PARTENERI

Revista Stiinta si Tehnica
cabinet psihologic sinziana burcea autism
blog autism sinziana burcea
Orange pen

Cine e Online

Avem 42 vizitatori online

Login PortalSondaj de opinie

Credeti ca Legea 213 din 2004 trebuie modificata ?
 
Vizite din Mai 2008
Web Counter
Website Hit Counter
PageRank
Alegeri Copsi 2013 [2] Program - (Bebe) Vasile Mihaescu. 1

 

 

 

 

Alegeri Copsi 2013 [ 2 ]

Program – (Bebe) Vasile Mihaescu

Partea I

 

 

Asa cum promiteam in primul material de analiza, cel al lui Ion Duvac, o sa continuam seria cu al doilea program facut public de un candidat la functia de presedinte CPR – Vasile (Bebe) Mihaescu.

Precizarile primului articol ramin valabile, in sensul ca nefiind membru Copsi, imi  permit sa fiu liber in exprimare si sa spun ceea ce cred, incercind sa fiu totusi obiectiv.

 

Deci … mai jos am reprodus “Programul” domnului Bebe. Deocamdata doar Partea I, urmind ca respectivul candidat sa publice si alte parti. Nu stim cite, dar speram sa nu fie o telenovela…

Pasajele programului sint scrise cu caractere bold.

Comentariile noastre sint scrise cu litere normale, ca sa facem o distinctie mai clara.

 

*           *           *

 

Tinem sa observam inca de la inceput ca de aceasta data nu mai avem de-a face cu un “Proiect managerial” asa cum era cazul domnului Duvac, ci cu o platforma/program, nu stim exact ce e, pentru ca insusi candidatul refuza sa o defineasca.

 

Dragi colegi,

Timp de 4 ani, la fiecare intrunire a Comitetului Director sau Conventie, in afara de temele punctuale pe ordinea de zi, doar eu am reluat doua teme pana la saturatie (colegii din structurile de conducere pot confirma):
1. Prezentarea in cadrul conferintelor de presa a activitatii Colegiului si Comisiilor de specialitate; prezentarea rezultatelor colaborarii diversilor reprezentanti ai Colegiului cu diverse ministere, Colegii, structuri institutionale.

Adica, ca sa inteleg eu bine, comisiile si deci Colegiul in ansamblul lui, muncesc pe brinci, doar ca presa nefind informata prin conferinte de presa, nu ne aduce la cunostinta noua, psihologilor de rind, maretele realizari ale Copsi, ale comisiiilor, si deci ale membrilor acestor foruri de conducere. Nu ma-nebuni Nea Mishu, chiar asa dom’le. Sa mori tu ca lucreaza comisiile de nu mai pot si noi prostii nu stim. Pai treaba asta e destul de simpla de rezolvat. Exista un newsletter al Colegiului si acolo se poate publica periodic bilantul activitatii comisiilor si al colegiului. In plus bilanturile astea se pot publica si pe site, ca in rest am dubii ca presa din Romania este atit de interesanta de ce fac comisiile alea.

Eu zic sa zicem pe aia drepta, adica problema reala nu sint conferintele de presa, ci sa ai ce sa arati. Ori, dupa 8 ani de existenta a Colegiului, cam tot psihologul poate sa vada la ce se rezuma activitatea: taxe + ditai sediul.

 

2. Indepartarea de pe cladirea Colegiului a placutei pe care este imortalizat Mihai Anitei, cum ca respectiva cladire a fost astfel sfintita, in timpul mandatului sau si inlocuirea cu o placuta care sa reflecte efortul tuturor psihologilor din Romania.

Mda…e bine sa stim cam cu ce propuneri vine domnul Bebe in comisii in mod constant … inlaturarea unei placute. Evident ca acea placuta nu ar trebui sa existe, sau cel putin nu in acea forma. Despre sediu nu mai discutam pentru ca am facut-o anterior, si ramin la parerea exprimata atunci.

 

Noua Casă a Poporului … pardon… a Psihologilor, Lucian Andries

 

PS la "Casa Poporului...", Lucian Andries

 

Oricum mi se pare interesant de stiut ce l-a framintat pe domnul Bebe timp de 4 ani ca membru al Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie. Sa inteleg ca pentru el astea sint problemele principale ale psihologilor si mai ales a celor clinicieni/psihoterapeuti: placuta si conferintele de presa saptaminale.


Rezultatul? Nimic.Doar dupa isprava cu timbrele cativa dintre cei care acum candideaza ca presedinte au inceput sa spuna, timid,in cadrul intrunirilor ca,da,Vasile Mihaescu (Bebe Mihaescu) a avut si are dreptate.

Hmm … colegii i-au dat dreptate. Deci dupa scandalul cu timbrele au ajuns si ei la concluzia ca conferintele de presa si placuta aia sint principalele probleme ale psihologiei romanesti. Auzi a dracu’ placuta aia, cum duce ea de ripa psihologia romaneasca.


Iata ce va propun ( azi Partea I )

Uite ca mai are si alte propuneri in afara de cele cu placuta si conferintele de presa. Ca deja incepusem sa cred ca daca rezolvam alea, o sa fie trai pe vatrai pentru psihologii romani. Se pare ca nu, mai sint si alte probleme.

 

Mai inainte vom face si o observatie generala asupra programului. Ca si la domnul Duvac, este vorba doar despre exprimari generale, care pot fi definite in cel mai bun caz drept scopuri, in nici un caz obiective clar definite, cuantificabile si cu termen clar de realizare. Deci ceea ce e mai jos este mai degraba un program „politic” menit sa adune voturi. Deci ia sa vedem:


1. Promovarea profesiei de psiholog si implicarea maxima a Colegiului.

Afirmatie generala, fara acoperire atita timp cit nu se precizeaza concret Cum ? „Promovarea profesiei” pare sa devina un lait motiv al candidatilor, dar nimeni nu spune clar ce intelege prin asta, cum o sa se realizeze etc.

„implicarea maxima a Colegiului” – astea chiar sint vorbe in vint. Implicarea maxima in ce … in rahat eventual, daca tot nu se precizeaza. Daca tinem cont de Legea 213, Colegiul a depasit de mult granitele ei, deci este mai mult decit implicat. Daca tinem seama de rezultatele din 8 ani de activitate, implicarea Copsi e zero.

 

2. Transparentizarea tuturor activitatilor Colegiului.

Un alt lait motiv al candidatilor. E un lucru bun si usor de facut, dar ramine de vazut ce se va intimpla in practica. Pentru ca trasparentizarea asta ar trebui sa insemne si publicarea salariilor/indemnizatiilor, a celor care absenteaza de la sedintele comisiilor, a activitatilor comisiilor si a colegiului. Om trai si om vedea cum e cu transparenta.

 

3. Mediatizarea activitatilor Colegiului si a tuturor filialelor, prin organizarea regulata,cel putin o data pe luna, a conferintelor de presa, la nivel central si in teritoriu de catre fiecare filiala (in aceeasi zi).

Mda, domnul Bebe are o problema cu conferintele astea de prea. E drept ca lui ii si place sa fie in atentia presei, doar nu a facut emisiunea aia degeaba. E fara indoiala ca la asta se pricepe. E un lucru bun sa le organizezi, doar ca daca le faci atit de des trebuie sa ai si ce sa spui, altfel nu mai vine nimeni. Ma indoiesc ca Copsi are atita activitate importanta pentru presa ca sa vina mass media acolo. Ginditi-va ca Colegiul Medicilor e mult mai mare, mai important, si totusi nu organizeaza lunar conferinte de presa, ci doar atunci cind apar probleme importante.

Pe de alta parte, sa ne gindim cam ce atributii legale au filialele Copsi conform Legii 213, Art 46, alin 3. Cam cum ar arata conferinta de presa lunara a unei filiale:

„Buna ziua

Luna asta filiala X a mai verificat 5 dosare de atestare si am inceput verificarea a doua sesizari, despre care nu va putem spune nimic, pentru ca sint confidentiale.

Va multumim pentru participare si va asteptam luna viitoare la urmatoarea conferinta de presa a filialei.”

Adica de cite intilniri din astea e nevoie ca presa sa renunte la a mai fi prezenta Laughing

 

4. Descentralizarea si cresterea rolului filialelor, autonomie financiara.

 

Alt lait motiv. Nu spunem ca nu e bine, dar legea de functionare a Colegiului spune altceva. Deci ar trebui modificata legea, altfel oricine poate contesta deciziile respective.


5. Editura si revista/reviste de specialitate ale Colegiului.

Foarte buna intentia. Asteptam sa o vedem realizata. A mai incercat si Asociatia Psihologilor, chiar impreuna cu Colegiul Psihologilor si le-a murit dupa primul numar. Atit cel electronic cit si cel tiparit. Sau altfel spus, le-a murit "Psihologul" *. Laughing Dat fiind ca nu era doar o simpla revista, ci ditai "organul" institutiilor mentionate, judecind din punct de vedere psihosexologic, am putea spune chiar "Rusinica". Vorba aia, institutii tinere si deja le-a murit "organu". Dar intotdeauna e loc de mai bine …

* Psihologul - pentru cei care nu stiu, a fost revista Asociatiei Psihologilor si a Colegiului Psihologilor, lansata in 2010 la Conferinta Nationala de Psihologie de la Iasi. urma sa fie trimestriala, dar nu a mai apucat, cel putin din cite stim noi. Ceva amanunte gasiti mai jos

 

„Psihologul” noul organ al APR şi CPR ... şi alte amănunte de la Adunarea Generală APR, Lucian Andries

 

6. Modificarea taxelor si cotizatiilor in functie de venit si treapta (foarte mici pentru autonom si semnificativ diferite pentru principali si supervizori).

Bebe cam incurca aici merele cu perele dovedind o completa necunoastere, desi e ditai membru al unei comisii importante. Adica, conform Legii 213, art 10, si Normelor de aplicare, art 14, in afara de practicantii sub supervizare, toti ceilalti psihologi (specialisti, principali) sint autonomi. Deci domnu’ Bebe cum e cu taxele ca cam da cu virgula. Sint si foarte mici si semnificativ diferite in acelasi timp ? Eu zic sa mai studiati putin impartirea de 2 bani facuta de colegiu.

 

Vis a vis de subiect, o sa facem niste precizari, ca sa aratam cam cum sta treaba. Deci:

 

1. Legea 213, la art 10, defineste formele de atestare, care sint:
a) atestatul de liberă practică pentru activitate în condiţii de supervizare, pentru psihologii fără experienţă în domeniul respectiv;
b) atestatul de liberă practică în regim de asociere, pentru psihologii care lucrează în colective profesionale;
c) atestatul de liberă practică autonomă, pentru psihologii care întrunesc criteriile de competenţă şi experienţă profesională stabilite prin normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

La faza asta nu inteleg rolul atestatului de libera practica in asociere, inca o dovada as zice ca legea a fost conceputa prost, pentru ca practic erau suficiente cele 2 forme: in supervizare si autonom. La care normal mai trebuia cel de Supervizor

2. Normele metodologice ale L 213, la art 14, definesc 3 trepte de specializare:
- psiholog practicant
- psiholog specialist
- psiholog principal

Acuma astea nu sint prevazute in lege, sint doar o noua inventie, ca si cea cu structurile. In plus teoretic exista posibilitatea ca pentru fiecare treapta de specializare sa existe cele 2 forme: autonom si sub supervizare. Dar logic, daca vorbim de aceeasi specilitate, ar fi stupid sa fii psiholog specialist/principal in supervizare. In practica functioneaza urmatoarele combinatii:

- psiholog practicant in supervizare

- psiholog practicant  autonom
- psiholog specialist
- psiholog principal

- psiholog principal supervizor

Deci maritul Colegiu, impreuna cu baietii destepti ai psihologiei, au minarit astea si le-au combinat ca sa le iasa cit mai multe trepte, si drept urmare cit mai multe taxe. Acuma nici in lege, nici in norme nu spune ca cele doua clasificari ar trebui combinate.

 

7. Modificarea taxelor asociatiilor profesionale (in sensul de crestere a lor).

Banuim ca se refera la asociatiile care depun acel dosar pentru autorizarea ca institutii furnizoare de formare profesionala. Solutia aceasta cu cresterea taxelor, apartine de obicei incompetentilor. E cea mai simpla si mai la indemina, pentru ca nu trebuie sa faci nimic. Nu tai cheltuieli inutile, nu restructurezi, nu faci nimic … doar cresti niste taxe ca sa obtii mai multi bani. Cel putin pe termen scurt. Problema e si cum intentionezi sa cheltui acesti bani. Pina acum Copsi a dovedit ca stie sa faca cu banii fix nimic pentru psihologi, si foarte multe pentru cei alesi. Asa ca asta e doar o solutie populista, sa mai puna botu niste fraieri, vezi doamne luam de la cei bogati (institutii) si dam la saraci (conducerea Copsi ?). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceste cresteri de taxe se vor rasfringe in marirea pretului formarilor profesionale, pentru ca organizatiile alea trebuie sa recupereze banii ceruti de Copsi de undeva, si drept urmare o vor face din buzunarul psihologilor. Buna strategie nea Bebe. Se cunoaste ca te pricepi, n-ai facut degeaba 3 facultati.

 

8.Reducerea taxelor de participare la toate manifestarile stiintifice creditate de catre Colegiu astfel: inclusiv autonom 85% reducere, specialist 50% reducere, principal 0% reducere.

Din nou domnul Bebe amesteca merele cu perele. Treptele de specializare sint, conform art 14 din Normele de aplicare ale Legii 213: practicant, specialist si principal. Autonom este, conform Legii 213, art 10, o forma de atestare. Oricum e bine de stiut ca unii care se plimba prin comisii de ceva ani de zile si acum candideaza la presedentia Colegiului, nu au nici macar habar despre ce vorbesc, mai ales ca e vorba de lucruri elementare, ca doar comisiile alea analizeaza trecerea de la o treapta la alta si de la o forma la alta.

Acum, ca sa revenim la oile noastre, nu e prea clar cum se va proceda cu reducerile alea. Ca sa fie puse efectiv in practica ar insemna ca Colegiul sa sponsorizeze substantial acele manifestari. Daca avem in vedere ca se organizeaza destul de multe conferinte si participa destui psihologi membri Copsi, costurile ar fi destul de mari. Ramine de vazut daca ar fi si sustenabile.

In plus se creeaza o discriminare pornind de la premisa ca cu cit cresti in treapta, cu atit mai multi bani cistigi, ceea ce cu siguranta e eronat, sau cel putin nu e neaparat valabil.

Propunerea e mai degraba populista decit reala. In mod real s-ar putea face niste reduceri de taxe la astfel de conferinte pentru membri Copsi, dar in nici un caz in cuantumul de acolo.

 

8. Organizarea obligatorie anuala a unui Congres national si a unui Congres international de catre Colegiu, prin sponsorizari de catre toate Asociatiile si Institutele inscrise in registrul Colegiului, cu participarea tuturor specialitatilor, la care toti psihologii cu drept de libera practica din Romania sa aiba aiba acces gratuit inclusiv publicarea lucrarilor in materialele Congresului si sustinerea de de comunicari).

Se pare ca punctul 8 e de doua ori. O fi greu cu numerotarea asta.

De ce ar fi  nevoie de doua congrese anuale, unul national si unul international. Nu poti sa faci unul singur la care sa ai si invitati din strainatate. E mai economic, mai logic, mai eficient. Pe de alta parte, adevaratele conferinte internationale presupun o cu totul alta organizare, se anunta cel putin cu 2 ani inainte etc.

Chestia cu participarea gratuita e iarasi populism de doi bani. Pleaca de la premisa ca acele institute si asociatii cistiga munti de bani si nu au alta treaba mai buna de facut cu ei decit sa sponsorizeze tot felul de conferinte ale Colegiului. Evident ca daca asta s-ar intimpla, din nou ar insemna o crestere de costuri pentru respectivele organizatii, care costuri s-ar recupera, normal, prin scumpirea cursurilor de formare, deci in final tot psihologii ar plati din buzunar. In plus se poate ca unele din aceste organizatii sa renunte la autorizarea de la Colegiu, iar in final pierderea ar fi mai mare decit cistigul de moment. Dupa cum spuneam mai sus, e usor sa cresti taxe sau sa inventezi altele noi, din pacate solutiile astea se intorc de obicei impotriva initiatorilor, in sensul ca dupa o perioada ajunge sa se colecteze mai putini bani.

 

9. Organizarea obligatorie,lunar, de catre Colegiu in Bucuresti si in filiale a unor WS gratuite pentru toti psihologii cu drept de libera practica, pentru toate specialitatile,in baza cotizatiilor platite .

 

Din nou populism. Daca sint aproximativ 25 filiale, asta inseamna un total de 300 workshopuri gratuite anual (am socotit 1 workshop/luna/filiala deci minim). La un 1000 ron/workshop – insemnind chiria spatiului, un mic protocol (cafea, ceai), onorariul trainerului, plus alte mici cheltuieli – ar insemna 300.000 ron/anual doar pentru aceasta activitate. Daca aveti in vedere ca bugetul pe 2012 al Colegiului a insemnat venituri totale de 2.506.000 ron, cei 300.000 ron reprezinta cam 12 %, cam mult dupa parerea mea. Daca punem la socoteala si celelalte gratuitati, practic bugetul Colegiului s-ar putea duce doar pe astfel de cheltuieli ceea ce ar fi o mare prostie.

E normal ca in schimbul cotizatiilor si taxelor platiti psihologii sa beneficieze de niste avantaje, adica o parte din bani sa se reintoarca sub forma de beneficii, dar formele propuse de Bebe si mai ales multitudinea lor, nu face decit sa duca in faliment institutia si sa o transforme intr-o institutie de organizat workshopuri si conferinte pe credit. Adica in loc ca tu psiholog sa platesti niste taxe pentru astfel de manifestari, platesti o taxa fixa la Colegiu si beneficiezi de tot felul de reduceri si gratuitati.

Foarte populist, da bine la fraieri, dar in realitate sistemele astea functioneaza foarte prost. Asta si pentru ca Copsi are pina la urma un buget limitat deci nu va putea deconta acele gratuitati la toate conferintele. Deci unele conferinte vor fi mai egale decit altele si mai favorizate. La fel, la workshopurile gratuite cu siguranta ca se va ajunge la un sistem in care unii traineri vor fi mai avantajati decit altii. De ce nu pina la urma. E mai simplu sa te plateasca colegiul cu o suma mai mica si fixa, decit sa te chinui tu sa cauti oameni, sali, orase de desfasurare etc.

Pina la urma domnul Bebe nu face decit sa creeze un sistem monopolist, centralizat, in care Colegiul va alege si Conferintele si workshpurile la care psihologii beneficiaza de reduceri/gratuitati, deci cu siguranta unii vor fi mai avantajati decit altii, in functie de cit de bine te ai cu cei din Colegiu, piata acestor formari va fi serios perturbata, iar in final psihologii nu vor avea prea mult de ales.

Care ar fi solutia reala. Pai simplu, mai putine reduceri si facilitati si mai multe reduceri de taxe. Adica de ce tu Colegiu sa iei bani multi si sa ii redistribui dupa cum vrea muschii tai si la ce workshopuri vrei tu. Nu e mai simplu sa reduci taxele si sa nu oferi reduceri, lasind psihologii sa se duca unde vor.

Sau, pastreaza taxele actuale si ofera o parte din ele sub forma de voucere pe care psihologii le pot folosi la orice conferinta/workshop care este creditata de Colegiu. Practic psihologul isi poate plati o parte din taxa de participare cu acele vaucere, iar colegiul deonteaza contravaloarea vaucerelor respectivului furnizor. E un sistem care complica putin, dar lasa piata libera, fara interventii. Dar evident ca daca toata viata ta ai predat cursuri si nu traiesti in lumea reala e greu sa gasesti solutii reale, dar bagi din burta populism de 2 bani, ca asta nu costa atita timp cit nu vii cu cifre concrete.

 

Pe ansamblu, cel putin prima parte a programului nu dovedeste decit un mare populism, aceleasi scopuri fara obiective si termene concrete.

 

Acuma, spre buna informare a votantilor, o sa mai adaug niste detalii despre domnul Bebe, dat fiind ca multi il stiu doar de la TV, din celebra emisiune cu sex. Domnul Bebe a mai revenit in atentia psihologilor anul trecut in scandalul timbrelor. Evident ca stilul sarmant, mistocar, prinde bine, si nimeni nu poate nega ca stie sa atraga ascultatorii prin modul de a vorbi.

Deci, in mare stim despre domnul Bebe ca a facut vreo 3 facultati: Psihologia (prima dragoste ca sa zicem asa), Dreptul, si ceva mai recent Medicina.

In afara de celebra emisiune cu sex care l-a consacrat stim ca se ocupa sa predea cursuri, ba la facultate, ba in particular (workshopuri).

In afara de asta e un candidat perpetuu. In 2000 a candidat la primaria Iasi, evident fara nici o sansa de succes.

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/crosul-aspirantilor-la-fotoliul-de-primar~ni1aq1

 

Apoi, daca asta tot nu i-a iesit, aspiratiile i-au crescut, dat fiind ca intre timp devenise cunoscut in toata tara, si a candidat in 2004 la un loc in Senat. Din pacate la vremea respectiva BEC i-a respins simbolul electoral, constind dintr-un cerc in care scria mare BEBE. Oricum nici de data asta nu a avut succes.

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1253941-bebe-sexologul-candideaza-pentru-loc-senat.htm

 

Asa ca, in 2008, cu forte proaspete si cu aspiratii mult crescute, a candidat, unde altundeva decit la ...Presedentia Romaniei. De fapt a fost mai mult intentie, el raminind la stadiul de strins semnaturi. Oricum, avea ca slogan electoral: „Urmeaza-ma si nu vei regreta”.... Oare

http://www.fundatia-aleg.ro/module-pagesetter-viewpub-tid-6-pid-555.phtml

 

Acuma, daca ne uitam putin la datele candidaturilor, era logic ca in 2012 sa candideze din nou. Dat fiind ca nu au fost decit alegeri din categoria celor deja incercate (primarie, parlament), atunci a asteptat 2013, pentru o noua candidatura – Presedentia Colegiului Psihologilor... Ramine de vazut cu ce rezultat

 

Tot de pe net mai aflam ca domnul Bebe are un adevarat razboi juridic cu Universitatea de medicina din iasi, unde este si angajat. Motivele sint multiple, el fiind printre altele un contestatar al actualului rector.

http://adevarul.ro/locale/iasi/sexologul-bebe-mihaescu-fost-luat-rost-comisia-etica-umf-iasi-rectorul-astarastoae-nu-intereseaza-de-trei-femeie-1_50ad3d037c42d5a663914e87/index.html

 

http://adevarul.ro/locale/iasi/sexologul-bebe-mihaescu-judecata-conducerea-umf-doctorul-contesta-sanctiunea-disciplinara-primita-intreruperea-orelor-curs-update-1_50ad1b447c42d5a6638ebfbc/index.html

 

http://adevarul.ro/locale/iasi/sexologul-bebe-fost-sanctionat-dur-pierdut-lucrarile-studentilor-1_50ae24dd7c42d5a66399fb08/index.html

 

http://www.bzi.ro/sexologul-bebe-mihaescu-amanunte-despre-coruptia-din-umf-video-251277

 

Tot din ziare mai aflam ca mai are si alte probleme

http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/bebe-mihaescu-are-probleme-cu-sexul/3431/

 

Dar, cel mai interesant ni s-a parut acest mic, dar vechi articol, din care am aflat ca domnul Bebe este si poet. Si nu orice poet. Conform sursei, in editia din 22 martie 1980 a cotidianului local Flacara Iasului, Bebe a dedicat o poezie, cui altcuiva decit ... mult iubitului si stimatului presedinte Nicolae Ceausescu (se vede ca al vremea aia ii iubea pe conducatori nu ii contesta ca acuma)

"El e sambure de aur..../deschizandu-se-n fiece clipa.../Rodul visat, daruindu-ni-l".

"(...) pe cand universul, un izvor, susura/ viata lui dintr-un veac in alt veac"

 

Si inca:

(...) orase invaluite de aura comunista -

arhetipuri dorite de inima mea,

pajisti de aur - unde astrii indoaie,

fiind rodul bogat, tulpina gingasa.

Intr-o viziune clara, comunista

tara devine o constelatie stralucitoare,

clipa de clipa inflorind asa cum

mugure sfios - sufletul meu.

(Vasile Mihaescu, Cartea cu adolescenti, Editura Junimea, Iasi, 1976)

 

http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/be-be-pe-ce-re/6278/0/

 

Deci, cam asta e ce am reusit sa aflam suplimentar despre domnul Bebe, toate informatiile fiind publice pe internet, deci cei care sint interesati pot cauta in continuare.

Ca sa tragem si o concluzie la Partea I, am putea spune ca desi la nivel de discurs domnul Bebe e foarte bun, deci ar putea fi un excelent purtator de cuvint, in rest am mari rezerve fata de capacitatile lui manageriale. Se pricepe la vorbe, "vrajeste auditoriul", insa problema e ca psihologia romaneasca are nevoie de fapte. Programul lui dovedeste mult populism, nesustinut in mod real de niste calcule reale, nu avem obiective concrete ci doar niste scopuri generale. Oricum asteptam cu interes partea a doua, sa vedem ce ne mai propune si cu ce mai pluseaza.

 

 

Lucian Andries

25.02.2013

 

 


Comentarii (0)Add Comment

Scrie comentariu
Trebuie sa fii logat ca sa poti posta comentarii. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te!

busy
 
Psihologie