte categorii profesionale din domeniu. Deseori, ONG-ul care pastoreste comunitatea psihologilor din Romania – COPSI - nu este consultat in acest sens, pentru ca nu este reprezentativ si nu este respectat. Iar acesta nu respecta la randu-i psihologii.

In aceste conditii, ONG-ul nu face altceva decat sa constate faptele, fara sa ia masurile necesare care se impun, in vederea respectarii drepturilor psihologilor si a exercitarii in conditii optime, armonizate cu legislatia europeana, a acestei profesii nobile.

Niciun afacerist nu ar investi timp, energie, pasiune si bani pentru activitatile desfasurate intr-un cabinet individual de psihologie din Romania actuala!”

 

Platon (27 Februarie 2012, 09:43)

„Diletantism

Eu cred ca unora dintre membrii colegiului le este rusine cu profesia de psiholog. Mai nou, se recomanda cu dr., iar in emisiunile televizate nu corecteaza moderatorul cand acesta Ii numeste ,,dr./medic psiholog". Asta pentru ca vor sa para diferiti fata de noi, marea majoritate. Ar fi bine ca aceste persoane sa-si aminteasca ca reprezinta o categorie profesionala si nu una academica. Cu alte cuvinte ar trebui sa o lase mai usor cu ,,Prof.", ,,Conf." , ,,Dr."si alte titluri universitare, deoarece din postura practicienilor, lucrurile par putin diferite. Cu alte cuvinte teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Iar despre Colegiu ce pot spune? Promovare profesionala zero, dovada ca la nivelul populatiei nu se cunoaste diferenta elementara dintre psiholog si psihiatru....Sau poate ca unora complexati din fire, le place si intretin aceasta ambiguitate. Cred ca pentru cei din COPSI, noi reprezentam doar niste contribuabili, ei fiind, nu-i asa, ,,dr. psihologi". Adica diferiti....”

 

RADU IULIANA (27 Februarie 2012, 10:35)

„Toate masurile luate peste noapte si fara...

Toate masurile luate peste noapte si fara consultarea psihologilor este o incalcare a drepturilor noastre.In loc sa simplificam lucrurile noi le ingreunam.

De ce decid altii in locul nostru ?

Nu sunt de acord cu aceste masuri si rog toti psihologii din aceasta tara care profeseaza sa fim uniti si sa facem ceva sa anulam aceasta decizie.

Cei din conducerea COPSI sa ia masuri drastice, pentru ca stiu ca nici dumnealor nu au stiut de aceasta decizie nefasta noua.Inca o data spun nu sunt de acord cu aceasta masura.”

 

Anghelescu Danila (27 Februarie 2012, 15:03)

„JOS COLEGIU/JOS ANITEI/RUSINE COMISILIOR DE LA COLEGIU

Dragi Colegi,

Colegiul psihologilor din Romania la momentul actual este o mare afacere.

Ne-am saturat de aceste taxe pe care le improvizeaza, aceste comisii, care nu fac nimic pentru meseria de psiholog cu drept de libera practica in Romania. La mometul actual profesia de psiholog de libera practica nu este promovata in Romania, nu se castiga din infintarea unui cabinet, trebuie sa lucram in alta parte ca sa tinem un cabinet.

Comisile de la Colegiul Psihologilor se comporta EXECRABIL, mai ales comisia de PSIHOLOGIA MUNICII, TRANSPORTURI, nu respecta psihologii, mergi la interviu si se comporta ca la usa cortului asa zisi psihologi de valoare cum ar fi Pitariu, Duvac, Anitei, Trascanu Steluta (la care se negocieaza contracte de supervizare in timpul comisiei de munca).

 

Dl. Anitei, va rugam sa faceti tot posibilul sa deveniti un om decent si sa promovati meseria de psiholog cu drept de libera practica in Romania sa aveti bunul simt sa va prezentati ca profesor la orele pe care le tineti la Universitate si va luati bani, nu o mai trimiteti, de Dna fosta Casiera Chraif, care mai nou a devenit Dr. in psihologie pe considerente intime.

 

Schimbati memebrii comisilor, prmovati psihologii cu drept de libera practica, nu afacerea COPSI - ANITEI- DUVAC-ETC, plecati acasa

Noi platim taxe, cotizatii, de la noi va luati salarii.

Faceti contracte cu Ministerul Muncii, Transporturilor, Educatiei, Sanatatii, schimabati ceva, nu nu8mai taxe si coticatii.

Mie sincer imi este scarba de asa zisa "elita a psihologilor de la colegiu".

Sa va fie rusine.”

 

un simplu psiholog din Tg. Mures (28 Februarie 2012, 22:36)

„Sa fim uniti si sa luam atitudine

Daca vrem sa schimbam ceva nu este suficient sa scriem doar pe forum. E nevoie de o actiune organizata si sa fim uniti toti. e momentul sa nu le mai permitem celor de la Copsi sa-si bata joc de noi. eu personal imi doresc sa se desfiinteze de tot acest colegiu al psihologilor, care nu a facut nimic bun pentru profesia noastra. acest colegiu ne-a adus la sapa de lemn. aici in provincie tarifele sunt foarte mici si colegii mei sunt ingrijorati pentru ca nu au bani cu ce sa plateasca aceea cotizatie, nemaivorbind de cursuri si alte formari. stiu fete care au luat imprumuturi ca sa participe la formari si cursuri. nu se poate asa ceva. cum sa faci un act psihologic de calitate daca tu nu ai un salariu/venit decent. nu vorbesc de cei care au examinari de mii de persoane anual si care de fapt se reduc la 2 sau 3 persoane/psihologi in acest oras. restul nu au loc de ei sa mai examineze pe nimeni pentru ca nu au pile sau nu au dat spagi cui trebuia.

sunt de acord cu Lista de revendicari propuse de colegul psiholog din Galati si in continuare propun urmatoarele revendicari.

1. Atestatele de libera practica sa fie trimise prin Posta sau serviciu de curierat acasa beneficiarului, sa nu mai faci un drum de Bucuresti pentru a ridica o hartie. (asa cum se procedeaza cu permisele de conducere, mie mi-a venit acasa permisul prin posta.)

2. interviurile pentru intrarea in profesie sa se organizeze de fiecare filiala in parte pentru ca si asa au intrat in profesie toate persoanele total nepregatite, deci nu vad rostul acestui interviu.

3. Supervizorii care nu-si fac treba sa fie retrasi din drepturi, de exmplu daca cei pe care ii pregatesc, ma rog as azisa pregatire nu sunt admisi la interviul pentru schimbarea treptei inseamna ca ei nu sunt supervizori buni si nu au stiut sa -i pregateasca, deci la ce ne foloseste supervizareaa aceasta atunci? doar pentru ca unii sa faca bani de pe spatele al,tor psihologi?

4. Sa scada numarul de credite asa cum era inainte , la 10, pentru ca si asa e prea mult.

5. Sa scada cotizatia anuala , ca e o caruta de bani, si taxele pentru interviuri sunt foarte mari. Daca nu sunt in stare sa implementeze un sistem de tarife minimale unice la nivel national pe care sa le aplice in toata tara toti psihologii, atunci sa scada aceste taxe ca sunt exagerate si nu mai avem din ce sa le platim. e usor sa faci bani din psaihologie pe spatele colegilor psihologi. in provincie tarifele sunt exterm de mici se examineaza cu 20 sau chiar 10 Ron o testare. pai cand faci atatia bani ca sa platesti atatea taxe.?

6. Sa inceteze cu obligativitatea de a face aceste formari si cursuri complementare gen mastere zic ei/specialitate, iar masterele facute la alte facultati nu sunt bune, care au si ele niste preturi foarte mari, iar cei care au acreditate astfel de formari si cursuri complementare sa nu mai fie si in comisiile de examinare de la interviuri. ei te formeaza , ei te examineaza, pai ce treaba e asta? nu sunt in incompatibilitate de functii? sa plece din comisii si sa ne examineze alti psihologi in comisiile de examinare.

7. Sa implementeze un sistem on-line pentru examinarea soferilor si a celor care dau pentru obtinere de permis la nivel national, sa aplice toata lumea teste din aceeasi baterie de teste si sa se vada exact ca se aplica testul cu perosana examinata si ca esti online. Sau sa gaseasca o alta solutie mai buna pentru stoparea fenomenului si a nivelului la care s-a ajuns cu aceste examinari.

8. Sa verifice si sa stopeze urmatorul fenomen: un psiholog sau 2 intr-un oras colaboreaza cu toate policlinicile private din oras, ( la noi e doar unul, pe la voi in orasele mici sau mari din tara asta cum sta treaba?), examineaza mii de persoane anual, in conditiile in care acelasi psiholog mai are si un serviciu cu norma intreaga la stat. iar alti colegi psihologi nu au ce examina pentru ca nu au pile sau nu dau spagi pe la medicii de medicina muncii sau nu sunt mari si tari pe undeva prin politica, etc. sau pentru ca nu fac rabat de la actul psihologic de calitate si atunci nimeni nu vrea sa colaboreze cu ei.

9. Sa faca mastere obligatoriu pentru fiecare specialitate doar cei care au 3 ani de facultate si habar nu au cu ce se mananca aceasta profesie, dar au primit acceptul de la Copsi sa intre in profesie.

Si ar mai fi multe alte lucruri de propus si de analizat si de gasit solutii la ele.

Dar ma opresc aici si sper ca daca suntem uniti vom reusi sa schimbam ceva spre folosul acestei profesii.

Altfel sa stiti ca uneori imi e rusine sa spun ca sunt psiholog pentru halul in care a ajuns aceasta profesie in tara noastra.

Va multumesc pentru initiativa avuta celor cu petitia aceasta, sa stiti ca am semnat-o si eu, dar nu pot sa va dezvalui numele meu, pentru ca recunosc sincer ca imi este frica de consecintele celor de la Copsi.

Mult succes. daca e nevoie voi semna si voi sustine tot ce am scris aici.”

 

Anne (29 Februarie 2012, 02:38)

„La tomberoane cu titluri academice

Am aproape 60 de ani . Sunt psiholog clinician principal si am facut atatea formari , incat la un moment dat mi-am spus : ,,- Opreste-te ! Te-au adus astia in sapa de lemn . Ajungi la tomberoane .'' In oraselul in care lucrez este multa saracie si nu ma refer doar la persoanele care ni se adreseaza , ci si la institutiile in care lucram , iar lefurile sunt mizerabile si acum ciuntite consistent ... Lucrez intr-un CSM . In lunile septembrie , octombrie si noiembrie spre exemplu am fost la un curs organizat de Spitalul Clinic de Psihiatrie ,, Prof. Dr. Al . Obregia'', impreuna cu Centrul National de Sanatate Mintala , Ministerul Sanatatii si Colegiul Psihologilor din Romania . Am prezentat cele mai bune dosare , lucrand efectiv cu micutii cu autism , iar dosarele au fost atat de bune , incat pana si doctorii le-au folosit ca model . Medicii psihiatri au primit 30 de credite , asitentii medicali 15 , psihologii 5 ( cinci ) pe diploma primita la finalul celor 3 module . Pe diploma cu pricina a semnat si presedintele colegiului psihologilor din Romania ... Asta cred ca e un bun exemplu pentru a justifica nemultumirea mea si faptul ca am simpatizat cu cei care au scris aici .

Colegiul fie ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea , fie se va trezi cu surprize ... Despre aceste timbre s-a discutat astazi cu medicii psihiatri si seful de sectie , care au ras cu lacrimi si au spus ca cei din colegiul nostru profesional sunt rupti de realitate , dar ca ei vor face demersurile necesare pentru a aplica legea in respect fata de eforturile noastre ale psihologilor , exprimandu-si convingerea ca probabil nu va mai dura mult pana la o razmerita nationala generala . Eu fac parte dintre cei care au prins toate tulburarile profesionale inca din timpul dictaturii celeilalte , dar nu as mai sfatui pe nimeni sa faca aceasta profesie , pentru care eu mi-am sacrificat ani din viata , iar acum mai am putin si ajung la tomberoane cu titluri academice ...”

 

Psiholog (1 Martie 2012, 15:42)

„FARA APARARE

Cred ca totul porneste de la faptul ca celor de la copsi le-au scazut veniturile. Au atestat mii de psihologi in supervizare si apoi autonomi, psihologi care nu mai vin pentru treapta urmatoare. Cel putin la comisia de psihologia muncii si transporturi, cine a trecut de interviul pentru autonom, avand voie sa examineze aproape orice functie, nu cred ca mai are de gand sa treaca prea curand pe la ei pentru treapta de specialist. Si cum majoritatea psihologilor atestati in PM si PT sunt autonomi sau in supervizare... nu prea mai vin banii din taxele de atestare.

Asa ca cei de la copsi s-au gandit sa nu ne mai dea voie sa examinam functiile din siguranta circulatiei, pentru ca nu suntem destul de calificati pentru asta. Nu conteaza ca le-am examinat 5 ani, acum nu mai stim. Din aceasta cauza ne cer mastere si ne forteaza sa ne luam treapta urmatoare. Au nevoie de bani.

Eu le-am dat... pentru tot felul de ocazii si motive inventate de ei: atestari, supervizor, nu stiu ce curs, simpozioane, cotizatia anuala etc. etc.

Vorba cuiva, credeam ca mai rau nu se poate. E, uite ca se poate.

Am impresia ca particip la un experiment facut de copsi cu titlul "Cat pot rezista psihologii la frustrare". Se pare ca destul de mult...

In concluzie, m-am hotarat:

NU MAI PLATESC NICI UN FEL DE TAXE SAU COTIZATII si, desigur, NU VOI CUMPARA TIMBRE, REGISTRE SAU ORICE FEL DE ALTE INVENTII CARE IMI VOR INGREUNA SI MAI MULT MUNCA SI CARE IN CELE DIN URMA, MA VOR FACE SA URASC ACEASTA FRUMOASA PROFESIE.

P.S. Mai bine faceam un curs de secretariat, era si mai ieftin si nu e mare diferenta.”

 

BLONDA DE LA PSIHOLOGIE (2 Martie 2012, 17:49)

„PROPUNERE DE SOLUTII

Sunt impotriva acestei decizii de acest tip luate in SESIUNE DE URGENTA intr-un moment in care urgenta ar fi trebuit s-o reprezinte RESTABILIREA CADRULUI LEGISLATIV modificat in defavoarea noastra!

In situatia in care suntem membrii si cotizam unei institutii ne asteptam sa ni se ofere legislativ obiectul muncii, iar in momentul de fata obiectul muncii, adica domeniul psihologiei muncii s-a restrans foarte mult, fiind la recomandarea unui medic de medicina muncii.

Am tot respectul pentru medicii care reusesc sa stabileasca in 5-10 min.daca o persoana e sau nu apta psihologic, tinand cont ca noua ne trebuiau ore de testare cu minim 5 probe ca sa stabilim profesionist acest lucru. Cred ca adevarata problema de aici vine!Nu ma deranjeaza sa platesc cotizatii, taxe, alte impozite sau timbre atata timp cat avem de unde, cat independenta noastra financiara nu e lezata sau decisa de un alt forum caruia nu-i cotizam, dar care ne poate decide soarta fara ca macar Colegiul sa intervina in vreun sens!Aici e esenta revoltei mele!

INITIATIVA ACESTEI DECIZII ESTE LAUDABILA, CRESTEREA CALITATII ACTULUI PSIHOLOGI SI A INCREDERII OAMENILOR IN EVALUARILE PSIHOLOGILOR.Poate ar fi bine sa dam solutii alternative, eu propun cateva, poate impreuna generam mai multe si mai acceptabile financiar si fara a ne leza statutul si independenta profesionala, de altfel dobandita odata cu obtinerea licentei.

1) PARAFA /TIMBRUL SEC sau cea practicata de notari, pe care dealtfel cei mai multi deja o detinem NU POATE FI SUB NICI O FORMA FALSIFICATA DE ALTII, folosirea ei fiind chiar securizanta si poate conferi destula incredere beneficiarilor.

2) Daca se insista cu tiparirea unor timbre, acestea SA SE TRIMITA FIECARUI PSIHOLOG PRIN POSTAS, DIRECT LA CABINET SAU SA SE RIDICE DIRECT DE LA FILIALA DE CARE APARTINEM, ODATA PE AN, IN SCHIMBUL COTIZATIEI, iar folosirea celor ramase de la un an la altul sau de la o luna la alta sa nu fie constransa sub nici o forma. In cazul in care raman nefolosite, sa se predea cand se ridica cele pentru anul urmator, asa fiecare ar fi multumit, noi cei care cotizam, ca primim ceva in schimb, chiar daca numai timbre, iar Colegiul ca-si va onora comanda catre tipografie din banii de cotizatii.CRED TOTUSI CA AR FI DE PRISOS ATATA TIMP CAT FIECARE ESTE RESPONSABIL PENTRU CEEA CE SEMNEAZA SI PARAFEAZA.

3) Reactiile t rezite ne-au fost declansate cred de trecerea printr-o perioada de impas al psihologiei, cand SUNTEM PREA MULTI...CU MULT ELAN DE MUNCA....DAR NU PREA MAI AVEM CE MUNCII....Decat daca e obligatoriu prin lege un anumit control psihologic, nimeni nu-l face, cu sau fara recomandare, daca nu suntem promovati ca si specialisti ai mintii, daca nu se deconteaza la preturi pe masura cotizatiilor de platit sedintele de psihoterapie direct catre psiholog, ne agitam degeaba....Asta ar fi o solutie urgent de adoptat de catere Colegiu in lipsa altor idei, astfel:

-PROMOVAREA CU MACAR 5 % DIN VENITURILE DIN COTIZATII A SERVICIILOR DE PUBLICITATE vis-a vis de CUM/CAND SI CE pot face psihologii pentru noi, in ce domenii sunt pregatiti sau cum pot fi recunoscuti cei acreditati legal de asa zisii parapsihologi sau neprofesionisti cu diploma care ne lezeaza prin concurenta statutul.Spuneau si alti colegi, NU SUNT EMISIUNI, INTERVENTII ale celor din Colegiu in mass-media in care sa spuna CU MANDRIE CAT SI CUM POATE psihologul fi de folos.

4) Desi nu practic, dar mi-as dori as vrea sa pot lucra prin decontarea de catre CAS a unor sedinte de psihoterapie celor carora li se recomanda , altfel UITAM DE UMANITATEA DIN NOI SI-I AJUTAM DOAR PE CEI CARE AU BANI SA-SI PLATEASCA SINGURI SEDINTELE? Si totusi suntem psihologi...Cum si cand ne scoatem banii din formarile pe care le urmam daca legal nu suntem incurajati?

5) Desi ma repet, SOLUTIA CEA MAI URGENTA AR FI SA NE MOBILIZAM SI SA MODIFICAM LEGEA PROTECTIEI MUNCII, PRIN CARE EXAMENUL PSIHO SE FACE DOAR LA RECOMADAREA MED. MED. MUNCII!!!Omul nu e doar trup, ca si suflet, iar psihologii se ocupa cu depistarea problemelor sufletesti ce nu se vad, dar dor, haideti sa contribuim cumva, cu idei pentru a ne dobandi INDEPENDENTA FINANCIARA de catre medici, care-si doresc colaborare pentru ca e normal numai atunci cand nu li se dicteaza de catre sefii de policlinici daca sa faca sau nu recomandari, in dorinta fireasca de a ramane cu mai multi bani in buzunar. Asta ar trebui Colegiul sa promoveze si atunci ne poate cere timbre nu de 1 leu, cat de 5 sau poate de 10, caci si noi suntem parte din economie, suntem intelectuali, dar mai ales oameni...

HAIDETI CEI DIN COLEGIU SA FITI OAMENI SI DIN CAND IN CAND SA empatizati cu practicienii care vor sa studieze mai mult in loc sa se plimbe pe la cozi si sa lipeasca timbre ori sa completeze 4 registre...

HAIDETI SA GENERAM NOI SOLUTII, CEI DIN PRACTICA, poate ca e greu din teorie sa vezi zbaterile zilnice necesare pentru a-ti aduna un salariu decent din psihologie!!!”

 

Eu, tu, el (5 Martie 2012, 11:54)

„Si

Mamaliga psihologiei nu a mai explodat …”

 

Cineva a postat le comentarii articolul de mai sus, care îmi aparţine si pe care îl puteţi citi urmînd link-ul de mai jos. Nu îl reproduc pentru că nu se referă la actualele evenimente. În plus, articolul orginial e mai uşor de urmărit pentru ca face o delimitare între diversele texte.

 

www.psihologiaonline.ro/noutati-mainmenu-50/445.html?task=view

 

 

Beniamina (5 Martie 2012, 12:25)

„Hi

213/2004, „Art. 23. - (1) … Colegiul are rolul de a reprezenta si de a ocroti la nivel national si international interesele profesiei de psiholog cu drept de libera practica.

Ciuciu, e destul ca nu va ocrotim si nu va aparam interesele. Dati-ne mai multi bani daca nu vreti sa va ucidem.

Conducerea copsi.”

 

luminita (8 Martie 2012, 08:28)

„NU

NU s-a sfarsit! Suntem pe baricade cautam solutii pentru a ne organiza intr-un sistem ce ne protejeaza drepturile, ce ni le va apara in viitor!Orice hotarare poate fi atacata. Sunt nume grele ale Psihologiei ce merg alatri de noi si spun NU. Sunt 1792 de colegi semnatari! Nu va pierdeti demnitatea facand compromisuri! Mergem mai departe cu ce am inceput! frica va creste mereu copacii strambi!”

 

Jeni (7 Martie 2012, 12:50)

„Pentru ca

Pentru ca doctorii sunt stabilizati in profesie si nu se atinge nimeni de ei. E ok.

Perntru ca psihologii au capacitatea si puterea de a interveni in situatiile in care sunt solicitati. Ce lipseste ?

Lipseste un organism care sa apere intr-adevar interesele psihologilor, un organism care sa faca ordine in domeniu prin stabilirea unor reguli ce nu ataca psihologii ci ii protejeaza, le protejeaza activitatea in acelasi timp dandu-le posibilitatea sa-si exprime cunostintele cu autoritate. Un organism care sa nu puna biruri peste biruri pe spinarea psihologilor: 250 taxa /an +10 credite/an specializare, ba nu, 20 credite/an pe specializare, ba nu, 20 credite/an specializare + 1 master/specializare, ba nu, mai multe, si mai multe.... Acest organism nu exista in momentul de fata. Exista o capusa numira copsi, un parazit pentru care inca nu s-a gasit leac.”

 

yes??? (7 Martie 2012, 14:04)

„vise

Un vis frumos care va ramane la stadiul acesta. E un vis prea mare pentru noi.

Indelunga practica de functionari zapaciti de sistem ne-a creat o mentalitate corespunzatoare. Sau poarte ca asa sunem noi,usor de stapanit.

Hai sa fim realisti.

Stiu multe colege care au frisoane doar la gandul ca ar putea semna o petitie impotriva sefilor de la colegiu.

Multi au semnat petitia doar cu un prenume oarecare, au semnat "anonim".

Este de inteles, toti ne gandim in primul rand sa ne aparam pielea.

Traim intr-o societate care cultiva frica zilei de maine, avem asta in sange.

Cei de la Colegiu stiu asta si stau linistiti.

De ce s-ar obosi sa ne raspunda, stiu ei bine cu cine au de-a face.”

 

>Catalina (8 Martie 2012, 14:23)

„De unde a pornit acapararea puterii si folosirea ei impotriva psihologilor si subminarea profesiei

Apel pentru modificarea Legii 213 3 Years, 8 Months ago Karma: 0

APEL PENTRU MODIFICAREA LEGII 213 DIN 06.01.2004

privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica”

 

Articolul postat îi aparţine în original lui Sergiu Simion şi a fost publicat în 2006 şi repostat pe forumul Psihologia Online mai tîrziu.

www.psihologiaonline.ro/forum-mainmenu-69.html?func=view&id=51&catid=21

 

 

Luminita (9 Martie 2012, 18:24)

:)))

„ Catre Comitetul Director al Consiliului Psihologilor din Romania,

Urmare a ultimelor schimbari metodologice aparute in Monitorul Oficial ca fiind emanate din partea CPR, Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, ca parte integranta a Comitetului Director , in prezenta a 12 membrii, respectiv: IRINA HOLDEVICI, BEBE MIHAESCU,ION BOGDAN CEZAR, APOSTOL VIRGINICA, CAMBOSIE AUGUSTIN, DIMITRIU IULIA ODETTE, FRUNZA AURORA, LUCACIU IONEL BODAN, MACAVEI BIANCA, MINULESCU MIHAELA, RASCANU RUXANDRA, TURCU IUSTINIAN precum si cu acordul verbal a doi membri care si-au exprimat adeziunea la prezenta intampinare, DANIEL DAVID – Presedinte Comisie si ION DAFINOIU membru, va aducem la cunostinta urmatoarele:

1. Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie nu este de acord cu implementarea Dispozitiei Presedintelui Comitetului director al Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012 pe motiv de nerespectare a Legii 213/2004, a normelor de aplicare a legii si a normelor de organizare si functionare a Consiliului Psihologilor din Romania, precum si datorita faptului ca prin aceasta hotarare se limiteaza dreptul la libera exercitare a profesiei de psiholog, drept garantat de lege.

2. Decizia 1/2012 alaturi de altele asemanatoare a fost elaborata, emisa si oficializata prin publicare in Monitorul Oficial, fara consultarea prealabila a comisiei profesionale, comisie cu rol oficial de consultanta profesionala , conform normelor legale in vigoare.

3. Decizia 1/2012 a fost publicata fara acceptul Comitetul Director ce detine legal compenenta de aprobare a unei astfel de decizii.

In conformitate cu aceasta situatie propunem urmatoarele:

a - Convocarea de urgent a a Comitetului Director pentru analizarea situatiei.

b - Suspendarea aplicarii Dispozitiei 1/2012 pana la decizia Comitetului Director.

c - Propunem Comitetului Director sa sesizeze Comisia de Deontologie pentru punerea in discutie a abuzului privind exercitarea functiei de Presedinte al CPR, care nu a convocat Comitetul Director al Consiliului Psihologilor, conform normelor de organizare si functionare a CPR, legii si normativelor de aplicare si nu a consultat Comitetul Director in privinta Dispoziteii nr.1/2012.

d – Solicitam ca aceasta intampinare sa fie afisata pe site-ul CPR avand in vedere existenta mai multor interventii si petitii din partea membrilor colegiului cu acest subiect.

Prezenta intampinare a fost votata in unanimitate de cei 12 membri, astazi 09.03.2012, cu ocazia intrunirii Comisiei de Psihologie si Psihoterapie”

 

Radu (12 Martie 2012, 12:37)

„Cateva lucruri ce lipsesc psihologilor

Cateva lucruri absolut necesare ce lipsesc cabinetelor si pe care CPR trebuia sa le rezolve, ca de aia ii platim:

- realizarea unui sistem informatic la nivel national in care sa fie trecute persoanele evaluate, intr-o baza de date, astfel ca prin accesarea cnp, nume, orice psiholog sa se poata informa in timp real si persoanele inapte sa nu mearga de la un psiholog la altul, blocarea unei a doua evaluari realizate la scurt timp.

- realizarea unei ierarhii, psiholog munca, transporturi, aparare...psiholg clinician pentru ca persoanele inapte sa poata fi trimise de la cabinet la psihologul clinician s.a.m.d. si de acolo la neurolog, psihiatru, etc.

-realizarea unei legaturi online intre cabinetele psihologice si baza de date a sectiilor de psihiatrie, se intelege de ce...

-cursurile de formare continua sa cuprinda elemente prvind desfasurarea activitatii practice dintr-un cabinet, schimb de experienta si rezultate si nu povesti, teorie de slaba calitate.

- hotararile consiliului director sa fie directionate nu impotriva psihologilor, care au absolvit o facultate de 4 ani, acreditata eventual si un program de master acreditat, ci sa creeze cadrul legal pentru ca acesti psihologi ce isi desfasoara activitatea in particular, sa castige bani,sa aiba siguranta unui flux minim de clienti, macar pentru a supravietui. Actualmente psihologii cu vechime fac regulile in toate orasele tarii prin legaturile cu diverse persoane: instructori auto, manager firmei, etc., psihologii dornici de a intra in profesie fiind din start sortiti esecului, intrucat CPR nu ii apara, ci din contra, pe langa sumele nejustificat de mari cerute, tolereaza legea junglei.

Si multe alte idei productive, care sa ajute psihologul ce lucreaza in particular.

Insa acestea sunt vise in situatia in care ne aflam, conducatorii nostri fiind interesati doar sa ne jupoaie de bani si sa ne puna piedici, nicidecum sa ne sprijine.”

 

Ana (14 Martie 2012, 15:44)

„mai ca-mi pare rau ca sunt psiholog legal inregistrat

Dane, stii ce-mi zicea o colega zilele trecute? Ca daca ar exista posibilitatea functionarii in afara CPR, ea n-ar ezita nici o clipa. Si sincera sa fiu ... daca stau bine si ma gandesc, pe mine CPR-ul nu m-a ajutat cu NIMIC, nu mi-a usurat defel desfasurarea activitatii. Mi-a complicat viata - asta DA. Pot sa spun ca asta a facut. Si chiar cred ca nu asta-i rostul CPR-ului. Nu pentru asta am dat atatia bani. Daca eu imi masor rezultatele interventiei mele in cresterea calitatii vietii pacientului, oare CPR-ului i-a trecut prin cap sa-si evalueze astfel activitatea? Ca nu era greu de realizat un astfel de studiu.”

 

anonim (14 Martie 2012, 20:34)

„doar membru CPR

Ce s-a intreprins pana acum de membrii colegiului care scriu si tot scriu verzi si uscate in aceasta petitie, toti luati atitudine dar nimic!!! Mergeti mai departe cu parerile voastre despre aceasta hotarare dar nu uitati ca se apropie data de 01 aprilie si multe institutii publice au aflat de timbrarea avizelor psihologice. Aproape toate instituriile sunt de acord cu aceasta masura, este buna, am fost informat ca sunt foarte multe avize scanate si se schimba data, cred ca asta vreti domnilor psihologi, felicitari pentru ce faceti, dar nu se mai poate, trebuia acesta masura, e super, am impresia ca la aceasta petitie sunt marea majoritate psihologi care sunt in policlinici private, e asa??? Nu sunt la nici o policlinica arondat doar cabinet psihologic pentru evaluari si am o vechime de peste 10 ani. Am cursuri de pregatire la inceput de cariera la Ministerul Transporturilor. Nu am terminat o facultate de 3 ani, stim bine care sunt acelea si dupa absolvirea renumitei facultati ne inscriem in CPR, pentru drept de libera practica si stam bine mersi cativa ani in supervizare facem evaluari la toate firmele mari, toate lanturile mari de magazine pe banda rulanta in 2, 3, zile. Domnilor chiar nu stiati de acest lucru? Va urez o primavara placuta la totii colegii, ca doar e postul pastelui si ca un popor crestin cum suntem, sa va mearga bine!!!”

 

cristina (16 Martie 2012, 11:23)

„revenire discutie COR

Am studiat COR-ul ultima versiune si stiu clar acum ca existam acolo dar in felul urmator:

- 263401-psiholog in specialitatea psihol clinica

-263402- psih in spec consil psihol

- 263403- psihol in special psihoterapie

- 263404- psihol in special psihol m-cii si organiz

- 263405- ..................in transp

etc

si surpriza : 263411 PSIHOLOG

Eu sunt un psiholog cu cabinet amarat si care am crezut pe cuvant cand se spunea ca nu poti lucra altfel decat cu cabinet sau angajat cu contract de munca si inreg structura la COPSI.

Inteleg acum ca se pot face contracte de munca cu orice entitate pe baza diplomei universitare si avand clasif ocupationala 263411 adica fara nici un atestat de la nicio comisie COPSI.

Deci, acum chiar nu isi are rostul DISPOZITIA 1.

Adica, cei care spun ca isi mai avea rostul pentru cei care lucreaza la clinici acum chiar este o aberatie. Acei psihologi din clinici se pot angaja bine mersi ca ,,psihologi'' 263411 cu document la baza diploma universitara si atat.

Daca modificarile din COR a fost propus de cei COPSI de ce au adaugat acest cod simplu PSIHOLOG.

Urmand logica, daca ne vom angaja majoritatea in acest fel, profesia nu va mai fi liberala si atunci COPSI nu isi mai are rostul.”

 

Dan Timofte (19 Martie 2012, 15:43)

„manifest pentru corectitudine

MANIFEST

PENTRU DEMNITATEA PROFESIEI DE PSIHOLOG

 

Realitatea prezenta:

1. Psihologii nu reusesc sa contracteze cu beneficiarii lor propriile servicii psihologice.

Motive:

a) preturile practicate pe piata nu acopera costurile reale ale serviciilor psihologice(2-10 lei pentru un aviz psihologic),

b) serviciile psihologice sunt prestate de catre persoane neautorizate sau in conditii ilegale.

2. In medie, o examinare psihologica sau o interventie psihologica nu poate avea o durata mai mica de 1 ora, care implica pe langa detinerea unor competente profesionale specifice si utilizarea unei metodologii adecvate, respectiv a a unor spatii special amenajate.

3. Pretul examinarilor psihologice a devenit unul formal, in realitate acesta acopera doar costul unei coli de hartie parafate.

Consecinte:

a) Crearea unei stari de pericol pentru societate, pentru siguranta cetatenilor,

b) Se anuleaza rolul preventiv, sensul si scopul examinarilor psihologice,

c) Beneficiarii au o imagine proasta despre serviciile psihologice si despre psihologi,

d) Profesionistii sunt eliminati treptat de pe piata serviciilor psihologice, migrand catre alte domenii de activitate (ex. resurse umane, marketing, management, etc.),

e) Corpul profesional ramane slab, devenind nefolositor la nivel institutional psihologilor.

 

Va adresam asadar cateva intrebari la care pot raspunde atat psihologii cat si beneficiarii serviciilor psihologice:

1. Stiati ca din datele existente la nivel national rezulta ca sunt policlinici in Romania care emit mii de avize psihologice in fiecare luna, fara nicio acoperire legala sau metodologica, in timp ce majoritatea psihologilor atestati nu au nicio examinare lunara?!

2. Puteti distinge astazi intre un aviz psihologic emis legal si un aviz psihologic produs de catre o persoana fara competente profesionale ?!

3. Vi se pare normal sa existe un numar atat de mare de avize psihologice, emise fara un corespondent economic real?!

4. Considerati normal ca dupa o perioada atat de lunga de timp statul roman sa nu detina o evidenta a examinarilor si interventiilor psihologice, iar serviciile psihologice sa poata fi prestate de orisicine?!

5. Dupa reglementarea profesiei, mai este normal ca psihologii atestati sa-si dispute contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care functioneaza in mod ilegal?!

 

Solutia:

Implementarea unui sistem de evidenta riguroasa a actelor profesionale ale psihologilor din Romania prin registre si timbre profesionale.

 

Cum?!

Prin utilizarea atributiilor normative conferite de lege Colegiului Psihologilor din Romania si punerea in aplicare imediat a Dispozitiei presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012.

 

Ce efect au timbrele profesionale?

Indeparteaza escrocii si practica ilegala din piata serviciilor psihologice, prin imposibilitatea ca acestia sa intre in posesia timbrelor profesionale si implicit – imposibilitatea acestora de a mai presta servicii psihologice.

 

Cine nu doreste ca serviciile psihologice sa fie prestate doar de catre psihologi?

a) Furnizorii ilegali de servicii psihologice

b) Psihologii angajati la furnizori ilegali de servicii psihologice

c) Producatorii de teste psihologice care vand testele si emit licente de utilizare catre nepsihologi

d) Furnizorii ilegali de servicii psihologice care au contracte cu statul

e) Persoanele neinformate asupra beneficiilor evidentei serviciilor psihologice

 

Prin masura aprobata de catre Colegiul Psihologilor din Romania se urmaresc urmatoarele rezultate:

1. Sistemul mixt de evidenta profesionala va estompa prezenta pe piata serviciilor psihologice a unui numar atat de mare de avize psihologice emise in conditii de ilegalitate,

2. Sistemul de timbrare profesionala va estompa emiterea fara acoperire de timp, fara acoperire metodologica si financiara a avizelor psihologice,

3. Compania Nationala Posta Romana S.A., in calitate de unic producator si distribuitor de timbre la nivel national, avand autonomie, experienta, credibilitate, dar si infrastructura necesara pentru furnizarea acestor produse si servicii, va realiza prima evidenta statistica a serviciilor psihologice din Romania prin intermediul timbrelor profesionale, care nu vor putea fi falsificate si in acelasi timp nu vor putea fi achizitionate de catre persoanele neautorizate,

4. In final, profesia de psiholog va deveni o profesie respectata pentru contributia socio-economica a acesteia, care creaza plus-valoare in societatea romaneasca.

 

Concluzii

Ca in orice alta profesie reglementata exista metode pentru a preveni ilegalitatea exercitarii acestora, pentru securizarea beneficiarului final.

Securizarea actelor psihologilor inseamna securizarea beneficiarilor serviciilor psihologice.

Monopolurile legale in serviciile psihologice denota gresita impartire a apietei serviciilor psihologice si reclama o reforma a acestora plecand de la evidentele actelor profesionale.

Valoarea timbrului profesional acopera cheltuielile de productie, transport, distributie si evidenta statistica. Colegiul Psihologilor din Romania nu castiga niciun leu din timbrarea profesionala, insa psihologii dau demnitate muncii lor.

Dispozitiei presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012 este un act impotriva abuzului exercitat asupra psihologilor.”

 

Constantin (20 Martie 2012, 11:18)

„Fratele psiholog

Prietene, nu-ti face iluzii si nu te mai lasa usor manipulat sau prostit. Chiar daca acum il arunca pe Anitei in fata ( crezi ca Anitei a innebunit asa, brusc, si de capul lui ?! - se va da la o parte si il lasa pe altul tot de-al lor ) si se spala toti pe maini si mimeaza ca i-a lovit brusc democratia si grija fata de "fratele psiholog" pentru ca "n-au fost consultati" ( ii crezi ??!! nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase, dar la absolut toti li s-au umflat inexplicabil conturile prin magie "profesionala" si dintr-un sediu de 1.000.000 de euro...) , TOATA conducerea Colegiului este vinovata, si TOATE comisiile sunt vinovate . Soarta psihologilor a fost hotarata in deplina cunostinta de toti cei "70 de magnifici" care stiau de la bun inceput ce se va cu psihologia si cu psihologii , dar si cu conturile celor din conducerea Colegiului, pentru ca absolut toti stiau foarte clar pe mana caror militari si securisti au predat psihologia , psihologii , si buzunarele lor. Panimaiesi ?

P.S. Arde Iasi-ul...Problema Colegiului nu o constituie "strict" numai timbrele ( cum vrea cu incapatanare militara flacaul ista al lor de mai jos ) , dar pornind de la acestea si de la "grija" fata de psihologi si-a pus singur o grenada , si cu fitilul scurt, exact unde trebuie. Que sara, sara !”

 

Freud (21 Martie 2012, 09:56)

„Acribie

Stimate domn, observ faptul ca va-ti transformat intr-o peroana care sustine cu acribie aceasta dispozitie. Totusi, reflectati asupra faptului ca, asa cum spunea si o alta colega, aceasta dispozitie include si psihoterapia. Adica, toti pacientii vor fi inclusi intr-un registru, registru care va fi verificat de catre un membru/membrii din conducerea COPSI, care intamplator pot reprezenta si concurenta. Lucru valabil si in alte specialitati. Adica ma obligi sa-mi faci registre, sa-mi cumpar timbre etc., dupa care imi trimiti concurenta in control. Oare cum se numeste asta? Nu cumva impostura si conflict de interese? Ce sa mai vorbim de confidentialitate? Ca sa terminam intr-o nota pe masura acestei dispozitii, adica aberanta, propun sa tinem aceste registre on-line, pentru a putea fi verificate mai rapid, si bineinteles pentru a opri ,,dusmanul de clasa" sa comita vreo ilegalitate. Domnul Anitei in acel comunicat s-a exprimat mai democrat pe forma, de fapt fondul este aceasta...”

 

Cora M. (21 Martie 2012, 17:25)

„Cam putine semnaturi in acesta petitie PRO

Apare intrebarea unde e restul de 10.000 de semnaturi ca sa fie clar, negru pe alb, ca majoritatea vrea timbre si registre (apropo, exista vreun cabinet unde sa nu existe registru de evidenta?... ca eu n-am auzit... si de ce treb musai unul cu antetul CPR? de ce pot face registru dintr-un caiet A4?)

Sau alta intrebare: de ce sunt atatea semnaturi anonime? Cand crezi si sustii cu atata vehementa si ataci pe altii in mod "anonim", macar s-o faci mandru si cu numele scris cu litere mari. Asa se castiga respectul.

Legat de Policlinici si miile de avize: se intreaba careva cate sunt aceste policlinici? 5? 10? 20? Hai sa exagerez si sa zic 50. Deci sunt 50 de psihologi care castiga f. bine sau binisor cu avizele de 2-5 lei. Deci restul pana la aproape 12000 sunt pedepsiti si taxati din cauza a 50 de oameni.... care nu pot fi penalizati de CPR din cauza [......] (rog sa completeze cei din Comitetul Director).

De altfel, cred ca masura asta vine mult prea tarziu. Deja mediciii ne-au aratat intai prin preturile oferite pt testari si apoi prin noua lege a sanatatii cata valoare are psihologia muncii pt angajatori, relevanta ei.

Eu cred ca miile de avize se vor reduce la numar datorita acestei legi si nu datorita timbrelor.

O parte din vina ne apartine si noua, psihologilor, pt ca n-am stiut sa ne "vindem marfa", nu suntem credibili, nu am reusit sa aratam relevanta acestor testari (la urma urmei, cu ce-l ajuta pe angajator/beneficiar un aviz pe care scrie APT, ce-i spune asta despre performantele persoanei testate, compatibilitatea cu postul, motivatia omului). Cate studii s-au facut in

Romania care sa arate, in mod stiintific, relevanta testarii psiho-aptitudinale in contextul realitatii economice si sociale din Romania actuala? Si de ce n-am auzit in alte tari sa existe evaluare psiho cand faci scoala de soferi? Poate pt ca nu exista criterii clare sau posibile pt a arata cu adevarat ca o persoana va fi un cond. auto "model".

Intrebare pt psihologii pe Munca si Transporturi? Cate avize de INAPT ati dat la viata voastra?

Sa recunoastem ca in afara unor cazuri extreme care demonstrau tulburari functionale fizice sau psihice, 99.99 % din avize sunt de APT. (Ce demonstreaza acest lucru? Am auzit pe undeva niste concepte ca validitate stiitifica de ex.?) Si chiar cand s-a vazut ca persoana testata nu are tangente multe cu jobul (atitudinal, vocational etc), nu cred ca a indraznit cineva sa-i opreasca angajarea pt ca nu se potrivea cu profilul ocupational si clasificarea Holland.

La primul meu loc de munca la o scoala auto mi s-a spus clar: "aici nu facem psihologie, ci bani". Apoi la al 2-lea loc la o Policlinica, am primit intrebarea "dar de ce dureaza atat de mult o testare?" Daca asta e perceptia din interior a domeniului, de ce ne mira ca nici cei exterior nu ne trateaza cu respect si ne-au aratat acest lucru intr-un mod oficial si public.

Sa nu ma injurati, dar eu sunt de acord cu specializarea prin Master .... dar dupa licenta si nu obligat, dupa 5-10 ani de practica cand deja am invatat prin practica (facand greseli, e adevarat, dar invatand din ele) si prin studiu individual (intr-o societate in care Internetul ne-a dat acces la mii de carti, cursuri, studii si cercetari, ce poate invata un profesor universitar pe un practician decat teorie frumos exprimata???).

Eu personal cred ca a fost o greseala multi-atestarea ( exista psihologi cu 5-6 atestate... va dati seama cati bani a luat CPR numai prin taxa de interviu, care mi se pare o aberatie, eu n-am auzit in alt domeniu sa se ia o asemenea suma uriasa pt verificarea a 10 hartii... poate doar la firmele-tepe care promit joburi in strainatate).

In alte tari eu n-am auzit de asa ceva, am auzit de psiholog clinician specializat in tulburari anxioase sau specializat in tulb. obsesiv compulsive dar niciodata un psiholog specializat in munca, transporturi, aparare nationala, clinica, psihoterapie si educationala la un loc. La noi s-a pierdut intelesul de "specialist" existent intr-o tara avansata si care se regaseste in DEX clar exprimat: SPECIALÍST, -A s.m. și f. Cel care cunoaște temeinic o disciplina, un subiect, o problema etc. Doar noi suntem psihologi romani, specialisti in toate... (scuzati sarcasmul!)...

In Anglia exista mai multe domenii din care iti alegi pe care vrei sa te specializezi: occupational psychologist; clinical psychologist; sport and exercise psychologist; health psychologist; counselling psychologist; educational psychologist; forensic psychologist; practitioner psychologist; registered psychologist etc. Alegi unul si incerci sa devii f. bun.

Cred sincer ca avem nevoie de o reinventare a domeniului Psihologie, de o noua organizare (desprinsa de modelul comunist al controlului si pedepsirii).”

 

Bogdan (21 Martie 2012, 19:11)

„Rectificare

"Eu personal cred ca a fost o greseala multi-atestarea ( exista psihologi cu 5-6 atestate... va dati seama cati bani a luat CPR numai prin taxa de interviu, care mi se pare o aberatie, eu n-am auzit in alt domeniu sa se ia o asemenea suma uriasa pt verificarea a 10 hartii... poate doar la firmele-tepe care promit joburi in strainatate).

In alte tari eu n-am auzit de asa ceva, am auzit de psiholog clinician specializat in tulburari anxioase sau specializat in tulb. obsesiv compulsive dar niciodata un psiholog specializat in munca, transporturi, aparare nationala, clinica, psihoterapie si educationala la un loc. ............ Doar noi suntem psihologi romani, specialisti in toate... (scuzati sarcasmul!)...

La noi s-a pierdut intelesul de "specialist" existent intr-o tara avansata si care se regaseste in DEX clar exprimat: SPECIALÍST, -A s.m. și f. Cel care cunoaște temeinic o disciplina, un subiect, o problema etc. Doar noi suntem psihologi romani, specialisti in toate... (scuzati sarcasmul!)...

In Anglia exista mai multe domenii din care iti alegi pe care vrei sa te specializezi: occupational psychologist; clinical psychologist; sport and exercise psychologist; health psychologist; counselling psychologist; educational psychologist; forensic psychologist; practitioner psychologist; registered psychologist etc. Alegi unul si incerci sa devii f. bun.

Cred sincer ca avem nevoie de o reinventare a domeniului Psihologie, de o noua organizare (desprinsa de modelul comunist al controlului si pedepsirii)."

Doua completari. Modelul comunist a fost depasit apoteotic de catre modelul securist iar amestecarea militarilor cu civilii a pulverizat psihologia dar a golit buzunarele psihologilor adica si-a atins scopul propus. Lanturile dependentei vor fi rupte foarte greu dar se pare ca o face manu propria chiar COPSI .Ne trebuie niste avocati foarte buni dar din pacate cam toti sunt de-ai lor ( stii ca 50% din membrii conducerii au si diplome de juristi”

 

Bogdan (21 Martie 2012, 21:50)

Resaparea epuratilor

„ in 90 aproape toata catedra era epurata de aia considerati comunistii de fier."

Mitrofan si Anitei au ramas de prasila, nu ?!

 

Prin `94 au termina prima promotie de lupi tineri ( acoperiti ) din viitoarele servicii si care au preluat stafeta ( don`soarele alea cu picioare lungi de care povesteai ). Mai departe, vezi aici :

 

„Va spun eu ce s-a intamplat: ofiterii pe fata au fost inlocuiti cu cei acoperiti. Intelegeti-ma bine, nu am nimic contra lor personal, unii sunt cat se poate de civilizati si avem relatii prietenesti, ca impreuna am luptat sa bagam tara in UE, vorba este ca sunt oameni vulnerabili, care raspund la comenzi, asta ii face pe ei acceptabili si pe noi nu. Acesti oameni s-au intors in forta, uitati-va la indicatori indirecti (in afara de cazurile notorii), cum sunt diplomele de la Colegiul National de Aparare, forma de socializare mai larga a acestei categorii, initierea. Luati CV-urile celor numiti in Guvern si agentii si o sa va cam speriati unde sunt educati tehnocratii nostri. Astia sunt la putere si mai exclud si pe altii, pe fata. Si ei nu pot fi lustrati, ca dosarele lor sunt la secret, numai ale noastre sunt pe fata."

Alina Mungiu Pippidi

 

Si acum fii atent aici :

„ Una dintre misiunile serviciilor secrete este aceea de a avea un control permanent asupra societatii, in general si a institutiilor sau organizatiilor ,in special iar , modalitatea cea mai eficienta este aceea prin care, un (fost) lucrator se infiltreaza ,sub diverse forme si in diferite functii ,in institutia sau organizatia respectiva.In general, se prefera ca acesta sa acceada la o functie de conducere.In aparenta, structura de informatii pare sa fi renuntat la propriul angajat dar,ea il foloseste atat timp cat randamentul sau nu este influentat in mod negativ de vreo boala,de vreo incalcare flagranta a legii sau deconspirare iar, trecerea in rezerva nu inseamna ca structura de informatii a renuntat la acesta . Sa nu uitam ca ,psihologia este o arma si ca orice arma ,trebuie controlata . Cum? Prin ...ofiterii care conduc COPSI ."

 

Bogdan (24 Martie 2012, 07:59)

„Vor afla in curand cei 12.000 de cotizanti ? Hmmm...

Suna cunoscut. De cate ori nu am mai auzit asta ?

 

Mai departe :

" Din afara putin stiu ce lupte se duc prin Colegiu de catre cei care incearca sa apere farama de normalitate a unei profesii aproape demolata. Vor afla in curand toti cei 12.000 de cotizanti ai Colegiului. "

 

Cine sunt cei care " incearca sa apere farama de normalitate a unei profesii aproape demolate" ?

Sa fim seriosi, zambesc deja...

 

Crezi ca dupa 7 ani in care au fost toti complici la violul legal, juridic si financiar al acestei profesii ( ai vazut vreodata vreo declaratie de avere a conducerii ?!) mai este vreunul onest si normal pe acolo ?!

 

Intrebari :

0.In 5 ani, cati membrii ai conducerii au iesit in presa sa denunte acapararea domeniului de catre militari si abuzurile impotriva psihologilor ? Liniste...

1. De cine este recunoascut pe plan international Colegiul ?Liniste....

2. Cate articole ISI au membrii conducerii lui ?Liniste...

3. In afara de invitatul strainilor la conferinte si pe banii cotizantilor , cine sau ce organizatie din afara are relatii cu domnul Anitiei, Duvac, Mitrofan,etc. ? Liniste...”

 

un psiholog tanar (22 Martie 2012, 15:00)

„Hai sa revenim cu picioarele pe pamant

Bine spus: "unii dintre noi stiam din noiembrie 2011". De ce numai unii si nu toti? De ce nu s-a discutat intr-o Conventie nationala aceasta decizie? Poate ca s-ar fi ajuns la o solutie mai buna pentru toata lumea.. Nu te-ai simtit niciodata ca "prostul satului" cand te-ai gasit in fata faptului implinit fara sa fii intrebat, sa ti se ceara si tie pararea, macar de forma?

Intelege cineva ca Policlinicile negociaza tarifele de capul lor si apoi subcontracteaza psihologi, dupa semnarea contractului cu beneficiarii? Psihologul negociaza cu Policlinica.

O "Policlinica este o afacere" este lectia invatata lucrand in cadrul uneia. Acolo asistenta-sefa de la Medicina Muncii se simtea sefa peste psiholog si nu se jena sa ceara socoteala pt modul cum faceam testarile si mi-a facut scandal cand am incercat sa lucrez corect si deontologic. Mi-a spus condescendent: "dar nu ti se pare ca ai standarde prea inalte?". Si de ce n-ar face-o atata timp cat medicul de Medicina Muncii hotaraste daca psihologul va avea de munca sau nu. Si de ce n-ar fi tarife mici atat timp cat pt ei totul este o formalitate, ceva de bifat si luat banii. Cine este atat de naiv incat sa creada ca analizele se fac pe bune la preturile derizorii oferite doar pt a avea contracte? Apropo, eram salariat si am fost disponibilizata pt ca s-a preferat sa se lucreze cu teste trimise prin fax de la Bucuresti, teste aplicate de asistente, fara nici o regula.

In Romania nu exista mentalitatea lucrului corect facut. Coruptia, delasarea si lipsa de profesionalism sunt "religie" iar exceptiile sunt penalizate.

Aceste timbre profesionale sunt o incercare nerealista, utopica de a rezolva niste probleme mult mai profunde ale societatii noastre. Solutia aleasa a fost una care reflecta mentalitatea comunist-securista a celor care ne conduc in CPR, mentalitate care nu se descurca si nu intelege decat impunerea controlului excesiv, desprins de civilizatia europeana actuala...pt ca asa au fost invatati in regimul defunct.

Tu esti atat de naiva incat sa crezi ca cei care au hotarat sunt niste sfinti? Poate esti prea tanara sa intelegi ca ei sunt cei mai mari si mai vechi spagari. Aceste nume mari din comisia de munca si transporturi primeau bani si produse de la cei testati pt Siguranta Circulatiei si-ti vorbesc din surse directe ca sa nu spun din ce am vazut cu ochii mei.

Ti se pare corect ca cei din CPR sa-ti ia banii pt orice fleac? 250 ron taxa de interviu? Atunci de ce cer de trei ori taxa pt 3 atestate luate in cadrul unui singur interviu (pt transporturi, munca si servicii luate intr-o singura zi)? Alooo, trezeste-te, ti se iau 750 ron (un salariu) pt 5-10 min de prezenta in fata lor unde daca ai noroc ii mai si auzi contrazicandu-se si ciondanindu-se intre ei. Mai pune si transportul (stii cat e biletul de tren dus-intors de la CJ la Buc sau de la SV la Buc????) si cazarea daca nu stii pe nimeni in Buc.

Eu as vrea sa stiu salariile de la CPR. Vreau sa stiu cat ia un membru de comisie in ziua interviului. Tu intelegi ca multi incearca sa te agate de atunci pt supervizare la ei? Si cer mai mult pt ca sunt mari si tari si pt ca nu-i intereseaza ca nu castigi suficient nici ca salariat nici ca detinator de cabinet.

Ti se pare corect sa ti se ia bani de la aceeasi persoana si pt interviu si pt supervizare si pt cursuri cu credite si pt masterul obligatoriu? Trezeste-te, banii adevarati in psihologie vin din cursuri nu din testari si terapie. Exceptiile sunt ffffff. putine si deci irelevante statistic.

Ce a facut concret, palpabil pentru aceasta profesie acest CPR de la infiintare pana acum? Te rog sa-mi raspunzi macar la acesta ultima intrebare.

Si nu sunt de partea niciunuia dintre domnii Duvac si Bebe Mihaescu pt ca eu cred ca pe undeva au ambitii mai mult sau mai putin constientizate de a ajunge la Conducere. Puterea de decizie este f. tentanta.”

 

GABRIELA V (28 Martie 2012, 17:51)

„MI-E RUSINE DE REACTIA COLEGILOR MEI. PSIHOLOGUL NU E REVOLUTIONAR.

Dragii mei,

Psihologul nu este un revolutionar, este un intelectual, o persoana care prin pregatire si prin experienta ajunge sa ajute oamenii aflati in dificultate, sau care, prin evaluarile psihologice incearca sa ne pastreze societatea echilibrata, fara accidente de munca din motive psihologice, fara accidente de cirrculatie etc.

Astazi in Romania cine nu doreste nu obtine avizul psihologic, care este dat la orice firma medicala, de oricine, oricand. Nu mai devreme de saptamana trecuta am aflat ca in Giurgiu este o femeie, psiholog, care elibereaza avize psihologice oricui, pentru 10 lei.

Aceasta situatie nu mai poate continua, iar Colegiu trebuie sa adopte o opinie unitara cu privire la aceasta situatie. Policlinicile si cabinetele medicale nu mai pot sa elibereze avize, spitalele sau firmele private de medicina muncii trebuie sa inchida robinetul. Nu se mai poate!

Anul trecut am trimis la Colegiu un material legat de o policlinica din Bucuresti care elibera avize psihologice persoanelor cu handicap. Asa ceva este intolerabil, odata ce noi, psihologii, suntem singurii care putem sa eliberam aceste documente.

Imi pare rau, insa cred ca aceasta masura este prima masura care pune ordine in avizele psihologice din Romania, este o masura binevenita. Trebuie sa terminam odata cu inselaciunea, cu barbaria in profesia de psiholog, medicii pur si simplu nu ne respecta profesia, asa ca trebuia sa facem noi ceva.

Am peste 10 ani de experienta si cred ca este o prima masura buna, mai ales cu registrele, pe care le aveam in doua sute de feluri, fiecare dupa capul lui. Noile registre nu contin date cu caracter personal si sunt unice, indiferent ca esti din Batia Mare sau din Tulcea.

Timbrele psihologice nu numai ca sunt eficiente, dar sunt cu adevarat utile, psihologii trebuie sa stie ca acest serviciu este in interesul populatiei, nu pentru a se regasi intr-un dosar la o firma.

Ar fi bine ca Politia si ITM sa nu mai admita decat avizele timbrate si am inteles ca s-au informat toate autoritatile din tara.

In sfarsit, ca un urs hamesit, a iesit psihologul la lumina ratiunii, la realitatea pietei, fara policlinici si fara intermediari.

Felicit PROTV-ul pentru atitudine si pentru responsabilitate.

Gaby”

 

un psiholog roman saracit de cpr (27 Martie 2012, 15:04)

solutia rupta de realitate a cpr

dom'le, eu vreau sa stiu cine sunt acei psihologi care emit miile de avize. vreau sa vad numele lor la panoul rusinii pe copsi.ro. sa stim si noi cui trebuie sa multumim pt ideea acestei decizii.

apropo, hiera si trascaian iau bani din interviuri la cpr, din supervizare, din cursuri pe transporturi si munca cu credite, din workshopuri tampite (care dureaza 3 ore si sunt pt incepatori) si acum si din acest curs care costa enorm. si au deplasarile platite din banii cui oare?

dl. jurist ia bani din cate parti? dar anitei?

reteta succesului la psihologii romani: stoarceti cat puteti de mult de la colegii vostri psihologi. bravo, ati mai venit cu o idee de stors bani.

din pacate, psihologii de rand au saracit, nu mai au de unde sa scoata 250-500 ron pt cotizatii, taxe si cursuri.

din acest an, pun pariu ca se vor plati din ce in ce mai putine cotizatii si se vor inchide din ce in ce mai multe cabinete.

Bravo, CPR! ati supt ca niste lipitori cat ati putut. felicitari! sunteti niste capitalisti adevarati!”

 

Joker (29 Martie 2012, 14:24)

„Sediul materiei

@Mirela – conferinta de presa a Colegiului in care psihologia este reprezentata de un …militar, un securist si de un jurist ( care , desi prins cu un kg de ecstasy, iese in fata cu acelasi tupeu marca mi ) este o conferinta de tip horror.

@ confuzie in legi – excelente observatii pentru dubla masura.

 

Well,

- Psihologia este si va fi "in cadere libera" datorita modului iresponsabil in care a fost / este condusa din buzunarele psihologilor direct in portofele Colegiului aducand psihologii in situatia sa se ocupe de …pistoale ??!!

- Este absolut necesara separarea ( prin lege ) a militarilor si a ofiterilor acoperiti de civili ( Freud saracu` avea barba, nu grad , functie , pistol si …timbre fiscale !!! )

- Solutia este organizarea psihologilor nemultumiti ( peste 2000 – e o cifra care in Occident poate echivala cu un partid politic - la noi pot fi si 11900, pentru Colegiu e tot degeaba …) intr-o organizatie civica si transparenta care sa apere cu adevarat drepturile psihologilor in instanta, lpana la CEDO si impotriva Colegiului. Think about it !

- Colegiul trebuie sa-si dea demisia in corpore ( demisia Colegiului a fost ceruta inca din 2006 ) si sa organizeze alegeri cu adevarat democrate si libere ( civile ).

- Daca nu, mai pot trece lejer inca 20 de ani de acum inainte ( poate chiar 50 ! ) dar nu e nici o graba , solidaritatea oricarei generatii este intotdeauna evidenta la finalul de la care nu poate lipsi nimeni...”

 

Florin (29 Martie 2012, 19:59)

„situatia explicata fara emotie

Situatia explicata fara emotie! 2012-03-29 19:15

Este de ajuns sa mergem pe strada, sa vedem masinile din trafic, pentru a observa la ce s-a ajuns in urma eliberarii fara nicio noima a avizelor psihologice.

Acum avizele psihologice se elibereaza pe banda rulanta, fara nicio metodologie clara si fara limite, de catre oricine are o parafa si pe oricat.

Instructorii auto intermediaza avizele psihologice pe siguranta circulatiei, la ei ramane o mare parte din valoarea avizului, iar examinarea psihologica nu mai are niciun rost cand psihologul vede ca un instructor castiga cat el fara niciun efort. Avizele psihologice pentru port-arma sunt diferite de cele pe siguranta circulatiei prin pretul lor, mai mare ce este drept, cu o acoperire de fiecare data cu doua teste, sau daca vine de la o pila, cu cartea de identitate trimisa prin fax.

Valoarea muncii noastre este reprezentata de nenorocitul de pret, restul este istorie, facultate, laboratoare, examene, mastere, conferinte si atat.

Dupa ce se intoarce de la o conferinta in care toti lectorii vorbesc despre calitate, psihologul trebuie sa faca un dus rece sa se trezeasca pentru ca gustul amar al pretului conferintei merge de minune cu blau-blau-ul de rigoare. Se sterge pe fata si pe maini si intra in cabinetul lui, unde tocmai a inceput stampilarea si semnarea avizelor psihologice. Ce iures...ce minune...pentru ca psihologul are de munca, altfel ar muri de foame.

Oricine vine in cabinet este bine primit, primesti un telefon de la cineva care se programeaza si de-abia stepti sa primesti pretul, restul a ramas la conferinta. Acasa te asteapta copiii, cheltuielile, sau pur si simplu ratele noastre lunare la masina si casa.

De ce suntem in aceasta situatie? Simplu, pentru ca nu avem curaj sa spunem celor care fac ilegalitati sa se opreasca sau, mai simplu, sa chemam pe cei de la protectia consumatorului.

In realitate suntem lasi, vedem sau auzim de la prieteni ca policlinica x are nu stiu cate avize psihologice pe luna si nimeni nu spune nimic. Nu stie nimeni cine este in spatele acelei policlinici, cine finanteaza si se finanteaza.

Oamenii vechi in profesia de psiholog stiu acest adevar crunt si s-au saturat sa tot reclame, sau pur si simplu au imbatranit si nu le mai pasa. Altii au cateva contracte si nu vor sa strice mersul lucrurilor, chiar le convine asa.

Dupa cativa ani in care nu s-a reusit mai nimic pentru inlaturarea medicilor din psihologie, conducerea actuala a colegiului a gasit se pare o solutie ca policlinicile sa nu mai emita avize psihologice si de aici stiti toata povestea.

Faptul ca exista contestatari ai solutiei gasite nu este ceva nou, nu am auzit ca cineva in Romania sa nu se impotriveasca oricand si la orice. Insa cred ca aici, acum este ceva mai mult, cred ca sunt cel putin doua mari probleme:

1. Policlinicile mari nu pot sta cu mana in sac si actioneaza politic si economic, pentru abrogarea deciziei care avantajeaza psihologii si scot policlinicile practic de pe piata (pentru cei care nu stiu, daca mergi la posta si lucrezi la o policlinica nu ti se elibereaza timbre, deci nu mai poti elibera avize psihologice) si

2. Exista interese mari ale unora din conducere pentru a pune mana pe aceasta uriasa fabrica de bani - Copsi.

Nu trebuie sa fii cine stie ce destept ca sa intelegi ca o institutie care are bani pentru un sediu atat de mare poate fi jecmanita usor de cineva care se pricepe bine la comert.

Pana acum la Copsi noi am avut la conducere doar profesori, dl. Mitrofan si acum dl. Anitei, care nu sunt nici producatori de teste si nici oameni de afaceri, doar simpli formatori.

S-a ridicat insa o generatie de psihologi care nu mai sunt dispusi sa astepte deciziile unei institutii democratice si greoaie, care nu vor sa mai respecte reguli impuse de altii, ci vor sa castige bani, cat mai multi bani.

Situatia creata acum se datoreaza in mare masura acestor ambitii ale unor membri ai Copsi care nu au cum sa fie alesi din nou. O rasturnare de situatie le convine de minune, asa ca au trecut la atac.

Cel vizat este blandul domn Anitei, care mi-a fost profesor si e un om de bine.

Ceva ce trebuie sa retinem: niciodata in istorie astfel de lovituri nu au adus nimic bun celor multi.

Nimic nu este intamplator, nici faptul ca domnii protestatari vor sa il dea jos pe Anitei, sunt oameni cu greutate si cu multe interese, Miclea, Cracsner si David. Eu personal nu cred ca acest individ dubios Duvac are vreo sansa sa conduca ceva in viata lui, nu e vorba despre noroc ci pur si simplu de o limita a ratiunii umane, este totusi un circar.

Pana la urma domnul Anitei este cel care a facut cele mai multe lucruri pentru psihologi, iar acest lucru este de necontestat. Cat despre "drogatul ala de jurist" sau "Laurentiu" cred ca este o tinta foarte buna, oricum extrem de vulnerabil ca si situatie personala.”

 

„I. Fulop (29 Martie 2012, 20:28)

Respect!

Toti, toata lumea, mai ales noi, cei care luptam pentru demnitate, respect si dreptul de a fi un adevarat profesionist, intr-o profesie liberala. PSIHOLOG, ar trebui sa fim uniti!

Alaturati-va dlui Mircea Miclea, pentru ca dansul sa ne conduca catre victoria in psihologie! Si in Colegiu!

Cele mai bune masuri:

1. Abrogarea imediata a Dispozitiei nr. 1/2012 evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica;

2. Toate policlinicile vor fi obligate sa achizitioneze bateria de teste Cognitrom sau D&D, in vederea cresterii calitatii actului psihologic;

3. Descentralizarea conducerii Colegiului Psihologilor, prin schimbarea punctului de decizie de la Bucuresti, la Cluj-Napoca, unde se afla majoritatea simpla a presedintilor comisiilor aplicative;

4. Psihologii vor fi obligati sa aleaga intre contract individual de munca, indiferent de angajator, si cabinet psihologic, pentru ca pietele serviciilor psihologice sa nu se suprapuna;

5. numirea imediata a urmatorilor psihologi: I.B. Cezar, O. Pop, I. Duvac, E. Anghel intr-o comisie speciala de investigare a actelor ilegale, acte aprobate de presedintele (inca) in functie;

6. Retragerea atestatelor de libera practica absolventilor facultatii de psihologie a Universitatii Spiru Haret;

7. Desfacerea disciplinara a contractului de munca pentru juristul Colegiului Psihologilor, avand in vedere cazul penal in care acesta este implicat;

8. numirea in functia de purtator de cuvant al CP a dnei doctor Maria Zivari, pentru contributia sa decisiva la imbunatatirea imaginii breslei profesionale;

9. Aprobarea in regim de urgenta a unui act normativ, pentru reglementarea posibilitatii ca membrii comitetului director al Colegiului , sa poata obtine mai mult de 2 mandate consecutive in cadrul forurilor de conducere executive;

10. Eliminarea dreptului de parafa profesionala si a dreptului de a deschide cabinet, a psihologilor practicanti in supervizare;

11. Numirea in functia de presedinte al Corpului de Control al CPR-ului, pe domnul psiholog Edmond Cracsner, pentru realizarea de controale tematice la cabinetele psihologice, de pe intreg teritoriu national;

12. Introducerea de urgenta a taxei anuale de functionare a cabinetelor psihologice, in vederea asigurarii fondurilor necesare Corpului de Control, comisiilor speciale, precum si pentru constituirea unui fond specia pentru protocol, pus la dispozitia presedintelui, pentru incheierea de contracte/conventii si protocoale internationale, necesare etalonarii si validarii testelor metodologice;

13. Obligativitatea tuturor psihologilor, care au treapta de specialist, sa obtina, in termen de 3 ani de la data obtinerii atestatului de libera practica, diploma de master sau doctor in psihologie;

14. Infiinarea secretariatului general al Colegiului Psihologilor, condus de un secretar general, numit de catre viitorul presedinte;

15. Indepartarea de urgenta a placilor ceremoniale, de pe fatada sediului secundar din Bucuresti al Colegiului.

Sper sa fiti alaturi de noi!”

 

Cora M. (30 Martie 2012, 00:04)

„Cine sunteti acesti voi?

Dar domnii de la punctul 5 sunt de acord cu aceasta numire sau e ideea lor?

Ce aveti cu cei de la SH, oamenii aia au dat niste bani ca sa urmeze facultatea si bani pt atestate si bani pt supervizare si bani pt cursuri. Le dati dvs banii astia inapoi?

Imi suna a monopol sau promovare nerusinata a celor de la cognitrom si d&d. in romania mai sunt si alti furnizori de baterii de teste.

Pc.t4. Un medic poate avea cabinet particular si sa lucreze si la spital. Noi cu ce suntem mai speciali?

Pct.7. Dl jurist al CPR nu a fost condamnat definitiv din cate stiu iar unii vorbesc despre o inscenare. Sa nu uitam: nevinovat pana la proba contrarie. Sa nu alegem sa credem doar ce vrem noi despre acest om doar pt ca ne-ar avantaja. Si doamna Zivari a fost acuzata de unele persoane dar dumneaei ii acordam prezumptia de nevinovatie. Haideti sa nu judecam pe altii, este treaba judecatorilor si sa ne vedem de problemele direct legate de practicarea profesiei.

Iar legat de punctul 9 ... deja sunt voci care afirma ca toata nebunia asta este creata pt ca unii membrii ai CPR sa-si poata continua activitatea, eventual sa acceada la putere. Au avut ocazia cativa ani buni sa ne impresioneze si nu prea au reusit, asa ca 2 mandate sunt suficiente dp meu dv.

Pct. 11. Ce inseamna control tematic mai exact?

Pct.12. Alta taxa? Cred ca dvs nu va este clar ca noi nu castigam suficient cat sa ne platim cotizatia anuala, cursurile cu credite si cheltuielile personale si cele legate de mentinerea cabinetului. Noi nu vrem nici macar timbrul de 1 leu in plus..

Pct. 13. Incepand de cand? Pai si cursuri pt credite si master? De unde bani?

Imi pare rau dar suna a interese personale o parte a acestor masuri.Si suna a deturnare a atentiei de la chestiunile cu adevarat importante Daca ma insel, imi cer anticipat scuze.”

 

Constantin (29 Martie 2012, 21:43)

„Sa rezumam

Psihologia este si va fi "in cadere libera" datorita modului iresponsabil in care a fost / este condusa din buzunarele psihologilor direct in portofele Colegiului aducand psihologii in situatia sa se ocupe de …pistoale ??!!

Este absolut necesara separarea ( prin lege ) a ofiterilor acoperiti si a militarilor de civili ( Freud saracu` avea barba, nu grad , functie , pistol si …timbre fiscale !!! )

Solutia este organizarea psihologilor nemultumiti ( peste 2000 – e o cifra care in Occident poate echivala cu un partid politic - la noi pot fi si 7000, tot degeaba pentru Colegiu ) intr-o organizatie civica si transparenta care sa apere cu adevarat drepturile psihologilor in instanta, pana la CEDO si impotriva Colegiului. Think about it !

Colegiul trebuie sa-si dea demisia in corpore si sa organizeze alegeri cu adevarat democrate si libere ( civile ).

Daca nu, mai pot trece lejer inca 20 de ani de acum inainte ( poate chiar 50 ! ) dar nici o problema ,solidaritatea oricarei generatii este intotdeauna evidenta la final cand nu poate lipsi nimeni.

Gscj”

 

popeasca-ioneasca (30 Martie 2012, 21:46)

„Plangaciosilor de Piata Universitatii!

Concluzii adresate celor care inca mai spera (inutil) ca nu vor linge timbre:

1 timbru = 1 leu (mare investitie pentru cei care lucreaza pe 5 lei!)

cum va faceti timp sa mergeti la Finante (ma adresez aici celor care lucreaza LEGAL), va puteti face timp sa mergeti si la Posta. Nu exista cozi, diriginta are o evidenta a cabinetelor, iar timbrele ti se vand in maxim 3 minute, cat spui codul cabinetului. Nu trebuie sa te duci decat o singura data!

3 registre = 35 lei, daca optezi pentru coperta cartonata; daca nu, e mai ieftin;

registrul electronic se completeaza la sf fiecarei zile... n-ar trebui sa te solicite pana la transpiratie; plus ca e gratuit!

registrul de corespondenta se completeaza doar daca trimiti acte prin posta (adica f rar);

contractele de prestari servicii se inregistrau in registrul de intrari-iesiri documente (obligatoriu, conform Legii Arhivelor). Acum, va trebui sa le inregistram separat, in registru special. Adica... scrii in alt registru, dar tot scrii!

lupta lui Duvac zis si "penibulu' cu ceafa groasa" are la baza o ratiune simpla: vrea si el sa fie presedinte! Daca i-ar sta in puteri, l-ar tranti de pamant pe Anitei. Din pacate pentru el si din fericire pentru psihologii care lucreaza legal, acest domn nu-si poate exercita visata putere altfel decat pe facebook, unde promite ca va salva lumea si unde alti penibili ca el (care nu lucreaza legal, evident), ii dau like-uri si foarte multe "limbi" (scuzati expresia!);

dispozitia referitoare la timbre avantajeaza cabinetele si pe toti psihologii care isi exercita profesia in conditiile Legii 213 din 2004. PUNCT. Daca nu sunteti de acord, inseamna ca nu cunoasteti legea, habar nu aveti cate ilegalitati sunt in bransa si cate avize se elibereaza pe banda rulanta de catre srl-uri care nu au nici un drept sa furnizeze servicii psihologice;

profesia de psiholog este profesie liberala (daca nu stiti ce inseamna, interesati-va!);

nu mai invocati principiul confidentialitatii aici, ca nu are nici o legatura!

cititi ultimul comunicat de pe copsi si poate intelegeti fundamentarea legala a deciziei!

Duvac sa priceapa o data pt totdeauna, ca treaba lui nu e sa abroge hotarari si legi! Sa-si vada de patratica lui!

Ar trebui sa fiti recunoscatori pt aceasta dispozitie pt ca va avantajeaza (repet, daca lucrati in conditiile legii!).

 

Celor care comenteaza si se lamenteaza aici:

 

probabil, sunteti studenti;

...ori absolventi de facultati gen x si 0, facute la distanta sau prin subsolurile blocurilor;

...ori angajati prin srl-uri si platiti "la stampila" (3 lei = stampila);

...ori comentati (prin contagiune sociala) pt ca vedeti ca "se comenteaza";

...ori sunteti pupincuristii lui Duvac, Tanacli si care mai sunt pe-acolo inversunati ca nu mai pot pleca din srl-uri cu masinile ghiftuite si plicurile groase prin buzunare! Habar nu aveti cine sunt comunistii astia imputiti care se dau acum ca salveaza planeta de timbre! Eu m-am lovit de ei si stiu despre ce vorbesc!

 

In concluzie, sustin Dispozitia in legatura cu timbrele. Mi-am facut registre, mi-am cumparat timbre si am marit pretul unei examinari de la 70 la 75 lei! Exista solutii!”

 

Diana (30 Martie 2012, 23:05)

„puncte de vedere

1. Daca sunt probleme atat de mari cu avizele psihologice in domeniile medicina muncii si transporturi, de ce masura timbrarii nu se aplica doar acestor specializari? Si mai mult, de ce aceste timbre sa nu fie distribuite gratuit, de catre conducerea Colegiului, psihologilor din aceste specializari ? Subliniez cuvantul " distribuite" - adica sa fie trimise prin posta psihologilor, sa nu fie nevoiti sa isi ia o zi libera lunar pentru a sta la cozi la oficiile postale.

Bani are conducerea Colegiului. Sunt aproximativ 12 000 de psihologi care platesc 250 de lei cotizatie. 12000 x 250 = 3 000 000 de lei, adica aproape 700 000 de euro anual doar din cotizatie. Faceti si voi socoteala cati bani mai intra in conturile conducerii Colegiului din analiza dosarelor pentru obtinerea atestatelor de libera practica plus formarile minunate pe care tot ei le conduc etc. etc. Ce se intampla cu banii acestia? La noi nu se intorc sub nici o forma - cursuri gratuite, carti etc. Macar sa ii utilizeze pentru faimoasele timbre.

 

2. De ce este necesara raportarea beneficiarilor serviciilor psihologice in registrul electronic? In beneficiul cui se face? Nu al psihologilor si cu siguranta nu al clientilor. Aceasta dispozitie incalca grosier principiul confidentialitatii stipulat in Codul Deontologic al psihologului. Dar, cu siguranta cu toti stim ca, incalcarea principiilor deontologice se sanctioneaza.

Pe de alta parte, aceasta incercare de control a conducerii Colegiului ne reduce pe noi psihologii la statutul de copii care trebuie supravegheati pentru a nu face prostioare. Nu are nimic de - a face cu respectul care ni se cuvine in calitate de adulti liberi, intr-o tara democratica , practicanti ai unei profesii liberale.

 

Am citit acum cateva zile comunicatul Dl Anitei cu privire la opiniile exprimate de catre unii membri ai Colegiului in legatura cu Dispozitia 1 2012 si cand am dat de urmatoarea exprimare : "actele administrative ale forurilor de conducere reprezinta acte suverane..." m-a umflat rasul.

Am citit acum interpretarea juridica externa a dispozitiilor legale si m-am ingrozit. Nu mi-am dat seama pana acum cata putere decizionala este concentrata la nivelul pozitiei de Presedinte al Colegiului. Acum nu mai rad si trebuie sa recunosc ca Dl Anitei este indreptatit sa afirme, parafrazand un rege celebru, Colegiul sunt eu!

 

O lege care concentreaza toata puterea catre un singur om sau grup in detrimentul unei majoritati, este o lege nedreapta. Colegiul asa cum este structurat acum nu este o asociatie profesionala. In orice asociatie puterea este a Adunarii Generale, presedintele, consiliul director fiind delegati de catre AG sa indeplineasca scopurile acelei asociatii. Nu este cazul aici.

 

Dispozitia 1 2012 reprezinta doar o parte a problemei. Sunt multe alte aspecte care trebuie adresate.

Sustin infiintarea unei autentice asociatii profesionale pentru psihologi. Noi, psihologii semnatari ai acestei petitii putem pune bazele pentru normalitate, profesionalism si respect in reglementarea meseriei de psiholog.”

 

un psiholog tanar (31 Martie 2012, 14:33)

„Acum e sansa noastra

Sa zicem ca se merge inainte cu abrogarea dispozitiei si cu alegerile anticipate.

Pai acum e sansa voastra sa mergeti sa votati impotriva lui Miclea, Duvac, David si a celorlalti din comisii. Ma mir ca nu v-a picat fisa pana acum.

La acele alegeri avem sansa sa alegem acele persoane care consideram noi ca n-au nici o "pata". Este ca nu prea avem de unde alege? Si noi atunci cand ne uitam in oglinda vedem o persoana care la un moment dat a facut compromisuri, a dat spaga, a apelat la pile si relatii, a ocolit legile.

"Cine e fara de pacat, sa arunce primul piatra."

Veti avea sansa sa vorbiti si despre cum vedeti voi solutiile pt imbunatatirea situatiei profesiei dar si pt imbunatatirea imaginii sifonate a psihologului in ochii publicului roman.

Cine stie, poate ca veti avea ocazia si sa sustineti ideea timbrelor profesionale dar macar atunci va fi o alegere democratica a acestei solutii. In loc sa continuati balacareala de pe aici, sugerez sa incepeti sa veniti cu planuri realiste si realizabile pe care sa le prezentati si sa le putem dezbate cu totii.

Haideti sa incepem schimbarea cu noi insine, cu prezentarea noastra pozitiva, decenta, eliberata de manifestarea frustrarilor personale.

Avem ocazia sa sanctionam pe cei care ne-au adus la situatia actuala. Sa profitam de ea!”

 

 

Sursa:

www.petitieonline.ro/petitie/57529054/comentarii

 

 

Va urma ….

 

 

Lucian Andries

 

3 aprilie 2012

 

 

 

Războiul timbrelor. Episodul 1

 

Războiul timbrelor. Episodul 2

 

Războiul timbrelor. Episodul 3

 

Războiul timbrelor. Episodul 5

 

Războiul timbrelor. Episodul 6

 

Războiul timbrelor. Episodul 7

 

Războiul timbrelor. Episodul 8

 

Războiul timbrelor. Episodul 9

 

 

….

 

 

 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie