PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 45 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Razboiul timbrelor 5

 

 

 

 

 

Războiul timbrelor

Episodul [ 5 ]

 

 

La petiţia psihologilor care nu doreau Dispoziţia 1, a existat o contrapetiţie pe care o reproducem mai jos împreuna cu argumentarea si comentariile mai interesante.

La data cînd am adunat aceste comentarii (3 aprilie 2012) erau 118 semnaturi si 406 de comentarii la rubrica specială.

 

Notă:

Comentariile, din textele de mai jos ne aparţin. Comentariile au fost scrise cu roşu pentru diferenţiere.

 

 

* * *

 

Deci, Petiţia:

 

Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

 

Mafia din psihologie vrea sa distruga timbrele psihologice, prin aceasta se doreste eliminarea tinerilor psihologi.

 

Ma numesc Diana. Sunt studenta in anul 3 la Titu Maiorescu la facultatea de psihologie. Mi-am dorit sa fac aceasta facultatedin pasiune, dar si din dorinta de intelege oamenii si de a-i ajuta.

 

Am aflat cu stupoare de dorinta unor persoane din interiorul Colegiului Psihologilor de a anula si de a retrage obligativitateafolosirii timbrelor psihologice.

 

Evident ca cei care controleaza acordarea de avize pe banda rulanta nu doresc sa piarda aceasta sursa de venituri.

 

In momentul de fata exista psihologi care acorda mii de avize psihologice pe psihologia muncii si a transporturilor.

 

In momentul in care se va reglementa numarul de timbre pe care un psiholog le va putea folosi dupa sistemul: o ora-un aviz,opt ore pe zi-opt avize, acest lucru insemnand 48 de avize pe saptamana si 200 de avize pe luna, atunci:

 

- pentru fiecare aviz acordat psihologul va fi responsabil

 

Concret, cum devine un psiholog responsabil pentru că pune un timbru pe un aviz. Şi pînă acum punea parafa şi nu era în nici un fel responsabil. De ce ar fi acuma că a lipit un timbru ?

 

- un aviz psihologic nu va mai putea fi platit doar cu 2-3 lei acest lucru nederanjand pe cei care dau 10.000 de avize peluna, in schimb ii elimina pe tinerii psihologi de pe piata

 

Un aviz psihologic va fi plătit în continuare cu aceeaşi sumă pentru că psihologii angajaţi nu se supun normelor Colegiului, iar policlinicile nu au nici o treaba cu colegiul. În plus legea securităţii în muncă prevedea doar examenul psihologic, deci orice psiholog îl putea presta. Dacă puneţi botu' la prostiile colegiului că numai cei cu liberă practică pot profesa...e treaba voastră, dar realitatea e alta. În plus conform noilor reglementări, acest examen a devenit facultativ, deci se va face cînd vor vrea medicii. Şi încă ceva ...firmele obligate prin lege să facă aceste examene nu dau 2 bani pe timbrele alea, pentru ei e bun orice aviz, doar să fie acolo. Urmarea e că trebuie să fii cel puţin prost ca să crezi că timbrele vor rezolva mulţimea de probleme create tot de colegiu în psihologia românească.

 

- demnitatea profesionala a psihologului este reprezentata de calitatea muncii pe care acesta o face.

 

Şi ce are timbrul cu prefectura ... ma scuzaţi, cu calitatea muncii ... Adică ce ma împiedică să dau avize fără să fac examinări, dar să pun timbru pe ele ...

 

- Valorizarea prestatiilor efectuate de psihologi prin scaderea  nr de avize pe care acesta le poate acorda va face ca sialti psihologi tineri ,aflati la inceput de drum sa poate presta acele servicii.Ma refer inclusiv  la avizele acordate in psihologiamuncii cat si la cele in transporturi(avize pentru permis de conducere)

 

 

LIPSA TIMBRELOR INSEAMNA PROSTITUTIE INTELECTUALA!!

 

Aparitia timbrelor pentru psihologi este:

 

- prima dispozitie care face ordine in meseria de psiholog

- scoate marii rechini in afara legii

- stopeaza avizele false

- este binevenita pentru psihologii tineri, munca lor este rasplatita, timpul si munca sunt puse in valoare

 

Nu stopează nimic, nu scoate nici un rechin, iar psihologii tineri tot nu vor avea de muncă ... pentru simplu motiv că nici aia cu vechime nu prea mai găsesc ...

 

Fi pentru timbrele profesionale

 

Spune nu abrogarii timbrelor profesionale

 

Timbre profesionale = demnitate profesionala a psihologului

 

Timbrele psihologice nu au caracter discriminatoriu si promoveaza tinerii psihologi.

 

Timp de lucru la tineri=timp de lucru la cei batrani

 

Timbrele pentru psihologi sunt in ajutorul profesiei

 

Salveaza timbrul de psiholog

 

De asemenea domnul Ioan Duvac doreste sa interzica tinerilor psihologi aflati in supervizare dreptul la cabinet si laparafa . Prin aceasta, acesta si cei asemeni lui, doresc sa amane concurenta pe piata serviciilor.

 

Cred foarte mult in modul in care te pregatesti si in capacitatea personala de a asimila cunostintele, timpul necesar pentruasimilarea lor fiind diferit de la individ la individ. Nu cred ca putem fi tinuti in loc de capacitatile altora de a progresa. Poatepentru cineva insusirea unei informatii poate dura un an sau poate dura 3ani in functie de individ.

 

Pe vremea cînd se făcea şcoală, dreptul de a emite avize psihologice se obţinea dup vreo 3 ani de muncă în domeniu, timp în care învăţai şi făceai examinări sub supervizare adevarată. Acum, unii care şi-au luat bacul copiind si fac vreo 3 ani de facultate prin baruri, vor ca imediat să dea ei avize..inclusiv pentru port arma ... Sînt tare curios de ce Colegiul nu a întreprins nici o acţiune publică pentru a vedea cine a eliberat avizul psihologic pentru „ucigaşul de la coafor”. Pentru că există un dosar al persoanei respective, în baza căruia s-a obţinut acel permis port armă. Şi cu siguranţă există şi un aviz psihologic, semnat şi parafat ... de ce nu spune nimeni cine l-a acordat ...?

 

La fel ca si natura umana care este schimbatoare si in continua descoperire de sine, psihologia este o stiinta care este incontinua dezvoltare.

Nu sunt impotriva supervizarii sau a dezvoltarii personale cu toate ca multi dintre cei care sunt acum formatori ei insasi nu auexperimentat-o, dar consider ca orice fel de informatie te ajuta sa ai o opinie cat mai larga asupra naturii vietii si existenteiumane.

 

Comitetul director al Colegiului psihologilor se va intalni intre 15-16 martie. Atunci vor dezbate atat anularea introduceriitimbrelor cat si propunerea domnului Ioan Duvac de a interzice psihologilor in supervizare dreptul la parafa si cabinet.

 

Noi tinerii trebuie sa ne aparam drepturile!

 

Eu imi voi apara drepturile. Propun sa ne intalnim pe 15-16 martie in fata Colegiului psihologilor pentru a reprezenta o vocecomuna.

 

diana

 

 

Petiţia nu are dată, dar prima semnatură fiind pe 27 februarie probabil ca aceasta este şi data petiţiei. La data cînd am preluat-o noi (3 aprilie) erau 118 semnaturi şi 406 comentarii. Spre deosebire de cealaltă petiţie, aceasta nu conţine comentarii la semnaturi şi mai mult din 118 , 19 semnaturi sînt fără nume, de forma „Semnatarul a decis sa nu afişeze numele pe internet”.  Stau şi mă gîndesc dacă unii nu au semnat cumva ambele petiţii pentru ca să cadă oricum în picioare, în funcţie de tabăra cîştigătoare. Oricum şi această petiţie a devenit populară după 16 martie, cînd încep să se agite spiritele, după care la 18 martie este postat şi argumentul de mai jos. Pînă pe 16 martie avea doar vreo 14 comentarii şi 8 semnături.

 

Sursa:

http://www.petitieonline.com/lipsa_timbrelor_pentru_psihologiprostitutie_intelectuala

 

 

* * *

 

Un fel de argument-concluzie oferit la 18 martie, după ce lucrurile se mai precipitaseră şi după ce au apărut şi reacţiile la această petiţie:

 

 

Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

MANIFEST PENTRU DEMNITATEA PROFESIEI DE PSIHOLOG

2012-03-18 23:09

 

Realitatea prezenta:

1. Psihologii nu reusesc sa contracteze cu beneficiarii lor propriile servicii psihologice.

 

Motive:

a) preturile practicate pe piata nu acopera costurile reale ale serviciilor psihologice(2-10 lei pentru un aviz psihologic),

b) serviciile psihologice sunt prestate de catre persoane neautorizate sau in conditii ilegale.

 

Cine ţi-a spus că sînt efectuate de către persoane neautorizate ? Colegiul ? Cine a zis că sînt condiţii ilegale ? Colegiul ? Hmmm... tu chiar crezi că tot ce zboară se manîncă ... şi mai vrei să dai şi avize ...

 

2. In medie, o examinare psihologica sau o interventie psihologica nu poate avea o durata mai mica de 1 ora, care implica pe langa detinerea unor competente profesionale specifice si utilizarea unei metodologii adecvate, respectiv a a unor spatii special amenajate.

3. Pretul examinarilor psihologice a devenit unul formal, in realitate acesta acopera doar costul unei coli de hartie parafate.

 

Preţul examinărilor psihologice a devenit formal, pentru că examinările sînt formale ... nu folosesc la nimic ... deci nici ăia de la firme nu sînt proşti, aşa că nu vor să plătească doar pentru că unii fac legi cretine ...

 

Consecinte:

a) Crearea unei stari de pericol pentru societate, pentru siguranta cetatenilor,

 

Păi fata tati cea mai proastă ... pînă acum vreo cîţiva ani cînd a ieşit legea aia cretină, nu se făceau astfel de evaluări decît pe anumite profesii ... şi ghici...toată lumea era bine mersi. Mai mult, prin ţările civilizate nu există astfel de examene, decît dacă cere angajatorul ...deci cum se creează dintr-o dată starea de pericol ?

 

b) Se anuleaza rolul preventiv, sensul si scopul examinarilor psihologice,

 

Mai concret ... care e scopul evaluarii psihologice anuale a tuturor celor care lucrează în România ... eşti proastă rau fata mea ... ce ziceai mai sus ..că unii asimilează foarte repede cunoştinţele ... păi tu nu le-ai asimilat nici pe alea de bază, dat fiind că în cluburi se face cel mult psihologia sexului oral ... Faptul că reiei an de an acelaşi examen psihologic pe aceleaşi persoane nu foloseşte nimănui, e doar pierdere de vreme. În caz că ai lipsit la cursul asta, atît personalitatea cît şi aptitudinile omului nu se schimbă nici peste noapte, nici de la o lună la alta. S-a făcut mare tam tam pe examinarea psihologică a profesorilor, pentru că sînt unii care au ceva tendinţe accentuate în sfera patologică. Aş vrea să ştiu cîte avize de inapt s-au dat profesorilor în anii aceştia în urma acestor evaluări anuale ... cred ca nici unul, pentru că de fapt nimeni nu-şi asumă riscul, şi pentru că nu există metodologii adevărate ...

 

c) Beneficiarii au o imagine proasta despre serviciile psihologice si despre psihologi,

 

Atîta timp cit te pretezi la testarea psihologică a femeilor de serviciu, hamalilor, muncitorilor necalificaţi, funcţionarilor de birou ... cam ce imagine vrei să ai ...

 

d) Profesionistii sunt eliminati treptat de pe piata serviciilor psihologice, migrand catre alte domenii de activitate (ex. resurse umane, marketing, management, etc.),

 

Normal că se duc acolo,pentru că acolo sînt respectaţi şi îşi fac meseria. Tu cum vrei să fii respectată ... devenind expertă în evaluarea psihologică a femeilor de serviciu ?

 

e) Corpul profesional ramane slab, devenind nefolositor la nivel institutional psihologilor.

 

Păi cu studente ca tine cum să devină bun ...

 

Va adresam asadar cateva intrebari la care pot raspunde atat psihologii cat si beneficiarii serviciilor psihologice:

1. Stiati ca din datele existente la nivel national rezulta ca sunt policlinici in Romania care emit mii de avize psihologice in fiecare luna, fara nicio acoperire legala sau metodologica, in timp ce majoritatea psihologilor atestati nu au nicio examinare lunara?!

 

De unde ştii că aia nu au acoperire legală sau metodologică. Afirmaţia este foarte generală şi fără nici o dovadă ...doar vorbe

 

2. Puteti distinge astazi intre un aviz psihologic emis legal si un aviz psihologic produs de catre o persoana fara competente profesionale ?!

 

Dar tu poţi distinge ? Să înţeleg că dacă un aviz va avea timbru pe el asta înseamnă că persoana care l-a emis este competentă, profesionistă, iar dacă lipseşte timbrul cel care l-a emis nu are nici o treabă cu meseria.... Păi la cîţi incompetenţi a avizat colegiul, vor fi o mulţime de avize timbrate emise fără examen sau de unii care habar n-au psihologie ... dar au timbre..

 

3. Vi se pare normal sa existe un numar atat de mare de avize psihologice, emise fara un corespondent economic real?!

4. Considerati normal ca dupa o perioada atat de lunga de timp statul roman sa nu detina o evidenta a examinarilor si interventiilor psihologice, iar serviciile psihologice sa poata fi prestate de orisicine?!

5. Dupa reglementarea profesiei, mai este normal ca psihologii atestati sa-si dispute contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care functioneaza in mod ilegal?!

Eşti într-o gravă eroare ... nu s-a reglementat profesia, ci situaţia psihologilor cu liberă practică. Cei care sînt angajaţi nu trebuie să dea socoteală colegiului ....

 

Solutia:

Implementarea unui sistem de evidenta riguroasa a actelor profesionale ale psihologilor din Romania prin registre si timbre profesionale.

Evidenţa riguroasă se poate face mult mai simplu, fără acele registre. Problema e ce te faci cu confidenţialitatea ?

 

Cum?!

Prin utilizarea atributiilor normative conferite de lege Colegiului Psihologilor din Romania si punerea in aplicare imediat a Dispozitiei presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012.

Ce efect au timbrele profesionale?

Indeparteaza escrocii si practica ilegala din piata serviciilor psihologice, prin imposibilitatea ca acestia sa intre in posesia timbrelor profesionale si implicit – imposibilitatea acestora de a mai presta servicii psihologice.

Cine nu doreste ca serviciile psihologice sa fie prestate doar de catre psihologi?

a) Furnizorii ilegali de servicii psihologice

b) Psihologii angajati la furnizori ilegali de servicii psihologice

c) Producatorii de teste psihologice care vand testele si emit licente de utilizare catre nepsihologi

d) Furnizorii ilegali de servicii psihologice care au contracte cu statul

e) Persoanele neinformate asupra beneficiilor evidentei serviciilor psihologice

 

Prin masura aprobata de catre Colegiul Psihologilor din Romania se urmaresc urmatoarele rezultate:

1. Sistemul mixt de evidenta profesionala va estompa prezenta pe piata serviciilor psihologice a unui numar atat de mare de avize psihologice emise in conditii de ilegalitate,

2. Sistemul de timbrare profesionala va estompa emiterea fara acoperire de timp, fara acoperire metodologica si financiara a avizelor psihologice,

3. Compania Nationala Posta Romana S.A., in calitate de unic producator si distribuitor de timbre la nivel national, avand autonomie, experienta, credibilitate, dar si infrastructura necesara pentru furnizarea acestor produse si servicii, va realiza prima evidenta statistica a serviciilor psihologice din Romania prin intermediul timbrelor profesionale, care nu vor putea fi falsificate si in acelasi timp nu vor putea fi achizitionate de catre persoanele neautorizate,

4. In final, profesia de psiholog va deveni o profesie respectata pentru contributia socio-economica a acesteia, care creaza plus-valoare in societatea romaneasca.

 

Concluzii:

Ca in orice alta profesie reglementata exista metode pentru a preveni ilegalitatea exercitarii acestora, pentru securizarea beneficiarului final.

Securizarea actelor psihologilor inseamna securizarea beneficiarilor serviciilor psihologice.

Monopolurile legale in serviciile psihologice denota gresita impartire a apietei serviciilor psihologice si reclama o reforma a acestora plecand de la evidentele actelor profesionale.

Valoarea timbrului profesional acopera cheltuielile de productie, transport, distributie si evidenta statistica. Colegiul Psihologilor din Romania nu castiga niciun leu din timbrarea profesionala, insa psihologii dau demnitate muncii lor.

Dispozitiei presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012 este un act impotriva abuzului exercitat asupra psihologilor!!!

 

PS. pt toti cei au afirmat ca sunt influentata si ca as avea vre-un interes,............da! tatal meu este si el psiholog!!

 

Deja m-am plictisit să-ţi tot răspund la toate aberaţiile pe care le emiţi. Singura schimbare produsă de timbre va fi că o parte din banii psihologilor vor ajunge la Poşta Română şi la unii băieţi deştepţi. În rest totul va fi neschimbat.

 

diana

 

Sursa:

http://www.petitieonline.com/a/25468

 

 

* * *

 

Mai jos reproducem din comentariile mai semnificative:

 

Musafir  #2 Despre timbre si colegi ... - 2012-03-01 21:54

Buna seara Domnisoara studenta!

Pe mine ma citati in postarea dvs.

Sunt mirat de ”documentarea” pe care o afisati cu prea multa nonsalata pentru un student la psihologie.

Pana in prezent nu stiu sa se fi afisat ordinea de zi a Sedintei Comitetului Director. Va rog sa consultati site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din Romania.

Sper sa nu fiti la fel de superficiala si in pregatirea profesionala.

Va stau la dispozitie pentru orice preocupare legata de profesie.

Celelalte comentarii referitoare la timbre mi se par exagerate si cam ”neacademice”.

Cu deosebita consideratie colegiala,

Dr. psiholog Ion Duvac

 

psiholog #3 tipic romanesc... - 2012-03-05 16:34

de cata nerusinare si disperare poti da dovada...acele generatii de asa zisi psihologi, iesiti de pe bancile unor asa zise facultati, unde se intra si se dau examene doar pe bani!!...aveti acum curajul sa iesiti in fata si sa tipati ca vreti sa examinati cot la cot cu adevaratii profesionisti, cu cei care au muncit cu adevarat si au luat la vremea lor examene "pe bune".

Cat tupeu aveti acum sa vreti sa impartiti "colegial" clientii!

 

un psiholog #4 Mare este dezinformarea!  - 2012-03-05 17:20

Buna ziua!

As dori sa stiu, stimata domnisoara, cat ati practicat dv in una din formele de exercitare a profesiei de psiholog? Presupun ca deloc, doar sunteti inca studenta!

Si eu fac parte din acei psihologi aflati in supervizare pe care ii mentionati, in psihologie clinica si psihoterapie, insa am contact cu ceea ce reprezinta cabinetul. Stiu ce inseamna sa muncesti, sa te formezi pe banii si timpul propriu si mai ales sa platesti cotizatii si taxe. Asa ca dv nu stiti despre ce vorbiti! Credeti ca prin timbre se va face o triere? Nu despre asta este vorba, insa pentru a va da seama ce se pune la cale, cred ca va trebuie ceava ce inca nu aveti: EXPERIENTA! Stiti ce alta prevedere este cuprinsa in acea Dispozitie? Cea de raportare electronica, ce inseamna incalcarea principiului confidentialitatii! Putinele informatii pe care le aveti sunt oricum trunchiate. Cate cotizatii anuale aveti platite catre COPSI?

Stiti ce furnizeaza in schimbul banilor pe care ni-i cer? Stiti regelmetarile in vigoare in ceea ce priveste exercitarea profesiei de psiholog? Banuiesc lesne ca nu!

In momentul in care veti sti "cu ce se mananca" profesia de psiholog, care sunt de fapt limitarile acestei profesii asa-zis libere, cat de mult ne stoarce de bani Colegiul fara a da ceva in schimb, sunt sigura ca parerea dv se va schimba! Pana atunci va invit sa va puneti la punct informatiile pe care le detineti, intrucat dezinformati grav!

Psih. Roxana Mihai

 

Gianina #5 Gianina - 2012-03-08 21:15

Imi exprim pe aceasta cale nemultumirile, alaturi de alti colegi foarte probabil peste 90% din psihologii acestei tari, nemultumiri legate de hotararile colegiului psihologilor.Platesc anual taxa de 250 ron, caut sa urmez acele cursuri de formare continua, foarte continua, pana la nesfarsit. Sunt dezamagita de faptul ca CPR nu s-a multumit cu 10 credite/specializare si a marit nr. la 20 credite. Dupa care nu s-a multumit nici cu aceste 20 de credite si a mai introdus prin hot.2/2010 si masterat obligatoriu pentru absolventii facultatilor de psihologie de 4 ani creand dicriminare. In acelasi timp CPR se substituie Ministerului invatamantului si de la sine putere hotaraste soarta psihologilor absolventi de programe univesitare de master pe care le arunca la gunoi prin nerecunoasterea diplomelor pentru masterele in psihologie, absolventul neavand obligatii cu privire la inscrierea/neinscrierea acestor programe de master la CPR, devenind victima absoluta a acestei institutii. Detin un cabinet psihologic, doar atat, am 3 atestate si sunt muritoare de foame. Dotarea cabinetului si testele autorizate au costat aprox. 10.0000 lei. Platesc chirie lunara, impozite si taxe obligatorii.Am platit supervizorii aprox.5000 lei.Cursurile anuale de formare continua 20 credite x 3 x 350lei minim/credit = 21000 lei/an obligatie impusa la nesfarsit. Cursurile sunt conferinte, legatura cu realitatea e minima.

Acum sunt prejudiciata de CPR prin nerecunoasterea masterului de 1,5 ani in psihologia muncii si sunt obligata daca vreau sa mai traiesc, la inca 3 masterate X 5000 lei/master = 15000 lei la care se adauga cheltuieli enorme intrucat sunt din provincie.Aceste masterate nu sunt la indemana ci sunt la sute de km distanta. Imposibil. Evaluari pe ps. muncii, transporturilor si aparare nu acopera cheltuielile lunare. Muncesc gratis, traiesc din salariul sotului.Este de neacceptat situatia care a devenit impovaratoare, stresanta, descurajatoare, umilitoare. Mafia evaluarilor se afla in mana psihologilor mai vechi: acestia au acaparat instructorii auto si firmele, atat cate mai sunt. Nu se poate patrunde chiar si cu preturi de dumping. Situatia reala prezentata exclude de pe piata psihologii aflati in supervizare si opreste brutal pe cei ce doresc sa-si practice profesia. Vreti sa ne distrugeti ? O sa ramaneti sa va plateasca ,,bunicul" taxele. Toate forumurile sunt pline de psihologi nemultumiti care isi striga suparea, frustrarea, creata de lacomia CPR. Mi-ati dat in cap. ,,Faceti oamenilor ceea ce vreti sa vi se faca voua" spune Isus Cristos.

 

Musafir #6 Neinformarea cronica - boala psihologilor ... nu a psihologiei - 2012-03-13 14:48

Despre ce este vorba exact...o lege care spune ca psihologii trebuie sa aiba niste registre si trebuie sa puna timbre pe avizele psihologice. Care este problema?

Nu vrem evidenta? De ce? Avem ceva de ascuns? Cred ca nu! Oricum registrele sunt de cand lumea in cabinete, insa dupa capul fiecarui psiholog. Daca suntem o profesie care se respecta, inseamna ca ne respectam si forma in care ne prezentam in fata clientilor, dar si modul de evidenta al avizelor. Nu?!

Timbrele psihologice sunt masura cea mai asteptata de psihologii care nu mai prind contracte de ceva ani. Toate firmele medicale acapareaza pe zi ce trece clientela iar psihologii raman cu degetul in gura. Am inteles ca timbrele astea nu pot fi achizitionate decat de catrer psihologii cu cabinete si cei cu avize. Ceea ce este foarte bine! Care este problema?! Vor psihologii sa imparta castigurile cu medicii sau vor sa fie liberi si independenti?! Oamenii de bun simt vor ordine si vor sa castige din activitatea de psihologie, nu sa moara de foame.

Sustin masura cu timbrele si cu registrele, doua lucruri inteligente pentru psihologi! Alaturi de mine, colegii mei, sustin si ei aceasta masura.

Orice profesie de genul asta trebuie facuta serios, nu ca la popa sau ca la vrajitoare...

 

Deja cred că acele clinici au fugit în munţi tremurînd de spaima timbrelor ....

 

Andreea #9 Lasati psihologii in pace domnule Duvac!!! - 2012-03-15 08:02

Cativa prieteni si colegi de facultate mi-au semnalat ca exista opinii in Colegiu, unde cu totii cotizam, nu doar unii, ca trebuie sa fie inchise firmele celor supervizati. Este scandalos si cred ca toti cei in supervizare trebuie sa ia atitudine impotriva membrilor din conducerea CPR, care doresc scoaterea noastra inafara profesiei. Nu stiu cine este in spatele acestei actiuni, dar presimt o schimbare impotriva psihologilor tineri. Nu este corect sa existe privilegiati si oprimati. Mi-am castigat dreptul la parafa si la cabinet cand am obtinut atestatul. Trebuie oprita campania impotriva tinerilor psihologi, sunt prea multe workshopuri si prea putina psihologie. Psihologia nu este scoala profesionala. Nu poti sa restrangi o profesie la o procedura de test are psihologica. Psihologia este o stiinta nu o meserie! Mai atenti domnilor din Colegiu cu procedurile de testare! Excellent articol!

 

psiholog frustrat #16 comisiile copsi iau banii degeaba - 2012-03-17 07:28

La comisii esti umilit in ultimul hal, totul este politica. Nu te intreaba decat asa cat sa te simti ca ai facut drumul degeaba. In rest, nimic de psihologie. Am plecat acasa cu o mare dezamagire. Sunt doar una dintre victime, nu stiu de ce o comisie de psihologie scolara nu are minime cunostinte despre educate. Am a flat ca presedintele comisiei este profesor universitar la Cluj, dar nu se vede. La psihologie clinica, presedintele comisiei este tot de la Cluj, tot universitar. Stilul de la Cluj face legea la Colegiu

 

Musafir #17 - 2012-03-17 14:23

Fara timbre s-a terminat cu psihologii in maxim 2 ani, vad asta cu medicii de medicina muncii. Cine s-a gandit la asta a intuit viitoarele miscari ale medicilor. Felicitari tinerei noastre psiholoage. Jos medicii!

 

Cristina  #24 cristina - 2012-03-19 10:34

Presedintele CPR vrea sa reglementeze aceasta profesie de psiholog....dar nu este las at de Mafia lui DUVAC.....a lucrat si El la securitate si se crede mare psiholog....

 

Vechea poveste cu leaderul care vrea să facă ceva pentru „popor” dar nu-l lasă cei din jurul lui .... ar fi interesant de studiat din punct de vedere psihologic acest mit al leader-ului bun, înţelept, care este sabotat de cei din jur. E un mit existent în zona asta orientală ... a se vedea tatucul Stalin, iar mai inainte – tatucul ţar ...

 

Psiholog – psihoterapeut  #32 Re: Despre timbre si colegi ... - 2012-03-19 16:32

Domnule Duvac eu nu cred ca este o domnisoara studenta. Pare mai degraba un postac platit, in buna traditia a postacilor de partid si de stat. Eu personal va felicit curajul de a va pune de-a curmezisul aberatiei asteia cu timbrele si a incalcarii confidentialitatii prin raportarea electronica.

 

Si nu va ingrijorati de postacii platiti. Nu merita. Imediat ce Anitei va ajunge la lada de gunoi a istoriei psihologiei romanesti (adica foarte curand cred eu) si postacii de partid vor disparea ca prin magie, pentru ca, firesc, daca dispare angajatorul ei nu mai posteaza gratis.

 

Mult succes in ceea ce faceti in continuare.

 

Musafir  #33 Despre timbre si colegi ... - 2012-03-19 17:37

#Prostia umana atinge cote inimaginabile, cred ca peste multi ani cei care au avut asemenea opinii ca ale tale se vor simti foarte rusinati, este tipic nesimtirii comuniste sub stindardul ciocanului in cap. nici nu il cunosti pe omul ala dar vorbesti asa de usor despre lucrurile astea. Pacat ca ai primit un atestat, esti prea ignoranta si dezinformata ca sa vezi realitatea. Nu stiu cine este in spatele tau, insa e clar ca tot un securist ca Duvac...

 

Musafir #50 Duvac e irelevant in toata discutia asta - 2012-03-21 12:21

 

am citit cu uimire tot ce s-a scris aici, daca am inteles eu bine cineva are o vendeta personala cu psih. Ion Duvac. E problema lui, sa si-o rezolve in alta parte. Problema cea mai grava cu care se confrunta acum Colegiul sunt hotararile abuzive din Dispozitia 1/2012. Restul e prostie si manipulare.

 

Timbrele si registrele limiteaza grav libertatea de miscare a psihologilor independenti in defavoarea celor din institutiile statului. Se doreste lichidarea psihologilor independenti prin timbre pentru ca astfel sa ramana doar cei din sistem, aceia pot fi controlati mai usor.

 

Colegi psihologi cu practica independenta, nu va lasati manipulati si pacaliti: timbrele si registrele sunt o forma prin care Colegiul incearca sa va inchida cabinetele.

 

Psihologia este o profesie care poate si trebuie sa fie practicata independent, nu ne vom angaja cu totii la Stat. Psihologia este o profesie liberala si nu am nevoie sa ne puna nimeni calusul in gura cu timbre si registre.

 

Musafir #53 ce treaba are statul in treaba asta domnule Duvac? - 2012-03-21 13:01

psihologii care mor de foame vor ordine in profesie pentru ca acum vad ca au facut facultatea degeaba

stiu, nu e problema umflatilor din CPR, problema este ca trebuie sa ramana acelasi regim mafiot

MT a luat ma misto inteligenta psihologilor si a introdus timbru sec, ca si cand are vreo importanta daca foaia de hartie e stampilata sau timbrata sec, numarul poate fi oricum fara limita, fara nicio dovada

ce fac acesti oameni acum cu timbrele este in favoarea psihologilor, sustin introducerea timbrelor

 

Musafir #55 - 2012-03-21 13:07

Daca esti sub supervizare comisia pe aparare nu iti da dreptul sa faci permis de port arma, sunt pentru acces la servicii, pentru timbre

Jos Duvac

 

Fără a fi un fan al domnului Duvac, cred că are dreptate şi că psihologii care sînt în supervizare nu ar trebui să dea avize. De fapt înainte aşa se întîmpla – intrai ca debutant în meserie, începeai să înveţi cu ce se manîncă, şi după vreo 2-3 ani în care făceai doar examinări, te duceai şi dădeai un fel de examen, după care deveneai psiholog cu drepturi depline, iar ca urmare puteai să semnezi şi avizele. Astăzi, sînt unii care fac 3 ani pe la fără frecventă şi după aia repede să dea avize, deşi nu ştiu să lege bine 2 vorbe, darminte să mai facă şi examinări. Iar principalul vinovat este din nou Colegiul care a permis asta, iar acuma vrea să facă ordine cu timbre pe avize...de parcă asta ar rezolva ceva...

 

oana ciobanu #75 Este nevoie de timbre pe piata romaneasca de servicii psihologice! - 2012-03-22 07:48

Unii afirma ca a fost o decizie luata pe ascuns, dar cum se intampla ca unii dintre noi stiam din noiembrie 2011 de aceasta masura si implementarea ei?

Va aruncati in a face afirmatii gratuite nevorbind la subiect, cultivand confuzia si contradictia...d-nule Duvac, d-nule Bebe Mihaescu si multi altii....ma intreb in ce scop? Cum pot avea loc tinerii psihologi pe piata romaneasca de voi? Va hraniti din "taxele" pe care noi le platim voua ca sa ne "formati" si sa ne "supervizati", traind din asta...ascunzandu-va in spatele faptului ca practic "colegiul" ne obliga...oare? Colegiul sustine formarea si perfectionarea profesionala, dar voi supervizorii si formatorii impuneti niste preturi fara egal pe piata de formare si supervizare profesionala si va plangeti pentru 250 ron cotizatie si 1 ron taxa timbru.... Cine bate campii? Tratati-va va rog de nebagare de seama - trece cu umilinta si respect reciproc - este contraindicat orgoliul

 

Radu Simion #76 pentru anonim  - 2012-03-22 08:25

Ideea este ca psihologii mai bine se prostituiaza, pentru ca asa e viata, decat sa negocieze. Orice ar face un psiholog dar nu sa negocieze ceva, el accepta cu stoicism ce spun instructorii, patronii, medicii, etc. Insa cand vine vorba de Colegiu, toti ar vrea sa scoata Anitei din senin nu stiu de hotarare de guvern sau ordin care sa le dea mai multi bani, cu care sa-si plateasca formarile la Duvac sau Miclea. Asta e situatia, prostitutie, dar cu cine vrem noi!

In realitate doamna/domnule anonim, daca toti psihologii nu ar putea da decat 200 de avize pe luna, sau 250, atunci nici patronul de firma, care de fapt nici nu contracteaza direct cu psihologii, pentru ca noi ne ascundem prin cabinete de doamana doctor care e rea si ne cearta, ...revin, nici patronul de firma nu ar mai incheia un contract intr-o luna ci in doua luni sau trei, pentru ca nu se pun conditiile numai dupa nevoia angajatorului ci si dupa nevoia profesionistului. Insa la noi profesaionistul tace, sta in banca lui, pentru ca stie el cum merge treaba, atunci de ce ne mai intrebam?

tIMBRELE VOR NORMA ACTIVITATEA IAR MARILE COMPANII VOR STI CA INDIFERENT DE CABINET, POSIBILITATILE SUNT ACELEASI, EVENTUAL MAI ANGAJAM UN PSIHOLOG SAU DOI, DAR NU TREBUIE SA SCAZI CALITATEA SI PRETUL NUMAI PENTRU A CONVENI UNOR CONDITII STABILITE DEJA.

Eu nu pot sa intru pe o piata astazi pentru ca policlinicile ofera foarte putin, dar maine, cu timbrele policlinicile nu mai pot emite avize psihologice, atunci voi putea.

 

un psiholog tanar #82 Hai sa revenim cu picioarele pe pamant - 2012-03-22 15:09

Bine spus: "unii dintre noi stiam din noiembrie 2011". De ce numai unii si nu toti? De ce nu s-a discutat intr-o Conventie nationala aceasta decizie? Poate ca s-ar fi ajuns la o solutie mai buna pentru toata lumea.. Nu te-ai simtit niciodata ca "prostul satului" cand te-ai gasit in fata faptului implinit fara sa fii intrebat, sa ti se ceara si tie pararea, macar de forma?

Intelege cineva ca Policlinicile negociaza tarifele de capul lor si apoi subcontracteaza psihologi, dupa semnarea contractului cu beneficiarii? Psihologul negociaza cu Policlinica.

O "Policlinica este o afacere" este lectia invatata lucrand in cadrul uneia. Acolo asistenta-sefa de la Medicina Muncii se simtea sefa peste psiholog si nu se jena sa ceara socoteala pt modul cum faceam testarile si mi-a facut scandal cand am incercat sa lucrez corect si deontologic. Mi-a spus condescendent: "dar nu ti se pare ca ai standarde prea inalte?". Si de ce n-ar face-o atata timp cat medicul de Medicina Muncii hotaraste daca psihologul va avea de munca sau nu. Si de ce n-ar fi tarife mici atat timp cat pt ei totul este o formalitate, ceva de bifat si luat banii. Cine este atat de naiv incat sa creada ca analizele se fac pe bune la preturile derizorii oferite doar pt a avea contracte? Apropo, eram salariat si am fost disponibilizata pt ca s-a preferat sa se lucreze cu teste trimise prin fax de la Bucuresti, teste aplicate de asistente, fara nici o regula.

In Romania nu exista mentalitatea lucrului corect facut. Coruptia, delasarea si lipsa de profesionalism sunt "religie" iar exceptiile sunt penalizate.

Aceste timbre profesionale sunt o incercare nerealista, utopica de a rezolva niste probleme mult mai profunde ale societatii noastre. Solutia aleasa a fost una care reflecta mentalitatea comunist-securista a celor care ne conduc in CPR, mentalitate care nu se descurca si nu intelege decat impunerea controlului excesiv, desprins de civilizatia europeana actuala...pt ca asa au fost invatati in regimul defunct.

Tu esti atat de naiva incat sa crezi ca cei care au hotarat sunt niste sfinti? Poate esti prea tanara sa intelegi ca ei sunt cei mai mari si mai vechi spagari. Aceste nume mari din comisia de munca si transporturi primeau bani si produse de la cei testati pt Siguranta Circulatiei si-ti vorbesc din surse directe ca sa nu spun din ce am vazut cu ochii mei.

Ti se pare corect ca cei din CPR sa-ti ia banii pt orice fleac? 250 ron taxa de interviu? Atunci de ce cer de trei ori taxa pt 3 atestate luate in cadrul unui singur interviu (pt transporturi, munca si servicii luate intr-o singura zi)? Alooo, trezeste-te, ti se iau 750 ron (un salariu) pt 5-10 min de prezenta in fata lor unde daca ai noroc ii mai si auzi contrazicandu-se si ciondanindu-se intre ei. Mai pune si transportul (stii cat e biletul de tren dus-intors de la CJ la Buc sau de la SV la Buc????) si cazarea daca nu stii pe nimeni in Buc.

Eu as vrea sa stiu salariile de la CPR. Vreau sa stiu cat ia un membru de comisie in ziua interviului. Tu intelegi ca multi incearca sa te agate de atunci pt supervizare la ei? Si cer mai mult pt ca sunt mari si tari si pt ca nu-i intereseaza ca nu castigi suficient nici ca salariat nici ca detinator de cabinet.

Ti se pare corect sa ti se ia bani de la aceeasi persoana si pt interviu si pt supervizare si pt cursuri cu credite si pt masterul obligatoriu? Trezeste-te, banii adevarati in psihologie vin din cursuri nu din testari si terapie. Exceptiile sunt ffffff. putine si deci irelevante statistic.

Ce a facut concret, palpabil pentru aceasta profesie acest CPR de la infiintare pana acum? Te rog sa-mi raspunzi macar la acesta ultima intrebare.

Si nu sunt de partea niciunuia dintre domnii Duvac si Bebe Mihaescu pt ca eu cred ca pe undeva au ambitii mai mult sau mai putin constientizate de a ajunge la Conducere. Puterea de decizie este f. tentanta.

 

alt psiholog tanar   #83 Re: Hai sa revenim cu picioarele pe pamant - 2012-03-22 20:06

CPR= fabrica de bani de pe urma fraierilor(noi) . Asa cum s-a exprimat cu satisfactie Duvac la un curs ,ca tot e p[omenit pe aici, pana acum interesul colegiului a fost sa adune cat mai multi membrii si adaug eu, cu scopul nedeclarat, evident, sa-i subventioneze pe ei, membrii comisiilor. Era foaret incantat ca au reusit sa faca o organizatie cu putere de reglementare, adica un stat in stat, pe care sa nu- l ia nimeni la intrebari. Si a anuntat ca nu peste mult timp va veni vremea si se va strange robinetul... ceea ce se intampla . Fiind "psihologi batrani "cu solide cunostinte de manipulare, au stiut sa construiasca o Inalta poarta care incaseze biruri grele contra niste atestate de libera practica. E timpul ca marea masa de psihologi, care intre timp au devenit si ei cu experienta, vaccinati in ale manipularii, sa reactioneze si sa puna bazele unui sistem care sa serveasca interesului majoritatii. Sunt pro calitatea actului psihologic, pro competenta, dar nu in cadrul acestiu sistem denumit CPR. Se cere alta lege a psihologului si alta modalitate de organizare. De ce sa nu ne inspiram dupa alte state europene cu traditii vechi in acest sens ? Mi-as dori o REVOLUTIE in psihologia romaneasca , prin care sa eliminam structurile prezente, cei din vechea garda sa-si vada de pensii sau de cabinbetele lor private daca le mai au, de carierele lor universitare si sa ne lase in pace. Suna utopic, dar la vremuri noi se cer oameni noi...

 

psihologul cel tanar #86 Re: psihologii "tineri" dar cu studii la Duvac - 2012-03-22 22:35

care sunt argumentele ca acesti psihologi bat campii? da exemple, te rog.

ce dovezi ai ca sunt de-ai lui duvac? again, da exemple clare si de necombatut.

deci psihologii nu pot fi decat in 2 tabere: a lui anitei sau a lui duvac, eventual si a lui bebe... =)) ... esti atat de amuzant.

 

pacat ca nu intelegi ca aici nu e vorba despre acesti domni, fosti lucratori in serviciile de securitate, care in egala masura ne jecmanesc de bani.

 

este vorba despre viitorul psihologiei in romania, despre perceptia acestei profesii in ochii publicului larg (ca in ochii min. transporturilor, a sanatatii, a invatamantului etc este f. clara = fara valoare, in subordinea sau la dispozitia lor).

 

pt elevii de scolile de soferi, testarea este o pierdere de vreme si prefera sa dea bani in plus ca sa fie lasati in pace.

 

pt angajatori, testarea periodica sau la angajare e o pura formalitate, ceva de bifat in lista cu chestiunile impuse de legile sanatatii si protectiei muncii. in tot timpul cat am lucrat intr-o policlinica n-am vazut unul care sa vina si sa ma intrebe de ce sunt recomandari pe avize.

 

psihologii clinicieni au f. putine locuri de munca, prost platite si sunt la cheremul medicilor.

 

consilierii si psihoterapeutii se zbat sa educe populatia de necesitatea serviciilor oferite de ei, populatie care nu-si permite intr-o majoritate covarsitoare sa dea 100 de ron pe o sedinta in conditiile in care o mare parte se zbate sa supravietuiasca si sa-si plateasca ratele la banci. serviciile lor cam intra la categoria lux.

 

doritorii de arma au invatat ca in romania totul se rezolva cu bani si pile si unii psihologi cedeaza dar lipsa de caracter si profesionalism este religie nationala, este o reflexie a societatii in care traim. nu e scuza dar pot intelege disperarea de a face un ban si compromisurile care apar de aici.

 

priveste-te in oglinda si recunoaste cinstit: si tu ai dat spaga si ai apelat la cunostinte ca sa scapi de o amenda, de statul la o policlinica pt o fisa medicala sau poate chiar pt a scapa de o infractiune.

 

nu uita, coleg psiholog, cu totii luptam pt a ne fi bine si pt a fi respectati. nu dorim decat sa ni se recunoasca profesia la adevarata valoare si pt asta ne-am pus sperantele in CPR.. care nu ne-a oferit nimic concret in afara de reglemetari tarzii dupa ce faptele s-au consumat si cei "destepti" sau "pilosi" s-au imbogatit pe seama noastra dar ne-a luat totul: si banii si stima de sine prin nesustinere, nepromovare, prin lipsa de putere fata de celelalte institutii, prin diverse ordonante si dispozitii schimbatoare de la an la an (anul asta dam atestate la psihopedagogi, anul urmator nu; treb 10 credite pe an dar mai bine hai sa le cerem 20 ca-s prosti si vedem ca accepta jecmaneala noastra fara comentarii etc).

 

hai sa facem un pariu: cat vrei ca sa-ti demonstrez ca cei care aveau contractele mari le vor avea si de acum incolo, ca vor inflori afacerile cu timbre si ca tot psihologii de rand vor inbogati pe altii (acu a aparut un jucator nou in jocul jecmanelii=Posta Romana pe cale sa dea faliment).

 

in loc sa mergem la posta, de ce nu trimite cpr timbre fiecarui psiholog din registru psihologilor, in contul acelei cotizatii inutile care ajuta la platirea unor servicii inexistente.

 

Musafir #89 Re: prosti...dar tineri, sper sa te maturizezi - 2012-03-23 00:24

Sunt psiholog tanar dar nu chiar atat de tanar, am 7 ani de experienta si vreo 5 de cand cotizez la lipitoarea numita cpr si asta nu mi-a adus nici un beneficiu.

 

te rog sa nu ma faci prost ca nu te-am jignit in nici un fel. nu ai invatat nimic despre etichetare si despre proiectie la cursuri?

 

n-am avut niciodata tangente cu duvac, nu am atestat pe aparare deci ma doare undeva de dumnealui ca persoana.

 

dar ma intereseaza deciziile luate pt toti psihologii de catre o singura persoana, mi se pare un abuz si aproape o dictatura.

 

tu esti de acord cu timbrarea, eu nu sunt. fiecare are argumentele lui dar hai sa n-o dam pe conspiratii ca asta spune ceva despre unele slabiciuni de ale tale.

 

ce te face sa crezi ca nu esti tu cea care apara interesele vreunui membru al comitetului care te manipuleaza ca sa-si mai umfle el buzunarele un pic, ca deh, e nevoie de bani?

 

CPR m-a ajutat f. mult sa ma maturizez... m-a vindecat de naivitate. poate ajungi si tu la acest nivel intr-o buna zi.

 

apropo, modul tau de exprimare exprima multe frici si imaturitati, inca-ti doresti un "tatuc" care sa te protejeze de lupul cel rau?

 

toti din comitetul cpr au profitat de noi. si culmea, cu exceptia comisiei de munca, toate celelalte s-a ridicat impotriva lui anitei. care se poarta f. neprofesionist nepermitand sa apara pe site-ul cpr deciziile acestor comisii.

 

Ii este frica de o adunare nationala care l-ar putea da jos de pe tron sau ii este teama sa piarda banii din contractul cu posta romana?

 

Ai pomenit de testele vandute de miclea si david. nu uita ca cele mai scumpe si mai prost adaptate teste din romania sunt oferite de test central.... si ca toti incearca sa se IMBOGATEASCA!!!!

 

Musafir #90 Re: La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor - 2012-03-23 00:43

#88: - La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

 

mai, tata, dar cine va pune sa va duceti la cursurile lui? (care apropo, nu sunt cele mai scumpe de pe piata, ce zici de 800 ron pt 2 zile de curs?)

nu tot voi l-ati votat? ca si pe ceilalti din comitetul director?

 

acum e tare greu sa acceptam ca NOI i-am ales pe cei care pareau mari psihologi dar nu s-au dovedit si mari oameni. si ca de obicei in tarisoara noastra, pasam responsabilitatea propriilor alegeri. ne-am inselat sau am fost inselati cu promisiuni false si cu naivitatea de a crede ca a fi psiholog presupune automat si a avea un caracter mare.

 

cu totii am contribuit la acest moment "minunat" din istoria psihologiei romanesti. chiar si VOI!!

 

eu nu sunt de acord cu timbrele din simplul motiv ca la modul cel mai sincer nu cred ca asta va rezolva problemele adevarate ale practicarii psihologiei in romania. ca multi altii, sunt muritor de foame cu cabinet, dar nu cred ca aceste masuri "vor vindeca" tarele caracteriale ale colegilor psihologi care au monopolizat piata. ce mama ei de treaba, mai oameni buni, traim in romania si asa merg lucrurile. se vor gasi "solutii" pt a ocoli limitarile acestei dispozitii.

 

nu-mi vine a crede cat de naivi mai suntem.

apropo, tu esti de acord cu taxele cerute de cpr pt orice fleac? daca da, mi-e mila de tine.

 

Musafir #91 Re: La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor - 2012-03-23 01:00

#88: - La curs Duvac sustine eliminarea tinerilor din profesie prin limitarea drepturilor

 

Stii ca in tarile civilizate un proaspat absolvent de psihologie nu face mare lucru cu diploma? mai trebuie si o specializare deci iar bani, ani de studii si practica neplatita, eventual esti asistent la un psiholog.

 

initial, la noi, cei in supervizare nu aveau multe drepturi. ca sa-ti iei atestat trebuia sa dovedesti ca esti angajat. apoi cei de la cpr s-au sucit si le-au dat voie sa-si deschida cabinete. de ce oare? nu ca sa mai ia niste banuti pt sediul cel minunat si deplasari si cheltuieli personale etc? acum s-au sucit iar? big surprise!

 

duvac a profitat de faptul ca nu mai exista un curs ca al lui in romania si stoarce cat poate si el, cat l-o mai tine sanatatea. iar, big surprise! toti cei din comisii tin cursuri scumpe pt ca asa se fac banii cu adevarat. am realizat acest lucru cu mare dezamagire. daca tu cunosti vreo exceptie, te rog sa o prezinti aici si o sa-mi cer scuze.

 

parca nici eu n-as da drept unui psiholog debutant, cu 0 experienta, sa elibereze un aviz de port-arma cand vad cum s-au inmultit incidentele cu impuscaturi prin tarisoara noastra.

 

inainte de a protesta vehement, incearca sa studiezi putin cum ajunge cineva sa fie psiholog in europa, pasii pana a ajunge sa practice. te-ar suprinde, iti promit.

 

Anonim  #92 clinicile n-au nevoie de noi - 2012-03-23 11:26

Studiati legea de medicina muncii. Pentru majoritatea profesiilor ex.psihologic este doar la recomandarea medicului de medicina muncii.

Voi credeti ca daca avem timbre si emitem pretentii clinicile ne baga in seama?

Clinicile renunta la ex.psiho, pentru ca pot, au cadrul legal.Daca ex.psihologic este "la recomandarea medicului de medicina muncii" asta inseamna ca medicul poate sa nu-l mai recomande si va puteti baga undeva timbrele.

Asa credeti voi ca se rezolva pb-mele psihologilor?

 

 

Anonim #102 Re: Mara - 2012-03-23 17:26

LEGILE DE MEDICINA MUNCII SUNT FACUTE IN DEFAVOAREA PSIHOLOGILOR, STUDIATI-LE. Daca ar fi cine sa lupte pentru drepturile si recunoasterea psihologilor legile astea n-ar fi partinitoare, nu ne-ar lasa la cheremul si bunul plac al doctorilor. Caci Da, ei au dreptul sa aleaga daca vor apela la serviciile noastre sau ale psihiatrilor.

 

Cand a fost scos, in iarna, ex.psihologic de la profesori a zis cineva ceva? A fost inlocuit cu ex.psihiatric si nici ca le-a pasat ocrotitorilor de la CPR de asta.

Suntem oamenii nimanui si ne imbatam acuma cu gandul ca timbrele astea ne ajuta. SUNT O TAXA IN PLUS,pe med.muncii deja se lucreaza cu ex.psihiatric.

 

De ce nu vreti sa vedeti realitatea?

 

Dani Nicoara  #121 referitor la Prof Duvac !  - 2012-03-25 20:11

Se pare ca nu prea aveti demnitate de meseria de psiholog, sau cel putin se pare ca unii dintre colegii nostri au probleme de personalitate ( si cred ca trebuie sa va faceti dezvoltarea personala si profesionala)

Atata scandal fe internet fara nici un folos, sau faceti-ma sa inteleg sunte-ti platiti de cineva sa luati apararea D-nul Anitei si sa il denigrati pe D-nul Duvac????????????????

De obicei nu imi place sa intervin sa sau intru in tot felul de scadaluri dar eu vad intentia d-lui Duvac ca fiind foarte buna, si aici am doua argumente:

1. cine te obliga sa mergi la workshop-ul lui daca nu vrei si te simti atata de bine pregatit?

2. worship-ul se adresa persoanelor care mai au de invatat cate ceva, sau care vor sa faca schimb de pareri cu colegii din breasla.

 

Personal am participat la cursuri organizate de d-nul DUVAC si mi-au placut foarte mult, foarte bine pregatite atat legislativ cat si practit.

 

Timbrele trebuiesc scoase, nici o profesie liberala nu are asa ceva, trebuie schimbata legea psihologului, trebuie ca accesul in profesia de psiholog sa fie mult mai riguroasa caci se pare ca 90 % dintre absolventii de la psihologie au facut aceasta facultate sa isi rezolve problemele.

 

Mihaelle #126 parerea mea... - 2012-03-25 21:52

in primul rand, refritor la comentariile celor care isi dau cu parerea privind examenele de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei-Universitateadin Bucuresti, daca fac asemenea acuzatii grave eferitoare la promovarea unor examene in schimbul unor sume de bani, ar fi bine sa dea si exemple concrete..nume de profesori, de exemplu....minime cunostinte de drept, in fapt, este o infractiune....parearea mea, strict personala: frustrarea unora care nu au resusit la examenul de admitere, in mai multe randuri....cat despre dnul Duvac, va invit la unele dintre cursurile sustinute de dnul profesor, si, propun, ca in sala sa dezbatem modul in care s-a realizat actul didactic...asta, bineinteles, daca avem coloana vertebrala, si nu ne ascundem in spatele unui nickname...asta e...unii muncesc, altii doar comenteaza....am absolvit facultatea (cu examne de admitere si examen de licenta), iar, la prograamul de master (cu examne de admitere si examnen de dizertatie) cursuri interesaante si profesori devotanti...

Psiholog, Mihaelle M

 

 

Cristina #127 Despre workshop, cabinete si altele discutate aici - 2012-03-26 01:45

1. In primul rand va spun ca am ramas uimita de vocabularul pe care l-am gasit aici si de modul de exprimare. Ar fi multe de comentat. Daca ar fi sa analizez fiecare fraza si sa trag o concluzie cred ca ar fi multe de spus... Am intalnit cuvantul "analfabet" sau scoala de analfabeti, nu imi sta in caracter sa aduc injurii la adresa cuiva si din punctul meu de vedere fiecare persoana trebuie respectata, dar haideti sa recitim fiecare ce am scris si cum am scris... insa cred ca unii ar trebui sa le reciteasca cu manualul de gramatica al limbii romane in fata.

2. In al doilea rand Domnul Profesor Ion Duvac nu este impotriva infiintarii cabinetelor psihologice de catre tinerii psihologi sau doreste inchiderea lor: DIN CONTRA, dumnealui este PRO infiintarea cabinetelor de catre tinerii psihologi!

3. In al treilea rand in cadrul workshop-ului nu s-a vorbit doar de legislatie (pe aceastea insistandu-se foarte putin), ci s-a discutat despre modul de desfasurare, probele de evaluare, standardele de admitere, criteriile de aviz psihologic NEGATIV in evaluarea psihologica pentru permisul de port-arma si multe altele pe care unii psihologi nu le stiu si astfel nu s-ar mai "elibera avize psihologice pentru nebuni[...]"

Cred ca ar mai fi multe alte lucruri de spus, insa prefer sa ma opresc aici, de obicei nu ma bag la astfel de discutii, insa vazand toata aceasta amestecatura de opinii ca sa nu o numesc altfel, am simtit nevoia sa clarific anumite aspecte!

 

Cu stima,

Psih. Cristina N. (un tanar psiholog care nu a dat spaga la admitere sau la examene si care chiar a invatat la materia Domnului Duvac si chiar mult pentru ca se cere si nu numai la materia dumnealui!)

 

mara  #133 demnitatea noastra costa doua milioane pe luna? - 2012-03-26 10:38

Platim doua milioane pe luna ca sa ne recastigam demnitatea profesionala?

N-ar trebui sa avem legi care sa ne asigure asta?

Nu platim timbre, platim un vid legislativ.

Platim un vid de competenta.

Demnitatea nu poate fi cumparata.

 

Cele 2 miloane de lei lunar reprezintă de fapt o taxă pe prostie. Eşti naivă dacă crezi că nişte timbre vor ajuta psihologii să capete demnitate profesională.

 

 

Ajunge! #138 Re: from:ciprian munteanu important pentru psihologi,citeste si da mai departe - 2012-03-26 12:30

Pentru Radu Z:

 

Interesanta intentia ta de a ne lectura noua, celorlalti , continutul hotararii respective.

Nu ai trait sub dictatura sau nu ai reflexe de libertate?

 

Eu inteleg cu totul altceva:

 

1) daca CPR constata contraventii si infractiuni comise de psihologi sau organizatii ( cum ar fi enumeratele avize fara drept, pe spaga sau nu), legal, european, etic si moral este sa initieze demersuri legale impotriva banuitilor ( reclamatii, sesizari, ,mass-media, etc.)

 

2) daca CPR doreste sa protejeze psihologii cu atestat atunci sa NU restranga drepturile acestora.

 

3) registrul de corespondenta inseamna controlul corespondentei ( private, profesionale, e-mai, scrisori, sms-uri. skype, messanger, ?; toate acestea  si nu numai, din moment ce nu se precizeaza) si asta zilnic, inclusiv duminica, sarbatorile legale si concediu ( deaorece nu se precizeaza). Aceasta prevedere este deja ilegala si incalca drepturile fundamentale ale omului dar si confidentialitatea actului psihologic.

 

3) In registre se inscriu cel putin numele si alte date de identificare a beneficiarului de servicii psihologice, ceea ce incalca confidentilaitatea actului psihologic. In Romania de azi e suficient sa se afle ca mergi la psiholog....daca esti si persoana publica...E an electoral,  nu? Si e irelevant ca aceste registre se pastreaza la psiholog din moment ce ele trebuie predate ( pe parcurs si la incheierea carierei ) si prezentate organelor de control ale CPR - deci confidentialitatea e OBLIGATORIU compromisa, ab initio.

 

4) Placuta expresia prin care CN Posta Romana devine for decizizional cu privire la numarul timbrelor pe care le poate cumpara un psiholog ( profesiune liberala, nu-i asa?!)

 

5) Un timbru are pret de fabricatie de sub 0,1 lei. restul e profit direct si indirect. E o afacere extrem de banoasa, in an electoral, si desigur, contractul e confidential ( spre deosebire de actul psihologic....).

 

Suficient, nu? Daca nu, mai sunt obiectii rationale si pertinente.

 

CPR ar trebui sa fie o institutie democratica - si nu e- si sa apere INTERESELE psihologilor - si nu o face. Concluzia: sa schimbam CPR din interior sau sa facem alt CPR. AL NOSTRU !

 

E inacceptabil ca la 22 de ani de la revolutie sa se mai emita asemenea norme si sa mai existe asemenea mentalitati!

 

Un sustinator al profesiei #139 Apropo - 2012-03-26 13:53

Am lecturat aproape toate comentariile.Sunt surprins, de limbajul de care ati dat dovada, in niciun caz nu am observat un limbaj de un psiholog, un profesionist, ci mai de graba, de juristi, de pamfletari, de comercianti pot spune chiar de " buticari " sa ma ierte buticarii care chiar nu au nicio vina, aici. Va plangeti ca nu puteti supravietui, ca sunteti niste cabinete mici, in provincie, dar sa jigniti sunteti cu cabinete foarte mari ( sper ca m-ati inteles ).Pe mine nu ma intereseaza ce a facut, ce face sau ce va face Dl. Duvac, dar daca spune un adevar are aceeasi valoare cu adevarul spus de presedintele CPR-ului sau a oricarei " eminente " profesionale a acestui domeniu. Referitor la disperarile unor "colegi", ca nu fac fata taxelor si cotizatiilor precum si birocratiei propuse, vreau sa va reamintesc cu cea mai mare siguranta ca mai mult de 90% din cei care faceti " vocalize" mai mult sau mai putin academice pe acest forum, ca ati eliberat asa-zisele avize psihologice pentru port arma in circa 10 sau 15 minute cat v-a luat sa-l completati la un tarif care spune totul despre efortul profesional depus ( 15-25 lei ). Pe unii dintre dumneavoastra care ati scris aici, va cunosc si promit ca o sa va fac o surpiza. O sa demarez o ancheta in teren cu o camera ascunsa sa va filmez cu eliberati avizele psihologice pe urma o sa le trimit la CPR.CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE NU INSEAMNA BUTIC. Chiar si buticul are unele registre de casa, profesionistilor !

Imi este aproape " sila " cand vad cu cine sunt coleg. Niste comercianti cu drept de eliberare a unor avize psihologice. Imi cer iertare pentru adevaratii profesionisti, ii rog sa nu se simta jigniti, comentariul meu se adreseaza celor care se regasesc in faptele enuntate mai sus. Reflectati, dragi colegi, reflectati !

 

 

PS: Pentru că materialul e destul de vast l-am împărţit în două. Urmarea in Episodul 6

 

 

 

Sursa:

www.petitieonline.com/lipsa_timbrelor_pentru_psihologiprostitutie_intelectuala

 

 

Va urma ….

 

 

Lucian Andries

 

25 aprilie 2012

 

 

 

Războiul timbrelor. Episodul 1

 

Războiul timbrelor. Episodul 2

 

Războiul timbrelor. Episodul 3

 

Războiul timbrelor. Episodul 4

 

Războiul timbrelor. Episodul 6

 

Războiul timbrelor. Episodul 7

 

Războiul timbrelor. Episodul 8

 

Războiul timbrelor. Episodul 9

 

 

….

 

 

 

Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie